The Merck Group Website
The Merck Group Website

שאל את המומחה

שלום רב שמי אריאל
אשתי צריכה לעבור טיפול של שאיבת ביציות והרופא נתן לה מיספר זריקות אחד מהם זה צטרוטייד השאלה שלי היא האים הצטרוטייד צריכה קירור או שאין צורך ?
שלום דוקטור
שמי אריאל
בשנה שעברה בתאריך 29/11/2011.
עברתי ניתוח tesa/e. באשכים ומאז עד היום שאני כרגע עומד בפני עוד ניתוח כזה מידי פעם אני קם משינה עם כאבי תופת באשכים
השאלה היא האם זה יכול ליהיות קשור בניתוח או שזה ככה עד שזה עובר?
אני ישמח לקבל תשובה ממך תודה רבה !!!
אריאל שלום,
צטרוטיד צריך לשמור בקירור.
באשר לשאלתך על כאבי האשכים אני ממליץ על בדיקה בהקדם ע'י אורולוג כמו גם לידע את היחידה המטפלת על התלונות.
בהצלחה
 
שלום אני שואלת בשם גיסתי בקשר להריון אחרי טיפולי ivf...
היא רוצה לדעת איך לחשב שבועות הריון אשמח אם תוכל לעזור לה...
היא עברה שאיבה בתאריך 24.6.2012
ועשתה הפריה ראשונה ב 27.6.2012 למזלנו הרע לא הצליח.
לאחר מכן בתאריך 8.8.2012 עברה הפריה שניה וההריון נתפס לשמחתנו הרבה.
תוכל בבקשה לומר לי איך היא יכולה לחשב את שבועות ההריון שלה?

אם ההחזרה בוצעה ב-8/8 יש לקחת שבועיים אחורה ל- 25/7 וזה התאריך של הווסת האחרונה ממנו מחשבים את ההריון. אם הבנתי נכון ומדובר בהחזרת מוקפאים ,כי אז יש ווסת אחרונה אמיתית
 
 
שלום רב,
בעלי ואני מנסים להיכנס להיריון. הוא נולד במצב של אשך טמיר (נדמה לי ששמאל חסר). בבדיקת זרע נמצאו תאי זרע בודדים בלבד, ללא כל נתונים על תנועתיות או מורפולוגיה.
"קיווינו" שהבעייה נובעת מוירקוצלה באשך הקיים, ועל כן נוכל לפנות לטיפולים משקמים (צנתור/ניתוח) ובתקווה להגדיל משמעותית את הסיכויים לכמות זרע איכותית לשימוש בטיפולי הפרייה.
עם זאת, לצערנו, בדיקת האולטרסאונד+דופלר הראתה שהכל תקין. אנו עדיין ממתינים לתשובת בדיקות גנטיות (חסרים קטנים בכרומוזום Y, נשאותCF  וקיורטיפ) – תהליך שלוקח חודשיים.. אנחנו חוששים שאף אם יימצא הסבר כלשהוא בבדיקות הגנטיות הללו – שום דבר לא ישתנה שכן למצב כזה אין פתרון מעשי (אפילו לא ברפואה אלטרנטיבית...).
התקווה היחידה שלנו כרגע היא שנראה מבדיקת דם שביצע כי יש לו עודף פרולקטין – בסביבות 510 (גיל 30, אין הסטורית אי פוריות במשפחה) – ונשלח לבצע את הבדיקה שוב בקרוב – האם יש סיכוי שזה יכול להסביר את חוסר הפוריות ? הייתכן שכל מה שיש לעשות זה לאזן את רמת ההורמון ויש סיכוי שיוכל להיות פורה באופן טבעי?
אנחנו מאוד מבולבלים, חוששים ומיואשים,
אשמח לתשובתך הכנה והמבארת,
תודה

שלום,
הנתונים ששלחת אינם מלאים אך נראה שמדובר בבעיה ראשונית באשך הנובעת מאבחנה מאוחרת של אשך טמיר.
יש לברר פרופיל הורמונלי לאישור האבחנה.
הבשורה הטובה היא שמאחר וניצפו בזירמה תאי זרע בודדים ניתן להציע ניתוח של איסוף אבוביות זרע ישירות מהאשך עם סיכוי לא קטן להשגת זרע שיספיק להפרית הביציות בשיטת icsi.
בהצלחה
 
שלום רב,
 בעלי ואני מנסים להיכנס להיריון. הוא נולד במצב של אשך טמיר (נדמה לי ששמאל חסר). בבדיקת זרע נמצאו תאי זרע בודדים בלבד, ללא כל נתונים על תנועתיות או מורפולוגיה.
"קיווינו" שהבעייה נובעת מוירקוצלה באשך הקיים, ועל כן נוכל לפנות לטיפולים משקמים (צנתור/ניתוח) ובתקווה להגדיל משמעותית את הסיכויים לכמות זרע איכותית לשימוש בטיפולי הפרייה.
עם זאת, לצערנו, בדיקת האולטרסאונד+דופלר הראתה שהכל תקין. אנו עדיין ממתינים לתשובת בדיקות גנטיות (חסרים קטנים בכרומוזום Y, נשאותCF  וקיורטיפ) – תהליך שלוקח חודשיים.. אנחנו חוששים שאף אם יימצא הסבר כלשהוא בבדיקות הגנטיות הללו – שום דבר לא ישתנה שכן למצב כזה אין פתרון מעשי (אפילו לא ברפואה אלטרנטיבית...).
התקווה היחידה שלנו כרגע היא שנראה מבדיקת דם שביצע כי יש לו עודף פרולקטין – בסביבות 510 (גיל 30, אין הסטורית אי פוריות במשפחה) – ונשלח לבצע את הבדיקה שוב בקרוב – האם יש סיכוי שזה יכול להסביר את חוסר הפוריות ? הייתכן שכל מה שיש לעשות זה לאזן את רמת ההורמון ויש סיכוי שיוכל להיות פורה באופן טבעי?
אנחנו מאוד מבולבלים, חוששים ומיואשים,
אשמח לתשובתך הכנה והמבארת,
תודה
שלום,
מתוך הנתונים ששלחת נראה שמדובר בבעיה ראשונית באשך הנובעת ככל הנראה מהאשך הטמיר. יש צורך בביצוע פרופיל הורמונלי לבעל בכדי לנסות ולאשר את האבחנה. הבשורה הטובה יותר היא שלא אבדה התקווה
 
שלום רב,
אני בחורה בריאה בת 28 הורדתי בשנה האחרונה 23 קילו בעזרת דיאטה מאוזנת וספורט,אני פעילה כ-3פעמים בשבוע בחדר כושר ואוכלת בריא.
אני לוקחת גלולות כבר 10 שנים.אני ובעלי החלטנו להתחיל לנסות והפסקתי את חבילת הגלולות שבוע לפני סיומה(הייתי אמורה להפסיק ב23.7 ולקבל מחזור ב27.7) אז הפסקתי ב16.7 והמחזור הגיע ב18.7. הוא נמשך 5 ימים.( אינני זוכרת אם המחזור היה סדיר לפני שהתחלתי גלולות). מאז ה23.7 עד אתמול אני ובעלי קיימנו יחסים כל יום(שוב,אינני יודעת מתי אני מבייצת אז פשוט החלטנו לעשות כל יום-יומיים סקס עד שאתחיל להבחין בהפרשות שאולי יתנו אינדקציה לביוץ קרב).
כבר 3 ימים שיש לי הרגשה מוזרה בבטן התחתונה,כאילו משהו נדבק.
(פרט קטן-חזרנו עכשיו מחו״ל(אירופה) וטיילנו הרבה ברגל.היו לי כאבים בכפות הרגליים עצמן שחלפו ועברו) אבל משלשום יש לי כאבים מוזרים לאורך כל הרגליים(כשהייתי בת 12-13 והיו לי כאבים כאלה הרופא קרא להם ״כאבי גדילה/צמיחה״) מין הסתם אני לא גובהת יותר ואלו כאבים שלא דומים לכאבים שהיו לי בטיול עצמו.זה ממש כואב ואני לא מפסיקה לנדנד את עצמי כדי שירגע,כמו זרמי חשמל,
כמו כן הכאב מגיע לגב התחתון ומידי פעם לחזה(לאמצע ולצד ימין) יש קצת כאבי ראש ופתאום קרייבינג למתוקים(שאין לי בשנה האחרונה בגלל שינוי האורח חיים אינני אוכלת שוקולדים חוץ מבמקרים מיוחדים). יש גם הפרשות חומות כבר יומיים(בעיקר היום)
אני הולכת לשירותים פעם פעמיים בשעה(פיפי ללא צבע בשלב מסוים).
השאלה שלי אחרי הפתיחה המפורטת,האם יש סיכוי בכלל שזה הריון או שאני מדמיינת?:) ואולי אלו כלל לא סימפטומים להריון וגם,מתי אני יכולה לבצע בדיקת הריון?
אשמח להוסיף כל מידע נוסף שיעזור במתן תשובתך:)
תודה!
אדוה
תוספת קטנה לשאלה למטה -חשה עייפות,אבל גם יש מצב שזה מהטיול:)..
שוב תודה!
אדוה
לפי לוחות הזמנים שציינת הסיכוי להריון לא גבוה. לעומת זאת יש רושם לדלקת בדרכי השתן- פני לרופא המשפחה לבדיקה
 
היי,
אני מטופלת ivf בפרגובריס. בטיפול הקרוב אמורה להזריק חצי אמפולה בלבד.
האם ניתן לשמור את החצי השני ולהשתמש בו ביום למחרת?
תודה
עינת
פרגובריס נועד לשימוש מידי בלבד, כלומר לא ניתן לשמור אמפולה שנפתחה ונמהלה
היי (-: בעלי ואני מנסים להכנס להריון מזה חצי שנה, אני בת 31 והוא בן 37. בדיקות שלי נמצאו תקינות, אצל בעלי בדיקת זרע תקינה מלבד מורפולוגיה 4% (לפי מדד של מעל 14) , ריכוז תאים 17 מיליון.
לדברי הרופא זה תלוי בנו האם לנסות באופן טבעי עוד כמה חודשים או לעשות הזרעה.
 שאלתי: האם לפי הנתונים הנ״ל יתכן ויהיה לנו קשה יותר להכנס להריון ספונטני? מה מומלץ לעשות במצב זה?
יסמין קדם
מטפלת ברפואה סינית
יסמין שלום, 
שאלת שאלה טובה מאד.
בהתאם לנתונים שהצגת אינכם עונים עדיין על הגדרה של הפרעת פוריות ולכן אין סיבה להתחיל בטיפולי פוריות עד שתחלוף שנה של ניסיונות להרות ללא הצלחה.יחד עם זאת תוצאות בדיקות הזרע גבוליות ואני ממליץ לחזור על הבדיקה.
במידה ויש לך שאלות נוספות אשמח להיות לך לעזר
 
 
קיבלתי אנדומטריןאחרי ivf  וחיטאתי את המוליך עם אלכוהול.
האם זה אסור? האם עשיתי נזק כלשהו ?
לא עשית כל נזק.
אין צורך בחיטוי המוליך, אם את מעונינת ניתן לשטוף אותו עם מיים.
 
 אני אמא יחידנית בת כמעט 40 לבן בן שנה וחצי מדהים. בפעם שעברה, נכנסתי
 להריון מהזרעה ללא שום הורמונים - עם זקיק 20 ואוביטרל 24 שעות לפני.
 הייתי רוצה לעודד בת - כמה ימים לפני הביוץ לבצע הזרעה? באיזה גודל זקיק? האם
 בכל זאת להזריק אורביטרל לפני וכמה זמן לפני ההזרעה?
 תודה מראש
 רחלי
רחלי שלומות
מאחר והרית ללא קושי הנני ממליץ לשקול נסיון נוסף להרות לאחר מעקב זקיקים
וקבלת זריקת אוביטרל בגודל זקיק של 20-22 ממ
בהצלחה
  אני בת 46 המחזורים היו סדירים עד לפני כחודש, המחזור האחרון איחר, הרופא נתן
 לי לעשות פרופיל הורמונלי בזמן האיחור: fsh-8.9 lh-2.4 e2- 98 אחרי כ3 שבועות
 התחיל דימום לא כמו במחזור, לפי הבנתי מקריאה בפורומים מדובר בהעדר ביוץ
 שכנראה מתאים לגילי, הדימום נמשך כשבוע יש לציין שלא היה חזק במיחד ביום שיש
 שעבר כבר הייתי נקיה ואז התחילו הרבה הפרשות, וביום חמישי האחרון התחילו
 דימומים חזקים שעדיין נמשכים, נאמר לי לקחת דופסטון למשל להסדיר את המחזור,
 האם לקחת דופסטון בהלך הדימום? באיזה מינון? ( יש לי חב׳ של דופסטון שהרופא
 נתן לי בזמן האיחור במחזור ולא לקחתי, רציתי לתת לגוף לעשות את שלו, וכרגע
 הדימומים חזקים, האם לקחת?) תודה
שלום רב
לאור העובדה שהינך בטיפול רפואי
הנני ממליץ לשתף את הרופא המטפל בתחושותייך ולקקבל את עצותיו המקצועיות
בהצלחה ובריאות שלמה
 
שלום שמי אדוה
אני בת 39 ויש לנו שני בנים אני בעלת מבנה גוף רגיל ללא עודף משקל
לאחר מספר חודשים בהם ניסינו להיכנס להריון התברר בצילום רחם שהחצוצרות חסומות. התבצע צנתור מוצלח אבל בשל מספר הפלות ולידות של שני ילדי בניתוח קסרי  (לא התפתחה לידה) יש לי גם הדבקויות
הרופא ממליץ על השבחה והזרעה על מנת להשיג הריון כמה שיותר מהר
שאלתי היא
מהם הסיכויים להיכנס להריון בהזרעה ראשונה?
בכמה ההשבחה וההזרעה משפרים את הסיכויים להיכנס להריון לעומת הריון ספונטני?
האם נוכל "לשלב"? כלומר לנסות להיכנס ספונטני וכן הזרעה במקביל?
כיצד הזרעה שהיא פעולה לא טבעית לגוף משפרת את הסיכויים של השתרשות וכניסה להריון ?
תודה מראש
אדוה שלומות,
לצערי בשלב זה חסרים כמה נתונים בנוגע לתקופת אי הפוריות, הרזרבה השחלתית ואיכות הזרע.
ברם, לאור העובדה כי מדובר באי פוריות משנית כפי שציינת, ניתן במידה וכל הבדיקות תקינות להמתין עוד מספר חודשים וזאת בשל האפשרות להריון מרובה עוברים אפשרי.
בהצלחה
 
שלום רב ד"ר אלי גבע,  
ברצוני להתייעץ איתך בנושא טיפולי הפוריות.
אני (בת 27) ובעלי (31) מנסים להיכנס להריון מזה חצי שנה. הבעיה היא שהמחזורים שלי ארוכים ואובחן אצלי פוליציזם קל.
קצת רקע: 
·         ב 19.10.2011 קיבלתי מחזור אחרון עם גלולות (יסמין) שלקחתי במשך שנה ושלושה חודשים. (מיוני 2010).
·         מאז ועד היום (29.5.2012) היו לי ארבעה מחזורים באורכים שונים אך ארוכים:
o        ב 13.12 – מחזור ראשון
o        ב 26.1- מחזור שני (לאחר חודש וחצי מהמחזור הקודם)
o        ב 13.3- מחזור שלישי (לאחר כמעט חודשיים מהמחזור הקודם)
o        ב 16.5- מחזור רביעי – התחיל בהריון כימי והסתיים במחזור.
·         אני ובעלי מנסים להיכנס להריון בעצם מאז שהפסקתי גלולות בחודש אוקטובר.
·         ניסינו להיכנס באופן טבעי בשילוב עם דיקור סיני וצמחי מרפא במטרה לנסות ולהסדיר את המחזור (לקצר אותו) אבל הדבר טרם צלח.
·         במהלך הנסיונות הרופאה הגניקולוגית של הכללית הציעה לקחת "פרימולוט נור" להסדרת המחזור אך כיוון שלא הצלחנו להבין כיצד זה אמור לעזור ואנחנו מנסים להימנע מלקחת תרופות מיותרות החלטנו לפנות לייעוץ אצל רופא פוריות. בנוסף ביקשתי ממנה לעשות פרופיל הורמונלי ליום 3 של המחזור
·    ב 3.4 פנינו לרופא פוריות דרך הכללית  – ד"ר דוד איסקוב, בהמלצת קרבת משפחה שטופלה אצלו והייתה מרוצה. על אף שהפרופיל ההרומונלי היה תקין לגמרי מלבד ה dehas שהיה נמוך:  
 10.3
 1.8
 1.2
 .2 mcmol/L  DHEA SULPHATE
הרופא המליץ לקחת איקקלומין למשך שלושה חודשים לראות אם זה עוזר.
·         אני ובעלי החלטנו לדחות את הטיפול ולעשות מעקב זקיקים בשילוב עם דיקור וצמחי מרפא.
·         במקביל פניתי לרופא נוסף בשם – דוד ישי שאמר שאני צעירה ויכולה לנסות גם לבד ולא חייבים לרוץ לטיפול. הכל תלוי בכמה סבלנות יש לי.
·         עשיתי מעקב זקיקים כפי שסיכמתי עם הרופא באותו חודש. אמנם לקח חודש וחצי עד שהגיע הביוץ אבל הצלחנו לזהות אותו , תיזמנו את היחסים והייתה הפרייה. אך לאחר שבועיים התברר שזה היה הריון לא תקין (הריון כימי) ושוב קיבלתי וסת.
·         לאחר שהסתיים המחזור חזרתי לרופא שהציע לעשות הזרעה. שוב שכנענו אותו לעשות מעקב זקיקים ולנסות טבעי.
·         היום (יום 14 למחזור) ביצעתי מעקב זקיקים , ניראו שני זקיקים בגדלים 6-7 ורירית בגודל 6. מה שאומר שגם המחזור הקרוב יהיה ארוך.
המדקרת שלי הציע לי לקחת dhea. רציתי להתייעץ לשאול האם אתה חושב שזה יכול לתרום במצבי? ואם לא יתרום זה יכול להזיק? האם שווה לנסות?
האם כדאי להתחיל בחודש הבא טיפול באיקקלומין? 
המון תודה!

סופי שלומות,
כפי שניתן להבין משאלתך קרוב לודאי כי אובחנת עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות. לאור העובדה כי זאת תסמונת, יש לאבחן את כל מרכיביה ורק אז לשקול את הטיפול ויעילותו.
לדידי (1) תזדקקי לטיפול להשראת ביוץ; (2) יתכן ותזדקקי לטיפול נוסף בהתאם לתוצאות הבדיקות המטבוליות; (3) אין כל מקום לטיפול ב DHEA !!! זהו אינו טיפול מקובל בספרות להשראת ביוץ ו/או לתסמונת וזהו תכשיר אנדרוגני בעל תופעות לואי.
הנני יכול להמליץ בפניך להאזין לרופא הפוריות שלך שהינו בעל נסיון בתחומו.
בהצלחה

שלום
השאלה שלי היא האם כדורי דופסטון הינם טיפול ראוי לבעיית pms שקיימת אצלי 
ברמה של דיכאון 
 
שלום רב
לצערי אין זה ראוי להשיב על השאלה באמצעות האתר, בשל העובדה של חוסר מידע מספק.
עקרונית, טיפול פרוגסטגני המונע קבלת מחזור עשוי להוות טיפול ראוי.
בריאות שלמה
 

הפסקתי גלולות במשך חודשיים חזרתי לשתות התחילו לי הפרשות אבל אחרי 3 ימים ההפרשות הסתיימו מה זה אומר?
מה אתה מציע לעשות?
שלום רב,
תופעת הדמם שאינו במועד הינה השכיחה ביותר במשתמשות חדשות (לאחר הפסקה).
אין להפסיק את השימוש בגלולות ואין הדבר פוגע ביעילותם במניעת ההריון.
בהצלחה

שלום רב! הנני בת 39 בעלת משקל יתר רב. הווסת בדרך כלל סדירה 32-34 יום. הווסת האחרונה החלה ב29.3, למשך שבוע. מאז ועד היום, 14.5 טרם קיבלתי. עשיתי בדיקות ואינני בהריון. אך חשה עייפות כרונית וישנה המון שעות.  כמו כן, מתקשה לזכור דברים או שלעיתים קיימת בעיה בשליפה. מה יכולים להיות הגורמים?
תודה מראש, ורדית כהן.
ורדית שלומות,
לאור משקלך קיימת סבירות גבוהה כי העדר המחזור נובע מהעדר ביוץ.
המלצתי לפנות לרופא הנשים ובמקביל לדיאטנית ולפעילות גופנית על מנת להוביל לאורך חיים בריא יותר.
בהצלחה
שלום רב, קוראים לי אדוה ואני בת 26 גיליתי היום 29/3 שאני בהריון הוסת האחרונה הייתה ב22/3  . אני רוצה לפנות אליך מכיוון
 
 שזה הריון ראשון ואני בשבוע החמישי ואני רוצה לדעת אם זה יוצא בדיוק לפי הזמן ששכבתי עם הבן זוג שלי זה היה ב9/10 יום שישי איך אני אמורה לדעת ? אודה לך למענה בהקדם .  ערב טוב אדווה .
שלום רב
ממליץ לבצע בדיקת us לחיזוי גיל ההריון
בהצלחה
ד"ר גבע

שלום רב,
היום בקרתי את אצל רופא נשים בבקשה לקבל כדורים לדחיית המחזור אני אמורה לקבל באזור ה 9-10 לחודש  הרופא רשם לי  אוטרוגסטן 100 מ"ג בבקור ו- 200 מ"ג  בערב
על דף העלון ואף בבית המרקחת טענו שכדורים אלו לסידור המחזור ואף לעודד קבלת מחזור, אני נורא חוששת לקחת את הכדורים עכשיו ונורא חשוב לי לדחות את המחזור
אשמח אם תוכל לעזור לי ולהדריך אותי איך לפעול מכאן, האם לקחת את הכדורים או לא? אשמח כמובן גם לדעת אם יש תופעות לוואי בולטות שחשוב שאדע.
תודה רבה,
שרון.
שרון שלום רב,
את הכדורים הללו מקובל להחדיר ללדן מה שיהיה פחות נוח לשימוש.
קימות אלטרנטיבות נוחות יותר כפרימולוטנור, פרוברה, מיקרולוט ועוד.
התיעצי עם הרופא המטפל.
בהצלחה 
שלום,
אתמול עברתי הזרעה ראשונה
קיבלתי את הזרע מבנק הזרע ואמרו לי לחכות לרופא
עד שהתפנו לטפל בי לקח זמן
עברה שעה ורבע עד שסיימתי את ההזרעה מהזמן שקיבלתי אותו בבנק הזרע
האם זה בסדר? הזרע נשאר עדיין באיכות טובה?
תודה ,
סאל
סאלי שלומות,
מאחר ואיכות הזרע תקינה אין כל חשש כי ההזרעה התבצעה באיחור אשר עשוי להשפיע על תוצאות הטיפול.
בהצלחההי,

אני מקבלת מחזור סדיר 28-32 ימים.
תאריך תחילת ווסט אחרון ב 6/2/12
תוצאות בדיקת בטא ב12/3/12 עמדו על 21.7
תוצאות בדיקת בטא ב14/3/12 עמדו על 22.7
שאלתי, האם יתכן שיתפתח הריון תקין ?
מה עליי לעשות.
נ.ב. אינני מרגישה שום סימפטום של הריון .
תודה מראש!
שלום רב
קרוב לודאי כי מדובר בהריון כימי
יש לפנות לרופא המטפל ולחזור על הבדיקה
בהצלחה
        
מזה שנים יש לי נפיחות בגב כפות הידיים כשכפות הידיים מכחילות כאבים במפשעה נוזל חופשי באגן עם דקירות בכל הגוף כולל נשירת שיער, כל הבדיקות שביצעתי היו תקינות פרטלבדיקת דם המפורט להלן:
שקיעת דם שיצאה 55
c-reactive protein - 0.97
31  (vitamin d (25-oh -  
לא ידוע לי למי עלי לפנות ואיזה בדיקות עוד נותר לי לבצע
אודה לך מאוד אם תעזור לי ותכוון אותי כי אני מאוד מאוד סובלת
בתודה ובברכה,
שמחה
שלום רב
יש לפנות לרופא פנימאי לתחילת ברור.
בהצלחה
 
שלום,
בשבוע האחרון יש לי כל מיני תזוזות בבטן - הרגשה שהאזור עובד 'שעות נוספות'. תחושה מוזרה שלא היתה בעבר. משהו שקשה להסביר. כמו הרגשה של רעב שמורגשת גם אחרי האוכל..
הפטמות שלי כואבות. יש הרבה פיפי, גירודים, עייפות והגב ממש כואב. אין בחילות. תחושה של צורך במתוקים. המחזור האחרון היה קצר יחסית ומועט, לפניו עשיתי בדיקה שיצאה שלילית.
המחזור האחרון החל ב17.1. יכול להיות שזה הריון?
שלום רב
ממליץ לבצע בדיקת הריון
בהצלחה
שלום יש  לי מין   גושים כאלה זה מתחייל בבטן וכאבים חזקיים כאלה בבטן  שעוולם מעל החזה כשאני אוכלת טיפה אני מרגישה  שין ליתאבון יותר הבטן נפוחה כמו בלון נפוח עשיתי בדיקה  גרסטרו מהפה יצא נקי  יש לי בדיקה בעוד  ארבע חודשים גסטרו  וניראה מה יש זה כבר ארבה זמן כחה מה לעשות תשובה מהירה אני חושבת שזה סרטן כי יצא לי גם פריחה בטוסק אדומה כזאות כול הזמן אני מגרדת בפות ויש לי כאבים חזקים ברחם יכול  להיות שזה סרטן השחלות אני כול הזמן  רעבה השמנתי הרבה אני מרגישה כמו גזים כאלה בבטן שנותן לי כול הזמן לאכול אולי זה גזים של גרורות סרטן ואו הולך לכול הכוונים  מה לעשות אודה לך עם תפתור לי את הבעיה אני לו יושנת טוב בלילה כול הזמן יש לי נדודי שינה תעזור לי בבקשה לפני שהי מאוחר מדאי בשבילי יש לי כול הזמן כאבי גב והמחזור שלי לו סדיר אני מקבלת  בשטפנות אני בת 42 ולו   רוצה שהי לי את המחלה הזאות אף פעם לו היתי חולה מאיפה קבלתי את המחלה הזאות עובדת אצות בבקשה איילת 
שלום רב,
על מנת לשלול הסתברות של מחלה גניקולוגית יש לפנות לרופא נשים לביצוע בדיקה.
בריאות שלמה
 
שלום רב,
אני בת 25 משקל 58 גובה 1.64מנסה מזה שנה להיקלט להריון ללא הצלחה. רופאת הנשים שלי שלחה אותי לבדיקות דם ביום 4 למחזור, צום והשכמה 3 שעות לפני הבדיקות.
תוצאות:
tsh 0.97
prolactin 223
lh 3.1
fsh 5.9
estradiol 153
testosterone total קטן מ- 1.5
לא נשלחתי למעקב זקיקים, אך ניתנה הפנייה לבדיקות דם לאיתור ביוץ ביום 21-23 למחזור
אשמח לחוו"ד בנוגע לתקינות הבדיקות כמו כן האם ניתן לדעת אם היה ביוץ חודש שעבר או לא?
בתודה מראש.
שלום רב
תוצאות הבדיקות הינן תקינות לגילך
הבדיקות אינן תומכות או שוללות ביוץ קודם
בהצלחה
 
 מה יכולה להיות בעיה להכנס להריון עם טופלתי בזרקות פוריגון ואח"כ
 אוביטרל צילום רחם תקין וזקיק 20 מ"מ
 עובי הרחם טובה? כבר למעלה משנה מנסה להיכנס כבר טופלתי גם באיקקלומין
 תודה יעל כהן
 יעל שלומות
חשוב לדעת על מנת להעריך את סיכוייך להרות, גילך, מספר שנות אי הפוריות,
איכות הזרע, משקל גוף, אופי המחזור ועוד
אשמח לסייע עם קבלת הנתונים
בהצלחה
שלום רב
 שמי אוסנת שי, רציתי להתעניין לגבי סטטיסטיקה של הריון מעל 40 שבועות (בין
 40-42 שבועות) מהו האחוז המדויק? איך אני יכולה למצוא חומר על זה?
 תודה רבה
 אוסנת
אוסנת שלומות
הריון בודד במועד הינו בין 37 ל 42 שבועות
בהצלחה
אוביטרל צילום רחם תקין וזקיק 20 מ"מ
עובי הרחם טובה? כבר למעלה משנה מנסה להיכנס כבר טופלתי גם באיקקלומין
תודה יעל כהן
יעל שלומות
חשוב לדעת על מנת להעריך את סיכוייך להרות, גילך, מספר שנות אי הפוריות,
איכות הזרע, משקל גוף, אופי המחזור ועוד
אשמח לסייע עם קבלת הנתונים
בהצלחה
שלום רב
שמי אוסנת שי, רציתי להתעניין לגבי סטטיסטיקה של הריון מעל 40 שבועות (בין 40-42 שבועות) מהו האחוז המדויק? איך אני יכולה למצוא חומר על זה?
תודה רבה
אוסנת
אוסנת שלומות
הריון בודד במועד הינו בין 37 ל 42 שבועות
בהצלחה
 

שלום,
בשבוע האחרון יש לי כל מיני תזוזות בבטן - הרגשה שהאזור עובד 'שעות נוספות'. תחושה מוזרה שלא היתה בעבר. משהו שקשה להסביר. כמו הרגשה של רעב שמורגשת גם אחרי האוכל..
הפטמות שלי כואבות. יש הרבה פיפי, גירודים, עייפות והגב ממש כואב. אין בחילות. תחושה של צורך במתוקים. המחזור האחרון היה קצר יחסית ומועט, לפניו עשיתי בדיקה שיצאה שלילית.
המחזור האחרון החל ב17.1. יכול להיות שזה הריון?
שלום רב
ממליץ לבצע בדיקת הריון
בהצלחה

ב- 17/11 קיבלתי מחזור והתחלתי לקחת איקקלומין מהיום החמישי למחזור וב- 28/11 הזרקתי אוביטרל.
ב- 29/11 + 30/11 עשיתי הזרעות והתחלתי לקחת אנדומטרין כתמיכה  פעמיים ביום
ביצעתי אתמול ב- 13/12 בדיקת דם להריון התוצאה היתה 5> הרופא אמר לי שהתוצאה שלילית ולכן להפסיק את התמיכה
אם התוצאה שלילית אז למה לא מגיע המחזור? והאם יש עדיין סיכוי להריון?
שלום רב
הסיבות לאי קבלת הווסת הינן מגוונות, כגון, ציסטה שחלתית, האנדומטרין אותו נטלת ועוד
בהצלחהשלום

אני בת 30, בריאה בד"כ.
לפני שנתיים עברתי לידה בשבוע 26 לתינוקת בריאה
לפני 6 ימים הסתיים לי המחזור, אני נוטלת גלולות למניעת הריון.
לפני 5 ימים החלו כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל, כאבים שהלכו והתחזקו עם הזמן.
לפני יומיים הרגשתי במישוש גוש באיזור אשר מסב כאב במגע.
הלכתי למיון נשים בבית חולים אשר שם עשו לי בדיקות דם שיצאו תקינות.
כמו כן לא נצפא גוש או ציסטא בבדיקת אולטראסאונד תוך ריחמי.
הרופא אמר שיתכן וחדר דם ויסתי לתוך חצוצרה זה יוצר הכאבים וגודש.
הרופא שיחרר אותי עם מרשם למשכחי כאבים.
יומיים אחרי הבדיקה אני עדיין חווה כאב עמום ומרגישה שהגוש גדל.
מה דעתך עליי לעשות?
שלום רב
ממליץ לפנות במקביל לבדיקת רופא כירורג.
כמו כן, לפני ההריון הבא לשקול צילום רחם והיסטרוסקופיה.
בריאות שלמה
שלום רב,
בשבוע הראשון של החודש שכחתי גלולה ונטלתי אותה בצהרי היום שלמחרת.
בנוסף, שכחתי את הגלולה השמינית ובערב שלפני נטילת התשיעית- קיימתי יחסי מין.
מה עושים? גלולה נוספת? פוסטינור?
תודה מראש.
שלום רב,
בשל אי נטילת הטיפול באופן סדיר מומלץ לשקול מעבר לאמצעי מניעה חלופי.
בכל מקרה נטילת פרוסטינור נמצאה יעילה עד 72 שעות מהיחסים ואיננה מהווה תחליף לאמצעי המניעה.
בהצלחה

שלום לד"ר אלי גבע
אני סיימתי להניק לפני 4 חודשים,ולא קיבלתי מחזור עד היום
בתחילת חודש ינואר פניתי לרופאת נשים, היא רשמה לי גלולות פרימולוט נור
פעמיים ביום במשך 5 ימים
בזמן שלקחתי גלולות לא קיבלתי מחזור, אך אחרי 4 ימים הופיע כתם ורוד חלש ולמחרת כתם חום
סה"כ בקושי אני לא יודעת אם לקרוא לזה מחזור היו יומיים
מאז אין כלום, אני נקייה ,קבעתי תור לרופאת נשים, אך אני מאוד דואגת למה אני לא מקבלת מחזור
דרך אגב לפני שלקחתי גלולות, בדקתי שאני לא בהריון
לפני שנכנסתי להריון ,היה לי פרולקטין גבוהה,אך מחזור היה סדיר
אולי זו הסיבה עכשיו שאני לא יוכולה לקבל מחזור
אסמך מאוד לקבל תשובה ממך
תודה מראש בלה
בלה שלומות,
בהחלט יש מקום להשלמת ברור אנדוקריני בטרם נטילת תכשירים פרוגסטגניים.
בהצלחה
שלום,שמי גלי,  לפני שבוע הייתי אצל רופא נשים.  בבדיקת אולטרסאונד הוא לא ראה שק הריון.עשיתי בדיקות דם  ובטה יצאה לי 89 . היתי אתמול עצל רופא נשים שעשה לי אולטרסאונד ואמר שהגוף ספג את ההריון. היום עשיתי בדיקות דם,  יצא לי בטה 1860 .ברצוני לדעת מדוע הבטה יצאה גבוהה למרות שעל פי הרופא ההריון נכשל.בתודה,גלי.
גלי שלומות,
הנני ממליץ לשקול יעוץ נוסף בהקדם על מנת לאבחן האם ההריון תקין ומיקומו.
בהצלחה
 
ד"ר שלום,
שמי קרן בת 31- מטופלת IVF+ PGD מזה שנתיים (שמונה טיפולים- מתוכם הריון אחד שהסתיים בגרידה בשבוע 11 בשל הפסקת דופק והריון כימי נוסף) בשל נשאות ל- X שביר (78 חזרות).
ביום ה' האחרון (19/01) החוזר עובר אחד. ביום ההחזרה העובר היה בן שישה תאים.
נאמר לי במעבדה כי ביום ביצוע בדיקת PGD (יום ד'- 18/01) העובר היה באיכות גבוהה (ללא שברים) ובן 7 תאים, אולם לא השלים את התא החסר מיום ד' ליום ה' (נשאר 6 תאים).
שאלתי היא מה סיכויי ההשרשה במצב זה? האם יש משמעות לכך שהעובר היה באיכות גבוהה לפני הוצאת תא אחד לצורך הבדיקה? האם יש סיכוי שימשיך חלוקה ברחם על אף שלא המשיך חלוקה לפני ההחזרה?
שאלה נוספת- לאור ניסיונך- מה סטטיסטיקת ההצלחות בטיפולי PGD?
אשמח לתשובתך בהקדם.
תודה רבה והמשך יום נעים,
קרן
קרן שלומות,
לצערי שיעור ההריונות במקרה זה כמתואר מדברייך הינו נמוך יחסית.
שיעור ההריונות ב PGD הינו רב משתנה ותלוי בראשית בסיבה הרפואית לביצועה.
לאור כל האמור לעיל, יש לשקול עם הרופא המטפל גם אפשריות טיפוליות נוספות.
בהצלחה
שלום רב, 
בשבוע הראשון של החודש שכחתי גלולה ונטלתי אותה בצהרי היום שלמחרת.
בנוסף, שכחתי את הגלולה השמינית ובערב שלפני נטילת התשיעית- קיימתי יחסי מין.
מה עושים? גלולה נוספת? פוסטינור?
תודה מראש.
שלום רב,
בשל אי נטילת הטיפול באופן סדיר מומלץ לשקול מעבר לאמצעי מניעה חלופי.
בכל מקרה נטילת פרוסטינור נמצאה יעילה עד 72 שעות מהיחסים ואיננה מהווה תחליף לאמצעי המניעה.
בהצלחה

שלום לד"ר אלי גבע
אני סיימתי להניק לפני 4 חודשים,ולא קיבלתי מחזור עד היום
בתחילת חודש ינואר פניתי לרופאת נשים, היא רשמה לי גלולות פרימולוט נור
פעמיים ביום במשך 5 ימים
בזמן שלקחתי גלולות לא קיבלתי מחזור, אך אחרי 4 ימים הופיע כתם ורוד חלש ולמחרת כתם חום
סה"כ בקושי אני לא יודעת אם לקרוא לזה מחזור היו יומיים
מאז אין כלום, אני נקייה ,קבעתי תור לרופאת נשים, אך אני מאוד דואגת למה אני לא מקבלת מחזור
דרך אגב לפני שלקחתי גלולות, בדקתי שאני לא בהריון
לפני שנכנסתי להריון ,היה לי פרולקטין גבוהה,אך מחזור היה סדיר
אולי זו הסיבה עכשיו שאני לא יוכולה לקבל מחזור
אסמך מאוד לקבל תשובה ממך
תודה מראש בלה
בלה שלומות,
בהחלט יש מקום להשלמת ברור אנדוקריני בטרם נטילת תכשירים פרוגסטגניים.
בהצלחה
שלום,שמי גלי,  לפני שבוע הייתי אצל רופא נשים.  בבדיקת אולטרסאונד הוא לא ראה שק הריון.עשיתי בדיקות דם  ובטה יצאה לי 89 . היתי אתמול עצל רופא נשים שעשה לי אולטרסאונד ואמר שהגוף ספג את ההריון. היום עשיתי בדיקות דם,  יצא לי בטה 1860 .ברצוני לדעת מדוע הבטה יצאה גבוהה למרות שעל פי הרופא ההריון נכשל.בתודה,גלי.
גלי שלומות,
הנני ממליץ לשקול יעוץ נוסף בהקדם על מנת לאבחן האם ההריון תקין ומיקומו.
בהצלחה
 
ד"ר שלום,
שמי קרן בת 31- מטופלת IVF+ PGD מזה שנתיים (שמונה טיפולים- מתוכם הריון אחד שהסתיים בגרידה בשבוע 11 בשל הפסקת דופק והריון כימי נוסף) בשל נשאות ל- X שביר (78 חזרות).
ביום ה' האחרון (19/01) החוזר עובר אחד. ביום ההחזרה העובר היה בן שישה תאים.
נאמר לי במעבדה כי ביום ביצוע בדיקת PGD (יום ד'- 18/01) העובר היה באיכות גבוהה (ללא שברים) ובן 7 תאים, אולם לא השלים את התא החסר מיום ד' ליום ה' (נשאר 6 תאים).
שאלתי היא מה סיכויי ההשרשה במצב זה? האם יש משמעות לכך שהעובר היה באיכות גבוהה לפני הוצאת תא אחד לצורך הבדיקה? האם יש סיכוי שימשיך חלוקה ברחם על אף שלא המשיך חלוקה לפני ההחזרה?
שאלה נוספת- לאור ניסיונך- מה סטטיסטיקת ההצלחות בטיפולי PGD?
אשמח לתשובתך בהקדם.
תודה רבה והמשך יום נעים,
קרן
קרן שלומות,
לצערי שיעור ההריונות במקרה זה כמתואר מדברייך הינו נמוך יחסית.
שיעור ההריונות ב PGD הינו רב משתנה ותלוי בראשית בסיבה הרפואית לביצועה.
לאור כל האמור לעיל, יש לשקול עם הרופא המטפל גם אפשריות טיפוליות נוספות.
בהצלחה
 
ד״ר שלום, אני לוקחת גלולות פמינט כבר יותר משנתיים . שלשום פספסי גלולה לכן אתמול נזכרתי רק בערב ולקחתי 2 ביחד . היום בצהריים היה לי דימום עם כתמים חומים וטיפה דם . מה זה יכול להיות יש סיכוי שאני בהריון? או שבגלל שלקחתי כמה גלולת ביחד ?
שלום רב
דמם שלא במועד עשוי להיות תוצאת השכחה במרבית המקרים
הסבירות להריון הינה קלושה
בהצלחה
אני בת 24 .... עשיתי החזרה ביום שני 16/1 והחזירו לי ביצה אחת
והשאלה היא האם בדרך כלל יש סיכוי להריון בביצה אחת וכמה אחוזים יש לסיכוי הזה ...
שלום רב,
בשל גילך הפרוגנוזה טובה. ברם, האם העובר אוחזר ביום 5? מה הייתה איכותו?, עובי רירית הרחם?
בהצלחה
 
עשיתי החזרה ביו שני  והד״ר אמר לי להזריק רק ovitrelle
ולא אמר לי לזרוק כדורים בנרתיק... האם זה בסדר או אני צריכה לכדורים האלה כדי שיצליח הטיפול
שלום רב,
מקובל בטיפולי IVF לטפל בפרוגסטרון (לדג' קרינון, אנדומטרין, אוטרוגסטן) כתוספת לאחר השאיבה.
הייתי ממליץ לך להיפגש עם הרופא המטפל ולדון בכך.
בהצלחה
ד''ר שלום רב!
אני בת 25 עקב סיבות רבות(ומליון בדיקות
אנחנו מנסים להכנס להריון הראשון מתורם
אני אף פעם לא הייתי להריון ולא היו לי בעיות בעבר
כמו כן אין לי שום בעית ביוץ ויש לי מחזור סדיר
אני עברתי 5 הזרעות שלא הצליחו כולם אם איקקלומין
החלתתי לקבל חוות דעת מרופא נוסף והוא אמר שבמקרא שלי הוא לא מבין למה נתנו לי איקקלומין
הוא ממליץ לי לעשות הזרעות בלי שום הורמונים
ובבית חולים איפו שאני עושה את ההזרעות ממליצים לעבור להורמונים בזריקות
אני מבולבלת
לא יודעת מי נגד מי???
תעזרו לי להחליט!!!!!!!!!!!!!!
שלום רב,
לצערי קשה לי לייעץ לך מאחר וחסר לי הרקע הרפואי. לדג' מס' הזקיקים שהיו, עובי רירית הרחם, ועוד.
באם הבנתי נכון את הרקע, אכן פחות מקובל לטפל באיקקלומין. ברם מאחר וכשלת 5 פעמים הייתי ממליץ לבצע צילום רחם ובמידה ויהיה תקין לעבור לטיפול בזריקות עם גונדוטרופינים.
בהצלחה
שלום רב,
אני נוטלת באופן קבוע גלולות למניעת הריון, המחזור לא מגיע ועשיתי בדיקה ביתית להריון.
התשובה יצאה שלילית. הייתכן שאני בכל זאת בהריון?
לא
האיחור נובע מהגלולות. המשיכי בנטילתם ללא שינוי
שלום אני בת 31 יש לי שני ילדים אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר שנה ולא מצליחים (לא היה לנו בעיה בשני ההריונות )
האם יכול להיות שיש בעיה בפוריות של הגבר , שעכשיו אי אפשר להיכנס להריון לתמיד?
אשמח לקבל את תשובתך ....
שלום רב,
במקרה הנ"ל ממליץ לפנות לרופא פוריות לבדיקת הסיבה אשר יכולה להיות הורמונלית, מכנית, זיכרית וכמו כן גם לא מוסברת.
בהצלחה
 שלום ד"ר.
אני בת 25, עוברת טיפולי פוריות, תרומת ביצית.
עברתי לפני שנה הפלה בשבוע 6 (אחרי טיפול).
אני מנסה להקלט שוב וקיבלתי תוצאות של האולטרסאונד שעובי הרירית שלי היא 6 מ"מ תלת שכבתית.
האם זה אפשרי ורצוי לעבור טיפול כשהעובי של הרירית הוא דק יחסית?
אשמח לתשובה...תודה!
שלום רב,
במידה ותהליך הפסקת ההריון לא פגע ברירית הרחם הייתי ממליץ לנסות ולהשיג רירית רחם מעובה מ 6 מ"מ. מקובל לרוב 7 עד 11 מ"מ.
כמו כן, יש לשקול ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית.
בהצלחה

שלום אני נערה בת 18 ואני לוקחת גלולות פמינט
המשכתי בלי הפסקה את החפיסה השנייה של הגלולות כדי לא לקבל מחזור
הבעיה היא שלקחתי בלי כוונה 2 גלולות באותו יום כי חשבתי שפספסתי גלולה ובסוף התברר לי שלא,נוצר מצב עכשיו שלקחתי 2 גלולות באותו יום ולא הייתי צריכה.
עכשיו חסרה לי גלולה של יום אחד מה אני עושה?
שלום רב,
אין צורך לעשות כלום. המחזור יגיע יום יותר מוקדם.
 

אני עשיתי טיפול IVF והחזירו לי ביצה אחת
1- האם יש סיכוי לכניסה להריון מביצה אחת ? כמה אחוזים %
2- ואמרו לי שהביצה נחלקה לשני עוברים האם זה אומר שיהיו תאומים?
נא לחזור אלי בהקדם יותר
ותודה רבה ד״ר
שלום רב,
לצערי לא אוכל להתייחס לשאלותייך בשל חוסר המידע. לדג' גילך, יום ההחזרה, עובי רירית הרחם, ועוד...
עקרונית, הריונות התאומים בטיפולי פוריות במרבית המקרים הינה לאחר החזרה של מספר עוברים.
בהצלחה
 
ד"ר שלום,
אני ביום ה- 9 למחזור לוקחת GF150 וצטרו מהיום השביעי. הודיעו לי לקחת ביום שבת ב- 31/12 אוביטרל וביות שני להגיע לשאיבת בציות. האם מותר לי לשתות 2 כוסות יין ביום שבת לפני לקיחת אוביטרל ?
תודה ענת פרידמן     
 בהחלט
 
שלום ד"ר,
אעדיף להשאר בעילום שם בעת פרסום השאלה. ברצוני לקבל יעוץ נוסף לשאלות עליהן לא קיבלתי מענה ברור.
אני בחורה בת 32 ללא ילדים.
התגלתה לי ציסטה שחלתית (צד ימין) בגודל 5*5.5
ולהלן האבחנה שניתנה לי במיון נשים:
1. שאריות דם ישן בנרתיק
2.סטיק שתן לויקו 1 + תבחין הריון שלילי
3. בטן רכה לא רגישה
4. ללא רגישות על הרחם או הטפולות אך יש רגישות בדוגלס
5. רחם עם רירית טריפאזית 7 מ"מ ממצא ציסטי צלול 5*5.5 ס"מ מימן, שחלה שמאלה הודגמה בנפרד תקינה.
6. מעט נוזל חופשי באגן.
להלן מובאות קושיותיי למומחה:
1. נאמר לי ליטול גלולות (הייתי בהפסקה של שנה וחצי לאחר 10 שנות שימוש) ולהשאר במעקב חודשי.
האם נטילת הגלולות תוביל בסיכוי גבוה להעלמות הציסטה?
אם לא האם כדאי לנסות כיוון אחר (פולשני)?
2. אני ספורטאית מתאמנת בריצות ארוכות ושחייה
האם מותר להמשיך בשגרת האימונים?
אם לא, האם מומלץ לחדול לחלוטין או ניתן להמשיך חלקית.
שאלה זו נובעת כיוון שהרופאה הביעה דאגה ממצב בו יחול סיבוך והמצאות הציסטה תוביל לסיבוב השחלה.
באם מומלץ לחדול מאימונים מאוד חשוב לי לפתור את הבעיה כיוון שאינני רוצה להפסיק את שגרת האימונים לפרק זמן ממושך.
האם ישנו טיפול אלטרנטיבי יעיל? האם תהליך של שאיבה כריתה לא מבוצע מידיית משיקולים כלכליים של קופות החולים (כי אם זה המצב יש לי כיסוי ביטוחי מצויין מהעבודה וארצה לנצלו)?
רב תודות ושבת שלום
שלום,
הטיפול בגלולות מאפשר במקרים רבים להמנע מהתערבות כירורגית ועל כן קיים הגיון רב לבחור באפשרות השמרנית.
במידה והטיפול יכשל תמיד קימת האפשרות לבחור באפשרות הפולשנית.
אין ספק כי בזמן הטיפול בגלולות באפשרותיך לבצע כל פעילות גופנית. ברם, בכל כאב חד וחריף יש לפנות לשרות רפואי זמין.
בהצלחה 
 
 שלום רב,
יש לי שאלה,
לפני שבוע עברתי לידה שקטה שבוע 34
הסיבה- דימום תוך מוחי לעובר.
כל הבדיקות שעשינו לכל אורך ההיריון סקירה ראשונה, ושניה ושקיפות הכל תקין.
בבדיקה שגרתית הערכת משקל נודע לנו שיש בעיה, ואין ברירה אחרת אלא הורדה של ההיריון:(
אני רוצה לדעת מה הסיכוי לדימום תוך מוחי לעובר בהיריון שני.
שללו אצלנו ורלי,גנטי, נישאר לבדוק רק בדיקת קרישיות יתר.
איך ניתן לבדוק? מול מי מתנהלים? מה עושים?תוך כמה זמן ניתן להיכנס להיריון שוב?
תודה.

שלום רב
צר לי על אובדן ההריון היקר.
הנני ממליץ לפנות לרופא המומחה לניהול הריון בסיכון גבוה.
בהצלחה רבה
 
שלום ד״ר
אישתי כ9 ימים אחרי החזרת עוברים
ביום ה 9 קיימנו יחסי מין לאחר מכן ראיתי שהקונדום נקרא
אנחנו מבאים ילד לעולם דרך תרומת ביצית שלא בדרך טבעית בגלל סיבות אישיות שלנו (עקב פגם גנטי ) עכשיו האם זה יכול להשפיע איך שהוא בזה שהיא תכנס להריון עקב אותו יום שנקרא הקונדום
ישמח אם תחזיר לי תשובה בהקדם תודה.
שלום רב,
תהליך ההשרשה מתרחש ברירית הרחם בימים 6-5 של חיי העובר.
אי לך, אין ליחסי מין כל השפעה על הצלחת הטיפול.
בהצלחה
ד"ר שלום
ביצעתי הזרעה ביום שישי ה- 09/12/11 אחרי הזרקת פיורגון ואורביטרל (עם 4 זקיקים בגדלים שונים שהכי קטן 15) ואמורה לקבל תמיכה היום עוד זריקה של אורביטרל.
שאלתי היא האם אורביטרל הינה טיפול לתמיכה????  חשבתי שתפקידה לגרום לביוץ
אני אחרי 2 הפלות כימיות
תודה
שלום רב,
בהחלט מקובל להשתמש באוביטרל כתמיכה בשלב זה (הלוטאלי) של החודש.
בהצלחה
 
 
 שבוע טוב
 כמה זמן לאחר צילום רחם ניתן לחזור לפעילות יומיומית, וכן האם יש סיבוכים
 בבדיקה הנ"ל
 ומהם, וכן אם יש משהו מיוחד שצריך לדעת בנושא ולא שאלתי
תודה מראש.
שלום רב
ניתן לחזור לפעילות מיד לאחר ביצוע ההליך
מומלץ להמנע מיחסים לכמה ימים
בהצלחה

ד"ר שלום רב,
אני בן 36 ואשתי בת 35 ואנחנו נשואים שנתיים
ויוצאים סה"כ 3 שנים. ראשית עליי לציין שמהיום
הראשון לא השתמשנו באמצעי הגנה וכלום לא קרה
(על פי הבדיקות הזרע שלי חלש)
 בשנתיים האחרונות ביצענו סה"כ 3 הזרעות ולטענתו
של הרופא המטפל עלינו לעבור שלב ועל אשתי לקבל
הורמונים ופה מתחילה הבעיה מלבד חוות הדעת שקיבלנו
מהרופא זוגתי משוחחת הרבה על הנושא עם נשים שונות                                       
וסופגת מהן המון פחדים לגבי ההשלכות של ההורמונים על
הגוף והנפש וכרגע היא לא מוכנה להיכנס לזה בכלל.
הייתי מאוד שמח לקבל ממך אינפורמציה מעמיקה ומקצועית
יותר כך ששיקול הדעת של זוגתי יהיה מבוסס יותר על הרפואה
ולא על שמועות.
 
תודה רבה.

שלום רב,
לאור ההיסטוריה הרפואית שלכם כזוג, קרי,  בעית פוריות ראשונית מזה כ 3 שנים, גילכם, בעית פוריות על רקע זיכרי ושלושה כשלונות בטיפולי הזרעה .
הנני מצטרף לחוות דעתו של הרופא המטפל.
כמו בכל דבר חדש ובפרט בטיפול פוריות עולה החשש מהלא ידוע.
ברם, טיפולי הפוריות המבוצעים כיום על ידי מיטב המומחים עם שימוש בתרופות חדשות ובטוחות מבטיחים את בריאות המטופלת.
ניתן לקבל את מירב הידע מקריאה בפורמים השונים כולל יעוץ מקצועי עם הרופא המטפל.
בכל מקרה תמיד ניתן לקבל חוות דעת נוספת.
בהצלחה
 
היי ד"ר...הייתי רוצה לדעת איפה בדיוק בבטן הכי מומלץ להזריק..... אני מזריקה דקפפטיל....
תודה מראש
שלום רב
במרכז הבטן תת עורי.
בהצלחה


אשתי עברה החזרת עוברים ביום שני 21/12/2011 שני עוברים 7 תאים
היום 2/12/2011 בבוקר 8:00 היה טפטוף דם קטן מאוד
האם זה מעיד על משהו לא טוב ???!!!
תודה

שלום רב
קצת מוקדם לבחון את הצלחת הטיפול זמן כה קצר לאחר החזרת העוברים.
הכתמה דמית הינה ארוע שכיח בטיפולי הפריה.
יש לעדכן את הרופא המטפל ולהמשיך בתמיכה הוגינלית.
בהצלחה

שלום רב,

 
אני בת 43, בעברי הריון לפני 10 חודשים כתוצאה מהפריה חוץ גופית בה הוחזרו 3 עוברים ללא שברים בני 6-8 תאים בהם אחד שנוצר בהפריה רגילה והשאר באיקסי
התרחשה הפלה בשבוע 6 ובדיקת בטא העלתה שההריון לא התפתח תקין (היתה 295 אחרי יומיים וחצי דימום לא חזק בסופשבוע )
עברתי שאיבת ביציות ביום חמישי בה  נשאבו 3 ביציות טובות ולצערי רק אחת הופרתה באיקסי מכיון שהשתיים האחרות היו צעירות ולאחר שהופשטו לדברי המעבדה לא ניתן היה לנסות הפריה רגילה וגם למחרת עדיין היו צעירות
בעובר שהוחזר לי בוצעה הנצה והוא היה בן 6 תאים בשעת ההחזרה  עם תהליך התקדמות, בין 10-20% שברים
האם יש הנחיות קבועות גורפות להתנהגות לאחר החזרה של עובר שעבר הנצה?
מה ההשלכות של ההנצה והאם הן יכולות לפגוע חס וחלילה בעובר?
תודה!
מיקי 
      מיקי שלום,
      ראשית, אין כל הבדל בהנהגות לאחר החזרת עוברים כולל במקרה של הנצה.
      שני, בהליך ההנצה אפשרי כי העובר היפגע. ההליך תלוי בטכניקה בה בוצע: לייזר, מכני או באמצעות חומצה.
      בהצלחה
  
 
שלום רב,
רציתי לשאול מהי ההנחיה להתחלת תמיכת קרינון לאחר הזרעה?
האם יש לקחת את הקרינון יום לאחר ההזרעה או כ- 4 ימים אחרי?
תודה.
שלום רב,
לרוב, אין צורך כלל בתמיכה לאחר ביצוע הזרעה תוך רחמית.
מקובל להמליץ לאחר ארוע של הפלה נדחית (ספונטנית) או לאחר טיפול הפריה.
כאשר אני ממליץ ההתחלה לרוב ביום ההזרעה.
בהצלחה

ד"ר גבע שלום רב,
אחרי הריון ספונטני והפלה טבעית בגיל 33, אני מנסה מזה שנה וחצי להרות. זמן רב על ידי הזרעות, שתי הפריות טבעיות ולאחרונה הפריה קונבנציואלית, שלא צלחה. מחכים שני עוברים מוקפאים להחזרה עם חלוקה ל8 אך בדרגת אכות שנייה.
אחרי נסיונות איבחון רבים, נראה שהבעיה היא בעיית רירית, מאחר וכל שאר הפרמטרים נשללו כבעייתיים.
נראה כי בחלק אחד של הרחם הרירית היא בסביבות 4.5 ואילו בחלק האחר היא מגיעה ל7. חוץ מזה ישנו ספטום קטן ברחם.
בפעם האחרונה העוברים הוחזרו על ידי הרופא לאיזור העבה יותר והתלת שיכבתי וכאמור לא הייתה השרשה.
שאלתי היא: האם אתה מכיר מצב כזה של אי אחידות של רירית הרחם. מהם סיכויי באופן כללי והאם יש בכלל טעם בתהליך ההפריה? כי כפי שאני מבינה תהליך זה לא יכול להתגבר על הבעיה הספציפית הזאת. האם במקרה שכזה היית ממליץ על קיום יחסים( כשהזרע טוב מאוד)?
האם יתכן שהרירית נפגעה מהגרדה והאם יש דרך לשקם אותה?
תודה מראש על תשובתך
טלי
טלי שלומות,
על מנת לקבל תמונה מדוייקת יותר של מבנה וחלל הרחם, הייתי ממליץ על ביצוע היסטרוסקופיה בהרדמה והסרת המחיצה.
בהצלחה
 
שלום למומחה..
אני אחרי החזרת 3 עוברים מוקפאים פעם שניה.
      ביום ה 14 הבטא: 133 ביום ה- 19 בטא- 1075
      היום בבוקר אחרי שלושה שבועות וחצי מים ההחזרה 21/9
      היה לי דימום ואחר כך הפסיק עם כתמים חומים בהירים מאוד  לסירוגין עד הערב .
      מה הסיבה לכך שמופעי דימום אחרי החזרה עוברים?
     והאם זה מעיד על הריון שנכשל ?אולטרסאונד אמור להיום רק שבוע הבא.
       בתודה מראש, ושבוע מבורך.
שלום רב,
דמם לדני הינו שכיח ומופיע בכחמישית מטיפולי הפוריות.
ברם, יש תמיד לודא כי לא מדובר בהריון לא תקין כדוגמת הריון חוץ רחמי. בדיקת סונר בשלב מוקדם יכולה לאבחן נוכחות הריון תוך רחמי.
בהצלחה
 
שלום דר גבע !!!
 עברנו טיפול פונדקאות בהודו תרומת ביצית הפריה חוץ גופית והחזרה לרחם בתאריך 22 לספטמבר.
 בתאריך 28לספטמבר הבטא היה105
 בתאריך 4 לאוקטובר הבטא עלה ל 265
 בתארי9 לאוקטובר הבטא עלה 555
 ובתאריך 14 לאוקטובר הבטא עלה רק ב 10%
 מה זה עומר ?
 יש סכנה להריון ?
 תודה רבה מראש על התמיכה וחג שמח  
 אמיר אליהו
 המייל שלי הוא (אשמח אם תענה למייל הבא:
אמיר שלומות,
ראשית, ברכות ובהצלחה.
שנית, יש מקום לביצוע בדיקת סונר בהקדם לבדיקת תקינות ההריון.
בהצלחה

 שלום לך,
 בתאריך ה 11/10/2011 הוחזר לו עובר אחד. אני בת 40 ורציתי לשאול האם יתכן שיהיו לי תאומים ( השאיבה הייתה ה 9/10/2011.
 גם יש לי התכווצויות בבטן התחתונה כבר בערך 8 ימים, והחזה מאוד כואב ורגיש. אני גם מרגישה שאני רצה לשרותים כל הזמן. האם כל זה רגיל?
 בדיקת דם רק בעוד 3 ימים.
 תודה מראש אורית.
שלום רב,
תאומים זהים ניתן לקבל לאחר החזרה של עובר בודד בעיקר לאחר מיקרומניפולציה.
שיעור הריונות התאומים בגיל זה הינו נמוך.
בהצלחה
 
שלום רב,
רציתי לשאול, ביום רביעי בערב הזרקתי אוביטרל, וזומנתי לשאיבת ביציות  לשעה 8.00 בבקר ביום שישי. מכל מיני סיבות הכניסו אותי לחדר ב-10.10, אני מניחה שהתחילו עם ניסיון השאיבה בסביבות 10.15 או אפילו מאוחר יותר, כלומר אחרי 36 שעות. לצערי לא הצליחו לעשות שאיבה כי כבר התרחש ביוץ. שאלתי, האם יתכן שהביוץ התרחש ב-10 דקות, רבע שעה של המתנה מעבר ל-36 שעות? האם הזמנים הם עד כדי כך מדוייקים? ועד אז לא הבנתי למה אמרו לי להקפיד להזריק את הגונאל תמיד באותה שעה בדיוק...
תודה
פורטונלה
שלום רב,
מקובל כי הביוץ מתרחש כ 36 שעות לאחר זריקת האוביטרל.
במקרים מסויימים אנו מצליחים לשאוב ביציות גם לאחר שעה עד שעתיים ממועד זה.
הדבר תלוי בגיל המטופלת, משקלה ובפרוטוקול הטיפול.
בהצלחה
 

בתחילת מחזור.
 האם ברור שההזרעה לא צלחה?האם על אף הטיפול בנרות מקבלים ווסת? ביצעתי הזרעה לפני כשבועיים וקיבלתי נרות אוטרוגוסטן לשבועיים(מסיימת היום)עתה אני רואה הכתמות כמו
שלום רב,
הכתמה דמית ניתן לראות גם בהריון תקין.
יש לבצע בדיקת דם להריון.
בהצלחה
 

שלום רב,
 אני לפני הפריה חוץ גופית.
  ביצעתי בדיקות דם ביום השני של המחזור והתוצאה היא –
  פרוגסטרון – 7.9
  אסטרדיול – 210
 אולט' – רחם תקין , רירית 7 מ"מ ו 2 זקיקים קטנים פחות מ – 10 מ"מ
 הרופא שלי אמר שלפי בדיקות דם אני עדיין לא במחזור. יש לי דימום כבר יומיים.
 מה הסיבה ?
 נשמח לקבל תשובה.
 תודה מראש,
 שרה.
שרה שלומות,
אכן כן. בשל ערכי הפרוגסטרון הגבוהים יש לחזור על הבדיקה לאחר התגברות הדימום.
היום הראשון הינו היום בו מופיע הדימום החזק והמשמעותי ביותר.
בהצלחה
 
היי ברצוני לשאול האם אפשר לשתות יין
תוך כדי טיפולי IVF ,כמות מסויימת או בכלל לא?
 שלומות,
בהחלט. ניתן להנות מכוס אחת עד שניים.
בהצלחה
 

ד"ר אלי גבע שלום
 אני מתכננת הריון שלישי.
 בשתי ההריונות הראשונים עברתי טיפולי פוריות גונלF וזריקת כוריגון ולבסוף הזרעה.
 התוצאה שני בנים מדהימים.
 בתהליך זה לקליטת הריון שלישי אני עוברת שוב את אותו התהליך של הזרקת גונל F והפעם אוביטרול וכמובן הזרעה
 אני מאוד רוצה הפעם בת אך יודעת שתהליך טיפולי זה לרוב יוצאים זכרים.
 איך אוכל הפעם לתזמן בת ע"י הפרדה של זרע שאני מעוניינת לשות בטרם ההזרעה?
 מתי לקחת את האוביטרול? מתי להזריע?
 אשמח לתשובתך המהירה.
שיהיה יום מקסים

שלום רב,
בחירת מין הילוד ניתן לבצע רק באמצעות הפריה חוץ גופית ואיבחון טרום השרשתי.
אינני מכיר כל שיטה להפרדת זרע שעשוייה להבטיח תוצאה זו.
בהצלחה
 
ד"ר אלי גבע שלום ,
 אני בת 37 , עברתי 2 הריונות , הפלה אחת לפני כשנתיים וחצי. ומאז אני לא מצליחה להיכנס להריון.
 התחלתי בטיפולי פוריות iui לפני כשנה וחצי עם הורמון FSH 11.5 ,  לאחר כשנה ההורמון עלה ל 55.
 ולכן הטיפולים הופסקו. ב 3 חודשים אחרונים ההורמון מתנדנד סביב 25.
 חושב לציין כי אני מקבלת ווסת באופן סדיר.(יש לי כיומיים כתמים לפני המחזור)
 ב 3 חודשים אחרונים הדימומים הוסתי היה מאוד חזק (דימום עם גושים)
 בחודש הקודם אף דיממתי בזמן הביוץ.
 בבדיקת אולטרסאונד ביום ה 21 של המחזור, עובי הרירית היה 17 ובנוסף הייתה ציסטה של 25.
 רופא הנשים הסביר לי שייתכן שמדובר בגידול ולכן ע"מ לשלול את זה הוא
 הציע לי לקחת פרימולוט נור פעמיים ביום למשך 5 ימים. ולראות אם הרחם מתנקה.
 האם עובי הרירית היא הגורם לכתמים במהלך החודש?
 במידה ויש סיכוי שאני בהריון , האם זה יכול לפגוע בהריון?
 האם ברמה של הורמון FSH  שלי ניתן להתחיל טיפולי פוריות?
 תודה רבה
 
שלום רב,
לאור גילך וההיסטוריה הרפואית שלך יש מקום להתחיל מידית בטיפולי פוריות.
ניתן לשקול טיפול ב DHEA ובהמשך IVF.
ברם, לא ניתן להבטיח את הצלחתם.
הנני ממליץ לשקול בדיקת דם ל AMH על מנת לעמוד על הרזרבה השחלתית שלך.
בהצלחה
 
שלום רב. - ד"ר אלי גבע.
 תאריך המחזור שלי היה ב - 5/10/11 עד היום לא קיבלתי מחזור.
בתאריך 1/11/11 היו לי הפרשות חומות במשך 5 ימים ואז ביום השישי יצא לי ממש טיפה דם והפסיק לאחר יום.
יש לי סימנים להריון כגון: העטרה של הפטמות התכהו , עייפות כאבי ראש.
עשיתי 2 בדיקות דם יצאו שליליות 5 >.
מה זה יכול להיות אני ממש בבעיה שלא מצליחה לפתור אותה
האם יכול לקרות מצב כזה שעשיתי את הבדיקה מוקדם ?.
אודה לך לתשובה.
שלום רב,
יש לבדוק כמובן באם התרחש ביוץ ולשלול קיומה של ציסטה שחלתית.
בהצלחה
 
שלום
אני אחרי ניתוח של לפרסקופיה - אנדומטריוזיס והוצאת 2 ציסטות בשחלה
כשבועיים אחרי הניתוח
הרופאה המנתחת ביקשה מרופאת הנשים של שתזריק לי אמפולה 1 כל חודש למשך 3 חודשים לדיכוי השחלות.
מחשש שלא תגדל הציסטה שוב לדברי הרופאה המנתחת.
רציתי לשאול : אם אישה בהריון והיא עדיין לא יודעת ופתאום מזריקה את האמפולה זה לא יגרום לנזק
ועד כמה הזריקה הזאת בריאה או לא?
איזה השלכות יש לה?
ובעתיד יש נזק אפשרי אפילו אם הוא מזערי? הייתי רוצה לדעת כמה שיותר לפני ההזרקה.
בבקשה זה מאוד חשוב לי אשמח מאוד למענה מהיר כי אני כבר הייתי אמורה להזריק ואני מפחדת.
לפני הניתוח הייתי בטיפולי פוריות ורופאת הנשים נתנה ליכ- 3 חודשים כדורי אקקלומין ומזה נגרמו הציסטות והגעתי יותר מאוחר לחדר ניתוח.
לא רוצה לסכן את גופי ולהגיע לבתי חולים. האמפולה רשומה במרשם                              
 17581           DETYL   DEPO     3.75                  
                                  1
         אמפולה כל פעם, תוך שרירי, פעם בחודש  [במשך 1 חודשים

שלומות,
אכן כדי לבדוק ולשלול כיום הריון בעזרת בדיקת דם.
מהדיווחים בספרות הרפואית לא נמצא כי זריקת דקפפטיל גרמה להפלה או פגעה באיכות ההריון.
בהצלחה

 
 
ד"ר אלי גבע שלום רב, 
אני בשבוע 5 בהתחלה שלו, (מחזור אחרון ב- 10.6.11) ועשיתי אתמול US   והרופאה אמרה שהיא רואה משהו שלא ברור לה מה זה, ואח"כ היא ראתה משהו שהיה נראה שאולי
זה שק הריון אבל היא לא בטוחה בזה, כמו כן 2 רופאות שהייתי אצלן שללו הריון מחוץ לרחם.
הבטא שלי מכפילה עצמה יפה (ביום שלישי שעבר (5.7.11) היא הייתה 365- זה היה היום שבו הייתי אמורה לקבל מחזור, ביום חמישי (7.7.11)
היא עלתה ל- 984 וביום ראשון (10.7.11)- היא הגיעה כבר ל- 2178, כך שיש לי עליות יפות בבטא ואין חשד להריון מחוץ לרחם (אין לי שום כאבים או דימומים,
למעשה אני מרגישה ממש טוב יש לי רק רגישות מאוד חזקה בחזה, אבל חוץ מזה אני מרגישה 10).
שאלתי היא מה יכולה להיות סיבה נוספת (חוץ מהריון חוץ רחמי) לכך שאין ממצאים ברורים ב-US ???
הבדיקה הבאה שלי היא רק בעוד שבועיים.
אשמח לתשובה ממך בהקדם.
ותודה מראש,
דנית.
דנית שלום רב,
לעיתים ניתן לראות בהריונות לאחר טיפולי פוריות התנהגות מעט שונה מהמקובל.
בקצב הכפלה זה ובהעדר תסמינים נוספים ניתן לצפות להריון תוך רחמי תקין (בהעדר פקטור מכני שגרם לאי פוריות).
יש מקום לדעתי להקדים את הבדיקה.
בהצלחה ושנה טובה
ד"ר אלי גבע

שלום ד"ר
עברתי היום הזרעה שניה, בהזרעה הראשונה הזרקתי אוביטרול ביום שבת בתשע בבוקר ולמחרת בשעה 12 וחצי עברתי הזרעה, הפעם הזרקתי אוביטרול ביום ראשון ב11 בלילה אך עברתי הזרעה רק ביום שלישי ב12 וחצי בצהרים, האם זה לא מאוחר, האם לא פג התוקף של האוביארול, ההרומונים היו 430.
תודה
 
שלום רב,
מקובל לבצע את ההליך כ 36 שעות לאחר מתן האוביטרל. במרבית המקרים ניתן להקדים את המועד גם במספר שעות.
לאור זאת, נראה כי ניתן לתזמן את הליך באופן יותר מדוייק.
בהצלחה
ד"ר אלי גבע
 
שלום! רציתי לשאול , היום אני ביום ה 8 אחרי החזרת  3 עוברים, בדיקת דם לבטא בעוד 4 ימים.  היום עשיתי בדיקת דם על דעת עצמי כי היה לי דימום קל, ובטא יצא פחות מ3. האם קיימת אפשרות שבעוד 4 ימים תהיה בטא חיובית?? תודה
שלום רב,
בהחלט כן! אל תפסיקי טיפול תמיכתי.
בהצלחה
ד"ר אלי גבע
  
שלום רב,
אשמח לדעת את תשובת הבתא הכמותית.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום
עשיתי היום 23.10.10 IVF מס` 2 ונשאבו 8 זקיקים ובכולם לא היתה ביצית נאמר לי שהיו תאים. הייתי מעוניינת לדעת מהן הסיבות האפשריות לכך. ב- IVF הקודם נשאבו 7 זקיקים וכולם הכילו ביציות.
שאלה נוספת היא: מהו תוקפו של הפרופיל ההורמונלי?. ביצעתי בדיקות פרופיל הורמונלי ביולי 2010 וכל התוצאות תקינות.
בתודה וסליחה על אורך השאלות.
שלומות
האם הזרקת במועד אוביטרל או פרגניל?
ממליץ לבצע בדיקת בתא כמותית היום
בהצלחה
ד"ר גבע
לשאלתך הנוספת:
שנה לפחות 
 
אשתי ביצע החזרת עובר 15.10 ולאחר 8 ימים לא יכלה להתאפק וביצעה בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית, היא טוענת בגלל ההורמונים שקבלה הבדיקה חייבת להיות חיובית ולכן בגלל שהיא שלילית זה ודאי לא.
האם התאוריה שלה נכונה?
שלומות
מאחר ואינני יודע במה רעיתך טופלה קשה לי להשיב.
בדיקת הריון יש לבצע לפחות 12 יום לאחר ההחזרה
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום רב, אני בת 30 מנסה להיכנס להריון מזה כשנה, בדיקת פרופיל הורמונלי הראתה FSH גבוה-12.5, לאחר חודשיים חזרתי על בדיקת הFSH והתשובה הייתה 13.6. הרופא שלי המליץ חודש לעשות IUI,
האם ברמה הזו של FSH לא מומץ לפנות ישר להפריה חוץ גופית (כל זמן שעדיין ניתן לבצע טיפולי פוריות)?
מהפורומים עולה כי נשים עם רמה של 12 כבר מדברות על תרומת ביצית, האם מוקדם מידי לחשוב על הנושא או שאכן זה המצב?
תודה מראש
שלומות
שאלתך חשובה ובמקומה
אל מנת להשיב כראוי יש להתחשב בגילך, בדיקת הזרע ותקופת אי הפוריות
FSH הינו מדד לרזרבה השחלתית אולם לא לאיכות הביציות
אשמח לענות לך לאחר קבלת תשובות
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
אני בת 48 קיבלתי מהרופא כדור פרימולוט נור
על מנת לסדר את המחזור
וברצוני לדעת האם כדור זה מסייע גם לשמירה נגד כניסה להריון
שלום,
פרימולוטנור הינו תכשיר פרוגסטגני ואינו מונע הריון
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום,
אני צריכה לעבור צילום רחם ב- 25.10 (ביום התשיעי למחזור), האם אני יכולה לקבל כדורי איקקלומין החל מהתאריך 22.10 ולאחר מכן לבצע הזרעה? (האם ניתן לבצע את הצילום וטיפול באותו חודש?)
תודה ויום נפלא.
שלום,
אינני ממליץ על ביצוע טיפול החודש.
השלימי את הברור המכני והתיעצי עם הרופא המטפל.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום וברכה
אני בת 29 , ילדתי לפני 1.5 לאחר טיפולים בהזרעה שניה שנעשה בשל חוסר בביוץ.
בזמנו הזרקתי גונל 75 והגבתי טוב
עכשיו אחרי הנקה, התחלנו שוב טיפולים, אך התעכבנו בשל ציסטות (לא אחרי הורמונים), איך ייתכן שפתאום היו ציסטות? (אני לא םוליסיצטית)
לאחר שהציסטה נספגה הפרופיל הורמונלי היה תקין
ועכשיו התחלנו להזריק גונל 75 ולאחר 4 ימים האסטרדיול היה 750 (5 זקיקים של 10)
ולאחר עוד 3 ימים האסטרדיול ירד ל450
שאלתי היא מה קרה?
איך ייתכן שעם זריקות ההורמונים יורדים?
האם סבב זה אבוד?
הרופא שלי העלה לי את המינון ל- 112.5
יש סיכוי שהעלת המינון לא תעזור?
הרבה שאלות...
תודה
שלומות,
במידה והטיפול ההורמונלי אינו מספיק לגיוס מירבי של הזקיקים וצמיחתם ניתן לראות ירידה בערכי האסטרוגן.
לרוב הדבר קשור בהעדר הצלחה בטיפול הנוכחי בשל ההשפעה המזיקה על רירית הרחם.
ציסטות נוצרות מזקיקים בגדלים קטנים אשר לא עברו ביוץ.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום,
אני בת 33. לפני כמה שנים הייתי בהיריון ועברתי הפלה (גרידה).
לפני כתשעה חודשים נכנסתי להיריון ספונטני. לעובר לא היה דופק ולכן הגעתי וקיבלתי את הציטוטק. לא הגבתי טוב לציטוטק והכניסו אותי אחרי שעות של עינוי וצירים לגרידה (לא שיש לי מושג מה זה צירים). מאז עברו כמה חודשים ולא קיבלתי מחזור. פנינו למרפאת פוריות דרך קופת החולים. אחרי נטילת כדורים התחלתי לקבל מחזור אך טרם נקלטתי. נשלחתי להיסטרוסקופיה אבחנתית ומצאו שיש לי הידבקויות ברחם דבר שמנע מאיתנו להיכנס להיריון כי אפילו הכניסה לרחם היתה דבוקה וחסומה (כנראה בעקבות הגרידות). עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית וניקו את ההידבקויות. כעבור חודש וחצי מההיסטרוסקופיה הניתוחית עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית שוב כדי לדעת אם הניתוח הצליח ולצערי, תופעת ההידבקויות החלה שוב. הרופא נתן לנו חודשיים לנסות להיכנס להיריון בדרך הטבעית לפני שההידבקויות יתפשטו שוב וכאשר יעברו החודשיים לחזור אליו שוב להיסטרוסקופיה אבחנתית. בינתיים, לצערי השבוע קיבלתי מחזור והתרסקתי. כל כך קיוויתי שאוכל להימנע שוב מהבדיקה ואולי גם מניתוח, כל כך קיוותי שלא אצטרך "לעלות שלב" ולהתחיל בזריקות. היום התחלתי זריקות גונל אף ואוביטרל (ובעוד חודש ההיסטרוסקופיה האבחנתית). אשמח לדעת אם תופעת ההידבקויות חוזרת על עצמה, והאם ישנם מקרים של נשים עם הידבקויות שנקלטו להיריון והצליחו להביא ילדים. תודה מראש.
שלומות,
צר לי לקרוא את שעברת.
ניתן ולנסות למנוע את יצירת ההדבקיות לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית ע"י טיפול במינונים גבוהים של אסטרוגן או החדרת התקן תוך רחמי לרחם למספר שבועות.
במצב בו הינך נמצאת לא הייתי חוסך במאמצים. במידה ואופי הווסת לא השתנה הסיכוי לשיקום הרירית הינו גבוה.
לצערי, במידה והרירית נפגעת באופן בלתי הפיך הפתרון היחיד הינו פונדקאות.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
ביצענו הזרעה ביום שלישי וביום רביעי בבוקר עשיתי בדיקה ביתית והתוצאה חיובית האם אני באמת בהריון או שזה תופעה מהזריקות? האם מוקדם מדי לשמוח?
שלומות,
בדיקת ההריון הינה חיובית בשל הזרקת האוביטרל.
יש לבצעה 14 יום לאחר ההזרעה.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום, רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה שנשאבו פחות ביציות מהכמות שהודגמה בבדיקות א"ס שקדמו לשאיבה (הודגמו 11 ונשאבו 7)
שלום רב,
קשה לי להתייחס לשאלתך בהעדר נתונים בסיסיים כגון: גילך, אי הפוריות, סוג הטיפול, רמות ההורמונים טרם הטיפול ועוד.
כדי להפנות לרופא המטפל את שאלתך.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום רב ,
עברתי החזרת עובר בתאריך 28.9.2010 ,התבקשתי לבצע בדיקת הריון הים ב-12.10.2010.
לצערי בתאריך 6.10.2010 קיבלתי ווסת סדירה ורגילה , האם זה אומר שלא נטלתי את התמיכה ההורמונולית כראוי?
שלום רב,
צר לי כי הטיפול לא צלח.
בהחלט לא. ברם, ניתן לשנות את סוג התמיכה בטיפול הבא.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום אני אחרי הזרעה ראשונה וכבר ביום השביעי הרגשתי ממש כמו כאבי מחזור שלוו בהפרשות אני ביום ה 11 ועדיין יש לי כאבים והחזה כואב אני ללא בחילות האחות אמרה שרק אחרי 14 יום אני יבוא לעשות בדיקת שתן עכשיו בגלל שהמחזור שלי לא סדיר רציתי לדעת אם הכאבים האלה קשורים למחזור או הריון והאם זה קשור לזה המחזור שלי לא סדיר לכן איןלמה לצפות תודה קרן
שלום,
הנני חושב שיש מקום לידע את הרופא המטפל.
מומלץ לשלול ממצא ציסטי שחלתי או זיהומי באגן בעקבות הטיפול שעברת.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
בעלי רכש מבית המרקחת גונאל F (בעט), אך במשך שעה וחצי התכשיר לא היה בקירור. אפשר להשתמש ?
שלום רב,
בבקשה פני לקו החם של חב` מרק סרונו.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום. אני לקראת IVF שני. המחזור האחרון שלי היה ב-23.9. מה- 24.9 במשך 10 ימים לקחתי גלולה ביום למניעת הריון. ב- 8.10 התחלתי להזריק דקפפטיל במינון של 0.1 למשך 6 ימים כאשר מה- 11.10 תתווסף לי גם זריקת גונל 300. ב- 9.10 יום לאחר ההזרקה הראשונה של הדקפפטיל קיבלתי מחזור. האם הדבר תקין?. (מדובר על 16 ימים בין קבלת המחזור הראשון)
האם זריקת הדקפפטיל לא אמורה לדכא את המחזור?.
בתודה
גלית
גלית שלום,
הנני ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל מאחר והדימום הינו חריג.
כמו כן, הדבר פוגע בסיכוייך להרות.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום רב
צריכה להשתמש בגונל f בפעם הראשונה ורוצה לוודא - עד לפני 4 חודשים טופלתי באופן קבוע בליפיטור 80 מ"ג עקב כולסטרול גבוה משפחתי.לא נוטלת ליפיטור עכשיו אבל ליתר ביטחון האם יש בעייתיות /סיכון בשימוש בגונל לאחר ליפיטור או שעבר מספיק זמן מאז שהפסקתי?
והאם אני חשופה יותר לבעיות בכלי דם עקב שימוש בגונל בשל כולסטרול גבוה?
תודה רבה
שלום,
מאחר והפסקת ליפיטור אינני רואה בעיה בטיפול.
גונל אף אינו משפיע על השומנים. ברם, דיסליפידמיה הינה תמיד גורם סיכון בלתי תלוי.
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
שלום רב.
דחוף בבקשה !!ביום חמישי
יש לי בדיקה לצילום רחם ,אבל אחרי הוסת היהי לי יחסי מין ,עם להעביר תור ליום אחר???? . תודה
שלום,
בהחלט כן!
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
אני מקבלת גונאל אף במינון של 225 יחידות.
זו הפעם השלישית שלי בטיפול הורמונלי והזרעה
שלישית תהיה.
אני בת 38 רציתי לדעת בפעם השניה לא היה גירוי יתר של השחלות שהמינון היה 125 יחידות.
שאלתי - כמה הזרעות מומלץ לעשות לפני שמחליטים לעבור לשלב של הפריה חוץ גופית במידה וזה לא מצליח בהזרעה, והאם מהזרעה להזרעה הסיכוי גדל או קטן?
שלום
מינון גבוה של תכשירים הורמונליים אכן מגביר את ההסתברות לגירוי יתר שחלתי והריון מרובה עוברים.
מאחר והינך בת 38 המלצתי לעבור כבר כעת להפריה חוץ גופית.
בהצלחה ד"ר גבע
top
עשיתי טיפול בחודש הקודם בגונאל וההזרעה נכשלה . רציתי לעשות טיפול בחודש הנוכחי הרופא טען שצריך לעשות הפסקה של חודש בטיפול האמנם?
שלום,
אינני מודע להנחיה שכזו. הדבר תלוי בהחלטתו של הרופא המטפל.
במרבית המקרים הפסקת הטיפול הינה בשל ממצאים ציסטיים שחלתיים או להמשך ברור אי פוריות.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
אני אחרי החדרת מוקפאים פעם שניה 5 ימים אחרי שאלתי היא כזאת למה יש לי כאבי מחזור חזקים כאילו כל שניה אני צריכה לקבל יש לציין שעברתי את החדרת עוברים ב26 לחודש ובעיקרון הווסת שלי מגיע כל ה1 לחודש והחודש בייצתי מאוחר אז זה אומר באמת אני צריכה לקבל ולא הצליח או שזה יכול להיות גם תופעות של הריון תודה וסליחה על השאלה הארוכה
שלום רב,
קשה לי לענות על שאלתך. במידה וטופלת בתכשירי פרוגסטרון זו עשויה להיות התשובה.
ממליץ לשקול החזרת עוברים במחזור טיבעי.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
את ילדי הראשון ילדתי לאחר טיפול IVF ראשון ומוצלח, כך שהתעברתי בהצלחה בגיל 37.5.
לאחר הלידה, חזרתי לנסות להרות באמצעות טיפולי IVF, אשר לצערי, לא הצליחו עד כה.
מתוך 4 ניסיונות להרות באמצעות ה IVF:
הניסיון הראשון הסתיים בלא כלום,
הניסיון השני הסתבר כהריון מחוץ לרחם אשר הוביל לניתוח להוצאת חצוצרה.
הניסיון השלישי והרביעי, כ"א, הובילו להריונות ביו-כימיים.
ראוי לומר שכל הפריות ה IVF הובילו להפקת מספר רב של עוברים מופרים (לדוגמא בפעם האחרונה היו 14 עוברים- 2 מהם הוחזרו לאחר 3 ימים ואחד נוסף לאחר 6 ימים) ויפים באיכות כזאת אשר מחלק משמעותי מהם הצליחו להפיק מהם בלסטו .
מהן הסיבות האפשריות לכך שמהעוברים נוצרו רק הריונות ביוכימיים ולא הריונות ממשיים? מה הסיבה לאי הקלטות העוברים?
תודה מראש על תשובתך
שלום רב,
הסיבה להריונות כימיים עשויה להיות תוצאה של בעיה גנטית/כרומוזומלית בעובר, בעית השרשה לדג` הפרעת קרישה, לעיתים מבעיות אנטומיות ברחם ולעיתים מהעדר תמיכה פרוגסטגנית מספיקה.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
לגביי טבליות אוטרוגסטן 100 מ"ג:
למה יש כאלו שמחדירות אותן לנרתיק ויש אחרות שלוקחות אותן דרך הפה? לפי מה זה נקבע? מה ההבדל?
תודה
שלום רב,
אוטרוגסטן מומלץ דרך הנרתיק בלבד.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום, רציתי לדעת בבקשה לכמה זמן זריקת אוביטרל אמורה ל"קבע" את הביוץ, ומתי מומלץ לבצע הזרעה לאחר הזרקת האוביטרל
שלום רב,
תהליך הביוץ מתרחש כ 36-34 שעות לאחר נטילת האוביטרל. לאור זאת, מומלץ לבצע את ההזרעה במהלך השעות הללו או מעט לפני.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום,
רכשתי גונל F לפני כחודשיים ומאז שמרתי במקרר בתוך שקית תרמית שקיבלתי מבית המרקחת. האם אני יכולה להשתמש בתרופה כעת, כי לדברי הרוקחת אסור היה לי לשמור אותה בשקית התרמית?
אשמח לתשובה, נצחיה
שלום רב
הנני מצטרף להמלצת הרוקחת
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום דוקטור,
ברצוני לברר לגבי הכדור PRIMOLUT NOR מאיזה יום מקבלת המחזור מתחילים לקחת אם אני מתחתנת בקרוב וברכצוני לעכב את המחזור, אם יש לי מחזור סדיר כל 29 יום.
תודה מראש
שלום רב,
ניתן להתחיל בנטילת התכשיר כ 7-5 ימים טרם נישואייך.
ברכות ומזל טוב.
ד"ר גבע
 
ד"ר גבע שלום
אני 9 ימים לאחר החזרת עוברים ואני משתמשת בקרינון פעמיים ביום (פעם בבוקר ופעם בערב). ביומיים האחרונים אני שמה לב שלעיתים עודף הגבשושיות שמופרשות הן בגוון אדום בהיר מאוד. האם זו תופעה שכיחה?
תודה רבה, שנה טובה וגמר חתימה טובה
שלום רב,
השימוש המומלץ בג`יל הקרינון הינו פעם אחת ביום, בבוקר.
חלק מההפרשות נובעות מפליטה של עודף הג`יל.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
הי,
אני צריכה לבצע צילום רחם, רציתי לדעת אם אפשר יום אחרי הצילום לבצע הזרעה, או שהרחם צריך לנו?
תודה מראש
שלום רב,
ניתן לבצע הזרעה לאחר יממה ממועד הצילום.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום רב
עברתי הזרעות ב22 וב23 באוגוסט.
לאחר טיפול של אאקלומין, שני כדורים ליום. ועדיין לא קיבלתי מחזור. המחזור שלי כרגע מאחר ב8 ימים. (עברו 3 שבועות מאז ההזרעה)
יש לי גם כאבי בטן חזקים שמזכירים כאבי מחזור.
השאלה שלי: האם יש הסתברות שאני בהריון, או שזה אפשרי שזה יאחר כך, ומתי ניתן לעשות בדיקה?
תודה יום טוב
שלום רב,
בדיקת הריון יש לבצע שבועיים לאחר ההזרעה. יש לבצע בדיקת דם.
במידה והבדיקה שלילית ממליץ לפנות לרופא מטפל לשלילת ממצא ציסטי שחלתי בעקבות הטיפול.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
דר` אלי גבע שלום.אני בת 34 עשיתי אולטרסאונד
רירית מימין בעובי 8.5 ללא הד קו אמצע
ליד שחלה ימנית נצפה מבנה ציסטי צלול31*21*29 ,נצפה בבדיקה קודמת 2005.יש לי רחם דו קרני ,האם הרירית מוגדלת מידי?מה הגודל הרצוי?ומה הטיפול הממולץ?
שלום רב,
יש להשלים בדיקות נוספות בטרם ניתן יהיה להסיק.
האם הינך בטיפול פוריות? האם הינך סובלת מכאב? האם נטלת גלולות בתקופה הנוכחית? בדיקות דם נוספות ועוד...
ממליץ לפנות לרופא מטפל.
בהצלחה ושנה טובה
ד"ר גבע
 
האם תשובה חיובית בבדיקה ביתית 9 ימים לאחר IVF אומרת שבטוח יש הריון או שיתכן השפעות שונות של הטיפולים על מהימנות הבדיקה???
שלום רב,
בדיקת הריון יש לבצע 14 יום (עוברים יום 2) לבין 10 ימים (עוברים יום 5) לאחר ההחזרה.
בהצלחה ושנה טובה
ד"ר גבע
 
אני סובלת משחלות פוליצסטיות ובעיות של קרישיות יתר.
פעמיים בחודשיים האחרונים לקחתי כדורים לזירוז מחזור פעם אחת פרימילוטנור ופעם שנייה פרוברה וקיבלתי מחזור. בפעם השנייה גם נטלתי כדורים של איקקלומין פעם ביום לשם ביוץ. מכיוון שהזקיק לא גדל לגודל מקסימאלי ביקש הרופא שאתחיל סבב נוסף ושאקח שוב פרימיטלוטנור
את הכדורים סיימתי לפני שבוע אך עדיין לא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקת היריון ביתית שיצאה שלילית.
מה זה מעיד על כך שלא קיבלתי מחזור?
האם משהו לא תקין?
אולי יש קשר וכדאי לציין שבשנה האחרונה נכנסתי פעמיים להיריון באופן ספונטאני אך הפלתי בשל חוסר דופק (עברתי פעמיים גרידה ואח"כ היסטרוסקופיה ניתוחית בשל שאריות גרידה).
תודה מראש על כל סיוע
שלום רב,
העובדה שטרם קיבלת מחזור לאחר טיפול תרופתי עשויה להיות בשל סיבה הורמונאלית הקשורה למבנה השחלות או בעיה אחרת. כמו כן, לסיבה רחמית בעקבות הגידות שעברת. מאחר והנושא מורכב (בנוסף שתי הפלות מוקדמות) הנני ממליץ לפנות ליעוץ לרופא מומחה לפוריות.
בהצלחה ושנה טובה
ד"ר גבע
 
מדוע עם הורמונים 6 אמ` ליום משך 13 ימים,יש זקיקים קטנים12,14
ואילו ללא הורמונים יש זקיק 18 מ"מ?
שלום רב,
בנתונים הנוכחיים קשה לענות לך. אשמח לדעת את גילך, רמת FSH, יום התחלת הטיפול, מחלות נוספות ומשקל גוף ועוד.
בהצלחה ושנה טובה
ד"ר גבע
 
הזרקתי מונופור מינון 6 אמפ` כל יום
יום 8 למחזור פרוגסטרון 1.3,אסטרדיול 142
יום 11 למחזור פרוגסטרון1.6,אסטרדיול 482
יום13 למחזור פרוגסטרון 1.1אסטרדיול 1,067
יום 15 למחזור פרוגסטרון 3.6,אסטרדיול 824
יום 18 למחזור פרוגסטרון 15.3 אסטרדיול421
צד ימין 3 זקיקים 10,12,11
צד שמאל 3 זקיקים 14,12,10
האם היה ביוץ?
הייתכן ביוץ על זקיקים קטנים?
או שמא לא היה ביוץ?
איך יודעים ?
שלום רב,
קרוב לודאי שהתהליך שהיה הינו הבשלה מוקדמת של תאי הזקיק, קרי, לוטאיניצזיה מוקדמת. זאת מאחר וערכי הפרוגסטרון עלו במקביל לירידת אסטרוגן וגודל הזקיקים לא השתנה משמעותית.
בהצלחה ושנה טובה
ד"ר גבע
 
לרופא שלום
אני מטופלת עכשיו בטיפולי פיריון בטעות לקחתי
גונל F בימקום 225 חשבתי שאמורים ליגמור את העט , והזרקתי הכול נישאר בעט סה"כ 75
מיתוך 900 אמרו לי שלא קורה כלום
תרגיע אותי
ממליץ לפנות לרפא מטפל
בהצלחה
ד"ר גבע
 
ביום שני הקרוב אני צריכה לעבור הזרעה אני ובעלי קימנו יחסים היום ביום 14 של המחזור ואחר שעתיים התחלתי להרגיש כאב חד בשני הצדדים כמו שאני מרגישה ביוץ בדרך כלל האים יש מצב שאני מבייצת היום בגלל שקיימנו יחסים תודה
האם נטלת אוביטרל?
אכן כן.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום רב
יש לי ילד בן שנתיים כתוצאה מהזרעה + זריקות של גונל אף שהצליח מפעם ראשונה.עכשיו אני רוצה עוד ילד ועברתי כרגע שתי הזרעות עם גונל אף , בשתי הזרעות אני קיבלתי מחזור ביום ה10 לאחר ההזרעה.בדיקת ההורמונים היתה תקינה לפני ההזרעה כלומר הביוץ היה בזמן. מה היתה הסיבה להקדמת המחזור ומה ניתן לעשות בעתיד על מנת למנוע זאת?
תודה מראש
מאחר ולא הרית הווסת הופיע מוקדם מהצפוי בשל נטילת אוביטרל.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
עשיתי ivf ראשון בתמיכת נרות אנדרומטין 3 פעמים ביום ואסטרופם ויש לציין שאת המדלל דם לקחתי לא ביום של ההחדרת עוברים רק 4 ימים לפני הבדיקת דם שאלתי היא כזאת הייתכן שקיבלתי את הווסת בזמן שאני לוקחת את הנרות תמיכה זה נורמלי והשאלה השניה מה הסיכויים לגבי הטיפול השני אם לא השתרש בראשון שכחתי לציין שיש לי עוד שני עוברים מוקפאים ולמה זה לא נקלט אשמח לשמוע במהרה תודה
ניתן לקבל מחזור גם תןך נטילת תמיכה.
במרבית המקרים הסבירות להריון בהחזרת מוקפאים נמוכה מבהשוואה למחזור טרי.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום
עברתי החזרה ב21 אני גרה במקסיקו
במידה והבטא חיובית האם אני יכולה לטוס לארץ לחגים
זאת אומרת שבוע הבא כמה ימים אחרי הבטא
גם רציתי לציין שעשיתי בדיקה ביתית היום ויצא חיובי
תודה רבה
ברכותי. מזל טו ושנה טובה.
ניתן לטוס לארץ ללא חשש.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
ד"ר שלום. עברתי הזרעה ב 10.8, בבדיקת הזקיקים היו 2 ביציות, היום הופיעו לי הפרשות חומות שמזכירות ווסת האם יכול להיות שרק זקיק אחד נקלט והשני פשוט יוצא החוצה בצורת מחזור?
שלום רב,
ניתן לבצע בדיקת הריון שבועיים לאחר מועד ההזרעה.
בשלב זה לא ניתן להסיק על הדימום. בכרבע מטיפולי הפוריות ניתן לראות דמם לדני.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
פעמים עשיתי בדיקת דם לאחר החזרת עוברים פעמים יצאה חיובי והרופא אמר לי להפסק לקחת את התמיכה אנדומטרין השאלה היא: זה לא מפריע להתפתחות אם התשובה חיובית? ונוסף לזה יש לי דימום זה אומר שישי הריון או לא?
שלום רב,
ברכות ומזל טוב.
מקובל להמשיך טיפול פרוגסטגני עד שבוע 12-10 להריון.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
לקחתי אתמול ב- 18:00 דקאפפטיל 0.1+מנופור 3. היום הזרקתי ב- 7:30 אוביטרל (מנה וחצי). מחר שאיבה אחה"צ. אולי שאלה קצת מטופשת, אבל הרופא לא אמר מפורשות. אני מניחה שאין צורך להזריק היום בערב שוב דקא ומנופור. נכון?!
שלום רב,
אכן, אין צורך במנה נוספת של דקפפטיל ומנופור.
בהצלחה
ד"ר גבע
top
האם מותר להשתמש באדביל נגד כאב ראש בזמן שמשתמשים בגונל f
שלום רב,
כן.
בהצלחה.
ד"ר גבע
 
הפריית בציות
האם גם אחרי 24 שעות אחרי שאיבה יש מצב להפרות בייצית?
שלום רב,
נכון, ניתן להפרות ביצית באמצעות מיקרומניפולציה לאחר יממה. ברם, שיעור ההפריות הינו נמוך ואיכות העוברים ירודה יותר. מכך, שיעור ההריונות בטיפולים הללו נמוך משמעותית בהשוואה להפריה רגילה.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
לדר גבע שלום!
התחלתי השבוע ביום ראשון לקחת זריקות של גונאל אף כחלק מתהליך של IUI.
במחזורים הקודמים קיבלתי רק איקקלומין ואוביטרל. אציין שאני ב"ה בריאה וגם הבדיקות שלי מכל הסוגים יצאו תקינות. (אי פריונות בלתי מוסברת+ילדה ראשונה בהריון ספונטאני).
אני מרגישה השבוע בעיקר בשעות הערב כבדות נוראה עד כי קשה לי להרים את גופי, עייפות, עצבנות וחוסר סבלנות ונטיה לדכדוך קל והעדר מוטיבציה.
האם זה יכול להיות קשור להורמונים שהתחלתי לקחת?
אודה לתשובתך על מנת לדעת אם לסלוח לעצמי ולהכנע לתחושותי או להלחם בהן...
שלום רב,
ככל שאני יודע לא ידוע על קשר בין תחושותייך לטיפול הפוריות.
במידה והתלונות ימשכו ממליץ לפנות לרופא המשפחה לשלילת מחלת הנשיקה.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום.
אני בהריון לאחר הפריה חוץ גופית. החזרת שתי ביציות בתאריך 29/7. אני עם תמיכה של קרטיה, אנדומטרין 3 פעמים ביום ואסטרופם 2 פעמים ביום.
בתאריך 10/8 בטא ראשונה:
בטא - 268
אסטרדיול - 3411
פרוגסטרון - גדול מ- 127
בתאריך 12/8 בטא שנייה:
בטא - 660
אסטרדיול - 4276
פרוגסטרון - גדול מ- 127
בתאריך 15/8 בטא שלישית:
בטא - 1805
אסטרדיול - 5075
פרוגסטרון - גדול מ- 127
בתאריך 17/8 בטא רביעית:
בטא - 3009
אסטרדיול - 3994
פרוגסטרון - גדול מ- 127
השאלה שלי האם הבדיקות תקינות מכיוון שבבדיקה האחרונה הבטא לא הכפילה את עצמה ורמת האסטרדיול ירדה משמעותית ובנוסף רציתי לדעת מה המשמעות של ירידה ברמת האסטרדיול?
שלום רב,
ברכות ומזל טוב.
ככל שאני למד הבדיקות שלך תקינות. הנני ממליץ לפנות לרופא לתאום בדיקת אולטראסאונד.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום דר, ברצוני לברר מהם תופעות הלווי של האןרביטול והאם כתוצאה מהשימוש בזריקה יש סיכוי להפרעה בתפקוד הטבעי של הביוץ בעתיד
שלום רב,
אין כל משמעות עתידית על תהליך הביוץ בעקבות מתן חד פעמי של אוביטרל.
בהצלחה
 
שלום! אני עברתי הזרעה ביום שלישי לפני 10 ימים(ב3.8.2010) הרופא לא נתן הרבה סיכוי להריון בגלל שרמת הזרע של בעלי היתה נמוכה מאוד לטענתו (.0.5%)מקובל עלי אבל נשאר בי אולי ניצוץ של תקווה ואתמול לאחר 9 יום מהטיפול עשיתי בדיקת שתן ביתית והיא כמובן היתה חיובית היום עשיתי שוב פעם והפס השני היה קיים אבל התחלשמאוד איך נוצר דבר כזה האים זה מוקדם מידי האים יש הורמונים זהים גם לפני איחור המחזור? אני אשמח לקבל תשובה והכוונה.:-)
יש לוודא כי הבדיקה הביתית החיובית לא נובעת מזריקת האוביטרל. ממליץ לבצע שתי בדיקות דם בהפרש של יומיים.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
האם מותר לשתות אלכוהול כאשר משתמשים בזריקות הגונאל אף במינון 75?
תודה
ניתן במידה ראויה.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום,
אתמול בערב הזרקתי גונל וראיתי שנכנסו כמה טיפות דם למזרק(עט). האם אני יכולה להמשיך להשתמש בעט?
תודה מראש :)
ממליץ לשקול החלפת המזרק/עט.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
בוקר טוב! רציתי בבקשה לדעת האם יתכן הריון ביום הראשון לביוץ?!! תודה
לא.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום אני בת 45 לפני כשנה נכנסתי פעם ראשונה להריון דרך הזרעה מבנק הזרע ובחודש השלישי כשל הריון לא ההתפתח וכיום אני נמצאת ב I V F התחלתי מנופור ו,, וcetotid במשך17 ימים והודיעו לי שלא ניתן להמשיך כי הזקיקים תקועים ב15 ולא ניתן לשאוב ...האם יש טעם להמשיך בחודש הבא בתודה נטלי
נטלי שלומות,
בגיל זה הסיכוי להריון ולידה נמוכים. הנני ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל על המשמעיות ועל הדרך הנכונה להרות בגילך.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום רב
ברצוני לדעת בהזרעה רגילה, באמצעות רופא, עד כמה זמן הזרע שבכלי תקין עד שאנו מגיעים לרופא להזרעה?
אין חשש, בתנאים טובים אפילו מספר שעות.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום רב
רציתי לדעת כמה זמן יכול לענוד זרע בחוץ? האם זה נכון במשך שעתיים.
כי אני צריכה לעבור הזרעה
לתשובתכם אודה
מקובל עד כשעה.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום רב
בהמשך לשאלה, עברתי 2 הזרעות שנעשו לצוואר הרחם, מכיוון שספירת הזרע יצאה תקינה, אני בת 28, ועובי הרירית לפני
לקיחת האאיקלומין הפעם הראשונה היתה 9,
רציתי לדעת מה הסיבה שההזרעות לא מצליחות?
והאם יש טעם לעבור כבר עכשיו להפריה?
יש מקום לשקול צילום רחם.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום רב,
אני בת 29 , בעלת מחזור סדיר המופיע כל 29 יום. עשיתי הזרעה ובמקביל לקחתי איקוקלומין ופרוגינובה אני באיחור של יום (יודגש כי קודם לכן לא היו לי איחורים), אציין שביצעתי בידקת היריון והיא יצאה שלילית . רציתי לדעת האם יש סיכוי שני בהריון ? הייצכן שחד מהכדורים שלקחתי יכולים ליגרום לעיכוב במחזור?
אודה על תשובה בהקדם.
איחור בקבלת הווסת לאחר טיפולי פוריות הינו דבר שכיח. האיחור עשוי להיות כתוצאה מציסטה שחלתית, התמיכה ההורמונלית שקיבלת ועוד.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום שוב ,
בציון מספר פרטים נוספים לגבי הטיפול שאני נוטלת ...
אני בת 34 ללא ילדים , לפני שבוע הצעתי החזרה רביעית של מוקפאים(בתרומת ביצית) כאשר 2 החזרות לא צלחו ,1 הריון כימי .אתמול ,שבוע לאחר ההחזרה האחרונה בצעתי בדיקה של E2 ופרוגסטרון , ערך הפרוגסטרון היה נמוך 25.3 .מה המשמעות ביחס לסיכויי הריון ? מה הרף המינימלי הדרוש של פרוגסרון? האם עצם זה שהערך נמוך מצביע על סיכויים גבוהים יותר להריון כימי ?
לא ציינתי אך אני נוטלת אולטרגסטן לנרתיק 400* פעמיים ביום + אסטרופם 3 פעמים ביום.
האם לאור הנ"ל כדאי/נכון גם להעלות את המינון של האולטרגסטן ?
אודה לתשובתך
תודה .
שני
שני שלום רב,
צר לי לקרוא על חוסר הצלחתך בטיפול וכולי תקווה שתהרי במהרה.
ככל הידוע לי, אין מתאם בין רמות הפרוגסטרון בדם וברחם. עקרונית, בהריון ספונטני רמות פרוגסטרון נמצאות במתאם להריונות לא תקינים המסתיימים בהפלה או מחוץ לרחם. אולם, לא כך בהריונות הפריה חוץ גופית. במידה והינך עדין מעוניינת לנסות ולעלות את רמות ההורמון ניתן לקבל במקביל זריקות פרוגסטרון רטרד או גסטון.
בהצלחה
ד"ר אלי גבע
 
שלום,
אני בת 34 ללא ילדים , לפני שבוע הצעתי החזרה רביעית של מוקפאים(בתרומת ביצית) כאשר 2 החזרות לא צלחו ,1 הריון כימי .אתמול ,שבוע לאחר ההחזרה האחרונה בצעתי בדיקה של E2 ופרוגסטרון , ערך הפרוגסטרון היה נמוך 25.3 .מה המשמעות ביחס לסיכויי הריון ? מה הרף המינימלי הדרוש של פרוגסרון? האם עצם זה שהערך נמוך מצביע על סיכויים גבוהים יותר להריון כימי ?
אודה לתשובתך
תודה .
שני
שני שלום רב,
צר לי לקרוא על חוסר הצלחתך בטיפול וכולי תקווה שתהרי במהרה.
ככל הידוע לי, אין מתאם בין רמות הפרוגסטרון בדם וברחם. עקרונית, בהריון ספונטני רמות פרוגסטרון נמצאות במתאם להריונות לא תקינים המסתיימים בהפלה או מחוץ לרחם. אולם, לא כך בהריונות הפריה חוץ גופית. במידה והינך עדין מעוניינת לנסות ולעלות את רמות ההורמון ניתן לקבל במקביל זריקות פרוגסטרון רטרד או גסטון.
בהצלחה
ד"ר אלי גבע
 
ד"ר גבע שלום,
אני בדר"כ מזריקה גונאל (במינון הנדרש) ממזרקים של 900 יחידות
הפעם קיבלתי 3 מזרקים של 300 יחידות במקום אחד של 900.
המינון שלי הוא 150 להזרקה.
לפי החשבון שלי כל מזרק אמור להספיק לי ל-2 זריקות.
היום ראיתי שנשאר עוד חומר במזרק (אחרי פעמיים של הזרקות) וניסיתי שוב..
אכן היו 2 קליקים גם בשאיבת החומר וגם בהזרקה ועוד נשאר חומר לעוד פעם
בדקתי שוב שהחץ מכוון למינון הנכון ואכן כך.
מה חישבתי לא נכון? או שלא הזרקתי בסוף כמות נכונה?
שלום רב,
התכשיר תמיד מכיל מספר יחידות עודפות. אי לכך, הנני מסיק כי לא הייתה טעות בהזרקה.
במינון שאת נוטלת, אכן עטים של 300 מאפשרים לך גמישות מלאה.
בהצלחה
ד"ר אלי גבע
 
מה ההבדל בין מונוגון לבין מונופור
שלום רב,
מנוגון הינו תכשיר המכיל FSH+LH בהשוואה למנופור המכיל FSH+HCG
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום רב
אני בת 28 ועברתי 2 הזרעות, בעזרת אאקלומין, שלה הצליחו.
יש לציין שההזרעה נעשתה לצוואר הרחם ולא לרחם.
השאלה שלי, מידה והזרעה נוספת לא תצליח, מה עליי לעשות?
גם יש לי כאבים באזר השחלה בימין כבר מאז הביוץ, האם זה מצביע על בעיה כל שהיא?
שלום רב,
התשובה לשאלך מורכבת מאחר והינה תלויה בגילך, איכות הזרע, האם הרית בעבר ומה קרה, מה הייתה עובי רירית הרחם ועוד.
עקרונית, במידה וצילום הרחם תקין יש לשקול מעבר לטיפול בגונל אף והזרעה.
בהצלחה ד"ר גבע
 
ד"ר שלום!
השאלה שלי היא כזאת האם קיום יחסי מין לפני מועד הביוץ יכולה להרוס תהליך הפריה במועד הביוץ עצמו?, האם עדיף לחכות על למועד הביוץ?
שלום רב,
ממש לא.
בהצלחה ד"ר גבע
 
שלום ד"ר בהמשך להמלצותייך ליעול ולהגדיל את סיכוי ההשתרשות ,
מהי הנצה??
מהי הפעולה AZH..?
ומה הכוונה ל ivf במחזור טבעי (לשאוב רק ביצית אחת בביוץ טבעי??.
ותודה לך תשובתך המהירה והיצירתית בהודעה הקודמת..
אשמח לתשובה מפורטת
הנצה הינה הפעולה בה העובר יוצא מן המעטפת שלו.
AZH הינה שיטה לביצוע חירור במעטפת אשר תאפשר האצת ההליך ומתבצעת באופן מכני, כימי או בלייזר.
קיימות עדיות בספרות כי במקרה של כשלונות חוזרים קיים יתרון בביצוע ההליך.
IVF טיבעי הינו כפי שתיארת, קרי, שאיבת זקיק בודד בקוטר של 20 ממ והחזרת עובר זה לחלל הרחם.
בהצלחה ד"ר גבע
 
שלום, אני בת 30 נשואה+2. מזה כשלושה חודשים אני לא נוטלת גלולות. יש לי איחור של שבוע במחזור אך אני מדממת מעט לאחר קיום יחסי מין. מה זה אומר ומה עליי לעשות?
שלום רב,
בבקשה פני לרופא מטפל לביצוע משטח של צוואר הרחם ולבדיקה תקופתית
בהצלחה
 
היי ד"ר אלי גבע,בהמשך להמצלתך
דבר ראשון החלפתי מעבדה עם פרידלר ביצענו טיפולים במדיקל הרצליה ועכשיו עם ברקוביץ אנחנו באסותא בראשל"צ.
דבר שני הצעת ברור טרמבופליה ,אם הכוונה היא לבדיקות קרישה בדם אז הם תקינות ואם זו בדיקת אחרת אז אשמח להסבר לגביה.
שלום רב,
אכן כן, זו היתה כוונתי.
בהצלחה ד"ר גבע
top
בתי בת 12,8 מקבלת מחזור יותר משנה כבר. בחודשים אחרונים מקבלת פעם ב-24 עד 26 יום לתקופה של 3-4 ימים. היא אומרת שמופיעים לה גושים . כך אין דימום יתר (5 פדים ביום). האם יש מה לדאוג?
שלום רב,
לדעתי, יש מקום להפנותה לברור אנדוקרינולוגי ולרופא נשים.
בהצלחה
 
הפסקתי לקחת גלולות לפני כחודש וחצי המחזור האחרון שלי היה ב-3/7 קיימתי יחסים יום לפני הביוץ וביום הביוץ האם כדאי לבצע בדיקת היריון ?
בתום שבועיים ממועד הביוץ ניתן לבצע בדיקת הריון
בהצלחה ד"ר גבע אלי
 
דר" ערב טוב ראשית כל תודה שענית על שאלתי הראשונה,אני עשיתי בדיקת שתן ביתית 10 ימים לאחר החזרת העוברים המוקפאים ויצא שלילי,לפני כן לקחתי את האנדומטרין,האם זה חד משמעי שהטיפול ניכשל?או ש 3 ימים אחרי יש עוד סיכוי לתוצאה חיובית?בלילות יש לי מן כרבים של משיכות בשחלות,משהו לא מובן בנוסף לזה לעיתים גם כאבים של ווסת שעומדת להגיע,במידה וכן אקבל מתי זה אמור לקרות?האם הפרוגינובה והאנדומטרין מעכבים את הווסת?(ולא היו לי דימומים עד כה)
הנני ממליץ להמשיך בתמיכה ולחזור על הבדיקה.
לעיתים האנדומטרין/תכשירי פרוגסטרון עשויים לגרום לחוסר נוחות באגן.
תמיכה לאחר החזרה בתכשירי פרוגסטרון ואסטרופם עשויים לדחות את קבלת הווסת
בהצלחה
ד"ר גבע אלי
 
ד"ר שלום יש לי עוד שאלה .
למה הרופא המטפל או עובדות המעבדה לא מקפיאות את יתר הביצות הנישאבות הם מפרים את כול הביציות ומה ששורד נכנס לרחם .אני רוצה לדעת עם אפשר להקפיא את הבציות? כדי שאני לא יעבור עוד שאיבה והרדמה !.והעם אנמיה יכולה לגרום לזה שעובר נפל?
בארץ לא ניתן להקפיא ביציות לא מופרות.
רק אנמיה חמורה וקשה עשויה במקרים מסוימים להוות סיבה ללהפלה
ד"ר גבע אלי
 
שלום שמי תמי ואני מטופלת IVF בבאר שבע רציתי לדעת ב10/6/10 הכניסו 2 עוברים בבדיקה ראו שק הריון 1 עובר 1 עם דופק בשבוע 6 דיממתי והעובר נפל קבלתי כדורים ציטוטק ובזה ההריון נגמר . השאלה שלי היא העם הרופא IVF היה אמור להפסיק לי את התמיכה האורמונלית בדיוק בשבוע שעושים לי אולטראסאונד לגילוי הריון אני מבקשת תשובה כנה וברורה תודה מראש תמי .
מקובל להמשיך את התמיכה ההורמונאלית לאחר החזרת עוברים עד שבוע 12-10 של ההריון
בברכה ד"ר אלי גבע
 
שלום ד"ר,אני בת 30 מנסה להיכנס להריון מזה שנתיים וחצי,פרופיל הורמונלי תקין ,צילום רחם תקין,היסטרוסקופיה אבחנתית תקינה,פיפל תקין (נלקחה ביופסיה מהרחם בביוץ טבעי),בדיקות גנטיות תקינות,לבעלי יש בעיה קלה בזרע (מורפולוגיה 5%,ריכוז 10 מליון שבהמלך הטיפולים עלה ל 20 מליון)
עשינו עד כה 4 הזרעות ,5 הפריות ו2 החזרות של מוקפאים ,איכות העוברים טובה ,תמיד מחיזירים 8 תאים בדרגה 1 ואפילו בלסטוציסטיים.
במעקב ביוץ טבעי ,אני מבייצת ,ערכים בדם תקינים סביב הביוץ,הרירית שלי סביב ה 6 תלת שכבתית.
למרות שהרירית לא בשמיים (אבל מראה תקין)על פניו הכל נראה בסדר,יש עוברים באיכות טובה ,אני צעירה ,הרחם שלי נראה אידיאלי ,ואין קליטה ,אף לא נקלטתי בשום צורה .
עד עכשיו טופלתי אצל פרופ` פרידלר שבח,
לאחרונה עברתי לד"ר ברקוביץ אריה והוא החליט לגוון והחודש לבצע הזרעה,הוא טוען שהזרע של בעלי מפרה ב ivf רגיל ולא רק באיקסי.
ואני לא שלמה עם לעשות הזרעה אחרי כ"כ הרבה כשלונות ,אבל הרופא אומר שאין מה להפסיד... אני מתוסכלת ולאף אחד אין תשובה למה אני לא בהריון ,מה דעתך?? האם ישנם עוד בדיקות או משהו שאני יכולה לבקש ??.
ובכלל אשמח לחוות דעתך על לנסות הזרעה ולמה לדעתך אני לא נקלטת ???
אני גם מטפלת ומקבלת חיזוקים דרך רפלקסולגיה ודיקור.
שלום רב,
צר לי לקרוא כי כל טיפולייך כשלו עד כה.
אישית, אינני רואה כל ערך לחזור לטיפולים קודמים שכשלו.
במצבך הנוכחי יש מקום להשלים ברור טרומבופליה, לבצע פיפל ביום 21 לפני הטיפול הבא, להחליף את פרוטוקול הטיפול ולבצע החזרה של בלסטוציסטים בלבד, להגדיל את הסיכוי להשרשה ע"י AZH /הנצה, לנסות מחזור טיבעי או/ו ולשקול להחליף מעבדת IVF.
בהצלחה
ד"ר גבע אלי
 
שלום ד"ר,
אני לפני סבב של החזרת מוקפאים ושמה קרינון פעמיים ביום, רציתי לשאול האם צריך להיות הבדל של 12 שעות בין לקיחת קרינון של הבוקר לערב? או שמא אין כל מניע לשים את הקרינון של הערב לאחר יותר מ - 12 שעות?
שלום רב,
השימוש המקובל בקרינון הינו פעם ביום בבוקר.
לצערי, אינני מכיר פרוטוקול טיפולי זה.
כדי להיוועץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה
 
ערב טוב ד"ר אני 9 ימים לאחר החזרת עוברים מוקפאים טיפול שני IVF כעת אני עם אנדומטרין 2 פעמים ביום בוקר+ערב ו פרוגינובה 3 פעמים ביום.אני ברוך השם ללא דימומים עד היום יש לי תחושות חעיתים של כאבים בערב עייפות יתרה,חולשה,ולעיתים רעב מוגבר,אני חשה גם מדי יום תחושות כאילו עומד להגיע ווסת והחזה קצת נפוח וכואב מעט,אך אין סימנים של דימום.ישנם לעיתים כאבים קלים באיזור הרחם.האם יתכן שאני בהריון?וכמה ימים לאחר החזרת המוקפאים יש לבצע בדיקת הריון?
שלום
בדיקת הריון יש לבצע 10 עד 14 יום לאחר החזרת העוברים במתאם לגילם יום 2,3 או 5
בהצלחה
ד"ר גבע 
 
אני בת 41 עברתי הפריה חוץ גופית (חמישית במספר) לפני עשרה ימים. אני לקוחת קרינון פעמיים ביום וכן אסטרופם פעמיים ביום.
בימים האחרונים יש לי תחושה לא נוחה בנרתיק, וכשבדקתי גילתי גושים קטנים בנרתיק (אני משערת שזה מהחומר). שטפתי את המקום (אחה"צ, במרחק זמן מההזרקה של הקרינון בבוקר) והוצאתי את הגושים כמידת יכולתי.
האם יש דרך למנוע היווצרות של גושים כאלה? ואם אין כיצד למנוע את ההצטברות שלהם בנרתיק ותחושת חוסר הנוחות הנלוות לזה?
האם שטיפות וכו` כפי שעשיתי לא פוגעות בטיפול?
תודה רבה
שלום
זהו חלק טיבעי מההתמוססות של הקרינון
לצערי, לא ניתן למנוע חוסר נוחות זאת למעט שימוש בתכשיר אחר
בהצלחה
 
אתמול בשעה ורבע בערב הייתי אמורה לקחת את האוביטרל ושכחתי
לקחתי היום בשעה 17:00 במקום ומחר בשעה 8:15 אני אמורה לבצע את ה IVF .
כמה זה חמור?
שלום
יש לעדכן מידית את הרפא המטפל ולבטל את השאיבה
בהצלחה
 
לאחר שימוש בכדורים של איקקלומין 5 ימים ועוד 8 ימים של גונל F הגעתי ל26.5 מ"מ, עשיתי זריקה לפיצוץ ואז עשיתי הזרעה ה-19.7, מתי אפשר לבדוק הריון הכי מוקדם?
שלום
בדיקת הריון יש לבצע שבועיים לאחר ההזרעה
בהצלחה
 
רציתי לשאול, היה לי איחור מחזור של שבוע וחצי ואח"כ במקום מחזור היה לי גושים חומים כמה ימים, ללא דימום(בניגוב) רציתי לדעת מה זה אומר,
בתודה מראש, שושי.
שלום
ממליץ לבצע בדיקת הריון ואולראסאונד אגן
בהצלחה
 
אני מטופלת בגונאל אף והחודש לא היה לי אפשרות ליקנות את הזריקות עד ליום השלישי למחזור ולכן ביומיים הריאשונים שזה אומר שישי שבת הישתמשתי בזריקות שהיו לי במקרר מטיפול קודם בריאשון שני כבר הזרקתי זריקות חדשות ואתמול (שני) שמתי לב שכתוב על האריזה שאין להישתמש בזריקות לאחר 25 יום אני מפחדת לומר לרופא שלי שככה קרה אנא ממך תעזור לי ותענה לי תשובה האם גרמתי נזק ?????? והאם אני צריכה לדווח על כך שאני באה מחר לאולטסאוונד תודה מראש .....
שלום רב,
אל חשש. מנסיוני אני לא צופה כל בעיה. קרי, אינני חושש מהשפעה מזיקה על סיכוייך להצליח בטיפול ולהרות.
בהצלחה
 
דר` שלום רב,
עברתי הזרעה (ביוץ טבעי), כעבור יום וחצי הופיעה הפרשה רבה מאוד, חד פעמית, דמוית דבק שקוף. האם זהו חומר מדיה שהוחדר לרחם בתהליך ההזרעה? משהו אחר? האם סיכוי להכנס להריון ירד?
בתודה,
שלום רב,
הפרשה זו הינה תקינה והינה מבלוטות הנמצאות בצוואר הרחם ומהווה ביטוי לרמות אסטרוגן גבוהות
בהצלחה
 
ד"ר גבע אלי שלום, לפני כשלושה שבועות ביצעתי צילום רחם, והייתי אמורה לקבל מחזור לפני כ-3 ימים (מחזור 29-30 יום) טרם קיבלתי את המחזור, ביצעתי בדיקת הריון שהייתי שלילית. האם יש קשר בין צילום הרחם לעיכוב במחזור? האם יש סיכוי כי אני בהריון?
שלום רב,
לא ידוע על קשר כזה.
במידה והבדיקת הדם שלילית לעיתים ניתן לראות איחור של מספר ימים במחזור.
בהצלחה
 
שלום דוקטור, אני אחרי טיפול IVF ראשון - הוחזר עובר אחד בתאריך 17.6 .. אני נוטלת פעמיים ביום אוטרוגסטן 200 מ"ג - 2 בכל פעם...
אחרי 12 ימים מיום ההחזרה עשיתי בדיקת דם התוצאה חיובית בטא - 28 - אחרי יומיים עשיתי שוב בדיקת דם התוצאה הייתה בטא 73...
האם אני צריכה להמשיך את הטיפול באטרוגסטן?
האם ההריון שלי מתקדם בצורה תקינה?
איך שומרים על הריון תקין?
איך אני יודעת באיזה שבוע אני?
תודה :-)
כדי להתייעץ עם הרופא המטפל. מקובל להמשיך בטיפול עד שבוע 10
האם ההריון שלך מתקדם בצורה תקינה?
מאוד
איך שומרים על הריון תקין?
ממשיכים כרגיל ללא מגבלות.
איךאת יודעת באיזה שבוע אני?
שבוע 4
בהצלחה ד"ר גבע
 
שלום.
המחזור עדין לא הגיע לי ויש לי כתמים חומים (זה קורה לפעמים אחרי שאני שוכבת עם בעלי) כבר כמה ימים שזה ככה.הכתמים מופיעים ונעלמים כל הזמן.אבל זה לא מתפתח למחזור.
יכול להיות שזה הריון?כי עשיתי בדיקת הריון והתשובה היתה שלילית
שלום רב,
ראשית יש להשלים בדיקת דם להריון.
כמו כן, לא ברור לי איזה טיפול פוריות עברת?
מאוד מומלץ לפנות לרופא ולבצע בדיקת צוואר הרחם/PAP.
בהצלחה
 
שלום רב, אני לקחתי פרימולט נור משבוע שעבר, יום שלישי 22/06/10
3 כדורים ליום (סה"כ 15 כדורים),
הייתי אמורה לקבל מחזור ועדיין לא קיבלתי אותו,יש לי שחלות פוליציסטיות
ואני אמורה להתחיל אחרי מחזור זה טיפול באקוקולמין, 1כדור ליום למשך 5 ימיםי,
יש סיכוי שאני בהריון?הבטן שלי לעיתים כואבת מאד ואני מרגישה כאילו מישהו חותך אותי מבפנים. האם ישנה סיבה לדאגה?
לפני שהתחלתי את הפרימולוט נור לא עשיתי בדיקת הריון אבל הרופא אמר שזה בסדר כי הוא בדק לי ביוץ ביום 17/06 ולא בייצתי, קיימנו יחסים ביום 19/06 ,
תודה מראש על התיחסותך, יום נעים
שלום רב,
לנשים עם מחזור לא סדיר או העדר מחזור ותסמונת השחלות הפוליציסטיות ניתן להתחיל טיפול באיקקלומין ללא קבלת המחזור ואין צורך בטיפול בפרימולוטנור. קרוב לודאי שתחושותייך קשורות לנטילת התכשיר.
בהצלחה
 
שלום למומחים
בת 39 2 הריונות ספונטניים.
כעת מטופלת במנוגון וצטרוטייד (למרות שהזרע והביוץ תקינים)
שאלתי : באיזו שעה עלי להזריק את האוביטרל, מיכוון שההנחיה שהאחיות מעבירות לי הינה להזריק אחה"צ ולמחרת בבוקר להגיע להזרעה.
כך עשיתי 4 פעמים ולא נקלטתי.
טווח הזמנים נראה לי צפוף מדי האומנם?
שלום רב,
לנשים עם מחזור לא סדיר או העדר מחזור ותסמונת השחלות הפוליציסטיות ניתן להתחיל טיפול באיקקלומין ללא קבלת המחזור ואין צורך בטיפול בפרימולוטנור. קרוב לודאי שתחושותייך קשורות לנטילת התכשיר.
בהצלחה
 
שלום
אני מטופלת במנוגון וצטרוטייד. שאלתי :
אני מקבלת הוראה מהרופא דרך האחיות להזריק אוביטרל ולהגיע להזרעה למחרת.
האם זה לא צפוף מידי?
אם ההזרעה מתבצעת בסביבות 9:00 בבוקר באיזו שעה עלי להזריק את האוביטרל?
לי תמיד (4 הזרעות) אמרו להזריק אחה"צ.
תודה
שלום רב,
תהליך הביוץ מתרחש כ 36 שעות לאחר הזרקת האוביטרל. לאור זאת, ראוי לבצע את ההזרעה במהלך השעות לפני או אחרי מועד זה.
בהצלחה
 
שלום,
אחרי 6 חודשים של טיפול באיקקלומין קיבלתי החודש גם זריקת אוביטרל. את הזריקה קיבלתי ב10.6. מספר ימים לאחר מכן התחילו בחילות ועייפות. בשבוע האחרון אני מרגישה נפיחות בבטן ובחילות מידי פעם. ביום ה-13 שאחרי ההזרקה עשיתי בדיקת הריון ביתית והיא יצאה שלילית. אתמול- היום ה14 לאחר הזריקה ראיתי טיפת דם, והיום לאחר מאמץ בשרותים היה יותר דם ומאז אין כלום. מאתמול יש לי גם תחושה של נפיחות בחזה. האם אלו תופעות לוואי מההזרקה או שיש סיכוי שזה הריון?
יש לי 4ילדים, הריון ראשון ושני ע"י איקקלומין ופרילק, השאר-ספונטני. ההריון הראשון- חוץ ריחמי.
תודה
אנחנו מנסים כבר שנתיים להרות שוב.
שלום רב,
מאחר ובדיקת הריון שלילית כנראה ולא מדובר בהריון.
יש לשקול ביצוע בדיקת דם להורמונים וסונר אגן.
בהצלחה
 
שלום רב,
הייתי צריכה להתחיל מחר לקחת צטרוטייד ובטעות התחלתי היום, עד כמה הטעות נוראית???
תודה
אל חשש
אין כל הפרעה או פגיעה בטיפול.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
האם ניתן להזריק מונופור לבטן או שחייב להזריק לשריר?
בטן
top
מהו למעשה ניתוח ורקוצלה? א) למי הוא מתאים מבחינת גילאים ב) כמה זמן עורך הניתוח ג) והאם הוא בכלל יעיל ועוזר
שלום רב,
אשמח להפנותך לקבלת כל המידע הרפואי באתר שלי: www.baby-ivf.com
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום,
עברתי הזרעה ב- .10 30.5 (ראשונה, לאחר טיפול בגונל F + אורביטרול). כעשרה ימים לאחר מכן, ב- 8.6.10 בשעות הלילה הופיעו סימני דימום שהמשיכו ביומיים וחצי שלאחר מכן, מאוד חלשים, לעיתיים אדום ולעיתים חום צמיגי. לא ברור לי האם מדובר במחזור כיוון שההפרשות והדימומים היו מאוד מאוד חלשים לעומת מחזור וכמובן גם הקדימו את המועד שבו היה אמור להגיע המחזור אם ההזרעה לא הצליחה. היום, 14 ימים לאחר ההזרעה - הדימום וההפרשות פסקו לחלוטין. האם יתכן כי מדובר בהריון?
שלום רב,
בהחלט כן, ממליץ לבצע בדיקה להריון.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
אני עוברת טיפולי פוריות. בבדיקת דם שעשיתי נמצא שה LH הוא 6.3 והזקיק היה בגודל 19מ"מ. כעבור 24 שעות מבדיקת הדם עשיתי בדיקת אולטרסאונד ובה הזקיק היה 22 מ"מ ונצפה מעט נוזל ברחם. הרופא טען שאני מבייצת או קרובה מאד לביוץ והזריק לי אוביטרל. אם אכן החל הביוץ, האם תהיה השפעה לאוביטרל?
שלום רב,
זריקת האוביטרל עשויה רק להטיב עימך מאחר ותהווה תמיכה לגופיף הצהוב בשחלה.
בהצלחה ד"ר גבע
 
שאלתי: אני בת 41 ואם ל-2 ילדים היום ביצעתי תהליך הזרעה רציתי לדעת תוך כמה ימים אפשר לעשות בדיקה ביתית לדעת האם אני בהריון אם אפשר לקבל את התשובה בפורם אשמח תודה ולילה טוב
שלום רב,
14 יום לאחר ההזרעה נתן לאבחן הריון.
בהצלחה ד"ר גבע
 
שלום, בעברי המיילדתי - 3 הריונות, ילד 1. לידה ראשונה תקינה ללא שום בעיה עד שבוע 40, הריון 2 לא נצפה דופק בשבוע 7 ולאחר מספר שבועות שעדיין לא נצפה עברתי הפסקת הריון (ההריון "נפל" לבד ובמיון נעשתה בדיקה שהרחם נקי ללא שאריות , הטכנאית אולטרסאונד ציינה חשש לרחם דו קרני (הערה שמלווה את תיקי הרפואי האישי) הריון שלישי אשר הופסק ביוזמה ומבחירה(בעיה גנטית בעובר) בשבוע 17 + אבל עד לאותו רגע היה תקין ולא מלווה בשום בעיה רפואית. (יש לציין ששלושת ההריונות היו יזומים ומתוכננים). לאחר בדיקת היסטר-סלפינגוגרפיה (H.S.G) צויינה הערה - "רחם במבנה תקין - פגם מילוי כמחיצה פונדלית קטנה", האם זהו מחשול לשמש כפונדקאית או שעקב ההיסטוריה שבה הריון תקין שבוע 40 והריון 17+ ללא קושי בריאותי "משפיעים" לטובה? אשמח לחוות דעתך
שלום רב,
לדעתי, לאור ההיסטוריה המילדותית שלך הינך יכולה לעבור טיפול הפריה ולהרות כפונדקאית.
בהצלחה ד"ר גבע
 
שלום, אני מנסה להיכנס להריון והרופא אמר לי לקחת פרימולט נור מהיום ה16-27 למחזור,פעמיים ביום כדי לחזק את הרירית של הרחם.לקחתי בחודש הקודם, ובחודש הזה- התחלתי לקחת שוב ביום ה האחרון אך שכחתי ליטול את הכדור מס` פעמים-לסירוגין..האם להמשיך את נטילת הכדור או לא? האם זה נכון שפרימולט נור מזיק לעובר בתחילת הריון פוטנציאלי???
שלום רב,
הנני ממליץ שתפני לרופא המטפל בסוגיה זו מאחר ואינני מכיר פרוטוקול טיפול עם תמיכה לוטאלית בפרימולוטנור.
כמו כן, במצב זה של נטילה לסירוגין עלול להופיע דימום מרירית הרחם.
בהצלחה ד"ר גבע
 
אני אחרי טיפולי IVFאני אחרי החזרה 7 ימים היום הופיעו
כאבי מחזור האם זה סימן שהטיפיול נכשל גם בטן שלי נפוחה
לדעתי לא. אולם, יש מקום לשלול גירוי יתר שחלתי. ממליץ לפנות לרופא מטפל.
בהצלחה
ד"ר גבע אלי
 
אני בת 41. אחרי נסיון הזרעה אחד מבנק הזרע שכשל. התחלתי טיפולי זריקות עם גונל 75 למשך 5 ימים. 1. האם יש סיכוי לתאומים. יום עשירי למחזור אולטרסאונד 2 זקיקים 14.5 ו11ממ השאר קטנים. 2. האם מומלץ להמשיך מאותו תורם זרע או אחר?
הטיפול בגונדוטרופינים מעלה את ההסתברות להריון מרובה עוברים.
בשל זה אין הוכחה כי קיימת בעיה בתהליך ההפריה. האפשרות עשויה להיבחן במידה ותגיעי לטיפולי הפריה חוץ גופית.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
אני בת 41. התחלתי טיפולי הזרעות מבנק הזרע. נסיון ראשון נכשל. כרגע בנסיון שני לוקחת גונאל-אף במינון 750 למשך 5 ימים. 1. האם יש סיכוי לריבוי עוברים? אם כן, ויש לי רצון לעובר אחד מה עלי לעשות? 2. האם רצוי לנסות מנת זרע מתורם שונה מהנסיון הראשון שכשל?
מינון זה של גונל הינו חריג מאוד. ממליץ לך לבצע את היעוץ טרם ההזרעה ולא לאחריה.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
רציתי לדעת אם ביצעתי בדיקת דם לגילוי הריון 4 ימיים אחרי הביוץ והתשובה יצאה שלילית , האם יש סיכוי שאני כן בהריון ?מה אמינות של הבדיקה אחרי זמן כל כך קצר
אין מקום לבצע בדיקת הריון הסמיכות מירבית לביוץ. יש להמתין שבועיים לפחות.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום
האם מותר לקחת פרימולוט נור אם קיימת אפשרות מסויימת שאני בתחילת הריון?
אם לא- האם ידוע לכם על דרך אחרת למנוע את המחזור הבא או להקדימו בכמה ימים?
תודה
אין כל מניעה לנטילת התכשיר.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
היי אני בת 29 + ללא ילדים והפלה טבעית אחת לפני כ3 שנים - ב3 שנים האלו עברתי טיפול של הזרעות שלא צלחו ולאחרונה עברתי הפרייה שגם היא לא הצליחה ... לפני 16 ימים עברתי הפריה והוחזרו 2 עוברים 14 ימים לאחר מכן הודיעו לי שאני בהריון והבטא היא 435
יומיים בדיוק לאחר מכן החלו לי דימומים מעטים מאוד וניגשתי לבית חולים שם אמרו שזה נראה בסדר אך יש לבצע בדיקת דם בבדיקת בטא יצא אותו מס` בדיוק ... חקרתי באינטרנט וגילתי שגם אחרי 72 שעות בטא יכולה לעלות ולא בהכרח 48 האם זה נכון?
האם שוב עברתי הפלה ?
יש לציין שיש לי שחלות פוליציסטיות + אני עדיין ממשיכה את התמיכה בבקשה אני לא רגועה עד בדיקת הדם הבאה בעוד 3 ימים
בדיקת הבתא מבוססת על הורמון ההריון HCG המופרש מהעובר/שליה ובמרבית הריונות יחיד עולה בקצב של 1.4-2.0 כל 48 שעות.
לאור ההיסטוריה הרפואית שלך יש מקום לבצע ברור רחב יותר למהות ההפלות (ברור חלל הרחם, קרישתיות יתר ועוד) וכמו כן להציע לך מספר טיפולים לדוגמה תמיכה פרוגסטגנית לאחר ההזרעה.
בהצלחה
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום אני שבועיים אחרי הזרעה והקדים לי המחזור בשבוע ויום האם מצב כזה יכול להתקיים ולהיות נורמלי עם כאבי בטן ושחלות מוגדלות מאוד תודה
אכן כן, במידה וקיבלת טיפול תרופתי להשראת ביוץ ביתר.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום רב..
עשיתי בדיקת זקיקים ודם ביום שישי ב14 למאי
התוצאות היו :רירית הרחם 14 מ"מ ושחלה ימנית זקיקים 22 וקטנים ושמאלית מספר רב של זקיקים קטנים וE2 1047 פוגסטרון 2,4 ובאותו יום לקחתי אובריטל בשעה 19:20 ובאותו יום לא קיימתי יחסים רציתי לדעת האם פספסתי את הביוץ או הכניסה להריון ...
וגם רציתי לדעת לכמה ימים נמשך הביוץ אחרי זרריקת האובריטל?
זה דחוף לי מאוד..תודה!
הביוץ הינו כ 32 ועד 38 שעות לאחר מתן הזריקה.
עולה מבדיקותייך כי ההליך היה תקין מאוד.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום רב,
לאחר אלו נסיונות להכנס להריון ביצעתי בדיקת זרע ויצאתי תקין. לאחר מכן אישתי החלה בבדיקות ונמצאה תקינה גם כן אך הרופא המליץ לה להתחיל בזריקות:choriogonadotropin alfa בכדי לעכב את הביוץ ...
ברצוני לדעת אם חומר זה עלול באיזה שהיא צורה לפגוע באשתי כרגע ובעתיד כמו גם האם יש לחומר זה אפשרות לפגוע בתינוק או בהתפתחותו
אשמח לקבל תשובה בנושא
בתודה מראש,
לירון
התכשיר הנ"ל הינו להשראת ביוץ ולא מעקב. התכשיר הינו רקומבינטי ונמצא ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר לשימוש אדם. לא ידוע על כל קשר אפשרי בינו לבין התופעות שצויינו.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום רב
ברצוני לשאול אם היתה החזרה של עוברים מוקפאים ב 21.4 הבטא עלה חיובי ויש הריון איך מחשבים את שבועות ההריון כמה זמן סופרים אחורה ? איזה שבוע נחשב ההריון שלי?
תודה...
במידה והעוברים הוחזרו ביום 3-2 יש לקחת את תאריך ההחזרה ולהוסיף שבועיים, קרי, וסת אחרונה אפריל 7.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
האם יש קשר בין הפרשות מרובות לבנות בהירות מידי יום אחרי טיפול הזרעה לבין כניסה להריון או לא? האם הפרשות מסמנות על אי כניסה להריון או שזה מצב נורמאלי גם בתהליך של כניסה להריון תקין? אני כמעט שבועיים אחרי טיפול הזרעה ראשון. כי נוכחתי לדעת על הרבה נשים שלפני שידעו שהם בהריון לא היו להן בכלל הפרשות של ריר צוואר הרחם .
תודה!
ההפרשות הבהירות הינן מבלוטות צוואר הרחם והינם ביטוי לרמות אסטרוגן מוגברות.
בהצלחה
ד"ר גבע
 
שלום! ברצוני לדעת מזה אומר הפרשות לבנות קרמיות שהחלו להופיע אצלי כל יום 4 ימים אחרי טיפול ראשון של הזרעה כולל איקואקלומין וזריקה לתיזמון הביוץ, יש לציין שאני בת 23 מצבי הבריאותי תקין והזרע של בעלי במצב מצויין, עד היום ניסינו להכנס להריון ספונטני אך ללא הצלחה לכן עברנו לטיפולי הזרעה. האם אמורים להיות הפרשות לבנות מרובות לפני הריון? יש לציין שאין לי שום גירוד או כאב מסויים..
תודה מראש, שני.
שלום רב,
במידה וההפרשות הינן שקופות ובהירות מדובר בריר צוואר הרחם. במידה ולא ממליץ לפנות לבדיקת רופא.
בהצלחה ד"ר גבע
 
אני נמצאת בהליך בירור הורמונאלי אצל רופא פיריון. הוא נתן לי פרימולוט נור בכדי להביא את המחזור. סיימתי פרימולוט לפני שלושה ימים אך המחזור בושש מלהגיע... כמה זמן עוד הגיוני לחכות ולא לעשות דבר?
מה גם, בבדיקות שעשיתי לפני נטילת הפרימולוט נור, נודע לי שיש לי ערכי פרוגסטרון גבוהים וגם ערכי 17 oh פרוגסטרון גבוהים. האם ייתכן שלמרות שנגמרו הפרימולוט הגוף עדיין נמצא במצב של יתר פרוגסטרון ולכן המחזור לא מגיע?
שלום רב,
במרבית המטופלות נראה את קבלת הווסת לאחר 3-5 ימים.
האם הערכים המצויינים בוצעו ביום 3 לווסת? במידה ולא, הינם חסרי ערך.
בהצלחה ד"ר גבע
 
אנו זוג דתי. נתבקשנו לעשות בדיקת זרע. לאחר התייעצות עם מכון פועה קבלנו אישור לעשות בדיקת זרע באמצעות כוסית pct. תוצאות הבדיקה הן שלא נמצאו זרעים בדגימה. האם בדיקה זו אמינה דיה? ואם לא, מה הלאה?
שלום רב,
ממליץ לחזור על הבדיקה כ 6-8 שעות לאחר קיום יחסים. במידה והתשובה תהיה זהה יש לבצע בדיקת זרע מקובלת.
בהצלחה ד"ר גבע
 
לקחתי זירקות גונל F ואח"כ אוביטורול, הזרעה יומיים אחרי הזריקה, עכשיו לוקחת כל יום בלילה נר אוטרוגיסטן 200, מרגישה נפוחה מאד וכאבי בטן כמו מחזור, האם תקין מה גורם לכך?האם הנפיחות תיעלם?
שלום רב,
התופעות אותן הינך מתארת עשויות לנבוע מגירוי יתר שחלתי, תופעת לואי של ההזרעה או מהפרוגסטרון אותו הינך נוטלת (נרתיקית?)
כדי לשוחח עם הרופא המטפל
בהצלחה ד"ר גבע
 
עשיתי כמה בדיקות זרע שיצאו שונות זו מזו:
בבדיקת PCT כוסית - נמצאו 10 מליון זרעונים בכל CC (סהכ 3 CC)
בבדיקה באמצעות קונדום לא נמצאו תאי זרע.
בבדיקה שניה באמצעות קונדום נמצא 1 מליון זרעונים בכל CC (סהכ 19 CC)
כעת הופננו לאורולוג. התור הוא עוד הרבה זמן.
רצינו לדעת בינתיים: מה יכול להיות הבעיה, ומה הפתרון במקרה כזה?
שלום רב,
חוששני שמאחר וכל הבדיקות ניתנו באמצעי שונה לא ניתן להעריך נכונה את איכות הזרע.
האם הקונדום הכיל קוטלי זרע?
מדוע בוצעה בדיקה עם קונדום לאחר בדיקת PCT תקינה?
בהצלחה
 
שלום דוקטור,
אני לוקחת תמיכת קרינון/אסטרופם ופתאום שבוע 5+3 התחילו לצאת לי גושים ממש גדולים של הקרינון האם זה הגיוני
שלום רב,
ראי את תשובתי בתחילת השבוע.
תופעה זו מוכרת ע"י המשתמשות בתכשיר הקרינון. הדבר אינו פוגע בסיכוייך להריון תקין מאחר ורמות הפרוגסטרון הגבוהות נשמרות.
בהצלחה
ד"ר גבע אלי
 
שלום. אני לפני תהליך של הזרעה,התבקשתי לקחת זריקת אוביטרל ,רציתי לדעת מתי ההזרעה צריכה להתבצע מרגע לקיחת זריקת האוביטרל ,האם ניתן לבצע את ההזרעה עד 48 שעות מרגע לקיחת הזריקה? תודה רבה
שלום רב,
הנני ממליץ על ביצוע ההזרעה כ 32 ועד 36 שעות לאחר נטילת האוביטרל. תמיד ממולץ להקדים ולא לאחר.
בהצלחה
ד"ר גבע אלי
 
ב 26/01/2010 הוחזר לי עובר מוקפא (בלסטו) והושג הריון. בבדיקה, הביטא הגיעה ל 260, בבדיקה חוזרת, לאחר שלושה ימים, הביטא ירדה בבדיקה. לאחר שבוע נאמר לי שהביטא התאפסה. ב12 בפברואר הגיע דימום כמו ווסת והוחלט שמתחילים מחזור טיפולים חדש לאחר הפסקה של מחזור אחד. במקביל ניסנו להיכנס באופן טבעי ועברו 6 שבועות ולא הגיעה הווסת. ב 28 באפריל, עשיתי בדיקת ביטא, הביטא הייתה 900. לאחר 3 ימים זה ירד ל 450. לאחר שבוע, זה הגיע ל 3130 ואז בבדיקת אולטראסאונד התגלה כי יש לי הריון מחוץ לרחם, בוצעה כריתת חצוצרה.
האם ניתן לדעת האם זה היה הריון טבעי ? או שמדובר בהריון הישן של החזרת העובר המוקפא ?

מאחר ובדיקת ההריון לאחר החזרת העובר המופשר הייתה שלילית, הנני מעריך כי ההריון החוץ רחמי הינו הריון ספונטני.
אציין, כי הריון זה עשוי היה להיות גם הריון חוץ רחמי ולפיכך להשפיע אולי על הגישה הטיפולית.
ד"ר גבע אלי
top
אלי גבע שלום רב, אני אחרי טיפול הפריה נוטלת קרינון ואסטרופם אני בשבוע 4+4 ולאחרונה שאני מחדירה את הקרינון אני רואה מין גושים קטנים בצבע שחור האם הגיוני האם זה אומר שהתמיכה לא מספיקה?תודה.....כששאלתי את הבית חולים שבה ביצעתי בטא ובנוסף עשו פרוגסטרון אמרו שהכל בסדר אז למה זה.
הקרינון הינו תכשיר פרוגסטגני בצורת ג`יל נרתיקי. מרבית המטופלות מציינות תופעה דומה. ברם, רמת ההורמון הנספגת לרחם גבוהה ותקינה.
בהצלחה
ד"ר גבע אלי
 
שלום דוקאור שמי מיטל השאלה שלי היא: אני לוקחת כדורים נגד דיכאון ושמם ציפראמיל ואני מזריקה כל יום זריקה של הורמונים בבטן האם זה אפשרי לקחת את הכדור ביחד עם הזריקה? האם יש בזה איזשהו סיכון?
ככל שידוע לנו אין צורך בהפסקת הטיפול בציפרמיל במהלך הטיפול ההורמונלי. עם כנסיתך להריון ממליץ על יעוץ טרטולוגי.
בהצלחה
ד"ר גבע אלי
 
שלום דוקטור אני באמצע טיפול ivf וכעט אני בשלב של לקחת כל יום 2 טיפות אף של סינרל בוקר וערב וזריקה ביום של גולדאף היום בערב כשחזרתי הביתה רציתי לקחת טיפה שניה להיום של סינרל והתברר לי שניגמר לי הבקבוק ולמעשה בבוקר גם הטיפה היתה מועטה.למעשה אין לי איפה להשיג את התרופה עכשיו אלה רק מחר בבוקר.האם זה נורא שפיספסתי היום?
שלום רב,
לעיתים ארועים כאלה של העדר דיכוי ליום או יותר עשוי לגרום לתהליך של ביוץ מוקדם. יש לבצע בדיקות דם הורמונליות ולהיועץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה
ד"ר גבע אלי
 
יש לי התקן הורמונלי מירנה כבר 10 חודשים בחודשיים הראשונים היו לי דימומים ולאחר מכן הופסקו כללי עד עצם היום הזה שאלתי את רופא הנשים שלי אם זה תקין והוא אמר שכן אין לי מה לדאוג רציתי לשמוע גם ממכם מה אתם חושבים האם זה באמת תקין ואין לי ממה לפחד? תודה ושבוע טוב

שלום רב
נשים המשתמשות במירנה לעיתים חשופות לארועים של דימום לא סדיר ואופיני בשל ההשפעה הפרוגסטגנית של התכשיר על רירית הרחם.
בכל מקרה הנני ממליץ להיועץ עם הרופא המטפל.
 
שלום
אני קבלתי מחזור 3/3/2010 ואחרי שבוע 15/3/2010עציתי צילום רחם ואחרי צילום רחם קיימתי יחסי מין 18/3/2010 ואחרי מועד הווסת אין ווסת עציתי אנראסונד ואין הריון לקחתי בדיקת דם וגם אין הריון אבל אני מרגישה התנפחות בשדיים וגם הקאות כל מדי פעם ביום וגם היום ירד עלי דימום לא חזק . האם יש דבר כזה אולי יש הריון ועדיין קטן או זה תחילת מחזור תודה?
ניתן לבצע בדיקת דם הורמונאלית לודא באם בייצת החודש. לעיתים התחושה נובעת מהעדר ביוץ.
בהצלחה
ד"ר גבע אלי
 
שלום
העברתי אתמול החזרה ראשונה לאחר טיפול ivf . יש לי ילד אחד הריון טבעי. ברקע אנדומטריאוזיס (עברתי לפרוסקופיה לפני כ 4 חודשים.) לקחתי 1.5 אוביטרל 36 שעות לפני השאיבה. (הפריה יום ראשון) היום בבוקר הזרקתי עוד חצי אורביטל. מטופלת בכירנון ( משתמשת בערב ) ובנוסף בכדור אחד ליום של פרדיזון( הבנתי כי נרשם לי הכדור מאחר ובהתחלת הטיפול -- ביום תחילת הטיפול בגונל היו לי רמות פרוגסטרון מאוד גבוהות )
.החל משעות הערב המקודמות יש לי כאבי בבטן התחתונה כמען מחזור .
שאלותי הן :
1. האם יתכן שהכאבים נובעים מזרקית האוביטרל? האם יש בהם להעיד על הצלחת הטיפול?
2.האם יש אפשרות לשנות את מועד לקיחת הכירונון כי הבנתי עפ"י התשובות בפורום כי רצוי לקחת בבוקר ? ואם כן אם כבר לקחתי בערב האם לקחת שוב מחר בבוקר ?
3. האם זה טיפול מקובל להמישיך פרדיזון גם לאחר ההחזרה .
תודה רבה
שלום רב,
כאבך עשוי להיות תוצאה של שאיבת הבציות, אנדומטריוזיס, דלקת אגנית, סיבות לא גניקולוגיות ועוד.
לדעתי יש מקום לשקול יעוץ עם הרופא המטפל.
אין בכאב כל קשר לסיכוייך להרות.
מומלץ על נטילת ג`יל הקרינון בבוקר. במידה ולקחת בערב חזרי על הנטילה למחרת בבוקר.
בנוגע לפרדניזון, לדעתי יש מקום לשקול יעוץ עם הרופא המטפל. אני נוהג להמליץ למטופלותי על נטילת הטיפול עד לבדיקת ההריון.
בהצלחה
דר` אלי גבע
 
להלן שלושת בדיקות זרע שבצענו:
א. 3 CC נוזל, בכל CC 10 מליון זרעונים ללא תנועה.
ב. לא נמצאו זרעונים.
ג. 19 CC נוזל, PH=6.4 , בכל CC מליון זרעונים ללא תנועה.
מה אומרות הבדיקות הללו?
מתי נוכל לדעת תשובה ברורה איפה אנחנו עומדים
ומה עלינו לעשות הלאה?
בדיקות הזרע מראות העדר תאי זרע עד תאי זרע ללא תנועה. יש צורך בהמשך בירור לפריון הגבר וייעוץ לטיפול מתאים עבורכם.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רב,
ביצעתי צילום רחם ב8/3/2010 שיצא תקין, ואחריו סבלתי מכאבי בטן קשים כמו בתחילת מחזור. באו"ס ב14/3/10 (י"מ 15) היה זקיק 17 מ"מ ונוזל והזרקתי אוביטרל. מאז עשיתי או"ס בי"מ 23 והזקיק הפך לגופיף צהוב שנראה לובולארי אולי הידרוסלפינג???(כך כתבה הטכנאית) והיום י"מ 27 עדיין נוזל ועדיין נראה כמו ציסטה
בביוץ הרירית היתה 8.3 ובי"מ 23 הרירית היתה 6.5 מ"מ והיום י"מ 27 היא 6.4 מ"מ
בד"כ המחזור שלי קצרצר 25-26 יום בלי התערבות, ואני שומרת טהרה לכן לקחתי אסטרופם ביומיים הראשונים לדימום לצורך דחיית הביוץ.האוביטרל לצורך ווידוא הביוץ שאסטרופם אצלי לפעמים הורס.
מה משמעות הנוזל הזה? בד"כ אין לי נוזל אחרי ביוץ רק בביוץ עצמו.
האם ייתכן הריון גם אם הרירית ירדה בשני מ"מ וגם אם אחרי חריגת הביצית הפך הזקיק לציסטה?
האם ייתכן שהנוזל הוא שאריות יוד מהצילום?
כמה זמן לוקח ליוד להעלם?
היו לי כתמים פחות מיום אחרי הצילום
האם צילום רחם יכול לגרום לחסימה?
אני אובדת עיצות, אין לי כאבים מהציסטה בבטן ובחודשים קודמים ציסטות שנוצרו מהורמונים נעלמו במחזור
סליחה על האורך ותודה על הכל
מיקה
יתכן מעט נוזל באגן לאחר צילום רחם. הזקיק הופך לגופיף צהוב וזה בסדר, זה תפקידו...אני מציע לחזור על בדיקת הסונר הוגינלי ובמידה ויש ממצא החשוד כהידרוסלפינקס להתייחס לכך בהתאם.
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני בת 51 אני עם התקן מירנה קרוב ל 5 שנים עד כה היה לי מחזור בין 3-4 ימים בשבוע האחרון יש לי הרבה יותר דימומים והמחזור מופיע בתאריכים קבועים.
האם יש מקום לדאגה בשל הדימום הרב יותר?אני עורכת מידי שנה בדיקה של משטח צואר הרחם והכל תקין
אשמח לקבל תשובה אני מאוד מוטרדת מהעניין
יתכן שחזרה של הדימום מרמזת על כך שההפרשה ההורמונלית מהמירנה פחתה משמעותית. אנא פני לרופא מטפל.
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום
לגבי קרינון.
אני נמצאת בשבוע 7 אחרי IVF ומשתמשת בקרינון כבר 4 שבועות.
היו לי מספר פעמים מעט הפרשות ורודות יחד עם הקרינון.
האם הקרינון יכול לגרום לכך שיהיו הפרשות ורודות?
האם הוא יכול לשנות צבע לורוד?
תודה אני קצת חוששת
יתכנו הפרשות מועטות בהחדרה תכשיר וגינלי כתוצאה מנגיעה בצואר הרחם או בנרתיק. במידה ותלונה ממשיכה אנא פני לבדיקה.
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שתיתי פרימולט נור פעם ראשונה כדי לאחר את המחזור אני מעוניינת לדעת מהם ההשפעות ברגע שאני יקבל את המחזור האם יהיה לי מחזור יותר מ 5 ימים או דימום חזק יותר מהרגיל ??אני חייבת תשובה מיידית תודה רבה .
לא ניתן לחזות מראש את משך הדימום לאחר פרימולוט. זה קשור גם בתקופת הזמן בה לא קיבלת מחזור לפני כן ובעובי רירית הרחם.
ד"ר אבי בן-הרוש
 
מטופלת במרפאת פוריות במחזורים רגילים ללא הורמונים,מבייצת ביום ה21 מקבלת אובריטרל ואז IUI.הבעיה היא שכבר 5 חודשים כמה ימים אחרי הIUI יש לי הפרשות חומות למשך יומיים ואז מגיע המחזור.החודש המליצו לי לקחת נרות פרוגרסטורון לנרתיק 2 ביום.הבעיה היא שאני מרגישה כל הזמן שיש לי הפרשות כאילו משהו "נוזל" לי בתוך הנרתיק ובנוסף יש לי הרבה הפרשות של הנרות -כאילו מעט מאוד נשאר בפנים.האם זה טבעי להרגיש כך? האם זה נורמלי שיש הפרשה כל כך גדולה של הפתיליות?
שימוש בנרות וגינליים של פרוגסטרון עלול להיות כרוך בתופעות שכאלו. אם יש לך תחושת אי נוחות מתכשיר מסויים כדאי לנסות להחליף לתכשיר אחר.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
בבדיקת זרע ראשונה שערכנו נמצאו 10 מליון זרעונים בCC אחד, בבדיקה שניה נמצא זרעון בודד רק לאחר הגדלה גדולה. לאור כך הפנו את בעלי לבדיקת דם ואלו התוצאות: מה משמעותם?
האם הערכים חורגים מהגבולות? האם זה מרמז
על בעיתיות בזרע? תודה.
FSH 2.6
Testosterone Total 28.3
LH - Luteinizing Hormone 3.5
בדיקות הזרע שפרטת חלקית מציגות תשובות שונות לחלוטין. יש לעבור על נתונים נוספים כדי לנסות להבין את הפער. מבחינת הבדיקות ההורמונאליות- אין בהן ממצא חריג אך זה לא שולל בעיה בייצור הזרע. יש לפנות לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
ד"ר אבי בן הרוש שלום רב,
בהמשך לשאלתי התורים שנקבעו לי רחוקים מדי אני מרגישה מאוד מאוד לא טוב כמעט ולא מתפקדת עקב הכאבים,אני אושפזתי בבלינסון לאחר התקף כאבים ודימום מתמשך. לאחר בירור הייתה לי דלקת וגם גילו לי ציסטה37 מ"מ ו-32 מ"מ מורכבת בשחלה שוחררתי לאחר 4 ימים לאחר 2 סוגי אנטיביוטיקה דרך הוריד, נאמר לי לחכות למחזור ואולי הציסטה תרד במחזור, כמוכן מאז אני עדיין עם כאבים וגם קיבלתי מחזור לפני 5 ימים מלפני יומיים כאבים התחזקו אני כמעט לא מתפקדת מרגישה בטן נפוחה וגם קצת קושי נשימתי כאילו כמו חסימה בנשימה עקב תפיחות כאילו יש לי גוש בבטן שמקשה עליי בנשימה וגם כאבים בטן תחתונה וצד שמאל אני לוקחת משככים ולא יודעת כרגע אם כדאי בכל זאת לפנות למיון או לנסות לסבול בשקט ולחכות שהמחזור ייסתיים ולחכות לתורים בעוד חודש +
אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי ולייעץ לי מה לעשות.
תודה ענת,
תלונתך מחייבת בדיקת רופא בהקדם. באפשרותך לפנות גם לרופא משפחה ו/או לקבל הפניה לבדיקה במיון נשים. במידה ומעוניינת אנא פני לבדיקה וייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
לאחר אישפוז ומתן 2 סוגי אנטיביוטיקה דרך הוריד, במשך שבועיים עדיין עם כאבים ציסטה מורכבת שחלה שמאלית לפני 5 ימים מחזור עם כאבים חזקים מרגישה בטן נפוחה כמו בהריון וגם כאבים בצד שמאל כאבי בטן תחתונה מה עליי לעשות עד לפגישה עם הרופא בעוד כשבוע וחציוu/s רק בעוד חודש וחצי
תלונתך מחייבת בדיקת רופא בהקדם. באפשרותך לפנות גם לרופא משפחה ו/או לקבל הפניה לבדיקה במיון נשים. במידה ומעוניינת אנא פני לבדיקה וייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רב,
יש לי מספר שאלות לגבי השימוש בקרינון:
1. רכשתי את הקרינון בירושלים אבל אני גרה במודיעין. האם בכל זאת עלי לפעול לפי ההוראות לגובה מעל 760 מ`?
2. האם הליכה מיד לאחר ההחדרה של החומר היא קריטית? יש לי נסיעה בבוקר של 40 דק` לעבודה ורק אח"כ יש לי הליכה של 10 דק` למשרד... מה אתם ממליצים לי לעשות?
3. במהלך היום אני שמה לב שכל פעם יש לי קצת הפרשה של החומר. האם זה תקין? איך החומר אמור לפעול ככה?
תודה רבה מראש על ההתייחסות...
סיון.
למיטב הבנתי אף אחת מהנקודות אותן ציינת אינן "קריטיות" ולא אמורות להשפיע באופן מהותי על הטיפול.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני בת 34 אמא לשני ילדים הקטנה בת 9 אנחנו התחלנו טיפולי פוריות היום אני שבוע לאחר ההזרעת זרע ( יום הביוץ) לאחר שני מנקה את הנתרתיק בחדירה מגוון יוצא לי אפרשה שקופה נזלת עם קצת דימום כמו לפני מחזור, מתחקיר שעשיתי האם זה ההשרשה או שאני במחזור
לא ברור לי האם זה דימום בעקבות חדירה לנרתיק? יתכן שמדובר בדימום מצואר הרחם בעקבות נגיעה. יתכנו מצבים של דמם "ווסתי" מוקדם מהצפוי. יש צורך בבדיקה.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני עברתי ניתוח ורקוצלה מה עלי לעשות אחר כך מתי מותר לקיים יחסי מין גם אני באמצע טיפול ivf
לגבי יחסי מין אני מציע שתתיעץ עם האורולוג שטיפל בך. מבחינת טיפול IVF חשוב לודא שתהיה במצב בו תוכל לתת זרע ביום השאיבה.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
שלום!
אני בת 33 יש לי ילדה בת - 8 ללא טיפול. מזה כשנה בטיפולי פוריות. עברתי 3 הזרעות עם הריון שנפל בשבוע 8 . מאחר ולא הושג הריון עברתי ל - IVF . בשאיבה השניה נשאבו 16 ביציות והופרו 10, הוחזרו 3 עוברים במצב טוב והושג הריון אך היה הריון כימי. החזרת המוקפאים לא הצליחה.
האם מצב זה מצביע על איכות ביציות ירודה , האם יש לחשוב על תרומת ביצית.
מצבך אינו מרמז כלל על בעיה בביציות המחייבת תרומת ביצית....
חסרים פרטים רבים- אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני בנושא.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום, ברצוני לשאול שתי שאלות:
אני בת 28.5 לאחר שלוש לידות רגילות , ברצוני לעכב את המחזור החודשי לצורך חופשה עם בעלי והילדים , התייעצתי עם רופאת נשים והיא סירבה לתת לי פרימולוטנור מהסיבה שהוא מסוכן, בניגוד אליה רופאת המשפחה נתנה לי אותו במינון 1 כדור ליום (כנראה שזה לא מספיק)
ולכן קיבתי מחזור לאחר 4 ימים מהיום שבו הייתי אמורה לקבל אני מעוניינת לקחת אותו שוב חודש אחרי לתקופה של שבוע וחצי, ברצוני לציין כי אימי חלתה סמוך לגיל 50 בסרטן השד (בוצעה כריתה), האם עלי לחשוש מתרופה זו?
ב. נאמר לי כי עלי לעשות בדיקה של נשאות גן המחלה בעקבות מחלת אימי מה אומרת בדיקה זו וממי מבקשים את ההפניה?
תודה מראש, מיכל.
שאלותייך דורשות ייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
נשאנו לפני שנתיים ורבע, ועדיין לא הושג הריון.
בדיקות הורמונליות שלי ושל בעלי תקינות, וכן הביוץ תקין.
בבדיקת PCT (משטח) שלקחו ממני לפני חודשיים לא נמצאו כלל זרעונים.
בבדיקת זרע (שנלקח באיסוף מהנרתיק ע"י כוסית) נמצאו 3 CC נוזל, כשבכל CC יש 10 מליון זרעונים ללא תנועה.
בבדיקת זרע ע"י קונדום סטרילי שעשינו לפני כשבוע, לא נמצאו זרעונים, ולאחר בדיקה במיקרוסקופ גדול במיוחד, נמצא זרעון בודד ללא תנועה.
א. כיצד יתכן שינוי כה משמעותי בין שתי הבדיקות האחרונות?
ב. מה הנך מציע לעשות בשלב זה?
תודה רבה!
יתכן שישנה בעיה טכנית באיסוף הזרע עם קונדום אולם קשה לי להעריך. אני כמובן הייתי מציע בדיקת זרע סטנדרטית (לכוס סטרילית) ללא איסוף מנרתיק או בקונדום. הבעיה היא כמובן מבחינתכם לקבל היתר לכך...ניתן אולי לשלב את זה עם הזרעה תוך רחמית ואולי זה יקל על ההיתר? (נתקלתי בדוגמאות כאלה תלוי את מי שואלים...). בכל אופן אני ממליץ לכם לפנות לייעוץ פרטני בהקדם.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
top
שלום. לא קיבלתי מחזור למעלה משנה ( צ רגיל אצלי) התחילו הפרשות דמיות ו/או חומות לסרוגין כבר שבועיים, אך עדין לא קיבלתי מחזור. התחלתי לקחת פרימולוט נור והשאלה האם יש הבדל אם לקחת 5 ימים או ניתן פחות על מנת לזרז קבלת המחזור ו לחילופין עד כמה זמן ניתן להמשיך לקחת את התרופה כדי לקבל מאוחר יותר ? תודה. (עכב נסיעה לחו"ל)
תשובה:
קשה לענות ללא בדיקה/ אולטרסאונד להערכה יותר מדויקת אולם באופן עקרוני ניתן לקחת מינון גבוה יותר למס` קצר יותר של ימים ולחילופין ניתן לקחת ליותר מ- 5 ימים, אולם יתכן שיהיו דימומים לא צפויים תחת טיפול ממושך.
מה שיותר מטריד אותי זאת העובדה שאת ללא מחזורי וסת לתקופות ממושכות- דבר שבמצבים מסוימים עלול לגרום לשגשוג לא תקין של רירית הרחם עד סיכון למצבים טרום ממאירים וממאירים ברירית הרחם. חשוב מאוד לפנות לרופא נשים מטפל ובמידה ורירית רחם מעובה לאחר דימום לבצע דגימה של רירית הרחם.
ד"ר אבי בן-הרוש
  
 
אני בת 20, דתיה,נשואה חצי שנה וחשוב לי מאוד להיקלט להריון.
בתחילה חששתי שזמן הביוץ נופל בזמן 7 נקיים ולכן איני נקלטת, אך לאחר בדיקה עם ערכות ביוץ גילתי שעלתה בידי טעות וזמן הביוץ יוצא ביום המקווה.
כבר במשך חודשיים אני עולה על ביוץ אך מתאכזבת מחדש בכל פעם לקבל מחזור.
אשמח לקבל תשובות על שאלותי: מהם המניעים הגורמים לאישה לא להיקלט בזמן הריון?
האם הפרשי מחזור של 26 יום זה תקין?
מהם הסיבות שביום הראשון למחזור יש כאבים חזקים במיוחד?
תודה מראש.
ראשית, חשוב לציין שחצי שנה של ניסיון להרות בנוכחות מחזורים סדירים - בפרט אם את אומרת שהביוץ ע"פ בדיקתך הוא ביום המקווה - זאת לא תקופה ארוכה מאוד ובודאי שלא ניתן עדיין להגדיר זאת כבעיה אמיתית.
בכל זאת ישנם מס` אמצעים פשוטים שניתן לייעץ ולנסות לעזור לך. אנא פני לייעוץ פרטני להכוונה נוספת.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
  
 
היום זה ה 11 אחרי החזרת 2 עוברים מלפני יומיים הופעו לי הפרשות חומות מה זה אומר שזה לא הצליח ?
לפני שבע היו לי סימנים כמו לפני מחזור כאב בטן וגב ונפיחות בבטן ואחרי זה הכל נעלם
האם הטיפול לא הצליח?
האם אני הולכת קבל מחזור?
תשובה:
יש לבצע בדיקת דם להריון כמתוכנן ולא להפסיק את הטיפול התרופתי. אין יכולת לשלול או לאשר הריון ע"פ התלונות
בברכה
ד"ר בן הרוש
 
שמתי בטעות את הגונאל בפריזר לחצי שעה.. החומר לא נראה קפוא ובועת האוויר זזה. האם הגונאל נהרס? מדובר בהרבה קופסאות גונאל. אחרת הייתי זורקת מייד .
 
למיטב ידיעתי אם לא קפא ואין שינוי צבע אז זה עדיין בסדר....
  
 
שלום,
יש לי בעיות רפואיות רבות, לופוס, אפלא, אי ספיקת כליות. אנימבקשת להיכנס להריון באמצעות פונדקאית. לפני 5 שנים הופיעול לי דימומים כבדים כהמשך של הוסת, שבעקבותיהם קיבלתי 14 מנות דם, ומאז השתמשתי במירנה שהפסיקה לי לגמרי את המחזור. לפני כחודש הוצאה לי המירנה לשם התחלת טיפולי הפוריות ושוב חזרו לי הדימומים, עם אנמיה של 7. קיבלתי 2 מנות דם וכדורים מסוג Primolut-Nor. ובנוסף הופסק לי הקומדין ואני אמורה להתחיל טיפול בקלקסן 40 מג.
מאז אני מאוד מבולבלת ונסערת ולא יודעת מה לעשות (בבית חולים לא נתנו לי שום פתרון)
שאלתי היא כזאת:
מהו ההמשך הטיפול שצריך לעשות לשם שאיבת הביציות?
האם ניתן לשאוב ביציות עם טיפול בפרוגרסטרון כמו שנתנו לי? או עם מירנה חדשה?
האם ישנו פרוטוקול טיפולי שבעזרתו יתן גם למנוע את הדימום וגם לקדם את התפתחות הביציות לשם שאיבתה?
אשח מאוד לתשובה כי אני מבולבלת מאוד.
תודה
מצבך המורכב אינו מאפשר ייעוץ בפורום. אנא פני לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
050-5589013
  
 
שאלתי עשתי בדיקה ביתית שבועיים לפני המחזור ולא היה סימנים של קווים מה זה אומר
השאלה אינה ברורה.
ד"ר בן הרוש
  
 
ביתי בת 28 ורמות f.s.h שלה גבוהות (130)לפני שנתיים הרתה והעובר לא התפתח.מאז לא מצליחה להרות.יש לציין שישנם חודשים שרמות ההורמון יורדות ומגיעות לנורמה הרגילה.(מחזור לא סדיר)שאלתי האם יש סיכוי שרמות ההרמון הנ"ל יירדו והאם תנודתיות כזו מוכרת.וממה יכולה לנבוע הסיבה שבגיל כל כך צעיר ישנן רמות כאלו של ההורמון הנל.מודאגת מאוד.תודה ובשורות טובות
המצב שאת מתארת מכונה כשל שחלתי מוקדם. לרוב איננו יודעים את הסיבה אולם יש לברר מס` גורמים אפשריים. ידוע שבאוכלוסייה הזאת יתכנו גם הריונות ספונטניים מתקופות קצרות של ביוצים לא צפויים. לגבי אבחון וטיפול אפשרי יש לפנות לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
050-5589013
  
 
שלום.אני כרגע בשבוע ה5 לאחר החזרת עוברים (לא מוקפאים). כמובן שב"ה הושג הריון שאלתי היא :האם המידע על התפתחות העובר והשינויים באשה הם כמו הריון טבעי?
2לאחר שראינו באולטראסאנד שיש דופק האם ניתן כרגע להרגיש?
מה ניתן לקחת כדי לשחרר צואה-עצירות בתקופה הזאת?? (חוץ מ-סיבים תזונתיים)!? תודה רבה מראש על הסבלנות לשאלה שלי.
בהריונות IVF ישנו שיעור סיבוכים גבוה יותר ביחס להריונות ספונטניים. למידע רחב יותר יש צורך במעקב הריון מסודר. ניתן להשתמש בנרות גליצרין/ מיקרולקס/ שמן פרפין וכו`.
בברכה
ד"ר בן הרוש
  
 
הרופאה רשמה לי טיפול ראשון בזריקות גונל במינון נמוך של 50. מינון זה אינו מצויין בזריקה ולכן הנחתה אותי להעמיד את חץ הבקרה בין המינון של 37 ל-75. הזרקתי באופן זה כבר פעמיים. אולם הסימון האדום שמופיע על הגלגלת הוא 75. שאלתי היא האם כאשר אני מעמידה את החץ בין המינונים האלה, כמות החומר שיוצאת היא אכן 50 בערך או 75, כפי שמצויין באדום?
תודה מראש לתשובתך.
אינני מכיר מינון ביניים בין 37.5 ל- 75. אנא דברי עם הרופאה שלך
בברכה
ד"ר בן הרוש
  
 
יום א` עשיתי הזרעה והיום עשיתי בדיקת הריון 4 ימים אחרי ביתית ויצא חיובי זה אומר שאני בהריון יכול להיות
 אם לקחת זריקה לביוץ (אוביטרל או פרגניל) עקב כך הבדיקה חיובית. בדיקת הריון יש לבצע שבועיים לאחר ההזרעה.
  
 
שלום
התחלתי לקחת פרימולוט-נור לצורך הסדר המחזור ביום שני 2.2.10 ואתמול 9.2.10 הרגשתי כאבי בטן קטנים בבטן העליונה.
הרופא שלי היום לא נמצא יהיה רק מחר.
השאלה שלי היא האם אני יכולה להמשיך לקחת את הפרימולוט-נור (הכמות שהרופא נתן לי היא 2 ביום) או להפחית לכדור אחד) האם זה לא מסוכן
שכחתי רק לציין בהתחלה שיש לי התקן מרינה.
עשיתי בדיקה וגם אולטרסאונד והכל תקין.
מה עלי לעשות האם להפסיק מיד או להפחית בכמות או להמשיך כרגיל.
תודה
ציונה
אינני רואה קשר בין הטיפול בפרימולוט לבין מה שאת מתארת.
בברכה
ד"ר בן הרוש
  
 
שלום רב,
אני הוצאתי התקן מירנה לפני כ4 חודשים ומאז היה לי מחזור שנמשך כ8-9 ימים בחודש שעבר בהמלצת הרופאה נטלתי כדורים מסוג פריגנובה לקחתי אותם ביום השלישי למחזור עד ליום השלישי של הימים הנקיים.
התאריך האחרון של המחזור הוא 06/01/2010 עשיתי בדיוק מה שהרופאה אמרה לגבי הפריגנובה מכיוון שאני רוצה להיכנס להיריון ומאז לא קיבלתי מחזור.עשיתי בדיקות דם אתמול בתאריך 7/2 והתוצאה של ההיריון הייתה שלילית.
1.האם יש סיכוי שאני כן בהיריון ?
2. יכול להיות שהביוץ היה מאוחר ובבדיקת הדם לא ניתן לראות מכיוון שזה עוד מוקדם?
3.יכול להיות שהמחזור מאחר ב6 ימים בגלל הכדורים שנטלתי?
4. אולי כדאי לעשות עוד כמה ימים שוב בדיקת דם?
אשמח לתשובה מהירה אני ממש בלחץ תודה
יתכן ביוץ מאוחר אולם קשה להעריך ללא בדיקה, מציע בדיקת סונר + בדיקת דם חוזרת להריון וכמובן לשוב לבדיקת הרופא המטפל
בברכה
ד"ר בן הרוש
  
 
שלום רב,
אני בת 44 לאחר הפריה שמינית. ביום ההחזרה הזרקתי חצי זריקת אוביטרל ושלושה ימים אח"כ הזרקתי חצי זריקה נוספת. בנוסף אני נוטלת פרוגינובה פעמיים ביום וקרינון בבוקר.
כיומיים לאחר ההחזרה ועד אתמול היתה תחושה של גודש בחזה הגובל בכאב בנגיעה. החל מאתמול התחושה התפוגגה והיום נעלמה.
אני 11 יום לאחר ההחזרה. המתח הורג אותי. האם יש במתואר לעיל כדי להעיד על כשלון ההפריה? (אני מודעת לסיכויי ההצלחה בגילי)
תודה
כפי שתארת את מודעת לסיכוי הנמוך להריון. אין ללמוד מהסימנים על הצלחה או כישלון.
בהצלחה
ד"ר בן הרוש
  
 
אני שבועיים אחרי ביוץ, עם טיפול של איקקלומין
השאלה שלי היא האם בהכרח בשלב כזה ניתן לראות סימני הריון כמו גודש ורגישות בשדיים או התכהות מסביב לפטמה?כי את כל זה אין לי
שאלה נוספת אני עם תמיכה של אוטרוגסטן והיום כ- 12 יום לאחר ביוץ בעת התמיכה יש לי הפרשות חומות עדינות על מה זה מעיד? רק ביום ראשון יש לי בדיקת בטא
תודה
אין בהכרח סימנים שתארת. יש להמתין לבדיקת ביטא.
בברכה
ד"ר בן הרוש
  
 
אני מזריקה במשך חודש כבר 2 אמפולות גסטון כל יום וצריכה להמשיך עוד 25 יום.
אבל יש לי כאבים חזקים בשרירים של הישבן ואני רוצה לדעת האם יש עוד מקום להזריק חוץ משם הכאבים של הזריקה הם ממש בלתי נסבלים מה ניתן לעשות עוד אודה לכם מאד לתשובה
אנא התייעצי עם הרופא שהמליץ לך על הטיפול יתכן שימצא לזה טיפול חלופי
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
  
 
שלום
אני שהתחתנתי ב 10-4-09 והיה לי הריון חוץ רחמי הריון ראשון - עם כריתת חצוצרה שמאל
ב7-7-09
בת 20
מנסה לכנס להריון אבל ללא הצלחה !
כמה זמן יקח בין הלפרוסקופיה והריון חדש ??
האם כדאי ללכת על הפריה חוץ גופית ?? האם יאשרו לי ?? ( בדקו בזמן הניתוח החצוצרה הימינית והיא בסדר ואין לי בעיות רפואיות או מחלות ולא מעשנת , אבל בעלי מעשן )
מה הפרטים הנוספים שרוצה לדעת ??
בברכה 
 
חסר מידע לגבי סדירות המחזורים/ פרופיל הורמונלי/ צילום רחם אם בוצע לאחר מכן? בדיקת זרע?
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
  
 
שלום ד"ר אבי אני בהריון אחרי החזרת עוברים מוקפאים ומקבילית אסטרופים 3 פעמים ביום אנדומטריו פעמיים בבוקר פעמיים בערב הרופא אמר לי שצריך לקחת את התרופות עד סופ חודש ינואר
מה שרציתי לשאול עד סופ החודש יהיה לי יותר מ12 שבועות אני 20 לחודש מתחילה בשבוע 12 ואני יודעת שאני צריכה לקחת התרופות עד סופ החודש האם קורה משהו לתינוק מה אני אעשה
יש רופאים שנוהגים להדריך נשים לאחר החזרת מוקפאים לתמיכה עד שבוע 12. יש אחרים הסבורים כי הפסקה מוקדמת יותר אינה משנה. בכל אופן אין בעיה בהמשך התמיכה עד שבוע 12.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
  
 
הזרקתי 7ימים גונאל אף במינון 75 ואחר"כ 5ימים150 מ"ג. בזמן ההזרקות הייתי בהריון .כעת אני בשבוע חמישי בע"ה. האם זה מסוכן לי או לעובר? תודה
ככל הידוע לי חשיפה לגונל F בשלבי הריון צעירים לא צפוייה להוות בעיה. במידה ומעוניינת ניתן לפנות למרכז טרטולוגי ארצי 02-6243669.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רב,
אני בת 24 נשואה כשנה ומנסה להיכנס להיריון בחצי שנה האחרונה אך ללא הצלחה.
מקפידה על קיום יחסים בימי הביוץ,לפניהם וגם אחריהם.
חשוב לציין גם אני וגם בן זוגי בעלי משקל עודף (לא יודעת עד כמה זה חיוני)
בעלי בן 32 וללא ילדים.
אני מציינת את כל הפרטים החיונים על מנת לקבל תשובה מקיפה
אשמח לתשובתך.
תודה רבה מראש,מיכל 
 
לא ברור לי לאיזה תשובה מקיפה את מצפה...?
באופן כללי את מנסה להרות כחצי שנה ואני מבין שיש מחזורים סדירים אחרת איך את יודעת שאת מקיימת יחסי מין סביב הביוץ?
אני ממליץ בפנייך לפנות לרופא העוסק בטיפולי פריון להמשך ייעוץ והדרכה. במידה ואפשרי - לדעתי סביר להשלים בדיקת זרע.
בהצלחה
ד"ר אבי בן-הרוש
  
 
שלום ד"ר אני עברתי החזרת עוברים מוקפאים בבית חולים בילנסון וסת אחרון היה לי 28.10.09 בדיקת דם להריון 29.11.09 היה לי הריון אלטראסאונד ראשון 15.12.09 היה דופק שק הריון היתי שבוע 6 אני מקבלת תמיכה אנדומטריו פעמיים בבוקר פעמיים בערב וגם מקבלת אסטרופים 2 mg שלושה פעמים ביום עכשיו מה שרציתי לשאול אני צריכה לקחת את התמיכה עד שבוע 12 כי אני הריון במוקפאים עכשיו אני בשבוע 11 אבל מה מבלבל אותי בבליסון אמר לי הרופא תקחי את התמיכה עד סופ חודש ינואר 31/1/2010 יהיה לי יותר 12 שבועות לא יקרה קלום אני מפחדת להפסיק את התמיכה ויקרה משהו לתינוק אני 20 לחודש כפי שאמר לי הרופא אני אהיה בשבוע 12 ואני יודעת שצריך לקחת תמיכה עד סופ החודש
יש רופאים שנוהגים להדריך נשים לאחר החזרת מוקפאים לתמיכה עד שבוע 12. יש אחרים הסבורים כי הפסקה מוקדמת יותר אינה משנה. בכל אופן אין בעיה בהמשך התמיכה עד שבוע 12.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
  
 
לפני 4 שבועותעברתי הפלה באמצעות כדוריי מיפיג`ין,לפני שבוע קיימתי יחסים בשנית (3 שבועות לאחר ההפלה)-שאלתי היא האם יש אפשרות להקלט להריון בזמן שעדיין יש לי הפרשות חומות ועדיין לא קיבלתי את המחזור? אני חוששת שנקלטתי שוב להריון כיוון שיש לי את הכאבים שהרגשתי בפעם הראשונה שנקלטתי.האם זה יתכן? עשיתי אתמול u/s (כלומר 4 שבועות בידיוק לאחר ההפלה לצןרך ביקורת)וראו מין ריקמה ברחם שמי שעשה לי את הu/s אמר שלא נסיק מסקנות ישר שזה שרידים מהריון ושאפנה עוד שבועיים לרופא נשים. אך עכשיו שאני חושבת על זה אז אולי זה ההריון החדש,האם זה הגיוני?אני לא יודעת מה לעשות?האם במקרה של הריון נוסף אוכל לקחת שוב עכשיו את גלולת המיפיג`ין?ואם בכלל זה הגיוני שאני שוב בהריון?( למרות שהגמירה הייתה בחוץ אני חוששת שהיו את הטיפות הראשונות שנכנסו בתוכי)...ואיך אוכל ומתי אוכל לבדוק אם אני בהריון בשנית? כי הכל השתבש עכשיו עם המחזור וההריון הקודם?! איך אוכל לדעת? ומתי?בדיקת בריון תראה תוצאה נכונה?תודה.
באופן תיאורטי יתכן ביוץ מוקדם לאחר הפלה. כמובן שסיפורך מלמד על הצורך להדריך אותך בנושא של אמצעי מניעה. אנא פני לרופא נשים בהקדם לבדיקה והמשך טיפול.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
  
 
בוקר טוב,
שאלה לי ואנסה להסביר
חודש שעבר עברתי הזרעה ראשונה עם גונאל:התחלת טיפול היה ביום מחזור חמישי
ביום עשירי למחזור הזקיקים היו שתיים 13 ושתיים 15 אחרי יומיים כבר אמרו לי להוריד מינום ל 35
כי היו זקיקים 18,19,20. רוצה לציין שכל הזריקות היו על 75 והמחזור הקדים בארבעה ימים קיבלתי 11 יום
אחרי הזרעה
עכשיו הזרעה שנייה התחילו לי פרוטקול ביום שלישי למחזור
התחלתי להזריק אחרי ארבעה ימי הזרקה יום מחזור שישי
הלכתי לעשות us וראו זקיקים בימנית ובשמאלית אבל
כנראה שהם קטנים ולכן לא רשמו את הגודל
ורירית 4 למה אני מגיבה פחות טוב???
האם הגיוני שבגלל שהתחלתי פרוטוקול מוקדם או שבגלל שעשיתי us ביום השישי
למחזור?
אצלי במחזור טבעי חודש אחד המחזור אחרי 26 יום וחודש שני 30-31 יום
ככה כול חודש לסירוגין פעם 26 פעם 30
תגובת שחלה לזריקות יכולה להשתנות ממחזור למחזור ואינה קבועה. נכון שבד"כ ניתן לזהות תגובה שחלתית אופיינית לנשים מסוימות (תגובה "חלשה" או תגובת יתר). לייעוץ מפורט יותר יש לפנות לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
  
 
שלום דר ` אבי
התחתנתי ב 10-4-2009 קיבלתי וסת כרגיל --- ובתאריך 14-6 -2009 קיבלתי וסת אחרי עייפות גדולה הדימום המשיך אז פחדתי והלכתי לרופא נשים שבדק אותי ואמר שיש דלקת ברחם - נתן לי פתילות בלודין ואוגמנתין -- חזרתי הבייתה והתחלתי הטיפול בפתילות אז ביום השני הדמום נראה כמו חול עם כאבים הלכתי לבית חולים ואמרו שאני בהריון ואשפזו אותי
אחרי כמה ימים גלו הרופאים שהוא חוץ רחמי ונתנו לי זריקת מיטוטרקסאת והמשיך הרמון ההריון לעלות אז העברתי הטיפול לבית חולים עמק - עפולה ועשו לי ניתוח - כריתת חצוצרה שמאל -- עכשיו הייתי בטיפול אקאקלומין כדי לקבל ביוץ משחלה ימין בגלל שהיא פסיבית אבל ללא הצלחה --- מאוד מעוניינת לכנס להריון -- מה אני אעשה ???
שלום רב, למתן ייעוץ מפורט והכוונה נכונה, יש צורך בפרטים נוספים. אנא פני לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
050-5589013
  
 
2009\12\27 היתה לי החזרה עובר מוקפא מהשבוע השני התחיל לי עיקצוצים בחזה כאבי בטן קלים מה זה מעיד?
נ. אני לוקחת אנדומטרין ומיקרופין 75
תלונותייך אינן ספציפיות ואינן בהכרח מלמדות. אנא פני לרופא מטפל.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
  
 
שלום,
עקב רצון להרות, התחלתי שימוש באיקקלומין לפני 5 ימים בהוראת גניקולוג. במקביל התפתח אצלי הרפס באזור האף (ההרפס מגיע בכל שפעת או צינון כבד). לשם הטיפול בהרפס אני נוטלת כדורי וולטרקס. נטלתי את 2 התרופות יחד במשך 5 ימים. האם הנ"ל עלול לפגוע בסיכויים שלי להרות בחודש זה? אודה לתשובתך
.
להערכתי לטיפול בולטרקס בשלב זה אין השפעה. כמובן שבמידה ומדובר בהריון יש להתייעץ שוב
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
top
בתאריך 2009\11\29 קיבלתי ווסת. ב2009\12\27 היה לי החזרה עובר מוקפא. האם אני יכולה לקבל ווסת בתקופה עד בדיקת הריון שתחל ב 2010\1\8 ?מצפה לתשובה
באופן כללי לאחר החזרת עוברים יתכן דימום בטוח זמנים משתנה. לדוגמא- יתכן דימום גם לפני שחלפו שבועיים.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
ביום שמפסיקים לקחת גלולות אחרי 21 יום אפשר לקיים יחסי מין בלי קונדום עד לקבלת המחזור?
באופן כללי ביום הפסקת הגלולות הסיכוי לביוץ נמוך ביותר
 
אני אמורה לעבור מחר החזרת של עוברים מוקפאים. נאמר לי אתמול להתחיל לקחת קרינון. לשאלתי אם חשוב מתי לקחת, נאמר לי כי זה לא משנה, אולם ראיתי תשובה של רופא היום שאומר שהיצרן ממליץ לקחת בבוקר. בעלון לא ראיתי כזו המלצה. מתי אני אמורה לקחת את הקרינון והאם אכן צריך ללכת כמה דקות לאחר מכן?
ההמלצה הכללית ללקיחה בשעות הבוקר נובעת מההנחה שאת יותר בתנועה בשעות האלו והדבר עשוי להגביר את הספיגה מהנרתיק.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
באיזה מצב לוקחים את הורמון הלובריס
לפני שנקלטים או אחרי על מנת לחזק ?
לובריס ניתן כתוספת LH לנשים במהלך הגירוי השחלתי (לפני השאיבה).
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אתמול הזרקתי גונל אף בפעם הראשונה ב שבע וחצי בערב האם זה קריטי אם היום אקדים את ההזרקה לחמש וחצי.
לא קריטי.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום,נמצאת ביום ה 14 למחזור היום בבוקר 27.12.09עשיתי אולטראסאונד לבדוק ביוץ (טבעי) והיה לי מבנה בתמט 7 מ"מ ,נוזל בכמות מעטה,רירית אקוגנית 5.2 מה זה אומר?? האם זה העיד שהיה ביוץ ואם כן אז מתי???
רירית אקוגנית ומבנה בתמט בד"כ מעידים על ביוץ שהיה אולם יש להשוות לבדיקה הקודמת (מס` ימים קום לכן) אם נעשתה.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שאלתי היא כזו. האם אפשר להכנס להריון אחרי הוסת ביום
מאחר ולא כל דימום הוא "הדימום הוסתי" באופן תיאורטי יתכן ביוץ בצמוד לדימום רחמי.
אם מדובר באישה עם מחזורים סדירים וצפויים הסיכוי לביוץ בצמוד לוסת הוא קטן ביותר.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
האם דקירה בפות מעידה על הריון בתאריך 12.12.09 קיבלתי וסת שהיה במשך 10 ימים שבתחילתו היה כך הפרשה לבנה אחר כך הפרשה דמית איטית וביום החמישי לערך התחילו לי זרימות חזקות וקשות יותר כולל מאין חתיכה שנראתה כמו שליה וזה מדאיג אותי מאוד אני בת 36 אם לארבעה ילדים ברוך ה` רק שלפני שנה וחצי היתה לי הפלה טבעית בחודש 2 עם חוסר התפתחות עוברית שלא ניצפה גם באולטרסאונד והסתיים בנפילת השק הריון ומאז אני מנסה להיקלט ללא הצלחה למרות שנראה לי כאילו אני בהריון למרות המחזור הנוכחי שהתארך יתר על המידה והבטן כן גודלת מישום מה אשמח לקבל עצתך בנושא בתודה מראש .מ.
עלייך לפנות לבדיקת רופא להמשך בירור/טיפול.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
עברתי החזרה של 2 עוברים ביום שלישי וביום שישי התחילו דימומים קלים הפרשות חומותוכאבים בבטן התחתונה ובגב מעט, למשך כשלושה ימים. הגבירו לי את הגסטון.
האם יתכן שזה מחזור? או שיש לי עוד סיכויי?(זה לא התאריך של המחזור ביכלל!)בדיקת הדם הים רק בעוד שבוע.
יש להמשיך עם הטיפול בפרוגסטרון ולהמתין לבדיקת הדם להריון.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
בוקר טוב,
אני בת 45+ ללא ילדים. בגיל 30 ביצעתי הפלה יזומה. כרגע אני לאחר הזרעה במחזור טבעי שנכשלה ולפני הזרעה שניה עם מונגון. אני יודעת שקשה, אבל האם אפשרי להיכנס להריון?
באופן כללי בגיל 45+ הסיכוי להריון הינו קטן ביותר...המלצתנו הבסיסית היא לתרומת ביצית.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רב .
מה המשמעות של האבחנה כי ראש האפימדידיס ו האפידידימיס אינם מעובים
למיטב הבנתי מדובר בתאור תקין.
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
בוקר טוב,
מטופלת בגונל F ,אני 10 ימים אחרי הזרעה. הבוקר עשיתי בדיקת הריון והתוצאה היתה שלילית, האם יש עוד סיכוי שאני בהריון?
בדיקת הריון- שבועיים לאחר הזרעה.
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום, כמה זמן מנוחה צריך לאחר החזרת עוברים מוקפאים והאם צריך מנוחה מוחלטת והאם מותר לישון על הבטן?
אין הוכחה ברורה ליתרון מובהק במנוחה לאחר החזרת עוברים. באופן שגרתי אנחנו ממליצים על מס` ימי מנוחה בהתאם לרצון האישה. אין בעיה בשכיבה על הבטן.
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום,
אני צריכה היום להזריק אוביטרל ואני לא יודעת האם להזריק בבטן (תת עורי) או שמא אני צריכה בשריר.
אודה לתשובתך בהקדם.
אוביטרל מזריקים לבטן זריקה תת עורית ולא לשריר.
 
האם זה נכון שבניגוד לתמיכות פרוגסטרון האחרות, אחרי החדרת הקרינון לנרתיק כדאי מיד לקום וללכת כרבע שעה על מנת שהג`ל יספג טוב? לא כתוב כלום בהוראות השימוש המצורפות לתרופה וזו פעם ראשונה שאני משתמשת בקרינון ומפחדת שההליכה (כמו שהבנות כותבות בפורומים שצריך לעשות) דווקא לא טובה.
אודה על תשובתך.
ההמלצה הבסיסית היא לשימוש בשעות הבוקר מהסיבה שתארת אך אין סיבה להפוך את זה לפחד או חשש...
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
הרופא ביקש שאני אזריק אוביטרל 1.5 . האם אוביטרל 1.5 זה אוביטרל 250 מ"ג, או משהו אחר?
כדאי להתייעץ עם רופא מטפל.
בברכה, ד"ר אבי בן-הרוש
 
בעלי פג הוא עבר ניתוח הורדת אשכים , עד כמה זה יכול להשפיע בפוריות שלו?
סיפור עבר של אשכים טמירים עלול להיות קשור בממצא שך ספירות זרע נמוכות. מומלץ לבצע ספירת זרע ולאחר מכן במידת הצורך לפנות לייעוץ.
בברכה, ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רב,
6 ימים לאחר החזרת 2 עוברים בטיפול IVF ארבע וחצי שעות אחרי החדרת ג`ל קרינון 8%, הופרשה כמות גדולה וחריגה של ג`ל קרוש- האם לקחת מזרק ג`ל נוסף עכשיו או כרגיל 24 שעות לאחר הנטילה הקודמת.
את יכולה להמשיך בטיפול רגיל 24 שעות לאחר הנטילה הקודמת.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אתמול עברתי שאיבה והיום אני אמורה להתחיל להשתמש בקרינון, אחד ליום.
1.האם זה משנה באיזו שעה/חלק של היום?
2. נאמר לי שניתן להשאיר את הקופסה בבית בחוץ כיוון שמזג האוויר בעונה זו ובמיוחד בבית נמוכה מ-25 מעלות כפי שכתוב בהוראות האחסון על גבי האריזה.
הבעיה היא שבלילה בעלי הדליק את המזגן הנמצא בכניסה לבית ומחמם את כל הבית ונרדם כך שהבית חומם למשך כמה שעות אך לא ידוע לי מה הטמפרטורה של החום כי מדובר במזגנים של פעם שיש רק כפתור של חום או קור אך ללא אפשרות לראות או לכוון את הטמפרטורה ולכן אני לא יודעת אם נגרם נזק לתרופה.
אני בלחץ מטורף כי רק זה היה חסר לי ללחץ שכבר אני נמצאת בו והרופא שלי טס בלילה לחו"ל וחוזר ביום שישי כך שאני לא יכולה ליתר ביטחון לקחת ממנו מרשם חדש ולרכוש שוב את התרופה ואני מניחה שבבית המרקחת לא יתנו לי לרכוש תרופה ללא מרשם לא משנה מה הסיבה וגם לא יחליפו לי אותה.
התקשרתי לבית מרקחת ונאמר לי שעדיף להתייעץ עם החברה עצמה אבל באתר שלכם אין אף מספר טלפון שניתו ליצור עמכם קשר.
אנא עזרתכם בהקדם.....
לפי הבנתי את מגזימה לחלוטין בתגובתך....את יכולה להמשיך ולהשתמש בקרינון, במידה ופעם אחת ביום אז עדיף בבוקר.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום,
ב- 17/11/09 עשיתי החזרת עובר 1 מופשר מהקפאה, וב-20/11 ביצעו עוד 2 עוברים, בלסטוציסטים......
עשיתי ביום שישי והיום בדיקה ביתית..ויצא שלילי .....
האם זה אומר, שזהו בטוח, ושלילי.... וגם בבדיקת הדם, ייצא..
מחר זה היום ה-12 .... מההחזרה הראשונה.........
כדאי לעשות בדיקת דם לפחות 12 יום מההחזרה.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום,
אני בת 29. עברתי שתי הזרעות שלא צלחו ואני כעת לפני הפרייה ראשונה. בבדיקת אולטרסואנד התברר כי ישנם זקיקים רק בשחלה הימנית (חמישה בגודל של כ-15) ואילו בשחלה השמאלית יש תחילה של תגובה ללא זקיקים.
זאת לאחר 7 ימים של הזרקות גונאל במינון של 225.
אבקש לציין שבהזרעות הקודמות גם הזרקתי גונאל ולאחר חמישה ימי זריקות במינון של 112.5 היו זקיקים בשתי השחלות.
האם יתכן כי הגונאל מפסיק להשפיע? נראה כי במינון נמוך יותר בעבר (רק לפני חודשיים) היתה השפעה טובה יותר. האםייתכן כי השחלות מתעייפות?
יתכן ששינוי של התרופות בפרוטוקול של IVF משנה את התגובה השחלתית אך קשה להתייחס לשאלתך ללא נתונים נוספים. אנא פני לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום,
אני בת 30 מנסה כבר שנה,מחזור סדיר שמגיע כל 28-29 יום, אך מופיע לאחר מס` ימים של כתמים חומים. האם זה בסדר הכתמים החומים שלפני או שזה דורש טיפול?
אחרי טיפול אחד באיקאקלומין, קיבלתי מחזור שוב עם ימי הכתמים, אך הם חומים שחורים. האם זה אומר משהו?
עכשיו קיבלתי עוד סבב איקוקלומין ללא שום מעקב (לא עשו לי עדיין מעקב זקיקים בכלל) האם זה נראה לך נכון?
אני מתוסכלת מאוד מיחס הרופאים (לא רציני) שמרגיש מזלזל
תודה מראש, אנה
חסרים נתונים לגבי איכות הזרע, האם בוצע צילום רחם? היסטרוסקופיה? האם באולטראסאונד הרירית נראית תקינה? אנא פני לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום לכם
ביום חמישי שעבר החזירו לי 2 עוברים מוקפאים לטענת פרופסר זידנמן תה"ש אמר שהעוברים היו ב"ה במצב מצויין אמרו לי לעשות בדיקת דם ב29 לחודש רק ש היום שהלכתי לשירותים ראיתי קריש דם ודימום האם עלי לדעת כבר שאיני בהריון או שהדבר שכיח ובע"זה יש לצפות תודה
לא ברורים לי לוחות הזמנים לכן קשה לי להתייחס לשלאלה. באופן כללי הכתמה דמית ואפילו דימום אינם מלמדים בהכרח על כישלון.
בהצלחה
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני ב2007 ילדתי תאומות, לידנ בניתוח קיסרי, מאז הלידה המחזור שלי קשה מגיע לבין 10-13 ימים הרבה דימום יש לפני הלידה היה לי מחזור קל ולא הרבה דימום, אחרי כמה בדיקות שעשיתי עשו לי בדיקה פיפל התגלה אצלי ששכחו לי חתיכה מהשלייה מזה אומר האם זה מסוכן ואם כן מה מסוכן, תודה
שארית שליה עלולה לגרום להידבקויות בחלל הרחם. חסרים נתונים רבים. אנא פני לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני בת 43 עם מחזור לא סדיר. התחלתי להזריק היום גונאל-אף, אני חוששת כי בעקבות השימוש בתרופה אחלה בסרטן. האם ישנם מחקרים בנושא?
תודה
אורלי
אורלי שלום,
מפאת חשיבותו של הנושא אותו את מעלה, לא נראה לי אפשרי לתת תשובה פשוטה וקצרה. יש צורך בייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
רציתי לדעת מה הפירוש של תוצאות
דו"ח תוצאות בדיקה פתולוגית - 3 ס"מ קטעי ריקמה חומים בהירים וקרישי דם. קטעי רירית מגוף הרחם מראים שלב של הפרשה התחלתית.
אני מניח שמדובר בתשובה של פיפל שנלקח בשלב השני של המחזור (לאחר הביוץ) המכונה השלב הסקרטורי.
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני בת 27.5 ואני ובעלי מנסים להכנס להריון כבר שנתיים הלכנו לרופא פוריות והוא נתן לי מרשם לגונל ואוביטרל, את הגונל הזרקתי רק כיומיים אחרי היום שהרופא קבע לי להזריק מפני שהיה קשה להשיגו האם זה אמור ליצור איזשהיא בעיה בקליטתי להריון?!
התחלת טיפול מאוחרת עלולה לגרום לגיוס קטן יותר של זקיקים אך אם מדובר בטיפול לצורך הזרעה והתחלת סביב היום החמישי למחזור זה אמור עדיין להיות בסדר. אנא פני לרופא מטפל...
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
לד"ר אבי שלום!
אני לאחר IVF ראשון וברצוני לשאול האם ייתכן מצב שבו העוברים לאחר החזרתם לרחם יוכלו לצאת עם ההפרשות .
אני מודה לך מראש על תשובתך
ההפרשות שאת מתארת מקורן בנרתיק. העוברים מוחזרים לרחם בנפח מאוד קטן ולא סביר שיוצאים מהרחם.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רב,
אני ובעלי מנסים להיקלט להיריון, החודש לא עשו לי הזרעה מכיוון שגילו לי ציסטה,
ביום של הביוץ הייתה לי הפרשה ורדרדה וכמה ימים אחרי הביוץ היו לי הפרשות חומות.
מה זה אומר?
זה אומר משהו על הציסטה?
והאם יש סיכויי להיריון?
לא ברור במה טופלת או שמדובר במחזור טבעי? איך התגלה יום הביוץ בנוכחות ציסטה? באופן עקרוני יתכנו שינויים הורמונליים שיכולים לגרום להכתמות דמיות גם בסמוך לביוץ. הסיכוי להריון תלוי בגילך, נתוני הזרע, מצב החצוצרות, סוג הטיפול ועוד.
בהצלחה
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום ד"ר
אני כמה ימים לפני IVF ראשון.
רציתי לדעת האם תוצאות בדיקת הזרע של בעלי עדיין בגדר הסביר או ממש גרועות:
נפח זרימה - 4.5
ריכוז זרעונים - 8.0
זרעונים בתנועה - 15%
שלום רב,
חסר נתון של מורפולוגיה. מדובר בריכוז ותנועתיות נמוכים. בהפריה חוץ גופית ניתן לבצע מיקרומניפולציה- כלומר הזרקה ישירה של תא זרע בודד לכל ביצית.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
top
האם את הדקפפטיל 0.1 מזריקים כמו את האוביטרל כלומר 2 אצבעות מהטבור כלפי מטה + כאשר צובטים את אזור ההזרקה והחזקת המזרק בזווית כלפי מעלה אודה לך על התשובה
הזרקה תת עורית בדומה למה שתארת
 
בת 29 ,נשואה,בטיפולי הפרייה (icsi) בריאה בד"כ.
התחלנו טיפולים לפני שנה ולאחרונה שמנו לב שהרירית רחם שלי תלת שכבתית סביב 5.6.צילום רחם תקין,בדיקות הורמונליות תקינות,פאפ תקין,הסטרוסקופייה אבחנתית תקינה,בקולוסקופייה נמצאה "מוזאיקה עדינה" (שאין לי מושג מה זה אומר) נלקחה ביופסייה שנמצאה תקינה גם כן.
אני סובלת מדימום עדין אחרי קיום יחסי מין,דם אדום דיי בהיר בניגוב מיידי אחרי היחסים ולאחר הניגוב ,הכל נקי ,ללא הפרשה דמית.
האם יש קשר בין הדימום המוזר הזה לבין עובי הרירית? האם זה קשור ל "מוזאיקה עדינה"?
אם הכל יחסית תקין ממה נובע הדימום ולמה הוא מופיע אחרי יחסי מין? יש לציין שאני ובעלי לא מקיימים יחסים עדינים ורגילים כך שלא פציעה או משהו מה גם שלא שורף לי ומה גם שזה קורה לעיתים תכופות.
הפרופסור שלנו לא מקשר בין הנושא לבין פוריות,אשמח לקבל חוות דעת נוספת כי הנושא מטריד אותי!
תודה :)
באופן כללי אינני רואה קשר בין ממצאי הקולפוסקופיה ל"בעיית פוריות". שאלותייך דורשות בדיקה וייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
ברצוני לדעת האם עובי רירית רחם של 8.3 תלת שכבתית טובה לקליטת הריון והאם רירית שמראה עובי כזה יכולה להיות חודש אחרי זה פתאום רירית בעלת עובי של 5 או 7 או בד"כ היא נשארת בכל מחזור פחות או יותר אותו דבר יש לציין שאני שואלת זאת מיכוון שעברתי הפלה בשבוע חמישי ע"י כדורים והיה צורך לסיים את ההפלה בגרידה ומאז המחזור התקצר ל3 ימים במקום 7 ימים שהיה לי דבר שמטריד אותי מאוד
עובי הרירית יכול להשתנות ממחזור למחזור ותלוי במשתנים כמו סוג הטיפול אותו את לוקחת. חסרים נתונים נוספים. אנא פני לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום!
אני 8 ימים לאחר החזרת 3 עוברים טריים . היום בזמן החדרת המוליך של האנדומיטרין הופיע בתוך המוליך הפרשה חומה. יש לציין ללא הפרשות חומות חיצוניות.
זה טיפול ראשון של IVF ואני מאוד חוששת.
האם דבר זה מבשר רעות? ב- 22.10 צריכה לבצעה בדיקת הריון האם יש צורך?
תודה מראש .
המשיכי עם הטיפול עד בדיקת הדם.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רב, שמי סמר אני בת 22 וחצי, מטופלת ICSI עקב שחלות פולוציסטיות ובעיית זרע הגבתי יפה לדקפפטיל ומנוגון, נשאבו 21 ביציות מתוכם 11 הופרו, הוחזרו שני עוברים יפים וטובים (לפי דברי הרופא) בעלי 8 תאים ביום השלישי לשאיבה, הטיפול לא צלח ולא נקלטתי,
כרגע אני יומים לאחר החזרת שני עוברים מוקפאים בעלי 8*1 ו9*1 לוקחת פרוגינובה פעמיים ביום ואוטרגסטן 3 פעמים ביום דרך הנרתיק, יש לציין שמאז ההחזרה נחתי רק כשעה בבית החולים ואז חזרתי לפעילות רגילה, הליכה, עליה וירידה במדרגות הרמת תינוק בישול וכו`, כרגע אני ביום השני להחזרה אני סובלת מסחרחורות, צמרמורת, כאבי ראש נוראיים, חולשה, עייפות, פשוט לא יכולה לקום מהמיטה יש לציין שלקחתי אדויל ואקמול מרוב הכאבים.
ברצוני לדעת
1. האם אקמול ואדויל יכולים לסכן את פעולת השתרשות, האם יתכן ופגעתי בטיפול?
2. מדוע אני חשה את כל הכאבים האלה, האם זה קשור לפרוגינובה ולנרות שאני לוקחת?
3. האם עובדה שאני מרגישה כאבים אלה מעידה על כישלון הטיפול?
4. מה הסיכויים שהטיפול יצליח בהתחשב בעובדה שיש לבעלי בעיית זרע חמורה ואני בעלת שחלות פולציסטיות, יש לציין שבעלי בן 24 וחצי ואנו נשואים כמעט שנתיים, לא עברתי צילום רחם, אף פעם לא הייתי בהריון, אף פעם לא נטלתי גלולות למניעת הריון ושנינו בריאים.
אשמח לקבל תשובה בהקדם, אני מואגת ולחוצה שמה הטיפול "נהרס" עקב לקיחת התרופות.
שלום רב,
במידה ותלונותייך נמשכות כדאי לפנות לבדיקה. כאב בטן תחתונה יתכן לאחר שאיבה והחזרה ואנו מעיד בהכרח על כשלון הטיפול. לאור גילך הצעיר, במידה והוחזרו עוברים באיכות טובה- הסיכוי להריון הוא טוב. מעבר לכך- אנא פני לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש.
 
שלום ד"ר ,אני בת 29 בריאה ,צילום רחם ובדיקות הורמונליות תקינות,לפני החזרת עוברים מוקפאים בלסטוציטים ,האם עוברים מסוג בלסטוציטים מגדילים את הסיכוי להריון,מה הבדל בינם לבין עוברים בעלי 8 תאים ,מבחינת אחוזים הצלחה יש יתרונות לבלוסטוציטים?
אודה על הסבר מפורט בנושא.
באופן כללי עובר שגדל ליום 5 ונראה כבלסטוציסט תקין- סיכוייו גבוהים יותר להשרשה. יתכנו מס` מצבים בהם ניתן להעדיף החזרת בלסטוציט בהשוואה להחזרת עובר ביום 2 (4 תאים) או יום 3 (6-8 תאים). אנא פני לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום !
אני בת 33 עברתי ביום שבת החזרה של 3 עוברים , לדברי הרופא המטפל עוברים יפים.
יש לציין טיפול ראשון שלי.
מיד לאחר החזרת העוברים ללא כל מנוחה הרופא אמר לי שאני יכולה לרדת מהמיטה ולחזור הביתה. ידוע לי שלאחר החזרת עוברים ממליצים על מנוחה של כשעתיים. האם דבר זה יכול לפגום בסיכויי השתרשות העוברים?
האם יכול להיות מצב שהעוברים יצאו עם ההפרשות מיד לאחר ההחזרה ?
אני מאוד חרדה , הודה לתשובה בהקדם האפשרי.
אין המלצה חד משמעית למנוחה לאחר החזרת עוברים בהעדר הוכחה ברורה לעלייה בשיעור ההריונות במידה ומקיימים מנוחה. לאחר החזרת העוברים לרחם לא סביר שהעוברים ייצאו עם ההפרשות (מקורן מהנרתיק).
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
הי דר בן הרוש
אני מטופלת בבית החולים בלינסון החודש עברתי הזרעה 5 אבל הפעם אני אחרי צילום רחם תקין ולקחתי גונל אף אובטרל פעם ראשונה!
מיום ההזרעה היו לי כאבי בטן תחתונה גודש וכאבים בחזה האם זה מנבא לכשלון ההזרעה
(סימנים אלה סימני מחזור אצלי)
רציתי לדעת מה הסיכויים להיריון לאחר טיפול הורמונים ראשון?
ומה ההבדל בין איקקלומין לגונל אף?כי לצערי הרופא לא טרח להסביר לי מה הסיבה למעבר להורמונים! הוא רק נתן מרשם וזהו.
תודה מראש
הסימנים שאת מתארת אינם סימנים של כשלון אלא ביטוי לשינויים הורמונלים, ביוץ, וההשפעות של ההזרעה. הסיכוי להריון תלוי בגילך, נתוני הזרע וגורמים נוספים... באופן כללי סביב 15% למחזור. מעבר לכך ממליץ על ייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רב,
אני בת 38 ,מה"בלתי מוסברים",זרע מצויין,צילום רחם תקין.(מלפני 6 שנים- ללא דלקות באגן)
יש לי שתי בנות מIVF, הריונות שהושגו במהירות .(לידות רגילות).
כיום רוצה להרות בפעם השלישית אך מפחדת להחשף להורמונים שוב פעם.
האם ניתן לומר ע"י הבדיקות האילו שנעשו ביום שלישי למחזור ,שהסיכוי שלי להכנס
להריון באופן ספונטני הוא טוב?
האם שווה לפתח תקווה? מנסה כבר מעל 7 חודשים .
ESTRADIOL(E2) 139.00 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 6.10 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 4.10 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 0.60 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
PROLACTIN 268.30 M/UL ( 70.00- 630.00) (..*......)
.ביום 09/01/2005 שונתה השיטה וערכי השוואה
T3-TOTAL 1.10 NMOL/L ( 0.90- 2.44) (*........)
FREE T4 15.10 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (....*....)
TESTOSTERONE 0.60 NMOL/L ( 0.30- 3.80) (*........)
TSH 2.14 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (...*.....)
תודה מראש על הסבלנות וההבנה!
שלום רב,
אני בת 38 ,מה"בלתי מוסברים",זרע מצויין,צילום רחם תקין.
יש לי שתי בנות מIVF, הריונות שהושגו במהירות .
כיום רוצה להרות בפעם השלישית אך מפחדת להחשף להורמונים שוב פעם.
האם ניתן לומר ע"י הבדיקות האילו שנעשו ביום שלישי למחזור ,שהסיכוי שלי להכנס
להריון באופן ספונטני הוא טוב?
האם שווה לפתח תקווה?
ESTRADIOL(E2) 139.00 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 6.10 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 4.10 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 0.60 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
PROLACTIN 268.30 M/UL ( 70.00- 630.00) (..*......)
.ביום 09/01/2005 שונתה השיטה וערכי השוואה
T3-TOTAL 1.10 NMOL/L ( 0.90- 2.44) (*........)
FREE T4 15.10 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (....*....)
TESTOSTERONE 0.60 NMOL/L ( 0.30- 3.80) (*........)
TSH 2.14 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (...*.....)
תודה מראש על הסבלנות וההבנה!
בגיל 38 הסיכוי להריון ספונטני נמוך יותר בהשוואה לנשים הצעירות מגיל 35. פרופיל הורמונלי "תקין" אינו מבטל את השפעת הגיל על הסיכוי להרות. בכל זאת, תמיד ישנו סיכוי גם להריון ספונטני במצבך. השאלה האם זה יהיה נכון מבחינתך להמתין לזה שזה יקרה- זאת שאלה אחרת עליה כדאי לדון באופן פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום למומחים, אני בת 31, בריאה, כל הבדיקות שעשיתי היו תקינות, עברתי הזרעה שנייה ביום ה-12 למחזור לאחר שנטלתי 5 ימים איקאקלומין ואח"כ 14 יום פרוגינובה ולאחר 2 הזרעות (יום אחרי יום) התחלתי לשים נרות בשם אוטרוגיסטן,
התוצאות של האולטרסאונד היו : רירית 6 ס"מ וזקיק מימין בקוטר 26 ממ, הבחור שעשה לי את האולטרסאונד טען שפיספסתי את הביוץ והוא מאמין שהזקיק זה ציסטה. באותו היום שלחתי את התוצאות לרופא שלי והוא שלח אותי לעשות זריקת אוביטרל ולאחר מכן לעשות הזרעה (יום אחרי יום) וכך היה.
שאלתי היא, האם יש סיכוי להיריון ?
אני מודה לכם מראש,
בברכה, טליה
בטיפול באיקאקלומין יתכן ביוץ גם בזקיק מאוד גדול לכן יש סיכוי להריון. לגבי פרוטוקול הטיפול עצמו- אנא התייעצי עם רופא מטפל. בהצלחה
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום וחחג שמח ד"ר,בת 29.5 בטיפולי הפרייה בעקבות בעיית זרע.
צילום רחם שלי תקין והרופא אוצר שמבחינת הכל הגוף שלי אידיאלי לשאת הריון.בהפרייה קודמת הוחזרו 2 עוברים יפים בעלי 8 תאים ורירית תלת שכבתית 7 מ"מ.
עכשיו אני החזרת מוקפאים 3 עוברים שניים יפים אחד בעל 8 תאים והשלישי לא משהו עוובי הרירית 5.6 תלת שכבתית ויפה.
אם הרחם שלי תקין וגילי צעיר והעוברים יפים ואכן שורדים הפשרה והקפאה מהי הסיבה שעדיין אין הריון???
שלום רב,
נכון שאת צעירה ועוברים שנראים יפים- לכן הסיכוי להריון הוא גבוה (סביב 30% למחזור טיפול טרי). עדיין, לא מדובר ב- 100% ...לכן יש צורך בסבלנות כדי שההסתברות תתממש.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רב,
אני נמצאת כעת שבוע אחרי ההזרעה הרביעית (עקב הפרעת ביוץ), שהתקיימה לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית לצורך הסרת מחיצה שהתגלתה בהיסטרו` אבחנתית. יש לציין שלאחר הלידה הקודמת נותרה שארית שליה ונעשתה הסטרוס` להוצאתה.
הרירית שלי מאז ומעולם היתה דקה ומעולם לא עברה את 6 המ"מ. הפעם נצפתה רירית של 6 מ"מ ולאחר יומיים של 4 מ"מ. האם זה הגיוני? מה הסיכוי להכנס כך להריון? (יש לציין שאת ההריון הקודם השגתי עם רירית של 6 מ"מ). שאלתי את הרופא שלי לגבי לקיחת תרופה לחיזוק הרירית והוא אמר שאינו חוש שיש בכך צורך. יש לציין כי אני מטופלת בפיוריגון 50, אך זה לא גורם לעיבוי הרירית.
בנוסף, האם היית ממליץ מעבר ל-IVF אם טיפול זה, רביעי במספר, לא יצליח?
וגם-מה הסיכוי להכנס להריון חודש לאחר הסרת מחיצה?
ודבר אחרון - ההזרעה היתה כ-20 שעות לאחר הזרקת אוביטרל, ואת הביוץ הרגשתי למחרת. האם זה תקין? מתי עלי לבצע בדיקת הריון?
תודה על סבלנותך,
גמר חתימה טובה!
שאלותייך דורשות ייעוץ פרטני. באופן כללי- ניתן לשקול היסטרוסקופיה אבחנתית לבדיקה חוזרת של חלל הרחם. לגבי מעבר ל- IVF- זה תלוי בגילך, מצב החצוצרות, איכות הזרע ועוד. מועד ההזרעה שאת מתארת הוא סביר. בדיקת הריון שבועיים לאחר ההזרעה.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום דוקטור שמי אור ואני בת 23,לפניי פחות מחודש קיימתי יחסי מין שבמהלכם נקרע הקונדום לאחר כ5 שעות לקחתי פוסטינור 2 ,שבוע לאחר מכן הופיע אצלי דימום של 4 ימים אך המחחזור עוד לא הופיע רציתי לדעת אם עדיין יש חשש להריון למרות לקיחת הפוסטינור והופעת הדימום?
רצוי לבצע בדיקת הריון בכל מקרה ולהבדק ע"י רופא נשים.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום, אני בחודש "חופשי" מטיפולים. מחזור אחרון 23.8 כרגע בעצם בהמתנה לטיפול הבא.
רציתי לשאול בנוגע להפרשות הביוץ - אני רגילה לקבל אותן ביום ה-14 למחזור כאשר הביוץ כנראה ביום ה-17 והוסת מתחילה ביום ה-30 או 31 וזה די מדויק במחזורים טבעיים. החודש ההפרשות הגיעו רק ביום ה-17 למחזור - האם ניתן לצפות לאיחור במחזור במידה ואין הריון והאם קיום יחסים בסביבות ימים 16 עד 18 יכול להניב הריון?
בת 42.
במידה והמחזורים סדירים ניתן להתייחס בקירוב למה שתארת. לגבי הסיכוי להריון ספונטני - תלוי בגורמים רבים כמו גילך, איכות הזרע ועוד. הדרך היותר מדוייקת הוא לבצע סונר ולהתרשם מגודל הזקיק.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
...היי,
אני ביום הרביעי של החזרת 2 עוברים בטיפול IVF.אך יש לי כאבי מחזור מיד יום אחרי ההחזרה עד היום.האם מדובר בטיפול שנכשל?האם יתכן כי אקבל ווסת קרוב למועד ההחזרה?ממה נובעים הרכאבים הללו??
תודה רבה
קרוב לודאי שאת מתארת תחושה של התכוצויות של הרחם. הטיפול בפרוגסטרון שאת אמורה לקבל (נרות בנרתיק או בזריקות) אמורים לעזור גם בזה. אין בתחושה זאת כדי ללמד על כשלון בטיפול. יש להמשיך עם הטיפול התרופתי כפי שהונחית עד ביצוע בדיקת דם להריון (גם אם נדמה לך שאת מקבלת ואפילו אם יש הכתמות / דימום).
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום
האם יש "נזק" בהזרקת אוביטרול לצורך ביוץ, או שזה רק " מחזק" ומשפר
מירי
באופן כללי לא ידוע לנו "נזק" במתן אוביטרל לצורך ביוץ.
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום, ההסטרוסופיה האבחנתית גם שללה כל בעיה, ביצעתי 4 החזרות חוץ גופית.
הוסיף שאין בעיית ביוץ, הכל מתפתח מצויין רק כנראה בהשרשה יש בעיה.
האם בדיקה בשם ביופסה מתוזמנת של רירית הרחם רלוונטית כדי לדעת אם רירית הרחם יכולה לקלוט הריון או בעצם בדיקה אחרת.
תודה
לא ברורים לי פרטי המקרה. בכל אופן- דגימת רירית הרחם אפשרית במקרים של כישלונות חוזרים בהשרשת עוברים מאחר והודגם כי תיתכן עליה בשיעורי ההצלחה במחזורי הטיפול שלאחר הפעולה.
לגבי הצורך בביופסיה מתוזמנת לשם אבחנה של תקינות הרירית בהתאם לשלב הלוטאלי- ישנו ויכוח גדול לגבי הדיוק שבבדיקה זאת וחשוב מכך- מה המשמעות האבחנתית והטיפולית כתוצאה מהבדיקה. לבדיקה זאת קרוב לודאי יש משמעות מחקרית והיא אינה תורמת הרבה בטיפול הקליני השוטף.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רציתי לשאול האם יש בעיה להרות כשלוקחים ציפרלקס ומה ההשלכות שבזה?
אודה לך מאוד
בנושא זה של השפעה תרופתית טרטוגנית יש צורך בייעוץ פרטני מרופא מטפל. ניתן לקבל מידע גם במרכז מידע ארצי : המרכז לייעוץ טרטולוגי, משרד הבריאות, רח` יפו 157, ירושלים. טל` 02-6217302.
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום ד"ר אבי בן הרוש,לגבי שאלותייך בנושא הרירית,לא עברתי גרידה מעולם,הבדיקות ההרומנליות שלי תקינות,הרירית שלי במהלך הטיפולים הגיעה ל 7 מ"מ לא יותר,לפני הטיפולים אין לי מושג מה היה העובי אך אני מתארת לעצמי שההורמונים פגעו קצת.
חודש שעבר היא לא עלתה מעלה 5 מ"מ ולכן דחינו את ההחזרה.
עשו לי היסטרוסקופייה אבחנתית שיצאה תקינה.
אני לוקחת אסטרופם 6 כדורים ביום במשך שבועיים והרירית היום נראתה יפה 5.6 מ"מ .
אין לי הסבר למה הרירית שלי לא גודלת על פניו הכול נראה תקין אנחנן בטיפולים בגלל בעיית זרע.
מה דעתך בנושא?
שלום רב,
אני מציע לך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי פרוטוקול הטיפול או לפנות לייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
top
שלום ד"ר,בת 29.5 בריאה בד"כ,צילום רחם תקין,אני לפני החזרה של עוברים מוקפאים נוטלת אסטרופם 6 כדורים ליום. היום 13.9.09 עשיתי אולטראסאונד שבועיים אחרי וסת ועובי הרירית הינו 5.1 מ"מ ,רירית תלת שכבתית וסדירה,מה הסיכוי שהעוברים יקלטו ברירית כזו?
האם בטיפולים קודמים הרירית נצפתה מעובה יותר, האם עברת פעולות תוך רחמיות (גרידות)? האם נבדקה רמת אסטרדיול בדם? קשה לתת הערכה ספציפית אך יש התאמה בין עובי הרירית לבין הסיכוי להריון. 5 מ"מ נחשב כרירית דקה יחסית אך אין זה שולל את האפשרות שתהרי. לעתים שווה לנסות להגיע לרירית מעובה יותר בפרוטוקולי טיפול שונים. יש צורך בייעוץ פרטני.
בהצלחה
ד"ר אבי-בן הרוש
 
זהבי, בת 31, לא נשואה, מחזור סדיר בדרך כלל, החודש הזה יש כאבי וסת ממושכים ללא הופעת דם כלל, יש כאבים כבר כמה ימים בעיקר ברגל שמאל וגב תחתון אך הדם לא מגיע, מה הסיבה ומה לעשות? בדחיפות בבקשה
יש צורך בבדיקת רופא.
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
בתאריך 24.06.09 קיבלתי זריקת דקפפטיל 3.75. בתאריך 19.07.09 היתה השאיבה. בתאריך 03.08.09 בדיקת הדם היתה שלילית להריון. לאחר יומיים ב- 05.08.09 קיבלתי וסת.
בד"כ המחזור שלי די מסודר 27 - 28 יום. עד היום 35 יום לא קיבלתי וסת.
השאלה: האם יתכן שהגוף עדיין מושפע מהדקפפטיל ותרופות הפריון?
אם לא, מה יכולה להיות הסיבה לעיכוב בוסת (לפני 3 ימים בדיקת הריון שלילית)?
הערה נוספת, ביום ה- 26 - 27, בערך היתה לי הרגשה + כאבים כאילו שאני צפויה לקבל וסת אך כאמור, היא לא הגיעה.
תודה
בהחלט יתכן שלאחר דקפפטיל ארוך טווח הביוץ מתעכב ועקב כך גם מחזור הווסת.
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני ואשתי עושים טיפולי פוריות,הרופא החליט שעל אישתי הטיפול הבא ההיה זריקות או כדורים.אשתי בת 36.איך יודעים מה לבחור.
ההחלטה על סוג הטיפול תלויה במס` גורמים ובעיקרם- גיל האישה, מצב החצוצרות, נתוני הזרע, משך אי פריון/ טיפולים קודמים. יש צורך בייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
050-5589013
 
שלום.
אני סובלת מתופעה של כתמים חומים-אדומים במשך השבןעיים הראשונים אחרי תחילת הווסת, ווסת ארוך - 9 ימים בערך.
ישיין שיש גם כתמים לא בשבועיים הראשונים, אך פחות מצוי.
הרופא שלי אבחן זאת כחסר בהורמון הפרוגסטרון(ללא בדיקת דם או אחרת) והמליץ לי על טיפול בפרימולוט נור.
שאלותי:
מה דעתך על ההבחנה?
מה דעתך על הטיפול?
האם נכונה האגדה שפרימולוט נור יכול להביא להריון של תאומים?
האם יש סיכוי להכנס להריון (טבעי) עם חסר בהורמון הנ"ל?
האם יש סיכון להכנס להריון עם החסר בהורמון
הנ"ל?
תודה רבה.
יש צורך בבדיקה גופנית, בדיקת סונר לרחם/ רירית הרחם, משטח צואר רחם והמשך ייעוץ פרטני בהתאם.
בנשים שנוטלות גלולות ומפסיקות את הטיפול בגלולות- בביוץ הראשון שלאחר מכן תיתכן תופעה של יותר מזקיק אחד בשחלה - מה שעלול להיות קשור בתאומים. אינני מכיר דווקא תיאורים כאלו עם טיפול בפרימולוט נור.
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום רב,
אני בת 51 , מחזור לא סדיר , את המחזור האחרון סיימתי לפני חודש לאחר 12 יום של דימום חזק.
הגניקולוג שלח אותי לבדיקת אולטרסאונד , כשבבדיקה, נמצא שרירןב גודל 15X20 מ"מ עם מספר הסתיידויות בתוכו, בשחלה הימנית נצפו שני מבנים ציסטי צלולים בגודל 38X29 מ"מ 22X23 , הגניקולוג המליץ לי על הוצאת השחלות .
שאלתי היא האם עקב המימצאים הרצ"ב נכון לעשות זאת או האם אפשר לעשות ביופסיה של הצ`יסטות ואז להחליט האם להוציא את השחלות , כמובן שנתן לי בדיקת דם ספציפית שעוד אין לי את התשובות.
אודה לתשובתך בנושא.
בברכה,
ענת.
ענת שלום,
שאלתך דורשת תשובה בייעוץ פרטני.
בברכה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
1-עברתי IVF החזרת 2 עוברים ביום שלישי הזה 2-ונאמר לי להגיע הביתה ןלהזריק לעצמי אוביטרל..באותו יום ולהזריק עוד 3 פעמים -בתאריכים שהראו לי ...
3-אני בטיפשותי לא התיחסתי לדף והזרקתי לעצמי חצי זריקה(פר הוראות) כל יום במקום כל שלושה ימים ..
מה שאומר ביום שישי (היום שבעצם היה אמור להיות הפעם השניה להזרקה) באתי להזריק ורק אז שמתי לב ששגיתי ..מה לעשות ..איך זה משפיע עלי .. על התהליך.. מה הצעדים הבאים שלי..
תודה
שלום רב,
לא ברור לי האם זריקות האוביטרל הן בתוספת לכדורי פרוגסטרון או שמדובר בתמיכה בלעדית? בכל אופן לא נראה לי שגרמת נזק... כדאי להתייעץ עם רופא מטפל.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני בת 18 ואני נוטלת גלולות פורגילוטון להסדרת המחזור ..
רציתי לדעת אם כשאני יוצאת עם חברים פעם בשבוע למסיבה או משו למרות שאני צורכת את הגלולות מותר לי לשתות אלכוהול ברמה של עד 3 כוסות ולא יותר ! .. האם זה יזיק לי או משו ?! כי כתוב בדף של האריזה שאין לשתות או לעשן , אך איני מעשנת בכללל ! אבל ברצוני לדעת מה היסבה שאסור ואולי מותר עם זה אפילו פעם בשבועיים .. ושוב עד 3 כוסות זה יכול להיות גם רק 2 כוסות
באופן כללי אינני יכול לכתוב תשובה המעודדת שימוש באלכוהול. כמו כל דבר בחיים- גם זה עניין של מידתיות. פעם בשבוע 3 כוסות (איזה גודל?...) זה כבר יותר משתייה סתם פה ושם. לייעוץ פרטני אנא פני לרופא מטפל.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש 
 
ערב טוב! דר` אבי בן הרוש שמי קרן אני על סף ייאוש ... היסטוריה רפואית במקצת שנת אוקטובר 2006 הריון - שבוע 5 נצפה דופק, בשבוע 11 לא נראה דופק נאלצתי לעבור גרידה לצערי לאחר חודש גרידה נוספת בשל שאריות .
פברואר 2006 הריון בתחילה דימומים ומעקב, לקראת סוף ההריון שמירת הריון בשל לחצים והתייבשות צירים מוקדמים, לידה בניתוח קיסרי בשל עכוז. 2008 נובמבר הריון התחיל עם דימומים וכאבים השגחה מעקב סדיר של בטא כמותי , לצערי הרב בדצמבר 2008 הפלה טבעית שלמה אי התפתחות ודופק לא נצפה. מרץ 2009 הריון - שוב דימומים ומכאובים כרגיל מעקבבטא כמותי וציפייה לשק הריון ודופק ושוב לצערי הרב אין דופק הפלה במאי 2009 בעזרת ציטטוק נדמה לי שזה השם. ביצעתי בדיקות דם ותפקודי קרישה יצאו תקינים. הריון אוגוסט 2009 ווסת אחרונה 6/8 התגלה הריון 21/8 ערכי בטא 140 מלווה בדימום ולחצים. במיון הורו לי לבצע מעקב בטא להל"ן ערכי הבטא-
חדר מיון 21/8 - 140
קופ"ח - 23/8 - 240
קופ"ח- 25/8 - 430
מיון - 26/8 - 498
אני נדרשת לעשות מחר שוב בטא כמותי. האם יתרחש נס ואכן הסטייה בין המעבדות היא הבעיה אני אשמח לדעת. אני יודעת שקיימת סטייה בין מעבדות וישנה עלייה אך העלייה לא משמעותית. אשמח אם תוכל לעודד אותי . אני נוטלת אוטרוגסטן 200 מה- 23/8 3 פעמים ביום. יש לציין שלא עברתי היסטרוסקופיה ובדיקות פולשניות אחרות . למרות ההמלצה מהחשש שלי לא בוצעו.
אלרגיה לאספירין רופא הנשים שלי בשל כך המליץ לחכות לרגע שבו יהא שק הריון ודופק עוברי ואז אוכל לקחת מדלל דם. אני מלאת סימני שאלה אני אשמח אם תכוון אותי ואם תוכל לעזור לי כי כמו שאתה רואה קצת קשה לי להירדם... תודה בכבוד קרן
קרן שלום,
אני מקווה שמאז שכתבת את השאלה תשובות הדם מעודדות. בכל אופן, מדידות הבטא מכוונות אותנו לגבי התפתחות תקינה אך ישנה שונות בין מעבדות ושונות רבה בין נשים שונות לגבי קצב הגדילה בהתאם למרווחי הזמן שבין הבדיקות. מעבר לכך, יש צורך בייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני מטופלת בטיפולי פריון ל IVF האם הרופא יכול לדעת מה המצב של הביציות שלי אם הן בשלות או לא ? ואם זה פקטור לעשות את ההפרייה ?
בתודה מראש....
בטיפולי הפריה חוץ גופית נבדקת בשלות הביציות במידה ומבוצעת מיקרומניפולציה- אז מופשטות הן מתאים העוטפים אותה (ללא הפשטה קשה מאוד לראות את הפרטים). מעבר לכך ללא נתונים נוספים יש צורך בייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
050-5589013
 
שלום ד`ר וברוך הבא.
אני בת 26 נשואה 7 שנים ללא הריון 4 שנים בטיפולים שונים בתחילה איקקלומין אחר כך הזרעות . 2 טיפולי ivf שלא צלחו (שבהם נשאבו 17 ביציות והופרו 14 )אני בעלת שחלות פוליציסטיות צילום רחם - תקין זרע- תקין
עכשיו הרופא המליץ לי לעשות הסטרוסקופיה אבחנתית + פיפל
שאלותי הם:
1. מהי בדיקה זו
2. האם כואבת
3. מה ההתרונות ומה הסיכונים
4. לאור בעיותי האם נראה שההרה???
תודה על העזרה
ריקי המיואשת
ריקי שלום,
בהיסטרוסקופיה בודקים את חלל הרחם. הבדיקה יכולה להיעשות בהרדמה או שלא בהרדמה. פיפל=דגימת רירית מחלל הרחם מבוצעת במקרים של כישלונות חוזרים בהשרשת עוברים בהפריה חוץ גופית לאור נתונים על עליה אפשרית בשיעור ההריונות לאחר הפעולה. מעבר לכך יש צורך בייעוץ פרטני – נראה לי שאת זקוקה למידע מפורט יותר להתמודדות עם הייאוש.
בהצלחה.
ד"ר אבי בן-הרוש
050-5589013
 
שלום וברכה
אני בת 36, FSH 12.7 בעברי שני הריונות בשני ילדתי בן כיום בן 4. כרגע אני במחזור ראשון של IVF ( הזרקתי 3 אמפולות מנוגון ליום - 5 ימים). בבדיקת אולטראסאונד הרופא אמר שיש לי מעט מאוד ביציות. מהם הסיכויים שלי להריון? האם יש סיכוי שאכנס להריו שאלד עוד ילדים משלי? תודה
קשה להתייחס לנתונים אותם תארת, מאחר ומדובר בתחילת הטיפול במינון סטנדרטי. גיל עדיין צעיר יחסית ובאופן כללי הסיכוי להריון טוב יותר בהשוואה לנשים מבוגרות יותר גם אם נצפית תגובה שחלתית "נמוכה". מעבר לכך יש צורך בייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני בת 46 לפני כחודש טופלתי בגונל f במשך כ-9 ימים ולאחריו באורביטל. קיבלתי מחזור לאחר 11 יום מהזרקת האורביטל. ברצוני לדעת
האם 7 ימים לאחר שהתחיל המחזור אני שוב יכולה להתחיל עם הגונול f , או שחייבים רק 3 ימים לאחר תחילת המחזור ?
האם להורמונים שהזרקתי בחודש שעבר יש עדין השפעה בגוף גם בחודש זה ?
תודה מראש
באופן כללי טיפול בגונדוטרופינים בד"כ מתוכנן לתחילת מחזור הוסת (שלב גיוס הזקיקים). מספר הזקיקים המגוייסים תלוי גם ברזרבת הביציות בשחלה, שכידוע לך תלויה בגיל. ההשפעה של ההורמון המוזרק אינה נמשכת מעבר למס` ימים.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
היי ד"ר,בקשר לדיקור סיני.
עברתי צילום רחם -תקין .
עברתי היסטרוסקופיה-תקין.
פרופיל הורמונלי תקין,מחזור סדיר בד"כ.
בהפרייה עצמה הרירית הגיעה ל 7 בהשפעת הזריקות הבנתי מהפרופ` שהפרמטר היותר חשוב זה איכות הרירית ולי יש רירית סדירה ותלת שכבתית אמנם החודש אחרי טיפול של אסטרופם 4 פ` ביום ומדבקה היא לא עברה את ה 5.
ביום ראשון שעבר סיימתי את הטיפול והורדתי את המדבקה ואת ההחזרה ל המוקפאים דחינו לחודש הבא כי אני מצפה לרירית עבה יותר.
ביום רביעי שעבר קיבלתי מאין וסת ללא דם רק הפרשות חומות הפרופ` אמר שבגלל האסטרופם לא היה ביוץ והרירית לא היתה עבה ולכן לא קיבלתי מחזור דמי ושופע כמו שאני רגילה כל חיי.
באחד האולטרסאונדים למעקב הרירית מצאו נוזל ברחם שבעקבות זה עשו לי היסטרוסקופייה לפני יומיים ולשמחתי הכל תקין.
אין ספק שעברתי החודש מאין הפרעה הורמונלית שגרמה לי לחששות כי אני רגילה לקבל מחזור סדיר עם דימום נורמלי.
החלטתי "לנקות " את הגוף ולדחות את ההחזרה לחודש הבא ובמקביל השבוע התחלתי דיקור סיני עד למחזור הבא ואז אני אתחיל פרוטוקול להחזרת המוקפאים עד אז אני מצפה שהדיקור יעזור לי הורמונלית ולרירית ויתן תמיכה לאחר ההחזרה.
מה דעתך על מה שקרה לי החודש ומה דעתך על הדיקור?
באופן כללי אינני יכול לתמוך או לשלול שימוש בדיקור סיני לצורך כזה או אחר בטיפולי פריון. מעבר לכך יש צורך בייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום דר`,
אני בת 39.5 נשואה ללא ילדים. עקב בעייה של רזרבה שחלתית (FSH 8-25) עברנו 3 פעמים טיפול IVF כאשר בכל טיפול נשאבה ביצית אחת שהופרתה. לפי הרופא המטפל העוברים נראים טוב. (ללא שברים, 7 תאים). צילום רחם תקין. לפני 6 שנים נכנסתי להריון טבעי פעמיים ובוצעה הפלה מלאכותית. מהם להערכתך הסיכויים להריון? האם להתייאש?
תודה רבה על תשובתך
שלום רב,
באופן כללי את מתארת מצב של רזרבה שחלתית נמוכה, ושאיבה של ביצית אחת. גם את מבינה שהסיכויים להריון ולידה בגיל 39-40 נמוכים יותר ביחס לנשים צעירות יותר, וכנראה נמוכים יותר במצב אותו את מתארת. אינני יודע פרטים נוספים על הטיפולים אותם עברת. אינני מציע לשקוע בייאוש... יש צורך בייעוץ פרטני וקבלת הסבר על סיכויים/סיכונים וחלופות אפשריות.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
050-5589013
 
שלום ד"ר,אני בת 29 בטיפולי פוריות עקב בעית זרע .
אני לפני החזרת מוקפאים והרירית שלי תלת שכבתית בעובי 5 ובעקבות זה החלטנו לא להחזיר ולקחת חודש הפסקה מהאסטרופם,אני מתחילה דיקור סיני לשפר את הרירית ולקבל תמיכה לפני החזרה ואחריה
חשובה לי חוות דעת של רופא בנושא....
שלום רב,
לצערי אינני יכול לתמוך או לשלול שימוש בדיקור סיני בהקשר שתיארת. האם עברת פעולות תוך רחמיות בעבר?, האם בוצעה היסטרוסקופיה? יש צורך בייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
050-5589013
 
האם ישנו מוקד לעזרה בשימוש גונאל אף, אני מזריקה 150 יחידות מיום שבת(היום השלישי)ולא הבחנתי שהמזרק של 300 יחידות נגמר למרות שמשכתי וזה יצא,מה הכמות שהוזרקה והאם יש צורך להזריק מינון נוסף?
קו לגונאל 09-9515380
 
שלום רב !
אני בת 32 הזרעה ראשונה הסתיימה בהפלה טבעית בשבוע שמיני , הזרעה שניה קיבלתי מחזור 4 ימים לפני הזמן וביום שלישי עברתי הזרעה שלישית (אני מטופלת בפיוריגון ואוביטרל) הרופא שמטפל בי ביקש שאני יזריק ב- 10.8 שוב אוביטרל.
אני יודעת שאוביטרל גורם לביוץ ,אך לא מובן לי לשם מה היה צריך גם כמה ימים לאחר ההזרעה להזריק שוב את האוביטרל.
הודה להסבר בהקדם.
שלום רב,
מתן אוביטרל נוסף לאחר ההזרעה היא אחת הדרכים המקובלות ל"תמיכה". נושא של טיפול תרופתי בפרוגסטרון לאחר טיפולי הזרעה אינו חד משמעי וישנו דיווח לאחרונה שהראה עלייה בשיעור ההריונות בנשים שטופלו בזריקות + הזרעה שקבלו גם תמיכה לאחר מכן.
בהצלחה
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום ד"ר,אני בת 29 נשואה,מנסה שנה וחצי להיכנס להריון,בטיפולי פוריות ואני לוקחת חומצה פולית קרוב ל 9 חודשים רצוף,האם זה תקין?
שמעתי שמועות שלה לא בריא לקחת כל כך הרבה.....
שלום רב,
אין מניעה מנטילה ממושכת של חומצה פולית במינונים המניעתיים המקובלים (400 או 800 מיקרוגרם ליום).
לגבי השמועות…ישנם מצבים נדירים של חסר B12 שלעתים מתגלים בספירות דם נמוכות (אנמיה). נטילת חומצה פולית במינון גבוה עלולה למסך גילויי מוקדם של חסר שכזה...(נכון שזה נשמע מסובך אבל לא ממש).
בהצלחה
ד"ר אבי בן-הרוש
 
ביום ו האחרון נשאבו 10 ביציות. נוצרו 7 עוברים בהפריה רגילה. מתבצע AH. בחודש שעבר- פיפל. מה הסיכוי להריון בהנחה שברקע הכל תקין ואני כמעט בת 42? האם התגובה הטובה שלי משפרת את הסיכוי הכללי בגיל זה?
באופן כללי תגובה "טובה" בגיל 42 מעלה את הסיכוי להריון ביחס לתגובה פחות טובה.
ע"פ סיכום הנתונים במחזורי IVF בארה"ב- בגיל 42 הסיכוי להריון בכל מחזור טיפול הוא כ- 15%, והסיכוי ללידת חי (לאחר הורדת ההפלות) מכל מחזור טיפול הוא כ- 8.6%.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
אני בת 34.5 הפרייה ראשונה עשיתי בדיקת דם לאחר 12 יום וקיבלתי תשובה חיובית הריון לשמחתי . היום זה 16 יום לאחר החזרת העוברים ויש לי דקירות באזור הטבור שמופיעים לי מידי פעם ובעצם התחילו כבר אתמול והיום הדקירות מופיעות לעיתים יותר קרובות. זה קרה יום לאחר קיום יחסים. האם הזקתי לעצמי ואני לא הריון וזה נגרם עקב קיום יחסים? והאם יש מקום לדאגה? אגב הייתי צריכה לעשות בדיקת בטא ביום שישי בביה"ח אסותא ולא עשיתי כיוון שיצאתי לנופש. אודה לתשובתך המהירה
שלום רב,
יתכנו התכווצויות של הרחם לאחר יחסי מין, אך אין הדבר מלמד על נזק שנגרם להריון צעיר. אנא פני לרופא מטפל.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום,
במהלך הזרקה רביעית ממזרק גונל F של 900, חדר דם לתוך המזרק, לתוך הנוזל.
זו לא פעם ראשונה שאני מזריקה, והכל לפי ההוראות. מזל שיש לי מזרק חדש נוסף שלא אפספס זריקות.
איך זה קרה ואיך ניתן היה למנוע זאת?
מה לעשות עם המזרק?
תודה
שלום רב.
יתכן שהפסקת את הלחיצה במזרק בזמן שהמחט עדיין הייתה באזור התת עורי-ולכן נשאב קצת דם. תקפידי להמשיך ללחוץ עד לאחר הוצאת המזרק.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום,
אני בת 28.נשואה מזה כשנה ונוטלת כדורים למניעת דיכאון וחרדה: Seroxat ו קלונקס.(כשנה)
אני ובעלי החלטנו להרות אך בגלל שהווסת שלי אינה סדירה קיבלתי מרופא הנשים פרימולוט-נור לצורך קבלת ווסת ולאחר מכן אני אמורה לקחת איקקלומין להגברת הביוץ. האם יש בעייה בנטילת כדורים אלו במקביל לכדורים נוגדי הדיכאון? האם יכולות להיות אי אלו תגובות בין תרופתיות? (אני מעדיפה שלא להתייעץ בכך עם רופא הנשים שלי כיוון שאני מטופלת בתרופות נוגדות הדיכאון אמל רופאה פרטית-שלא במסגרת קופת החולים).
לתשובתכם אודה.
נושא הטיפול התרופתי רלוונטי לנושא של חשיפה אפשרית לתרופות אלו בתחילת הריון. נושא זה דורש ייעוץ פרטני.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
050-5589013
 
עברתי ביום שישי החזרת ביצית אחת בטיפול ivf
האים יש סיכוי בביצית אחת ?וכן האים מותר לקיים יחסי מין במשך השבועיים עד לבדיקה
עברת החזרה של עובר אחד (כלומר ביצית מופרית). הסיכויים להריון תלויים בעיקר בגיל האישה ובאיכות העוברים המוחזרים לרחם. אין המלצה בסיסית להימנע מיחסי מין לאחר החזרת עוברים. באופן תיאורטי יתכנו התכווצויות של הרחם לאחר קיום יחסי מין.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
ברצוני לדעת האם עובי רירית רחם של 8.3 תלת שכבתית טובה לקליטת הריון והאם רירית שמראה עובי כזה יכולה להיות חודש אחרי זה פתאום רירית בעלת עובי של 5 או 7 או בד"כ היא נשארת בכל מחזור פחות או יותר אותו דבר
שלום רב,
מקובל להניח שרירית תלת שכבתית בעובי שתארת היא רירית "טובה". יתכנו שינויים ממחזור למחזור, מטיפול לטיפול אך בד"כ במידה ולא היה אירוע תוך רחמי (כמו גרידה/ הפלה) ניתן לצפות שיתקבלו מדידות דומות.
בברכה
ד"ר אבי בן-הרוש
 
שלום ד"ר,אני בת 29 נשואה בריאה בד"כ,למעט אסתמה.
אנחנו בטיפולי פוריות עברנו הזרעות והפריות התחלנו לפני שנה את הטיפולים.
בשנה האחרונה מופיע דם אחריי קיום יחסים בעיקר בניגוב שלאחר היחסים ואחר כך נעלם חשוב לציין שזה ממש דם אדום ולא של תחילת מחזור,אנחנו שומרים נידה.
צילום רחם תקין,בדיקות דם תקינות,פאפ תקין,עשו לי גם בדיקה של צוואר הרחם + ביופסייה שגם יצא תקין.
עדיין יש דימום אחרי קיום יחסים,אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
שלום רב,
בנושא זה אני מציע שתיפגשי עם רופא לבדיקה וסקירה מדוקדקת של הבדיקות אותן עברת - והמשך ייעוץ בהתאם.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש
050-5589013
 
שלום, לקראת IVF שלישי, מזריקה 150 פיוריגון 5 ימים, לאחר 4 ימי הזרקה ניצפו 3 זקיקים בגדלים 10,12,13 אסטרדיול מעל 1000 ונאמר לי להוסיף צטרוטייד החל מהיום ה-6 להזרקות.
שאלותיי:
1. איך ניתן להגדיר את תגובת השחלות לזריקות ?
2. יש לי צטרוטייד בארון כ-4 חודשים. תוקפן שנת 2010. אני צריכה להזריק היום, האם האחסון בארון בסדר?
1.באופן יחסי את מזריקה מינון לא גבוה ותגובת השחלות נראית תואמת.
2.אין צורך בשמירה בקירור לפני שימוש.
בהצלחה,
ד"ר בן-הרוש
 
שלום ד"ר,
אני בת ,29 בריאה,פרופיל הורמונלי תקין וצילום רחם תקין,מחזור סדיר בד"כ .בטיפולי פוריות עקב איקסי,2 הפריות נכשלו ובהפרייה השנייה הוקפאו 6 עוברים.
אחרי הפרייה השנייה הופיעו כתמים חומים עסתיים בכמות גדולה ללא דם בכלל,לאחר בדיקת דם ואולטראסאונד הסתבר שזה היה וסת כי הרירית היתה 2.8 (בהחזרה של הטריים היא היתה 7),הפרופ` נתן לי טיפול להחזרה של העוברים המוקפאים (אחרי הוסת )
מ 7.7.09 התחלתי לקחת 3 אסטרופם (2 מ"ג)ביום .עשיתי אולטראסאונד אחרי שבוע והרירית הגיעה ל 4.6, הפרופ` העלה לי את המינון ל 4 אסטרופם ביום ושוב עשיתי אולטראסאונד אחרי כמה ימים והרירית לא גדלה ב 19.7.09 הוא הוסיף לי גם מדבקה של אוורול 100 כל שלושה ימים ואתמול 27.7.09 הרירית היתה 5 אבל "יפה" ואיכותית תלת שכבתית.
עכשיו הגיע הזמן לקבל החלטה או להחזיר ברירית כזו (כי לא נראה שהיא עוד תגדל משמעותית)
או להפסיק ולקבל ווסת ולהתחיל טיפול חדש מהיום הראשון של הווסת כפי שנהוג בד"כ (ולא אחרי מחזור כפי שנעשה החודש)
חשוב לציין שבמקרים אחרים הרירית של הגיעה "גג" ל 6/7 .
מה הסיכויים להיקלט ברירית בעובי 5 ,האם זה שהיא יפה ותלת שכבתית זה פרמטר יותר חשוב מהעובי?
למה לדעתך הטיפול התרופתי המרובה לא הועיל,יש קשר לזה שהתחלנו אותי אחרי הווסת ולא ביום הראשון?
אני מבולבלת ולא יודעת מה להחליט.
שלום רב, 
ראשית חשוב לי לציין שאני מבין שאת נמצאת במעקב של רופא מטפל לכן כדאי, נכון וחשוב להתייעץ איתו ישירות. באופן כללי כמובן שרצוי להגיע לרירית עבה יותר (ניתן לנסות "פרוטוקולים" שונים), ואני מבין שבטיפולים קודמים הרירית נמדדה עבה יותר. אם לא בוצעה היסטרוסקופיה כדאי לשקול זאת.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש 
 
שלום דוקטור. אני בת 42 לאחר 2 הפלות ספונטניות בשבוע 8-9. כרגע אני בשבוע 7 להריון ויש לי דימום מתחילת ההריון. הרופא נתן לי נרות
Utrogestan . אני מאוד חוששת להשתמש בהם
כי אני נשאית של brca 1 .אשמח לקבל תשובתך
שלום רב
,
טיפול בנרות פרוגסטרון בתחילת הריון ניתן ע"י חלק מהרופאים במצב אותו תיארת. אינני מוצא קשר ישיר וברור בין טיפול זה לבין חששך לאור הנשאות ל- BRCA1. לייעוץ מפורט יותר אנא פני לרופא מטפל.
בברכה ובהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש 
 
שלום.
אני מטופלת בגונאל אף בפעם הראשונה. היום, היום השני שלקחתי את הזריקה, לאחר שהוצאתי את המזרק , הבחנתי שהבוכנה זזה קצת אחורה לסביב 75 (למרות שלחצתי חזק עד הסוף והשארתי את המזרק בגוף כמה שניות, לפי ההוראות). כשהמזרק היה בחוץ לחצתי שוב כדי לוודא שכל המינון נכנס ויצא די הרבה נוזל.
המינון שאני אמורה לקחת הוא 150, ונראה שמרביתו לא נכנס לגוף. האם כדאי להזריק שוב או פשוט לוותר על היום ולהזריק רק מחר?
שלום רב,
ראשית אני מציע שוב שתפני לאחות שמנוסה עם ההזרקות להדגמה חוזרת של תהליך ההזרקה ועבודה נכונה עם העט. שנית, מאחר ולא ניתן לדעת מהי הכמות שהזרקת באמת ולא תארת האם מדובר בטיפול פריון להזרעה או בהפרייה חוץ גופית, האם את בסיכון לתגובה שחלתית מוגברת וכו`- במידה ואת יכולה תתיעצי עם הרופא המטפל במידה ולא תזריקי שוב רק מחר.
בברכה
ד"ר בן הרוש 
 
בהמשך לשאלתי הקודמת :
שכחתי לאמר שמשקל גופי הוא 75 קילו האם זה גם סמפטום לאי פוריות
ריקי
ריקי שלום,
קיים קושי אוביקטיבי ליעץ לך מה לעשות. אולם, הנני משוכנע כי הינך בטיפול רפואי מקצועי ואמין.
אנסה בכלליות להתיחס למספר נושאי שעומדים על הפרק:
א. איבחון PCOS. כיצד אובחן, BMI (משקלך וגובה), האם נבדקו גורמים מטבוליים, האם קיימת תנגודת לאינסולין, האם יש עודף בהורמונים אנדרוגניים?כיצד בוצעה הכנת הרחם במחזור מופשרים?
ב. באילו תכשירים טופלת להשראת ביוץ?
ג. האם הרית בעבר?
ד. הם ביצעת היסטרוסקופיה אבחנתית?
ה. לאור הריונך הכימי, האם בוצע ברור אימונולוגי וקרישה?
ו. האם הברור ההורמונלי שלל היפרפרולקטינמיה והיפו/היפר טירואידיזם?
ז. מתי היית ביעוץ נוירוכירורגי לאחרונה?
לאור שאלותייך, הינך יכולה לפנות לחוות דעת רפואית נוספת.
בצלחה ושבוע טוב,
דר` אלי גבע 
 
שלום ד`ר
שמי ריקי. לא יודעת אם אתה זוכר את פניותי אבל בכל אופן יש לי כמה התיעצויות.
להזכירך אני בת 25 בעלת שחלות פוליציסטיות. סבלתי מלחץ תוך גולגולתי לפני כ5 שנים טופלתי באורומוקס ולפני 3 שנים סיימתי עם הטיפול תרופתי. אסתמה.מחזורים לא סדירים. לא מבייצת טבעי.
לקחתי איקקלומין 4 מחזורי טיפול שלא צלחו. 3 הזרעות שגם הם לא צלחו .שנתיים אני בטיפולי ivf כאשר עברתי 2 שאיבות ובערך 8 החזרות כל פעם 2 עוברים. (שאבו 16 ביציות) בהחזרה אחת לפני האחרונה בטא יצאה 28 ואחר כך ירד. תגובותי לתרופות מאוד טובות .
עכשיו אני בפסק זמן של בערך חודשיים עקב מעברם של אסותא למבנה החדש.
הייתי רוצה לשמוע ממך חוות דעת
1. מה עלי לעשות
2. אם תוכל לייעץ לי למי לפנות ואיזה טיפולים להמשיך?
3. האם להחליף בית חולים?
4. אני מטופלת כל טיפול אצל רופא צוות אחר מ4 הפרופסורים הבחירים באסותא האם יש לשקול רופא קבוע????
5. האם לפי הרקע הרפואי יש לי סיכויי להרות עם המשך טיפולים אלו????
6. אני בקופת חולים מכבי ! ידוע לך איזה רופא מומחה לטיפולי פוריות מקבל מקופה זו?
7. מה היית ממליץ לי במצבי הנוכחי??
8.מה לעשות?? אני כבר מיואשת.....
אשמח לקבל תשובות מפורטת.
המשך שבוע טוב
מעריכה מאוד
ריקי
ריקי שלום,
קיים קושי אוביקטיבי ליעץ לך מה לעשות. אולם, הנני משוכנע כי הינך בטיפול רפואי מקצועי ואמין.
אנסה בכלליות להתיחס למספר נושאי שעומדים על הפרק:
א. איבחון PCOS. כיצד אובחן, BMI (משקלך וגובה), האם נבדקו גורמים מטבוליים, האם קיימת תנגודת לאינסולין, האם יש עודף בהורמונים אנדרוגניים?כיצד בוצעה הכנת הרחם במחזור מופשרים?
ב. באילו תכשירים טופלת להשראת ביוץ?
ג. האם הרית בעבר?
ד. הם ביצעת היסטרוסקופיה אבחנתית?
ה. לאור הריונך הכימי, האם בוצע ברור אימונולוגי וקרישה?
ו. האם הברור ההורמונלי שלל היפרפרולקטינמיה והיפו/היפר טירואידיזם?
ז. מתי היית ביעוץ נוירוכירורגי לאחרונה?
לאור שאלותייך, הינך יכולה לפנות לחוות דעת רפואית נוספת.
בצלחה ושבוע טוב,
דר` אלי גבע 
 
דר שלום רב .
ביום 22 יוני עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית ,הוסר פוליפ בחלקה האחורי של תעלת הצוואר הרחם +גבעול הניתוח עבר והתוצאות תיקינות אלא שאני מדממת ללא הפסקה בדיוק שלושה שבועות , נבדקתי באולטרסאונד הרופא אמר שתקין נתן לי כדור להפסקת הדימום שאותו אני לוקחת מזה יומיים היתכן דימום כה ממושך , אודה תשובתך עירית
עירית שלום רב,
חוששני שאין מנוס מלפנות שני לרופא המטפל. היתכן שהדימום כעת הינו הדימום הוויסתי? האם ביצעת בדיקת הריון ועוד...
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום שמי חנה בת 48 לאחרונה סובלת מכאבי ראש ומתן שתן מרובה בזמן המחזור וליפעמים גם מדכאונות מה הסיבה אגב אני מעשנת האים זה משפיע
חנה שלום רב,
הנני ממליץ לפנות לרופא נשים – אורוגיניקולוג לברור.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
12.7.09
שלום ד"ר,
אני בטיפולי פוריות, פעמיים איקאקלומין ומחזור שני של פיורגון והזרעות. התחלתי בהזרקה ביום ה-4/7/09 היום לאחר 8 ימים נצפו 2 זקיקים בגודל 12 בכל צד. שאלתי היא האם יש אפשרות שגודל הזקיקים לא ישתנה במשך מספר ימים, כיוון שבבדיקת US קודמת לפני שלושה ימים הגדלים היו כמעט זהים, האם זה מעיד על בעיה כלשהי בטיפול?
שלום רב,
ראשית, יתכן. הדבר תלוי בגילך, במשקלך, במינון הפיוריגון שאותו הינך נוטלת, תגובתיות קודמת לטיפולים, רמת FSH ועוד.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום
דר` נכבד יש לי שאלה אני בטיפול IVF , 5 ימים אחרי החזרת עוברים ,לפני כן הייתי מעשנת והפסקתי יומיים לפני ההחזרה ועד היום השאלה יקרה משהו אם מחר אעשן סיגרייה אחד בלבד?
במקרה ונקלתי זה יפריע לעובר?
שלום רב,
ממש לא! עקרונית, עישון פוגע ביכולת הפוריות בשל השפעת הניקוטין על צוואר הרחם ורירית הרחם. במטופלות מעשנות שיעור ההריונות יותר נמוך.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום ד"ר ,אני לפני החזרת עוברים מוקפאים והפרו` נתן לי אסטרופם 2 מ"ג * 3 פעמים ביום.
האם האסטרופם דוחה ביוץ,או רק מעבה את הרירית,מה מטרתו ?
יש מצב שיהיה לי ביוץ טבעי למרות האסטרופם?
אני מבולבלת ואודה על תשובה מהירה בנושא
תודה...
שלום רב,
אסטרופם הינו תכשיר אסטרוגני (אסטרדיול ולרט) אשר ניתן על מנת להכין את רירית הרחם בטיפולי פוריות. לרוב, במינון גבוה (כפי שהינך מקבלת) הינו מונע ביוץ. ברם, לעיתים ניתן לראות התפתחות זקיקים וביוץ גם עם טיפול באסטרופם.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום , אני בהיריון ראשון 15 שבועות הזרעה ראשונה עם איאקלומין +אובריטל 250
מחזור אחרון 21.3.09
עקב כאבים בבטן תחתונה ולחיצות בשלפוחית שתן נתנו לי לעשות תרבית לשתן שיצא תקין
והפנו אותי למיון נשים ומצאו שיש לי דלקת ונתנה לי אנטיביויטיקה נרות דלאטצין ל 3 לילות,
עדיין יש לי את כאבי הבטן תחתונה וגם לוחץ על השלפוחית השתן וגורם לי לרוץ כל 2 דק כשאני שותה כוס מים אני לא יוצאת מהשירותים,
רציתי לדעת ממה זה נובע????
הכאבים לפעמים גם בצד שמאל
שלום רב,
קשה להתרשם ולהחליט על האבחנה הרפואית ללא בדיקה גופניץ ואולטרהסאונד. ממליץ לשקול פניה בהקדם לרופא המטפל.
בבברכה,
דר` אלי גבע 
top
בטעות הקפאתי זריקת אוביטרל האם ניתן להשתמש בה לאחר ההפשרה או שצריך לזרוק?
שלום רב,
ממליץ שלא.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום,
הנני בטיפולי פוריות, אי ביוץ. עם פיוריגון........ מזה כ- 17 יום זריקות ומעקב.......
בבדיקה שנערכה ביום ראשון,נתגלו הממצאים הבאים :
ESTRADIOL: 2100.0
PROGASTERON: 1.4
אולטראסאונד:
רירית: 10 מ"מ . שתי השחלות בגירוי יתר.
ימין: מימדים- 71*50*82 מ"מ, זקיקים רבים,הגדולים: 19 מ"מ, 16 מ"מ, 14 מ"מ, 14 מ"מ, 13 מ"מ, 12 מ"מ, וקטנים יותר.
שמאל: מימדים- 65*48*82 מ"מ, זקיקים רבים,הגדולים: 17 מ"מ,15מ"מ, 14 מ"מ, 14 מ"מ, 13 מ"מ, 12 מ"מ, 11 מ"מ וקטנים יותר.
באותו יום בערב, בשעה 6 הזרקנו אוביטרל.... ובלילה קיימנו יחסים.וגם אתמול.....
* מתי התרחש הביוץ? מה אורך חיי ביצית?
* ומשך שהות הזרע?
* עוד כמה זמן מבצעים בדיקת הריון?
שלום רב,
הביוץ מתרחש כ 36 שעות לאחר מתן האוביטרל.
אורך חיי הביצית הינו כ 24 שעות
אורך חיי הזרע כ 48 שעות.
יש לבצע בדיקת הריון לאחר שבועיים מיום היחסים.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
אני אחרי הפרייה שנכשלה 12 יום לאחר החזרת עוברים התחילו הפרשות חומות עסתיות קשות ובכמויות גדולות אל ללא דם ב 1.7.09 עשיתי בטא שיצאה שלילית וסיימתי לקחת את התמיכה ומאז הווסת לא מגיעה חשוב לציין שיש לי מחזור סדיר בד"כ ובהפרייה הראשונה ישר הגיעה הווסת אחרי 12 יום.
למה הפעם הווסת לא מגיעה ?
האם ההפרשות החומות הם הווסת?
אני עובדת עצות אודה על הסבר מפורט.
שלום רב,
הסיבה לאי קבלת המחזור הינה הורמונלית. לרוב האיחור עשוי להיות בן כמה ימים. ההפרשות אכן עשיות להיות הדימום הוויסתי. ברם, הייתי מצפה לדמם יותר משמעותי.
בהצלחה 
 
שלום אני אחרי 2 הפריות שנכשלו,בראשונה ללא מוקפאים ובשנייה 3 מוקפאים והוחזרו 2 עוברים בעלי 8 תאים,הסיבה להפריות היא בעיית זרע,השאלה שלי היא אם הזרע כבר הצליח להפרות אז מה הסיבה שזה לא נקלט?
האם הזרע סיים את תפקידו לאחר השהפרה או שיש לו חשיבות גם להשרשה?
שלום רב,
צר לי לקרוא על כך.
הסיבות לחוסר הצלחה הינם רבות. הסיכו להרות בכל מחזור טיפול הינו במתאם לגיל, לטיפול שקיבלת, לאיכות הזרע, יום החזרת העוברים, עוב רירית הרחם, איכות העוברים, וגורמים נוספים, כמו הפרעות קרישה ועוד.
תפקידו של הזרע לאחר ההפריה הינו ביצירת עובר בעל יכולות גנטיות תקינות. אי לכך, תפקידו ודאי שלא מסתיים עם תום ההפריה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
אני בת 33.5 עברתי 2 לידות רצופות רגילות,
לאחרונה הריתי פעמיים ללא הצלחה, ועברתי 2 גרידות רצופות, בדיקות הדם תקינות, מה הסיכויי להריון נוסף תקין? ומה יכולות להיות הסיבות לכך?
אילו בדיקות כדאי לבצע
שלום רב,
הסיכוי להריון תקין לא משתנה והינו כ 85%.
בשלב זה אין כל הוריה לביצוע בדיקות סקר מאחר ולא מדובר בארוע של הפלות חוזרות שניונית.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
אני 10 ימים לאחר הזרעה עם איקקלומין שבה היו זקיקים בגודל 20,18 והתחיל לי דימום קל מאד בצבע חום, המחזור שלי צריך להגיע רק עוד 5 ימים,
מה זה יכול להיות אני מודאגת
תודה,
שלום רב,
הדימום הקל אותו הינך מתארת עשוי לנבוע משינוי הורמונלי (לדג` פרוגסטרון), השרשה ברחם או כשלון הטיפול.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
מה הבדל באיכות העוברים בין החזרת מוקפאים לטריים,האם בהחזרת מוקפאים יורד הסיכוי להיקלט?
שלום רב,
שיעור ההריונות מעוברים מופשרים הינו כשני שלישים בהשוואה לעוברים טריים. אי לכך, מקובל להחזיר עובר אחד נוסף בכל מחזור מופשרים.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום אני אחרי הפרייה שנכשלה והשתמשתי בקרינון כתמיכה 12 יום אחרי זריקת האובטרל התחילו להופיע גושים חומים עיסתיים ,הרבה אנשים מהתחום אמרו לי שמה שאני מתארת נשמע מוזר
ממה נובעים הגושים? מהקרינון או שזה פשוט העוברים מתפוררים?
אני ממש חרדה מהנושא ואודה על תשובה דחופה
שלום רב,
מה שהינך מתארת הינה תגובה טיבעית של תהליך ספיגתו של ג`יל הכרינון
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום ד"ר,כאשר מחזרים 2 עוברים בטיפול הפרייה ועובר אחד נקלט מה עולה בגורל העובר השני?
שלום רב, 
נספג ונעלם.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום ד"ר אלי גבע,אני בת 29 נשואה,ב 18.6 הוחזרו 2 עוברים בעלי 8 תאים עובי הרירית היה מעל ל7 (הבעייה לטיפולים הינה בעיית ריכוז זרע)
מאז ההחזרה אני נוטלת 2 כדורי פרוגינובה ביום וג`ל קרינון כתמיכה אתמול 28.6 הופיעו מאין "גרגירים" וכתמים עדינים חומים.
1.האם תופעה זו היא כתוצאה מהקרינון?
2.האם זוהי תופעה מוכרת?
3.האם הופעת הכתמים מעידים על כשלון בהפרייה?
4.האם בעת לקיחת קרינון ניתן בכלל לקבל מחזור? או שרק שמפסיקים את התמיכה.
אני בלחץ ואודה לך על תשובות ברורות.
שלום רב,
1. כן
2. כן
3. לא
4. כן
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
אני אמורה להתחיל להשתמש בגונאל אף , מחזור לא סדיר. קיבלתי וסת ב 26.6.09 וזה נמשך בדיוק יום אחד, מעט דימום. אני אמורה להתחיל להזריק ביום שני ה 29.6 ,מה עליי לעשות? להתחיל להזריק את הזריקות?
שלום רב,
כן. ברם, בבקשה התייעצי עם הרופא המטפל.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום רב,
אני אחרי טיפוך של החזרת עוברים מוקפאים. ב24.6 עשית בדיקת דם והבטא יצאה 61. ב 26.6 בידקת דם בטא יצאה 108.
האם זה תקין ?? כי לא היתה הכפלה מלאה ?

שלום רב,
ברכותי, אכן את בהריון וקצב העליה בערכי הורמון ההריון תקינה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום רב ד"ר גבע !
אני בת 32 בעלת שחלות פוליציסטיות מטופלת בפוריגון. החודש מחזור שלישי של טיפול הופיע גירוי יתר שחלתי ללא תסמינים נילווים לפי הוראה של רופא מטפל הופסק טיפול ולא קיבלתי את האוביטרל.יש לי שתי שאלות :
1. האם יכול להופיע ביוץ ללא האוביטרל ?
2. מה הסיכוי להרות במצב זה ?
תודה מראש על תשובתך.
שלום רב,
1. במרבית המקרים לא
2. במידה ולא תקבלי אוביטרל ההסתברות נמוכה
בהצלחה רבה
דר` א 
 
שלום ד"ר אלי גבע,אני אחרי החזרת עוברים ומיום השאיבה אני משתמשת בקרינון ג`ל.
שמתי לב שעל גבי התחתונית שלי יש הפרשות לבנות של החומר ולפעמים גם באסלה,האם זה אומר שהחומר לא נספג אם הוא יוצא
?
שלום רב,
עודף מהחומר שלא נספג לרוב יכול למצוא את דרכו החוצה. ברם, היעילות נשמרת במלואה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
אני בת32 סובלת מלידות מקדמות ומהפלות בהרינות עם דימומים קרישת דם
מה רצית לשאול? 
 
שלום דר` גבע,
זהו היום החמישי למחזור והיום התחלתי טיפול לראשונה בגונאל F ואוביטרל, אך נעשתה טעות והאחות הזריקה לי את שני סוגי הזריקות ביחד.
נותרו לי עוד 4 ימים לטיפול בגונאל F.
א. עד כמה חמורה הטעות ?
ב. האם יש לצפות לתופעות לוואי?
ג. כיצד זה ישפיע על ביוץ/ הבשלת הזקיקים?
ד. האם החודש הסיכוי אבוד ? :(
בתודה.
שלום רב,
הנני חושב שעליך לידע את הרופא המטפל בדבר הטעות שבוצעה.
במקרים הללו, הנני דוחה את הטיפול בחודש.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
אני בטיפולי פוריות, היתי אמורה לבצע שאיבת ביציות ביום ד` ולקחת אוביטרל ביום ב` הטיפול הוקדם ביום ולכן היתי אמורה לקחת את הזריקה ביום א` ושכחתי האם הרסתי ... ? אני מבינה שמחר הם לא יהיו מוכנות - האם זה ידחה ליום ד או זה נהרס?
שלום רב,
במידה ושכחת יש להיועץ עם הרופא המטפל. במידה ולא בייצת ע"פ בדיקת הפרוגסטרון בדם ניתן לדחות את המתן ביום ובשל כך את השאיבה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום,בסרטון ההדגמה ובהוראות השימוש של הקרינון ג`ל מצויינים שתי אפשרויות ,לא הבנתי מה הפירוש של הגבהים?
מתחת ל760 או מעל,מה זאת אומרת ?

שלום רב,
צר לי, אולם יש לפנות לעורך.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
 
שלום ד"ר אלי גבע מתי עדיף להשתמש בקרינון ג`ל בבוקר או בערב?
האם צריך מנוחה אחרי השימוש בקרינון? האם יש תנוחה מסויימת להחדרה שכיבה או עמידה? אני אמורה מחר בבוקר להתחיל ואני אשמח לתשובה מפורטת,תודה רבה.
שלום רב,
השימוש בקרינון מיועד לבוקר. מומלץ להחדירו בשכיבה ולנוח מספר דקות לאחר ההחדרה. באופן זה הג`יל הנרתיקי יתמוסס במהלך פעילות היום.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
בוקר טוב
התחלתי להזריק גונאל אפ ביום שבת 06/06/09,אתמול בבדיקת US אובחנו 2 זקיקים מצד שמאל בקוטר של 17 ממ ובמד ימים זקיק של 18.
לפי תוצאות בדיקת הדם שנערכה אתמול, רמת האסטרידול 1731 והפרוגסטרון 1.8. היום בבוקר הזרקתי את האורביטול, נשאלת השאלה, מהו המועד הכי קרוב לקיים יחסים על מנת "לתפוס" את 2 הזקיקים של 17 (שסביר להניח שהיום גדולו בעוד 2 מ"מ), אשמח לתשובה מהירה.

שלום רב,
המועד המומלץ הינו 38-32 שעות מהזרקת האוביטרל.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
שלום דר` גבע !
אני בת 32 בעלת שחלות פוליציסטיות יש לי ילדה בת 7 ללא טיפולים. מזה שנתיים מנסה להרות אך ללא הצלחה. כיום אני מטופלת בפיוריגון ואוביטרל לפני הזרעה שלישית.הזרעה ראשונה לפני 5 חודשים הושג הריון אך היתה לי הפלה טבעית בשבוע 8 לא נזקקתי לגרדה. הזרעה שניה לפני כחודשיים הופיע לי דימום ביום העשירי לאחר ההזרעה.
1. האם לדעתך יש צורך בתמיכה הורמונלית לאחר ההזרעה.
2. מאחר שלאחר ההזרעה הראשונה הושג הריון כמה מחזורים של הזרעה אתה מציע לי לעבור לפני IVF . בתקווה שלאחר ההזרעה יושג הריון תקין.
תודה מראש על התשובה.

שלום רב,
לרוב הנני משתמש בתמיכה פרוגסטגנית, קירנון לאחר הזרעה תוך רחמית.
מקובל כי לאחר 3 עד 4 מחזורי טיפול כושלים בנוכחות צילום רחם תקין להמליץ על הפניה ל IVF.
ברם, הנני סבור כי עליך לידע את הרופא המטפל.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
למומחים שלום רב!
אני כשבוע וחצי אחרי החזרת עוברים בימים האחרונים יש לי דימום שלא דומה למחזור ובלי כאבי בטן או סימנים של מחזור האם יכול להיות שזה מחזור או משהו לא תקין?

שלום רב,
ממליץ לעקוב ולהמתין עד לבדיקת הריון ולא להפסיק את הטיפול התומך אותו הינך נוטלת.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
top
יש לי שתי ילדים בהריונות רגילים אני כשנה מנסה לאיקלט כיום אני בטיפול פוריות אחרי אחזרת מוקפאים כבר 9 ימים מזריקה אוביטרל כל שלושה ימים מחר אחרון רציתי לדעת יש לי כאבים בעורף ויש הרבה אפרשות אפשרי לדעת ממה אולי בגלל האוביטרל
שלום רב,
קרוב לודאי כי הסימפטומים אותם הינך מתארת אינם נובעים מזריקות האוביטרל.
ברם, הנני סבור כי עליך לידע את הרופא המטפל.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
כמה זמן אחרי החזרת עוברים מומלץ לא לקיים יחסים? ולמה,האם הזרע פוגע במשהו, או החדירה,אשמח לתשובה ברורה בנושא.
שלום רב,
מרבית הרופאים ממליצים על פרק זמן של יומיים עד שבוע מאחר ותהליך ההשרשה מתרחש בימים 6-5 לחיי העובר.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
למה תורמות זריקות של פרגניל?
שלום רב,
הפרגניל הינו הורמון הביוץ וניתן בזריקה על מנת לגרום להבשלת הביצית ולתהליך הביוץ ולעיתים גם כתמיכה בשלב הלוטאלי/הביוצי.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
ד"ר אלי גבע שלום,למה נשים העוברות הפרייה סובלות מבטן נפוחה לאחר השאיבה?
שלום רב,
במרבית המקרים התופעה קשורה לעלייה בגודל השחלות כתגובה לגירוי ההורמונלי. בחלק קטן מהמקרים, התופעה הינה תוצאה של הצטברות נוזלים בחלל הבטן כחלק מתסמונת גירוי היתר השחלתי. בחלק מיזערי אך חשוב, כתוצאה מדימום בחל הבטן ו/או האגן.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
היי ד"ר אלי גבע,לגבי הפרגליטון המחזור שלי סדיר והפרופיל ההורמונלי שלי תקין ואני רק בת 29,קיבלתי את הפרוגליטון ביום הראשון של הווסת נאמר לי להתחיל עם הלבנים ובבכדור ה 16 להתחיל עם הדקפפטיל.
המחזור הגיע בזמן הטבעי שלו ולא הבנתי איך נטילת הכדורים אמורה להשפיע על הרירית עם קיבלתי ווסת .בתשובותייך הקודמות לא עניתי לי שאלתי לגבי הקרינון ויחסי מין לאחר ההחזרה אודה של תשובותייך בשני הנושאים.

שלום רב,
הנני ממליץ בחום רב להיוועץ עם הרופא המטפל בנוגע לתוכנית הטיפול שלך.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד"ר אלי גבע לא הבנתי מתשובתך האם ניתן לקיים יחסי מין בעת לקיחת קרינון ג`ל?
שלום רב,
כן ניתן, למרות חוסר הנוחות שבדבר. אין הדבר משפיע על הסיכוי להרות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום אני בת 29 נשואה ואני אחרי 4 הזרעות והפרייה שנכשלה הסיבה לטיפולים היא בעייה בריכוז הזרע של בעלי (7 מליון) אני ובעלי מעשנים.
בהפרייה הראשונה קיימנו יחסים ביום ההחזה.
בלי קשר שמתי לב בבדיקות שהרירית שלי קצת דקה עכשיו לקראת הפרייה נוספת נטלתי אסטרוגן "פרוגליטון",קיבלתי ווסת אני כרגע בהמהלך טיפול של דקפפטיל וגונל ,אחרי ההחזרה אני אמורה לקחת "פרוגונובה" וקרינון,מה הטרה של "הפרוגונובה"? ומה המטרה של "פרוגליטון" הרי כבר קיבלתי מחזור האם "הפרוגליטון" משפיע למחזור השני?
אני מבולבלת...
שלום רב,
פרוגינובה/אסטרופם הינם אסטרדיול ולרט הנמצא בשימוש בהתויה של רירית רחם דקה.
פרוגילוטון הינו תכשיר המכיל אסרוגן ופרוגסטרון ונמצא בשימוש במקרה של מחזור לא סדיר לרוב במטופלות טרם גיל המעבר או עם חסר הורמונלי.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
 שלום ד"ר אלי גבע,
איך מתנהגים אחרי החזרת עוברים ?
ממה אמורים להימנע ע"מ להשיג הצלחה?
(מקלחות חמות,עישון,שתיית יין,קיום יחסי,נקיונות??.)

 שלום רב,
ראי את תשובתי לשאלה מספר אחת.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום רב
אני בת 34 שני ילדים מהריונות טבעיים. לפני כשנה אובחנה חסימה בחצוצרה ימנית שנפתחה. נקלטתי להריון טבעי אך עברתי גרידה בשל העדר דופק. כיום חצי שנה אחרי אובחנה שוב חסימה בחצוצרה ימנית וכנראה סקטו...המלצת הרופאים IVF. שאלתי היא האם לנוכח ההסטוריה הלא רחוקה של הריונות טבעיים סיכויי להצליח טובים. האם מצבי יכול להעיד על הצלחות תוך זמן קצר ולא על צורך בטיפולים של שנים
תודה
שלום רב,
לאור גילך, ההיסטוריה רפואית (3 הריונות ספונטניים) וחסימה חד צדדית בלבד סיכוייך להרות באופן טיבעי הינם טובים (בהנחה שאיכות הזרע תקינה).
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד"ר אלי גבע.
האם מותר לקיים יחסי מין בעת לקיחת קרינון ג`ל?
שלום רב,
ודאי. ראי את תשובתי הקודמת.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד"ר
ביום ראשון עברתי החזרה בתרומת ביצית הרירית שלי היתה 9.9 והוחזרו 2 עוברים בני 5 ימים שהתפתחו במעבדה והם התחלקו להרבה תאים. העוברים היו בלסוציטים
מה הסיכוי להריון במצב הזה.
עכשיו אני לוקחת תמיכה 2 פרוגינובה דרך הנרתיק ו2 בערב לקחתי פעם אחת דקפפטיל ו2 אווטרל של 250 מ"ל ו2 פעמים חצי אוויטרל ולאחר כמה ימים עוד חצי אמפולה.
ובנוסף יש לי כל יום 2 אמפולות של 50 מ"ל של גסטון.
ואני לוקחת גם אספירין כדור אחד וחומצה פולית 5 מ"ל
עכשיו השאלה החשובה שלי מתי אמורה להיות ההשרשה?
וגם מה מותר ומה אסור לעשות אחרי ההחזרה אני בימים הראשונים הייתי במנוחה שכבתי לרוב במיטה האם צריך להמשיך לשכב או שמה אפשר לעשות?
שלום רב,
ראשית ברצוני לאחל לך הצלחה בטיפול.
1. הסיכוי להרות הינו במתאם לאיכות הזרע, הרחם והרירית, אי פוריות ראשונית או משנית, גיל התורמת, נסיון המעבדה ועוד.
2. ההשרשה מתבצעת לרוב בפרק זמן של כ 48 שעות, הנקרא "חלון ההשרשה" ביום 6-5 של העובר.
3. הינך יכולה בשלב זה להתנהג כרגיל. לרוב, הנני ממליץ על מנוחה יחסית בימים הללו הכוללים המנעות ממאמץ גופני, פעילות גופנית מואצת ויחסי מין.
בהצלחה,
דר אלי גבע
אני נשואה 6 שנים עשיתי 7 טיפולי פוריות והשבחות ללא הצלחה. הובחן אצלי FSH גבוהה
נע בין 24-34 .
לשאלתי : האים כדאי להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון וכך להוריד את רמת ה FSH
ולהסדיר את הביוץ
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה מראש.

שלום רב,
ראשית, קיימת חשיבות רבה לגילך ולהיסטוריה המשפחתית שלך. שנית, ממליץ על בירור לסיבה שגרמה לערכי ההורמון להיות כה גבוהים, כגון: גנטיות, מטבוליות, אימונולוגיות וכדומה.
לאור העובדה שהינך מנסה להרות אין כל הגיון לקבל טיפול בגלולות למניעת הריון.
הנני נוהג לשלב במקרים הנ"ל רפואה משלימה וטיפול בהורמון DHEA.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום,
אני בת 26 קיבלתי ווסת ב- 18.04.09, ב- 22.04 התחלתי אקוקלאמין (לראשונה)- 5 ימים 2 בכל יום. בבדיקת זקיקים שנערכה ב- 5.5 נמצא זקיק 18,20 מ"מ, הרופאה שלחה אותי לבצע זריקת אוביטרל באותו היום (בשעה 20:00) הזריקה התבצעה בישבן -ניגשתי ל"ביקור רופא" על מנת שיבצעו לי זאת.לאחר 13 יום ב- 18.5 ביצעתי בדיקה בייתית בבוקר, הופיע שלילי. היום, לאחר 18 יום (23.5) עדיין לא קיבלתי ווסת (לציין כי הווסת שלי לא סדיר ויש לי איחור של כ- 8,9 ימים מחודש לחודש) קראתי שאלות ותגובות שלך, והבנתי מכך שהווסת צריכה להגיע 14 יום לאחר קבלת הזריקה (מקסימום 16 יום) יכול להיות שבדקתי מוקדם מידיי?, או שהבדיקה הבייתית אינה נתנה תשובה נכונה? לציין כי יש לי כאבים בבטן התחתונה ובנוסף דקירות בצד שמאל של הבטן התחתונה, היה לי תכיפות לשתן כ-3 ימים (לפניי כ-5 ימים) ועבר, אודה לך אם תענה לשאלתי.
שלום רב,
אכן כן. בהעדר הריון הווסת תופיע כ 10-14 יום לאחר הזרקת אוביטרל למעט מקרים מסוימים הקשורים בנוכחות ציסטה שחלתית או גופיף צהוב. לאור זאת, יש מקום לבדיקת רופא והערכה של השחלות בבדיקת אולטרה סאונד.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום רב מומחים יקרים
מה יקרה אם אוותר על הצרוטייד? בIVF קודם שהניב תינוקת, לא הוזכר הצרוטייד כלל. קראתי כי הצרוטייד עלול לפגוע באיכות הביציות. האמנם? מה אומרת ההפרשה בזמן נטילת הפיוריגון. מה המשמעות למינונים של הצרוטייד. אני קבלתי(טרם לקחתי) 0.25.
תודות חמות
שלום רב,
צטרוטיד הינו אנטגוניסט להורמון GNRH ובכך מונע עליה בערכי ההורמון LH וכתוצאה מכך ביוץ מוקדם. מעולם לא נמצא כי התכשיר פוגע באיכות הביציות, העוברים או קשור לירידה בשיעור ההריונות
בהצלחה,
דר` אלי גבע
בת 39.5, אם לשתיים בהריונות טבעיים (בנות 4.5,3.5). טיפול IVF ראשון לצערי הרב נכשל. הוחזרו שתי ביציות 4 תאים, באיכות טובה. בדיקת דם ביום 17 לאחר החזרה היתה : בטא -11, פרוגסטרון-23, אסטרוגן-75. בדיקת הדם הזו היתה 10 ימים לאחר הזרקת חצי אמפולה של אוביטרל. 1. מה הסיבההבטא ברמת 11? האם הריון צעיר שנפל או שנובע מהאוביטרל. 2. מה זה אומר לגבי הבאות. האם יש סיכוי?
 שלום רב,
לדידי, משמעות הרמות הנמוכות של בדיקת הבתא נובעות מהזרקת האוביטרל.
שיעור ההריונות יורד משמעותית לאחר גיל 36 בשל ירידה באיכות הביציות ועליה בשיעור ההפלות. ברם, סיכוייך להרות בטיפולי הפריה חוץ גופית הינם כ 10% לכל מחזור טיפול.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
הייי אני בת 31 בהריון עשיתי בדיקת דם ב 12/5 היא הרמון ה HCG 139 ואחרי שבוע בדיוק ב 19/5 היא 535 הרופה ממליץ לי על גרידה אני מעונינות בעוד התיעצות לפנה החלטה סופית
תודה 

שלום רב,
יש מקום להמשיך ולהעריך את משמעות ההריון ע"י מעקב בתא.
במידה ויופיע דימום או כאב יש לפנות לשירות רפואי זמין.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום רב !
לפי ההתויה אני צריך לקחת זריקת פרגניל מפוצלת (2500 יחידות פעמיים בשבוע) במידה ואני רוצה להשתמש באוביטרל כיצד אני יכול להמיר זאת לכמות שווה של חומר? (שכן לפי הבנתי שזריקה אחת שווה בעתמתה ל 10,000 יחידות פרגניל?
שלום רב,
ניתן להשתמש באוביטל 250 מיקרוגרם, קרי, מזרק שלם או לחילופין כחצי ממנו.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
האם מקובל להמשיך לקחת פרוגינובה אחרי החזרת עוברים מוקפאים עד ליום בדיקת ההריון בנוסף לאוטרוגסטן????ברצוני לשמוע חוות דעת נוספת הרופא אמר לי להמשיך עם הפרוגינובה עד לתוצאות 
שלום רב,
אכן כן. אין להפסיק את הטיפול המשלב אסטרוגן ופרוגסטרון.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום אני מורן נשואה בת 22 אני בחודש רביעי שבוע 15 כשהיתי בשבוע 12 עשיתי בדיקת שקיפות עורפית והשקיפות שלי יצאה 2.5 השיקלול לפי גיל האישה 1:1450
והשקלול לפי שקיפות וגיל 1:325
אני לא עשיתי את בדיקת הדם ואני בלחץ מה הסיכוי שעם שקלול כמו שלי העובר שלי יצא בריא ותקין? ???
ועוד משהוא עשיתי בדיקת סקירת מערכות מוקדמת והכול היה בסדר ברוך ה` זה מקטין לי את הסיכוי לעובר לא בריא???
אני בלחץ מטורף בבקשה תעזור לי להרגע!תודה.

מורן שלום רב,
סיכוייך לתסמונת דאון כפי שהבדיקות מנבאות הינו 1:325.
מאחר והסקירה תקינה הנני ממליץ על ביצוע בדיקת חלבון עוברי ואז בהתאם לממצאים להיועץ עם היועץ הגנטי של הקופה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
אני ביום ה32 מקבלת המחזור מחזור טבעי ללא תרופות. ביום ה25 התחלתי לקחת פרוגינובה 3 פעמים ביום וביום ה38 תהיה ההחזרה של עוברים מוקפאים כאשר עובי הרירית 9.2 פרוגסטרון 3 ו e2 באזור ה650
מה סיכויי להרות בנתונים אלו???
האם מקובל להחזיר עוברים הזמן כל כך רחוק ובנתונים אלו???
מה המצב האופטימלי להחזרת עוברים מוקפאים מהם הערכים שאמורים להיות עובי הרירית וכו`
תודה

שלום רב,
סיכוייך להרות תלויים במשתנים מרובים: גילך, מספר העוברים המוחזרים, איכותם והמורפולוגיה, יום ההקפאה וההפשרה ועוד.
רירית בעובי זה ובמבנה תלת שכבתית הינה אופטימלית.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
top
שלום ברשותי זריקות מנוגון בתוקף 05/09 האם הן טובות עד סוף מאי 2009 או שפגות תוקף כבר בתחילת מאי? לימור
לימור שלום רב,
ניתן להשתמש בתכשיר ללא חשש.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
לאחר כמה זמן יש תוצאות מבדיקת זרע?
האם מותר לעשות ספורט(משקולות,תרגילי בטן,אירובי)כאשר יש וריקוצלה?
אשמח לתשובה,תודה והמשך יום טוב
שלום רב,
ניתן לקבל תשובה לבדיקת זרע תוך 60-40 דקות ממסירתה במעבדה.
אין הוריה להמנעות מפעילות גופנית בנוכחות וריקוצלה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום, אני בת 24 עם שחלות פוליצטיות אחרי IVF לפעם הראשונה ,עברתי שאיבה ב2.4 ,והחזירו 2 עוברים מוקפאים 72 בתאריך 30.4 . אני במצב רוח ירוד כל הזמן בדאגה וחושבת על התוצאות , בקיצור מצב נפשי לא טוב , קודם כל האם החזרת עוברים מוקפאים מוריד מסיכויי ההצלחה ? והשאלה העיקרית זה האם מצב נפשי כזה יכול לפגוע בהשתרשות העוברים ובסיכויי הצלחה?
 
הוחזרו עוברים טריים:
הסיכוי להרות במחזור טיפול בו הוחזרו עוברים מופשרים הינו נמוך בהשוואה להמחזור טיפול בו
קיימת עדות בספרות המקצועית על קשר אפשרי בין מצב נפשי להצלחה בטיפול. לאור תיאורך, יש מקום לדעתי לפנות לקבלת עזרה מקצועית.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום יש לי שאלה לגביי פוריגוון לקחתי במשך שמונה ימים היה לי כאבי בטן איומים וחולשה כללית נפיחות בבטן התאשפזתי בבית חולים בעזקבות המצב ועברתי דיקור בבטן להוציא את המים האם לדעתך להזריק מינון של 300 זה חמור?
שלום רב,
הסימפטומים אותם הינך מתארת הינם של תסמונת גירוי היתר השחלתית, המתבטאת בדליפת נוזלים וחלבונים מכלי הדם אל חלל הבטן. התופעה בדרג חומרה בינונית וקשה מלווה לרוב בקושי בנשימה, תפיחות וכאב בבטן, צמיגות יתר של הדם, שינוי בריכוז המלחים בגוף ועוד. מצב זה מחייב אישפוז וטיפול תומך. שכיחות התופעה הינה כ 3-1% מהמטופלות בגונדוטרופינים.
לאור התאור שלך, יש מקום לשקול בכובד ראש עם הרופא המטפל את מטרת הטיפול והמינון של התרופות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום!
ב- 22.04 עברתי הזרעה (מטופלת בפיוריגון + אוביטרל) היום בבוקר הופיע דימום כמו מחזור.האם המחזור הקדים ,המחזור היה צריך להגיע כ- 14 יום לאחר הזרעה , מה הסיכויי להריון ?
תודה מראש.
ריקי שלום רב,
במרבית מחזורי הטיפול בהן ניתן אוביטרל במידה ואין הריון המחזור הויסתי מגיע לאחר 12-10 יום מקבלת הזריקה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד`ר
אני כבר 4 שנים בטיפולי פוריות נשואה 6 שנים בת 25 בעלת שחלות פוליציסטיות. לפני חודש וחצי עברתי בפעם השניה שאיבה שבה נשאבו 17 ביציות לאחר 3 ימים הוחזרו 2 עוברים והיה הריון כימי. כעת הרופא רוצה לנסות מחזור טיפול רגיל ללא תרופות להגיע בטבעיות לביוץ ולאחר 3 ימים לעשות החזרה (כי העוברים שנשאבו הם לאחר 3 ימים מהביוץ) אני כבר ביום ה18 מתחילת הווסת כאשר יש זקיק אחד מוביל והשאר קטנים מאוד. בבדיקות דם ה e2 קטן מ200 והפרוגסטרון 2.6 עובי הרירית 7.5
שאלותי הן:
1. מה דעתך על מחזור טיפול זה האם נראה לך שיש סיכוי להצלחה?
2. האם אפשר להחזיר עוברים אחרי כל כך הרבה זמן מתחילת הווסת כאשר אני ללא תרופות ותמיכות?מה חוות דעתך בעניין?
3. כמה זמן בערך אני לפני ביוץ?
4. מה הם הערכים המקובלים בשעת ביוץ?
5. האם יש טעם להמשיך בבדיקות דם ואולטרסאונט בשלב מאוחר זה בכדי להגיע להתקדמות או לחכות למחזור הבא?
נראה לי שהמחזור יגיע לפני הביוץ כי אני לא מבייצת בכל מחזור.
6. האם תוצאות בדיקות הדם והסונר נראים טוב לשלב בו אני נמצאת?
תודה רבה על תשובתך
והסבלנות הרבה
שבוע טוב
ריקי
ריקי שלום רב,
1. מרבית המטופלות עם תסמונת השחלות הפוליצסטיות הינן בעלי מחזור לא סדיר. אי לכך, קיים קושי מסוים בהחזרת עוברים במחזור טבעי מאחר והביוץ אינו סדיר או אינו מתרחש כלל.
2. הסבירות להריון יותר נמוכה בהחזרת עוברים מופשרים אך מקובל כי במידה וקיימים עוברים מוקפאים להחזירם במידה ולא היה הריון במחזור טרי.
3. ראי תשובה מספר אחת.
4. ראי תשובה מספר אחת.
5. ממליץ להיועץ עם הרופא המטפל ולדון באפשרות טיפול לקראת החזרת העוברים המופשרים.
6. ראי תשובה מספר אחת.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום!
אני בת 32 ב- 22.04 עברתי הזרעה ( מטופלת בפיוריגון ואוביטרל)מאז אתמול (יום ראשון) הרגשת גודש בשדיים ולחצים קלים באם והולכים באזור המפשעות. שאלתי היא האם זו עדיין ההשפעה של האוביטרל?
תודה מראש.
שלום רב,
הסימפטומים שהינך חשה אינם ספציפיים ועשויים אף להיות שילוב של הטיפול התרופתי (גדש בשד) וההזרעה (לחצים).
בהצלחה,
דר` אלי גבע
בעבר סבלתי מפרולקטין גבוה והפסקתי ליטולפרילק בשל תופעות לוואי. בפרופיל הורמונלי מ-3 שנים אחרונות תקין. גם אמ אר איי ללא ממצאים. בקיצור - התאזן לבד. שאלתי: האם ייתכן שבעת טיפול הורמונלי במחזור איי וי אף הוא עולה ואנחנו לא יודעים? אולי זה מפריע לי להיקלט? אני עושה הח"ג בגלל בעיה מכנית.
שלום רב,
פרולקטין תמיד עולה כתוצאה מעליה ברמות האסטרוגן. ברם, לא לרמות כה גבוהות כמו במקרים של אדנומה בבלוטת יותרת המח. במידה וביום 3 ערכי הפרולקטין תקינים וכמו כן אין עדות לממצא בבדיקת MRI זו אינה הסיבה לכשלון בטיפול.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
בהמשך לתשובתך על השלמת בדיקות לאחר כשלונות חוזרים מאתמול - האם הבדיקות הנ"ל (קריוטיפ, קרישתיות, אימונולוגית ומתאם ברירית) הן מסובסדות ע"י קופת החולים או נעשות באופן פרטי ביחידות הפרטיות?
שלום רב,
מרבית הבדיקות כפי שצויינו ניתנות לביצוע במסגרת קופת החולים.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום רב !
קיבלתי המלצה מאנדוקרינולוג להשתמש בזריקת פרגניל 5000 I.U אחת לשבוע למשך 3 חודשים וזאת בנסיון "לשקם" את האשכים לאחר מה שנראה כפגיעה אפשרית ב leydig cell שלי כתוצאה מהשפעה אסטרוגנית. שאלתי היא האם ניתן להשתמש באוביטרל במקום פרגניל (שכן רופא נשים טען באזני שהאוביטרל יעיל יותר) ומאידך האם אוביטרל לא חזק מידי ועלול לגרום לפגיעה בקולטנים של ה L.H באשכים?
שלום רב,
מקובל להשתמש הן בתכשיר אוביטרל והן בפרגניל ביעילות דומה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום
בת 31 כשבעברי ניתוחים גינקולוגיים (היו לי ציסטות שחלתיות ועברתי לפרוסקופיה מרושלת שגרמה לדימום תוך בטני ונאלצתי לעבור לפרוטומיה) כתוצאה הידבקויות גרמו להידרוסלפינגס. ניסיתי 4 מחזורי IVF במצב זה ולבד מהריון כימי אחד תמיד תשובה שלילית. לפני חודשים מספר עברתי כריתה לפרוסקופית של החצוצרות ומאז נכשלו עוד 2 מחזורי הפריה ועוד החזרת מוקפאים. זרע תקין, עוברים מעולים, רירית עבה תמיד... יש לציין כי במחזור האחרון שכשל עברתי חריש. הוחזרו 3 עוברים של 8 תאים בלי שברים שעברו הנצה. הטיפול כלל מנופור 5 אמפ` ודקא יומיות החל מיום 2 למחזור. התמיכה היתה אנדומטרין 3 פרוגינובה 2 וגסטון פעם ביומיים. לאור כל זאת - האם יש סיבה הגיונית שחוזר על עצמו כשלון בהשרשות? אני גם מטופלת במקביל בדיקור סיני מעל שנה.
עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית לפני החריש ועלה כי חלל הרחם תקין לחלוטין ללא כל מחיצות או אנדומטריוזות.
האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי שאבצע? סה"כ עברתי מעל 9 החזרות ואני כמעט קורסת מייאוש.
אודה לעצתך.
נ.ב
מעולם לא נבדקתי לקריוטיפ או קרישיות או pgd וכיו"ב כי הרופא שלי אומר אין צורך.
שלום רב,
צר לי והנני שותף לצערכם.
לאור ההיסטוריה הרפואית יש לשקול ברור מעמיק יותר הכולל ברור קרישתיות ואימונולוגי וכמו כן יש מקום לשקול השלמת בדיקת קריוטיפ של שניכם. במידה וכל הבדיקות תמצאנה תקינות ניתן לשלול חוסר מתאם ברירית הרחם וכד`.
בהעדר קריוטיפ לא תקין, אין מקום לביצוע IVF עם PGD.
בהצלחה,
דר` אלי גבע  
שלום !
אני בת 32 הריון ראשון ללא טיפול (יש לציין בעלת שחלות פוליצסטיות). מזה שנתיים מנסה להרות , מטופלת בפיוריגון ואוביטרל והשבחה + הזרעה לפני כ- 4 חודשים הושג הריון במחזור טיפול ראשון אך היתה לי הפלה טבעית בשבוע 8.ב- 22.4 הזרעה מאתמול יש לי מין דקירות באזור הפות. שאלתי היא האם זה מצב תקין ?
תודה מראש .
שלום רב,
באם הסימפטומים ממשיכים או מתגברים ממליץ לפנות לרופא מטפל לבדיקה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
אני בשבוע ה 9 להריון אחרי IVF ומאז ההחזרה לוקחת תמיכת קרינון 8% 1 ליום. היום שכחתי לשים קרינון בבוקר. האם זה קריטי? אני לא אחזור הביתה עד הערב, האם לקחת בערב או עדיף לדלג על המנה היומית? תודה מראש.
שלום רב,
ממליץ על נטילה בשעות הערב וחזרה מחר בבוקר.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
האם יש לביפסטון, הניתן כתמיכה במהלך ההריון השפעה על היילוד? (באם היילוד הינו בן זכר), אם כן מהן תופעות הלוואי?
רציתי לציין כי הטיפול ניתן לי לפני כ- 12 שנים עד לחודש השביעי, לתמיכה בהריון לאחר טיפולי פוריות. ( לא כתוצאה מהפרייה)
אודה לתשובתך
שלום רב,
הספרות הרפואית ממליצה על מתן תמיכה פרוגסטגנית בהריונות מטיפולי פוריות או בחשש ללידה מוקדמת. גם השליה מפרישה את ההורמון פרוגסטרון.
הערכה כי אין פגיעה ומומים מורפולוגיים במערכת המין כתוצאה מהטיפול.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
ביום ראשון 19.04.09 ביצעתי הזרעה ולאחר כחצי שעה קיבלתי זריקת אוביטרל והרופא ביקש שאני יחזור להזרעה נוספת ביום שני
מה הסיכוי להריון?
שלום רב,
הסיכוי להריון הינו במתאם לגילך, שנות אי הפוריות, הסיבה לאי פוריות, גודל הזקיקים וכד`.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום רב,
בטיפולי הזרעה, ממתי יש לקחת את האנדומטרין, כאשר מבוצעות שתי הזרעות יום אחרי יום.
תודה
שלום רב,
ממליץ על נטילת תמיכה לוטאלית/פרוגסטגנית מיום ההזרעה או יממה קודם לכן.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום רב.
עברתי הזרעה ביום ראשון שעבר 05.04.09
ביצעתי היום בדיקת דם שיצאה שלילית האם
ייתכנו מקרים שגם בדיקת דם לא תזהה היריון לפני איחור במחזור ?
אודה לך על תשומת ליבך לילה טוב
שלום רב,
יש לבצע בדיקת הריון לאחר שבועיים מיום ההזרעה, כפי שבוצע.
במידה והבדיקה (דם) אכן שלילית ההסתברות להריון אפסית, לצערי.
בהצלחה בטיפול הבא,
דר` אלי גבע
שלום,
בהנחיית הרופא אני אמורה להתחיל בזריקות gonal f במינון של 75 למשך 5 ימים ובהמשך בזריקת אוביטרל.
ברצוני לדעת מהן תופעות הלוואי שיכולות להופיעה כתוצאה מהזרקת החומרים הנ"ל.
תודה

שלום רב,
הטיפול בגונדוטרופינים עשוי להיות מלווה בגירוי יתר שחלתי, הריון מרובה עוברים, ציסטות שחלתיות, תסביב שחלתי, עליה בסבירות להריון חוץ רחמי והפלות ספונטניות
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד`ר
12 ימים לאחר החזרת עוברים תוצאות בטא 28 ביום 14 בדיקם בטא נוספת שתוצאותיה 16. הבטא הראשונה לא הכפילה את עצמה . היום אני ביום ה17 עדיין עם תמיכת אנדומטרין.
שאלותי הן:
1. אם אני לא בהריון איך יכול להיות שעדיין לא קבלתי מחזור?
2. מה פרוש התוצאות בטא מה זה אומר שהיה הריון ונכשל?
3. מאיזה סיבות כשל?
4. האם כשלוקחים אנדומטרין ואין הריון אפשר לקבל מחזור?
5. כשאני לוקחת את האנדומטרין יש לי כעבור 5 דקות כאבי בטן חזקים שנמשכים כמה שעות וזה נורא מציק למה הכאבי בטן? זה נורמלי?
עד היום ה12 מתחילת לקיחת התמיכה לא הופיעו כאבים כלל.
6. אני בת 25 נשואה 6 שנים בטיפולים כמה שנים . בעלת שחלות פוליציסטיות.וזו הפעם הראשונה שהבטא הראתה על הריון. זה אומר שאני אוכל להרות? זה מראה על שיפור בתהליך ובטיפולים? מתי כבר יצליח????
תודה
וחג שמח
ריקי המודאגת

ריקי שלום רב,
1. לפי ערכי הבטא כנראה ומדובר בהריון צעיר שנפל (הריון כימי) המעקב את קבלת הדימום הויסתי.
2. ראי תשובה מספר 1
3. הסיבות לכך עשיות להיות רבות (עובר עם הפרעה כרומוזומלית, הפרעה בהשרשה, חוסר בתמיכה פרוגסטגנית, הפרעת קרישה/טרומבופליה, בעיות בחלל הרחם, בעיות אימונולוגיות ועוד) ולעיתים גם לא ידועות.
4. אכן, גם בנטילת אנדומטרין ניתן לקבל מחזור
5. לעיתים נטילת פרוגסטרון מלווה בהתכוציות ברחם ובבטן. ניתן לשקול טיפול אחר.
6. לאור גילך והסיבה לאי הפוריות קיימת סבירות גבוהה ביותר כי תהרי בקרוב. כמו כן, הריון כימי מגדיל את סיכוייך להרות
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד"ר גבע, אני בטיפולי IVF. החודש המחזור לא היה מחזור, ביומיים הראשונים היתה ממש טיפה קטנה ורודה כמעט בלתי נראית והרופא אמר לי לקחת גלולות יסמין לשבועיים ולחכות עד המחזור ואז להתחיל את הטיפול. יום למחרת, שזה היה היום הרביעי ובו הייתי אמורה להתחיל את היסמין, פתאום הופיע דימום מעט מעט יותר, וקצת כאבי בטן תחתונה. השאלה היא האם להתחיל באמת לקחת את הגלולות יסמין או שלא? ושאלה שניה למה נתנו לי לקחת גלולות יסמין, מה המטרה שלהן? תודה
שלום רב,
לעיתים קיימת הפרעה בדימום הויסתי בעקבות הטיפולים ההורמונאליים.
בנוגע לטיפול בגלולות ממליץ להיוועץ עם הרופא המטפל. ככל, אנו ממליצים על נטילה במקרים של מחזור לא סדיר או במידה וקיימות ציסטות שחלתיות לאחר טיפול.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
לקחתי 5 ימים איקקלמין מהיום החמישי למחזור והזרקתי אוהיטרל, כמה זמן אחרי הזרקת האוביטרל אמורים לקבל מחזור?
תודה

שלום רב,
בטיפול זה במידה ולא תהרי הדימום הויסתי מופיע במהלך 10-14 יום לאחר הזרקת האוביטרל.
בהצלחה וחג שמח
דר` אלי גבע
בן 38, מזה כחצי שנה מנסים להרות, לאחרונה עברתי בדיקת זרע (לאחר 3 ימי המנעות) התוצאות היו לתדהמתי ממש גרועות, נפח 1.5, ph 7.7 , זרעונים תקינים 2 (>14% )
(viability (>50% ונרשם בסוף oligozoospermia, asthenzoospermia, teratozoospermia ולסיכום נכתב בתא מקלר נצפו זרעים בודדים, 1-2 בתנועה.
פניתי לגיניקולוג והופניתי לבדיקת הורמונים ובדיקת אולטראסאונד אשכים שבה זרימת דם הופיעה כתקינה, אפידידימיס תקין משני הצדדים, משמאל הודגמו ורידים מורחבים אשר מתרחבים בוולסלווה עד 3,6 מ"מ -וריקוצלה בדרגה קלה. לא הודגמו סימני הידרוצלה. בדיקת ההורמונים היתה תקינה ה-fsh היה 2.1 וה-tsh היה 0.6 שזה על הגבול התחתון.
לאחר התוצאות התחלתי לקחת ויטמינים למיניהם (מולטי לגבר, טריקרדיה,ויטמין סי, ל-קארניטין ואנטי אוקסידנט), האם יש סיכוי לשיפור או חבל על בזבוז זמן יקר ? האם צריך לקחת הורמון ל fsh ? האם כל הויטמנים האלה נחוצים או שיש לפנות ישירות להפריות ?
שלום רב,
בתחילה הנני ממליץ לפחות על בדיקת זרע חוזרת אחת או שניים בהפרש של כחודשיים-שלושה.
במידה ובדיקת הזרע החוזרת תאשש את הממצאים יש מקום לפנות למומחה לפוריות להשלמת הברור: גנטי הכולל קריוטיפ וחסרים בכרומוזום Y ותכנון הטיפול: הפרית מבחנה עם מיקרומניפולציה IVF עם ICSI. כמו כן, יש מקום לשקול השלמת ברור מורפולוגי בהגדלה פי 6000 במעבדתו של פרופ` ברטוב על מנת לתכנן כיאות האם קיים צורך בסלקציה של הזרעונים IMSI.
בהצלחה וחג שמח,
דר` אלי גבע
בן 38, מזה כחצי שנה מנסים להרות, לאחרונה עברתי בדיקת זרע (לאחר 3 ימי המנעות) התוצאות היו לתדהמתי ממש גרועות, נפח 1.5, ph 7.7 , זרעונים תקינים 2 (>14% )
(viability (>50% ונרשם בסוף oligozoospermia, asthenzoospermia, teratozoospermia ולסיכום נכתב בתא מקלר נצפו זרעים בודדים, 1-2 בתנועה.
פניתי לגיניקולוג והופניתי לבדיקת הורמונים ובדיקת אולטראסאונד אשכים שבה זרימת דם הופיעה כתקינה, אפידידימיס תקין משני הצדדים, משמאל הודגמו ורידים מורחבים אשר מתרחבים בוולסלווה עד 3,6 מ"מ -וריקוצלה בדרגה קלה. לא הודגמו סימני הידרוצלה. בדיקת ההורמונים היתה תקינה ה-fsh היה 2.1 וה-tsh היה 0.6 שזה על הגבול התחתון.
לאחר התוצאות התחלתי לקחת ויטמינים למיניהם (מולטי לגבר, טריקרדיה,ויטמין סי, ל-קארניטין ואנטי אוקסידנט), האם יש סיכוי לשיפור או חבל על בזבוז זמן יקר ? האם צריך לקחת הורמון ל fsh ? האם כל הויטמנים האלה נחוצים או שיש לפנות ישירות להפריות ?
שלום רב,
בתחילה הנני ממליץ לפחות על בדיקת זרע חוזרת אחת או שניים בהפרש של כחודשיים-שלושה.
במידה ובדיקת הזרע החוזרת תאשש את הממצאים יש מקום לפנות למומחה לפוריות להשלמת הברור: גנטי הכולל קריוטיפ וחסרים בכרומוזום Y ותכנון הטיפול: הפרית מבחנה עם מיקרומניפולציה IVF עם ICSI. כמו כן, יש מקום לשקול השלמת ברור מורפולוגי בהגדלה פי 6000 במעבדתו של פרופ` ברטוב על מנת לתכנן כיאות האם קיים צורך בסלקציה של הזרעונים IMSI.
בהצלחה וחג שמח,
דר` אלי גבע
top
שלום ד`ר. קודם כל ברצוני להודות לך על תשובותיך שמועילות נורא ועל הרגעתך את הבנות ישר כח!!!! עברתי ביום ראשון שאיבה לאחר לקיחת האוביטרל ביום שישי בלילה נשאבו לי 17 ביציות שמתוכם 14 הופרו ביום רביעי הוחזרו לי 2 עוברים בעלי 8 תאים כל אחד מהם. שאלותי הן:
ריקי תודות
1. ניתן לבצע בדיקת הריון כ 12 יום לאחר ההחזרה.
2. עובר בין 8 תאים ביום 3 הינו אופטימלי.
3. הנני ממליץ למטופלותי על 5 ימים.
בהצלחה רבה וחג שמח,
דר` אלי גבע
טעיתי במינון של התרופה דפריין וגונל אף האיתי אמורה לקחת 125 יחידות גונל אף ורק חצי מקמות של דפרין ובגלל שבמשך שבוע וחצי שהזרקתי דפרין כמות מלאה היום היתבלבתי ולא הזרקתי חצי מהקמות הדרושה מה לעשות אני מזה בלחץ שהרסתי תטיפול
מאיה שלום,
היות ואנני מכיר את נתונייך האישיים, אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל לקבלת הוראות להמשך הטיפול.
בהצלחה בטיפל
ד"ר גבע
שלום ד`ר
אני בטיפולי ivf ממש לפני שאיבה.
הרופא אמר לי לקחת אוביטרל בשעה 3 לפנות בוקר בלילה שבין שישי לשבת והשאיבה תתבצע ביום א` בשעה 3 בצהרים.
שאלותי הן:
1. לאורך כמה זמן משפיע האוביטרל?
2.האם לאחר 36 שעות האוביטרל עדיין בהשפעה?
3. מה שיקוליו של הרופא דוקא לשעה זו?
מחכה לתשובה
ריקי
ריקי שלום רב,
1. האובטירל משרה ביוץ לאחר 36 שעות.
2. אכן כן, השפעתו נמשכת מספר ימים (כשבוע) ובכך הוא למעשה "תומך" בגופיף הצהוב אשר נוצר מהזקיק לאחר הביוץ ועד להריון או לווסת במידה ולא התרחשה השרשה.
3. לרוב שיקולי הרופא נובעים מזמינותו, זמינות חדר הניתוח או/ו מעבדה וכדומה.
4.
בהצלחה בטיפול,
דר` אלי גבע
האם לקיחת UTROGESTAN200 אחד ביום ואגינרלי, מיומיים לאחר אוביטרל+הזרעה, עשויה לגרום למניעת הופעת דימום וסתי אפילו אם המחזור נכשל ואין הריון?
שלום רב,
במרבית המקרים התשובה היא לא, מאחר והופעת הווסת איננה תלויה רק בערכי הורמון הפרוגסטרון.
בהצלחה.
דר` אלי גבע
שלום, אני אמורה לעבור מחר הזרעה תוך רחמית במרכז ליס איכילוב. הוראות הרופא היו להזריק אוביטרל היום ב 12 בלילה ולגשת מחר לטיפול. מסתבר שהם סגורים מחר בגלל החג. ואוכל לעבור טיפול הפריה רק עוד יומיים. הזקיק בגודל20. פרוגרסטרון .7.8 אסטראדואול 853. האם להזריק את האורביטל היום? ב12 בלילה למרות שהטיפול בעוד יומיים?
שלום רב,
לאור הנתונים שהינך מציגה כנראה שאין מנוס מלוותר אל הטיפול הנוכחי מאחר וההזרעה תתבצע בתנאים מאוד לא אופטימליים.
בהצלחה בטיפול.
דר` אלי גבע
שלום. מבקשת לדעת מה ההבדל בין מנוגון למנופור?
שלום רב,
מנוגון הינו תכשיר אורינרי המכיל את הורמון הזקיק FSH והורמון הביוץ LH בעוד שמנופור (תכשיר אורינרי) מכיל את הורמון הזקיק והורמון ההריון HCG.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד`ר
הרופא אמר לי לקחת מידי יום 1.5 מונוגון.
1.5 זה הכוונה ליוניטס????
מה הכוונה ואם אפשר לקבל פרוט מדויק איך מערבבים את 2 העיסות הממס פלוס הנוזל וכמה מכל אמפולה.
פעם ראשונה שאני משתמשת בתרופה זו ואין לי מושג איך. גם השעה שאני לוקחת היא שעה מאוחרת שאין מי שיעזור לי.
בבקשה ממך אם אפשר לקבל הוראות מפורטות ומדויקות שלב אחר שלב אודה לך מאוד.
שלום רב,
כוונתו של הרופא לאחד וחצי אמפולות של התכשיר שהם 112.5 יחידות.
מאחר וזו הפעם הראשונה שאת מזריקה מינון זה, שאינו אחיד, הנני ממליץ לפנות לצוות האחיות להדרכה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד`ר
שאני מזריקה מידי יום דקהפפטיל.
כמה שניות לאחר ההזרקה מופיע לי סביב הדקירה גרוי אדמדם עיגול שקוטרו 20 סנטימטר בערך וזה מגרד נורא.
כעבור חצי שעה זה חולף כאילו לא היה.
האם דבר כזה הוא נורמלי?
יש מה להוועץ עם רופא?
בעברי כשהזרקתי דקהפפטיל לא הופיעו סימנים אלו?
בברכה
ריקי
ריקי שלום רב,
תופעה של גירוי העור הינה מוכרת והינה חלק מתופעת הלוואי של השימוש בתכשיר.
אפשרי שבעבר השתמשת בדקפפטיל וכיום בדיפרלין.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שאלתי היא: האם אפשר (לא מזיק) להיות בצום (תענית אסתר) כאשר אני לוקחת דקהפפטיל וגלולות גינרה?
שלום רב,
אין חשש להיות בצום תוך כדי המשך הטיפול הרפואי.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד`ר
התחלתי עכשיו טיפולי ivf בפעם השניה והפעם קבלתי הזרקת מונוגון שזה אבקה וממס להכנת תמיסה. על האריזה כתוב שזה להזרקה תוך שרירית או תת עורית.
שאלותי הן:
1. האם אני יכולה לערבב את 2 התמיסות ולהזריק לבד בבית לאחר הדרכה מהאחיות? האם יש סיכון בהזרקה עצמאית?
2. האם אני יכולה להזריק בבטן (תת עורי) כמו הזרקת הפיוריגון?
3. האם יש הבדל בין הזרקה בשריר או תת עורי? מה יותר הפקטיבי?
תודה על עזרתך
שלום רב,
1. ניתן לערבב אמפולה של ממס עם 2 אמפולות של אבקה. כמו כן, ניתן להזריק עצמאית ללא חשש.
2. ניתן להזריק תת עורי בבטן או תוך שרירי, לבחירתך.
3. אין הבדל ביעילות בין השיטות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
יום טוב.
שמי ישר ואני בן 17 וחצי, אורולוג גילה אצלי וריקוצלה בצד שמאל והפנה אותי לבדיקת אולטרה סאונד. בבדיקה הממצאים הם:
בדיקות אשר בוצעו בתאריך- 04/12/2008
אולטרה סאונד אשכים:
שני האשכים בגודל ובצורה תקינים.
האפידידימיס - תקינים
ורידים מעט מורחבים משמאל אשר החמירו במקצת בזמן- VALSALVA.
בסיכום- וריקוצלה בינוני משמאל.
אין לי כאבים ברוך ה` או משהו כזה והרופא גם לא המליץ על טיפול כל שהוא,
אני רוצה בכל אופן לטפל בבעיה, ושי לי כמה שאלות:
1. האם צריך בשביל הניתוח בדיקת זרע? כי אסור להוציא זרע על פי הדת.
2. האם בניתוח חותחים את השבילי זרע? כי יש בעיה של סירוס על פי הדת.
3. האם מומלץ טיפול כל שהוא אפילו שאין כאבים?
4. (סליחה על ההטרדה...) אם כן איזה?
א. ניתוח בו מבצעים חתך קטן בשיפולי הבטן, מגיעים לכלי הדם הגדושים וקושרים אותם.
ב. ניתוח בו קושרים את כלי הדם ללא חתך בבטן תוך צפייה בלפרוסקופיה.
ג. פעולה בה מחדירים צנטר לוריד במפשעה, מזריקים חומר ניגוד וכך שמזהים את הורידים הנפוחים, אותם חוסמים בעזרת כדוריות הסותמות את הוריד.
5.מהם סיכויי ההצלחה ואי חזרת הוירקוצלה?
6. השתן שלי יוצא בשתי זרמים מהי המשמעות?
אם תוכל לשלוח לי את התשובה לאימייל מאד אודה לך.
שלום רב,
הוריה לביצוע ניתוח הינם:
  • וכחות וריקוצלה במישוש
  •  קיום אי פוריות
  • העדר אי פריוות אצל האישה
  • בדיקת זרע פתולוגית
לאור האמור לעיל, במקרה שלך לא קיימת הוריה לניתוח לתיקון הוריד המורחב.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום אני צריכה להזריק מחר גונאל מינון ואני לא יודעת על יזה מספר אני צריכה לכוון את העט כי לא מופיע בעט 112.5 וזה מה שאני צריכה להזריק 112.5
שלום רב,
המינון 112.5 נמצא בין 75 ל 150
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום רב, אני בת 32 לפני כ-10 שנים עברתי היריון שלא התפתח ונאלצתי לעבור פעמיים גרידה... מז שנתיים וחצי בעלי ואני מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה. עברתי בחודשים אחרונים בדיקות , צילומי רחם ושני ניתוחים( אם אפשר לקרוא לזה ניתוח) במטרה לנקות את רחם מהידבקויות ושתי החצוצרות היו חסומות, נאלצתי לעבור את התהליך הזה פעמיים כי הרופא שלי אמר שהוא בחיים לא נתקל בכמות כזו של הידבקויות... הוא הצליח לנקות כמה שהיה אפשר ולפתוח חצוצרה אחת. ומאז ניסינו להרות לבד ללא הצלחה ועברנו הזרעה אם כל ההורמונים האפשריים ללא הצלחה, היינו אמורים להתחיל הפריה ואז גילו לי ציסטות ונאלצנו שוב להמתין... מזה שלושה חודשים שבעלי ואני החלטנו להמתין קצת ללא הורמונים וללא לחץ. אתמול חזרתי לרופא לבדיקה בגלל ששלושה חודשים יש לי פעמיים בחודש דימום, עברתי שוב פעם צילום רחם ואולטרה סאונד , התוצאה הייתה שאין דימום ברחם אבל יש לי שוב הידבקויות.
לשאלתי הרופא אמר שיכול להיות שהגוף שלי מייצר הידבקויות מה זה אומר? ההאם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת למנוע היפתחות... לא יודעת דיאטה פשוט אני לא יודעת מה לעשות כבר!
תודה מראש.
שלום רב,
לאחר ניתוח היסטרוסקופי בו מפרידים את ההדבקיות יש בהמשך להבטיח את מניעת היוצרותם בשנית ע"י שימוש בתכשירים אסטרוגניים, שימוש בהתקן תוך רחמי או קטטר מסוג פולי על מנת שירחיקו את דפנות הרחם זו מזו. במידה והדבר לא התבצע הינך חשופה להדבקיות חוזרות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
מה זה אומר רירית תלת שכיבתית והאם זה טוב בטיפול פריון
שלום רב,
זהו תיאור מורפולוגי של רירית הרחם בשל חשיפה להורמון האסטרוגן. במידה והרירית הינה בעובי של 7 עד 11 נמצא הדבר במתאם לעליה בשיעור ההריונות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום וברכה!
טופלתי כחודש בגונאל אף וביום שני האחרון הזרקתי אוביטרול.
מתי/כמה זמן אחרי הזרקת האוביטרול ניתן לעשות בדיקת הריון ביתית,במידה ולא אדמם?
מתי בדיקת ההריון הביתית תהיה `אמינה`,ללא שאריות התרופות?
אשמח על תשובתכם הדחופה,
אפרת

אפרת שלום,
בדיקת ההריון יכולה להתבצע שבועיים לאחר הזרקת האוביטרל.
בהצלחה בטיפול.
דר` אלי גבע
התחלתי להשתמש בגונל אף לפני שלושה ימים , מאתמול יש לי כאבי גב תחתון ,האם זה נורמלי? תודה
שלום,
לכאורה, לא ניתן להבחין בקשר בין תחילת ההזרקה בגונל לכאב במידה והתחלת להזריק ביום 5-3 לווסת. ברם, הנני ממליץ להיוועץ ולהיבדק ע"י הרופא המטפל.
בהצלחה בטיפול.
דר` אלי גבע
שלום,
שמי סיון דהן בתאריך 8.12 עברתי גרידה עקב אי התפתחות של העובר לאחר שבועים ביצעתי בדיקה גניקולוגית אצל הרופא והכל היה תקין ובסדר ונאמר לי ע"י הרופא שלי שאני אמורה לקבל החודש מחזור ,אך יש לציין שכבר עבר חודש ועדיין לא הופיע המחזור ועשייתי בדיקת הריון ביתית ויצא שלילי.
אני מאוד מודאגת מכך ורוצה מאוד להכנס להריון.
אודה לך אם תחזיר לי תשובה בהקדם.
יום טוב
סיון דהן.

סיון שלום רב,
צר לי לשמוע על אובדנך והנני מאחל לך הצלחה בהריונך הבא.
במרבית המקרים הופעת הווסת לאחר סיום הריון הינה כארבע עד שמונה שבועות ובממצוע כשישה שבועות. במידה והווסת לא תופיע לאחר פרק זמן זה ממליץ לפנות לרופאך בשנית. בהצלחה, דר` אלי גבע
top
שלום מחזור קבלתי ב 26.1.09 מחזור כל 27-31 מחזור נמשך 8 ימים, רציתי לדעת מתי יהיה לי ביוץ?.? מתי כדאי להתחיל לקיים יחסי מין?.
שלום רב,
במרבית המקרים הביוץ הינו כשבועיים טרם הווסת. אי לכך, ניתן להעריך כי הביוץ הינו ביום 14-16 שלך.
יחסים ניתן לקיים בתדירות דו יומית בתקופה הנ"ל.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
האם הזרקת אוביטרל עלולה לשבש בדיקת הריון ביתית?
שלום רב,
אכן כן, במידה והוזרקה עד שבוע מיום הבדיקה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שמתי לב בהזרקת גונל כי אחרי שאני מוציאה את המזרק מהבטן יש עוד טיפות של חומר שנוזלות במיוחד עם אני לוחצת לאחר שהצאתי אותו.
האם זה אומר כי כל המינון שנמדד לא הוזרק או האם זה עודף?

שלום רב,
זריקת הגונל מכילה תמיד מינון עודף של ההורמון על מנת שלא יוצר מצב בו תזריקי פחות מהמינון המומלץ.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום.
אני בת 47 תמיד המחזור היה אצלי תקין ומדויק, מזה 3 שנים שהתחילו אצלי בעיות במחזור ומבדיקה שעשיתי התגלה כי יש לי מיומה ברחם, ולאחר מכן התחילו כאבים ברחם וכן נפיחות בבטן, נערכה עוד בדיקה והתגלה כי יש לי ברחם מספר ציסטות על דפנות הרחם, וכן פוליפ בגודל 2 ס"מ, ומיונה שנמצאת בחלל הרחם, בחצוצרה הימנית גם יש לי ציסטה.
הוזמנתי לבדיקה ובבדיקה הוחלט כי אני יעבור ניתוח לכריתת הפוליפ.
שאלתי היא מה קורה עם הציסטות והמיומה שנמצאים בחלל הרחם ובשחלה, האם זה לא יהווה בעיה בהמשך או כבר עדיף להוריד את הרחם ולמנוע בעיות בהמשך.
כרגע יש לי כאבי גב תחתון וכן כאבים כמו שאני אמורה לקבל מחזור, המחזור עם הוא מגיע אז אני מקבלת שטפונות, או סתם דימום מעצבן.
אני מחכה לתשובתך מכיוון שיש לי התיעצות לפני ניתוח.
המון תודה על התיחסותך
רחל
רחל שלום רב,
אכן מדובר במגוון רחב של תסמינים וסימפטומים הדורשים התיחסות רחבה תוך שיקול דעת לצרכייך. במקרים הללו הנני מעדיף לשקול עם המטופלת את האפשריות ועתידה. אכן, ניתן לטפל בנפרד בכל אחת מהבעיות שהצגת: פוליפ, שרירן, ציסטה או לנסות טיפול כולל. מאחר והינך סימפטומתית ההחלטות הניתוחיות הינן יותר פשוטות. לצערי, אין זה המקום לסקור עימך את כל ההאפשריות הטיפוליות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום
בבדיקת דם שהתוצאה של ברזל נמוכה 32 =Fe - Iron
(כשהכי נמוך צריך להיות 60 )
האם ברזל נמוך מפריע לקליטת הריון?
שלום רב,
רק במקרים קיצוניים של אנמיה קשה מאוד.
יש להשלים ברור אנמיה (חוסר ברזל, חומצה פולית, ויטמין 12B, משטח דם ואלקרופורוזה לטלסמיה).
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום אני נשואה 3 שנים ו 4 חודשים!
לקחתי גלולות נגד הריון לפני החתונה ,
לקחתי אותו 8 חודשים , אחר כך כבר התייאשתי מהגלולה עשה לי כל הזמן כאב ראש, דיכאון, עצבנות, והשמנה, אז עצרתי באמצע החפיסה לא לקחתי אותו יותר ,
ומאז חצי שנה מהגלולות מנסה להכנס להריון ולא מצליחה, כמעט עבר שנתיים ,
אני בת 28
בעלי 33
עשינו בדיקות:
בדיקת זרע של בעלי ייצא 100% תקין
אני עשיתי בדיקת דם ביום ה 2 למחזור
וייצא לי FSH מעט מוגבר: 11.10
רציתי לדעת האם זה אומר שיש לי בעיות פוריות?
האם אני לא אוכל להרות מטבעי בלי טיפולים יותר מדי??
אשמח לדעת בתודה..
מחזור כל 27-31
מחזור אחרון היה ב 27.12.08
מחזור שנמשך שבוע
ביוץ לפי ההפרשה היה ביום שישי: 9.1.09
לפני הביוץ קיימתי יחסי מין בתקווה שניקלט:
התחלתי לקיים ב 7.1.09
יום חמישי 8.1.09: לא קיימתי
יום שישי 9.1.08: כן קיימתי
יום שבת 10.1.09: לא קיימתי
יום ראשון 11.1.09: לא קיימתי
יום שני 12.1.09: כן קיימתי
מיום שלישי עד היום לא קיימנו
האם בכל זאת יש סיכוי להריון???
אני היום 6 ימים לפני המחזור
מצטערת על כל השאלות,
אבל אשמע לקבל תשובה!
שלום רב,
לאור תיאורך, הנני ממליץ לך לפנות לרופא מומחה לפוריות על מנת שתוכלו להשלים את הברור, לקבל המלצות התואמות את ההבחנה. בדיקת ה FSH הינה בדיקה עקיפה ולא ישירה המקשה על ניבוי התיפקוד השחלתי. ראשית יש לחזור עליה בימים 3-2 של הווסת וכמו כן ניתן לבצע תבחינים דינמיים. רק לאחר השלמת הברור ניתן יהיה להגיע למסקנות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד`ר
בחודש וחצי האחרונים מופיעים אצלי דימומים כל שבועיים והדימום נמשך במשך 7 ימים(כמו מחזור) . לפני 3 חודשים הוחזרו 3 עוברים בטיפול ivf שלא צלחו.
בדיקת אולטרסאונט מראה מצב תקין ללא צ`יסטות
שאלותי הן:
1. ממה נובעים הדימומים?
2. איזה בדיקות עלי לבצע עקב דימומים חוזרים?
3. האם יש קשר בין טיפולי ההפריה שעברתי לדימומים?
4. האם יש מה לדאוג ממצב לא תקין זה?
אשמח לקבל תשובות מהירות
תודה
ריקי

ריקי שלום רב,
דמם רחמי לא סדיר עשוי לנבוע מגורמים פונקציונליים, לדוגמא, הפרעות הורמונליות (בלוטת המגן, אי ספיקה של הגופיף הצהוב, פרולקטין וכד`) או אנטומיים, לדודמא, הפרעות רחמיות (פוליפ, שרירן, רירית מעובה לא סדירה ועוד). לאור זאת, ניתן להשלים את הברור ההורמונלי, נטילת דגימת רירית הרחם (פיפל) ולבצע היסטרוסקופיה אבחנתית. במידה וכל הברור ימצא תקין יש לשנות את סוג התמיכה במהלך טיפולי הפוריות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום. השאלה שלי היא אתמול הוחזרו לי 2 עוברים מוקפאים שמחולקים ל5 תאים ומאז ההחזרה יש לי דקירות מוזרות ברחם האם זה בסדר תודה מראש
שלום רב,
התחושה הסוביקטיבית של דקירות בבטן/רחם הינה מוכרת. לעיתים מקורה בתמיכה הפרוגסטגנית אותה הינך נוטלת.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
ערב טוב,
אני אחרי החזרת מוקפאים ב29.12.
מחר בדיקת הבטא. בדיקה ביתית מהיום שלילית.
האם יש עוד סיכוי לטיפול ?
כבר כמה ימים יש לי מיחושים קשים מאוד מהרחם
וכאבי מחזור בלתי נסבלים.
האם יתכן שהמיחושים הם אך ורק תוצאה של התמיכה ( 9 אטרוגסטן ביום ואסטרופם 3 ביום),
או האם יש בכל זאת סיכוי שיש הריון ?
אודה לך על תשובתך.
שלום רב,
בדיקת ההריון היחידה שהינה אמינה הינה בדיקת הדם. יום הביצוע הינו משתנה בהתאמה לגיל העוברים (יום 5-2). אכן, יתכן כי המיחושים הינם ביטוי של נטילת התמיכה הפרוגסטגנית.
בהצלחה
דר` אלי גבע
מהו המינון המקסימלי שניתן בהזרקה אחת של גונל F? האם 450(עט שלם) זהו מינון אפשרי?
שלום רב,
המינון נקבע בהתאמה לגילך, הרזרבה השחלתית (רמת ההורמון FSH), תוצאות טיפולים קודמים וכד`.
בהצלחה
דר` אלי גבע
דר` שלום
ברצוני לשאול הפלה בשבוע 17 מתבצעת בגרידה או בלידה אקטיבית?

שלום רב,
במרבית מבתי החולים ניתן לבצע את הפסקת ההריון באמצעות גרידה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
אני גבר בן 40 + שני ילדים שנולדו באופן טבעי, מזה שנתיים מנסים להביא עוד ילד ללא הצלחה
בבדיקת זרע כמות של 1 מליון תנועה מעל 50% ומורפולוגיה 2%
יש כאבים באשך ימין
fsh גבוה
בדיקת u.c אשכים תקינה
בדיקות האשה תקינות
מה אתה ממליץ

שלום רב,
המקרה שלך הינו אי פוריות שניונית על רקע זיכרי (ירידה בריכוז תאי הזרע התקינים ובמורפולוגיה) בת כשנתיים. ראשית, יש לחזור על בדיקת הזרע לפחות פעם נוספת בהפרש של 3-2 חודשים מקודמתה. שנית, יש לברר מה הסיבה העיקרית שגרמה לירידה באיכות הזרע (עישון, אלכוהול, תעסוקה, מחלה וכד`) ולעליה ברמות ה FSH. ניתן להמליץ במקרה הנ"ל לבצע בדיקה מורפולוגית בהגדלה פי 6000 (במעבדת ספרמה) על מנת לאתר פגמים מורפולוגיים משמעותיים בתאי הזרע ולהעריך את הפרוגנוזה (ניתן לקרוא באתר (www.eporiut.co.il. עקרונית, במקרה זה אנו ממליצים על טיפול הפרית מבחנה עם מיקרומניפולציה ICSI-IVF לאחר השלמת הברור.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
אני גבר בן 40 + שני ילדים שנולדו באופן טבעי, מזה שנתיים מנסים להביא עוד ילד ללא הצלחה
בבדיקת זרע כמות של 1 מליון תנועה מעל 50% ומורפולוגיה 2%
יש כאבים באשך ימין
fsh גבוה
בדיקת u.c אשכים תקינה
בדיקות האשה תקינות

שלום רב,
המקרה שלך הינו אי פוריות שניונית על רקע זיכרי (ירידה בריכוז תאי הזרע התקינים ובמורפולוגיה) בת כשנתיים. ראשית, יש לחזור על בדיקת הזרע לפחות פעם נוספת בהפרש של 3-2 חודשים מקודמתה. שנית, יש לברר מה הסיבה העיקרית שגרמה לירידה באיכות הזרע (עישון, אלכוהול, תעסוקה, מחלה וכד`) ולעליה ברמות ה FSH. ניתן להמליץ במקרה הנ"ל לבצע בדיקה מורפולוגית בהגדלה פי 6000 (במעבדת ספרמה) על מנת לאתר פגמים מורפולוגיים משמעותיים בתאי הזרע ולהעריך את הפרוגנוזה (ניתן לקרוא באתר (www.eporiut.co.il. עקרונית, במקרה זה אנו ממליצים על טיפול הפרית מבחנה עם מיקרומניפולציה ICSI-IVF לאחר השלמת הברור.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
אני בת 33 בעלי בן 39, לבעלי יש ילדים מקשר קודם, טופלנו 3 פעמים בגונל, עכשיו מתחילים מנוגון, מטופלים כבר 7 חודשים במרפאת פוריות, לא נראה שיש בעיה. מה אתה ממליץ לעשות, להחליף רופא, להפסיק טיפול לחודש חודשיים, להחליף את הזריקות. תודה
שלום רב,
ראשית, תמיד כדי לשמוע חוות דעת נוספת. שנית, אין לי מספיק נתונים בנוגע לברור שעברת כמו צילום רחם, בדיקות הורמונאליות וכד`. לבסוף, מתוכנית הטיפול נראה כי הינך מטופלת נכון.
בהצלחה וחג שמח,
דר` אלי גבע
שלום רב. עברתי שתי הפלות בחיי ורציתי לדעת האם תרימת בייציות מצידי יכולה לסכן ניסיונות עתידיים שלי להיכנס להריון? וחוץ מזה מה הם בדיוק הסיכונים הכרוכים בתרימת ביציות?
תודה רבה.

שלום רב,
כיום ידוע כי תרומת ביצית לא תפגע בסיכוייך העתידיים להרות. הסיכונים הכרוכים בכך הינם קשורים בטיפול ההורמונאלי (גירוי יתר, ציסטות ותסביב) או סיבוכים משאיבת הביציות (דימום או זיהום) או סיבוכי הרדמה (נדירים).
בהצלחה וחג שמח,
דר` אלי גבע
דר גבע שלום רב,אני בת 43,ללא ילדים.אמורה להתחיל טיפולי הפריה ופתאום פסק המחזור.וסת אחרונה ב 28 לאוקטובר. התחילו לי גלי חום במשך היום והלילה לפני כ 10 ימים. בדיקת דם לפני יומיים : -FSH 100 ,LH45 ,PROLACTIN 343, ו E-2 83 . ,
האם יש טעם לקחת כדורים לזירוז מחזור כמו פרימולוט נור או שהמצב גרוע ביותר והמחזור כבר לא יופיע יותר. בעברי אין בעיות בפוריות.עברתי הפלות יזומות.וסת ראשונה בגיל12. במשפחה יש מחזורים עד גיל 50 ויותר. תודה רבה
שלום רב,
בדיקות הדם שביצעת צריכות להתבצע ביום 5-3 של המחזור. אי לכך, במידה ולא בוצעו במועד הנ"ל יש לחזור. כמו כן, יש מקום לניסיון טיפול בפרימולוט נור. במידה ולא תופיע ווסת ניתן להסיק כי קיים מחסור באסטרוגן. במידה והבדיקות ידגימו רמות גבוהות של FSH יש להשלים ברור גנטי ומעבדי.
בהצלחה וחג שמח,
דר` אלי גבע
היי.אני אחרי היסטרוסקופיה היא הייתה ב 18 לחודש מאחר לי המחזור ב10 ימים עשיתי 2 בדיקות ביתיות בשניהן היה קו ככה וקו בהיר ההיתכן שאני בהריון ?
שלום רב,
אכן, יתכן שמדובר בהריון "צעיר" ולכן הנני ממליץ לבצע בדיקת דם להריון בהקדם.
בברכה,
דר` אלי גבע
אני בת 34, עם 2 ילדים שנולדו בהריון ספונטני, כרגע מנסים 9 חודשים להכנס להריון (ללא הצלחה) לפני שבוע בדיוק קיבלתי את המחזור החודשיואחרי שלושה ימים התחלתי טיפול בפיורגון בהזרקה של 50 בכל יום. היום לאחר בדיקת הדם נאמר לי שאני כבר אחרי ביוץ וכנראה שהדימום שנמשך 3 ימים לא היה מחזור. לא קיבלתי תשובה ברורה כששאלתי מה זה אם לא מחזור ואם זה לא מחזור האם יתכן שאני בהריון. האם לדעתך ישנו סיכוי שאני בהריון? ואם כן האם קיים סיכון לאובר משל הזרקה בזמן הריון? מה אתה ממליץ לי לעשות?
שלום רב, הנני ממליץ לך להיועץ בהקדם האפשרי עם הרופא המטפל. האפשרות להריון הינה קיימת ולכן ממליץ לבצע בדיקת דם להריון בהקדם. עקרונית, אין כל השפעה לשימוש של מספר ימים בגונדוטרופינים על התפתחותו התקינה של ההריון. בברכה, דר` אלי גבע
שלום. אני מטופל בגונאל F מזה יומיים וביומיים האלו כאבי ראש עזים כל היום. בטיפול הראשון לא היו סימנים כאלו. הסתכלתי באתר ומצאתי שזו אחת מתופעות הלוואי של גונאל F. האם זה יתכן וקשור ואם כן, האם יש לעשות משהו עם זה או לחכות שיחלוף? תודה.
שלום רב,
הנני ממליץ לך להיועץ בהקדם האפשרי עם הרופא המטפל. הסיבות לכאב ראש הינם רבים, ברם, כל שימוש בתרופות הגורמות לעליה בערכי ההורמון אסטרוגן עשיות לגרום לתופעות של קרישיות יתר והשפעה על כלי דם כולל במוח.
בברכה,
דר` אלי גבע
לוקחת פרוגינובה פעמיים ביום . הבוקר באופן חריג שכחתי לקחת בשעה הקבועה(8.30) ולקחתי במקום ב- 13.30. האם את הכדור של הערב לקחת כרגיל ב- 20.30 או לדחות בכמה שעות? אשמח לתשובה מהירה.תודה
שלום רב,
אל חשש! המשיכי רגיל...ובהצלחה.
דר` אלי גבע
מזה חודשיים מקדים לי המחזור ב10ימים למה
שלום רב,
ראשית אשמח לדעת את גילך, האם הינך מנסה להרות, האם הינך משתשמשת באמצעי מניעה, נוטלת תרופות, מחלות רקע ועוד...
ממליץ לפנות למרפאת פוריות להערכה הורמונלית של התפקוד השחלתי.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום אני בת 29 אמא לתאומות בנות כמעט 4 שהגיעו בטיפול של גונל ועכשיו מנסה כבר כמה חודשים ושוב התחלתי טיפול של גונל אני מוגדרת שחלות פוליציסטיות התחלתי להזריק ביום שלישי בשעות הערב, ועכשיו יש לי דקירות קלות בצד שבו הזרקתי אתמול האם זה טבעי? נורמלי שוב הדקירות לא חזקות זה בא והולך השאלה עם זה בסדר.
תודה רבה
שלום רב,
לאור דבריך, הנני ממליץ להבדק אצל הרופא המטפל, לבצע בדיקת אולטראסאונד ולמדוד את ערכי האסטרוגן והפרוגסטרון על מנת לוודא ששלא מדובר בגירוי יתר שחלתי.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום,
אני בת 34 אם לשני ילדים הריונות תקינים אך שני נתוחים קסרים עקב מצג עכוז.
לאחרונה היו לי שתי הפלות טבעיות אחת בשבוע 5 אחת בשבוע 9 לאחר שהפסיק הדופק לעובר{ מההתחלה הוא היה איטי כולל דימומים רבים} עשיתי את כל הבדיקות האפשריות לא נמצא דבר חריג כולל בדיקות קרישה אך נאמר לי שיש חשש לרחם דו קרני! לא הבנתי אפה הרחם הדו קרני היה קודם? למה זה לא הפריע להריונות הקודמים? בכל אופן הומלץ אם תחילת ההריון הבא לקחת אספירין כרשת ביטחון .
אני כעת ממש בזמן הביוץ יש לי כאב באזור השחלה מה שתמיד היה ורק שנוסף פתאום הפרשה מועטה וחומה מה שמדאיג אותי שאולי יש אי ספיקה בגופיף הצהוב או בעיה אחרת האם זה נורמלי ? ואשמח אם תוכל לשפוך קצת אור על כל הנושא כי אנחנו ממש מנסים להרות כעת ויש בי חחש גדול מהפלה נוספת אנא הסבר על ההפרשה החומה ואם אפשר לדעת מה הסיכויים שהאספירין אכן יעזור?

שלום רב,
ראשית, הנני משתתף בצערך על אובדן ההריונות האחרונים.
מומי רחם (לדג` רחם דו קרני) מעלים את הסיכוי ללידה במצגים פתולוגיים (לדג` מצג עכוז) והפלות מוקדמות (לדג` שבוע 5 ו-9). לאור האמור לעיל, ראוי יהיה לפנות לבית החולים בו נותחת ולבקש את דוח הניתוח הקיסרי. מניסיוני, מצב זה של רחם דו קרני ודאי יהיה מצוין בדוח הניתוח הראשון ו/או השני. כמו כן, במידה ולא צויין ניתן לאבחן את הסוגיה ע"י צילום רחם או בדיקת על שמע בתלת מימד.
כמובן, שבמקרה זה לטיפול מניעתי באספירין אין כל מקום והינו מיותר.
סיבות רבות אחרות שעשיות להיות הינן הפרעת קרישה נרכשת (לדג` אנטיקרדיולפין או לופוס) או מולדת (סבירות נמוכה מאוד), הפרעה בבלוטת המגן, הפרעה הורמונלית (לדג` אי ספיקה של הגופיף הצהוב) (סבירות נמוכה מאוד), הפרעה גנטית (סבירות נמוכה מאוד) ועוד.
לכן, הנני ממליץ לפנות למרפאת פוריות על מנת לנסות ולהגיע לאבחנה רפואית ולמצוא עם הרופא המטפל את הדרכים המתאימות לפיתרון.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום רב, אני נוטלת גלולות כמה שנים, בחודש הנ"ל פספסתי שתי גלולות. קיימתי יחסים לא מוגנים ביום נטילת הגלולה האחרונה, ולאחריהם נטלתי פוסטינור (כיומיים-שלושה לפני מועד המחזור הצפוי). עברו מאז 4 ימים ולא קיבלתי מחזור (איחור של יומיים) ואף אין שום סימנים לכך (גם לא דימומים הקשורים לגלולה). שאלותיי להלן: האם ייתכנו תזוזות בביוץ עקב פספוס גלולות? ואם כן, מהן? האם העובדה שלקחתי את הפוסטינור יומיים לפני המחזור משפיעה על זמן הקבלה שלו ולכן הוא עשוי לאחר? ובכלל, מהו טווח האיחור ה"נורמאלי" לאחר הפוסטינור?
תודה רבה על העזרה.
שלום רב,
הסיבות העשויות לגרום לאיחור במועד הווסת הינן אי סדירות בנטילת הגלולות ונטילת פרוגסטגן במינון גבוה, פרוסטינור. אי לכך, עליך לצפות לדימומים לא סדירים במהלך התקופה הקרובה.
בברכה,
דר` אלי גבע
דר גבע שלום
אני בת 30 נשואה מזה 3 שנים . ביום חמישי הקרוב אני עוברת את השאיבה הראשונה שלי. רציתי לשאול ישד לי רחם דו קרני ( בצילום רחם ניצפו שני צווארים ונרתיק אחד) האם הסיכויים שיקלט הריון לאחר החשרת עוברים הוא נמוך יותר מאשר כאשר יש רחם רגיל? האם באחוזים אתה יכול לאמר לנו מהם הסיכויים? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לאפשר חעוברים להיקלט?

שלום רב,
שיעור ההריונות ברחם דו קרני כמעט זהה לשיעורם בהעדר מום רחמי. אולם, שיעור ההפלות, לידות מוקדמות, מצגים פתולוגיים ולידה בניתוח קיסרי שכיחים הרבה יותר.
בהצלחה בטיפול,
דר` אלי גבע
עשיתי הזרעה לפני שבוע ויום לאחר טיפול בפיורגון,צטרוציט,ואוביטרל,יש לי גודש במידה רבה בחזה,מעט בחילות, ומידי פעם כאבים באיזור למטה ובבטן תחתונה.כמו כן יש לי גם מצבי רוח משתנים. ברצוני לציין שזו פעם ראשונה שאני משתמשת בפיורון,לפני כן השתמשתי רק באוביטרל.רציתי לשאול האם זה תקין?גם אחרי תקופה של שבוע?יש צורך לבדוק זאת?
שלום רב,
השימוש בתכשירים לגרימת ביוץ, גונדוטרופינים עשויים לגרום לגירוי שחלתי, ציסטות שחלתיות ובמקרים מסוימים גם תסביב. לאור זאת הנני ממליץ לפנות לרופא המטפל לבדיקה רפואית.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום רב,
אני בת 35 ובעלי בן 38 , יש לנו ילדה בת 4 (ללא טיפולים) מעל שנה אנחנו מנסים להרות ללא הצלחה.
בעלי עבר בדיקת זרע ונמצא שיש לו בעיה עם הזרע. בוצעה השבחה והזרעה ב-17/11/08. יום שני. ביום שישי האחרון בערב ה- 28/11/08 היו לי טיפות קלות חומות שנעלמו ביום שבת בערב . ביום ראשון ה- 1/12/08 ניגשתי לעשות בדיקת דם שיצאה שלילית. האם יתכן שיש טעות בבדיקת הדם? האם עשיתי את הבדיקה מוקדם מידי?
אודה על תשובתך

שלום רב,
יש לבצע את בדיקת הדם להריון כ 14 יום לאחר מועד ההזרעה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
בטיפולי IVF - האם מקובל להחזיר עובר בין שני תאים לרחם, מה הם סיכויי ההצלחה להתפתחות עובר כזה ברחם והאם סיכוי ההצלחחה להתפתחות עובר בן 6-8 תאים גדול מיותרץ
אני סובלת מתת תריסיות מטופלת באלטרוקסין TSH( לא נבדק לאחרונה) מהו ערך TSH תקין לצורך קליטת הריון לאחר טיפול IVF והאם סיכוי קליטת עוברים אם הערך גבוהה יורדים או לא מאפשרים כלל קליטת העובר?

שלום רב,
בהפריה חוץ גופית אנו מחזירים עוברים ביום 2, 3 ו/או 5. עובר בן שני תאים הינו בד"כ כיום לאחר ההפריה. במידה והוא הוחזר לרחמך באחד מהימים שציינתי, סיכוייך להרות יותר נמוכים.
הפרעה משמעותית בפעילות בלוטת התריס (יתר או תת פעילות)עשוייה לגרום למחזור לא סדיר, העדר ביוץ, אי פוריות, כשלונות בטיפולי הפריה, הפלות מוקדמות ופגיעה בהתפתחות העובר.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
האם יש קשר בין נטילת גלולות יסמין לעליה במשקל למרות פעילות מתמדת בחדר כושר?
שלום רב,
יסמין הינה גלולה למניעת הריון המכילה את הפרוגסטגן, דרוספירנון. מכך, שאת צפוייה לרדת כ 5% ממשקלך בממוצע.
בברכה,
דר` אלי גבע
שלום אני בת 39 אם לשלושה. הריונות ולידות טבעיים. מנסה להרות מזה חודשיים. באולטרסאונד זקיקים אחרון יום 16 למחזור רירית 15 וזקיק 24. הטכנאית אמרה שטרם התרחש ביוץ ובדיקת הערכה מראה כי יש ביוץ. רופא הנשים אמר כי אינו אוהב את גודל הזקיק 24 וממליץ הזרקת אוביטרל לאחר הגעת הזקיק ל-20. אבקש חוות הדעת על כך והאם יש השלכות רפואיות על הזרקת החומר
שלום רב,
הנני סבור כי מאחר והינך פוריה (3 ילדים) ואינך סובלת מאי פוריות (מנסה להרות חודשיים), אינך זקוקה לכל טיפול רפואי שהוא על מנת להרות.
אין כל משמעות לגודל הזקיק (20 לעומת 24 ממ) וכמו כן, אינך זקוקה לזריקת אוביטרל כלל.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום, בעלי ואני מנסים להכנס להריון במשך יותר משנה. בחודש שעבר התחלתי מחזור טיפול של גונל אף + אוביטרל. הטיפול הראשון לא הצליח והווסת הגיעה אחרי 21 יום (פחות מהזמן הרגיל). לאחר שהסתיימה הווסת התחלתי לבדוק ביוץ בעזרת בדיקת ביוץ, שהראתה תוצאה חיובית החל מיום 6 ועד היום - יום 14 - עדיין התשובה חיובית. באמצע - כיוון שזה נראה לי לא הגיוני, החלפתי את סוג הבדיקה, אך עדיין התוצאה חיובית. האם יש אפשרות של כ"כ הרבה ימי ביוץ? האם תוצאות בדיקת הביוץ מושפעות מזריקת האובטרל שנטלתי לפני הווסת האחרונה או שהגוף שלי "השתגע"?
שלום רב,
בדיקת הביוץ החיובית שלך הינה ביטוי של זריקת האוביטרל שקיבלת לביוץ.
לאור זאת, ממליץ לך להיועץ עם רופא פוריות מומחה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד`ר
אני לפני טיפול של החזרת עוברים מופשרים. נוטלת 3 פעמים ביום פרוגינובה. היום הוא היום 13 למחזור והיום ה 12 לנטילת הפרוגינובה.
היום בבדיקת אולטרסאונט ודם התוצאות הם:
e2-459 פרוגסטרון קטן מ 0.6 עובי הרירית 8.3 נצפו זקיקים קטנטנים באופן שווה בשתי השחלות.
שאלותי הם :
1. מתי המועד הכי טוב להחזרת עוברים לפי מצבי?
2. האם אני קרובה להחזרה?
3. אם אני צריכה לחכות אז עוד כמה זמן
4. ובאילו ערכים מקובל להחזיר עוברים
אשמח לקבל תשובות בהקדם.
תודה רבה
שלום רב,
הנני חושב שראוי כי הרופא המטפל יקבע את מועד החזרת העוברים על פי ניסיונו ובהתאמה למצבם והטיפולים הקודמים שעברת.
עקרונית, ע"פ עובי הרירית ניתן להחזירם לאחר מספר ימי טיפול בפרוגסטרון.
המועד המדויק יקבע בהתאמה לשלב בו הינם הוקפאו.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
אני נשואה מזה שנה אני עשיתי מנסה להיכנס להריון אך לשווא אני כבר כמעט 10 חודשיים עושה מעקב זקיקים ולא ניתפס שום דבר.ו4 חודשיים אחרונים של המחזור היו ממש סדירים בכול 21 לחודש הוא מגיע ועכשיו כבר חודשים הוא לא הגיע המחזור האחרון היה ב21/9 ועד היום לא קיבלתי מחזור עשיתי בדיקות הריון גם בדם וגם בתיות ויצא שללי הרופא נשים הביא לי לשתות גלולות ל10 ימים ואמר שאני אמורה לקבל תוך 3 או 4 ימים עברו כבר 4 ימים ועדין לא קיבלתי מזה אומר מה הבעיה?אשמח לקבל תשובה!ד"א כשאני יקבל מחזור אני מתחילה לשתות איקקלומין בפעם הראשונה זה תרופה מסוכנת?אבקש בבקשה לענות על 2 השאלות תודה רבה..שירן בת 21 !!!(בעלי עשה בדיקות זרע יצא תקין ב100%)
שירן שלום רב,
הנני ממליץ לפנות לרופא פוריות מומחה להשלמת הברור, מאחר ולדבריך אי הפוריות עשויה להיות מבעיית ביוץ, מכאנית או בלתי מוסברת והטיפול לכל בעיה הינו שונה מאוד.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום לך,
היום הזרקתי אוביטרל [בהמלצת הרופא המטפל]בצד ימין של הבטן[מעל הפופיק],האם לא הזרקתי במקום הנכון?מאז הזריקה אני חשה הרגשה קצת מוזרה? תודה

שלום רב,
מהתאור עולה כי הזרקת במקום המתאים. ניתן להיוועץ עם אחות המרפאה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
top
שלום דוקטור בעקבות תשובתך שכדאי לשלב לטיפולי ההפריה טיפול אלטרנטיבי קבלתי יעוץ לקחת מיצי פרי הדודאים כתמיכה להשרשה אחרי החזרת עוברים מופשרים. אני מחפשת את המוצר הזה בדבקות ולא מוצאת האם תוכל לעזור לי ולאמר לי איפה אפשר להשיג אותו?
שלום רב,
ממליץ להיוועץ עם אנשי מקצוע בתחום מאחר ואין לי ידע בנושא.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד"ר, אני אחרי מחזור טיפול ראשון בגונל אף(150 כל יום במשך 5 ימים) ואוביטרל אח"כ. בד"כ אורך המחזור שלי הוא 25-27 יום, והפעם הגיע המחזור לאחר 21 יום. האם יכול להיות שינוי כזה לאחר נטילת גונל אף ואוביטל?
הרופא שלי בחופשה עוד שבועיים, האם כדאי להתחיל להזריק שוב גונל אף (יש לי בבית מרשם למזרק נוסף)?
תודה מראש
!
שלום רב,
במרבית המקרים המחזור החודשי מתקצר כתוצאה מהטיפול ההורמונלי.
אינני ממליץ להתחיל טיפול ללא יעוץ הרופא המטפל. מקובל לפני טיפול חוזר לוודא באמצעות בדיקת סונר אגן ודם שאין ממצאים ציסטיים מהטיפול הקודם.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
בת 23 חודש שני. נוטלת ציפרלקס.
שאלתי היא מה הם הסיכויים למחלות בלב העובר בעיקבות הנטילה?
תודה
ממליץ לפנות ליועץ גנטי/טרטולוגי של הקופה או למרכז של פרופ` הורנוי בהדסה, י"ם.
בהצלחה
דר` אלי גבע
אני בת 33 מנסה להרות כשנה, טופלתי ע"י איקקלומין במשך מספר חודשים, ולפני חודשיים אף קיבלתי אוביטרל ללא הצלחה. החודש אני ללא טיפול כיוון שאני אמורה להתחיל זריקות פוריגון ולבצע הזרעה תוך רחמית, מחזור אחרון שלי ב- 3/10 והיום יש ליאיחור של 5 ימים, עשיתי 2בדיקות הריון ביתיות בהפרש של יומיים והתוצאה שלילית ועדיין לא קיבלתי את המחזור אוני מרגישה רע (בחילות וכו`). האם ייתכן שאני בהריון? האם מומלץ לבצע עוד בדיקת הריון ומתי?
יש להשלים בדיקת דם להריון בקופת חולים.
בהצלחה בטיפול
דר` אלי גבע
שלום
אני אחרי שתי טיפולי ivf ללא הצלחה. עכשיו קבלתי מחזור אחרי 3 ימים שהפסקתי לקחת פרוגינובה ואני מיד מתחילה מחזור טיפול שלישי ז`א שוב הכנה להחזרת עוברים מוקפאים ע`י פרוגינובה.
שאלותי הם:
1. האם מחזורי טיפול צמודים מפחיתים את הסיכוי לקליטת העוברים? אין צורך לנקות קודם את הגוף ?
2. מהם הסיבות שעוברים לא נקלטים ברחם אם הכל תקין וצויין הטופס שחרור שהסיבה היא anovulation primari?
3. מה פרוש מונח הנ`ל?
4.האם ירידה במשקל תעזור לקליטת העוברים? יש קשר למשקל הגוף?
5. אני מיואשת האם יש לי סיכוי להרות?
מחכה לתשובות מהירות ומפורטות. תודה רבה
1.לא קיים צורך "לנקות את הגוף".
ניתן להתחיל טיפול להחזרת עוברים מופשרים מידית לאחר כשלון החזרת עוברים טריים.
2.איננו יודעים את כל הסיבות לכשלון בהשרשה. הסיבות בכללן עשויות להיות כתוצאה מהתפתחות לא תקינה של העובר (בעיקרה על רקע כרומוזומלי), רחמית כגון: פוליפ, שרירן, הדבקיות, קרשתיות יתר ולעיתים גם אימונולוגית.
3. משקל גוף מאוזן (BMI=25-30), הפסקת עישון, אורח חיים בריא, רפואה אלטרנטיבית ותמיכה נפשית הינם מתכון להצלחה בטיפולים.
4. בהחלט כן. הקשיים מובנים וטבעיים. מאוד ממליץ לשקול לפנות גם לרפואה אלטרנטיבית או תמיכה בצמוד לטיפול הפוריות שאת עוברת.
בהצלחה
דר` אלי גבע
לד"ר גבע שלום רב,
עברתי הפריות מזה שלוש שנים ללא הצלחה, עכשיו לפני IVF שישי. צילום רחם יצא תקין וההסטרוסקופיה יצאה תקינה, אך צויין בדו"ח הבדיקה כי "הרחם משוך לימין ובעל סיבוב אחורי". הרופא שבדק ציין כי זוהי הסיבה לכאבים הבלתי נסבלים שחשתי במהלך הבדיקה.
האם רחם כזה יכול להסביר את הכשלונות?
האם יכולה להיווצר בעיה בגידול העובר ברחם?
ועוד שאלה, האם מצב נפשי כללי ירוד וסטרס פוגעים בסיכויי השתרשות?
תודה רבה על התשובות
1.ברצוני לאחל לך הצלחה רבה בטיפול הנוכחי.
התיאור האנטומי של הרחם עשוי להיות תואם למחלה בשם אנדומטריוזיס (ראי (www.eporiut.co.il. יש לבדוק זאת במתאם לתלונות ובדיקות נוספות.
2.האם רחם כזה יכול להסביר את הכשלונות?
לא, ברם מחלת האנדומטריוזיס כן. אין כמובן לשלולבעית טרומבופליה, חיסונית, באיכות העוברים, רירית רחם ועוד.
3.האם יכולה להיווצר בעיה בגידול העובר ברחם?
אכן כן. יש לבדוק את הנושא בפרוטרוט במעבדה.
4. האם מצב נפשי כללי ירוד וסטרס פוגעים בסיכויי השתרשות?
אכן כן. לעיתים רבות שילוב עם רפואה משלימה הכולל רפלקסולוגיה, דיקור, שיאצו ותזונה עשוי לתרום רבות להצלחת הטיפול.
בברכה,
ד"ר גבע
בת 39, אם לשתיים בהריונות טבעיים ותקינים (בת 4, בת2.9). מזה כשנתיים מנסה להכנס להריון ללא הצלחה.
החודש טיפול הזרעה ראשון לאחר טיפול ראשון בגונאל F ואוביטרל - שתי הזרעות בהפרש של יום. אני כ-6 ימים לאחר הזרעה ראשונה עם כאבי גב תחתון עזים. אמנם במחזורים קודמים גם הרגשתי כאבי גב תחתון במחצית השניה של המחזור (לאחר הביוץ) אך הפעם זה בולט יותר.
ממה יכולים לנבוע הכאבים והאם זה אומר משהו לגבי הצלחת הטיפול או לא?

הכאב עשוי להיות מאברי הרביה (לדג` ציסטה שחלתית, תהליך דלקתי לאחר ההזרעה, אנדומטריוזיס וכד`) או מערכת עיכול ושתן (לדג` דלקת). ממליץ להיועץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה
דר` אלי גבע
שלום רב, האם שימוש בגונאל F במהלך הריון יכול לפגוע בהריון/עובר? עברתי טיפול פוריות ומסתבר שהייתי בהריון במהלך הטיפול.
ככל שידוע בספרות הרפואית לא. גם השליה מפרישה את ההורמון FSH המעורב בתהליכים האנדוקריניים.
ברכותי ומזל טוב
דר` אלי גבע
ד"ר שלום רב,
התחלתי את המחזור הנוכחי באמצעות טיפול בגונאל אף. לצערי נבצר ממני להזריק אוביטרל ולעבור הזרעה.
נשאלת השאלה האם שימוש בגונאל מחייב המשך טיפול באמצעות אוביטרל או תחליף? או שאפשר "לתת לטבע לעשות את שלו" ?
כמו כן, האם יש לענין תופעות לוואי או עיכוב / שינוי במועד הביוץ?
אודה על תשובתך.
כן, בהחלט ניתן לקיים יחסים ללא שימוש באוביטרל בגודל זקיק של 20-18 מ"מ. עשוי להיות איחור של יומיים שלושה במועד הביוץ.
בהצלחה
דר` אלי גבע
שלום
אני אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים. לוקחת 3 פעמים ביום אוטרוגסטן 200 מ`ג אני רואה בשתן הרבה חתיכות לבנות מהאוגוסטרן .יכול להיות שהוא לא נספג? מה עלי לעשות? במשך כמה זמן לוקחים את האוגוסטרן אם נקלטים להריון?
מינון התכשיר הינו מעל הרמה המינימלית הנדרשת. אין לחשוש מההפרשות הנ"ל. במידה והתופעה איננה נעימה ניתן להחליף לטיפול בקרינון או אנדומטרין.
הטיפול המקובל הינו עד שבוע 12-10 להריון.
בהצלחה
דר` אלי גבע
האם ניתן להזריק כל יום את הגונאל לצד אחר ? הזרקתי לצד שמאל ונוצר שם שטף דם קטן אז חשבתי לנסות ולהזריק בצד ימין. האם זה בסדר?
ודאי
בהצלחה
דר` אלי גבע
כעבור כמה ימים אוביטרל נעלם מהגוף, כלומר נגמרת ההשפעה שלו ?
שלום רב,
עד שבוע תעלם הפעילות הביולוגית בגוף.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
הכנסתי את האוביטרל של אישתי בטעות למקפיא ומחר אנחנו עושים שאיבה האם זה אומר שהתרופה לא תקינה מה עושים אי אפשר להשיג עוד תרופה בערב החג אנו במצוקה נפשית אנא חזור אליי אם תשובה בבקשה אני מתחנן בהקדם
שלום רב,
ראה תשובה קודמת.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
בעלי שם את האוביטריל בטעות במקפיא האם זה אומר שהתרופה הלכה כי הרופא אמר שאין מה להפסיד וחייבים להזריק את התרופה אם לא כל התהליך נהרס הודה לך אם תוכל להחזיר לי תשובה עוד היום
שלום רב,
מאחר והחומר הפעיל בתרופה מכיל חלבון וסוכר, המבנה התלת מרחבי שלו יעבור שינוי לאחר ההקפאה וההפשרה. כתוצאה מכך פעילותו הביולוגית תשתנה. לאור זאת, הנני ממליץ להשתמש בתכשיר חדש.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
האם קרינון יכול לעוות תוצאות של בדיקת שתן להריון?.
כל התכשירים הפרוגסטגניים לתמיכה לאחר החזרת עוברים כולל קרינון אינם משפיעים על בדיקת הריון.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום
אני אחרי החזרת 2 עוברים הבטא הראשונה היתה 91 אחרי יומיים 105 ואחרי עוד יומיים היא הכפילה את עצמה ב 1ץ5 ל 154 אחרי עוד יומיים ל 305 ואחרי עוד 3 ימים ל 1350
האם יש לי סיכוי להריון תקין ?סהכ הבטא זייפה רק פעם אחת ?
תודה
מראש שירי

שלום רב,
לצערי, אינני מבין את שאלתך הראשונה. מדבריך עולה כי עד כה לא נמצאו עוברים ראויים להקפאה.
לדעתי, קיימת הסתברות כי לאור גילך הבעיה הינה באיכות מורפולוגיית הזרע. תאי זרע בעלי מורפולוגיה ירודה עשויים לגרום לתהליך לא תקין של הפריה וכתוצאה מכך העדר הריון או הפלות בשיעור גבוה יותר. בשלב זה, יש מקום לשקול אבחנה מורפולוגית של תאי הזרע פי 6000 (אצל פרופ` ב. ברטוב) ובמידה וקיימים תאים תקינים להזריקם לביצית במיקרומניפולציה. בכך תגדילי את סיכוייך להרות ותפחיתי את הסיכוי להפלה מוקדמת.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
ד"ר שלום,
שאלתי היא לגבי מנוחה אחרי החזרת עוברים. כמה זמן אחרי ההחזרה כדאי להימנע מלחזור לעבודה? מאלו פעולות כדאי להימנע לאחר החזרה?
תודה רבה ושנה טובה

אין מגבלה לחזור לעבודה לאחר החזרה
מאלו פעולות כדאי להימנע לאחר החזרה?
5 ימים, פעילות גופנית מואמצת ויחסים
בברכה, ד"ר גבע
דר` גבע שלום. תודה על המענה.
עברתי אתמול החזרה של שני עוברים מוקפאים.
העוברים הוקפאו במצב של 8 תאים, ואתמול אחרי ההפשרה אחד מהם נשאר 8 תאים ואילו בעובר השני נצפה תהליך של "ניוון 2-3 תאים".
מספר שאלות:
1. אחרי ההפשרה חיכיתי להחזרה 3 שעות. האם העובדה שהעובר לא התחלק מצביעה על בעייה?
2. מה הסיכויים של העובר שנפגע להצליח להשתקם?
3. האם רפואית לאור ההחזרה אוכל לצום ביום כיפור?

1. מספר שאלות:
אחרי ההפשרה חיכיתי להחזרה 3 שעות. האם העובדה שהעובר לא התחלק מצביעה
על בעייה?
עקרונית לא. מצב זה שכיח בעקבות הפשרה
2. מה הסיכויים של העובר שנפגע להצליח להשתקם?
נמוכים אך לא מועטים
3. האם רפואית לאור ההחזרה אוכל לצום ביום כיפור?
עקורנית, כן
שלום (בת 27)
אני אחרי שלוש הפריות ללא הצלחה בבדיקות הזרע גילו שלבעלי יש 1% בלבד של זרע תקין .
בשאיבה הראשונה שאבו לי 5 ביציות (קיבלתי זריקה אחת של מונוגון)והיו 2 הפריות אחרי 3 ימים אחת של 3 תאים אחת של 4 .בהפריה השניה העלו לי את המונוגון ל2,שאבו לי 6 ביציות מתוכם 5 הופרו .החזרו 2 עוברים (3 תאים)לאחר 4ימים .לא נשארו מוקפאים בהפרייה השלישית קיבלתי גם מונוגון אחד כל יום וגם גונל f .שאבו 15 ביציות בגודל 18-22 הופרו 7 ,הוחזרו שני עוברים בני 4 תאים לאחר 3 ימים (רירת רחם 12 מ"מ)לצערי הטיפול כשל .בהקפאה
מדוע הביציות לא מתפתחות , בהקפאה ?
האם זו בעייה בביציות שלי?ואיך נתן לטפל

התפתחות העוברים במעבדה תלוייה במספר גורמים: איכות הביצית (גיל, סוג הטיפול להשראת ביוץ, מחלות אחרות), זרע (מורפולוגיה) ומעבדת ה- IVF.
במקרה שלכם ניתן לנסות ולשפר משמעותית את איכות העוברים ע"י שימוש בטכנולוגית פרופ` ב. ברטוב לבחירת הזרע למיקרומניפולציה בהגדלה פי 6600. הטכנלוגיה מעלה את שיעור ההריונות ומפחיתה את שיעור ההפלות.
הייתי ממליץ להשלים ברור אימונולוגי, בחירת פרוטוקול מתאים, שימוש במחזור טיבעי ולעיתים לשקול גם תרומת ביצית.
בברכה ד"ר גבע
לד"ר שלום, לאחר טיפול בגונאל ערכי בטא 40 ו3 ימים אח"כ 130
שאלתי: רמת האסטרדיול יורדת מ 890 ל 810 ורמת הפרוגסטרון 63 לאחר שהיתה יותר
האם מצב זה תקין?
תודה ושנה טובה

ברכותי, הבדיקות תקינות.
מזל טוב ושנה טובה.
דר` אלי גבע
בת 29 טיפול ivf ראשון. ב 14.9, הוחזר עובר יפה. אחרי 4 ימים ב- 18.9 אושפזתי עקב גירוי שחלתי. בu.s שנעשה באותו יום של אשפוז נאמר לי שהרירית עבה מאוד וייתכן שנקלטתיץ עובי היה 23 מ"מ.. לציין שיום לפני השאיבה ב 10.9 הייתה 13מ"מ. טופלתי בגונל ודקא, וג`ל קרינון מיום השאיבה. שאלתי:
האם הקרינון גורם להתעבות כזאת? או שבאמת יש סיכוי להריון?
מתי בדרך כלל מתקבל וסת לאחר טיפול הפריה? לציין שהוסת סדירה? תודה ומקווה לעזרה

שלום רב,
למיטב ידיעתי לא קיימת התעבות הרירית הרחם של 1 ס"מ במספר ימים כו מצומצם. הסיבות עשויות להיות טעות באחת המדידות, נוזל בחלל הרחם, פוליפ וכד`.
קרינון אינו מעבה את הרירית.
סיכוי להריון קיים ב 25-30% .
במידה ואין השרשה המחזור מופיע לאחר 10-14 יום.
בהצלחה ושנה טובה,
דר` אלי גבע
בתאריך 9.9.08 החזירו לי 2 עוברים. לאחר 11 ימים בבדיקת דם הבטא היתה 91. לאחר יומיים בבדיקת דם הבטא 105. האם יש סיכוי להריון תקין???
שלום רב,
ממליץ לחזור על הבדיקה לאחר 48 שעות נוספות. האפשרות קיימת אם כי לא גבוהה.
בהצלחה ושנה טובה,
דר` אלי גבע
שלוםץ אני אחרי 14 יום לאחזרת עובר. מדי פעמ יש לי כבי מחזור האם זה אומר שהעובר לא ניתפס . אני לא יודעת מה לחשוב .
שלום רב,
בדיקת הדם להריון הינה בדיקת הבחירה בלבד.
בהצלחה ושנה טובה,
דר` אלי גבע
אני בת 44 התחתנתי פעם שנייה ולי שני ילדים מנישואיי הקודמים בת בת 20 ובן בן 19 בעלי הנוכחי ללא ילדים ומאוד מעוניין בילד משותף , אני מאוד פוחדת גם בשל הגיל שלי וגם משום שאני סובלת מקרטונוס בעיניים - רצונו של בעלי בילד לא מניח לי ורציתי לשמוע ממך האם היריון במצב הנוכחי מהווה סיכון
שלום רב,
קיימת עליה בשיעור ההריונות בסיכון גבוה עם הגיל בשל מחלות הריוניות כמו רעלת הריון, יתר לחץ דם, סכרת הריונית, ירידת מים מוקדמת, הפחתה במשקל התוך רחמי ועוד.
בהצלחה ושנה טובה,
דר` אלי גבע
האם מותר לקיים יחסי מין בחודש שביעי שמיני ותשיעי?
שלום רב,
כן.
בהצלחה ושנה טובה,
דר` אלי גבע
שלום קוראים לי שרית ואני בת 33 נשואה כמובן מנסה להיכנס להריון היה לי ב12 בספטמבר וות קצרה בת יומיים ואחרי זה התחילו לי בחילות הקאות האם יש סכיו אולי שניכנסתי להריון או שסתם אשמח תענו לי על זה תודה.
שלום רב,
בדיקת הדם להריון הינה בדיקת הבחירה בלבד.
בהצלחה ושנה טובה,
דר` אלי גבע
שלום אתמול קיבלתי פעם ראשונה זריקה של גונל F כמות 75. היום יש לי כאבי בטן ושילשולים. האם זו יכולה להיות תופעת לוואי לזריקה?. האם אני צריכה לפנות לרופא?
תודה מראש
נגה

שלום רב,
לא ידוע כי התכשיר גונל אף גורם לתופעות לואי של מערכת העיכול.
בהצלחה ושנה טובה,
דר` אלי גבע
שלום רב,
אני בתחילת שבוע 5 להריון,
ומשתמשת בג`ל קרינון 8% כתמיכה.
(לאחר הפלה טבעית בשבוע 7)
יום לאחר בדיקת הבטא הראשונה היה דימום קל שנפסק למחרת, אבל מאז נטילת הקרינון יש לי הפרשות גושיות (לא דימום) בגוון חום.
זה טבעי? או מצריך התיחסות מיוחדת?
תודה מראש על התשובה.

שלום רב,
ההפרשות הנ"ל הינן טיבעיות עם השימוש בקרינון. יש להשתמש בעיקר בבוקר וכך התופעה מצטמצמת.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום רב,
לאחר החזרת עוברים ב31.8 ,
בדיקת הריון ב11.8 - בטא 84
בדיקה נוספת ב14.8 - בטא 49
למה ערכי בטא לא הוכפלו? על מה זה מעיד?
תודה מראש

שלום רב,
ככל הנראה מדובר בהריון כימי המבטא הפלה מוקדמת מאוד בטרם נצפה שק הריון בבדיקת סונר. הסיבות עשיות להיו גנטיות (הפרעות כרומוזומליות), בעיית קרישה (טרומבופליה), הורמונליות (בלוטת התריס), רחמיות (מחיצה, מום, שרירן) ועוד.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
מהו מס` הימים שצריכים להזריק את הזריקה , בכדי להגיע למס` זקיקים גדול מהרגיל וממתי מתחילים בחודש?
הטיפול בגונדוטרופינים שונה באם הינך מטופלת השראת ביוץ (לרוב יום 5-4) או הפריה חוץ גופית (יום 1, 2, או 3) בהתאמה לפרוטוקול הטיפול, גילך, רמת הורמון הזקיק FSH, תגובה בטיפולים קודמים ועוד.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום
אני בת 24 נשואה מזה10 חודשים בהתחלה הוסת הייתה סדירה כל 27-28 יום מחודש יוני התחילה לאחר לי ב6 ימים ביולי והחודש איר של 10 ימים מה לעשות ? אודה על התשובה

ממליץ לפנות למרפאת פוריות ולברר עם הרופא המטפל את הסיבות האפשריות לדמם לא סדיר. הסיבות עשויות להיות הורמונאליות (בלוטת המגן, פרולקטין, תסמונת השחלות הפוליציסטיות ועוד) או מכניות (פוליפ, שרירן, וכד`).
בהצלחה,
דר` אלי גבע
יש לי בעיה של דימומים במחצית השניה של המחזור אני מנסה כבר 6 חודשים להרות . הרופא רשם לי פרימולט נור. ראיתי בעלון שמצויין לא לקחת בזמן הריון האם יש בעיה להיכנס עם זה להריון כשלוקחים פרימולט נור מיום 10-24 ? האם מגדיל או מקטין סיכוי להריון?
במידה וקיימת בעיית דימום במהלך החצי השני של המחזור, קרי, לאחר הביוץ (במידה ואכן הוכח כי הינך מבייצת) יש לבדוק מדוע הדבר מתרחש. הברור צריך לכלול בדיקות הורמונאליות, מכניות (חלל הרחם) ולרוב גם דגימת הרירית (ביופסיה). הטיפול בתכשירים פרוגסטגניים כפי שציינת לא תורם לפתרון הבעיה ולכן במצבך הנוכחי יקשה עליך להרות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
אני עוברת טיפולי פיריון בגונאל F ובאוביטרול והולכת להזרעה בבנק הזרע ל- 2 ימי הזרעה. היום יום שישי ובבוקר עשיתי בדיקת דם + אולטר`. זקיק אחד בגודל 20 מ"מ, נצפה נוזל בתעלת צוואר הרחם עד גובה 5.2 מ"מ. הרופא אמר שאזריק היום את האוביטרל. שאלתי היא: ביום שבת אין הזרעות, האם אוביטרל יהיה יעיל עד יום ראשון ושני או שתהיה השפעה רק להזרעה אחת ביום ראשון ולוותר על ההזרעה של יום שני כי בלווא הכי לא תהיה השפעה ולא יהיה ביוץ
אוביטרל משרה את הביוץ 36-32 שעות לאחר ההזרקה. זמן חיים ממוצע של הביצית הינו 24 שעות בלבד בהשוואה לזרע כ 48 שעות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
איך יודעים אם יש חשד לפגיעה באיכות הביציות ומה פרט לגיל עלול לפגוע באיכותן?
איכות הביציות נקבעת ע"פ פרמטרים מרובים כגון: גיל, גנטיקה, מחלות רקע (לדג` סכרת, אנדומטריוזיס, הקרנות וכמוטרפיה), פרוטוקול להשראת ביוץ, זמן השאיבה לאחר מתן האוביטרל.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
אילו ממצאים בצילום רחם עלולים לגרום לבעיה בכניסה להריון?
בבדיקה זו משתמש המומחה בקטטר על מנת להזריק חומר אטום לקרינת רנטגן (יוד) דרך צוואר הרחם. הנוזל עובר דרך צוואר הרחם אל חלל הרחם ומשם ממשיך דרך החצוצרות אל חלל האגן.
הבעיות המכוניות הניתנות לזיהוי בצילום הרחם הינם בעיות בחלל הרחם, החצוצרות או האגן.
רחם:
פגיעה בצוואר הרחם
פוליפ
שרירן
אדנומיוזיס
הדבקיות
מום מולד
כיפוף חד קידמי או אחורי
חצוצרות:
הדבקיות
חסימה חלקית או מלאה חד-צדדית או דו-צדדית, קריבנית או רחוקה
מחלות זיהומיות כגון שחפת
אגן:
הדבקיות
בהצלחה,
דר` אלי גבע
האם לאחר שגונל הפסיק להשפיע על גירוי השחלות יתכן שמנוגון יגרום לכך ולכן כדאי להחליף אותו?תודה
לעיתים ניתן לראות תגובה שחלתית שונה בשימוש בתכשירים שונים ללא שינוי המינון. במידה וקקימת חוסר תגובה שחלתית מומלץ לבדוק את רמת ההורמון הזקיק הבסיסית ולשקול את החלפת התכשיר.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
top
האם ההבדל בין גונל למנוגון הוא רק בעובדה ,שהאחד מיוצר מחומר ביולוגי והשני מסינטטי או שישנם הבדלים נוספים בדרך הפעולה וההשפעה על השחלות ועל השראת הביוץ? תודה
מנוגון הינו גונדוטרופין המכיל את הורמון הזקיק ואת הורמון הגופיף הצהוב. הוא מופק משתן של נשים בגיל המעבר. עם ההתפתחות הביוטכנולוגיה עברו החברות המובילות בתחום הפריון להפקת ההורמונים בטכנולוגיה של הנדסה גנטית (רקומביננטיים). תכשירים אילו מחליפים בעולם כמו גם בארץ את הדור הישן של תכשירים ממקור שתני- אנושי. גונאל אף הינו תכשיר רקומביננטי ואינו מכיל חלבון הומני ובכך בטיחות השימוש בו עולה. לאחרונה נכנסו לשימוש גם שני תכשירים רקומביננטיים נוספים, הורמון הגופיף הצהוב: לובריס והורמון ההריון: אוביטרל.
שמות התכשירים הרקומביננטיים להשראת ביוץ:
המוצר שם החברה שם התכשיר שם ההורמון
עט להזרקה עצמית סרונו גונאל-אף FSH
עט להזרקה עצמית אורגנון פיוריגון
בקבוקון סרונו לובריס LH
מזרק להזרקה עצמיתבקבוקון סרונו אוביטרל HCG
שמות התכשירים השיתניים להשראת ביוץ:
המוצר שם החברה שם התכשיר שם ההורמון
בקבוקון פרינג מנוגון FSH+LH
בקבוקון פרינג מנופור
בקבוקון אורגנון פרגניל HCG
בהצלחה,
דר` אלי גבע
 
לאחר שלושה חודשי הזרקת גונלFבהם השחלות הגיבו והופיעו זקיקים והתרחש ביוץ לאחר כשבועיים -בנסיונות הבאים מספר חודשים ברצף הפסיק הגונל להשפיע והזקיקים הופיעו במועד מאוד מאוחר-האם יתכן ,שרמת הFSHעלתה כתוצאה מהשימוש בהורמון ולכן לא ההשפעה פחתה?תודה
גונאל אף הינו ההורמון FSH. מכך, עם השימוש בתכשיר ניתן לראות עליה ברמתו בדם. מדידת ה FSH הבסיסית צריכה להתבצע ביום 3-2 של הווסת. לאחר מספר חודשים של שימוש בתשיר ניתן לעיתים לצפות ירידה בתגובה השחלתית.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
 
התחלתי עם גונאל אף והתפתחות הזקיקים איטית יותר מאשר עם האיקקלומין שנטלתי בטיפולים הקודמים. האם זה מעיד על משהו יותר או פחות טוב? למה זה יכול להיות קשור? תודה מראש
קרוב לודאי כי הרופא החל את הטיפול במינון נמוך על מנת להימנע מגירוי יתר שחלתי והריון מרובה עוברים. בכל שלב ניתן לעלות את המינון.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום רב!
אני בת 30 יש לי היפוגנדיזם ראשוני לאחר טיפול במנוגון + כוריגון ולאחר טיפול אחד יש לי ילד נפלא בן שנתיים. כרגע אני נמצאת במחזור החמישי של הטיפולים בד"כ עם זקיק אחד של 21 בערך ונראה כי כל הזמן אני מפספסת את יום הביוץ .
1. האם יתכן שאחרי יותר מ45 שעות לא יהיה ביוץ? (ביצעתי זריקה יום שבת בתשע בערב הים ביצעתי בדיקת של פרוגסטרון והביוץ עדיין לא היה)
2.מתי כן סביר שיתרחש?
3. לציין בפעם האחרונה הוספתי הזרעה כדי להגביר סיכוי והריון לא נקלט בנוסף בגלל שהפעם הזאת יש סיכוי לגירוי יתר הרופא נתן לי חצי אמפולה האם זה גורם לכך שהביוץ יתעכב?
אודה לתשובתך המהירה
תודה על העזרה
1. ממליץ על נטילת HCG לביוץ
2. 36 שעות לאחר קבלת הזריקה
3. לא
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום רב,
בעלת שחלות פוליצסטיות - שני טיפולים באיקאקלומין ללא ביוץ ופגיעה בעובי הרירית.
טיפול 1 בגונאל אף במינון נמוך (112.5X10 ) - הריון והפלה טבעית בשבוע 8.
הפסקה של חודש, קבלתי פרומילוט נור לקבלת מחזור וכעת במחזור טיפול 2 בגונאל אף - התחלתי במינון של 112.5X6 - ללא תגובה. העלו מינון ל-150X3 - זקיק אחד בגודל של 11 מ"מ ורירית דקה 3.2 מ"מ.
העלו ל-225X2 - אם לא תהיה תגובה הטיפול יופסק.
האם ייתכן שכבר במחזור טיפול שני בגונאל אף אין תגובה ? האם זה קשור להפלה ? כיצד כדאי להמשיך טיפול ?
לא ידוע על קשר כלשהו בין הפלה ל"תנגודת לגונל". לעיתים ניתן לראות תגובה דומה לאחר שינוי קיצוני במשקל או מחלה סיסטמית. ניתן במקרה זה להפסיק את הטיפול לפרק זמן מסויים ולטפל בפרוגילוטון ואז לחזור לטיפול בגונדוטרופינים.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שכחתי להוסיף בשאלה הקודמת שאני בעלת שחלות פולציסטיות אם זה חשוב לדיאגנוזה
תודה רבה
ריקי
אכן כן.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום ד`ר
אין לי מחזור סדיר ואני בטיפולי ivf ניסיון אחד של שאיבת 16 ביציות והחזרת 2 עוברים שלצערי כשל.
כרגע סיימתי מחזור ואיני יודעת מתי אקבל שוב מחזור בפעם הבאה יכול להיות עוד שבועיים ויתכן עוד 4 חודשים.
איזה תרופה הייתה ממליץ לי לקחת כדי לקבל מחזור בזמן?? ומתי מתחילים לקחת -כמה זמן אחרי סיום המחזור הקודם?
אני רוצה להתחיל מחזור טיפול של החזרת עוברים מוקפאים כמה שיותר מהר וחבל לי לבזבז הרבה זמן עד שהמחזור יגיע מעצמו. אשמח לקבל פרוט נרחב .
אני כבר 5 שנים מנסה להכנס להריון ללא הצלחה כשלא אובחנה אצלי בעיה כלשהי ולא אצל בעלי (עברנו את כל הבדיקות הנדרשות)
אשמח לקבל תשובה מהירה ומורחבת
ריקי המיואשת
ריקי שלום רב,
מאחר והינך מטופלת ע"י רופא פוריות ברצוני להמליץ לך לפנות אליו לקבלת תשובות מפורטות.
עקרונית, ניתן להקדים את קבלת הווסת ע"י טיפולים פרוגסטגניים (פרימולוטנור או פרוברה)
לחמישה ימים.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
אני מקווה שלמרות יצוגך את סרונו תענה לי באופן אובייקטיבי -ידוע לי,שסיכויי הכניסה להריון מביציות האישה לאחר גיל 45 כמעט אפסי ,אך בכל זאת ענה על שאלתי בהנחה ,שמישהי בודקת סיכוי כזה ללא תרומת ביצית-
האם גונל Fמזיק לאיכות הביציות בהזרקה לאחר גיל 45?שמעתי שהדיעות בענין חלוקות ויש אומרים,שבגיל זה עדיף לנסות במחזור הטבעי מאשר להזריק גונל ,שפוגע עוד יותר באיכות הביציות-האם זה נכון?תודה
אין עדיות לכך שגונל אף "פוגע" בביציות בכל גיל. קיימים מספר פרוטוקולים מקובלים ב IVF המשתנים בהתאם לגיל המטופלת, תוצאות טיפול קודמות וכדומה. מחזור טיפול טבעי אכן מקובל בנשים מבוגרות או לאחר כישלונות בטיפולים קודמים או כאשר קיים חשד לפגיעה באיכות הביציות. ההחלטה איזה טיפול להמליץ לך תלויה בנסיבות שצוינו וכמו כן באופי המחזור ובבדיקות הורמונליות ביום השלישי.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
האםDHEA נמצא בסל התרופות ומה עלותו ? האם הוא ניתן כגלולה או כזריקה? ומהו המדד,שאכן הוא השפיע על הגוף?
התכשיר אינו נמצא בסל ולכן אינני מודע לעלותו. התכשיר ניתן בטבליה פומית (דרך הפה). המדד למעקב הינו רמת הורמון הזקיק (FSH).
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
האם יש תכשיר כלשהוא ,שיכול לעזור בהשבחת הביציות? והאם ירידה ברמת הFSH מעידה על שיפור הרזרבה השחלתית כלומר עלייה במספר הביציות בשחלות?ואם לא ,אז על מה מעידה ירידה ברמת הFSH ואיך ניתן לגרום זאת?תודה
"השבחת הביציות" אינו תהליך אשר ניתן לבצעו בגוף או במעבדה. איכות הביציות נקבעת על ידי פקטורים רבים, גנטיים וסביבתיים כגון: גיל, אורח חיים, עישון, תרופות, ניתוחים וטיפולים, תזונה, מחלות וכדומה.
ירידה ברמת הורמון הזקיק מבשרת עליה ברזרבה השחלתית, קרי, מספר הביציות הצפוי יגדל בתגובה לטיפול הורמונלי בגונדוטרופינים.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
DHEA תורם לירידה בערכי ה-FSH ולכן האם משמעות הדבר,שיש עלייה בכמות הביציות בשחלה? אם כן,כיצד זה יתכן מכיוון שאישה נולדת עם כמות של ביציות ,שהולכות ומתמעטות עם כל מחזור ווסת?תודה
בכל מחזור ביוצי, מספר רב של ביציות עוברות תהליך הנקרא אטרזיה ובו הינן מפסיקות את התפתחותם בשלב מוקדם. אי לכך, מספר הביציות בשחלה יורד כל חודש בחודשו.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
האם יש דרך לצמצם את הסיכוי להריון מרובה עוברים כאשר משתמשים בגונאל אף
כן. בכל מקרה בו מספר הזקיקים גדול משלוש, מומלץ להימנע ממתן אוביטרל, קיום יחסים או הזרעה תוך רחמית.
במקרה של 3-2 זקיקים הסיכוי להריון מרובה עוברים הינו כ 20-5%.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שאלה ... אני מנסה להכנס להריון ועשיתי בדיקת דם בדיוק ביום שהייתי צריכה לקבל ... הבדיקה יצא שלילית ועדיין לא קיבלתי היום יש לי איחור של שבוע ... האם זה יכול להיות שעשיתי מוקדם מידי את הבדיקה ? יש לציין שעברתי כבר 2 לידות ... ואני מרגישה שאני כן בהריון...יכול להיות שזה היה מוקדם???
תודה מראש
במידה והבדיקה בוצעה שבועיים לאחר מועד הביוץ הינה מהימנה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
מה ההבדל בין איקקלומין לגונאל אף
מתי משתמשים בכל אחד?
לאישה בגיל 38 עם fsh 12.5 ביוץ כל חודש מה מתאים יותר?
1.איקקלומין
איקקלומין (כלומיפן ציטרט) הינו תכשיר סינטטי, לא הורמונאלי, אנטי אסטרוגני, המעודד את בלוטת יותרת המוח להפריש ביתר את הורמון הזקיק. בכך, גורם לגיוס זקיקים בשחלה. התכשיר ניתן במינונים של 50 מ"ג לפרק זמן של 5 ימים מיום ה- 5 למחזור. בהעדר ביוץ ניתן לעלות את המינון ב 50 מ"ג עד ל- 250 מ"ג. התכשיר עשוי להשפיע לרעה על רירית הרחם ו/או ריר צוואר הרחם. במקרה זה ניתן להוסיף תכשירים אסטרוגניים (אסטרופם או פרוגינובה) או להפסיק כלל את השימוש בו. לתכשיר תופעות לוואי מועטות, כגון: כאבי ראש, בחילות והקאות וכאבי בטן, חולשה והפרעות ראיה. במקרה של הפרעות ראיה יש להתייעץ ברופא ולהפסיק את השימוש בתרופה באופן מיידי.
2.גונל אף
בטיפול להשראת ביוץ המטופלת מקבלת מידי יום זריקת הגונל אף המכילה את הורמון הזקיק ונמצאת במעקב רפואי העוקב אחר תיפקוד השחלה - הן על ידי בדיקות דם לברור רמת ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון והן על ידי בדיקות אולטראסאונד - למעקב אחר התפתחות הזקיקים. בהתאם לתוצאות המעקב, הרופא המטפל מבקר את מינון הורמון ההורמון שעל המטופלת להזריק. בזמן שהזקיק הגיע לבשלותו והביצית מוכנה להפריה,ימליץ הרופא למטופלת להזריק תכשיר אחר, את הורמון ההריון וכך למעשה מסתיים תהליך הביוץ.
בהתאם לסיבה לאי הפריון ימליץ הרופא המטפל למטופלת על קיום יחסים, השבחת זרע והזרעה תוך רחמית או שאיבת הביציות עבור מטופלות העוברות הפריה חוץ גופית.
הטיפול לגרימת ביוץ, מחקה את התהליך הטבעי ונמשך כשבועיים, במהלכם האישה מזריקה מדי יום את מינון הגונל אף שהורה לה הרופא, ובסוף התהליך את הורמון ההריון שגורם להבשלת הביצית וביוץ, בדומה לפעילות הטבעית של הורמון הביוץ.
תופעות הלוואי הינן גירוי יתר שחלתי והריון מרובה עוברים.
מקובל בנשים בגיל 38 עם ערכי הורמון הזקיק 12.5 להתחיל טיפול ישירות בגונל אף.
בהצלחה
דר` אלי גבע 
 
הווסת מאחרת לי ועשיתי כמה בדיקות שתן במר"מ וגם בדיקת דם שיצאה שלילי יש לי כאבים חזקים בגב מזה כמה ימים והיום הרופא אמר לי שזה כנראה אבן בדרכי השתן יש לי דלקת בשתן ואני מטופלת בזינט יצא לי היום פתאום תשובה של בדיקת דם 86.4 beta-hcg האם אני בהיריון והאם זה סופי כי נתבקשתי לעשות מחר בדיקה חוזרת אני מודאגת מכיוון שאני עם התקן וחוששת שמשהו לא בסדר בברכה מירב מצפה לתשובה מהירה
מזל טוב. הינך בהריון. יש לפנות לרופא הנשים בדחיפות בשל העובדה שיש לך התקן תוך רחמי והינך סובלת מכאב.
בהצלחה
דר` אלי גבע 
 
אני בת 30 ויש לי 2 בנים בריאים. כשישה חודשים אני מנסה להרות ללא הצלחה לאחר בירור עם הרופא הוא החליט לתת לי איקאקלמין שתיתי פעמיים ולאחר בדיקה עברתי את יום הביוץ ועכשיו (6.8)התחלתי שוב איקאקלמין והרופא המליץ על זריקת אוביטרל שקיבלתי 14.8 וקיימתי יחסים בלילה ובבוקר(חשוב לציין שאני רוצה בת לכן לפי יעוץ קיימתי יחסים לפני הביוץ יש לי כאבים בצד שמאל אפשר לעשות בדיקת הריון עוד לפני האיחור? אודה על תשובתך
בדיקת הריון מתבצעת כשבועיים לאחר הביוץ. במידה ותבצעי קודם לכן עשויה להתקבל תשובה חיובית שגויה.
בהצלחה
דר` אלי גבע 
 
חודש שעבר קיבלתי איקקלומין, 100 מג` ביום למשך 5 ימים. לאחר 35 יום לא קיבלתי ווסת ונרשם לי פרימולט נור 2 כדורים ביום למשך 10 ימים. נאמר לי שעליי להתחיל את הכדורים וברגע שאקבל (במהלך 10 ימי הטיפול) להפסיק.
שאלתי היא האם אני אמורה לקבל ווסת תוך כדי הטיפול או מספר ימים לאחר סיום כל הכדורים.
תודה.
במרבית המקרים הופעת המחזור מתחילה בתום סיום הטיפול.
בהצלחה
דר` אלי גבע 
 
יש לי חצוצרות חסומות משני הצדדים עם חשד להידרוסלפינגס (לפי צילום רחם) - בא"ס לא רואים את החצוצרות ולכן מניחים שאין המון נוזלים. עברתי 4 מחזורי טיפול מתוכם 2 פרוטקול ארוך, 1 קצר ללא דיכוי והחזרת עובר מוקפא חד. הכל נכשל והיה הריון כימי אחד כתוצאה מפרוטוקול ארוך, שממנו יש מספר רב של ביציות ועוברים יפים. לפני הליכה לכריתת חצוצרה - להערכתך יש טעם בפרוטוקול קצר עם גינרה ולאחר מכן דקא יומי עם גונאל ומנוגון במהשך? אמרו לי שזה מתאים יותר למבוגרות, מה דעתך?
כיום קיימת הסכמה רחבה בין רופאי הפוריות כי באותם מקרים בהם קיים הידרוסלפינגס דו"צ והמטופלת כשלה בטיפוליה הקודמים להמליץ על כריתת חצוצרות דו"צ. פרוטוקול קצר אינו הפרוטוקול המועדף כיום וגם באם תחליטי לבצע את הטיפול לא תצליחי בכך לשפר את סיכויי ההשרשה היורדים במקרה של הידרוסלפינגס דו"צ.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
עשיתי בדיקה ביתית לאחר יום אחד של איחור המחזור
והבדיקה הראתה קו כהה וקו בהיר.
מה זה אומר??
תודה
הנני ממליץ לבצע בדיקת דם, בתא כמותי לאישור הריון.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום ד`ר
רציתי לדעת איזה הכנה נדרשת לקראת החזרת עוברים? מתי מתחילים את טיפול ההכנה בכדורים לעבות את הרירית? באיזה יום של המחזור מתחילים טיפול? האם צריך להגיע לביוץ רק כדי להחזיר עוברים?
תודה רבה אשמח לקבל פרוט נרחב בנושא
קיימות שיטות שונות להכנת רירית הרחם לטיפול הנוכחי:
מחזור טבעי
איקקלומין
גונל
תכשירי אסטרוגן ופרוגסטרון
אי לכך, לכל טיפול מעקב פרטני שונה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע 
 
שלום רב
אני מטופלת אצל משיח קשה לי עם חוסר האינפורמציה שמבדבים לי לגבי כל התהליך הרוב נעשה דרך המזכירות .אשמח לדעת אם זה בסדר ואשמח אם תסבירו לי מה לא בסדר בתוצאת האסטרדיול שלי ולמה הטיפול נדחה ועלי לעשות שוב בדיקה בעוד יומיים התוצאה שלי היא ESTRADIOL(E2) 648.00 PMOL/ האם הכל בסדר? הבעיה שלנו היא זרע חלש ורירית דדקה למה לא נותנים משהו לעבות את הרירית אשמח לתמיכה
בברכה ותודה מראש נטע
לצערי, קיים קושי לתת לך תשובה מסודרת מאחר ואינני מיודע בהיסטוריה הרפואית שלך, תוצאות טיפולים קודמים, מהות הטיפול הנוכחי ועוד.
עקרונית, התכשירים הנמצאים בשימוש לעיבוי הרירית הינם תכשירי אסטרוגן: פרוגינובה, אסטרופם, אבורל או לשיפור הספקת הדם לרחם: אספירין, ויאגרה, ניפדיפין.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
 
שלום, נטלתי אאיקלמין לפני כשבועיים + , בשבוע שלאחר סיום הכדורים לא חשבתי כאב, אך בשבועיים האחרונים יש לי כאבים נוראיים בבטן התחתונה וכן כאבי גב ואגן- ממה זה נובע ומה עושים?
במידה ואינך הרה. ממליץ לשלול ממצא ציסטי שחלתי שהופיע בעקבות הטיפול, וגורם לכאבי בטן תחתונה/אגן.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום ד`ר
רציתי לדעת האם מותר לקיים יחסי מין לפני החזרת עוברים? וכמה זמן אחרי החזרת עוברים מותר לקיים יחסי מין?
תודה ריקי.
אני ממליץ לא לנסות ולהמנע עד 5 ימים לאחר ההחזרה. שלב זה מאופיין בתחילת ההשרשה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום, לפני תרומת ביצית וזרע. ביצעתי "חיקוי מחזור" עם פרוגסטרון ופיפל והכל היה תקין. רירית תלת שכבתית, מבנה תקין הסטרוסקופיה תקינה - אך אני מגיעה לרירית 5.5 למרות שניסינו מינונים שונים של אסטרופם. האם יש דרך לעבות את הרירית? האם ידוע לך על רירית 5.5 שנקלטים להריון תקין? פשוט לא יודעת מה לעשות למרות שהכל תקין חוץ מעובי הרירית שהייתי שמחה אם הייתה יותר עבה. אודה לתשובה
בעיות ברירית הרחם מהוות את אחד מגורמי התסכול הגדולים ביותר בטיפולי פוריות הן למטופלת והן לרופא. ההסתברות להשרשה גדלה באופן ישיר עם עובי הרירית. במקרים הנ"ל יש להיועץ עם הרופא המטפל כיצד לנהוג. במרבית המקרים הללו הנני ממליץ על טיפול במדבקות אסטרוגן או טבליות וגינליות במקביל לשיפור זרימת הדם לרחם.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
אני בת 26-נוטלת גלולות כבר המון שנים,החודש האחרון כשהגיעה ההפסקה של ה 7 ימים הווסת שלי הופיעה רק ביום השביעי של ההפסקה (בזמן שלרוב הווסת מופיעה ביום הרביעי להפסקת הגלולות)רציתי לדעת האם זה בסדר??? והאם אני יכולה להמשיך ליטול את החפיסה הבאה של הגלולות כרגיל למרות שזהו היום ה1 של הווסת שלי??(אינ משתמשת בגלולות יסמין)
תודה מראש אסתי!

התופעה שכיחה במטופלות הנוטלות גלולות לתקופה ממושכת. המשיכי רגיל בנטילה.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
שלום וערב טוב דר" אלי גבע שאלה לי אלייך
היה לי כעבים בבטן בצד ימין מאוד חזקים
עשתי בדיקה אולטרסואנד ואמרו לי שיש לי ציסטה דמית ומורגית הייתי מאושפזת בבית חולים התפוצצה לי בבטן ואמרו לי לחכות
אחרי הווסת יוכול להיות שיצתרכו להוציא אותה
האם זה מסוכן הציסטה כיום בגודל 3.3 זה
מה שאני יודעת אני נורא מפחדת שחררו אותי
עדין יש כאבים כמו פנדצית אולכים ובאים
בבקשה עם אפשר תחזיר לי תשובה בהקדם
האפשרי בתודה מראש מעיין ציון
תדריך אותי מה לעשות.

מדבריך עולה כי מדובר בציסטה שפירה / גופיף צהוב לאחר הביוץ. במקרים בהם הדבר מלווה בכאב או בדימום בחלל הבטן קיימת הוריה לביצוע לפרוסקופיה. לכן, בכל כאב יש לפנות לשירות רפואי זמין.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
התכשיר AEHDיתכן ומוריד את רמת הFSH אך ידוע לי שכמות הביציות בשחלות נקבעת בגיל צעיר מאוד והיא מתמעטת עם כל מחזור ווסת ולכן לא ברור לי כיצד התכשיר הזה נותן תוצאות ,שרומזות על רזרבה שחלתית גבוהה יותר =האם הוא מגדיל את הרזרבה של הביציות ואם כן כיצד? כמו כן,כמות הביציות לא מעידה על איכותן ולכן האם תכשיר זה גם משביח את הביציות ,שנותרו בשחלה ?תודה
איכות הביציות וכמותן הינן 2 דברים שונים. הכמות נקבעת לרוב בהתאמה לרמות ה FSH. איכות הביציות הינה נקבעת ע"י גורמים גנטיים, סביבתיים, אורח חיים וכדומה. קרי, אין התאמה בין שימוש ב DHEA לבין איכות ביציות.
בהצלחה,
דר` אלי גבע
האם גונאל מקדים את הביוץ.
התכשיר גונאל-אף אינו מקדים את הביוץ. התכשיר מכיל את הורמון הזקיק (FSH) הגורם לגיוס מספר רב יותר של זקיקים
בהצלחה
ד"ר אלי גבע
גם אם זה לא תכשיר של סרונו אני מקווה לקבל תשובה= מהו תכשיר בשם AEHD שיש אומרים שתורם להשבחת הביצית ? תודה רות
התכשיר הינו הורמון אנדרוגני המופרש מבלוטת יותרת הכליה והשחלה ביחסים שונים. קיימים בספרות הרפואית מספר עבודות מצומצמות אשר בהם נכתב כי נראתה ירידה ברמות הורמון הזקיק (FSH) המבטא באופן עקיף את הרזרבה השחלתית, לאחר השימוש
בהצלחה
ד"ר גבע אלי
שלום
רכשתי את האוביטרל והוא לצערי נשכח בתא המיטען ברכב כ 4 שעות. האם זה ניתן עדיין לשימוש? תודה

חשוב להתייעץ עם בית המרקחת או לחילופין עם חברת מרק-סרונו.
בהצלחה
ד"ר אלי גבע
שלום ד`ר
הרופא נתן לי מהיום השלישי של המחזור לקחת פרוגינובה ובטעות במרשם כתב פרוגילטון. 4 ימים לקחתי 3 פעמים ביום כדורי פרוגילטון לבנים וביום החמישי לקחתי 2 חומים ובערב התקשרתי לרופא והוא אמר שזה טעות שאתחיל לקחת פרוגינובה.
אני לפני החזרת עוברים מוקפאים האם נראה לך שמחזור טיפול זה כשל? אפשר לתקן עם התחלת טיפול פרוגינובה באיחור מהיום השביעי למחזור?
תודה על תשובתך ריקי המודאגת שאפספס טיפול במחזור זה
חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל. בשל העובדה שמדובר בהחזרת עוברים מופשרים ניתן לקבל מחזור בעזרת תכשירים פרוגסטגניים או להמתין ולהתחיל את הטיפול מחדש.
בהצלחה ד"ר אלי גבע
התחתי צום ( תשעה באב.) אתמול בלילה. הזרקתי אוביטרל ב5 בבוקר של יםו ראשון. לאחר טיפול בגונל, מווגון וצטרוטייד. השאיבה נקבעה ליום שני בצהריים. האם מותר ליל המשיך לצום, האם חלילה יכולות להיות השפעות?
התשובה ניתנת לאחר הצום ככלל מותר לצום. אם יש גירוי רב של השחלות יש לשתות הרבה להמנע מגירוי יתר. בהצלחה, ד"ר וייזר
בוקר טוב לך יש לי שאלה אחת עברתי הזרעה בתאריך 30.7 ו9.8 קיבלתי דימום קל אחרי ניגוב וזה פסק האם זה דבר נורמלי אני אמורה לעשות בדיקת הריון 13.8 האם פיגששתי או שזה צריך בדיקת רופא אודה לך אם תענה לתשובתי כי אני מאוד מפוחדת מזה בתודה סיגל
 עשי בדיקת הריון ולפי התוצאה דברי עם הרופא. דימום לכשעצמו לא אומר שום דבר. בהצלחה.
שלום לך יש לי שאלה אני עברתי הזרעה ב30 7 והיום 9.7 ראיתי דם כאשר הכנסתי את המוליך של הנרות האים זה טבעי לקבל דימום או אחרי 11 ימי הזרעה או שזה חריג וצריך לפנות לרופא אשמח לקבל את תשובתך בהקדם כי אני מפוחדת
עשי בדיקת הריון ולפי התוצאה דברי עם הרופא. דימום לכשעצמו לא אומר שום דבר. בהצלחה ד"ר וייזר
שלום ד`ר
התחלתי לפני חודש טיפולים של הפריה חוץ גופית. שאבו לי 16 ביציות והוחזרו לי 2 עוברים. כעבור 12 יום קבלתי מחזור ותשובת הבטא יצא שלילית. הגעתי לרופא להמשך שלב ג` של הטיפול הוא נתן לי 3 פעמים ביום לקחת פרוגילטון ואחרי 10 ימים לעשות אולטרסאונט ואז להמשיך גם עם הפרוגילטון וגם לקחת 3 פעמים ביום אוטרוגסטן של 200 מ`ג.
1. מהרגע שהתחלתי לקחת את הפרוגילטון דימום המחזור נעצר.כתוב בהוראות של הפרוגילטון שאחרי הפסקת הכדורים מקבלים מחזור מדוע אני צריכה לקבל שוב מחזור הרי אני כרגע במחזור ואחרי סיום הכדורים יחזירו לי עוברים מוקפאים ואז אקבל מחזור? אם אפשר להסביר לי מה כוונת הרופא במתן תרופה זו
2.הייתי רוצה לקבל פירוט על פעילות הפרוגילטון האם הוא משהה את הביוץ? ולמה הוא גורם? מה פעילותו? מדוע נראה לך שהרופא בחר דוקא בטיפול זה? מה השיקולים?
3. מה מטרת האוטרוגסטן? האם זה לא מינון גבוהה 600 מ`ג ליום?
4. האם לא צריך תרופה נוספת לאיחור הביוץ שהביוץ לא יקרה הרבה לפני החזרת העוברים?
אודה לך מאוד אם תענה לי על כל השאלות אני מאוד מודאגת שאפספס את החזרת העוברים במחזור זה . תודה רבה
1. דברי עם הרופא בפרוגילוטון יש כדורי אסטרוגן ופרוגסטרון (לבן אסטרוגן חום פרוגסטרון) הרופא אמור להסביר לך איזה סוג ומתי לקחת. קשה לי מתיאורך להבין.
2. פרוגילוטון מכיל גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון. שימושיו מגוונים. קשה לי ממה שתיארת להבין את הכוונה. התייעצי עם רופאך.
3. אוטרוגסטן הוא פרוגסטרון המשמש לתמיכה בעיקר לאחר החזרת עוברים ב-IVF. 600 מ"ג, בשלש פעמים ביום כ"א 200 מ"ג זה המינון המקובל.
4. לאחר מתן האוביטרל אין צורך בתרופה למניעת הביוץ. מכיוון והחזרת עוברים מתבצעת לאחר הביוץ.
בברכה,
ד"ר וייזר
שלום
1. מהם הסיבות שלא נקלטתי להריון בטיפולי ivfלאחר החזרת 2 עוברים? כאשר הרפא אומר שזה מצב הכי טוב להחזרת העוברים
2. אחרי כמה טיפולים יש סיכוי להרות?
האם בהחזרת עוברים מוקפאים יש את אותו סיכוי להרות כמו בהחזרת עוברים טריים?
3. מהו הטיפול הנדרש להכנה לקראת החזרת עוברים?
אודה לך נורא אם תענה לי לכל השאלות
תודה רבה
1.יש גם עניין של מזל . צריך בדיקה של חלל הרחם לראות שאין בעיית השרשה.
2. יש כאלה שאחרי טיפול ראשון וכאלה אחרי טיפול שישי. הסטטיסטיקה הכללית אומרת שרב הנשים יהרו אחרי עד 6 טיפולים. במוקפאים הסיכוי הוא סביב 20% הצלחה. בהצלחה
3. תלוי אם מדובר במחזור טבעי אז רק תוספת פרוגסטרון לאחר הביוץ. במחזור תחליפי מכינים קודם עם אסטרוגן ומס` ימים לפני ההחזרה גם תוספת פרוגסטרון.
לגבי שאלתי שלא הבנתה אותה לאיזה בדיקות עושים לגבי הזרע באיזה איכות הזרע שהיא יוצאת להפשרה עד להזרקה לתוך צוואר הרחם האם הזרע תקין ואכותי
לאחר ההפשרה הזרע נבדק שוב לגבי כמות הזרע ואחוז התנועה. תוכלי לקבל את הנתונים במעבדה בה בוצעה ההפשרה והרופא יכול להסביר לך את הנתונים.בהצלחה ד"ר וייזר
שלום לך יש לי 2 שאלות אחת מה ההבדל הזרעה בתוך צוואר הרחם לבין תוך הרחם ולמה הסיכוי מאוד נמוך שמזריקים לתוך צוואר הרחם שאלה 2 האם יש עוד בעייה לקליטת הריון חוץ מהביוץ אודה לך אם תענה לשאלתי תודה מירב
הזרעה לצואר מקובלת בחלק מהטיפולים לעיתים כשמבצעים הזרעה מסיבות טכניות, מעט יותר שעות לפני הביוץ ורוצים לחקות את התהליך הפיזיולוגי בו הזרע משתחרר מהצואר לרחם. 2. יש מגוון סיבות לאי פריון לא רק ביוץ. בעיות בחלל הרחם ו/או החצוצרות. בעיות זרע בעיות גנטיות ואחרות. בהצלחה ד"ר וייזר
שלום לכם רציתי לשאול שאלה אם בבנק הזרע עושים בדיקות לזרע או השבחות לפני שהם מזריקים אותם למטופלים בתודה סיגל
לא ברור לי לאיזה בדיקות את מתכוונת. לאחר ההפשרה בודקים כמות תאי זרע ואחוז תנועה. מורפולוגיה לא נמדדת שוב לפני השבחה.
ד"ר וייזר
טופלתי החודש בפוריגון 50 לקראת IUI והרופא הורה לי להזריק אוביטרל 250 שלושה ימים החל מהיום ה-11. בעבר נהגו לתת לי רק זריקה אחת. האם אין סכנה בעקבות שימוש כזה באוביטרל?
כנראה מדובר בתמיכה לוטאלית לאחר הביוץ. כעקרון אין סכנה יתכן יותר סיכון לגירוי יתר. אך אני מניח שהרופא שלך שקל את הסיכון אם החליט לתת. בהצלחה ד"ר וייזר
כנראה מדובר בתמיכה לוטאלית לאחר הביוץ. כעקרון אין סכנה יתכן יותר סיכון לגירוי יתר. אך אני מניח שהרופא שלך שקל את הסיכון אם החליט לתת. בהצלחה ד"ר וייזר
המקלונים ברובם מדוייקים. אך עשי בכל זאת בדיקת דם 12 יום לאחר ההחזרה. בהצלחה ד"ר וייזר
top
שלום עשיתי מעקב זקיקים ונאמר לי שזה הביוץ יצא יום רביעי אני קיימתי יחסים ביום שני וזהו מכיוון שסבלתי מדלקת בשתן חריפה האם קיים סיכוי שנקלטתי להריון?
.זרע יכול להחזיק מעמד 48-72 שעות כך שבהחלט יתכן ותהרי. בהצלחה דר" וייזר 
בוקר טוב רציתי לשאול שאלה קיבלתי מחזור ב19. 7 אחרי 4 ימים לקחתי אקקלומין ועשיתי מעקב זקיק הזקיק במשך 3 ימים הזקיק הגיע ל19 ורירית הגיע ל 7.9 למחרת קיבלתי אביטרול למחרת עברתי הזרעה שאלתי היא מה הסיכוי שלי להיכנס להריון אני בת 37 אודה לכם אם תענו לשאלתי אני בלחץ תודה סיגל
בכל מקרה לא ניתן להקל על הלחץ עד בדיקת ההריון. את מתארת ביוץ טוב שהושג על ידי איקקלומין. באופן כללי בלי לדעת את כל ההסטוריה שלך ובדיקות הזרע, הסיכוי במחזור של איקקלומין אם מדובר בעיית ביוץ עומד על 15-20% הצלחה. בהצלחה ד"ר וייזר
שלום,
אני בת 28. נטלתי גלולות למניעת היריון במשך כ- 8 שנים. הפסקתי לפני 8 חודשים לקחת גלולות (אחרי החתונה). ומאז המחזור היה סדיר (כל 30 עד 32 יום), פרט לחודש האחרון בו לא קיבלתי מחזור.עשיתי מספר בדיקות להיריון וכולן שליליות. לאחר שלושה שבועות איחור ביצעתי אולטראסאונד, ולפיו נאמר לי שרירית הרחם דקה וחסר פרוגסטרון ולכן נתנו לי כדורי פרוגסטרון להחשת המחזור. (עוד נאמר לי שיש ביציות ורמת האסטרוגן טובה) אני רוצה לציין שלפני חודשיים עברתי לגור בפיליפיניים עם בעלי לשנתיים במסגרת עבודתו של בעלי. אז האולטרסאונד נעשה במנילה. בגלל שאני לא מבינה את הרופאים כאן אני מאוד לחוצה. ומעוניינת להיכנס להיריון. רציתי לשאול, מה המשמעות של רירית 4.8 מ"מ (כך לפי דו"ח האולטרסאונד) ? וכן האם מדובר בבעיה שתמיד תהיי לי עכשיו למרות שעד עכשיו המחזור היה סדיר? ושאלה נוספת, האם עם תחילת נטילת כדורי הפרוגסטרון אני יכולה לנסות להיכנס להריון ? או שמדובר בהיריון בסיכון ועליי לחכות עד שאקבל את המחזור בעקבות הכדורים? האם זה אומר שעכשיו תהיה לי בעייה להיכנס להיריו. עוד אציין שכל שאר הממצאים היו טובים באולטראסאונד (שחלות ורחם בסדר)
תודה רבה מקרב לב
טלי

פי תיאורך מדובר בבעיית ביוץ. כמה חודשים היה ביוץ לאחר הפסקת הגלולות ולכן המחזור היה סדיר. המחזור שאת מתארת בו רירית הרחם היתה דקה מראה כי לא היה ביוץ. אם קיבלת אחרי נטילת כדורי פרוגסטרון זה אכן מוכיח כי לא היה ביוץ. ניתן להרות מייד במחזור הראשון לאחר נטילת הפרוגסטרון ואין צורך להמתין. בכל מקרה אין צורך להילחץ צריך איבחון כי מדובר אכן בבעיית ביוץ ואז להתאים טיפול להשראת ביוץ שבד"כ אינו מסובך. בהצלחה ד"ר וייזר
היכן מזריקים luveris בישבן או בבטן?
האם את ה-cetrotide מזריקים רק בבטן או בישבן?

ובריס וצטרוטייד מוזרקים תת עורית. בד"כ מזריקים באיזור הבטן שהוא קל יותר להזרקה עצמית.
בברכה,
ד"ר וייזר
בהמשך לשאלתי הקודמת-האם קיים טיפול כלשהוא הורמונלי או אחר, שיכול לעזור לשפר את תיפקוד מנגנון תיקון הנזקים הגנטיים בביציות לאחר כניסה להריון בגיל מעל 45?
כבר עניתי בפורום זה מס` פעמים כי לצערי לא ניתן לנצח את הגיל. אין טיפולים מוצלחים מעל גיל 45 למעט מקרים אנקדוטליים ביותר ודרוש יעוץ קפדני האם קיים סיכוי כלשהוא במידה ורוצים להתחיל טיפול מעל גיל 45.
בברכה,
ד"ר וייזר
האם ישנם הורמונים או טיפול רפואי אחר כלשהוא ,שיכול לשפר את איכות הביציות ולשפר את יכולתן לתקן מומים כרומוזומליים ולבכך למנוע הפלות טבעיות?
כעקרון לא ניתן לשפר, ישנם טיפולים שונים שלעיתים האישה מגיבה אליהן יותר טוב ונוצרים עוברים באיכות מעט יותר טובה. צריך לשבת עם הרופא שלך ולעבור על כל הטיפולים ולראות מה ניתן לשפר. לגבי תיקון מומים כרומוזומליים זה חלק מהגיל ותלוי במטען של הביצית ולא ניתן לשיפור
בברכה,
ד"ר וייזר
מה הסיבה הפיזיולוגית להפלות טבעיות בהריון מביציות האישה (לא מתרומת ביצית) לאחר גיל 45? אם הסיבה קשורה לחוזק הרחם הרי שהפלות כאלו אמורות לקרות גם בתרומת ביצית - ידוע לי שגם בתרומת ביצית מקבלים הורמונים לחזק את יכולת הרחם להחזיק את העוברים ואותם הורמונים יכולה לקבל גם אישה שהרתה מהביציות שלה כדי למנוע הפלות-אודה על ההסבר
הסיבה להפול מעל גיל 45 היא בעיקר איכות ירודה של ביציות. מנגנוני תיקון הנזקים הגנטיים בביצית עובדים פחות ויש יותר מומים כרומוזומליים הגורמים להפלה. לגבי הרחם הוא כמעט ולא "מזדקן" ולכן בתרומת ביצית ניתן על ידי הכנה הורמונלית מינימלית להכין את הרחם להריון. כמובן במידה וישנו שרירן או פוליפ רחמי המפריע לקליטת הריון, זה יהווה בעיה הדורשת טיפול גם לפני תרומת ביצית. אך אלו מיעוט המקרים והרב נובע מהסיבה הקודמת שציינתי. בהצלחה
ד"ר וייזר
הפניתי אליך שאלה בנוגע להפלות לאחר גיל 45 והסבר לכך ואתה ענית לי תשובה לא רלוונטית לגבי ערכים במעבדה-נראה לי שזו תשובה לשאלה של שואלת אחרת אודה על תשובתך לשאלתי המקורית
אנא שאלי שוב את השאלה על מנת שאוכל להעבירה לרופא
תודה
מהי הסיבה לנפיחות בבטן העליונה (ללא כאבים)לאחר החזרת עוברים? יש מה לניות מודאגים?
נפיחות בבטן עליונה בלבד ללא סימנים אחרים יתכן וקשורה לגדילת השחלות או לא קשורה כלל. אם זה הסימן היחידי אין מה להיות מודאגים.
בברכה, ד"ר וייזר
אני אחרי החזרת עוברים ויש לי מעט לחץ בבטן ונפיחות. מהי הבדיקה כדי לראות אם אכן יש תגובה יתר שחלתית? איזו בדיקה גופנית עוברים? ואם כן מה הטיפול? איזה כאבים צריכים התיחסות עד כדי הגעה לחדר מיון? האם הטיפול בחדר מיון לא פוגע בעוברים להתפתח?
הבדיקה היא בדיקה גופנית כולל אולארסאונד לראות גודל שחלות וכמות נוזל באגן. בנוסף בדיקות דם בעיקר ספירת דם לראות את מידת צמיגות הדם. הבדיקה לא פוגעת כלל בעוברים. אם יש כאבים מעבר לאי נוחות, תפיחות בבטן יש להתיעץ עם רופאך וךפנות לבדיקה. בהצלחה
אני נשואה כבר 7 חודשיים והמחזור שלי לא סדיר לפעמים הוא מאחר בכמה שבועות לפעמים כמה חודשיים ולפעמים כמה ימים האם זה בעיה רצינית להיכנס להריון או שזה דבר שיכול להסתדר ?ואיך??
מחזור לא סדיר בד"כ מצביע על בעיית ביוץ. בלי לדעת את גילך והרקע במידה ויש בעיית ביוץ זה בעיה בד"כ פשוטה לטיפול. בכל מקרה אם זה המצב ובעיקר אם גילך מעל 35 יש לפנות לבירור כעת רצוי עם מומחה לפריון. בהצלחה.
מה הסיבה הפזיולוגית(האם הרחם חלש מידי?),שאחרי גיל 45 יש נטיה להפלה טבעית גם אם נכנסים להריון? אם כך מדוע נשים מקבלות תרומת ביצית עד גיל 51 אם הרחם שלהן לא מסוגל להחזיק את ההריון?אני מניחה,שיש הורמונים,שעוזרים לביצית להשתרש ולהישאר ברחם ואם זה כך אפשר לתת אותם ההורמונים גם למישהי,שנכנסת להריון מביציותיה שלה בגיל מאוחר? אשמח להסבר ברור בענין-תודה
כעקרון ברב המעבדות מעל 10 יח`. בד"כ זה לפחות מעל 20-40 יח`.
בברכה,
ד"ר וייזר
ד`ר שלום:
ממתי אפשר לקיים יחסים אחרי החזרת עוברים בטיפולי ivf?
מה ערך בטא צריך להיות בבדיקת דם הנעשית לאחר 14 יום מיום החזרת העוברים כדי לראות שנקלט ההריון?
תודה. מחכה לתשובה
אין כלל מוחלט כל רופא וגישתו הוא. לדעתי לאחר 4-5 ימים ניתן לקיים יחסים.
בברכה ד"ר וייזר
אם אפשר אשמח לקבל תשובות למייל מפני שאני לא יודעת מתי התגובות מתפרסמות וגם אני לא מוצאת את השאלות ששאלתי בין כל כך הרבה שאלות ואלו שאלות שדחופות לי וחשוב לי לקבל תשובה כמה שיותר מהר. תודה
תודה ואשמח אם תתחשבו
שלום רב,
לא ניתן לקבל תשובות ישירות למייל, כל הפורום מנוהל דרך האינטרנט , כל השאלות והתשובות "נכנסות ויוצאות" דרך הפורום , במשך כל יום נכנסות שאלות ואנו משתדלים לענות עליהן בתוך 24-36 שעות.
בברכה,
סרונו
שלום ד`ר
כמה זמן אחרי החזרת עוברים אפשר לחזור לפעילות רגילה? האם יש איזה סיכון להרים ילדים? כמה זמן אחרי החזרת העוברים אפשר לעשות בדיקת דם והתוצאה תהיה נכונה?
תודה על עזרתכם . ישר כח!
יום למחרת אפשר לחזור לפעילות רגילה כמובן לא מאמצים פיזיים חריגים. בדיקת הריון 12 יום מההחזרה. בהצלחה
ד"ר וייזר
אני אחרי החזרת מוקפאים ביום ה- 14 בטא 71 האם בערכים אלו בהחזרת מוקפאים יש אפשרות ליותר מעובר אחד ?
קשה לנבא לפי ערכי בטא את מס` העוברים. זה ערך יפה אך לא ניתן להסיק ממנו. בהצלחה ד"ר וייזר
 
שלום ד"ר
אני באמצע טיפולי ivf בשאיבה נשאבו לי 16 ביציות שמתוכן 11 הופרו האם זה בסדר? מספר שעות אחרי השאיבה התנפחה לי הבטן והתחילו כאבים נוראים סביב התבור ובבטן התחתונה האם זה נורמלי? יום לאחר השאיבה התחלתי לקחת ג`ל קרינון וביום השני ממתי שהתחלתי לקחת התחילו לי הפרשות חומות ומעט אדומות נפיחות בבטן ואף כאבים. האם זה צריך התיחסות או שאלו התופעות של הקרינון?
האם הקרינון גורם לנפיחות הבטן?
איך בודקים אם נגרם תגובה יתר שחלתית?
מחכה לתשובות מהירות. תודה רבה.
אחוז ההפריות יפה מאוד. יתכן והכאבים עקב השאיבה אך בהחלט לא ניתן לשלול גירוי יתר מה גם שמס` הביציות שנשאבו הוא לא קטן. התייעצי עם רופאך לגירוי יתר יש לבצע בדיקה גופנית וספירת דם. בכל מקרה שתי הרבה לפחול 2.5 ליטר ליממה. בהצלחה. ד"ר וייזר
אמנם מדובר בחצי אחוז באוכלוסיה ,שנכנסה להריון בגיל זה ואפילו ספונטני ללא הורמונים מביציותיה שלה,אך איש לא יכול לדעת מהו המצב במקרה שלי ולכן חבל שגישתך כל כך שלילית-למזלי,אני מטופלת על ידי רופא מאוד בכיר ובעל נסיון ואם הוא לא התייאש ממני אז חבל שאתה כן-מענין איזו תשובה הייתי מקבלת על שאלתי הקודמת לולא ציינתי את הגיל-אודה לך אם בכל זאת תענה על שאלתי הקודמת כאילו שנשאלה על ידי בת 37
אני מאוד מצטער אם נפגעת אך את העובדות לא ניתן לשנות. אין הריונות המסתיימים בלידה (לא הפלה) מעל גיל 45+, בטיפולים כולל הפריות מבחנה וזה נתונים מהיחידה הטובה בעולם בקורנל ניו-יורק. בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה ואם תשאלי שוב אענה באופן כללי על אפשרויות הטיפול
בברכה, ד"ר וייזר
האם השימוש בהורמונים בכל חודש במהלך טיפולי הפריון (איקקלומין וגונל F) יכולים לגרום לנפיחות בגוף (בטן, רגליים)?
בד"כ לא גורם לנפיחות, אלא אם מדובר בגירוי יתר. בכל מקרה התייעצי עם רופאך. בהצלחה ד"ר וייזר
כתבת לי ,שלעיתים בטיפולים תכופים חודש בחודשו בגונל הגוף לא תמיד מגיב ולא מייצר זקיק כפי שקרה אצלי לאחר ש-3 חודשים היה זקיק ובמשך חודשיים לא - כתבת גם שלא בהכרח מחליפים הורמון אלא מחליפים טיפול וזה לא היה ברור לי-במקרה שלי לא מדובר בIVFאלא בהזרעה וטיפול הורמונלי מפאת גילי (47) ברור לי גם שסיכויי אפסיים ,אך אין לי כסף לתרומת ביצית ולכן אני בכל זאת מנסה (הקצבתי לעצמי שנה) ולכן לאיזה טיפול אחר התכוונת במקום להחליף את ההורמון?
לצערי בגיל 47 אין סיכוי כי תהרי מהטיפול ולדעתי חבל על ההורמונים שאת מכניסה לגוף. לצערנו עד היום אין שיטה לנצח את הטבע שהגביל את גיל הפוריות, למעט בתרומת ביצית. בררי על ביטוחים משלימים בקופה ואחרים על מנת לגייס את הכסף. בהצלחה ד"ר וייזר
האם יכול להיות מצב בו בהמצע טיפול הפרייה חוץ גופית אכנס להריון לאחר כמה זריקות ולאחר שבוע לשאוב ביציות?אך יודעים שלא נינסכתי טבעי במהלך הטיפול
לא ברורה לי השאלה בדיוק. ניתן להרות ספונטני לפני הטיפול. במהלך הטיפול ישנו דיכוי הורמונלי ולפני הטיפול נבדקים ההורמונים ויש קבלת וסת. אם הפרוגסטרון נמוך וקיבלת וסת משמע אין הריון. בטיפול בפרוטוקול ארוך של דקהפפטיל יתכן וביום ה-21 בו מתחילים דקה יהיה הריון אך אין בזה נזק
ומוסיפים תמיכה.
בברכה ד"ר וייזר
שלום האם ביוץ עצמוני לפני טרם שאיבת בציות בטיפולהפרייה חוץ גופי עורס את המשך הטיפול
ביוץ מוקדם פוגע בטיפול מכיוון ולא ניתן לשאוב ביציות או שהם באיכו פחות טובה
בברכה,ד"ר וייזר
אני מזריקה גונל כבר חמישה חודשים-בשלושת החודשים הראשונים הגוף הגיב וייצר זקיק בקצב מתאים-בפעם הרביעית ביום ה-14 הופיע זקיק בן 11 מ"מ והרופא הורה לי להפסיק להזריק ולחכות למחזור הבא-כעת אני במחזור החמישי לאחר הזרקה של 600 יחידות ושוב עדיין אין זקיקים והרירית 3 מ"מ- מה הסיבה,שבפעמים הראשונות היתה תגובה לגונל ובפעמיים האחרונות התגובה איטית מהרצוי? האם כדאי להחליף את ההורמון?תודה
התגובה השחלתית יכולה להשתנות ממחזור למחזור, בעיקר אם הטיפולים תכופים. השאלההיא לא אם להחליף הורמון או לא אלא אם הזרקת 5-6 ח` האם להמשיך באותו טיפול או להחליף טיפול. יש להתייעץ עם רופא פריון. בהצלחה
ד"ר וייזר
כרוב לשנה אני לא נקלטת להריון. לפי בדיקות דם ומעקב זקיקים הורתה לי הרופאה להזריק אוביטרל, השאלה שלי היא כמה שעות לאחר ההזרקה מתקיים הביוץ?
הביוץ מתרחש 36-40 שעות לאחר האוביטרל
בברכה ד"ר וייזר
אני מזריקה גונל F -על האריזה רשום שניתן להשתמש עד 28 יום מהפתיחה-האם זה נכון גם כאשר מיד לאחר ההזרקה אני מחזירה את המזרק למקרר ומוציאה שוב לחמש דקות למחרת להזרקה נוספת?כלומר,האם התוקף בן 28 יום נכון גם כאשר המזרק חוזר לקירור ולא נשאר בחוץ עד למחרת?כמו כן,שאלה נוספת- שימוש בהורמונים עלול לגרום לסרטן שד -מה אורך הזמן הממוצע שבו השימוש עדיין יחסית בטוח ולא מהווה סיכון מסוג זה?
לא הבנתי בבירור את שאלתך אך המזרק תקף בקירור ל-28 יום ונלקח בחשבון הכנסה והוצאה מהמקרר
לגבי הורמונים וסרטן שד מתחבטים רבות בשאלה זו ונכון להיום במחקרים גדולים אין עליה בשכיחות סרטן שד
בהצלחה
ד"ר וייזר
אני לוקחת פיוריגון.האם צריך לקחת אותו כל יום בשעה קבועה? אתמול לקחתי בשעה 6 כמה שעות אחרי אפשר לקחת ביום למחרת? אני לוקחת דקפפטיל מידי יום של 0.1 שמעתי שאפשר לקחת את הדקפפטיל פעם אחת אצל האחיות שמכינות תרכובת משני חומרים ואז הוא מחזיק חודש בגוף האם ההשפעה של פעם אחת בחודש והלקיחה מידי יום הם בעלי אותו הפקט?? אני בטיפולי ivf ביום השלישי למחזור בבדיקת אולטרסאונט בשחלה ימנית נצפו 13 זקיקים קטני ובשמאלית לא נצפו בכלל ובבדיקת דם e2=158 ופרוגסטרון2.5 האם זה בסדר (בנתיים אני לוקחת רק דקפפטיל)??? תודה רבה אשמח לקבל תשובות מהירות
חשוב להקפיד על זמן קבוע אך אפשרי מרווח של מס` שעות כל יום. דקה פפטיל חודשי נותן דיכוי עמוק יותתר מהיומי שעלול להמשך עד 6 שב`. ההחלטה במה להשתמש תלויה ברופאך. זה נראה כאילו את בדיכוי מבחינת בדיקות הדם. בהצלחה
ד"ר וייזר
רציתי לשאול עוד שאלה , לבעלי יש מה שנקרא חרדת ביצוע , האם סרפ פונוגרפי יכול לשפר לו את הטיפול כי כבר האמת אנחנו כבר הגענו למצב משבר בעניין ואנחנו כל הזמן רבים על נושא זה - זה כבר קורה מעל שנה והאמת אני המון מלחיצה מה אפשר לעשות?
מחזור לא סדיר מצביע בד"כ על כך שאין ביוץ. על גלולות תמיד יהיה מחזור סדיר. אם את רוצה להיכנס להריון והמחזור לר סדיר כל 26-35 יום זה מצביע על בעיית ביוץ. זה לא דבר מסובך ומהווה 10-15% מבעיות הפריון. פני לרופא פריון ליעוץ. בהצלחה
היי,
הפסקתי את הגלולות בחודש אוקטובר ועד חודש ינואר הייתי מקבלת כל חודש את המחזור , מינואר התחלתי לקבל את המחזור כל חודש וחצי ממש יוצא שאני מקבלת חודש כן וחודש לא , שהייתי אצל גניקולוג , הוא אמר לי שכל עוד את מקבלת את המחזור באופן רוטיני זה נקרא סדיר , זה מאוד מוזר לי כי גם לפני שלקחתי גלולות (אני לקחתי שלוש שנים פמינט )היה מאחר לי ולכן התחלתי לקחת אותם ועכשיו שאני רוצה להיכנס להריון אני לא אוכל לדעת האם מאחר לי או לא ,
אבקש ייעוץ תודה
מחזור לא סדיר מצביע בד"כ על כך שאין ביוץ. על גלולות תמיד יהיה מחזור סדיר. אם את רוצה להיכנס להריון והמחזור לר סדיר כל 26-35 יום זה מצביע על בעיית ביוץ. זה לא דבר מסובך ומהווה 10-15% מבעיות הפריון. פני לרופא פריון ליעוץ. בהצלחה
בברכה
ד"ר וייזר
שלום רב,
אבקש לדעת האם יש צורך ללכת הליכה של כ-15 דקות לאחר החדרת הומר להגברת יעילות התרופה.
תודה.

לא כתבת איזה תרופה. אם הכוונה לקרינון לתמיכה וגינלית, אז כן מומלץ ללכת.
בברכה
ד"ר וייזר
ביום ה-7 למחזור, עובי הרירית היה 3.8, ארבעה ימים קודם לכן העובי היה 2.8.
האם יש מספיק זמן עד ליום ה14~ כדי שהרירית תספיק להתעבות?

יתכן שכן. לא ברור לי האם מדובר במחזור טבעי או מחזור עם טיפול. האם עברת לידות/הפלות. אלו נתונים חשובים.
שלום,
ביום 2/6/08 בוצעה שאיבה וביום 5/6/08 הוחזרה ביצית אחת. מיום השאיבה, החלו כאבים מסביב לטבור ובאזור הבטן התחתונה. מיום ההחזרה, יש כאבים ממוקדים בצד ימין עם הקרנה לרגל, כאבים בשדיים, גרד בפות, ולעיתים הפרשות גושיות צהובות ואדמדמות, ובעיקר בחילות קשות. מה עושים?
תודה.
לפנות לרופא מטפל. בהצלחה
כשאתה שוכב עם בחורה בלי אצמעי מניעה ואתה פשוט גומר בחוץ..
אז יש את הטיפות האלה שיוצאות ליפני הזרע בהרבה.. האם הם יכולות להכניס אישה להריון?
כן ולכן כדאי מאוד להשמש באמצעי מניעה כלשהוא.
ד"ר וייזר
שלום,
אני משתמשת בגונאל F 300 כאשר כאשר התרופה היתה מס` ימים בטמפרטורה של מינוס 1. לא נראה שהתרופה קפאה. לאחר תחילת השימוש במשך 3 ימים נוצרה בגוף שלי פריחה בכל הגוף. החלפתי את עט והפריחה הפסיקה. מה המשמעות של הפריחה, האם הטיפול הופסק,
האם ישנו סיכון בשימוש בהורמון מקולקל?
לא נראה כי נגרם נזק. לגבי הפסקת התרופה לא ברור האם הזרקת או לא, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולבצע בדיקות הורמונאליות לראות את התגובה לטיפול. בהצלחה
ד"ר וייזר
שלום רב,ברצוני לשאול האם כדאי "לנקות"את הגוף מההורמונים של הכדורים למניעת הריון?
וגם פעם שההורמונים היו במינון גבוה מה היו ההשלכות ולמה היו צריכים "לניתנקות"?
אין שום צורך בנקיון הגוף. ניתן להרות מייד. בהצלחה
ד"ר וייזר
גילי 41, החודש הוצאתי את ההתקן על מנת להרות(התקן רגיל ללא הורמונים). תאריך מחזור אחרון 23.4 , עדיין לא קיבלתי מחזור וובדיקת דם שביצעתי בתאריך 26.4 התשובה היתה שלילית, יתכן וישנה טעות בבדיקה? אודה לך מאד על תשובתך
תמיד תיתכן טעות וכדאי לחזור שבוע אחרי. אך בד"כ התשובות מדוייקות. אם לא תקבלי עוד שבוע שבועיים גשי לרופא לבירור הסיבה.
בברכה,
ד"ר וייזר
ברצוני לדעת כמה עובי רירית הרחם צריכה להיות על מנת לקלוט הריון תקין ?
תלוי . אם לא עברת שום גרידות או ניתוחי רחם היכולים לפגוע ברירית הרירית המקסימלית שיש לך זה מה שהגוף שלך בונה ועם זה תהרי, בהצלחה ד"ר וייזר
האם זה משנה באיזו שעה לוקחים כל יום איקקלומין?
לא חייב להיות אותה שעה בדיוק
בברכה,
ד"ר וייזר
לקחתי איאקלומין בפעם הראשונה וסיימתי לפני יומיים את החפיסה. יש לי נפיחות חריגה בכפות הרגליים, וכן בטן נפוחה , והרגשת מתיחות נפשית. האם זה קשור לכדור? והאם מצריך בדיקה? תודה
לא בטוח אך התיעצי עם הרופא המטפל
בברכה, ד"ר וייזר
האם אפשר להזריק מונוגון בהפרש של עד שעה שעתיים לפני או אחרי כל יום אם הזרקתי אתמול בשעה 23 אפשר היום בשעה 24 תודה לתשובתכם המהירה
אין משמעות להפרש של שעתיים בברכה, ד"ר וייזר
לפני 5 חודשים ילדתי לאחר הפסקת הריון בשבוע ארבעים - דמם תוך מוחי של העובר. מאז מנסה להיכנס להריון וללא תוצאות.. ביצעתי מעקב זקיקים נמצא רירית 4.5 וזקיק 20 אחרי איקקלומין נאמר לי שעם רירית כזו לא אוכל להרות, האם זה נכון? מה אני צריכה לעשות כדי שהרירית תגיע לפחות ל-7 ס"מ. האם יש צורך בכדורים או זריקות? תודה מראש על תשובתך מהנואשת לילד בריא ושלם.
צריך בירור של רופא פריון. אם הרירית דקה מהאיקקלומין אז זה לא הטיפול המתאים לך אם היא דקה גם ללא טיפול צריך לשלול דברים נוספים כמו הידבקויות. בצעי בירור מסודר
בהצלחה
ד"ר וייזר
שלום רב
אני יום אחרי החזרת עוברים..אמרתי לרופא בהחזרה שאני בדרך כלל מקבלת ווסת 4 ימים לפני מועד הבטא...אמר לי להזריק אחרי יומיים פרגניל...ולשים 3 אינדמוטרין במקום במקום 2
שמעתי שהגסטון הכי טוב לתמיכה...האם אני יכולה להשתמש בגסטון על דעת עצמי...ובלי הוראות מהרופא המטפל שלי...ואם אני משתמשת זה רק יכול לעזור.נכון?
אשמח לתשובה

אני מציע לשמוע להנחיות הרופא שלך ולא להיות הרופא של עצמך מכיון וזה מתכון בטוח לכשלון. את יכולה לדבר עם הרופא שלך ולשאול אותו האם הוא חושב שגסטון יכול להוסיף במקרה שלך. בהצלחה
ד"ר וייזר
שלום רציתי בבקשה לשאול אני קיבלתי מחזור ב28-3 והתחלתי להזריק פיורגיון בתאריך 2-3 קימייתי יחסי מין בתאריך 6-3 האם יש סיכוי שנכנסתי להריון בתאריך הזה או שזה מוקדם מידי והאם יש מצב שנכנסתי להריון ובתאריך ה13 אני אמורה לעבור שאיבת ביציות ועדין יהיו ביציות אשמך אם תענה לשאלתי בהקדם תודה מראש אלינור
יחסי מין לפני שאיבה בד"כ אין הריון כי לא קיבלת זריקה לביוץ
בברכה,
ד"ר וייזר
שלום רציתי בבקשה לשאול עם ניכנסתי להריון בהמצע טיפול פוריות לפני השאיבה ונעשתה שאיבה האם זה פוגע בעובר שנמצע ברחם במידה ונמצע תודה אלינור
לא ברור לי איך ניתן להכנס להריון לפני שאיבה מכיון ולפני גירוי השחלות מבצעים בדיקות הורמונליות ורואים הריון, הבהירי את השאלה
בברכה,
ד"ר וייזר
הי,
אני בת 28. לוקחת גלולות כ- 10 שנים. לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת גלולות ומאז המחזור לא סדיר. (ללא ניסיון להכנס להריון - שימוש באמצעי מניעה)
החודש לאחר איחור של כ-50 יום הרופא נתן לי פרימולט נור למשך 5 ימים 3 כדורים ביום. לפני כ-7 שנים עברתי הפלה לא טבעית. מס` שאלות:
1. האם ניתן להכנס להריון אחרי מחזור שהתקבל כתוצאה מהפרימולט?
2. האם כתוצאה מההפלה (ללא סיבוכים) יש לי בעיות עם המחזור.
* בעבר מחזור סדיר ללא גלולות.
בהפסקת גלולות אם המחזור לא סדיר קרוב לודאי מדובר בבעיית ביוץ ואין קשר להפלה. ניתן להרות במחזור לאחר הטיפול בפרימולוט נור.
בברכה,
ד"ר וייזר
top
באיזה יום מתחילים לקחת את הקרינון 8%?
קרינון מתחילים לפי הרופא המטפל. או יום אחרי השאיבה או ביום ההחזרה. בהצלחה
ד"ר וייזר
שלום דוקטור,
אני מקבל כל שבוע 5 זריקות, 3 גונאל F ו2 אוביטרל.
בשבוע שעבר נגמר בבית מרקחת ולא יצא לי לקנות ולהזריק 2 אוביטרל.
האם השבוע אני צריך להזריק 4 מנות כפיצוי על שבוע שעבר?
תודה!
לדעתי לא. אך איני יודע מה הבעיה המדוייקת ולכן התייעץ עם הרופא המטפל. עד אז המשך במינון שנקבע ואל תזריק "פיצוי"
בברכה,
ד"ר וייזר
האם תוצאת בדיקת הזרע, תקינה?
time of complete liquitaction: פחות מ- 60 דקות.
ODOR:N
COLOUR:n
ph:8.2
viscisity: normal
volume: 2.5 ml
sperm concentration: 51
sperm total count: 127.5
percent of: 60% 1 lz
lh2.5 55%
grade of motility: mepid prog (לא הבנתי את המילים בברור)
sperm agglutination: none
morphology: 4%
amorphous: 80%
pyriform: 9%
neck: 6%
kink: 3%
orhers: 6% (מילה נוספת שלא הבנתי)
הזרע תקין למעט מורפולוגיה גבולית אך איני יודע באיזה ערכים הבדיקה. פני למומחה פריון להערכת התוצאות בהתאם לגילך ולמשך אי הפריון.
בברכה,
ד"ר וייזר
האם את הגונאל F צריך להזריק באותה שעה כל יום, או בטווח השעות שמצוין במסמך שקיבלתי מהרופא (בין 16:00 - 22:00)?
רצוי אותה שעה, חריגה של שעתיים שלש אינה משמעותית.
בברכה,
ד"ר וייזר
אני בטיפול ראשון בגונל,ביום החמישי הועלתה המנה ל-150 והיום,היום השישי החלו דימומים קלים
מה זה אומר
זה לא קשור להעלאת המינון פני לרופא המטפל ליעוץ.
בברכה,
ד"ר וייזר
היי שלום!! אני לאחר שני ניתוחים קיסריים, בתשעת החודשים האחרונים השתמשתי בגלולות "מרסילון" כעת אני רוצה ילד נוסף , מה עלי לעשות , אפשר מיד להכנס להריון או צריך תקופת המתנה?
תודה!

כעקרון מקובל להמתין 1-1.5 שנים התייעצי עם רופאך האם היה משהוא חריג בניתוחים ואז ההמלצות משתנות.
בברכה,
ד"ר וייזר
שלום,
אני נוטלת גלולות מסוג פמינט כבר שנתיים וחצי.
לפני שבוע וחצי סיימתי מחזור של 5 ימים. לאחר סיום המחזור המשכתי כרגיל בנטילת הגלולות ללא הפסקה אך היום שבוע וחצי לאחר סיום המחזור יש לי דימום קל.עשיתי היום בדיקת הריון והתוצאה הייתה שלילית. ברצוני להוסיף שהפעם האחרונה שקיימתי יחסי מין היה ביום שישי האחרון ולא שכחתי שום גלולה בדרך...
למה מופיע אצלי דימום? האם יש חשש להריון?
עזרתך בהקדם
תודה,
הרירית דקה מכיוון וכנראה רמות האסטרוגן נמוכות עקב הגיל. כדאי בגיל הזה לפנות למומחה לפריון להערכת סיכויי הכניסה להריון טבעי.
בברכה,
ד"ר וייזר
אני בת 45 ומנסה כבר שנה וחצי צהכנס להריון ללא הצלחה עברתי טפולים אורמונלים.לעבות את רירית הרחם רך לשב .העובי המקסימלי אני מגיעה זה בן 3.5-4 כה 8 חושים אני כך .אני אובדת עצות אני לאחר טיפולים אמופטים ורפוה סינית. תוד מראש
הרירית דקה מכיוון וכנראה רמות האסטרוגן נמוכות עקב הגיל. כדאי בגיל הזה לפנות למומחה לפריון להערכת סיכויי הכניסה להריון טבעי.
בברכה,
ד"ר וייזר
שלום
אני ובן זוגי מנסים להכנס להריון המחזור האחרון שלי היה 4/3 והוא מגיע כל 25 יום כמו שעון
לאחרונה הגיעו לי כתמים חומים הפסקה ושוב כתמים זה לא מחזור רגיל .
יכול להיות שזה סתם מאחר
שמעתי על השתרשרות עובר מה זה והאם יכול להיות שאני נקלטתי
דרך אגב אני הרבה בשירותים דבר שלא קרה בעבר
אודה לתגובתך.
כל הדברים שציינת א אומרים מאומה. כדאי לפנות למומחה לפריון לבירור מסודר.
בברכה, ד"ר וייזר
שלום
המחזור שלי הוא כל 25 יום מדויק כמו שעון
היום כבר כמה ימים יש לי רק כתמים חומים קטנים
ובטן נפוחה האם זה אומר שהמחזור יגיע כי שה לא קרה לי בעבר .
אודה לתגובה תודה
בד"כ זה לא אומר הרבה, עשי בדיקת הריון במידה והמחזור לא יופיע.
בברכה,
ד"ר וייזר
הי,
בדצמבר האחרון עברתי הפלה חודש וחצי לאחר קיבלתי מחזור לקראת סוף חודש ינואר החודש קיימתי יחסים ושוע לאחר קיום היחסים ביצעתי בדיקת דם והתוצאה הייתה שלילית (שבועיים וקצת לפני תאריך המחזור) כרגע יש לי איחור של יומיים ביצעתי בדיקה ביתית והתוצאה שלילית האם יש סיכוי שאני אכן בהריון ועדיין לא רואים?
עשי בדיקה בדם ולפי התשובה תראי
בברכה
ד"ר וייזר
היי אני בת 30 נשואה רציתי לדעת האם זה נורמלי שביום ה17 למחזור יהיה לי הפרשות ורדרדות ואחרי קיום היחסים ההפרשות היו בצבע אדמדמות (לא כמו צבע של דימום בזמן הווסת)וכאבים כמו לפני קבלת ווסת האם הגיוני שאין לי סיכוי להרות החודש?
ה לא אומר כלום הפרשות תיתכנה מכל מיני סיבות מהרחם עצמו, מצואר הרחם. אם הדבר נמשך פני לרופאך לבדיקה.
בברכה,
ד"ר וייזר
אני בת 28 ובעלי בן 30 .עברתי הפריה אחת שלא צלחה עקב נוזל בחצוצרה,עברתי לפרסקופיה ובה כרתו לי חצוצרה אחת . עכשיו אני בעיצומו של טיפול הפריה שני האם הסיכויים להקלט גדלים משמעותים בלי נוזל בחצוצרה???
עליי לציין שהזרע של בעלי טוב מאוד.אודה על תשובתך המהירה.
לללא ספק כריתת חצוצרה עם נוזל משפרת את הסיכוי להצלחה.
בהצלחה
ד"ר וייזר
שלום לך
אני בעיצומו של טיפול IVF שני קיבלתי גונאל אף, ועכשיו כבר 5 ימים של מנוגון וצטרוטייד.
רציתי לשאול אם יש מניעה בקיום יחסי מין לפני השאיבה או לפחות בהנאה ובעינוג האחד את השני. אני יודעת שלקיים יחסים מלאים אסור אבל מה לגבי כל השאר? ויחסים אחרי ההחזרה מותר ? כמה ימים לאחר מכן מותר?
תודה על התשובה וסליחה על השאלה...
רצוי להימנע 3 ימים לפני השאיבה ממתן זרע בכל דרך שהיא, כדי שהזרע יהיה בכמות טובה ביום השאיבה. עד 3 ימים לפני השאיבה אין מניעה לכל סוג של יחסי מין מכל סוג שהוא. יומיים אחרי ההחזרה ניתן לקיים יחסי מין רגילים
בהצלחה
-
ד"ר וייזר
היי ד"ר אמיר וייזר.
בתאריך 18.3.08 עברתי הזרעה האחות אמרה לי להתחיל אנדומטרין יומים אחרי ההזרעה. לשאלתי במה עוזר אנדומטרין אשמח לקבל תשובתך.
נ.ב: האם זה טוב נימצאו אצלי 2 זקיקים בשחלה ימין בגודל 23 19 ובשחלה שמאל נימצאו עוד שניים 11 9 .האם יש סיכוי טוב להיכנס להריון עם זקיקים כאלה? ואם רירית 7.5 ? אציין כי אני בחורה שסובלת מעודף מישקל.
נחיצותו של אנדומטרין לאחר יפול הזרעה לא הוכחה לעומת טיפולי IVF. ישנם מצבים בהם הרופא חושב כי תמיכת פרוגסטרון תעזור ואז מוסיפים. בכל מקרה זה לא מזיק. הזקיקים שתיארת מתאימים לביוץ. רירית 7.5 אם זה מחזור טבעי ללא טיפול וללא עבר של גרידות לרחם היא בסדר. בהצלחה
שלום לכם ,
השאלה שלי הוא - אני ואשתי קימנו יחסי מין אחרי שהיא סימה מחזור ששה ימים ספורים. העים יש סיקוי להריון?
איני מבין בדיוק מתי קיימתם מהשאלה. כעקרון לאישה עם מחזור סדיר של 28-30 יום הביוץ הוא בין יום 12-16 למחזור. הספירה נעשית מהיום הראשון לדימום. ובימים אלו יש סיכוי לכניסה להריון.
ד"ר וייזר
האם אפשר למרוח קרם חיצוני אגיסטן בזמן
שאני מנוטלת ג`ל פרוגסטרון 8% מ-10/3/08?
לתגובתך אודה
אין שום בעיה
בברכה,
ד"ר וייזר
אני במחזור IVF ראשון.התחלתי ב5 ימים של גונל 225 החל מהיום השני למחזור.באולטרה סאונד שבצעתי ביום השביעי נצפו זקיק 17" בשמאל וכן זקיקי 11" בימין.באותו יום הועלה מינון הגונל ל300 וכן הזרקתי צטרוטייד 0.25.יש לציין שהצטרוטייד גרם לי לתגובה אלגרית של כתם אדום וצורב בגודל של כ3 ס"מ שנעלם לאחר כ5 שעות,וכן כאבי ראש ובחילות.לאחר שני ימי הזרקה נוספים עם אותן תןפעות לוואי הוחלף הצרוטייד באורגלוטרן.ביום ה10 באולטרה סאונד נצפה זקיק אחר בגודל 20" בלבד.האם יש קשר בין התגובה האלגרית לזה שהיו שני זקיקים ועתה יש רק אחד?? יש לציין שאני בת 40 ובכל המחזורים האחרים וגם במחזור טבעי היו לפחות 3 זקיקים בגודל טוב(מעל 15). תודה...
 אין קשר בין התגובה האלרגית לתגובה השחלתית. צריך לראוץ את כל הנתונים יתכן והיה ביוץ ולכן "נעלמו" זקיקים או שזה טעות של הבודק. בכל מקרה זו תגובה שחלתית קצת ירודה. התיעצי עם רופאך. בהצלחה ד"ר וייזר
ד"ר וייזר שלום רב,
אני בת 25 בתחילת דרכי לטיפולי ivf עדין לא עברתי שאיבת ביציות וטיפולי הורמונים. אני כרגע צריכה ליטול אנטיביוטיקה אוגמנטין 500
3 פעמים ביום לטיפול עקירת שן בינה. האם זה אפשרי להמשיך את טיפולי ההפריה ביחד עם האנטיביוטיקה או להמתין לאחר טיפול השיניים.
תודה מראש שלי.
אוגמנטין היא תרופה המותרת גם בהריון. אין בעיה להתחיל טיפולי IVF תחת אוגמנטין
בהצלחה
ד"ר וייזר
ד"ר יקר, אני בת 41, לידה רגילה לפני 4 וחצי שנים.
מחזור סדיר כל 28 יום. שבוע שעבר לאחר 15 יום מהמחזור האחרון החלו כאבי בטן תחתונה קלים מאד עם הכתמה חומה שנמשכים עד היום, כבר חמישה ימים, לא נראה לעין שזה מפסיק.
מה זה יכול להיות, האם יש צורך לפנות לרופא.
לתשובתך המהירה אודה, בתודה מראש, דנה
קשה להגיד לפי מה שתיארת. אם יש סיכוי להריון בצעי בדיקה. ופני לרופא מטפל
בברכה ד"ר וייזר
שאלתי היא כזאת אני בחורה בת 30 הריון ראשון וסת אחרונה ב 8.01.08 המחזור שלי אינו סדיר בשבועות האחרונים מופיעים לי דימומים בתחילה זה היה דימום חום מיושן עם הזמן זה נהפך לדימום אדום עם הפרשות
באולטרסאונד האחרון שהיתי לא נמצא דופק לעובר הרופא שלי חושב שכנראה בגלל שהמחזור שלי אינו סדיר לא שומעים את הדופק
יש שק חלמוני זו היתה האבחנה האחרונה והרחם סגור יש לי כאבים בבטן תחתונה
האם ההריון הזה הולך לכיוון של הפלה?
קרוב לודאי הרופא התכוון להריון צעיר עקב גיל הריון לא ודאי כי הווסת לא סדיר. שק חלמון מצביע על הריון תוך רחמי ויתכן צעיר. הדימום אם הוא לא "שיטפון" לא אומר כלום צריך המשך מעקב. בהצלחה ד"ר וייזר
top
שהמחזור שלי אינו סדיר לא שומעים את הדופק יש שק חלמוני זו היתה האבחנה האחרונה והרחם סגור יש לי כאבים בבטן תחתונה
קרוב לודאי הרופא התכוון להריון צעיר עקב גיל הריון לא ודאי כי הווסת לא סדיר. שק חלמון מצביע על הריון תוך רחמי ויתכן צעיר. הדימום אם הוא לא "שיטפון" לא אומר כלום צריך המשך מעקב. בהצלחה ד"ר וייזר
 
אתמול ב- 21:00 בערב השתמשתי בגונאל F (עט) ובבוקר הבחנתי ששכחתי לשים את הגונאל במקרר. ב- 06:00 בבוקר הכנסתי למקרר (כך ש-9 שעות הגונאל לא היה במקרר) האם אפשר להמשיך להשתמש בזה ?
עט הגונאל יכול להיות מחוץ למקרר בחדר שהטמפ` בו לא עולה מעל 25מעלות.
בימים אלו אנחנו נמצאים בתקופה של בין חורף לאביב, ועל כן אם החדר לא היה מחומם מעל 25מעלות לא נגרם שום נזק.
בהצלחה
 
אני וחברה שלי לא עשינו סקס אבל חלקו העליון של הפין שלי (הפטריה) היה בתוך הנרתיק שלה.האם היא יכולה להכנס מזה להריון?
אם נשפך זרע לנרתיק יתכן הריון. במידה ויש איחור במחזור בצעו בדיקת הריון
ד"ר וייזר
 
שלום רב, אני מזריקה גונאל אף 112.5 מהיום הרביעי למחזור. היום (ביום התשיעי) הזרקתי בטעות 150. האם עשיתי נזק? האם להמשיך במינון זה, או לחזור למינון הקודם? האם זה עלול להקדים את הביוץ?
לא יגרם שום נזק מפעם אחת. המשיכי במינון המקורי שנקבע בימים הבאים. בהצלחה ד"ר וייזר
 
שלום רב.במשך כ5שנים נטלתי גלולות למניעת הריון.במשך חודשיים מנסה להרות ללא הצלחה.בחודש הקודם בבדיקת אולטראסאונד היה ביוץ.המחזור שלי סדיר.אך קצר. לא כמו שהיה ליפני הגלולות.בין יום ליומיים.היה ללא גלולות 5יומים.האם זה אומר שמערכת ההורמונלית לא מתפקדת כמו שצריך?או שאם מתרחש הביוץ.זה אומר שיש איזו בעיה אחרת שאינני נכנסת להריון.בתודה מראש.ליאורה
גלולות תמיד עושות באופן מלאכותי וסת סדיר לכל אישה ובד"כ משך הדימום הויסתי קצר יותר. בהפסקת הגלולות המערכת חוזרת לתפקד איך שתיפקדה קודם וכעת זה המחזור ה"אמיתי" שלך. אם המחזור סדיר כעת כמו שתיארת והיה ביוץ זה תקין. מחזור סדיר יכול להיות בין 24-35 יום.
בהצלחה
ד"ר וייזר
 
שלום ד"ר,
אנחנו זוג בני 30, מנסים להיכנס להריון (ראשון) בערך שנה ללא הצלחה
להלן תוצאות ממצאי בדיקת הזרע (בדיקה שניה עם תוצאות כמעט זהות):
צמיגות - 2
PH - 7.8
נפח - 3.5 מ"ל
ריכוז - 7.9X10m למ"ל
תנועה - 24%
סוג תנועה
פרוגרסיבית טובה - 18%
איטית - 6%
מקומית - אין נתונים
לויקוציטים - 0X10M מ"ל
אגלוטינציה - שלילית
Total motile count - 7X10m
Swim up test -אין נתונים
בדיקת מבנה ע"פ שיטת Kruger
תאים תקינים - 1%
פתולוגית ראש - 90%
פתולוגית זנב - 9%
אבחנה משוערת - OTA
אשמח לקבל את חוות דעתך על הממצאים.
האם כדאי לנסות הזרעה או שזה מיותר ועלינו להתחיל ישירות בהפרייה חוץ גופית?
יש לציין כי אני נבדקתי ונמצא כי הכל תקין
תודה רבה!
אם בשתי בדיקות בהפרש חודש לפחות בין בדיקה לבדיקה, התוצאה זהה לדעתי כדאי לבצע ישר הפריה חוץ גופית. נתוני הזרע להפריה הם טובים ושם סיכוייכם להרות טובים. בהצלחה
ד"ר וייזר
 
שלום,
אישתי ואני עברנו הפריה חוץ גופנית ראשונה לפני חודשיים לערך שלא צלחה.
בעקרון בעית הפוריות זוהתה אצלי בתחילה והיום לאחר בדיקה נוספת של אישית נמצא שיש לה פוריות נמוכה FSH 18 לעומת בדיקה לפני שנה וחצי שבה FSH 6 אישיתי בת 28 .
רציתי לדעת האם טיפול ההפריה יכולים להשפיע על FSH .
הטיפול שקיבלה הוא :decapeptyl , endometrin prog 100mg 45 vat, menopur 75iu 10vial, ovitrelle 250 mg, menogon 10 amp 2 amp per day
תודה רבה
1. טיפולי הפריה לא משפיעים על FSH הבסיסי. יתכן שונות ברמות ה-FSH בין מחזור למחזור. אצל נשים צעירות בגיל שציינת אצל אישתך זה פחות משמעותי. אפשר לדעת את מצב השחלות לפי התגובה לטיפול מה המינון התרופתי שקיבלה וכמה ביציות נשאבו. דברו עם הרופא המטפל. בהצלחה
ד"ר וייזר
 
שלום.
בעקבות שחלות פוליציסטיות והעדר ביוץ, אני מטופלת החודש בגונאל F, לאחר 3 מחזורים של טיפול באיקקלומין שלא גרם לביוץ. יש לי שתי שאלות: הרופאה אמרה לי להגיע לבדיקה ביום ה-8 למחזור. מה בדיוק אמורים לבדוק? האם היא תוכל לומר אם יהיה ביוץ ומתי?
ושאלה שנייה - כללית יותר- מנסיונך: האם אצטרך טיפולים כאלו גם להריונות העתידיים שארצה בהם?
תודה!
לפי גודל הזקיקים יקבע תיזמון הביוץ והמשך הטיפול. לגבי העתיד קודם תהרי ולגבי העתיד נראה אח"כ. בהצלחה
ד"ר וייזר
 
אני לפני טיפןל הפריה ראשון,רציתילדעת אם יש חשיבות לשעות ההזרקה במהלך היום-ערב אובוקר או שניהם?האם יש אפשרות שאחיות קופ"ח יזריקו לי? ולמי עלי לפנות?
כעקרון אין חשיבות לשעת ההזרקה העיקר שיהיה זמן קבוע. עדיף אחה"צ כי את התשובות להמשך מקבלים בצהריים. אחיות קופ"ח ישמחו להדריכך רצוי במרכזי בריאות האישה, שם יש ניסיון עם ההזרקות. בהצלחה
ד"ר וייזר
 
אני בת 30, אחרי 3 לידות, את השלישי ילדתי לפני שנתיים ושלושה חודשים.. מאז אני לא מצליחה להיקלט להריון, (עשיתי את כל הבדיקות הרצויות כולל צילום רחם - כל הבדיקות תקינות), נטלתי כדורי איקוקלמין כדור ביום ולאחר הרופאה העלתה לי את המינון ל 2 ביום אך ללא הועיל. הרופאה הציע לי טיפול אחר.. אמרה שאולי הוא יעזור דיברה על טיפול משהו שלוקחים מהיום השני של הווסת וזה מקצר את הווסת. רציתי לדעת מהו הטיפול?? ועד כמה הוא ניתן לעזור לי להיכנס להריון?? אשמח לקבל תשובה מהירה. תודה מראש
.כדאי לפנות לבירור במרפאת פריון. איני בטוח כי איקקלומין הוא טיפול מתאים אם הווסת שלך סדירה. האם נבדק גם הזרע?. כדאי בירור מלא אצל רופא פריון. בהצלחה
ד"ר וייזר
 
עשיתי בדיקה ביתית ביום השניים עשר להזרעה ויצא שלילי האם עשיתי את הבדיקה מוקדם מידי?
לא עשית מוקדם לצערי זה שלילי. אם עושים מוקדם התוצאה יכולה להיות חיובית עקב הפרגניל או האוביטרל שהוזרק לביוץ. בהצלחה
ד"ר וייזר
 
שלום,האם הגיוני שאני בהריון למרות שקבלתי מחזור?
אם קיבלת מחזור לא, אך לא כל דימום הוא מחזור, פשוט בצעי בדיקת הריון. רצוי בדיקת דם.
בברכה ד"ר וייזר
 
אני בת 49 היה לי איחור של כעשרים יום עשיתי ביופסיה ורק ביום ראשון תהיה לי תשובה, עובי הרירית שלי הוא 21.4 ס"מ קיימים שרירנים ומיומות בדיקות הדם תקינות, בינתיים קיבלתי מחזור , וזה לאחר קיום יחסי מין, בדרך כלל יש לי גם דימומים רציתי לדעת מה דעתך
תודה
רק מיעוט המקרים הנם סרטן לבסוף אם זו כוונתך. יתכן ומדובר בשגשוג של הרירית דבר שיצריך טיפולי פרוגסטרון. בכל מקרה יש להמתין לתשובת הביופסיה. בהצלחה ד"ר וייזר
 
שלום אני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג "פמינט" זה החודש השני, במהלך החודש השני,בשבועיים הראשונים נטלתי 3 גלולות באיחור וקיבלתי מחזור מוקדם. במהלך המחזור, הפסקתי ליטול את הגלולות ולאחר שבוע התחלתי חבילה חדשה. האם יש סיכויי להריון?
נטילת גלולות שלא בזמן יכולה לגרום לדימום לא סדיר. בכל מקרה בצעי בדיקת הריון
בברכה ד"ר וייזר
 
שלום. אני בשבוע ה6, עם בטא- 5666. בבדיקת USנצפה שק חלבון ללא עובר. הרופט המליץ לחזור על הבדיקה עוד שבוע ואם זה לא ישתנה לעשות גרידה. שאלתי היא- האם יש עוד תקווה שיהיה עובר או שזה מאוחר מידי?
כדאי לעקוב עוד שבוע. בהצלחה ד"ר וייזר
 
שלום,
עברנו IVF לפני 12 ימים. הזקיק היה בגודל 22 מ"מ, רירית וזרע תקינים. ביצענו היום בערב בדיקת הריון ביתית והופיע קו אחד שמשמעו אין הריון. אישתי מרגישה תחושות בחזה ובבטן. האם יש סיכוי כי יש הריון אך לא עבר מספיק זמן שהבדיקה תראה הריון?
בצעו בדיקת דם להריון הסיכוי יתכן והבדיקה הביתית עדיין פחות רגישה בשלב הזה. אם כי הסיכוי נמוך
בברכה ד"ר וייזר
 
האם יש קשר בין שימוש בפרימולט נור לבין מומים בתינוקות.
אני נטלתי פרימולט נור כדי לא לקבל מחזור בחופה. האם כניסה להריון לאחר מכן היא בסדר,
האם צריך להיות איזשהוא פרק זמן של התנקות הגוף מהכדורים?
אין צורך להתנקות. עם קבלת המחזור את יכולה לנסות להרות. בהצלחה
 
אני בת 39 ומתגוררת בבלגיה בחצי השנה האחרונה, ומתקשה להבין מפי הרופאים כאן את מצבי. אודה לך מאוד על התיחסות לשאלתי:
חודשיים וחצי לאחר שילדתי, ואינני מניקה, קיבלתי מחזור עם דימום מאוד מסיבי. הרופא הורה להתחיל טיפול בגלולות. 9כעבור כחמישה ימים נפסק הדימום ו 9 ימים לאחר מכן נצפתה רירית מעובה והרופא הורה להפסיק את הגלולות (למרות שנטלתי אותן רק 9 ימים) יומיים אחר כך התרחש דימום מסיבי נוסף ושבועיים לאחר מכן שוב אובחנה רירית מעובה של 18 מ"מ. הרופא רשם לי פרוגסטרון לשבועיים וביקש שאחזור לראותו לאחר המחזור, לשם בדיקת הרירית. איזו סיבה יכולה להיות לעבוי הזה, מלבד סרטן, ומה הסבירות שזה דווקא סרטן וכיצד ניתן להפריך חשש זה?
לא סביר שבגיל 39 ללא גורמי סיכון תקבלי סרטן רירית הרחם. לא ברור לי למה נבדק עובי הרירית. באם הרופא מאוד חושד אפשר לקחת דגימה בפעולה שאינה מסובכת ונעשית במרפאה. זו התשובה הכללית שאני יכול לתת לפי הפרטים שמסרת.
בברכה, ד"ר וייזר
 
שלום אני 4 ימים אחרי הביוץ ויש לי כבר כאבים כמו של קבלת מחזור האם זה אומר שהמחזור יגיע ולא יהיה היריון?<?
כאבים בלבד לא אומרים כלום. יש לבצע בדיקת הריון לאחר 2-3 ימי איחור. בהצלחה
ד"ר וייזר
 
בטיפול הזה - עברנו כבר 7 מחזורים של איקקלומין עם הזרעות ועכשיו אנחנו בטיפול השלישי בפיורוגון והזרעות.
בחודש הראשון הגיעו לשלב הביוץ 3 זקיקים ואילו בחודש שעבר והחודש הגיע רק זקיק אחד. האם כל הזריקות והבדיקות הם סתם הרי יכולתי להגיע לזקיק אחד בצורה טבעית? חשוב לציין שגם עובי הרירית 8.5 שזה פחות מהטבעי שלי
(10.5) האם סתם מושכים אותנו כי קופת חולים לא תאשר IVF? האם זה נהוג כל כך הרבה הזרעות?
חשוב לציין כי אני בת 34 לאחר הפלה בשבוע 18 ואני רוצה לא ילד אחד או שניים.
תודה מראש
.אני חושב שעם היסטוריית הטיפולים הזאת הקופה תאשר הפריית מבחנה. לאחרשלש טיפולי הזרעה. אם העובר שהפלת התאים לשב` 18 כדאי לערוך בירור גם בנושא הזה. בהצלחה
ד"ר וייזר
 
שלום, הייתי אצל רופאת הנשים שלי והיא שלחה אותי לבדיקת דם של הריון וזה נמצא שלילי.
לאחר מכן חזרתי אליה כי המחזור מאחר בשבועיים אך החל ריר חום ליום אחד... היא ביקשה שאחכה עוד שבוע ואם המחזור לא יגיע עדיין אז היא רוצה להפנות אותי שוב לבדיקת בטא, יכול ליהיות שהתשובה הראשונה יצאה שלילית בבדיקת הדם כיון שרק 3 ימים לפני הבדיקה קיימתי יחסים?? או שאין מצב שבכלל אני בהריון וקרתה טעות?? ואם אין טעויות בבדיקות דם מדוע היא שולחת אותי להיבדק שוב בטא ע"י בדיקת דם? אשמח לקבל תשובה בהקדם כי אני דיי בלחץ. תודה מראש.
באופן עקרוני הבטא בדם חיובי כשבוע לאחר שנכנסת להריון, אין מה להיות בלחץ יש לחזור על הבדיקה שבוע אחרי הראשונה ובנוסף לבדוק גם אסטרוגן ופרוגסטרון לראות אם בייצת או לא.
בברכה ד"ר וייזר
 
לפני החתונה שלי ב 06/02/08 נטלתי כדורים- פרימולט נור על מנת לא לקבל מחזור, כרגע אני במחזור האם אוכל לנסות להכנס להריון לאחר המחזור או שאני צריכה תקופת התנקות מהכדורים הללו, האם זה נכון שהם עלולים לגרום למומים בעובר?
אין צורך להתנקות. עם קבלת המחזור את יכולה לנסות להרות. בהצלחה
ד"ר וייזר
 
היי...אשמח לקבל תגובה ...
אני 10 ימים לאחר החזרת שהי עוברים אתמול והיום יש לי הפרשה דמית... לא דם כמו במחזור, פשוט הפרשה חומה\ורודה... אפילו שאני מחדירה את מקל הקרינון הוא יוצא מלא בדם.התמיכה היא 2 קרינון ואחד פריגנובה...זה אומר שהטיפול שוב נכשל?? אומנם יש לי עוד יומיים לבטא אבל לא יכולתי להתאפק...
תודה מראש
זה לא אומר כלום. התיעצי עם הרופא שלך באם הדימום חזק להוסיף תמיכה של פרוגסטרון בזריקות.
בהצלחה
ד"ר וייזר
 
שלום, יש לי 3 ילדים, הריון ראשון נעשה בטיפול הזרעה, השני טיבעי והשלישי ע"י איקוקלמין עם קיום יחסים בצורה טבעית (ההריונות יחסית צפופים), כיום אני מנסה להיכנס להריון כבר שנתיים ושלושה חודשים אך ללא הועיל.. לקחתי גם כדורי איקוקלמין כמה פעמים (בכל חודש פעמיים ביום), אך עדיין ללא הועיל?? כיום אני באיחור של המחזור בשבוע אך בדיקת דם נתנה תוצאה שלילית, מה עלי לעשות?? האם עלי להתחיל טיפולי פוריות?? כמה זה עולה אם ארצה בילד רביעי?? אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה.
טיפולי פריון שאינם הפריה לא כרוכים בתשלום מעבר לתרופות. פני לרופא פריון בקופה בה את חברה.
בברכה
ד"ר וייזר
 
ברצוני לדעת מה עובי רירית הרחם צריכה להיות באופן תקין. אם עובי רירית הרחם שלי היא 2 מ"מ ואני בגיל 41 שנימצאת בגיל המעבר כבר כ-7 שנים האם זה בסדר או לא וצריך לראות רופא לקחתי הורמונים כמה שנים ועכשיו החלטתי להפסיק מה דעתך?
עובי רירית תקין תלוי במטרה. אם את בגיל המעבר ללא הורמונים הרירית 2 מ"מ זה דבר צפוי ותקין. אם רוצים להרות צריך רירית עבה יותר ואז תלוי איך רוצים להרות. אם בתרומת ביצית נותנים כדורי אסטרוגן לעיבוי רירית.
הבהירי יותר את המטרה ואענה בפירוט
ד"ר וייזר
 
מה היא השפעת אובטריל על גבר?
1. אוביטרל הוא הורמון LH הזרקה חד פעמית לא גורמת לכלום. לעיתים בגברים עם חסר זרע עקב חוסר בהפרשת הורמונים מהמוח, משתמשים בתחליפי ההורמונים כדי להתחיל יצור זרע בד"כ שילוב של מנוגון עם אוביטרל או פרגניל. לגבי גברים עם הורמונים תקינים ובעיית זרע אין עדיין הוכחות חד משמעיות כי טיפול הורמונלי משפר את איכות הזרע.
מקווה כי עניתי על השאלה
ד"ר וייזר
 
יום שני האחרון, יום 12 להחזרה, בדיקת בטא317, יום רביעי הכפלה. אני לוקחת קרינון החל מיום השאיבה. בימים האחרונים החל גירוי חיצוני בפות וגרד, לא נראתה הפרשה חריגה (למעט הפרשות הקרינון). במידה וזו פטריה, האם קיים חשש כי הפרשות הפטריה ישפיעו על ספיגת הקרינון? כמו כן, האם אני יכולה להשתמש בנרון אגיסטן או לפחות בקרם אגיסטן לשימוש חיצוני ללא השפעה על הקרינון? אודה לץשובה
ההפרשות לא יפריעו בד"כ לספיגה. איני בטוח כי יש לך פטריה הפרשה לבנה בד"כ מופיעה בכל סוגי הנרות הוגינליים לתמיכה. לגרד חיצוני ניתן להשתמש במשחה כגון אגיסטן. התיעצי עם הרופא המטפל. בכל מקרה אל תילחצי זה לא מסכן את ההריון. בהצלחה ד"ר וייזר
 
ד"ר שלום
ב31.1.08 הוחזרו לי שני עובריים טריים ( הוגדרו באיכות טובה ) ואתמול יום ד` 6.2.08 ( 6 ימים אחרי ) ביצעתי בדיקת בטא בדם ( היה לי קשה להתאפק ), התשובה יצאה שלילית.
האם לדעתך עוד יש סיכוי שאני בהריון , הרי כבר כמעט שבוע מאז שהחזירו לי אמורה הייתה כבר להיות השתרשות ברחם?
אני מקבלת תמיכה של אוטרגיסן 200 * 3 .
מה דעתך?
לצערי קרוב לודאי שאינך בהריון. אך קצת מוזר כי בד"כ התשובה ביום כזה תמיד חיובית כי האוביטרל או פרגניל שקיבלת לפני השאיבה הם HCG ועושים תשובה חיובית. בכל מקרה בצעי בדיקה חוזרת בתאריך בו את אמורה לבצעה.
בברכה ד"ר וייזר
 
שלום ד"ר וייזר
אני המטופלת שלכם במחלקת ה IVF בבית החולים מאיר, ביום חמישי שאבו לי 24 ביציות..
היו לי כאבי בטן עד שבת ... אתמול (יום א) פרופ` שולמן החזיר לי שני עוברים, והרגשתי טוב גם.. היום ומלפני כמה שעות אני סובלת מכאבי תופת בבטן תחתונה, נורא כואב לא מצליחה ללכת לא לשבת לא לישון...מה זה יכול להיות?
המון תודות
לינה
יתכן וזה כלום. אך חשוב לשלול גירוי יתר שחלתי או שיזור שחלה. צרי קשר עם האחיות ואם אין תשובה פני למיון במאיר
בהצלחה
ד"ר וייזר
 
בום חמישי 31.1.08 בוצעה החזרת עוברים טריים 2 עוברים הרופא הגדיר אותם באיכות טובה היום בשבת גילתי הפרשות מעטות חומות וצימיגיות כאשר אני מכינסה את הנרות של האטריגניסטן לא כאשר אני מנגבת , מה דעתך האם יש סיכוי שהכל התפקשש מה עליי לעשות? ממה יכולות לנבוע הפרשות כאלו?
תודה על התשובה
בכלל לא הייתי מסיק שהכל התפקשש. הסביבות להפרשות הן מגוונות יתכן ונובעות בכלל משרידי דימום שהיה בשאיבה. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל במידה וההפרשות נמשכות. בהצלחה
ד"ר וייזר
top
אני צריכה להזריק היום גונאל וצטרוטייד. האם יש חשיבות לסדר ההזרקה? הזרקתי את הצטרוטייד במוקד הנשים, ועברה חצי שעה. האם אני יכולה להזריק גונאל
אין חשיבות לסדר ההזרקה בין צטרוטייד לגונל
בברכה,
ד"ר וייזר
 
שלום רב!ילדתי לפני כ3וחצי שנים הריון רגיל לאחר הלידה בניתוח קיסרי החלו דימומים ומאז לא פסקו אלא רק התגברו התחלתי טיפוליי הפרייה בב"הח כרמל מאחר ולא הצלחתי להרות יצאו כ12 עוברים לאחר הפריה 1 שכשלה קיבלתי מחזור ונאמר לי לחכות למחזור הבא ואז להתחיל בתרופה אסטרופם כ 2 בבוקר 2 בצהרים ו2 בערב עדיין לא קיבלתי מחזור משום מה ויש לי איחור כ10 ימים ,מאחר ושמעתי רעות על התרופה אסטרופם חוששת אני לקחת אותה נאמר לי שרבות חלו עקב לקיחת התרופה במחלת הסרטן .האם נכון הדבר ?
והאם יישנה תרופה חלופית שניתן לקחת עם אותו אפקט?
יש לבצע בדיקות דם בהתיעצות עם חידת ה-IVF לראות מדוע לא קיבלת וסת. יתכן ומדובר בדיכוי הורמונלי עקב הטיפול. לגבי אסטרופם הוא דומה לאסטרוגן שנמצא בגלולות למניעת הריון. הקשר בין הורמונים לסרטן עדיין אינו ברור ולמרות הפירסומים האחרונים עדין במחקרים גדולים יותר לא הוכח הקשר ובודאי שהציטוט "`רבות חלו לאחר נטילת אסטרופם", אינו מדוייק, אם כי אנו מודעים לסיכונים. בכל מקרה האסטרופם נועד להכין את הרחם לקליטת מוקפאים כמו שאני מבין ולטווח קצר נטילת אסארופם לא מעלה סיכון יותר מגלולות כמו שציינתי
בהצלחה
ד"ר אמיר וייזר
 
שבוע לאחר החזרת עוברים (3 עוברים) החלו כאבים בבטן התחתונה שמזכירים כאב לפני מחזור ובערב היה לי דימום קל שהפסיק בלילה בשבוע באחרון יש לי מידי פעם כאבים כמו לפני מחזור בדיקת הבטא רק בעוד 3 ימים מה יכולות להיות הסיבות לתופעות שהזכרתי
תודה מראש על תשובתך ושבת שלום
יתכן ומדובר בהתכוצויות של הרחם לא בהכרח מדובר בכשלון הטיפול. בצעי את בדיקת הבטא במועד שנקבע. בהצלחה
ד"ר וייזר אמיר
 
ד"ר שלום רב
אי פוריות בלתי מוסברת הכל תקין.
עברתי הזרעה על בסיס גונל אף 14 ימים הזרקה התחלתי במניון נמוך ו4 ימים אחרונים הזרקתי 112 לפני ההזרעה יום וחצי נאמר לי לא לקחת בסוף את האורביטרל שנרשם לי אלה 2 זריקות 0.1 של דקפפטיל שאלתי היא האם הדקה לא ידכא לי את הביוץ ? יש סיכוי להריוןם בהזרעה עם דקה?
שלום,
יש להניח שבשל חשד לגירוי יתר קיבלת דקפפטיל ולא אוביטרל.
הדקה גורם לביוץ במקום האוביטרל.
יש סיכוי להרות אך בד"כ צריך תמיכה בפרוגסטרון בשלב שאחרי הביוץ.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
מבנה הרחם שלי הוא קשתי, נכנסתי להריון בטיפול IVF שבתחלתו ראו דופק ולאחר מיכן לא, עברתי גרידה, שאלתי היא האם יכול להיות שמבנה הרחם הוא שגרם לעובר לא להתפתח?
מומים רחמיים יכולים לגרום להפלות אך רחם קשתי לא בינהם. חשוב לבצע הערכה טובה של חלל אם לא ביצעת עדיין. לגבי התוצאה חשוב להתייעץ גם עם מומחה פריון לפני ביצוע פעולה כלשהיא
בברכה,
ד"ר אמיר וייזר
 
לאחר חודש ראשון בטיפול אקקלומין במינון 1 ליום עשיתי בדיקות זקיקים שגדלו במשך הימים אבל היום (ביום ה- 16) נכתב כי בשחלה הימנית הזקיקים הפכו לשני ממצאים ציסטיים צלולים בגודל 21X30ו- 25X34. ובשחלה השמאלית זקיקים בגודל 16X19.
עובי רירית 6.4 מ"מ
מה זה אומר?האם האקוקלומין משפיע? האם יתרחש ביוץ בקרוב
ומהם ציסטיים צלולים?
שלום,
כנראה התרחש ביוץ והממצאים הציסטיים הם גופיף צהוב, שלפעמים נראה ציסטי לאחר הביוץ.
האיקקלומין השפיע, מועד הביוץ המדויק בספק אבל אם היו יחסי מין לאחרונה זה לא משנה.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
ערב טוב ושבוע טוב,
לפני כשבוע עברתי החזרה של 3 עוברים, יש לציין שאני סובלת מכאבי בטן וגב נוראיים!! אמורה לעבור בדיקת דם ביום רביעי הקרוב בכדי לדעת אם הצליח!!!לא יכולתי להתאפק וקניתי ערכה לבדיקת הריון ביתית...יצאה שלילית...האם זה מעיד על המציאות...???או שיש למה לקוות? זו הפרייה ראשונה שלנו.
נא תשובתך בהקדם )-;
שלום,
אין מה להשתמש בבדיקת היריון ביתית במהלך טיפול IVF.
הרגישות של הבדיקה קטנה מידי בזמן המוקדם שבו מדובר, בימים שבדקת בדיקת ההיריון, גם אם היא חיובית נמוכה מאד.
בהחלט יש למה לקוות.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
שלום אני 10 ימים לפני המחזור רציתי לדעת אם קיימתי יחסים 10 ימים לפני המחזור יש מצב להיקלט להיריון?
שלום,
בד"כ אין היריון מיחסי מין 10 ימים לפני הווסת.
אבל, אנחנו יודעים בוודאות מתי הווסת, רק שהוא מגיע, כך ששיטת ימים בטוחים מתאימה רק לאישה עם מחזור סדיר מאד.
ד"ר עופר גונן
 
שלום,
יש לנו 3 עוברים קפןאים יום שלישי מיולי 2004 ואנו שוקלים להחזירם. האם העובדה שעברו למעלה מ - 3 שנים ממועד ההקפאה משנה? האם יש סטטיסטיקה רפואית לגבי סיכוי מסויים למומים בעוברים מוקפאים?
תודה
שלום,
העוברים יכולים להיות טובים מאד. עובר לא טוב ישרוד את ההפשרה או לא ימשיך להיריון. אין שיעור מוגבר של מומים.
ד"ר עופר גונן
 
שלום דוקטור !אני גבר בן 34 עובר טיפול שמכין אותי להפריה חוץ גופית , הרופא שלי יעץ לי לקבל שתי תרופות : 1- גונאל2 - אוביטרל 250. הדבר לא נשמע לי כהגיוני . אולי נפלה טעות . הייתכן ? מה אתה חושב?
שלום,
אם מדובר במיעוט זרע קיצוני על רקע של הפרעה הורמונלית מסוימת הטיפול מתאים.
בהפרעה שבה יש חסר הורמונלי בהורמונים של בלוטת יותרת המוח, LH ו FSH טיפול כזה מתאים.
בהצלחה
ד"ר עופר גונן
 
שלום רב, אובחן אצלי הריון על ידי בדיקת דם שעשיתי.
והווסת האחרונה שלי היתה ב2 לדצמבר.בחודש האחרון טופלתי על ידי איקלקומין במשך 5 ימים זאת לאחר שבמשך שנה לא נכנסתי להריון.
בבדיקת דם השניה בתאריך ה7 לינואר נמצא בטא בגובה .1429
על פי חישוב באינטרנט אני נמצאת בשבוע השישי ועוד 3 ימים. כך גם לפי חישובי הרופאת נשים.
היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד ונמצא כי יש אמנם שק הריוני ברחם,ניצפה שק חלמון אך עדיין לא רואים עובר או דופק כלשהוא.
הרופאה נתנה לי הפנייה לביצוע בדיקת אולטרסאונד נוספת עוד 10 ימים והסבירה לי שאם בעוד עשרה ימים לא ייצא עובר אאלץ לעבור גרידה.
ברצוני לציין כי לפני כשבועיים היו לי כאבים עזים מאוד דמויי כאבי מחזור בעיקר בלילות, כאבים חזקים מאוד עד כדי בכי.
רופאת הנשים אמרה לי שזה לא קשור לרפואת נשים כי אין שום ממצא חריג בבדיקות. בדיקת אולטרסאונד של הבטן נמצאה תקינה והיה חשד שאולי הכאבים נובעים מדלקת בדרכי השתן שהיתה לי באותה תקופה.
השאלה שלי היא: בשבוע זה של ההריון,האם יש סבירות גבוהה כי לא קיים עובר ואאלץ לעבור גרידה או שמא היו מקרים מעולם ובעזרת ה` עוד שבוע נראה עובר.מה הסבירות יותר גבוהה ביחס למקרים השונים בהם נתקלת?
שאלתי השנייה היא : האם לפי דעתך יש קשר בין הכאבים העזים שחשתי ובין העובדה כי לא רואים עובר?
ועוד האם יש קשר בין נטילת איקלקומין ובין מקרים מסוג זה?
ולסיום:במידה ולא יימצא עובר האם זה מעיד על חוסר פוריות מצד הגבר או האישה או שאין לכך שום קשר?
תודה רבה מקרב לב.
שלום,
אכן גיל ההיריון לפי ווסת אחרון התאים ב 7/1 ל 5 שבועות היריון לערך. גם בדיקת ההיריון הכמותית התאימה.
היום 16/1 את 9 ימים לאחר הבדיקה ואכן יש לצפות שגיל ההיריון יהיה בערך 6 וחצי שבועות.
בד"כ אם התמונה האולטראסונית ברורה, צפוי לאות עובר ודופק ראשוני במצב זה.
לפעמים בגלל סיבות טכניות כלשהן לא מודגם העובר היטב, קרוב לדופן השק וסיבות טכניות אחרות הקשורות למיקום הרחם או איכות התמונה.
לכן החליטה הרופאה לתת להיריון הזדמנות, כי אם לא יראה עובר ודופק בעוד מספר ימים, ברור יהיה שמדובר בהפלה. אם התמונה האולטראסונית הייתה ברורה, באיכות טכנית טובה וע"י מבצע מיומן, הסיכוי להפלה גבוה.
לכאבי בטן בתחילת היריון סיבות רבות ולא ניתן לייחס את ההפלה לכאב שחשת, בעיקר שלא היה דמם נרתיקי שליווה את הכאב.
בטבע יש 10-15% הפלות טבעיות, כך שזה נפוץ מאד. יתכן ובטיפולי איקקלומין שיעור ההפלות מעט יותר גבוה, אך לא עד כדי שלא להשתמש בו.
אין הפלה בודדת מעידה דבר על הפוריות שלך או של בן זוגך.
בהצלחה
ד"ר עופר גונן
 
שלום רב אני בשבוע 27 ואני עולה בממוצע שניים שלושה קילו בחודש האים זה נורמלי וגם עוד שאלה אני מרגישה את תנועות העובר די חזק וכמעת כול היום העם זה בסדר ונורמלי
שלום,
עלייה של 3 ק"ג בחודש רבה מידי. עלייה במשקל קשורה בצמיחת האברים הקשורים להיריון, בתינוק, בעליית נפח הדם באם, בגדילת השדיים והתרחבות האגן.
היתר קשור בהשמנה או צבירת נוזלים כמו בצקת ברגליים.
בד"כ אישה רזה צריכה לעלות 11-13 ק"ג ואישה שמנה פחות
תנועות עובר חזקות זה רק טוב.
המשך היריון מוצלח
ד"ר עופר גונן
 
שלום,
לאחר שתי הפלות טבעיות (שבוע 7 ושבוע 9 - גרידה) טיפול בגונאל F ןאוביטרך, הזרעה ביום 16 למחזור. מיום ההזרע בערב ועד היום כאבי חזה ללא הפסקה (אחד המאפיינים שהיו לי בשני ההריונות הקודמים). ביום 28 למחזור הכתמה חומה מועטה ביותר, היום יום 30 אפילו פחות ורק בניגוב. בדיקת הריון ביום 28 שלילית. שאלותיי :
מה הסיבה לרגישות והכאב המתמשך בשדיים? מדוע המחזור לא מגיע כמו שצריך? האם זה נחשב כבר לימי מחזור ועליי לספור אותם לשם טיפול?
אודה מאוד על תשובתך,טל
טל שלום,
אוביטרל הוא הורמון של הריון ולפעמים יכול לעשות תחושות של רגישות בשדים כמו בתחילת הריון,
גם ללא אוביטרל לפעמים בשלב לאחר הביוץ, עם עליית הפרוגסטרון מופיעה רגישות בשדיים.
אם בדיקת ההיריון הייתה בשתן חזרי על הבדיקה בדם כיון שיש הריונות עם דמם קל בהתחלה ובדיקת שתן אינה אמינה 12 ימים לאחר ההזרעה.
התייחסי לווסת, במידה ויגיע רק שיתחזק הדמם.
בהצלחה
ד"ר עופר גונן
 
לפני כחודש וחצי נטלתי גלולה בסיום המחזור ,היו כאבי ראש חזקים,וכאבי בטן ,עכשיו יש לי איחור של חודש וחצי
זה יכול להיות בגלל זה ??
שלום,
השאלה לא ברורה, איזו גלולה לקחת בסוף הווסת?
האם את נוטלת גלולות למניעת היריון?
ד"ר עופר גונן
 
בשבוע ה-10 ושלושה ימים להריוני גיליתי הפרשה חומה, ניגשתי לרופא ונאמר לי שלעובר שלי בשבוע ה-9 ושלושה ימים אין דופק, ולכן עלי לעבור גרידה.
הם קבעו לי תור לגרידה רק לעוד 5 ימים
שאלותי הן:
1. האם זה לא מסוכן להמתין 5 ימים לגרידה(מבחינת שק, עובר, חלבון הכל נמצא ברחםI?
2. מה הסיבות להפלות ?
3.האם הגרידה לא מסוכנת וישנה האפשרות להרות שוב ללא סיבוכים?
אשמח לתגובתך המהירה,
תודה רבה ויום טוב
לא מסוכן.
רוב ההפלות קשורות בתקלה כרומוזומלית של העובר (לא של ההורים אלא של התהליך) ואז ההיריון מפסיק את עצמו. סיבה זו מתאימה ל 70% מההפלות.
רק אם יש הפלות חוזרות יש מקום לברור של סיבות אחרות.
הסכנה בגרידה המבוצעת בבית החולים קטנה ובד"כ אין ירידה בפוריות כתוצאה מהגרידה.
בברכה
ד"ר גונן עופר
 
שלום רב ברצוני לישאול לגבי רעלת הריון אני בשבוע 26 וגילו לי בהעמסת סוכר ראשונה 158 בבדיקה הבדיקה היתה לי מאוד קשה ולא הרגשתי טוב אחריה ועכשיו אני צריכה לבצע את השניה של ה100 שאלתי האם זה מסוכן לעובר וגם חשבתי אולי לא לבצע את הבדיקה ולישמור לבד ולא לאכול סוכר מהיום מה יכולים לגלות כבר עם בבדיקה הראשונה בדקו וזה יצא גבוהה אז למה צריך שוב מה יהיה חדש אשמח לתשובה מהירה תודה מראש יש לציין שזה הריון ראשון ואני בת 33
שלום,
העמסת סוכר אינה מסוכנת ויש לבצעה.
לא להתחיל דיאטה כבר מעכשיו כי זה פוגע בדיוק של הבדיקה.
התכוונת כמובן לסוכרת הריון ולא לרעלת היריון, הסיכוי שיהיה לך סוכרת היריון הוא רק כ 20-25% כי הבדיקה הראשונה רק ממיינת את האוכלוסייה החשודה לסוכרת.
ד"ר עופר גונן
 
שלום רב אני בשבוע 26 ורציתי לישאול אני חולה מאוד בברונכיט קשה עד קוצר נשימה והגעה לבית חולים לקבלת אנלציה וחמצן נתנו לי כדור אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה שלוש פעמים ביום אני מודאגת ולוקחת רק פעמיים ביום שאלתי הי האים השיעול החזק קוצר הנשימה והאנלציות ובמיוחד הכדורים האים זה מזיק לעובר אשמח לתשובה מהירה תודה מראש
שלום,
אף כי בד"כ משתדלים להימנע מתרופות בהיריון, יש לשקול את הצורך בתרופה מול נזק אפשרי בעובר.
במרה שלך, בשבוע 26 כל התרופות בטוחות יחסית וברור כי הצורך בהן עולה בהרבה על נזק אפשרי.
החלמה מהירה,
ד"ר עופר גונן
 
שמעתי שיש בנות שלוקחות בטיפולי IVF ביבי אספרין, אני מעוניינת לדעת במה התרופה הנ"ל תורמת, והאם יש לה קשר להצלחת הטיפול ?
שלום,
שימוש בביבי אספירין במהלך טיפולי פריון שנוי במחלוקת. הרעיון שבשימוש בו קשור לשיפור בהשרשה אולם בעבודות שבדקו נושא זה התקבלו תוצאות סותרות.
לכן, כיון שאין הוכחה ברורה לתועלת שבו, השימוש בד,כ אמפירי, במקרים של כישלונות חוזרים.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
שלום רב!
אתמול גיליתי שאני בהריון ! בטא 41 - יום ה12 אחרי הזרעה עם טיפול באיקקלומין. בעבר 4 הפלות טבעיות מהריונות ספונטניות - שק הריון ריק בשבוע 9 על ידי גרידות. ומאז שנה וחצי לא יכולתי להרות .בדיקות לבירור ההפלות כולן תקינות , קרישיות יתר, גנטי, הורמונלי . מיום ההזרעה הרופא נתן לי קרינון כתמיכה להריון , האם יש טיפול נוסף שיכול לעזור להתפתחות העובר והופעת דופק , או ידוע לך סיבה נוספת להפלות חוזרות ?
תודה!
שלום,
הפלות חוזרות יכולות להיות קשורות למגוון רחב של סיבות אבל גם לאחר השלמת הברור לא תמצא הסיבה בחלק ניכר מהמטופלים.
הברור כפי שאמרת כולל קרישת יתר, הורמונים, גנטיקה ומבנה הרחם. סיבות אחרות שנויות במחלוקת כמו אי התאמה חיסונית או נדירות כמו סיבות זיהומיות.
בשלב שבו את נמצאת אין מקום להוסיף טיפול מעבר לקרינון. לעיתים מוסיפים טיפול אמפירי (ללא הוכחה רפואית) כמו נוגדי קרישה או הורמוני היריון- HCG אך יש לשקול כל מקרה לגופו.
אם תופיע שוב הפלה כדאי לנסות ולבדוק את הגנטיקה של תוצרי ההיריון (אף כי יתכן ובדיקה זו במימון עצמי), נקווה שלא יהיה צורך כזה ותהיי בחדר לידה בעוד 36 שבועות.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
שלום רב,
1. ברצוני לברר האם קיים מכון פריון העוסק בשיטת flow cytemetry להפרדת זרע בארץ?
2.כיצד ניתן לברר מתי הוא הזמן הנכון לזריקת אוביטרל, בהנחה שנעשה מעקב זקיקים בפעם הראשונה, ולמיטב ידיעתי אורך מקסימלי של זקיק אינו קבוע לכל הנשים?
שלום,
לא ידוע לי על מקום המשתמש בשיטה זו לבחירת מין ילוד וגם אם היה קרוב לודאי היה צריך גם IVF.
לגבי תזמון אוביטרל, במידה ולא התרחש ביוץ ספונטני הביוץ יהיה כ 36-48 שעות לאחר הזרקת האוביטרל. כדי לדעת בוודאות שלא יוצא ביוץ לפני הזמן ניתן לעקוב אחרי בדיקות הדם- אסטרדיול פרוגסטרון ו LH. האחרון עולה לפני הביוץ הספונטני. נכון, כפי שכתבת ביוץ יכול להתרחש בגודל זקיק בין 17 ל 24 מ"מ.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
ד"ר שלום
החודש המחזור החל ב 11.12 מה-14 עד ה 19 הזרקתי גונאל אפ 112.5. ב-20.12 אוביטרל וב 21.12 הזרעה.
ב- US ב 18.12 היו מס```` זקיקים בשתי השחלות בגדלים: 17, 15, 13, 12, 10
22.12 הזרקתי שוב אוביטרל ומאז אני משתמשת בקרינון כתמיכה (בעקבות שלב לוטלי קצרצר).
ב-25-26 היו לי דקירות מוזרות בבטן התחתונה מה-27 יש לי הפרשות חומות כמו עיסה בניגוב , האם דימום של השתרשות נמשך כ"כ הרבה זמן??? אם לא, איך יכול להיות שאם כל התמיכות הללו עדיין יש לי דימומים? האם זה תופעה של הקרינון?
תודה
שלום,
קרינון יכול לגרום להפרשה של עיסה לבנה אפורה, אם יש דמם ההפרשה הסמיכה תהפוך חומה.
דמם נרתיקי יכול להיות קשור להשרשה ולא ניתן לומר כמה ימים ימשך, קרינון אינו גורם דמם אך לעיתים בעת הכנסתו ניתן לפצוע את צוואר הרחם ויופיע דמם קצר.
לפי הספור שתיארת לא נראה לי שהדמם שלך מסיבות הורמונליות (חולשה של השלב הלוטאלי).
בהצלחה
ד"ר עופר גונן
 
שלום, אני בת 30 , יש לי בת בת שנתים אחרי טיפולים רבים ועכשיו נקלטנו בנסיון ראשון ב"ה .
היום גילו הריון של שלשיה, שבוע שש בדיוק עדין לא נצפו דפקים ,אני קצת מודאגת האם עלי לשמור מעכשיו, מה התהליך של הריון שלשיה , יש לציין שההריון הקודם היה הריון רגיל בלי שום קשיים .
תודה
בשעה טובה,
בשלב זה עדין אין צורך בשמירה כלשהי בהיריון שלישיה.
לפעמים לא לכל העוברים יהיה דופק כך שמוקדם מידי לקבוע אם אכן ההיריון ימשיך שלישיה.
בכל מקרה מרבית הרופאים ימליצו על דילול מ 3 ל 2 במידה ו 3 עוברים ימשיכו.
בכל מקרה בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
שלום אם האישה בהיריון יש מצב שיהיה לה כאבים כמו של מחזור ותחושה של מחזור?<
אני 7 ימים לפני המחזור ואני מרגישה כאב עמום של מחזור ותחושה של מחזור!
אני מנסה להכנס כבר שנה וחצי
שלום,
פעמים רבות הכאב או אי הנוחות המלווים תחילת היריון דומים לכאב של ווסת שכן זוהי תחושה של הרחם.
נשים בתחילת היריון מתארות בד"כ תחושות לא ספציפיות של הבטן התחתונה, משיכות, דקירות ולעיתים תחושה הדומה לכאב ווסת קל.
כאב המתחיל מספר ימים לפני הווסת יכול להיות גם חלק מהתסמונת הקדם וסתית שנפוצה מאד בעשור הרביעי לחיים.
בהצלחה,
 
הזקתי אתמול ב22:00 בלילה אוביטרל .
הביוץ אמור להיות כעבור 36 לפי הרופאה.
האם יכול להיות שאם LH כבר עלה הזריקה לא תצליח לעכב את הביוץ.
ויכול להיות שהביצית השתחררה היום בבוקר
כי היו לי כאבים מאוד חזקים של ביוץ כמו שיש לי כל חודש. כבר היום בבוקר במשך כמה שעות.
תודה
שלום,
אכן אוביטרל יגרום לביוץ כעבור 36-48 שעות מההזרקה.
כפי שאמרת יתכן ו-LH עצמי ישתחרר עוד לפני זריקת האוביטרל ואז הביוץ יהיה מוקדם מכפי שתוכנן. אוביטרל לא ידכא את השחרור העצמי של LH.
ניתן לקחת בדיקות הורמונליות בבוקר היום בו מוזרק אוביטרל ולדעת אם LH כבר גבוה בעת ההזרקה. הרופא יקבע זאת על סמך רמת ה-LH ולפעמים לפי רמת בדיקת פרוגסטרון.
זמן הביוץ המדויק חשוב במחזורים בהם מתוכננת הזרעה, אם לא מתוכננת הזרעה ניתן פשוט להקדים יחסי מין.
גם בהפריה חוץ גופית אין חשש מבריחת ביוץ, כי יש תרופות (דקפפטיל, צטרוטייד, אורגלוטראן וסינרל) המיועדות למנוע מהביוץ לברוח לפני הזמן.
לגבי הכאבים שהיו לך, הכאבים יכולים אכן להיות קשורים לזמן הביוץ, אך יכולים להיות קשורים גם לגדילה המהירה של הזקיק לפני הביוץ.
בכל מקרה, אם הטיפול שלך מתיר זאת, קיימי יחסי מין גם היום.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
שלום,
אני בת 23נדבקתי במחלת הקונדילומה והיו לי בלוטות בפי הטבעת,הסרתי אותן עם ליזר פעמיים רציתי לדעת אם תחושת הגרד שיש לי באיזור הנרתיק נובעת מזה. ובנוסף לאחר בדיקה אצל רופא נשים התגלה פצע בצוואר הרחם,רציתי לדעת מהו הטיפול אותו אני צריכה לעבור? האם זה מסוכן?האם מותר לי לקיים יחסי מין?והאם כואב לי בזמן קיום יחסי המין בגלל זה? ולמה אחרי קיום יחסים אני מדממת קלות. אשמח לתשובה מפורטת ומהירה.
שלום,
השאלה מתאימה יותר לפורום של צוואר הרחם, הפורום הזה קשור לטיפולי פריון.
אענה לך בקיצור ואת יתר התשובות תמצאי בפורום המתאים. גרד בנרתיק יכול להיות קשור בקונדילומה, "פצע" בצוואר הרחם אינו מסוכן לכשעצמו אך יש צורך בהערכת מצב צוואר הרחם במשטח פאפ ובקולפוסקופיה כדי לשלול מצבים חריגים של צוואר הרחם הדורשים טיפול ניתוחי, צריבה או הקפאה.
ד"ר עופר גונן
top
ערב טוב מה ההבדל בין צטרוטייסד לדקפפטיל? פרוטוקול אחד שבועיים אחרי מחזור דקפפטיל 0.1 עד ליום 3 של מחזור ואז רק מנוגון גונל ובהמשך אורגלוטרן ופרוטוקול אחר דקפפטיל 0.1 10 ימים עד למחזור וביום ה-2 למחזור מנוגון , גונל והפעם חצי זריקה של דקפפטיל. האם כדאי לעבור מדקפפטיל לצטרוטייד?
שלום,
שתי התרופות משפיעות על בלוטת יותרת המח ומונעות את הפרשת הורמון LH מהבלוטה, כדי למנוע ביוץ מוקדם.
התרופות משיגות את המטרה בדרך שונה, הדקפפטיל הוותיק יותר מדכא את הבלוטה לאחר 10-14 ימים של טיפול ואז ניתן להתחיל גם בהזרקת גונל F מבלי לחשוש מבריחת הביוץ לפני מועד שאיבת הביציות. שיטה זו גורמת לטיפול להימשך כ 4 שבועות אך הטיפול מבוקר מאד ונפוץ מאד.
צטרוטייד מתחילים לאחר מספר ימים של הזרקת גונל F והוא מדכא את הבלוטה מייד, הטיפול קצר באופן משמעותי ונמשך 10-14 ימים.
יש יתרונות וחסרונות נוספים לשתי התרופות, שתיהן בשורה הראשונה של טיפולי IVF והרופא בוחר בהם לפי התנאים המיוחדים של המטופלת. אין סיבה לדלג בין טיפולים שונים אבל לעיתים מחליפים טיפול כדי למצוא את הפרוטוקול הטיפולי המוצלח ביותר למטופלת.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
שלום 3 טיפולי הפריה בראשון ביצית 1 החזרתה נקלטתי ולא התפתח טוב. הפריה 2 לא היו ביציות אח"כ הפסקה חודש ביוץ טבעי והפריה 3 2 ביוציות שלא הופרו. גיל כמעט 43 מינונים גונל 450 מנוגון 7-8 ליום אסטרופם לרירית. דקפפטיל פעם פרוטוקול ארוך ופעם קצר כאשר עם זריקות לגירוי ירדתי בדקפפטיל 0.1 לחצי זריקה. FSH לפני שנה 18.5 אחרי חודש 40 אחרי חודשיים 12.5 דר` האם כדאי לעבור לצטרוטייד, או לקחת DHEA או להמשיך ולא להתייאש? החודש רוצה לנסות שאיבת ביצית ללא גירוי המחזור הגיע לפני יום. אשמח לחוות דעתך. ושאלה נוספת באיזה שלב אתה אומר לבחורה אין מה לעשות לכי לתרומת ביצית? מאוד חשוב לי לדעת מה לעשות. תודה רבה וסליחה על אורך הכתוב. שבת שלום
לום,
השילוב של גיל 43, תגובה שחלתית נמוכה ו FSH מוגבר, נותן סיכויי הצלחה נמוכים במיוחד בהפריה חוץ גופית ובטיפולי פריון בכלל. הסיכוי ללידה נמוך עוד יותר כיון שבגיל זה יש שעור מוגבר של הפלות. איני חושב ששינוי תרופתי כזה או אחר ישפיע על המצב והניסיון היחיד שניתן לנסות הוא באמת זקיק ספונטני (במידה ומחזור הווסת סדיר), גם כאן, ככל שקשה לקבל זאת סיכויי ההצלחה נמוכים מאד ולא הייתי ממשיך לאורך זמן. טיפול ב DHEA אפשרי אך יעילותו עדיין לא הוכחה במחקרים מבוקרים. התשובה לשאלה הקשורה בתרומת ביצית קשה מכדי לענות עליה במקום זה וקשורה למערכת קבלת ההחלטות של הרופא והמטופלת. לעיתים המטופלת מבינה שאף שיש לה עדיין סיכוי קטן להרות מביציותיה, היא מוותרת על הסיכוי הקטן הזה כדי להתקדם ולהרות בקרוב.
אין ספק שתרומת ביצית היא הכלי הטיפולי היחיד המעניק לך סיכוי ריאלי להרות הריון תקין בזמן הקרוב.
בדרך זו או אחרת אין לי ספק ההצלחה שלך בדרך,
ד"ר עופר גונן
 
המקרה שלי מאוד מורכב. המחזור האחרון שלי היה ב 04.11, לפי ערכת הביוץ הביתית הביוץ חל ב 29.11, שבוע אחרי הביוץ היה לי במשך 6 ימים הפרשות חומות. טרם קיבלתי מחזור אך בבדיקת הריון (בדיקת דם) יצאה לי תוצאה שלילית. היום ערכתי בדיקת אולטרסאונד ונמצא לי זקיק בעובי 19 מ"מ ורירית בעובי 8 האם יכול להיות שיש לי ביוץ אחרי 46 יום מהמחזור הקודם
שלום,
ממצא ציסטי צלול בשחלה, בקוטר 19 מ"מ, אינו בהכרח זקיק לפני ביוץ. לפעמים גם הגופיף הצהוב לאחר ביוץ נראה כממצא ציסטי
צלול.
יתכנו מספר אפשרויות במצבך:
1. ההפרשות החומות היו ווסת של מחזור ביוץ לא יעיל בחודש הקודם וכעת את כבר קרובה לביוץ הבא.
2. הפרעת ביוץ עם מחזור לא סדיר.
בכל מקרה ניתן לעקוב אחרי ההתנהגות השחלתית שלך באולטראסאונד זקיקים ובמידת הצורך גם בבדיקות דם הורמונליות שמראות באופן ברור אם את לפני הביוץ, סביב הביוץ או אחריו.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
שלום, בת 26 עברתי הפלה יזומה לפני שנה -8 חודש באמצעות שאיבה בשבוע ה-7 עבר ללא סיבוכים והמחזור חז לקדמותו. יש לי כמה שאלות שלא נותנות לי רוגע מאז:
1. לפני כ-5 חודשים מחזור התקצר לי ל-3 ימים בלבד (היה5) האם ישנו קשר להפלה למרות הזמן הרב שעבר?
2.האם כדאי לבצע היסקורפיה לראות אם יש הדבקויות למרות שאיני מעוניינת כרגע בהריון?
3. ביצעתי הפלה אצל (מומחה) רופא שעובד בבית חולים אך בדרך פרטית (שעלה הרבה כסף...) ורשום שלא היו סיבוכים בטופס שיחרור, האם יכול להיות שהיו ואנני יודעת מכך?...
מצטערת על האורך אך קשה לי מאוד החוסר וודאות הזו. תודה מראש
שלום,
לשאלותייך,
1. אם לאחר הגרידה הווסת חזר והיה רגיל ועתה התקצר, לא סביר שזה קשור לגרידה. קיצור של הווסת לעיתים מופיע תוך כדי שימוש בגלולות.
2. אין סיבה לבצע היסטרוסקופיה.
3. לא סביר שהיו סיבוכים.
לרוב אין פגיעה בפוריות בנשים שעברו הפסקת הריון מסודרת בבית חולים.
עזבי את הנושא והתייחסי לעצמך כאל פורייה לחלוטין,
ד"ר עופר גונן
 
אני בת 42, עברתי פעם אחת ivf ללא הצלחה. יש לי רחם שרירני (שרירן פונדלי 46 מ"מ, שרירן אחורי 24 מ"מ, שרירן מימין 28 מ"מ, שרירנים אינטרמורלים רבים עד 18 מ"מ) אך אינני מעוניינת לעבור ניתוח להסרתם. מה המלצתך בנושא? האם למהר לניתוח או לנסות להמשיך בנסיונות ivf? חלל הרחם נצפה תקין.
שלום,
מערכת השיקולים מורכבת וכוללת מצד אחד את ההשפעה האפשרית של שרירנים על פריון האישה וגרימת הפלות ומצד שני את הירידה בפוריות הקשורה בגיל.
שרירנים מופיעים במקומות שונים ברחם- בתוך הרחם או מתחת לרירית, בגוף הרחם או מחוץ לרחם מחוברים לחלקו החיצוני.
אין ספק ששרירנים הנמצאים בגוף הרחם או מתחת לרירית מפריעים בפריון ויש להסירם, הפעולה פשוטה יחסית ונקראת היסטרוסקופיה ניתוחית.
גם לגבי שרירנים חיצוניים אין ויכוח שלא צריך לטפל בהם.
הדילמה קשורה בשרירנים בגוף הרחם, שרירנים אלו, בעיקר אם הם גדולים יכולים לעוות את גוף הרחם ולהגדיל את חלל הרחם, בעבר חשבו שמשמעותם בפריון קטנה אך ידוע כעת כי הם מפריעים בטיפולי פריון. כיון שההפרעה אינה מוחלטת יש להעריך את מידת ההשפעה של השרירנים על חלל הרחם, עד כמה הם קרובים לרירית ועד כמה הם מעוותים את קיר הרחם.
אם אכן יש חשד שהשרירנים שלך מפריעים כדאי להתייחס גם לגיל (42) ולהקדים את הטיפול הניתוחי בשרירנים.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
אני ביום החמישי למחזור. מטופלת במונוגון
האם כדאי לקיים יחסי מין
שלום,
במהלך טיפולי פריון כדאי לקיים יחסי מין רגילים, מכמה סיבות:
1. אצל חלק מהמטופלות בזריקות (כמו מנוגון), יברח ביוץ ספונטני תוך כדי טיפול ולפני שהרופא נתן הוראה לביוץ (אוביטרל). ללא זרע במערכת הנשית, זקיק שיבייץ לפני הזמן "יתבזבז". בד"כ לא יברח ביוץ לפני 6-7 ימי הזרקה.
2. כדאי לבני הזוג לחיות רגיל ולא להכניס את עצמם למערכת "טכנית" של קיום יחסי מין לפי הוראה.
3. התנזרות ממושכת מיחסי מין מורידה את איכות הזרע בעת ההזרעה.
בהצלחה ולא להילחץ, לרוב הביוץ לא בורח.
ד"ר עופר גונן
 
אני בטיפולי IVF לראשונה, אני מקבלת דקפפטיל ומחר אני אמורה להתחיל גם גונאל F, כמה זמן צריך לחכות בין הדקפפטיל לגונאל, אם בכלל?
תודה
שלום,
דקפפטיל מדכא את המערכת ההורמונלית כדי למנוע ביוץ ספונטני של המטופלת. ביוץ ספונטני עלול להתרחש לפני שאיבת הביציות ואז לא יהיו ביציות בזמן השאיבה.
טיפול בדקפפטיל מתחיל בד"כ שבוע לפני הווסת או בימים הראשונים של הווסת.
בפרוטוקול הנפוץ ביותר, שנקרא "פרוטוקול הדיכוי הארוך", מתחילים גונל F כ 10-14 ימים לאחר תחילת הדקפפטיל.
אם המטופלת התחילה דקפפטיל שבוע לפני הווסת, הרי מדובר בימי הווסת האחרונים. אם המטופלת החלה דקפפטיל בווסת, תחילת הגונל כשבועיים לאחר מכן.
לפעמים המטופלת לא מגיעה לדיכוי הורמונלי תוך 10-14 ימים ואז יש צורך להמשיך דקפפטיל עד שיגיע הדיכוי ורק אז להתחיל גונל F.
קיים גם פרוטוקול טיפולי נוסף, "הפרוטוקול הקצר" שבו מתחילים דקפפטיל בווסת ואת הגונל מתחילים יום או יומיים לאחר מכן, מבלי להמתין שבועיים עד לדיכוי.
אם לא הבנתי את השאלה ואת התכוונת למשך הזמן שצריך לחכות בין שתי הזריקות, אין צורך לחכות וניתן להזריק באותה השעה.
נקווה שיהיה לך "מזל של מתחילים",
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן 
 
שלום לא היה לי מחזור חודש וחצי ולקחתי כדורים "פרוברה" אבל עבר כבר 15 יום ואין כלום ואני מרגישה את הסימנים הריון ,יכול להיות שאני בהריון ?תודה
בד"כ ווסת יגיע במהלך השבוע לאחר סיום כדורי פרוגסטרון/פרוברה.
במקרים הבאים לא יגיע ווסת בזמן הצפוי-
1.הריון.
2.ביוץ ספונטני, אז הווסת יאחר יותר משבוע אבל יגיע בד"כ כעבור 2-3 שבועות.
3.פעילות שחלתית נמוכה, כמו בגיל המעבר, בטיפולי פריון לאחר דקפפטיל 3.75 ובמצבים הדומים להפרעת אכילה קשה.
נקווה שאפשרות מס` 1 מתאימה,
ד"ר עופר גונן
 
שלום וערב נעים...
האם ניתן לדעת בוודאות, בטיפולי פוריות, האם ההריון שנקלט הוא כתוצאה מיום החזרת העוברים, או מקיום יחסי מין באופן טבעי שנעשה באותו חודש? והאם בכלל קיימת אפשרות שהעובר שנקלט הוא לא אחד מהעוברים המוקפאים, אלא מקיום יחסי מין רגילים?
תודה
הסיכוי להריון ספונטני במחזור טיפול בו שאבו ביציות, קטן. הביציות הבשלות נשאבו, בד"כ אין יחסי מין סביב השאיבה ולא נשכח שהפרעת פריון הביאה את בני הזוג לטיפול.
במחזורי החזרת קפואים יש שיטות שונות להכנת רירית הרחם ותזמון החזרת העוברים, אחת השיטות היא לעקוב אחר הביוץ הספונטני באותו חודש. במחזור המבוסס על החודש הספונטני (ולא בנייה מלאכותית של הרירית באמצעות אסטרוגן), יתכן גם היריון ספונטני.
כיון שהביוץ ספונטני, יתכן ויחסי מין סביב הביוץ גרמו להפריית הביצית והעובר המשיך להתפתח ברחם. לא ניתן לומר בוודאות מלאה אם העוברים הקפואים שהוחזרו לרחם מספר ימים לאחר הביוץ גרמו להריון או הביצית הספונטנית.
כדאי להיות בכל זאת ריאליים, מקרים כאלו של היריון ספונטני נראה בעיקר בהפרעת פריון מסיבה לא ידועה או הפרעה קלה-בינונית בפוריות הגבר. אין זה סביר שההיריון ספונטני אם הסיבה ל IVF הייתה מכנית ברורה או הפרעה קשה בפוריות הגבר.
בהצלחה בהמשך,
ד"ר עופר גונן
 
אני 10 ימים לאחר החזרת 3 עוברים היום החלו הפרשות חומות מהנרתיק האם זה נורמאלי?
שלום,
דמם בשלב כזה יכול להיות התחלה של דמם ווסתי. התמיכה בפרוגסטרון נרתיקי לא תמיד מונעת את הדמם הווסתי המתקרב.
אפשרות נוספת היא דמם השרשה של ההיריון הצפוי, לכן לא להפסיק תמיכה ולבצע בדיקת הריון במועד.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן 
 
שלום
אני נוטלות כדורי דופסתון כבר בסביבות 5 חודשים והחלו פתאום להתגבר לי פצעי הבגרות , החלו לצאת לי מוגלות האם יכול להיות שהכדורים גורמים לכך?
שלום,את מתארת מצב שבו הופיעה דומיננטיות של הורמוני המין הגבריים, טסטוסטרון והדומים לו. לכן יש החמרה בפצעי הבגרות.
מצב זה מוכר ונפוץ ושכיח יותר בנשים עם שחלות פוליציסטיות.
נשים עם שחלות פוליציסטיות נוטות למחזור ווסת לא סדיר, פצעי בגרות תשעורת יתר ועוד.
במקרה שלך יכולות להיות שתי אפשריות:
1. החמרה של הפרעת הביוץ. יתכן ואת מקבלת דופסטון כדי להסדיר ווסת ובעצם ההפרעה המקורית היא הפרעת ביוץ אשר החמירה מסיבה כלשהי. אחת הסיבות השכיחות להחמרה בהפרעת ביוץ היא עליה במשקל. זו האפשרות הסבירה יותר.
2. דופסטון היא תרופה הדומה לפרוגסטרון, מוסיפים אותה בד"כ כאשר חסר פרוגסטרון (כמו בהפרעת ביוץ). אבל זה אינו פרוגסטרון טהור ולעיתים יש תופעות קלות כמו של טסטוסטרון, כולל פצעי בגרות.
בהצלחה,
ד"ר עופר גונן
 
שלום רב, ברצוני לברר האם מימון טיפולי הפוריות לילד הראשון הנו ניתן ע"י המדינה עד אשר נכנסים להריון ? או שמא יש הגבלה על כמות הטיפולים ?
המימון הוא עד השגת הריון ולידה. אין הגבלה על מספר הטיפולים, אם כי בתנאים רפואיים מסויימים מקובל להפסיק טיפולי IVF. בעיקר כאשר הסיכוי להריון הופך למאוד קלוש.
ד"ר קול שחר
 
ערב טוב!!! מחכה לתשובה מהירה
תוצאות בדיקת אולטרסאונד וגינלי
רחם: 54*41*44
עובי רירית 16ממ
שחלה שמאלית
זקיקית קטנים
שחלה ימנית זקיק 21 ממ
מטע נוזל בדוגלס
האם עובי הרירית לר עבה מידי????
אני בת 22 איני משתמשת בגלולות כלל
ולא השתמשתי גם לא באקקמולין
בדיקה תקינה.
בברכה,
ד"ר שחר קול 
 
י לי במקרר עט מוכן גונאל-אף מזה כשנה. עוד לא השתמשתי בו. התאריך שרשום עליו הוא ינואר 2008. השאלה היא האם הוא עדיין בר שימוש?
כן, אם עדיין לא היה בשימוש.
בברכה,
ד"ר שחר קול
 
תחילת שבוע חמישי, לאחר IVF
ביטא 235, פרוגסטרון 58.5 ,האם יש חשש להריון בעקבות פרוגסטרון נמוך זה
הבדיקה תקינה. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר שחר קול
 
ברשותי כמה מזרקים של צטרוטייד שתוקפם עפ"י האריזה הינו 03/07 . הם סגורים באריזה ושמורים במקרר.
אני מתחילה כעת (בסוף נובמבר 2007) טיפול IVF נוסף שבו אני יצטרך לקחת צטרוטייד.
האם זה יהיה בטוח להשתמש בהם? שמעתי על תרופות מסויימות שלמרות תאריך התפוגה הן עדיין בטוחות לשימוש כמה חודשים אח"כ.
זה פשוט חבל לי כי הן עלו לי המון כסף ואין החזר מקופת החולים....... :-(
אני ישמח לתגובתכם !
תודה רבה.
לא, יש לפעול לפי הוראות היצרן.
בברכה,
ד"ר שחר קול
 
האם ניתן לקבל תשובה אמינה בבדיקה ביום 15 לאחר אוביטרל וביום 14 לאחר שאיבה (12 לאחר החזרה) בדיקת הריון ביתית. הבדיקה בנוסף לבדיקת דם? בכל התקופה הזו אני מקבלת אנדומטרין. תודה
סביר כי בדיקת שתן תיתן תשובה אמינה, אך בדיקת דם תמיד עדיפה.
בברכה,
ד"ר שחר קול
 
אתה פשוט מקסים מעריצה אותך!!!
אני אחרי החזרת 3 עוברים מוקפאים גילי 28 יש לי כאבים ברגליים ובצד ובבטן ובגב בדיוק את כל הכאבים האלו יש לי לפני קבלת המחזור מה ניתן להסיק מכאבים אילו אני 10 אחרי החזרת עוברים האים יש סיכויים שאני בהריון תודה מראש אוהבת אתי
בוודאי. מציע להתמיד בטיפול התרופתי ולעשות בדיקת דם בתאריך שניקבע.
בברכה,
ד"ר שחר קול
 
שלום רב!
שאלה שלי פשוטה -מה זה זריקת "לובריס" ?
לובריס מכיל את הורמון ההצהבה (LH) , המופק בטכנולוגיה של DNA רקומביננטי (כלומר לא משתן).
בברכה,
ד"ר שחר קול
 
דר` שלום.
שאלתי נוגעת לתאריך הביוץ שלי.
בחודש אוגוסט,01/08 ,עברתי גרידה לאחר שלעובר לא היה דופק בשבוע השביעי.
לפני שנכנסתי להריון המחזור החודשי שלי הופיע כל 28 יום בדיוק.
כחודשיים לאחר מכן, 25/09, הופיע המחזור. אחריו, הופיע המחזור לאחר 37 יום בתאריך 01/11, שאלתי היא: כיצד אני אמורה לחשב את ימי הביוץ כאשר המחזור כבר לא כל 28 יום בדיוק?
תודה מראש,
כרמית.
יש לשער כי הוסת יחזור ויהיה סדיר בחודשים הקרובים. אם לא – יש מקום לברור.
בכל משרה לדעת בדיוק את יום הביוץ זה ממש לא חשוב.
אם מקיימים יחסים 3 – 4 פעמים בשבוע – זה מצוין, גם בלי לדעת בדיוק את היום...
בברכה,
ד"ר שחר קול
 
האם הבוסרלין משפיע עלי?
מהיום השני לוקחת 3 פעמים ביום 3 *3 בוסרלין.
גונל-אפ 112.5 מהיום השלישי למחזור היום יום 8
פרוגסטרון 2.2.
האם התחיל ביוץ, אני לפני IVF. מקווה שהכל תקין.
לא התחיל ביוץ.
הכל נראה תקין.
בברכה,
ד"ר קול שחר
 
השאלה קצת ארוכה מקווה שתוכל לעזור...
אז קצת רקע אני ואישתי מנסים לביא ילד כבר 2 ללא הצלחה אנחנו אחרי 2 הזרעות ושלישית היום
אישתי לקחת תרופה בשם פיורגון(או משהו כזה) מהיום השלישי למחזור ואתמול נתנו לה גם אוביטרל בעקבות הבדיקות דם ושאלה כי כזאת בעקבות הנתונים שיש ברשותך תוכל לפרט לי קצת כי היא לא משתפת אותי בכלום חוץ מלתת זרע אני לא מבין שום דבר מה ההסתברות לתינוק מכל הזריקות הללו?????????
הסברות היא בערך 15% למחזור טיפול. מציע לבקר ב - http://ivf.co.il/hbefore.htm כדי לצבור קצת ידע...
בברכה ד"ר קול שחר
 
שלום רב,
לאחר החזרת 3 עוברים קפואים מתאריך 18/10, ביצענו בדיקת דם ראשונה בתאריך 30/10 והתשובה HCG206. בתאריך 1/11 בדיקת דם שנייה שתשובתה HCG2457
נאמר לי בוודאות שזה יותר מעובר אחד.
אבקש את דעת המומחים.
תודה רבה,
זה מאוד סביר. ניתן לבצע בדיקת אולטרסאונד כבר היום ולדעת בוודאות.
בברכה ד"ר שחר קול
 
שלום רב
אני בת 34 בלי ילדים
בד` פרופיל הורמנאלי תקינה
ב 21 לח` פריגסרון 30 וחודשיים אחרי 9
בד` US תקינה
התחלתי מהיום ה 5 לקבל 2 זריקות מונוגון?
ביום הרביעי בדיקות דם הראו על עליה של 135 לאסטרידול ו 1.1 לפרגסטרון. ב US נצפו זקיקים קטנים
מיום חמישי התחלתי לקחת 3 זריקות מנוגון
ביום השמיני בד` דם : אסטרידול 95
בUS זקיקים קטנים
הופסק טיפול?
אפשר לנתיח המצב שלי? למה אין ביוץ ךמה שחלות לא הגיבו לטיפול?
איך היתה משנה הטיפול? ומה המינון???
תודה
כנראה שהמינון שקיבלת אינו מספיק לך. רצוי לראות מה רמת ה – FSH הבסיסית שלך, ובעיקר האם רמת האסטרדיול שנלקחה באותו יום היא קטנה מ- 200 פיקומול לליטר (אחרת בדיקת ה – FSH אינה מהימנה). תגובת השחלות לטיפולים משתנה מאוד בין המטופלות. יתכן ומדובר בסימנים ראשונים לירידה ברזרבה השחלתית שלך.
בברכה,
ד"ר שחר קול
 
שלום ותודה. לאילו תופעות לוואי יש לצפות לאחר כריתת חצוצרה ? תודה
לרוב אין כל תופעות לוואי.
יש מקרים בודדים של ירידה בתגובתיות השחלה באותו צד לגירוי תרופתי לאחר הניתוח.
בברכה,
ד"ר שחר קול
 
שלום רב!
אני בת 30 +ילד לאחר הריון טיבעי.
אנחנו מנסים להכנס להריון למעלה משנה וחצי.
בתאריך 29/10/07 קיבלתי זריקה כמובן אחרי לקיחת איקקלומין ופריגנובה בתאריך 30/10/07 עברתי הזרעה.
האם הביוץ התקיים רק ביום ההזרעה או שיתכן מאוד שהוא היה גם יום לפני ההזרעה וגם יום אחר
תודה רבה
סביר כי הביוץ התרחש כ - 40 שעות לאחר זריקת אוביטרל, אם כי אין לשלול את האפשרות שתהליך ביוץ ספונטאני החל לפני מתן הזריקה.
בסוג הטיפול שאת עוברת קשה מאוד לקבוע בלי בדיקות דם מייגעות.
למען האמת, זה גם לא ממש נורא חשוב אם הביוץ היה קצת לפני או אחרי ההזרעה.
בהצלחה.
ד"ר שחר קול
 
בחודש האחרון טופלתי בגונל F + סינרל על מנת לבצע פרופ` הורמונאלי אמיתי שישקף את המצב בגופי- מתי לעשות את בדיקת הדם? האם כבר במועד בקרוב של הווסת(ביום ה-3) או לחכות לחודש הבא? וכמה זמן יש השפעה של החומרים הללו בגופי עד שהגוף חוזר למצב טבעי ללא טיפול
תודה עדי
השפעת הגונל היא לטווח של יום – יומיים.
סינרל יכול להשפיע לטווח ארוך יותר, שקשה לצפותו, ומשתנה ממטופלת לרעותה.
עדיף לבצע פרופיל הורמונאלי ביום 3 למחזור ספונטאני, ללא תרופות, לאחר ביוץ ספונטאני.
בברכה ד"ר שחר קול
 
שלום רב,
אחרי אין ספור שאלות ותקופה קשה ומתוחה מאוד, ביצעתי היום בדיקת דם והתשובה היא חיובית (הנני לאחר הפרייה שניה, החזרת 3 עוברים קפואים).
הבדיקה מעידה על הורמון HCG-206
האם ייתכן ולפי הבדיקה מדובר על יותר מעובר אחד ?
בדיקת הדם נערכה 12 ימים לאחר ההחזרה.
תודה רבה.
יתכן
בברכה ד"ר שחר קול
 
שלום קוראים לי תמי ואני שובעיים לאחר הזרעה המחזור שלי מאחר ביומיים וכאשר הלכתי לעשות בדיקת דם התוצאות היו פחותות מ2 רציתי לשאול אם קיים סיכוי שאני יכנס בכל זאת להריון בגלל שהמחזור מאחר ואולי הבדיקה הייתה מוקדמת מידיי אודה לך אם תחזיר לי תשובה בהקדם
תמי
אם אכן היה ביוץ יש לשער שיגיע מחזור או הריון.
בדיקת דם 14 יום לאחר ההזרעה צריכה לתת תשובה ברורה.
ניתן לחזור על הבדיקה ולהוסיף לבדיקה הורמונים נוספים כדי לדעת מה קורה איתך.
בברכה,
ד"ר קול שחר
 
שלום רציתי לדעת מדוע מחדירים רק 2 זקיקים ולא שלושה ,יש לי ילד בן 3 מהריון תקין קודם ללא עזרה אבל הלידה התבצעה בקיסרי מאחר והוא לא התהפך ,חששני שניסיונותיי להיכנס שוב להריון ניפגעו עקב הקיסרי ?האם ייתכן שכך ?אני נמצאת אצל רופא מטפל והוא המליץ לי על IVFלדעתו לא נפגעתי המקסרי אך מדוע זה כבר 3 שנים אני מנסה ולא מצילחה כמו כן לאחר שנה של הלידה התחילו לי דימומים לאחר הווסת כשבוע נוסף.
משרד הבריאות ממליץ להחזיר 2 עוברים עד גיל 35 כדי להימנע מריבוי עוברים.
קשה לקבוע מדוע אין הריון טבעי. לשם כך יש לבצע ברור מסודר.
בברכה ד"ר קול שחר
 
שלום
רציתי לדעת אני מתחילה טיפול IVFהאם במקום נרות ניתן להשתמש בזריקה?ומה עדיף?ושנית האם החזרת עוברים ניתן לבצע בהרדמה מקומית או איחלוש מאחר ואני מאוד רגישה וגנימוס
תודה
אין הבדל מבחינת התוצאות, עשי מה שנוח לך.
ניתן לבצע החזרת עוברים בהרדמה כללית.
בברכה ד"ר שחר קול
 
לפני שנה עברתי הריון מחוץ לרחם בחצוצרה ימנית שטופל בזריקה מטוטרוסקט. לאחר מכאן עברתי לפרסקופיה ובה נכרתה חצוצרה שמאלית עקב נוזל והימנית שוחזרה. השבוע לצערי אחרי טיפול 4 שלIVF נקלטתי להריון - שוב חוץ רחמי בחצוצרה ימנית ונאלצו לכרות אותה בלפרסקופיה. עכשיו אני מתאוששת מן הניתוח אך חוששת לגבי המשך הטיפולים שמא שוב יהיה הריון חוץ רחמי, הקרוב לדופן הרחם , כי הבנתי מהרופא שלי שאת הפתחים הקרובים לרחם לא סוגרים מחשש לפגיעה ברחם. אנא בבקשה כל מי שקורא את סיפורי , אשמח לעידוד ממקרים זהים וכן מתגובה של הרופא בפורום
תודה
הסיכון הוא זעיר.
מציע להמשיך ללא שהות לטיפול IVF נוסף.
ניתן לשקול "פיפל"
סיכוי טוב להצלחה.
בברכה ד"ר שחר קול
 
בוקר טוב למומחים,
בתאריך 18/10/07 עברתי החזרת עוברים (3 עוברים) לאחר שהפריה ראשונה לא הצליחה.
בהפריה הראשונה ביום העשירי לאחר החזרת העוברים היה לי דימום (מחזור) ובדיקת הדם היתה שלילית.
היום הינו היום ה-7 לאחר החזרת העוברים ואני
פשוט בחרדה נוראית לקראת היום "העשירי".
יש לציין כי קיבלתי מחזור בתאריך 27/09
ואני כל כך חוששת מכיוון שעברו 27 ימים וזה זמן קבלת המחזור.
האם יש סימנים מקדימים ?
תודה רבה,
לא אין סימנים.
מציע להמשיך בטיפול שניתן לך ולבצע בדיקת דם להריון במועד שניקבע.
בברכה
ד"ר שחר קול
 
שלום רב
אני בת 34 בלי ילדים
בד` פרופיל הורמנאלי תקינה
ב 21 לח` פריגסרון 30 וחודשיים אחרי 9
בד` US תקינה
התחלתי מהיום ה 5 לקבל 2 זריקות מונוגון?
האם זה הטיפול הנכון למצב שלי?
( ב US שעשיתי ביום החמשי למחזור הרופא התרשם מצורה של זקיק שלפני זמן קצר היה בייץ כאשר אמרתי לו יכול להיות שבוע אמר לי בערך? איך יכול לקרות ביוץ כמה ימים לפני מחזור)
כשנה אני שרויה במצב דחק
האם זה יכול להיות הסיבה שאני לא נכנסת להריון?
מנוגון הוא טיפול מקובל לגירוי שחלות לקראת הזרעה תוך רחמית.
אם יש ספק לגבי יום המחזור עדיף לבצע בדיקת דם לפני תחילת הטיפול עם מנוגון.
בברכה,
ד"ר שחר קול
 
שלום, לפני 6 שנים עברתי ניתוח קיסרי (לאחר הריון טבעי) ומאז לא הצלחנו להכנס להריון. עכשיו אנחנו לפני טיפול הפרייה, ואנחנו מאד רוצים תאומים. האם יש סכנה בהריון של תאומים בגלל שעברתי ניתוח הקיסרי?
הריון תאומים הוא בסיכון גבוה, לכן אינו מומלץ. מעבר לכך, כיום נעשה מאמץ מיוחד להימנע מהריונות מרובי עוברים בטיפולי IVF.
בברכה ד"ר שחר קול
 
שלום רב,
בתאריך 14/9 שאיבת ביציות ובתאריך 17/9
החזרת 2 עוברים טריים (הפרייה שכשלה)
החזרת עוברים קפואים (3 עוברים) בתאריך 18/10. הנני מרגישה תחושה של מין "כאבי" מחזור בבטן התחתונה, האם יש מקום לדאגה ?
לא.
בברכה
ד"ר קול שחר
שלום רב למומחים,
הנני לאחר הפריה שניה (לאחר החזרת עוברים קפואים - לאחר הקפאה של חודש וחצי)
הנני נוטלת UTROGESTAN לנרתיק 3 פעמים ביום, אך אני רואה ומרגישה שמופרש החוצה (כנוזל) חלק מכמוסה / הנר.
שאלתי את האחות במכון ה- IVF והיא מסרה שזה טבעי.
אבקש את דעת המומחים בנושא, מכיוון שהבנתי כי שלב הטיפול בנרות לאחר החזרת עוברים הינו קריטי.
תודה רבה.
ההפרשה היא נורמאלית. יש להמשיך ולהקפיד על נטילת התכשיר לפי ההוראות.
בברכה ד"ר שחר קול
במסגרת שאיבת ביציות, ראו שיש לי מים ברחם, לאחר בדיקת היסטרוסקופיה, התגלתה רירית פיברוטית בקיר אחורי ונלקחה לבדיקה. מהי רירית פיברוטית? והאם היא יכולה למנוע בעדי להרות במסגרת טיפולי הפרית מבחנה?
הכוונה לאזור בקיר הרחם שאינו מכוסה ע"י רירית בריאה, אלא רקמת חיבור שאינה מאפשרת השרשת עוברים. לכן רירית כזו עלולה לגרוע מסיכויי ההצלחה.
ד"ר שחר קול
 
למומחים בוקר טוב,
בת 30 - הפרייה שנייה (החזרת 3 עוברים מוקפאים) הפריה ראשונה בוצעה לפני כחודש וכשלה. שבועיים לפני ההחזרה הנוכחית התחלתי טיפול ב"פרוגינובה" 3 פעמים ביום, שלושה ימים לפני ההחזרה התחלתי טיפול ב"אוטרוגסטן" 3 פעמים ביום דרך הנרתיק.
נכון להיום ועד הנחייה אחרת מהרופא אני ממשיכה גם ב"פרוגינובה".
שאלתי היא מה התפקיד של הכדורים / נרות שהנני נוטלת ?
בתהליך ההחזרה שמעתי את אחות המעבדה אומרת לרופא "העוברים שרדו יפה, 1 עובר יפה ו-2 טובים" - מה המשמעות ?? מה הסיכויים ?
עליי לציין כי בדיקת הדם ב- 30/10.
תודה רבה :)
תפקיד התרופות שאת נוטלת הוא להכין את הרחם לקליטת העוברים. לפי איכות העוברים הסיכוי להריון הוא טוב. בהצלחה.
ד"ר שחר קול
שלום רציתי לדעת אם קיבללתי זריקת אוביטרל ב17 ל10 הגעתי להזרעה ב19 שזה יום שישי כמה זמן הביוץ נמשך?
הביוץ קורה כ- 40 שעות לאחר האוביטרל. הביצית שומרת על יכולת ההפריה במשך 12 – 14 שעות לאחר הביוץ.
חזרתי משהות בחו"ל. בת 46 אחרי 5 מחזורים של תרומת ביציות בחו"ל שלא נקלטו. כל הבדיקות תקינות. אני מחפשת כרגע מומחה בנושא באיזור המרכז. יש לכם על מי להמליץ לי? הייתי מעדיפה אם זה מישהו שמתעסק בנושא של אי קליטה או משהו כזה.
תודה רבה
!
הפורום עוסק בשאלות רפואיות בתחום הפריון, לא בהמלצות על רופאים ספציפיים.
בברכה ד"ר שחר קול
שלום רב ברצוני לישאול על כאבי ראש בזמן הריון אני בשבוע 16 ולאחרונה סובלת המון מכאבי ראש חזקים ולא רוצה לקחת כדור אני מפחדת זה הריון ראשון ואני בת 33 ועוד שאלה לגבי מתן שתן בעיקר בלילות אני מתעוררת כול חצי שעה לפיפי נראה לי שזה מוגזם מדוע יש כולכך הרבה פיפי בעיקר בלילה תודה מראש
הפורום עוסק בשאלות מתחום הפריון, לא מתחום מעקבי הריון, וסיבוכי הריון.
בברכה ד"ר שחר קול
שלום:
בת 29, סובלת מאד !!
מתופעת pms- מתבטא:
בעיקר-מצבי רוח מאד ירודים חוסר סבלנות
לכל דבר ,עצבנות יתר ורגישות כלפי הסובב.
תופעות אלו מופיעות שבוע לפני הווסת.
ניסיתי:
רגיעון של הדס-לא עזר במיוחד.
שמן נר הלילה - ? לא הייתי עיקבית
שאלתי:
1.האם שמן נר הלילה יכוללעזור?
2.האם אחת התופעות לוואי של שמן נר הלילה תחושת גלי חם ?
3.האם אני צריכה לערוך בדיקת מאזן הורמונלי?
מהם הדברים שהכי היו יכולים לעזור לי?
בתודה תשובתך מאד חשובה לי
לילה טוב
.
הפורום עוסק בשאלות מתחום הפריון, לא בנושאי PMS
שלום רציתי לישאול לגבי סקירת מערכות מה עדיף מורחבת מוגדמת או מאוחרת כי אני מעונינת לעשות גם טלט מימד ועוד שאלה קטנה האם מותר לעשות שעווה בהריון ברגליים תודה מראש
הפורום שלנו עוסק בנושאי פוריות, לא הריון.
לגבי המלצות לבדיקות אולטרסאונד בהריון: ראי באתר החברה הישראלית לגינקולוגיה ומיילדות.
מותר לעשות שעווה ברגלים. רק בזהירות...
בברכה ד"ר קול שחר
שלום רב,
אני מטופלת בגונל F, ביום חמישי שעבר בבדיקת אולטרה-סאונד היו לי 2 זקיקים 15, אחד 17 ואחד 19. לפי הנחית הרופא הזרקתי אוביטרל ביום חמישי ועברתי הזרעה ביום שישי וכן יחסים בשבת. שאלתי היא האם יש סיכוי שגם הזקיקים הקטנים יותר ייצרו ביציות, ומכאן שכדאי להמשיך לנסות עוד היום לקיים יחסים?
המון תודה
סמדר
לא, הביוץ הוא מאורע חד פעמי בחודש נתון. אין מניעה לקיים יחסים, אך התרומה להשגת הריון תהיה זניחה.
בברכה ,
ד"ר שחר קול
שלום ד"ר רציתי לדעת מה קורה אם שוכחים במהלך החודש פעמיים גלולות?ואם אפשר להכנס להריון עם גלולות?ומה ששכחתי לציין זה שיום אחרי ששכחתי בכול פעם שתיתי את שני הגלולות יחד של אותו היום.
אם שוכחים ליטול גלולות לפי הסדר יש חשש של הריון. עדיף להימנע מקיום יחסים עד בוא הוסת.
יש לגלות אחריות אישית!
אישה חייבת להיות אחראית לגופה ולבריאותה!
יש לעשות כל מאמץ כדי שלא לשכוח.
בברכה,
ד"ר שחר קול
וסת אחרונה 15-9 הייתי עד כמה שאפשר ערנית לביוץ שלי וקימתי יחסים עים בעלי יום יום היום אני כבר אחרי 24 ימים לאחר הוסת חשתי בכאבים בצד ימין חזקים עים הגב ביחד וזה נעלם אחרי חצי שעה השאלה שלי היא כזאות האים יתכן כאבים בזמן קליטה הוא בזמן השתרשות עים זה כמובן תואם את הזמן לפי מספר הימים יש לי גם הפרשות צהובות והרבה בחילות האים יתכן הריון גם עים הכאבים ועים זה נורמלי תודה לך ד"ר על זמנך וסבלנותך מחכה לתשובה
תהליך ההשרשה ברחם אינו כרוך בכאבים. מציע לבצע בדיקת דם להריון. זה יפזר את הערפל...
שלום, בוצעה החזרת עוברים טריים 3, אחד 8 תאים ושניים 5 תאים, הבדיקת בטא היתה 293, שניה 949 ושלישית 1527, היום היתה לי הפרשה חומה קצת רק בבוקר ואח`כ הפסיקה, האם יש סיבה לדאגה ?
תודה
אין פירוט תאריכי הבדיקות. מציע לפנות לרופא המטפל לבדיקת אולטרסאונד, גם כדי לשלול אפשרות של הריון חוץ רחמי
בברכה
ד"ר קול שחר
שלום רב,
בעוד 10 ימים אנו עומדים בפני הפריה שנייה לאחר שהראשונה כשלה.
כעת אני נוטלת 3 פעמים כדורי "פרוגינובה"
רופא המטפל שלי נתן לי שוב לרכוש נרות לנרתיק
לאחר ההחזרה - 3 פעמים ביום.
שאלתי היא: אולי עליי לקבל עוד "תמיכה" הורמונלית לאחר ההחזרה פרט לנרות ?
יש עוד משהו שאולי יהיה ניתן לעזור לשיפור ההצלחה לאחר החזרת העוברים ? יש לציין כי יוחזרו לי 2 עוברים.
תודה רבה על העזרה והתמיכה.
התכנית נשמעת טובה. הכנת הרחם מבוססת על מתן תכשיר אסטרוגני (כמו פרוגינובה), ותכשיר פרוגסטטיבי (לא ציינת איזה) לפי לוח זמנים הנקבע לפי גיל העוברים ביום הקפאתם. למשל, אם העוברים הם בני יומיים ביום ההקפאה יש להתחיל את "הנרות" 48 שעות לפני ההחזרה ולא ביום ההחזרה כפי שאולי משתמע משאלתך. זו הכנה טובה, ואין צורך להוסיף דבר. בהצלחה.
בברכה ד"ר קול שחר
בת 53 לחץ דם די גבוה כ 160 קיבלתי כדורים בשם סלו-פה פוליק שאנני יודעת מה מטרת הכודרים ואין הסבר מפורט למה מיועדים כדורים אלו
הכדורים מכילים ברזל, וחומצה פולית.
בברכה ד"ר קול שחר
שלום,
התחתנתי לא מזמן ואני מנסה להיכנס להריון, הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון לפני כשלושה חודשים לאחר שלוש שנים של נטילת גלולות, עקב עבודה, בעלי אינו נמצא עימי במהלך החודש ומגיע ליומיים בחודש אך בזמנים מוגבלים השאלה הינה האם אני יכולה לאחר את המחזור שלי ע"י נטילת primolut nor ולא תהייה פגיעה ביום הביוץ או הביצית על פי תכנוני או לחילופין האם עדיף לי לקחת איקקלומין (Ikaclomin) ?
הדרך המומלצת היא לקחת גלולות נגד הריון באופן רצוף, ולהפסיק בערך 18 יום לפני שהבעל מגיע. יש סיכוי טוב שיהיה ביוץ טבעי בזמן. דרך אחרת היא להקפיא זרע, ולבצע הזרעה תוך רחמית ביום הביוץ, היה והבעל לא נמצא.
בברכה ד"ר שחר קול
דוקטור שלום
אני בת 44 לאחר טיפול IVF נקלטתי ואני בהריון
נטלתי קרינון עד השבוע ה10
כאשר הפסקתי הופיעה הפרשה חומה קלה מהנרתיק, הדבר נמשך כבר מספר ימים
מה עושים?
הריון תקין בשבוע 10 אינו דורש טיפול בקרינון או כל תמיכה אחרת. דימום דורש התייחסות ע"י בדיקת אולטרסאונד לוידוא תקינות ההיריון.
 
בוקר טוב וחג שמח,
אני בת 30, לאחר הפרייה ראשונה שכשלה לפני שבוע. יש לציין כי הבעייה הינה אצל בעלי, הנני בחורה בריאה אשר כל התוצאות תקינות לחלוטין.
בעוד שבועיים אנו נעבור הפרייה נוספת (בהפרייה שכשלה הוחזרו לי 2 עוברים ו-5 עוברים טובים הוקפאו).
כעת לאחר קריאה מרובה של הנושא אנו סבורים כי עשינו מס` "שגיאות" כמו: לאחר 4 ימים של החזרת העוברים נפשנו בבית מלון ונכנסנו לג`קוזי, קיימנו יחסים לאחר 4ימים מיום ההחזרה
(אנו לא מנסים להאשים את עצמינו אך מתוך שאלות של פונים ופונות ותשובות המומחים הבנו כי לא היינו אמורים לעשות זאת).
שאלתנו היא: בהפרייה השנייה שתבוצע בעוד
שבועיים ויוחזרו לנו שוב 2 עוברי, מה אחוזי הקליטה ? ממה ניתן וצריך להימנע על מנת להגדיל את אחוזי ההצלחה ?
האם מצב נפשי ירוד עלול להשפיע על אחוזי ההצלחה ?
תודה רבה על תשובתכם - חג סוכות שמח.
אני לא סבור שהג`קוזי או קיום יחסים הם הגורמים לכישלון.
לצערנו, כישלון הוא חלק מובנה בתהליך ה – IVF.
גם זוגות צעירים עם סיכויים מצוינים – נכשלים.
למעשה, רוב טיפולי ההפריה מסתיימים בכישלון. אין טעם לדוש יתר על המידה בסיבות אפשריות. עדיף להמשיך הלאה.
אחוז ההצלחה במחזורי הפשרה עומד על סביב 25%
יש להקפיד מאוד על נטילת התרופות ללא טעויות. זה קריטי להצלחת הטיפול. פרט לכך – לחיות רגיל לגמרי.
בברכה ד"ר שחר קול
 
שלום רב
אני בטיפולי הפריה להזרעה מתרומת זרע, וברצוני לברר לגבי יחסי מין לאחר הזרעה ולא בהכרח מיד לאחריה, אלה בשבועים עד לבדיקת ההריון הראשונה. לעיתים יחסי המין הם מעט אגרסיבים האם יש לכך השפעה?
אודה על תשובה, בברכה
צריכה להיות טראומה קשה כדי להזיק להריון, או למנוע השרשה. פרט לכך , עלול להיות ספק לגבי זהות האב אם יהיה הריון.
בברכה ד"ר שחר קול 
 
בוקר טוב,
לפני 10 ימים עברתי החזרה עוברים (2 עוברים)
בטיפול IVF - ה
יום הופיע אצלי דימום ולא קל אשר נראה כמו וסת, האם זה אומר שההפריה לא נקלטה ?
כנראה, אך לא ניתן לקבוע בוודאות אלא ע"י בדיקת דם.
 
שלום רב יש לי שאלה; אני בשבוע 27 להריוני. לפניי כחודשיים וחצי עברתי בדיקת חלבון עוברי. התוצאה היתה,סיכום סופי לתסמונת דאון;1;710.והתוצאה לסיכון לפי גיל ההריון;1;1199. השאלה שלי אם תשובה זו היא תקינה ומה היא אומרת בדיוק. האם יש לי סיכוי ללדת ילד אם תסמונת דאון?על בדיקת שקיפות עורפית דילגתי לפניי זה. והסקירה הראשונה יצאה תקינה וגם השניה. הייתי רוצה לדעת אם כדאי לי לבצע בדיקת מי שפיר?אודה לך אם תוכל לענות לי עלכך בהקדם כי אני מאוד חוששת ולחוצה.שוב תודה וחג סוכות שמח!
את כבר בשבוע מאוד מתקדם...
מקובל לראות בסיכון של 1 ל- 380 קו ההחלטה לביצוע מי שפיר . התוצאה שלך טובה יותר: 1 ל - 710. אין שאלה של תקין או לא, אלא חישוב של הסתברות. כלומר במצבך יש סיכון של 1 ל - 710 להריון עם עובר חולה בתסמונת דאון. האם כדאי לבצע מי שפיר - זו החלטה אישית שלך. אין אפשרות להחליט בשבילך.
בברכה, ד"ר קול
 
שלום ד"ר
המחזור האחרון שלי היה ב- 20.8.07 והתחלתי טיפול להפריה חוץ גופית השאיבה בוצעה ב- 2.9 וההחזרה בוצעה ב- 5.9 שני ביציות מופרות ב- 18.9 הבטא היה 451 ב- 20.9 844 וב- 23.9 2636
שאלתי היא האם הערכים של הבטא טובים ומצביעים על תאומים יש לי אולטרסאונד ראשון ב- 30.9 האם שם רואים כבר דופק ובאיזה שבוע אני בנוסך אני מרגישה כמו קרקורים בבטן יש משמעות לעובר אשמח עם תענה לי בתודה מראש מירב
גיל ההריון מחושב לפי מספר השבועות שחלפו מיום השאיבה ועוד שבועיים.
דופק עוברי מודגם לרוב כ - 30 יום לאחר השאיבה.
ערכי הבטא - טובים מאוד.
בהצלחה.
ד"ר קול שחר
 
לאשתי היה אנדומטריאוזיס קשה.
היא עברה ניתוח לפרוסקופיה לפני שבועיים + קיבלה זריקת לוקרין 11.25 מ"ג.
חצוצרה שמאל לא תקינה ( לא עובר צבע).
חצוצרה ימין+שחלה ימין מוגדרות כתקינות.
איזה מבין 3 האופציות הבאות עדיפות בהמשך:
1. האם לנסות להיכנס להריון באופן טבעי (במשך 4 חודשים לפחות)?
2. האם לנסות הפרייה חוץ רחמית?
3. האם לנסות הפרייה תוך רחמית?
תודה
תלוי בגיל האישה, אם היא צעירה, עד 32 - 33 אפשר לנסות 1 או 3. אם מבוגרת יותר - עדיף IVF
3. שלום ד"ר, המחזור האחרון שלי היה ב- 20.8.07 והתחלתי טיפול להפריה חוץ גופית. השאיבה בוצעה ב- 2.9 וההחזרה בוצעה ב- 5.9 . שתי ביציות מופרות ב- 18.9
בברכה, ד"ר קול שחר
 
שלום ברצוני לישאול לגבי בדיקת אולטרסאונט לשקיפות עורפית בשבוע 12 האים זה חייב לבצע או שלא וגם אני מעונינת רק לבדיקה על הבטן ואני שמנה וגם לאחר ניתוח שיש צלקת כמו לקיסרי אז העם יראו או שכדאי לי לוותר על הבדיקה הזו והאם זה בסדר או שחייב לבצע אותה יש לציין שזה הריון מהפרייה תודה
לא חייבים לבצע שקיפות עורפית. המין האנושי שרד יפה שנים ארוכות לפני שבאה לעולם הבדיקה...
הבדיקה נותנת מידע חשוב לגבי תקינות העובר. רצוי לבצע, אך לא חייבים.
עדיף לבצע בדרך הנרתיק כדי להגיע למדידות אמינות.
בברכה, ד"ר קול שחר
 
שלום..
הבעיה שלי היא כזו..לפני כחודש ימים בתאריך-19.8 קיבלתי מחזור בדיוק שהסתיים לי המחזור שכבתי עם החבר שלי היה פשלה קטנה וכניראה שהוא גמר בפנים..יום למחורת בשעות הבוקר הלכתי וקניתי את גלולת הפוסטינור ובלעתי אותה..לאחר 5ימים בערך יצא לי טיפת דם קטנטנה (בבית המרקחת אמרו לי שזה בגלל הגלולה) לאחר כמה ימים כדאי להיות בטוחה שהגלולה אכן פעלה ביצעתי בדיקת הריון התוצאה הייתה שלילית ..יש לצין שהמחזור החודשי שלי הוא סדיר לפעמים יש איחור יש יומיים שלוש לא יותר או כמובן הקדמה של יומיים שלוש..
בכל אופן כל הזמן מאותו רגע שלקחתי תגלולה ועד היום יש לי בחילות ולפעמים הרגשה לא טובה..הייתי אמורה לקבל מחזור לפני כמה ימים קרוב ככל האפשר לתאריך-19..המחזור שלי עדין לא הגיע ביצעתי שוב בדיקת הריון שלושה ימים כשראיתי שהמחזור לא מגיע בתאריך שהיה אמור לבוא הבדיקה יצאה שלילת...השאלה שלי עם אני בהריון?ולמה המחזור מאחר?האם זה קשור לכדור שלקחתי..(חשוב להדגיש שאני לא לוקחת גלולות למניעת הריון באופן קבוע
...)..וטיפת הדם שיצאה לי האם זה אומר שהייתי אמורה להיות בהריון והגלולה מנעה את זה?חייבת תשובות על כל השאלות!..
אם בדיקת הדם שלילית - את לא בהריון.
יתכן והוסת לא מגיע כי לא היה ביוץ.
זה ניתן לבדוק בקלות ע"י בדיקת דם.
להיזהר עם קיום יחסים בהמשך ללא אמצעי מניעה.
מציע להתייעץ עם רופא נשים לגבי חוסר הסדירות.
 
ב-8/8 עברתי כריתת חצוצרה ופתיחת חצוצרה והוצאת הדבקויות.זאת לאחר שחצי שנה לפני עברתי IVF ראשון כושל. מה עליי לעשות כרגע,לשוב ליחידת IVF לצורכי הזרעה?או להמשיך לנסות באופן טבעי?ושאלה נוספת,הייתכן שכעת חל ביוץ רק בצד בו נכרתה החצוצרה ולכן לא נקלטתי?
יש לדעת בדיוק מה נמצא בניתוח ומה מצב החצוצרה שנותרה, האם היא תקינה? אם כן - יש סיכוי להריון ללא כל טיפול נוסף. אם לא - לחזור ל - IVF. מציע לשוחח באריכות עם המנתח שלך, ולקבל ממנו המלצות ברורות. הביוץ מתרחש בשתי השחלות ללא קשר לכריתת החצוצרה.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
דחוף!!!! אני כשנה אחרי לידה וקיבלתי את הווסת לראשונה היא נמשכת כבר שבוע וחצי וביום האחרון הדימום שוב גבר האם עליי לדאוג או להיבדק?!!!
מציע להיבדק. יש לשלול אפשרות של הריון.
בברכה ד"ר שחר קול
 
שלום ד"ר,אני יום אחרי החזרת עובר אחד יפה האם הסיכויים להריון נמוכים יותר בגלל שהוחזר רק עובר אחד ולא שניים?והאם זה בסדר לבצע בדיקת דם בטא אחרי 11 יום ולא אחרי 12 יום כפי שהורה לי הפרו` שמטפל בי?כי 12 יוםיוצא בדיוק ערב חג ואין אפשרות.
ההחלטה להחזיר עובר אחד היא במקומה. למיטב ידיעתי, מבוצעות בדיקות דם בערבי חג. עדיף לכן לבצע בדיקת הדם ביום הנכון.
בברכה ד"ר קול שחר
 
הייתי בהריון לפני כשנה ונפל לי הפלה טיבעית אחרי חודש וחצי כשנה נסיתי להיכנס להריון עד שהגעתי לרופא ד"ר שי הוא עשה לי בדיקות ונתן לי הורמונים כי חשב שיש לי בעיה אולי הגוף שלי לא מקבל את זה ההורמונים וכדורים שקיבלתי במקביל לא עזרו לי אחרי החודשים האלו שלח את בעלי לעשות בדיקות ולמחלקת אורולוגית בדגני הרופא נתן לבעלי לעשות בדיקות וגילו שהזרע שלו חלש ובגלל זה אני לא יכולה להיכנס להריון והרופא אמר לי שאני צריכה להתחיל בהזרעות השאלה שלי אם יש פיתרון אחר של משהו שיכול לחזק לו את הזרע חוץ מהזרעות אם כן מהו ואני כבר מיואשת מכל הסיפור ולא יודעת מה לעשות קשה לי לקבל החלטה להתחיל בהזרעות כי הבנתי שיהיה לי קשה צריך לנוח אז מה אתה מציע לי לעשות תודה רבה שיש עם מי לשוחח
גם אם בן הזוג יעבור ברור רפואי כמקובל, לצערנו, ברוב המקרים לא מוצאים דבר. הזרעה תוך רחמית היא הליך פשוט וקל שאינו גוזל זמן, אינו כואב, ואינו דורש מנוחה מיוחדת, או הפרעה בחיים הרגילים.
בכל מקרה, לפני תחילת טיפול כלשהו יש מקום לסיים הברור הרפואי, שיכול להסביר את מצבך. למשל, יש לשקול ביצוע צילום רחם.
בברכה ד"ר שחר קול
top
שלום ד"ר
לפני חודשיים קיבלתי איקקלומין כדור ליום *5.
לאחר מכן נוצרו אצלי 3 ציסטות שנעלמו עם הזמן.
עכשיו עברתי רופא סיפרתי לו על ההשלכות ועדיין הוא החליט שוב על איקקלומין וזריקת אוביטרל לפי תוצאות הבדיקות דם +u.s.
1. שאלתי האם הזריקה ביחד עם הכדורים לא תגביר את היווצרות הציסטות.
2.דרך אגב בדיקות הדם בעבר תמיד הראו שבייצתי עם טיפול ובלעדיו. האם עדיין יש סיבה לאאקלומין ואוביטרל?
3.החודש קיבלתי פעמיים מחזור בהפרש של שבועיים וחצי מה פירוש הדבר?בשתי הפעמים הפרוגסטרון הראה ביוץ הייתכן?
תודה מראש
1. יתכן ויופיעו שוב ציסטות לאחר טיפול נוסף.
2. זה נושא בויכוח. באופן אישי אני סבור כי אין סיבה לתת איקקלומין אם יש ביוץ ספונטאני. אך זו דעתי בלבד, ויש החושבים אחרת.
3. כן, השימוש באיקקלומין ואוביטרל יכול לקצר את השלב הלוטאלי של המחזור, ולכן הדימום מקדים.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
למה לא עונים לי אני מאוד מיואשת ורוצה תשובה ווסת אחרונה 9 15 אני יודעת שעוד מעט יהיה ביוץ חדש בע"ה איך אדע מתי ומה הימים לקיים יחסים אנא ענו לי בבקשה במהירו תודה לכולם
אם המחזור סדיר, כל 28 יום, הביוץ צפוי ב – 28.9. בהצלחה.
בברכה ד"ר שחר קול
 
שלום,
אני נמצאת 10 ימים לאחר החזרת 2 עוברים יפים .ביומיים הראשונים להחזרה היה לי גירוי יתר שחלתי קל ולא לקחתי מנה נוספת של פריגניל
ביום הרביעי להחזרה היו לי כאבי בטן חזקים מאד שאחריהם הקאתי ומאז הכאבים חלפו לגמרי ואני מרגישה רגיל לחלוטין
האם זה אומר שלא נקלטתי ולא היתה הפרשה או שאין לזה משמעות ויתכן שבדיקת הבטא תהיה חיובית?
בהחלט יתכן והתשובה חיובית. בהצלחה.
בברכה ד"ר שחר קול
 
שלום אני בת 30 יש לי ילדב בת 9 תודה לאל ומזה 5 שנים אני מנסה להרות עברתי המון בדיקות צילום רחם קרשיות הרבה בדיקות דם והכול טוב ברוך השם ומה שקורה זה ש2002 היה לי הריון מחוץ לרחם וב2006 הייתי פעמיים בהריון ונפל לי ממש בהתחלה אני מיואשת ומאוד מדוכאת מהמצב בבקשה תעזור לי תתן לי כוון אני פוחדת להשבר מהמצב הזה בעלי עשה בדיקת זרע והיה צורות פתולוגיות והרופא אמרה שזה לא בעיה בבקשה מה עלי לעשות
מכיוון שאת צעירה, ויש לך ילדה בת 9, הסיכוי להריון נוסף הוא מצוין. מציע שתפני לרופא/ה נשים העוסק/ת בתחום. בהצלחה.
בברכה , ד"ר שחר קול 
 
שלום, אינני יכולה לקחת גלולות כי בעבר היה לי קרישת דם בגללם ואני מתחתנת ורוצה לדחות את המחזור בכמה ימים האם קיימת אפשרות נוספת לדחיית המחזור ללא נזק של גלולה? אודה לך אם תחזור אליי.
ניתן לדחות המחזור ע"י טיפול בתכשיר המכיל פרוגסטרון. למשל פרוברה, אוטרוגסטן, אנדומטרין, פרימולוט נור, ביפסטון ועוד...
בברכה ד"ר שחר קול 
 
שלום רב אני בשבוע התשיעי ועדיין חלשה מאוד ומקיאה נורא קשה אני לא מסוגלת לעבוד ברצוני לישאול עד מתי תיהיינה בחילות תודה
יש לצפות להקלה משמעותית בעוד כ – 3 – 4 שבועות. הקפידי על שתייה רבה.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
אובחנה אצלי ציסטה ברחם שלא נעלמת מזה מספר חודשים.בדיקת דם העלתה שאינה סרטנית אך הגניקולוג שלי ממליץ להוציא אותה מכיוון שצפה באולטרסאונד שבתוכה מתחוללים שינויים. כיצד ולמה נוצרת ציסטה? מה הטיפול המומלץ? האם ניתן לבצע בלפרוסקופיה ואם כן מהו הסיכון? ?מה זמן האשפוז,זמן ההתאוששות והנזק/הסיכון השיורי.
הערה:(למקרה שזה רלוונטי לתשובה)
אני בת 44, 3 ילדים.משתמשת כבר כ- 7 שנים במירנה כאמצעי מניעה כתוצאה מכך אין לי מחזור.
מודה מראש על ההתייחסות ומאחלת גמר חתימה טובה!!!
אני מניח שהכוונה לציסטה בשחלה לא ברחם. ציסטה בשחלה היא ממצא שכיח מאוד. יש סוגים רבים של ציסטות. אחוז קטן מאוד מהציסטות עלולות להיות ממאירות. רופא הנשים שוקל את הגישה הטיפולית לפי ממצאים בבדיקה הפיזיקאלית, וכן בבדיקות הדמיה שונות, ובדיקות דם. אם המסקנה היא שיש לכרות את הציסטה, ניתן לבצע זאת בלפרוסקופיה. הסיכונים מזעריים, זמן האשפוז – קצר, לרוב: ניתוח בבוקר, בערב הביתה. התאוששות מהירה. אפשר לחזור לפעילות מתונה לאחר 3 ימים.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
יש לי תאומים בני 8 לאחר IVF. לפני שבוע עברתי שוב טיפול IVF ומחשש שוב לתאומים החזרתי רק עובר 1 בעל 7 תאים. מהם הסיכויים להיכנס להריון מעובר 1 ?
סיכויים טובים. השיקול הוא נבון.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
היום ביצעתי מעקב זקיקים ונצפה זקיק מוביל בגודל 23*23. נאמר לי להזריק אוביטרל הערב. האם זה לא מאוחר מידי? אולי הביוץ יהיה ספונטני ואז הזריקה תזיק???
אוביטרל לא יזיק גם אם תהליך הביוץ הטיבעי החל. קשה לדעת אם החל ביוץ על סמך גודל הזקיק בלבד. יש צורך בבדיקת דם.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
רציתי לשאול לגבי יחסי מין- אני לאחר הפרייה, אני בשבוע התשיעי ומאוד מפחדת לקיים יחסים חוששת לעובר. האם אפשרי או שעדיף שלא ?עוד שאלה הוחזרו לי שני עוברים ותפס רק אחד. האם זה קשור לימי השמירה שלי ? חשוב לי לדעת כי לא שמרתי כל כך טוב וגם איפה העובר השני נעלם איך הוא יוצא מהגוף? תודה.
יחסי מין לא יזיקו לעובר. אם הוחזרו 2 עוברים ונקלט אחד - זכית! הטיפול הצליח, המטרה הושגה. העובר השני לא נקלט והתפרק. אין קשר לפעילות שלך.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
שלום אני בת 27 נשואה שנתיים. לקחתי גלולות נגד היריון 8 חודשים, מחזור כל 29- 33 יום. עשיתי בדיקות שחלות - תקינות, בדיקת הורמונים לדם- תקין, בדיקת זרע תקין.
לקחתי חצי שנה חומצה פולית ועכשיו אני לוקחת סלו פה פוליק למרות שאני עדיין לא בהיריון.
רציתי לשאול איזה עוד בדיקות צריך לעשות כדי להיקלט להיריון?
אני מתה כבר להכנס להיריון!
האם הגלולות השפיעו עליי לרעה
?
לגלולות אין קשר. מציע לשקול צילום רחם כדי להשלים הברור.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
אני מנסה להכנס להריון דרך בנק הזרע, ביום א` יום ה- 12 למחזור עשיתיבדיקת דם ואולטרסאונד גודל הזקיק היה 16.5 . בצהריים של אותו יום (לאחר תוצאות בדיקת הדם) הרופא אמר לקחת זריקת אוביטרל למחרת בערב (יום ב`) וללכת להזרעה יום ד` בבוקר. אך ביום א` בערב כבר הופיעו לי הפרשות, האם זה אומר שעד יום ד` פספסתי את הביוץ? האם היה נכון לקחת זריקת אוביטרל לאחר ההפרשות?
תיזמון הביוץ על סמך בדיקות דם, בדיקות אולטרסאונד ואוביטרל הוא מדויק מאוד. מציע להמשיך לפי התכנית.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
שלום, לפני 10 ימים עברתי גרידה בשבוע 9 בשל הריון לא תקין, מאז הגרידה יש לי חום נמוך ובבדיקה הסתבר שיש שארית של שליה, למרות טיפול במטרגין אין לי דימום כמעט ונאמר לי שאני צריכה לעבור גרידה נוספת. האם מקובל לעשות זאת בהיסטרוסקופיה או גרידה רגילה שוב?
אם יש שאריות שלייה ברחם, אין ברירה אלא להוציא אותן. אפשר תחת הסתכלות בהיסטרוסקופ, אפשר בלי. העיקר שיישאר רחם ריק ונקי.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
לפניחודשיים עברתי כריתת חצוצרה שמאלית עקב הריון מחוץ לרחם. כמה זמן אני צריכה לחכות כדי להרות שוב ? יש לציין כי קיימנו יחסים לא מוגנים ואני נמצאת כרגע בימים של הביוץ, האם זה מסוכן אם אקלט להריון כי עברו רק חודשיים?
אין מניעה לנסות ולהרות כבר החודש.
בהצלחה, ד"ר שחר קול 
 
שלום רב. אני בת 19, אני ובעלי מנסים להכנס להריון כבר שנה (בעלי בן 22). בבדיקות התגלה שלבעלי יש ספירת זרע נמוכה (חצי מהכמות) ולי יש ציסטות בשחלות (הרופא אומר שזה המבנה). החודש הייתי צריכה לעבור הזרעה אבל התברר שאין לי ביוץ. עקב כל הזמן הרב והבעיות המצב הנפשי שלי לא הכי טוב, אני בדיכאון הרבה בוכה ורבה עם בעלי, האם המצב הנפשי יכול להשפיע? ומה היית מייעץ לי לעשות??...
יש מקום להתעודד. רפואת הפריון תמצא פתרון קרוב לבעיותיך, ויושג הריון. בגיל הצעיר זה לא יקח זמן רב.
בהצלחה, ד"ר שחר קול 
 
שלום דר`, אני אחרי החזרת עוברים מתאריך 16/08 הוחזרו 2 עוברים, אתמול חשתי כאבים בבטן התחתונה בצד ימין והגעתי לביה"ח שם נאמר כי יש לי גירוי יתר קל בשחלות. בדיקת השתן להריון שנעשתה היתה שלילית. שאלתי היא מחר יש לי בדיקת דם לעבור, האם קיים סיכוי שבדם התשובה תהיה אחרת? בנוסף יש לי חום מאתמול 37.5 ו-37.2 שלא יורד. האם זה אומר משהו אני מאוד במתח. תודה.
כן, בדיקת שתן אינה אמינה בטיפולי IVF. יש לפעול רק לפי תוצאות של בדיקות דם.
חום עד 37.5 הוא תקין, ונובע מהשפעת הפרוגסטרון.
בהצלחה, ד"ר שחר קול 
 
שלום רב,
אני אמורה מחר לעבור את השאיבה הראשונה שלי והערב עלה לבעלי החום ל- 38.5.
1. האם חום הגוף הגבוה ישפיע על איכות הזרע?
2. האם נטילת אקמול חכולה להשפיע על איכות הזרע?
3. האם נהוג להמשיך כרגיל או שתבוטל ההפריה?
תודה מראש על התשובה
.
1. כן, מחלת חום עלולה לגרום לירידה באיכות הזרע.
2. לא, אקמול לא ישפיע על איכות הזרע.
3. להמשיך כרגיל, אם איכות הזרע תחייב זאת, ניתן לבצע מיקרומניפולציה.
בהצלחה, ד"ר שחר קול 
 
שלום דר`, אני אחרי טיפול של גונאל ואוביטרל ולאחר הזרעה. הרופא אמר לי כי אני אמורה לקבל מחזור בין ה- 22 ל- 24 לאוגוסט. ביום ה- 21.8 התחיל בערב דימום. עד היום ה- 24.8 המשיך דימום זה רק בזמן מתן שתן (לעיתים ממש כמה טיפות, לעיתים קצת יותר ולעיתים גם ללא דימום), מעבר לכך התחבושות נשארו נקיות או עם מעט דימום. רק היום (24.8) התחיל דימום בעוצמה של מחזור.
שאלתי היא מאיזה יום עלי לחשב את המחזור? האם מיום ג` בערב (21.8) או רק מהיום?
אודה לך על תשובתך המהירה, מאחר ועלי לדעת מתי להתחיל את הטיפול הבא בגונאל.
תודה ויום טוב
.
יום תחילת הדימום הכבד (24.8) נחשב ליום 1 למחזור. בטיפול רצוף, חודש אחר חודש, רצוי לעשות בדיקת אולטרסאונד לפני הטיפול השני, כדי לוודא שמצב השחלות מתאים לטיפול נוסף ברצף.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
שלום יש לי בנרתיק חיידק GBS. האם אני עדיין נשאית של החיידק אחרי הלידה ואם כן אך מטפלים בצורה סופית. לא טופלתי במהלך הלידה.
הסיכון העיקרי של GBS – הידבקות של העובר בעת הלידה, וזיהום קשה בעקבות כך. כעת המצב אינו בבחינת טיפול דחוף, שכן הלידה מאחורייך. מציע לברר את מצב הנשאות, וטיפול אנטיביוטי לפי הוראות הרופא המטפל.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
שלום ,אני בת 25 ואני עומדת לקראת הפלה שלישית שתעשה כמו בפעמים הקודמות באמצעות כדורי מיפיג`ין (אם איני טועה בשמם). האם זה מסוכן לפוריות בהמשך חיי? שאלה נוספת היא האם בשל ריכוז ההורמונים הגבוה שמכילה הגלולה ובשל שגורמת לשינויים הורמונאליים יש סיכון לחלות במחלות שונות לאחר מספר רב יחסית של תדירות השימוש בה?
אנא, לטובתך האישית, הימנעי מהריון לא רצוי. יש לקוות כי להפלות החוזרות לא תהיה השפעה על פוריותך בהמשך. מציע לא לבדוק זאת, עד אותו מועד שתחליטי שאת מעוניינת בהריון. הפלות חוזרות לא מוסיפות לך בריאות. כדור המפיג`ין מכיל חומר כימי בשם RU486 . חומר זה בולם את קולטני הפרוגסטרון ברירית הרחם, ובכך גורם להפלה. לא ברור במה כוונתך "ריכוז הורמונים גבוה". גם המושג "שינויים הורמונאליים" הוא מעט מעורפל. הריון הוא מצב של שינוי הורמונאלי קיצוני, כמו-גם הפסקת הריון (ולא משנה באיזו שיטה) גורמת לשינויים הורמונאליים קיצוניים.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
שלום!
אני בת 26 חולה בטרשת נפוצה כבר 10 שנים, אני עושה חיים רגילים ועצמאים ומזריקה ריביף 44 3 פעמים בשבוע, אני רוצה להכנס להריון ושאלתי היא אם השימוש באינטרפרון לא יתן לי להכנס להריון בקלות או שזה לא קשור לתרופה?
אני אודה לכם מאוד אם תענו על שאלתי.
תודה
.
השימוש באינטרפרון בהיריון הוא במחלוקת.
ראי:
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
שלום ברצוני לשאול על אולטרסאונט בשבוע שביעי ואין דופק. אני מאוד מודאגת, אם אפשר תשובה מהירה. לגבי הריון תאומים- הוחזרו לי שתי ביציות ב 20-7 וחשבתי שאולי יש לי תאומים כי הבטא היתה גבוהה אבל אובחן שק אחד. למה קורה מצב זה והאם אני אשמה אולי לא שמרתי מספיק? זה חשוב לי מאוד לדעת למה זה קורה, תודה.
בשבוע 7 , או 5 שבועות לאחר השאיבה, אמורים לראות עובר עם דופק. אם לא נצפה דופק, יש לבדוק האם לא מדובר בהפלה טיבעית.
אם אומנם מדובר בהפלה, זה לא קשור למה שעשית או לא עשית מבחינת שמירה, תמיכה, וכו`.
לצערנו, הפלות טיבעיות אינן נדירות.
אם תהיה הפלה, מציע לשכוח כמה שיותר מהר, ולהמשיך קדימה, לניסיון נוסף.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
שלום מחזור שלי סדיר כל 27 עד 32 יום. ביום שבת (11.08.07) קבלתי מחזור רגיל שנמשך יומיים והשאר היו לי רק כתמים. מה זה אומר?
אני מנסה להכנס להיריון כבר שנה. (בת
26)
אם אופי המחזור הוא שונה, יש לברר אפשרות של הריון ע"י בדיקת דם.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
התחלתי כדור ראשון איקקלומין ביום הראשון של הוסת במקום היום החמישי. טעות שלי. ברצוני לדעת האם נגרם איזשהו נזק מכדור אחד? האם אני יכולה פשוט ביום החמישי להתחיל את הטיפול כמתוכנן למשך 5 ימים?
תודה מראש.
סביר להניח כי לא נגרם כל נזק. מציע להתחיל ביום ה- 5 כמתוכנן.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
שלום דוקטור, אני כותבת אליך בפעם השנייה. ברצוני לדעת בבקשה האם בדיקת הריון ביתית אמינה אם ביצעתי אותה כ7 ימים לאחר הזרקת האוביטרל ולאחר יומיים ביצעו לי הזרעה?
תהליך ההשרשה ברחם מתחיל כ - 5 ימים לאחר ההזרעה, רק אז מתחילה הפרשת הורמון ההריון. בימים הראשונים ברמה מאוד נמוכה מכדי לזהות בבדיקות שתן.
אין ברירה, צריך סבלנות. מציע לבדוק שוב רק אם יחלפו 14 יום ממועד ההזרעה, ולא יגיע וסת.
בהצלחה, ד"ר שחר קול 
 
שלום דוקטור, קיבלתי טיפול בגונל fוזריקת אובטרל לגרימת ביוץ.
את הזריקה אובטרל קיבלתי ב-07.08 ביום ג בשעה 21:00 בערב וביום ה 09.08 בשעה 9:00 בבוקר ביצעתי הזרעה.
אתמול לא התאפקתי ובצעתי בדיקת הריון ביתית כשבעה ימים מהזריקה אוביטרל, והתוצאה היתה קו אחד חזק והשני בהיר.
השאלה שלי אם אפשר להסיק מכך שהתשובה חיובית ואני בהריון?
בתודה מראש
.
לא בטוח. תהליך ההשרשה ברחם מתחיל כ - 5 ימים לאחר ההזרעה, רק אז מתחילה הפרשת הורמון ההריון. בימים הראשונים ברמה מאוד נמוכה מכדי לזהות בבדיקות שתן.
סביר להניח כי התוצאה היא עקב האוביטרל.
אין ברירה, צריך סבלנות. מציע לבדוק שוב רק אם יחלפו 14 יום ממועד ההזרעה, ולא יגיע וסת.
בהצלחה, ד"ר שחר קול 
 
שלום, אני אחרי הפרייה והיום הייתי בבית החולים לאולטרסאונט ראשון, ונאמר לי שיש שק אחד ואולי שבוע הבא נראה עוד אחד. האם יכול להיות מצב שלא רואים עוד שק, כי בבדיקת הבטא השנייה היה לי 670 וזה גבוה. 20-07 החזרת עוברים שניים. שאלה לגבי שינה האם אפשר לישון על הבטן? אם כן עד מתי? תודה מראש.
יתכן ושק נוסף יופיע בהמשך. מותר לישון על הבטן.
בהצלחה, ד"ר שחר קול 
 
שלום, ב- 29/07/07 קיבלתי 2 זריקות של אוביטרל 250. ב-03/08/07 קיבלתי חצי אמפולה לתמיכה.
תוך כמה זמן לא תהיה השפעה של האוביטרל בבדיקה ביתית
?
בערך 10 ימים.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
אני צריכה לעבור החזרת עוברים מוקפאים והרופא המליץ לי על מנת לעלות את הסיכויים לשלב גם הזרעה בנוסף. האם יש סכנה לעוברים היות וההזרעה מתבצעת קודם לכן כגון סכנה לזיהום במהלך פעולת ההזרעה? האם מומלץ לשלבאת 2 הטיפולים?
אין סכנה לעוברים אם ההזרעה מתבצעת באופן תקין. בדרך כלל לא משלבים את 2 הטיפולים, אך אין בכך כדי להזיק, אם מתזמנים היטב את הביוץ, ואת החזרת העוברים.
בברכה, ד"ר שחר קול 
 
שלום לך ד"ר. אני מיואשת ומקווה שתוכל לעזור לי. אני בת 19 ועברתי 3 הפלות (גרידה). אני מפחדת מזה שעוד כמה שנים שאני ארצה להיות אמא אני לא אוכל. האם יש מצב שאני אוכל להיות אמא אי פעם? האם שמעת מיקרים של בנות שעברו 3 הפלות וניכנסו להריון שוב? בזמן האחרון המחזור שלי לא סדיר ויש לי גושים כאלה, מה זה אומר? אשמח אם תוכל לענות לי בדחיפות כי אני ממש מתוסכלת...
את ממש צריכה לשמור על עצמך מפני הריון נוסף, לא רצוי. יש לך סיכויים טובים להרות בעתיד, אך אנא, אל תעשי שטויות בגילך הצעיר. לגבי סדירות הוסת - מציע לפנות לרופא נשים מטפל לבדיקה.
בברכה, ד"ר שחר קול
top
שלום דוקטור ... אני בת 40 יש לי 2 ילדים מנישואים ראשונים. מהנישואים השניים לבעלי אין ילדים אנחנו מאוד רוצים ילד אך הרופא שלח אותנו להזרעה. לפני זה עשיתי צילום הרחם ובבדיקה חצוצרה שמאלית הודגמה כתקינה, מצד ימין איסטמוס של חצוצרה מורחב, הודגמו פימי מילוי קטנים בתוכו ישנה חסימה דיסטלית בחצוצרה הימנית. בעלי הוא בן 44 הזרעה ראשונה נכשלה. האם סיכוי להיכנס להריון בהזרעה עם חצוצרה שמאלית בלבד? ואם ריכוזו של זרע אחרי השפכה 15.000.000 (לפני טיפולה 6.000.000 ) האם בזרע זה תקינה תנועה 47% והאם בגילי אני יכולה להיכנס להריון ? תודה רבה...
בגיל 40 ניתן להרות. חסימה דיסטלית בחצוצרה מעלה את הצורך לשקול לכרות אותה, שכן היא עלולה למנוע השרשת הריון. מציע להתייעץ עם הרופא המטפל. לפי איכות הזרע, והבעיה המכאנית שגורמת החצוצרה, יש לשקול מעבר להפריה חוץ גופית. הסיכויים טובים יותר.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום רב,
עד היום הייתי מטופלת באיקקלומין+אוביטרל+הזרעה. זה לא עבד לצערינו הרב. שאלתי היא כזאת: קיבלתי מרשם לזריקות גונאל F בעט 450IU ל3 יחידות. רופא אמר לי שאני צריכה להזריק 0.75 בכל פעם מיום השלישי של המחזור. אני ממש לא מבינה האם בעט שרכשתי (בבית מרקחת היה רק אחד בלבד מתוך שלושה שרשמו לי) ישנה מנה אחת של חומר או שיותר מנות? או שזה אומר שכל עט זאת בעצם מנה אחת ועליי לרכוש את שלושתם ולהזריקם שלושה ימים? או שרופא שלי נתן מרשם "ליתר ביטחון" לשלושה עטים?
סליחה על שאלתי המסורבלת מקווה מאוד שאקבל תשובה ברורה ומהירה(תוקפו של המרשם עד 12/8). תודה מראש
.
לפי הודעתך אני מבין כי המינון היומי הנדרש הוא 75 יחידות. בכל עט יש 450 יחידות, כך שכל עט צריכה להספיק ל - 6 ימים. קשה לדעת מראש כמה ימי טיפול יהיו, זה תלוי בתגובה האישית שלך לטיפול. יתכן ועט אחת תספיק, יתכן ויהיה צורך בכל השלוש. מציע לא לרכוש את כל השלוש מיד, אלא רק לפי התקדמות הטיפול והצפי כפי שהרופא המטפל יוכל לתת לך.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
הפסקתי את הגלולות לפני כחודשיים עקב רמות גבוהות שלFSH. האם עידוד חוזר של בלוטת יותרת המוח, כלומר הפחתת הפרשת ההורמון בצורה טבעית/צמחית (ויש כזו) עוזר או מעודד את ייצור הבייציות? תודה מראש.
אין ביסוס מדעי אובייקטיבי לכך. הלוואי שתהיה לנו דרך להחזיר את גיל השחלות לאחור.
זהירות לגבי רמות FSH !!! תמיד לבחון במקביל לרמות E2. בלי זה אין משמעות!!!
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום רב ברצוני לשאול לגבי בדיקת בטא, אני לאחר הפרייה והוחזרו לי שני עוברים. בדיקת הבטא הראשונה היתה 300 ואחריה היתה לאחר יומיים 670. האם זה אומר שיש סיכוי לתאומים? הוחזרו לי העוברים ב 20-7 אז באיזה חודש אני? בבית החולים מבקשים להגיע ביום ראשון 11-7 לאולטרסאונט וגינאלי ואני לא רוצה ללכת אני מפחדת מאולטרסאונט פנימי, הייתי רוצה רק על הבטן. האם אפשר לראות גם על הבטן ואם לא אז באיזה חודש רואים ואם זה נורא שאני אחכה ולא אלך לאולטרסאונד, כי אפילו יחסי מין אסור לקיים אז איך הם רוצים וגינאלי. לא נישמע לי הגיוני בכלל. תודה מראש.
תאריך וסת אחרון מחושב לפי 14 יום לפני השאיבה. יש לחשב גיל ההריון מתאריך זה.
אין כל חשש מאולטרסאונד נרתיקי.
אין מניעה להמתין עד שניתן לבצע דרך הבטן אם את מאוד חוששת.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום רב, ב26/6 עברתי הזרעה , לפני יומיים הופיעו הפרשות חומות. האם זה מעיד על תחילת המחזור?
מאוד סביר, לאחר הזרעה שכיח מאוד שהשלב הלוטאלי (בין הביוץ לוסת) מתקצר במספר ימים.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
היום בעזרת השם אני עוברת החזרת עוברים בערב. נאמר לי לקחת זריקת אוביטרל לחיזוק-לפני או אחרי ההחזרה. (העוברים יעברו הנצה).
מתי הכי מומלץ להזריק את האוביטרל לחיזוק- לפני ההחזרת העוברים או אחרי ההחזרה?
אשמח אם תכתוב לי זמן מדויק, לדוגמא 15 דקות לאחר ההחזרה למשל.
שאלה נוספת - אם תאמר להזריק אחרי ההחזרה- האם לעשות פיפי לפני הזריקה?
בתודה מראש
.
לגבי השאלה האחרונה – אין שום קשר בין פעילות האוביטרל לבין מתן שתן. לגבי נושא "החיזוק" יש לדעת את מלוא הפרטים לגבי הטיפול שקיבלת עד היום, כדי לחוות דעה לגבי השימוש באוביטרל "לחיזוק". צר לי, אך לפי המידע שמסרת איני יכול לייעץ לך.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
אני לוקחת גלולות מסוג מליאן מזה כ-4 חודשים. יום ראשון הפסיק לי המחזור והתחלתי חודש חדש עם הגלולות. העניין הוא שירד לי כבר 3 פעמים דם מיום ראשון. מה הבעיה? זה מלחיץ...
אם מדובר בתופעה חדשה יש לשלול אפשרות של הריון ע"י בדיקת דם פשוטה. בהמשך יש לברר מקור הדימום, אולי מצואר הרחם? מציע לפנות לרופא המטפל לבדיקה.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
אני מועמדת להיות אם פונדקאית. אחרי הלידה השלישית שלי לא הפסיק לי המחזור חודש ימים מהלידה. כתוצאה מזה אובחן אצלי פוליפ ברחם. רציתי לדעת האם זה צריך להפריע לוועדה של הפונדקאות או שלא?
כן, אם עדיין יש פוליפ - רצוי לכרות אותו לפני ניסיון פונדקאות נוסף.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום רב,
אני מתחתנת בעוד שלושה שבועות ואמורה לקבל את המחזור החודשי שבוע לפני החתונה, לכן, הרופאה שלי נתנה לי כדורי דופסטון על מנת לדחות את המחזור לאחרי החתונה. שאלתי היא אם אני יכולה לקחת את הכדורים עכשיו כדי להקדים את המחזור ולא כדי לדחות אותו? תודה מראש.
שיהיה במזל.
ניתן להתחיל בטיפול לאחר הביוץ, לא לפניו. גם כך אין ודאות גמורה שהטיפול ימנע דימום רחמי.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום רב ברצוני לשאול לגבי בדיקת הריון אחרי החזרת עוברים, הוחזרו לי שני עוברים. לאחר כשבועיים הגעתי לבדיקת דם ויש לי בטא 300. האם יכול להיות שנתפסו שני העוברים? מקווה לתשובה מהירה תודה מראש.
בהחלט שיכול להיות, אך אין ברירה אלא להמתין לבדיקת אולטרסאונד כדי לדעת.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום, האם מחזור שנע בין 27 ל 33 ימים נקרא סדיר?
השאלה החשובה היא האם יש ביוץ? אם כן – הטווח פחות חשוב.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום. הרופא אמר לי לקבל זריקת אוביטרל 250 מיקרוגרם וקיבלתי אותה ב 6 בערב, והרופא אמר יום למחרת בשעה 9 בבוקר לבוא לעשות הזרעה. האם השעות מתאימות לביוץ בין ערב שקיבלתי עד הבוקר שאמרו לי להזרעה ?
תודה רבה.
מציע לבצע הזרעה אחת ב – 9 בבוקר, והזרעה נוספת, אם ניתן, למחרת.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום, לאחר צילום רחם שבוצע וסוכמה חסימה בחצוצרה ימינית וניסיון בהזרעה פעם אחת ניכשלה. פעם שניה תוצאות של זרע הריכוז שלו 15.000.000 תנועה 49%. האם יש סיכוי להיכנס להריון בהזרעה? אני בת 40 יש לי 2 ילדים מנישואים הראשונים. תודה.
יש לברר את מהות החסימה ומיקומה. לכך חשיבות רבה, הן מבחינת אפשרות לפתוח החסימה והן בצורך לשקול כריתת החצוצרה אם היא מורחבת וחולה. בכל מקרה, רצוי לשקול במשך בהפריה חוץ גופית.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
היתי אצל רופאת נשים ואמרה לי שכל הבדיקות שלי תקינות, אבל היא רשמה לי איקאקלומין להסדרת הביוץ. האם זה מומלץ?
לא ברור. אם הכל תקין, והוכח שאת מבייצת, מדוע נוצר הצורך להסדיר הביוץ? איקקלומין ניתן לרוב במצבים שאין ביוץ. מציע לברר עם הרופאה מדוע יש צורך בטיפול.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום אני בת 26 נשואה שנתיים. לקחתי גלולות נגד היריון 8 חודשים. אני מנסה להכנס להריון ועוד לא נכנסתי. האם קבלת מחזור בגיל מאוחר (17) מעכבת היריון?
לא, אם יש לך ביוץ סדיר – לא אמורה להיות בעייה.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום רב ברצוני לשאול, אני עברתי החזרת עוברים ב 20-7 ולוקחת נרות אנדומטרין כבר שבועיים מהשאיבה למעשה והיום נשאר לי נר אחד. האם זה נורא לקחת נר אחד רק היום במקום שניים כי מחר אני עושה בדיקת דם להריון?יש לי כאבי בטן כאילו של מחזור אבל חלשים ומתיחות בצדדים מעט, והרבה פיפי בלילה וחוסר שינה טובה. האם זה מסמל משהוא? אשמח לתשובה מהירה אני במתח תודה.
לא נורא. אם בדיקת הריון חיובית – יש לברר עם הרופא הצורך בהמשך טיפול.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום,
מחר בבוקר בין השעות 07:00-08:00 אני צריכה להזריק 2 זריקות אוביטרל. הרופא שלי אמר לי שעלי לקיים יחסים ביום ד` בלילה בין השעות 23:00-00:00, זה לא מאוחר מידי?? לפי מה שהבנתי, 36 שעות לאחר שהאשה לוקחת את האוביטרל היא מבייצת.
מה המשמעות של 2 זריקות
?
עדיף לרשום תאריכים, לא ברור לי מה התאריך של "מחר בבוקר". כללי: הביוץ מתרחש כ - 40 שעות לאחר האוביטרל. לאחר הביוץ הביצית שומרת על יכול ההפריה כ - 12 - 24 שעות. הזרע, אם תקין, יכול לשמור על יכולת ההפריה למשך מספר ימים. המסקנה היא שאין טעם בהקפדה על שעה זו או אחרת. אין לכך משמעות. סביב מועד הביוץ יש לקיים יחסים, אפילו מידי יום, ולקוות לטוב. מינון אוביטרל המקובל, כפי שמוגדר ע"י היצרן, חברת "סרונו", הוא אמפולה אחת של 250 מיקרוגרם.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
לפני 8 ימים עברתי החזרה של עובר אחד. היום עשיתי בדיקת דם ויצא לי E2 קטן מ-200 ופרוגסטרון 42 ובטא קטן מ-2,,,הפרוגסטרון מושפע כמובן מהתמיכה, אבל האם ה-E2 לא מראה על איפוס המערכת לפני מחזור???? יש עוד סיכוי החודש לדעתך???ה-E2 אגב, מראש לא היה גבוה וביום השאיבה הוא עוד ירד לאיזור ה-800.
בדיקת הדם בוצעה מוקדם מידי כדי לברר האם יש הריון. כבר ראיתי הריונות עם אסטרדיול כה נמוך. יש לשקול הוספת תמיכה עם אסטרדיול, ובדיקת הריון חוזרת בזמן הנכון.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום, שאלתי היא לגבי לקיחת תוסף מזון ששמו "ארגינין",
האם הוא מסייע בשיפור כמות ואיכות הזרע?
אם כן, מהו המינון המומלץ?
האם יש תופעות לוואי??
אודה לכם על תשובה מהירה מכיוון שהנושא חשוב
לי מאוד על מנת להיכנס להריון.בס"ד
ארגינין הוא חומצה אמינית, מצויה במזון המכיל חלבון.
היו עבודות מדעיות שרמזו על שיפור באחוזי ההריון לאחר שנשים קיבלו ארגינין בכמות גדולה. זה לא ממש תפס.
אם הגבר אוכל דיאטה מאוזנת לא נראה לי שתוספת ארגינין תשפר את איכות הזרע.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
ד"ר קול שלום!
עשיתי 4 טיפולי IVF . בפעם הראשונה שעשיתי נקלט, אך לאורך כל ההריון היו לי דימומים, וההריון נפל. לפני 10 ימים עשיתי עוד פעם החזרה והתחילו לי כל מיני הפרשות חומות. הבדיקה שלי להריון רק עוד 3 ימים, אך בינתיים אני בלחץ.
האם אתה יכול לומר לי למה זה קשור ומה אפשר לעשות אם אהיה עוד פעם בהריון במקרה כזה
?
יש לוודא שהתמיכה ההורמונאלית שאת מקבלת היא מספקת. ניתן לבצע בדיקת דם כדי לדעת. לצערנו, הפלות טבעיות אינן נדירות, גם בקרב מטופלות IVF. רוב ההפלות האלה אינן ניתנות למניעה. מציע לדון עם הרופא שלך לגבי המאפיינים של ההפלה הקודמת (גיל ההיריון, הופעת דופק עוברי) כדי לנסות ולהתמקד במה כן ניתן לעשות בהיריון הבא. אם כי, רוב ההפלות הטבעיות הן ללא סיבה ברורה. כנראה שזו דרכו של הטבע לסנן החוצה עוברים שאינם תקינים.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום
לפני כשנתיים איבחנו אצלי קריש דם, בעקבות כך טופלתי משך חצי שנה בקומדין (היום כבר למעלה משנה וחצי אינני נוטלת דבר מכיוון שהכל תקין) וכן הפסקתי לקחת גלולות לגמרי. אינני מטופלת בשום אמצעי הורמונלי. המחזור שלי איננו סדיר כלל, ושאלתי היא האם ישנה דרך להסדיר את המחזור או לעכבו באמצעי אחר מכיוון שאני מתחתנת בעוד מספר חודשים?
תודה.
מניפולציות בתאריכי המחזור אפשריים רק עם תכשירים הורמונאליים. יש לברר את הרקע לקריש הדם אצלך, אך גם כך – עדיף להימנע מהתערבות הורמונאלית.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום, בעוד מספר ימים אני נוסעת לחו"ל שם מחכה לי פונדקאית וגם ביציותי המופרות והקפואות.
שאלותי הן: האם הפונדקאית אמורה לעבור טיפול כלשהו-טרום החדרת העוברים, האם היא צריכה להיות במצב הורמונלי כלשהו ואם התשובות לשאלותי הן חיוביות, האם אפשר לתמרן מצב זה, כלאמר לתכנן אותו ליום מסויים, להקדים או לדחות... תודה מראש
.
וודאי, יש להכין את רחמה של הפונדקאית כך שיתאים לקליטת העוברים. ניתן לתמרן מצב זה, ולתכנן ליום מסוים, ואף לשנות יום זה, אם יש התראה מראש. הגמישות היא רבה מאוד.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
עברתי מספר הזרעות וכחלק מהטיפול קיבלתי זריקת אוביטרל כיממה לפני ההזרעה.
האם הרגשת הכאב והרגישות בשדיים יום -יומיים לאחר ההזרעה היא הוכחה לכך ששוב לא נקלט הריון ואני לקראת קבלת הוסת ? תודה רבה.
לא, התופעות נובעות מעליה ברמת הפרוגסטרון לאחר הביוץ. זה נורמאלי, ולא יכול להוות סימן לכישלון. שיהיה בהצלחה.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
יש לי איחור של הוסת חודש ימים וביצעתי בד` שתן יצא שלילי ואחרי שבוע בד` דם יצא גם שלילי. אמר לי הרופא לנסות עוד שבוע, ביצעתי שוב והיה שלילי ולכן הרופא נתן לי לקחת דופסטון 10 מ"ג פעמיים ביום למשך 5 ימים. שאלתי היא למה זה מועיל ומה זה גורם ומה ההשפעות שלו אחרי זה? אני בת 25 ונשואה 3 חודשים ובעלי בן גילי. אודה לכם עם תענו לי בהקדם האפשרי כולי דואגת ורוצה לדעת איזה טיפול לקחת. נ.ב המרפאות סגורות ואין לי את מי לשאול.
דופסטון מכיל פרוגסטרון סינטטי. המטרה - להביא למחזור. יתכן ויש בעיית ביוץ - מציע לבדוק מול הרופא המטפל כאשר המרפאות תפתחנה.
אין מה להיבהל. אין מה להחפז. אין מה לדאוג. את צעירה, וצפויים לך הרבה הריונות בעתיד.
בברכה ד"ר שחר קול
 
שלום רב ברצוני לשאול לגבי הנרות אנדומטרין: התחלתי לקחת אותם לאחר השאיבה ב 19-7 למשך שבוע. האם אפשרי להמשיך את הנרות שיהיה יותר סיכוי להריון? כרגע אני בהמתנה מותחת ביותר לעוד שבוע וחצי לבדיקת דם להריון, מה תפקיד הנרות והאם אפשרי לבצע בדיקה ביתית כאשר לוקחים נרות וגם זמן ההמתנה מיום שישי 20-7 ? תודה מראש.
מקובל להמשיך בטיפול באנדומטרין עד יום בדיקת הדם להריון. אם הבדיקה חיובית - ממשיכים בטיפול עד שב` 9 להריון, אלא אם רמות הפרוגסטרון המופרש ע"י השחלות גבוהות דיין.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום,
אני משתמשת בקרינון כבר שבוע וחצי (מתאריך 15.07 שהייתה לי שאיבת ביציות ב- IVF). בימים האחרונים התחילו להופיע הפרשות ואני חוששת שהחומר לא נספג כשורה. היום גיליתי גם שלא השתמשתי נכון התכשיר - החזקתי אותו במקרר (הרוקחת אמרה שזה בסדר אבל כאן אני קוראת שאסור?) ובנוסף - נשארתי לשכב כשעה אחרי ההחדרה כאשר קראתי כאן שמומלץ להיות בפעילות (הליכה) לפחות 15 דקות.
האם יכול להיות שזה פגע בתמיכה שהייתי צריכה לקבל? איך אני יכולה להיות בטוחה שהתמיכה מספיקה?
תודה
גם אם לא נשמרו כל הכללים אני מעריך שרמה נאותה של פרוגסטרון נספגה דרך הנרתיק.
ניתן לבדוק פרוגסטרון בדם כדי להעריך באופן גס את הספיגה.
צריך לזכור כי רמת הפרוגסטרון בדם היא סכום הפרוגסטרון המופרש ע"י השחלות, והפרוגסטרון הנספג דרך הנרתיק.
בכל מיקרה, מציע להתמיד בלקיחה נכונה, ולהמתין לבדיקת הדם להריון.
בהצלחה, ד"ר שחר קול
 
שלום רב ברצוני לשאול, אני בת 32 ועברתי הפרייה ב 7/ 18 שאיבה שאחריה היו כאבי בטן עזים ביותר שנתנו לי זריקה בהתאוששות. מדוע יש תופעה כזו וגם עוד כמה ימים אחרי כאבה לי הבטן התחתונה ביום שישי ה 20 לחודש הוחזרו לי שני עוברים. היום אני לוקחת אינטביוטיקה ונרות של אנדומטרין 2 ביום יש לי לחץ בבטן התחתונה שאני צריכה פיפי ולא יכולה להתאפק. האם זו תופעה מוכרת או חריגה וצריך לשאול רופא, או שזה מסמל לטובה הריון? מקווה לתשובה מהירה תודה רבה.
כאבי בטן עזים - תופעה מוכרת לאחר שאיבת ביציות. לרוב חולף בתוך 24 שעות.
לחץ בבטן התחתונה - על רקע השאיבה, תופעה מוכרת, לא חריגה.
לגבי הריון - מוקדם מאוד לדעת.
אם התסמינים מחמירים:
יש לשלול: 1 מצב של גירוי יתר שחלתי. 2. מצב של סבסוב טפול (טורסיו). 3. תהליך זיהומי.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
עברתי שאיבת ביציות והחזרת שני עוברים ביום שישי האחרון בעוד יומיים מתקיים צום תשעה באב ורציתי לדעת אם אוכל לצןם. יש לציין שאני מזריקה גסטון פעם ביום ובולעת אסטרופם פעמיים ביום.
תודה
.
ניתן לצום בתנאי שאת ממשיכה בטיפול התרופתי ללא שינוי.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום,
אחרי 2 IVF שלא נקלטו (בעיות ידועות אצלי ואצל בעלי: אצלי- חצוצרות סתומות, לא הצליחו לפתוח בלפרוסקופיה, נמצאו והוסרו גם הידבקויות באיזור החצוצרות והשחלות; אצל בעלי- בעיית תנועתיות ושרידות לאורך זמן), עברתי היסטרוסקופיה. נכרת איזור שהמנתח תהה שמא מדובר ברירית רחם פיברוטית. היום קיבלתי את תוצאות הבדיקה הפתולוגית, והן:
Myometrium and proliferative enfometrium with edematous stroma.
אשמח לדעת מה זה אומר.
רוב תודות
.
מיומטריום = שריר הרחם.
אנדומטריום פרוליפרטיבי =רירית רחם שיגשוגית.
אדמטוס סטרומה = משתית בצקתית.
עד כאן תרגום מילולי.
משמעות - הבדיקה תקינה.
בברכה, ד"ר שחר קול
top
שלום רב, אני מחתנת חודש הבא ואינני רוצה להיות במחזור בחתונה. הרופא שלי המליץ לי לקחת פרימולוט- נור להקדים את המחזור. הבנתי שהפרימולוט- נור לא תמיד משפיע על הקדמת המחזור, הוא יותר משפיע שלוקחים אותו לאחר את המחזור ואני צריכה להקדים את המחזור. רציתי לדעת האם זה ודאי שהפרימולוט - נור יקדים לי את המחזור??
תודה מראש
.
לא זה לא ודאי. אם ילקח לאחר ביוץ טיבעי שלך, לא צפוי שינוי במועד המחזור.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום רב!
אני מטופלת בגונל אפ, אוביטרל והזרעות. היום אני 11 יום לאחר הזרעה יש לי נפיחות ורגישות בחזה.
1. האם הכאבים בחזה הם בעקבות זריקת האוביטרל? אם כן, תוך כמה זמן תופעת לוואי זו אמורה לחלוף?
2 עשיתי היום בדיקת הריון (מה לעשות יש בעיה של סבלנות....) והיא יצאה שלילית. מתי מומלץ לחזור על בדיקת ההריון במידה ולא יופיע מחזור?
תודה רבה ויום טוב
.
1. הכאבים הם כתוצאה מעליית הפרוגסטרון בדם. התופעה תקינה. אם יושג הריון יתכן והכאב יימשך.
2. מומלץ לבצע בדיקת הריון 16 יום לאחר אוביטרל, אלא אם הגיע וסת לפני כן.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום ד"ר!
קודם כל תודה על התשובה לשאלה הקודמת שכתבתי.
להזכירך! ספרתי לך כי כתוצאה מחוסר ביוץ לקחתי פרגניל ומאחר ולא עזר לקחתי איקקלומין עם פרגניל ושוב לא עזר.
אתה יעצת לי להתחיל עם גונאלF והדגשת כי הזקיקים לא נראים פגומים.
שאלותי הן:
1. אם בכל הטיפולים לא היה ביוץ, מדוע נראה לך כי הזקיקים לא פגומים? ואם אכן כך מדוע בכל אופן לא היה ביוץ בשום פעם?
2. בטיפול של גונאלF ביחד עם זריקת פרגניל-מה הסיכויים להכנס להריון כמה שיותר מהר?
נמאס לנו כבר לנסות כל דבר לקוות ולהתייאש שוב לאחר שאין שום תוצאות.
האם הגונל באמת ישנה את המצב?
תודה ושוב תודה
!!!!
יש לשער כי טיפול עם גונאל F הביא אותך למצב של ביוץ, מצב שלא הושג עם איקקלומין.
אם יש ביוץ הסיכוי להריון הוא 15% - 20% למחזור טיפול.
הטיפול דורש סבלנות רבה ואורך רוח. אין קיצורי דרך.
בהצלחה, ד"ר שחר קול
 
שלום
רציתי לשאול האם כאשר יש PCOאפשר בכלל לסדר את המחזור החודשי אני לוקחת כבר חודשיים וחצי מטפורמין ועדיין לא קיבלתי מחזור טבעי ב16.6 קיבלתי מחזור אם כדורי דופסטון
מה לעשות אני רוצה להיכנס להריון
רב הנשים עם PCO לא מבייצות באופן סדיר. לא ניתן "לסדר" את הביוץ באופן קבוע. הטיפול באם רוצים להרות הוא תרופות להסדרת ביוץ שהקלסית זה איקקלומין ואם לא עוזר אז זריקות. מטפורמין לעיתים עוזר בעיקר אם יש עודף משקל או עמידות לאינסולין. התייעצי עם רופא מומחה לפריון. בהצלחה
ד"ר אמיר וייזר
 
שלום וברכה!
אני מנסה להרות כבר כשנתיים.
בתחילה עשיתי בדיקות דם שהראו על תקינות.
בבדיקות אולטראסאונד גילו כי אני לא מבייצת והזקיקים ממשיכים לגדול עד שנהפכים לציסטה ונעלמים עם המחזור הבא.
הרופא נתן לי מעקב זקיקים קבוע ובזקיקים בגודל 20 בערך ליטול זריקת פרגניל שתביא ביוץ.
הדבר לא עזר והתחלתי לקחת איקקלומין מהיום הראשון לוסת למשך 5 ימים + מעקב זקיקים וזריקת פרגניל בזקיקים 20 בערך.
זה שוב לא עזר ולא היה בשום פעם ביוץ גם לאחר האיקקלומים והזריקה .
לאחר כמה נסיונות אמר לי הרופא כי יתכן והזקיקים פגומים וע"כ עלי לקחת גונלF וזריקה לביוץ?
א. מה דעתך בנידון?
ב. האם זה באמת יעזור? ואם כן תוך כמה זמן אני יכנס להריון לפי הערכה כללית?
אשמח לשמוע חוות דעת ועזרה בנושא. אנו כבר מנסים שנתיים ומיואשים ורוצים לראות ולשמוע בשורות טובות במהרה!!!!
תודה.
נראה לי כי אם לא היה ביוץ עם איקקלומין יש לעבור לשלב הבא של זריקות . גונל F. אחרי שנתיים צריך להתקדם שיהיו ילדים לא רק טיפולים. בהצלחה
ד"ר אמיר וייזר
 
לפני חודש היה לי פטריה מלמטה והייתי לוקחת תרופה בטוח <<< היה לי מחזור רגיל כל 14 לחודש בלי שום בעיה <<< אבל החודש הזה היא התעכבה ואני אמרתי שזה בגלל התרופה והיה הייתה עליי ב 21 לחודש ועכשיו לפני כמה ימים אני מרגישה סחרחורת ועייפות בגוף שלי ובא לי להקיא אבל לא מקיאה מה זאת אומרת בבקשה אני רוצה תשובה מהירה ותודה שהקשבת לי??
לא להתייאש לא נראה כי הזקיקים פגומים לפי הנתונים שתיארת. כדאי להתחיל גונל אם איקקלומין לא עזר מכיוון ואחרי שנתיים כדאי שיהיו כבר ילדים, לא רק טיפולים. התייעצי עם רופא מומחה בפריון. בהצלחה
ד"ר אמיר וייזר

 
שלום, אני נוסעת לחופשה בעוד שבוע ימים והמחזור שלי יוצא לפני החופשה אני דתיה וצריכה להמנע מקיום יחסים 12 יום מהמחזור. נטלתי תרופה בשם פרימולוטנור ע"מ להקדים את המחזור, נטלתי את התרופה 4 ימים מהיום ה16 למחזור . אני אמורה לקבל בין 3 ל7 ימים ועדין לא קבלתי אני מאוד חוששת שאקבל בדיוק בטיול. האם יש סיכוי שאקבל עדין או שהכדורים לא השפיעו ולכן זה לא הקדים לי את המחזור? (ללא הכדורים אני אמורה לקבל עוד 3/4 ימים) וכן האם יש מה לעשות בשביל לא לקבל בחופשה כך שיצא שאני לא יקבל כמעט חדשיים מחזור
פרימולוט נור לא מקדים מחזור אלא דוחה אותו. בכל מקרה אם זה עדיין רלוונטי התייעצי עם רופא נשים בהקדם איך לדחות את המחזור.
ד"ר אמיר וייזר
 
ד"ר שלום רב,
להלן השתשלשלות האירועים :
ביום 16/06/07 קיימתי יחסי מין עם בעלי לאחר שיומיים לפני כן שכחתי לקחת גלולות (מרסילון) כמו כן באותו היום (16/06/07) בצהריים התחלתי לקחת סופידקס משום שלמחרת עברתי בדיקת קולונוסקופיה ולכן גם הגלולה שלקחתי באותו היום לא היתה לה השפעה (כך נאמר לי לאחר התייעצות עם כללית call) בכל מקרה ביום ה-17/06/07 בבוקר היתה לי הפרשה חומה כמו של מחזור בסופו והיא נמשכה רק עד הצהריים ופסקה, מיד התקשרתי לכללית CALL ושאתי מה לעשות לאחר שתיארתי להם את הסיטואציה האמורה ועוד אמרתי כי נשארו לי שש גלולות לסיום החפיסה, אז נאמר לי כי עלי לקחת שתי גלולות ביום 17/06/07, שתי גלולות ביום 18/06/07, גלולה אחת ביום 19/06/07 וגלולה אחת ביום 20/06/07 וכך ישתנה לי היום שאני אמורה לקבל מחזור והיום שאני אמורה להתחיל חפיסה חדשה, כמו כן, אמרו לי כי באם לא אקבל מחזור בשבוע שלאחר סיום לקיחת הגלולות באופן שתיארתי, אזי לא להמשיך חפיסה חדשה, וכך קרה, היום ה-10/07/07 טרם קיבלתי את המחזור, לא התחלתי חפיסה חדשה של גלולות, עשיתי איזה ארבע בדיקות ביתיות של הריון שמתוכן 3 יצאו עם קו שני בהיר מאוד מאוד, ביום ה-01/07/07 עשיתי בדיקת דם שיצאה שלילית וגם היום עשיתי בדיקת דם שיצאה שלילית?
מה כל הסיטואציה שתיארתי לעיל אומרת והאם יכול להיות שחרף העובדה שעשיתי שתי בדיקות דם להריון שיצאו שליליות יכול להיות שאני בהריון? (למעשה אם לתאר במדוייק, היום בדיוק עברו 3.5 שבועות מיום ה-16/06/07, היום שכביכול קיימתי יחסים לא בטוחים, לכן אני שואלת, האם יכול להיות שמוקדם מידי לגלו את ההריון אצלי? או שסתם מדובר בשינוי הורמונלי ועלי לחכות שהמחזור יגיע, ואגב הייתי אצל הרופא נשים כבר ביום 06/07/07 שהמליץ לעשות בדיקת דם נוספת שעשיתי היום ולחכות למחזור, ובכל זאת לא יודעת, יש לי תחושה כזו כאילו אני בהריון, לא יודעת איך להסביר למרות שהבדיקות דם מראות אחרת עד כה) מה לעשות? ותודה מראש על הקדשת הזמן
....
עשי בדיקת הריון אם היא שלילית את לא בהריון בהתייחס כמובן ליחסים לפני 3.5 שב`. הדימום הלא סדיר יתכן ומקורו בחוסר הסדר של הגלולות שהיה החודש.
ד"ר אמיר וייזר
 
ד"ר שלום,
רציתי לדעת ביום ה-13 לאחר החזרת עוברים נערכה לי בדיקת הבטא באותה הזדמנות בקשתי
בדיקת E2 = אסטרודיול ה-בטא הייתה שלילית ,
ה-E2היה 34 נמוך מאוד , על איזו בעיה רפואית זה מעיד? תודה - ממתינה לתשובתך .
זה לא מעיד על בעיה מכיון ולא הרית כל ההורמונים ירדו לשפל המתאים לתחילת מחזור.
ד"ר אמיר וייזר
 
שלום רב ברצוני לישאול לגבי זריקת המנוגון האם הי יותר עדינה מגונאל-אף, אני מקבלת שני אמפולות ליום התחלתי להזריק ביום שיש 6.7 ביום השלישי לווסת עם רירית תשע וחצי האם זה נורמלי לתחילת טיפול ועוד שאלה לגבי הזריקה אם זה בסדר שהזרקתי לא בזמן באיחור של שעה וחצי תודה מראש .
המנוגון מכיל עוד הורמון בשם LF שאינו נמצא בגונל F. לגבי עדינות, גונל הנו ידידותי יותר להזרקה, הרופא שלך מחליט מה עדיף לגבייך. רירית 9 קצת עבה ליום 3 לווסת תלוי מה היו ההורמונים. רצוי להזריק באותו זמן אולם הפרש של שעה וחצי אינו משמעותי.
ד"ר אמיר וייזר
 
אני באיחור של 5-6 ימים במחזור חודשי סדיר (28-29 יום). עברתי הזרעה כפולה (שישית במיספר) עם זריקת אוביטרל לחיזוק, אני חשה נפיחות כבר כמה ימים עם עם רגישות בחזה, האם ציסטות כתוצאה מאוביטרל הן תופעה הגיונית...?(ללא שום תרופה תומכת אחרת על בסיס מחזור טבעי) גילי הוא 42.
אוביטרל על מחזור טיבעי ניתן לרוב כדי לתזמן הזרעה תוך רחמית. שימוש כזה לא גורם להופעת "ציסטות". בכל מיקרה, אני מניח שחלפו יותר מ- 14 יום מההזרעה, לכן רצוי לבצע בדיקת דם להיריון.
בהצלחה, ד"ר שחר קול
 
בדיקת הריון ביתית ביום 14 אחרי אוביטרל יצאה שלילית, זה אומר שאיני בהריון?
סביר שנכון, אם כי בדיקות השתן הביתיות פחות רגישות מבדיקות הדם להריון.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
כמה זמן אחרי היום שבו קיבלתי זריקת אוביטרל, אוכל לעשות בדיקת דם לגילוי הריון? ואם אין הריון אחרי כמה זמן מיום הזריקה צריכה להגיע וסת?
ממליץ להמתין 16 יום מזריקת האוביטרל לבדיקת דם להריון. מועד הדימום, אם אין הריון, תלוי ב"תמיכה" שאת מקבלת. אם ללא תמיכה, יתכן והדימום יקדים במספר ימים לעומת הצפוי (16 יום ממתן האוביטרל).
בברכה, ד"ר שחר קול
 
כמה זמן מרגע ההפרייה של הביצית יופיע בשתן/דם הורמון ההריון hcg שמבשר על הריון בבדיקה ביתית?
כאמור, בדיקה ביתית מיועדת לביצוע ע"י נשים עם איחור במחזור, כלומר 14 יום ויותר מרגע היווצרות ההיריון.
בדיקת הדם רגישה יותר, ולכן משתמשים בה ב – IVF.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
כמה זמן הורמון ההריון שנמצא בזריקת אוביטרל נשאר בגוף? אחרי כמה זמן לא יהיו סממנים שלו בבדיקת שתן?האם בדיקת הריון ביתית שלילית 8 ימים לאחר אוביטרל אומרת שאין הריון?
יש לעיין היטב בתשובה האחרונה.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום,
ביום 20.6 קיבלתי אוביטרל (לאחר טיפול באיקקלומין+אסטרופם), ביום הזריקה זקיק 19 מ"מ רירית 8.7 . קיימנו יחסים מיום הזריקה +3 ימים רצוף. ביום א` 24.6 (4 ימים לאחר הזריקה) בדיקת פרוגסטרון 9.30 (הרופא אמר שזה מעיד שהיה ביוץ). ביום ה` 28.6 לא התאפקתי ועשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית. שאלותי:
1. האם יכול להיות תוצאה שלילית אחרי אוביטרל? (זה היה 8 ימים אחרי הזריקה).
2. האם יכול להיות מצב שבו השפעת האוביטרל התפוגגה אחרי 7-8 ימים, ואין עדיין הורמון hcg שהגוף מייצר אם אני בהריון?(אני בערך 6 ימים לאחר הפריה).
3. האם ניתן להסיק מהנתונים לעיל שאינני בהריון?
4. בבקשה תנסו להסביר לי האם ייתכן תרחיש כמו שתיארתי ולא תכתבו רק סבלנות....
תודה רבה
....
1. כן, סביר כי בדיקה ביתית תהיה שלילית 8 ימים לאחר אוביטרל.
2. אם אכן יש הריון בדיקה ביתית אינה רגישה מספיק כדי לאבחן אותו.
3. לא ולא.
4. הבעיה המרכזית היא עם רגישות הבדיקות בנוכחות רמות HCG כה נמוכות. כמות ה – HCG המופרשת ע"י ההיריון הצעיר, 6 ימים לאחר היווצרותו היא כה זעירה שאין דרך לגלות זאת בבדיקה ביתית. בדיקה ביתית מיוצרת במטרה לסייע לנשים, שאינן בטיפולי פריון, לדעת האם הן בהיריון כאשר יש איחור בווסת. השימוש שלך באותה בדיקה הוא למטרה אחרת לגמרי, ולכן אינו מומלץ. אין ברירה - חייבים לחזור על המנטרה המעצבנת של "סבלנות".....
בברכה, ד"ר שחר קול
 
במידה ואני מבצעת בדיקת דם להריון לאחר 12 יום ממתן אוביטרול, האם הוא יכול לשבש את תוצאות הבדיקה או שכבר אין לו השפעה??
לאחר 12 יום לאוביטרל אין כל השפעה.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
אתמול התבשרתי כי אני צריכה להזריק גונאלFהמחזור החל ב26.06 והתבקשתי להזריק ביום א` ה01.07 דהיינו היום השישי. האם זה לא מאוחר מדי ?
קשה מאוד לענות בלי לדעת את מלוא הפרטים הרפואיים. באופן מאוד כללי, טיפול בגונאל F מתחיל ביום 2 – 5 למחזור.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
אני בת 32 מטופלת בגונל F היום זה היום ה21 לטיפול במינון של 112 יח`. האם זה הגיוני שעדיין הזקיקים קטנים מ 10, וכמה זריקות אפשר לקבל בסדרה אחת?
זה הגיוני, אם מדובר בבעיית ביוץ. אפשר לקחת גם 30 יום זריקות ויותר, הכל לפי התגובה השחלתית. בבעיית ביוץ יש צורך בהמון סבלנות בטיפול כדי למנוע גירוי יתר וריבוי עוברים.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום,
ברצוני לדעת האם לקיומן של הפרשות (בצבע לבן) כחמישה ימים בערך לאחר הביוץ יש משמעות לגבי קיומו או אי קיומו של הריון?
לציין שבמקרה שלי לקחתי איקקלומין ואסטרופם מהיום ה5-10 למחזור וכן אוביטרל ביום ה-16 למחזור, היום אני ביום 22.
תודה
ההפרשה לא יכולה לרמוז על קיום או קיום הריון.
מעט סבלנות.
אם לא יגיע מחזור 16 יום לאחר האוביטרל - בדיקת הריון.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
דר` שלום,
רציתי לדעת יש לי זריקות מנוגון שאני אמורה לאחסן עד הטיפול הבא , האחסנה אמורה להיות בטמפ` חדר עד 25 מעלות ואילו השבוע היה 28 מעלות , האם הן לא תקינות?
ממתינה לתשובתך
.
בקיץ רצוי לשמור התרופות במקרר. אני מאמין שהתרופה לא התקלקלה אם הטמפרטורה היתה עד 28 מעלות.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
ילדתי ב- 6/04/07 בניתוח קיסרי. מהלך הריון ולידה תקינים. לאחר הלידה היו לי דימומים במשך שבועיים וחצי אח"כ הפסקה של מספר ימים (רק הפרשות) ואז הופיע דימום וסתי קל שנפסק לאחר 5 ימים . מאז הדימום יש לי הפרשות דמיות לסירוגין כל 3-4 ימים.
בבדיקת אולטרסאונד שנערכה נראה כי הרחם תקינה (ללא שאריות) אך רירית רחם מעובה 16.9 מ"מ . ? רופא הנשים נתן לי לקחת כדורי פרימולט- נור לאחר לקיחת הכדורים קיבלתי מחזור אך עדיין קיימות הפרשות דמיות ויום שבת (שבועיים לאחר הוסת) היה דימום כמו של מחזור.
האם קיימת בעיה הורמונלית ? הרופא המליץ לקחת גלולות - האם כדאי
?
בהנחה שאת לא מניקה: יתכן ויש שיבוש של הביוץ. אם נשללה האפשרות של שאריות - גלולות זה אמצעי נוח ופשוט לגרום למחזורים סדירים, עם דימום מועט.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום,
בהמשך לתשובתך,
קיבלתי אוביטרל ביום ד` 20.6 לאחר טיפול באיקקלומין ואסטרופם, זקיק 19 מ"מ עובי רירית 8.7. קיימנו יחסי מין ביום ד`, ה`, ו` ושבת. ביום א` 24.6 עשיתי בדיקת דם, היה פרוגסטרון 9.30 שאלתי:
1. האם היה ביוץ?
2. מה הסיכוי להריון ברמה כזו?
3. אם הייתי עושה את הבדיקה שבוע אחרי הזריקה היתה רמה יותר גבוהה?
תודה
1. כנראה שכן, יש לדעת היחידות של פרוגסטרון: חדשות (ננמול לליטר) ? ישנות (ננוגרם למיליליטר).
2. סיכוי טוב
3. סביר שכן. זה ממש לא חשוב כעת. נותר רק להמתין בסבלנות ולקוות לבשורות טובות.
בהצלחה, ד"ר שחר קול
 
אני בת 23.5 ולפני הזרעה. לאחר אולטרסאונד ובדיקת דם ביום ה 3 של הווסת הוחלט כי עליי להזריק למשך 4 ימים פוריגון 50 יחידות כל יום.
מה המשמעות של זריקה זו
?
פיורגון מכיל FSH – הורמון המגרה את צמיחת הזקיקים בשחלות. ראי : http://ivf.co.il/htreat.htm
בברכה, ד"ר שחר קול
 
ביצעתי הזרעה לפני כ-4 ימים ויש לי כאבי חזה ,האם זה סימן להריון ? מה הם סימנים להריון לאחר הזרעה ? טופלתי בגונל אף. בבקשה אם תוכל לחזור אודה לך .
כאב בחזה 4 ימים לאחר הזרעה אינו סימן להריון, אלא לעליה ברמת הפרוגסטרון בדמך. ממליץ להמתין בסבלנות ולערוך בדיקת דם להריון כשבועיים לאחר ההזרעה.
בהצלחה, ד"ר שחר קול
 
אני 10 ימים אחרי החזרת מוקפאים, לקחתי לפני 3 ימים זריקת אוביטרל. השאלה שלי היא האם יש השפעה לאוביטרל על תוצאת הריון מפני שעשיתי היום בדיקת הריון ביתית והתוצאה חיובית, ואם יש השפעה לאוביטרל כמה זמן זה נמשך?
הצורך בזריקת אוביטרל 7 ימים לאחר החזרת עוברים במחזור הפשרה אינו ברור. אוביטרל מכיל את הורמון ההריון, וברור כי בדיקת הריון לאחר נטילת אוביטרל תהיה חיובית. זה נמשך עד שבוע ויותר.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום,
האם יתכן שאוביטרל לא יגרום לביוץ (נצפה זקיק בגודל 19 מ"מ ביום הזריקה)? והביוץ יתרחש אחרי זמן מה באופן טבעי
?
לא סביר. אם הוזרק נכון – יהיה ביוץ.
בהצלחה, ד"ר שחר קול
top
שלום,
בתאריך 20.6 קיבלתי אוביטרל (250) בשעה 16:00 , אחרי טיפול באיקקלומין+אסטרופם, כשהיה זקיק דומיננטי בגודל 19 מ"מ. קיימנו יחסי מין ביום הזריקה וכן ביום ה`, ו` -ז"א שלושה ימים. לאור הנתונים לעיל הייתי רוצה לדעת מה הסיכוי שאני בהריון? מתי אוכל בוודאות לדעת? והאם כדאי לקיים יחסי מין גם בשבת(יום 4
)?
סיכוי טוב, על סמך הנתונים שמסרת. אין מניעה לקיים יחסים גם 4 ימים לאחר האוביטרל. ממליץ בדיקת הריון 16 יום לאחר מתן האוביטרל, אם לא מגיע מחזור עד אז.
בהצלחה, ד"ר שחר קול
 
שלום, רציתי לדעת מהן התופעות לוואי של הדופסטון והאם אפשר לקיים יחסי מין בעת לקיחת הכדור ולאחר שאני מסיימת? נתנו לי לקחת 10 כדורים, 2 ביום ולאחר מכן גלולות למען סידור המחזור.
דופסטון הוא תכשיר פרוגסטרוני. אין תופעות לוואי משמעותיות. אין מניעה לקיים יחסים תוך כדי הנטילה.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום, אני בת 25 בריאה, בעלת ווסת סדירה, לא נוטלת גלולות למניעת היריון (משתמשת בקונדומים). נטלתי פוסטינור 2 בסמוך לסיום מחזור (בשל חשש מקונדום קרוע), ועקב כך (אני מניחה..) המחזור הבא הופיע בהפרש של שבועיים בלבד והיה חלש ודליל. לאחר מכן לא הופיע מחזור במשך חמישה שבועות ונאמר לי שהרירית מעובה מאוד. שללו לי אפשרות להיריון חוץ-רחמי ע"י בדיקת דם ורשמו לי פרימולוט נור במינון של פעמיים ביום למשך חמישה ימים (שטרם הסתיימו, אך נאמר לי שבמהלך חמשת הימים או בסופם יופיע המחזור). האם אי הופעת המחזור הינה תופעת לוואי של הפוסטינור? (ולמה לא מיידעים לנו שזה כל כך רע לנו?!) האם עלי להיות מודאגת בנוגע לבריאותי ושלמות ותקינות מערכת הרבייה בגופי? האם יש סיכונים כגון פגימה בפוריות לטווח הרחוק, סכנות עתידיות לבעיות בכניסה להיריון? האם נערכו מספיק מחקרים בנוגע להשלכות ארוכות טווח של התרופות הללו? שאלה נוספת בנוגע לפוסטינור 2: האם ייתכן כי יש קשר בין התרופה לבין התכהות צבע עור מתחת לאף באופן שמדמה `שפם`? ועלייה במשקל?
המון תודה מראש על התייחסותך,
אלמונית מודאגת
.
הסירי דאגה מליבך - נטילה חד פעמית של פוסטינור יכולה לגרום לשיבוש המחזור לטווח קצר . תופעות לוואי ארוכות טווח - אין. פוסטינור אינו גורם לעליה במשקל. אם הביוץ סדיר באופן בסיסי, הכל יחזור לשיגרה, ללא השפעה על יכולת הפיריון שלך. זיכרי – קונדום אינו אמצעי יעיל למניעת הריון. קונדום הוא אמצעי טוב למניעת הידבקות במחלות המועברות במגע מיני. מניעת הריון בגילך – מומלץ לשקול גלולות נגד הריון.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
ראשית תודה על שהשבת כה מהר לשאלתי. שאלתי היום היא: האם השעות בהם מקיימים יחסי מין לאחר אוביטרל הן קריטיות? כמה פעמים חייב לקיים בתוך ה-40 שעות? מתי הכי מוקדם אפשר לדעת אם אני בהריון?
מכיוון שזרע יכול לחיות בגוף האישה עד 3 ימים, לשעה המדויקת של קיום היחסים אין חשיבות. מומלץ לקיים כ – 24 שעות לאחר האוביטרל (אין צורך לעמוד עם סטופר ביד...), ופעם נוספת למחרת. ממליץ בדיקת הריון 16 יום לאחר מתן האוביטרל, אם לא מגיע מחזור עד אז.
בהצלחה, ד"ר שחר קול.
 
שלום,
קיבלתי ביום 20/6 (אתמול) זריקת אוביטרל, לאחר טיפול באיקקלומין ואסטרופם. עובי הרירית היה 8.7 זקיק בגודל 19 מ"מ בשחלה שמאל ובימין רק 11 מ"מ. שאלותי:
1. מתי סביר שיתרחש הביוץ ע"פ גודל הזקיק?
2. האם 11 מ"מ יכול לגדול פתאום בגלל הזריקה?
3. באיזו תדירות ועד מתי לקיים יחסי מין? קיימנו אתמול ביום מתן הזריקה.
4. כמה זמן באמת חיים תאי זרע?
תודה
1. כ - 40 שעות לאחר מתן האוביטרל.
2. לא
3. רצוי לקיים היום (21) ומחר.
4. אם הזרע תקין - מספר ימים, 3 - 4
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום דוקטור. לפני שלושה ימים עברתי גרידה. כעבור יום הדימום החלש פסק ונשארה רגישות קלה באיזור. הבוקר התחיל דימום טרי עם קרישי דם מלווה בכאבים בבטן התחתונה. האם זה אומר שהרחם מנסה להתנקות משאריות ההריון? מתי כדאי לגשת לבדיקה אם הדימום נמשך? תודה.
את צודקת, הרחם מנסה להתרוקן משאריות הריון וקרישי דם. אם אין חום, כאב חריג, והדימום הולך ופוחת - זה נראה תקין. אם הדימום ממשיך - עדיף להיבדק כדי לשלול אפשרות שיש שאריות הריון בתוך הרחם.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום. אני בת 20 נשואה. אני מנסה להיכנס להריון מלפני שנה ולא מצליחה, עשיתי כמה בדיקות דם והיו בסדר וגם בדיקות אולטראסאונד. בהתחלת הנישואים הייתי משתמשת בגלולות למניעת הריון רק לחודש . אני מאוד פוחדת ומדוכאת. יש לי כמה שאלות:1)האם יתכן שהגלולות עשו לי משהוא? 2)איזה בדיקות בדיוק אני צריכה לעשות ובמיוחד לרחם? 3)בזמן המין עם בעלי אני לפעמים מרגישה בכאב חזק בבטן התחתונה ולפעמים לא יכולה לזוז. מה הסיבה לכאב הזה? 4)בעלי שותה אלכוהול. האם האלכוהול משפיע על הזרע ומחליש אותו? 5)כשמסיימים יחסי מין הזרע יורד ממני, לא נשאר למרות שאני לא עומדת. למה זה קורה ואיך אני אכנס להריון? 6)יש לי עוד בעיה לא קשורה בהריון: כשמקיימים יחסי מין יורד ממני הפרשות בצורה לא נורמלית. כשאמרתי לרופאה שלי אמרה שזה טבעי. אבל אני לא חושבת שזה טבעי. אני לא מרגישה טוב עם זה הצבע של ההפרשות הוא אופווית. מה זה יכול להיות ולמה כל כך יורד?7)איך אני יכולה לדעת מתי בדיוק יש לי בייוץ? כמה זמן הבייוץ מתקיים?האם הוא בא בימים רצופות? אני מקווה שתענה על כל השאלות למרות שהן ארוכות. תודה רבה.
1. לא, לגלולות אין השפעה לטווח ארוך.
2. לשקול צילום רחם.
3. קשה לדעת לפי התיאור. דורש ברור. יש לשלול אנדומטריוזיס.
4. צריכה חריגה של אלכוהול אינה רצויה. כוס אחת של יין ביום – לא מזיק.
5. זה נורמאלי. לא לדאוג.
6. דורש בדיקה של ההפרשות לוודא שאין זיהום, או דימום. מומלץ לקחת משטח פאפ.
7. הביוץ קורה כ – 14 יום לפני המחזור. הביצית שומרת על כושר ההפריה עד 24 שעות.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
יש לי FSHגבוה ואני צעירה בת 32, תמיד היה לי גם לפני 7 שנים, יש לי ילדה בת 6.5 שתהיה בריאה אמן, ואנחנו מנסים להביא עוד ילד, והייתי מטופלת בפוריות כ - 3 חודשים שמתוכם בדיקות ורק הזרעה 1, ואז עברתי רופא, והרופא הפנה אותי לבדיקת קריוטיפ. רציתי לדעת מה ניתן לדעת מתוצאת הבדיקה, ולמה בגלל שאין את נתוני התוצאות אז לא ניתן להמשיך טיפולי פוריות?
תודה
.
קריוטיפ היא בדיקת דם לצורך הערכת הכרומוזומים. שינויים כרומוזומליים הקשורים בכרומוזום X עלולים לגרום להפסקה מוקדמת של פעילות השחלה.
אין מניעה להמשיך בטיפול. יש לשקול היטב איזה טיפול מתאים לך.
בברכה, ד"ר שחר קול
 
שלום לכם, האם מותר לקחת נר גליצרין נגד עצירות לאחר החזרת עוברים? ממתינה לתשובתכם, תודה.
מותר.
בברכה, ד"ר קול שחר
 
אני בת 24 שלושה ימים אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים עובי רירית לפני ההחזרה 14 מ"מ מצב העוברים טוב מאוד. רציתי לשאול כמה זמן לוקח לעובר להשתרש / להיקלט ברחם מיום ההחזרה? מה הם סיכויי ההצלחה במצב שלי?*** צריך לציין שזה הטיפול השני שלי והראשון הצליח וילדתי בן. אני מיום ההחזרה לא עובדת, כל הזמן שוכבת או יושבת ויש לי כאבי גב תחתון. האם זה מעיד על בעיה כלשהי?
לא נראה כי יש בעיה מיוחדת. הבדיקה שתגיד אם הטיפול הצליח זה רק בדיקת הריון. קשה לנבא סיכויים אך אם הגעת למוקפאים, מה שמעיד על איכות עוברים טובה אז סיכוייך טובים.
בהצלחה, ד"ר אמיר וייזר
 
שלום עברתי 2 הפלות מיוזמתי (גרידה) בגלל שאני צעירה וגם חבר שלי (18). אני מתוסכלת מאוד, אך אדע שהפלות עברו בהצלחה? רירית הרחם שלי היא עבה ,רחם בגודל רגיל עם רירית 4.5 ס"מ, LONG-5.9CM האם זה בסדר? זקוקה לתשובה מהירה תודה לכם.
אם בסונר אין שארית והרירית ביום 14 למחזור עבה (מעל 7 מ"מ) קרוב לודאי שלא נגרם נזק.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
שלום וברכה רציתי בבקשה לדעת בהקדם מה רמת הורמון בטא כאשר יש היריון מרובה עוברים כלומר לפי בדיקת בטא איך אפשר לדעת שזה היריון מרובה עוברים?
תודה
.
מאוד קשה להעריך זאת לפי הבטא. אין נורמות לעובר יחיד או תאומים.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
שלום לך ד"ר, אני ממש מיואשת וצריכה הצעה ועזרה שלך ..!! אני בת 18 ועברתי 2 הפלות (מיוזמתי) כי אני וחבר שלי לא יכלנו להביא אותם. אני כל כך מתוסכלת ומדוכאת ואני לא יודעת מה לעשות. האם אני אוכל להיות אי פעם אמא ? איזה בדיקה אפשר לעשות כדי לדעת שההפלה שעברתי (גרידה) עברה בסדר ולא פגעה לי חס וחלילה באיברים ... ועוד משהו, יש לי כאבים חזקים מתחת לבטן הייתי מאושפת וגילו שיש לי ציסטות, מה זה בכלל? אמרו שיכול להיות במחזור היא תתפוצץ ואם לא עוברים ניתוח. אני ממש מפחדת אתה יכול להסביר לי בקצרה. מחכה לתשובתך בקוצר רוח תודה רבה שקראת את מיכתבי...
קודם כל השתמשי באמצעי מניעה כדי שלא יהיו הפלות נוספות. לבדיקה ניתן לראות מה רירית הרחם ביום 14 למחזור.
לגבי ציסטות צריך לראות מה המאפיינים של הציסטה ומה מיקומה. בכל מקרה נראה לי כי את חייבת לפנות לרופא נשים בהקדם לבדיקה והסבר מפורטים.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
תרגום לבדיקות דם בת 35 הזרעה ראשונה במחזור טבעי: יום ה13 למחזור זקיק 16 רירית 9 e2 701 lh 5.90 proges 2.30 למחרת יום ה14 זקיק 20 רירית 13 e2 922 lh 8.70 proges 2.70 אוביטרל בשעה 16.30 ולמחרת הזרעה שעה 12 יום ה15 למחזור. שאלותי הן:
1 - לפי כל הנתונים האם התיזמון נכון?
2 - האם בייצתי טבעי ובאיזה שלב של הביוץ?
3 - מה אומרת רירית 13 עבה מידי?
4 - האם היה צורך לתת זריקה ומה תועלתה בשלב כזה?
5 - איזה בטא אני צפויה לראות 12 יום לאחר ההזרעה על מנת לאשר הריון?
אודה לך אם תרחיב לגביי נתוניי. בתודה גדולה מראש
.
נראה כי היה ביוץ וקיבלת את האוביטרל בזמן.
מטרת האוביטרל להבטיח ולתזמן את הביוץ למועד ההזרעה.
לאחר 12 יום בבדיקת ההריון בטא צריך להיות לפחות מעל 10.
בהצלחה, ד"ר אמיר וייזר
 
שלום! רציתי לשאול בדחיפות האם נתן לקבוע גיל הריון עפ"י בדיקת דם ואם כן מהו גיל ההריון אם בבדיקה כתוב8810.51?
לא ניתן רק לפי בדיקת דם. עם ערכי בטא כאלה ניתן לראות שק הריון באולטראסאונד ושילוב שניהם והיסטוריה של ההריון תיתן את הגיל.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
שלום למומחים,
אני בת 25, אצלי הכל תקין, לבעלי OTA, אחרי הזרעה אחת שנכשלה.
בתאריך 27/05 עברתי שאיבה. 14 ביציות שמתוכן הופרו 11. בתאריך 30/5 הוחזרו שני עוברים בשיטת ICSI. עובר אחד בעל שבעה תאים והשני בעל שמונה תאים.
רציתי לדעת מה הסיכויים שלי להיקלט, אם בכלל?
מהו מינימום הזמן שאוכל לבצע בדיקת דם?
ממועד ההחזרה יש לי כאבי מחזור שהולכים ובאים. רציתי לדעת אם זה טבעי ואם זה אמור ללוות אותי עוד הרבה זמן?
תודה
.
לפי אחוז ההפריות נראה כי הOTA הוא לא חמור. את מתארת עוברים באיכות טובה כך שבסיכוי טוב, אך צריך גם לדעת מה היה עובי הרירית ואיך בוצעה ההחזרה. בכל מקרה סיכוי טוב ב-IVF זה סביב 30-40% הריון למחזור. בדיקת דם לבצע 12 יום לאחר ההחזרה. הכאבים יתכנו.
בהצלחה, ד"ר אמיר וייזר
 
נשלחתי לעשות אולטרה סאונד וגינאלי. אתמול סיימתי עם המחזור לאחר 8ימים. אני אשה דתית.
האם הבדיקה יכולה לגרום לי לדמום? כי אם כן עלי יהיה לחכות למקוה עוד ימים לכן ברצוני לדעת אם כדאי לבצע את הבדיקה מחר או להמתין תודה
.
בד"כ אין דימום תלוי מה מטרת הבדיקה אם אין עניין ביום מיוחד של המחזור ניתן לדחות. אם יש חשיבות ליום התייעצי עם הרופא ששלח אותך.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
כאבי מחזור קשים במשך כ 4 ימים עד קבלת הדימום. מדוע הדבר קורה?
יש התכוצויות לעיתים לפני הדימום שהרחם מתחיל להתכווץ. ניתן להיעזר במשככי כאבים ולהתייעץ עם רופא מטפל.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
ילדתי ב- 6/04/07 בניתוח קיסרי. מהלך הריון ולידה תקינים. לאחר הלידה היו לי דימומים במשך שבועיים וחצי אח"כ הפסקה של כשבוע (רק הפרשות) ואז הופיע דימום וסתי שנפסק לאחר 5 ימים . מאז הדימום יש לי הפרשות דמיות לסירוגין כל 3-4 ימים.
בבדיקת אולטרסאונד שנערכה כיום נראה כי הרחם תקינה (ללא שאריות) אך רירית רחם מעובה 16.9 מ"מ . האם הסיבה לכך הוא חוסר איזון הורמנלי? יש סיבה לדאגה? רופא הנשים נתן לי לקחת כדורי פרימולט- נור . האם זה יעזור
?
זה יעזור לחזק רירית ולאחר שיהיה דימום הרירית שתיבנה תהיה חזקה יותר ויתכן שהבעיה תיפתר.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר.
 
שלום רב, אני בת 32 אמא לילדה בת 4, עברתי הפסקת הריון בשבוע 22 בשל מיעוט ניכר של מי שפיר, כעת מנסה להיכנס שוב להריון, נשלחתי לבצע בדיקת פרופיל הורמונלי ולהלן התוצאות:
ביום ה 3 למחזור :
E2- 36 pg/ml
progesterone-2.3 ng/ml
lh-4/1
fsh-6/1
ביום ה 17 למחזור:
progesterone-2.10ng/ml
ביום ה 21 למחזור:
progesterone-6.4 ng/ml
e2-64pg/ml
האם הבדיקות תקינות?
האם היה ביוץ?
אם לא האם אני קרובה לביוץ?
תודה רבה
פרופיל הורמונלי תקין. לא היה ביוץ לפי בדיקות אלו עדיין יש לעקוב עוד מס` ימים.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
אני מקבלת דופסטון מיום ה-19 ומחזור אחרון היה ב-26/4 ועד היום האם יש סיכוי טוב להריון? עדיין לא ביצעתי בדיקה.
בצעי בדיקה ותדעי.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר.
 
אני בשבוע התשיעי להריון. ביום ו` קיימתי יחסי מין עם בעלי, וירד לי דם בצבע ורוד במשך הערב. במשך הלילה לא היה כלום. למחרת בבוקר זה נפסק, ועד היום יש לי הפרשות בצבע חום כהה.
לפני זה היו לי הפרשות בצבע חום בהיר מדי פעם. שאלתי את הרופאה והיא אמרה שזה נורמלי בתחילת ההריון, וגם כשקיימתי יחסי מין עם בעלי לא קרה כלום.
אני מבקשת לענות לי דחוף אני מאד מודאגת
.
דימום שכיח בהריון כי צואר הרחם עשיר בכלי דם. הפרשה חומה זה שרידי הדימום שנשאר. שיש דימום מומלץ להמתין עד הפסקתו ואח"כ ניתן לקיים שוב יחסי מין.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
אנחנו מנסים להכנס להריון שנתיים , התחלנו תהליךIVFוקיבלתי משאף אף בשם סינרל אני מפחדת שאולי אני בהריון (סבירות קטנה אבל החשש קיים) מהמחזור הקודם מלפני תחילת התרופה, והתחלתי את התרופה ביום ה21 למחזור. שאלתי היא מה עושים במקרה שמתברר שהאשה היתה בהריון ובכל זאת קיבלה את התרופה? האם זה מסכן את ההריון או את העובר במידה וקיים הריון?
אין סכנה או השפעה על ההריון והעובר. לכן נותנים את הטיפול.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
top
שלום דר הייתי מעונינת לדעת למה המחזר שלי מתחיל מעט שבוע ואחרי שבוע מתחזק לעוד שבוע ואחריו דימומים לעוד שבוע סך הכול שלשה שבועות ווסת. מה הסיבות לכך? אני בת 32 ללא ילדים ועברתי בעבר כריתת מיומה ואני קצת מפחדת. תודה מראש.
צריך לבצע בירור הן הורמונלי והן של חלל הרחם לשלילת פוליפ או מיומה. אפשר להתחיל בUS.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
האם ביוץ מוקדם יכול לגרום להפלות? אם כן, מה עושים במקרה כזה?
ביוץ מוקדם יכול לסמן בעיות ביוץ ואולי להיות סיבה להפלות. רק להבהרה מחזור קצר הוא פחות מ-24 יום (בין ווסת לווסת) בכל מקרה כדאי שתבצעי יעוץ פרטני עם מומחה פריון.
בברכה ד"ר אמיר וייזר
 
אני כבר 10 חודשים מנסה להיכנס להריון ואיני מצליחה. אני מקבלת דופסטון מיום ה 19 למחזור. האם כך אוכל לדעת את יום הביוץ שלי בודאות?
לא ברור לי למה דופסטון. נראה לי אחרי 10 חודשים כדאי לפנות לרופא המתמחה בפריון ולהיועץ בו לגבי הטיפול המתאים.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
מה הסיבה למתן כמות כפולה של אוביטרל?
(500 מ"ג) בהזרקה אחת - ללא תרופות נוספות
האם זה גורם לביוץ מהר יותר?
האם קיום יחסי מין כ 10 שעות לפני מתן הזריקה יכול להביא הריון
?
המינון המקובל הוא בין מזרק אחד לשניים כל רופא וגישתו. וגם בתלות בתגובה השחלתית. הביוץ לא יהיה מהר יותר.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
אף פעם לא הזרקתי לעצמי, וזה מטריד שאני צריכה ללכת למרלמ או לאחיות, והיום אני צריכה להזריק אוביטרל. אז רציתי להבין משהו: אם אני מזריקה את האוביטרל במקום לא נכון בבטן או מכניסה את המחט עד הסוף, אני רוצה לצייןשאני רזה, אז מה עושים?
ההזרקה פשוטה גם לרזות פעם ראשונה רצוי עם אחות.
בברכה ד"ר אמיר וייזר
 
שלום רב,
המחזור שלי מגיע פעם בכ- 50 יום, כבר שבוע אני עם דימומים (פחות ממחזור). הרגשתי ביום ראשון (13/5) רגישות בשדיים, עשיתי בדיקה ביתית והיא היתה חיובית (יש לציין שהוסת האחרונה היא ב25/3 כלומר אני בשבוע שביעי אך בתאריך 20/4 עשיתי בדיקה ביתית שהיתה שלילית כך שאני מקסימום בשבוע 4), לאור הדימום הופננו עי רופא המשפחה למיון שם אמרו לנו שיש שק עובר אך הוא ריק. הרופא אמר שיחסית השק גדול ולפי גודלו היה אמור להיות בו עד עוברי וישנן 2 אפשרויות: או שזה הריון צעיר ויש להמתין או שההריון לא תקין ונצטרך לעשות גרידה . הוא אמר ללכת עוד שבוע לאולטרסאונד נוסף, הדימומים (קלים) מאז לא פסקו ויש לי (מאז) כאבי בטן. למה יש דימום? מה זה אומר? מתי הוא יפסק? אם יגידו לי שההריון תקין האם יש קשר בין הדימומים בהתחלה למומים בעובר חס וחלילה? האם בשבוע רביעי אמורים לראות משהו בשק ?(קראתי בספר הריון ולידה שבשלב זה העובר בגודל סומסום.) תודה
.
דימום יתכן בהריון תקין וגם בלא תקין. במידה וההריון יהיה תקין אין משמעות רבה לדימומים בתחילת ההריון זה מעלה במידה מועטה ביותר את הסיכון להפלה.
לצערי אין פתרון קסם והתשובה שניתנה במיון היא הגיונית לעקוב עוד שבוע ולראות האם זה הריון צעיר או הפלה. ניתן גם לבצע מעקב כמותי אחרי הורמון ההריון (בטא בדם) ולראות את קצב העלייה. בהריון תקין הוא מכפיל את עצמו כל יומיים.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
ב - 10.05.07 עשיתי אולטרסאונד.
נתונים כלליים:
ו.א.לפי דברי האישה 17.03.07 גיל הריון:7w5d ת.ל. מחושב לפי ו.א.: 22.12.07
ו.א. מחושב: 29.03.07 גיל הריון: 6w0d ת.ל. משוער לפי ו.א.: 03.01.08
ו.א. מחושב נקבע לפי בדיקת על קול (CRL)
שקי הריון
מספר שקי הריון:1
שק הריון 1:
שק הריון תוך רחמי:הודגם
גודל שק הריון: 16X14 מ"מ ממוצע: 15 מ"מ מתאים לשבוע: 5w5d
שק חלמון: הודגם
הד עוברי: הודגם
דופק: לא
CRL: 3 מ"מ מתאים לשבוע: 6w0d
סיכום הבדיקה: שחלות הודגמו. בתוך שחלה ימנית נצפה ממצא ציסטי צלול במימדים: 35*34 מ"מ.
מה כל זה אומר ?
מדוע עדיין אין דופק לעובר ?
אני מבקשת לענות לי בהקדם כי אני נורא מודאגת
!!!
נראה כמו הריון צעיר בו הביוץ היה מאוחר מכפי שמחושב לפי ו.א. עוד שבוע סונר חוזר ואז אמור להופיע דופק ולפי המדידה יבצעו חישוב מדוייק של גיל ההריון.
בברכה ד"ר אמיר וייזר
 
שלום רב, התחלתי הפריה ואני מעונינת לדעת לגבי זמני בדיקה אז שאלתי היא הייתי בבדיקה באולטרסאונד ובדיקת דם ביום השלישי לווסת, הרירית היתה 9 ורציתי לדעת האם זה בסדר? אם יש ציסטה ברחם אז רואים את זה בזמן כזה שהרירית 9 באולטרסאונד? למה אמרו לי להגיע רק בעוד חמישה ימים לבדיקה נוספת זה לא מאוחר מידי? תודה מראש.
רירת 9 מ"מ זה בד"כ מעט עבה להתחיל טיפול ולכן אמרו לך להגיע עוד 5 ימים כי אולי הדיכוי יעשה דימום וסתי ואז הרירית תהיה דקה. אני מניח כי מדובר בפרוטוקול ארוך. ציסטה הנה בשחלות ולא ברחם.
בברכה ד"ר אמיר וייזר
 
עברתי בדיקת דם ואמרו לי שאני בהריון. פניתי לרופא נשים והוא נתן לי לעשות בדיקות דם אחרות בערך כמעט 12. האם מותר לי לעשות כל כך הרבה בדיקות דם בחודש אחד ?
אין בעיה מדובר בכמויות דם מינימליות.
בברכה ד"ר אמיר וייזר
 
המחזור האחרון שלי היה ב - 17/03/2007.
ב-10/05/07 עשיתי אולטרסאונד להלן הממצאים:
שק הריון:1
מספר עוברים בשק:1
שק הריון תוך רחמי:הודגם
גודך שק הריון:16X14 מ"מ = ממוצע: 15 מ"מ מתאים לשבוע: 5w5d
שק חלמון:הודגם
הד עוברי: הודגם
דופק:לא
CRL: 3 מ"מ מתאים לשבוע: 6w0d
סיכום הבדיקה: שחלות הודגמו. בתוך שחלה ימנית נצפה ממצא ציסטי צלול במימדים 35*34 מ"מ.
מה כל זה אומר ?
למה אין עדיין דופק לעובר ?
אני מבקשת לענות בהקדם כי אני נורא מודאגת
.
כנראה מדובר בהריון צעיר, יתכן והביוץ היה מאוחר יותר מכפי שמחושב לפי הוסת של 17/3. בכל מקה כדאי US נוסף שבוע מהקודם להחלטה על תקינות ההריון. הממצא הציסטי הוא כנראה גופיף צהוב התומך בהריון וזה תקין.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
שלום רב
אני בן 40 ומשתמש כבר שנתיים בציפרלקס כדור אחד ביום . אני ואשתי מעונינים בהריון .
רציתי לדעת האם לקיחת הכדור עלולה להשפיע על העובר וההריון . האם יש צורך להפסיק עם הכדור לאורך זמן הניסיונות להריון . ואם כן לכמה זמן להפסיק ואז לנסות לההכניס להריון
?
לגבי ציפרלקס במידה והגבר נוטל לא ידוע על השפעה על הזרע, אין צורך להפסיק לפני כניסה להריון.
בברכה, ד"ר אמיר וייזר
 
אני קיבלתי זריקות של גונאל 150 ואחרי זה קבלתי מחזור לאחר מכן לא ביצעתי טיפול ועדיין לא קיבלתי מחזור ביצעתי בדיקת הריון והתשובה שלילית יש לי איחור של שבוע ואני מקבלת מחזור כל 28 יום מה הסיבה שעדיין לא קיבלתי מחזור?
הסבה לאי קבלת מחזור- הריון, מחזור ללא ביוץ.
שלב ראשון- עליך לחזור על בדיקת הריון (אין לשלול שהביוץ היה מאוחר יותר ולכן תשובה ראשונית שלילית).
שלב שני- במדה והריון נשלל- ממלץ לבצע בדיקה גנקולוגית לעובי רירית הרחם ובהמשך מתן של פרוגסטטיבים למספר ימים לגרימת וסת לאחר הפסקת לקיחתן (כ5-10 ימים).
כללית מחזור טיפול לא אמור לשבש את המחזורים בהמשך.
ד"ר גסליביץ
 
1. האם ניתן להשתמש בגונל אף 900 שנקנה בבית מרקחת ומיד הועבר למקרר ושם נשמר עד היום גם מעבר ל28 יום אם החפיסה נפתחה?
2. האם שימוש בבוסרלין מעלה את ה-e2?
3. האם גלולות נגד הריון מעלות את ה-e2?- אני מנסה להבין מדוע ה- e2 עלה כלכך. השתמשתי בחודש אחרון ביסמין, קיבלתי מחזור לאחר 4 ימים- מחזור דליל, יום לאחר מכן התחלתי לקחת סופרפקט והדימום הפסיק, יום אחרי זה התחלתי לקחת גונל אף 112.5.
תודה על תשובתך
אלה
1. אם הזרקת מהעט אין להשתמש בו לאחר 28 יום גם אם נשמר במקרר, במידה ולא השתמשת בעט הוא עדיין טוב לשימוש.
2. בוסרלין הנה תרופה כמו דקהפפטיל וגורמת לדיכוי הציר ההורמונלי, כך שאינה מעלה E2
3. גלולות גם לא מעלות E2. משאלתך נראה לי כי עקב הגונל-אף הE2 עלה.
ד"ר אמיר וייזר
 
שלום רב, שאלותיי בנושא "אוביטרל 250" 1. האם ייתכן שזריקה זו גורמת לציסטות ברחם ולסרטן השד??? 2. האם הזריקה תשבש לי את המחזור החודשי?
תודה רבה!
אוביטרל הוא חומר שנועד לגרום לביוץ והוא דומה במבנהו לחומרים שמופרשים באופן תקין בגוף האשה הבריאה לפני שהיא מבייצת (LH SURGE).
החומר אינו ידוע כגורם לסרטן השד או לציסטות ברחם.
הדימום הוסתי אמור להתחיל כשבועיים אחרי הזריקה במידה ולא תכנסי להריון בתקופה זו.
ד"ר גסלביץ
 
שלום, לפני כחודש לקחתי את הגלולה שאחרי "פוסטינור 2" (8.4.07) וניקלטתי כנראה לפני הרופאים להריון חוץ רחמי.(אחד מתופעות הלוואי, תאריך וסת אחרון 16.3). הובלתי למיון (30.5.07) עם כאבים בבטן תחתונה בייחוד בצד ימין. נעשתה לי בדיקת אולטרסאונד שהוכיחה כי אין שק עוברי, וכי יש מבנה ציסטי באיזור חצוצרה ימין. נעשתה לי בדיקת דם שהניבה 142הורמון ביתא. יום למחרת נעשתה עוד בדיקת דם שירדה ל- 109 ויום למחרת עוד בדיקה ירדה ל- 78.
רציתי לדעת מספר דברים ברשותך:
א. מתי אקבל ווסת סדירה (תאריך)?
ב. יש לי עדין תופעות של הריון כמו חוש ריח מפותח, גודש בחזה והשתוללות הורמונים, האם יש מצב שהעובר עדין מתפתח מחוץ לרחם או שהוא עבר לרחם....
ג. למה השתחררתי מהבית חולים בטענה שהגוף סופג לבד את ההריון...זה אפשרי ללא הפלה כלשהי?
ד. יהיה חוצפה לבקש עוד בדיקת אוטראסאונד לאשר שאין גוש ציסטי או שק הריון?
אשמח אם תעני במהרה
תודה
רותם
הועלה חשד להריון חוץ ריחמי.
החשד הועלה עקב- בדיקת הריון חיובית, ללא המצאות שק הריון בחלל הרחם, חשד לממצא היכול להתאים להריון חוץ ריחמי.
בערכים נמוכים של בטא- לא תמיד ניתן למצא שק הריון גם כשההריון בתוך הרחם (שק הריון נצפה בתוך הרחם כאשר ערכי בטא מעל 1000).
מעקב אחר ערכי בטא חיוני עד הגעה ל-0 (הריון חוץ ריחמי גם בערכים נמוכים יכול להיות הריון בר סיכון- דוגמא:קרע בחצוצרה, דימום בטני,ולכן המעקב חשוב)
הריון לא תקין יכול להסתים גם ללא התערבות כירורגית (להספג עצמונית).
אולטרסאונד לא תמיד יכול לתת לנו פתרונות לכל בעיה.
אבקש לגבי המשך המעקב להוועץ עם הרופא המטפל.
ד"ר גסלביץ
 
שלום ד"ר גסלביץ
עשיתי הזרקת זרע פעמיים. הראשונה ביום שני שעבר והשניה ביום רביעי שעבר. כמה זמן ייקח עד שיקלט הזרע?
בבדיקות שבוצעו נמצאו תאי זרע לאחר מספר מועט של דקות באזור המפגש עם הביצית
תאי זרע חיים נמצאו באזור "הקריפטות של צוואר הרחם" לעיתים עד 72 שעות לאחר קיום יחסים או הזרעה של זרע.
אין לנו דרך לבדק בם הייתה הפריה של הביצית על ידי הזרע למעט בדיקת הריון חיובית או בדיקה חוץ גופיית- דוגמת זו הנעשית בהפריה חוץ גופית- בה מופגש הזרע עם הביצית.
בברכה ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום, בתאריך 2/4/07 בוצעה לי שאיבה , בתאריך 5/4/07 בוצעה החזרה של עובר אחד (טיפול ראשון של IVF ) .בתאריך 17/4/07 בדיקת דם בטא- 100 IU לליטר , בתאריך 19/4/07 בטא 228.9 IU לליטר ובתאריך 5/4/07 בטא 182.3 IU לליטר מדוע הבטא ירדה ? אני מקבלת תמיכה של אוטרוגסטן 200 מ"ג 3 פעמים ביום .
בטא 100 יחידות מראה לנו על המצאות הריון.
ערכי הבטא מכפילים את עצמם השלבים הראשונים של ההריון כל 2-3 ימים ואכן בדיקה שניה אחר יומים מהראשונה 228.
לגבי הבדיקה השלישית כנראה נפלה טעות בתאריכים שכתבת ( בדיקת בטא שלישית בוצעה ב- 05.04.2007?)
אי הכפלה של ערכי בטא החוזרת על עצמה - יכולה לרמז על הריון שאינו תקין- הריון ריחמי או מחוץ לרחם.
ראשית יש לחזור על הבדיקה
שנית- לודא בהמשך את מיקומו של ההריון
לגבי תמיכה באוטרוגסטן- מדובר בתמיכה של פרוגסטרון שהינה חשובה מאוד להמשך ההריון אך לצערינו לא תמיד יכולה להבטיח תקינות הריון אלא "תמיכה הורמונלית פרוגסטטיבית" .
יש כמובן להועץ עם רופא הנשים המטפל .
בברכה ד"ר יואל גסלביץ`
 
מהו זקיק ומהי בייצית?
בכל חודש מתפתח באחת משחלות האישה זקיק שמכיל ביצית. כל שחלה מכילה כ400000 זקיקים.
בכל חודש מתפתח באחת משתי שחלות האישה זקיק שמכיל ביצית.
הזקיק המוביל גדל מקוטר של כמה מ"מ למעל 20 מ"מ במשך השבועים הראשונים שלאחר המחזור.
מהזקיק "הבשל" (ביוץ)-"פוקעת" הביצית בדרכה למפגש עם הזרע בסיוע של החצוצרה ("כצינור העברה פסיבי -אקטיבי")
לאחר הפרית הביצית על ידי הזרע העובר חוזר לרחם להשרשה.
לאחר פקיעת הביצית הזקיק הופך לגופיף צהוב, רקמה האחראית לשמירה על תקינות רירית הרחם ובהמשך לכך-ליכולת הקליטה והתפתחות (חלקית) של העובר המתפתח.
התפתחות הזקיק הינו תהליך מורכב- תחת פיקוח הורמונלי רב מערכתי (מח, יתרת מח, שחלה , בלוטת תריס, אדרנל..) בתהליך זה ישנה הפרשה של אסטרוגנים, ולקראת הביוץ ולאחריו פרוגסטרון.
במדה ולא מתרחשת הפריה של הביצית או השרשה, הגופיף הצהוב עובר ניוון, רמת ההורמונים יורדת ובעקבות כך נשירה של רירית הרחם-דימום- וסת.
בברכה ד"ר יואל גסלביץ`
 
האם נטילת פרימולט נור יכול לפגוע בפוריות?
הנני שואלת שאלה זו מאחר ואני עברתי טיפולי IVF ונכנסתי להריון. ילדתי לפני 4 חד` בניתוח קיסרי. יש לציין שזה ניתוח קיסרי שני . לכן אני חוששת שהפרימולט נור יפגע.
פרימולטנור אינו פוגע בפוריות.
אינני יודע מהי סיבת הנטילה של הפרימולטנור (אני משער שאי קבלת וסת? ), יש לוודא לפני נטילת פרימולטנור שבדיקת הריון שלילית.
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
top
תוצאת בדיקת דם ביום ה 19 למחזור הינה 5.3 ביחידות ng/ml. מה זה אומר? נראה לי רמה נמוכה לא?
לא כתבת לאיזה הורמון מתייחסת הבדיקה.
אני משער שמדובר ברמות פרוגסטרון.
בכדי שנוכל לתת תשובה טובה ומדויקת יותר- חשוב קודם כל לוודא שאכן מדובר ברמות פרוגסטרון, חשוב לדעת מתי היה הביוץ? האם היה מעקב אחר הביוץ? האם את מקבלת תמיכה הורמונלית? התייחסות לערכי המעבדה בו בוצעה הבדיקה.
בכל מקרה יש לשער שהמצב מתאים לרמה שלאחר ביוץ? יש מקום לבדיקה חוזרת בכדי לוודא שיש עליה ברמות הפרוגסטרון!!!
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום,
אני נוטלת פרימולט נור למשך 10 ימים, רציתי לדעת מתי מופיע מחזור ?
אני מניח שאת נוטלת פרימולטנור עקב איחור בוסת ולאחר שלילית הריון.
במדה ומדובר במחזור בו הוסת מתעכב להגיע והריון נשלל-בבדיקת דם או שתן ורירית רחם נבדקה ונמצאה מעובה הוסת יופיע כ5 עד 10 ימים מגמר נטילת הכדורים.
במדה ולא יופיע וסת 10 ימים מגמר הכדורים יש שוב לשלול הריון.
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום רב,
אני ובעלי מנסים מזה 8 חודשים להרות. נתונים אישיים: אני בת 36, מחזור סדיר כל 25 יום. בן זוגי בן 37. הבדיקות ההורמנליות תקינות, למעט fsh גבוה יחסית שעומד על 12.5. בלוטת התריס תקינה וכן בדיקת הזרע של בעלי ובדיקות הדם.
על מנת לקצר הליכים ולהשיג היריון מהיר, החליט הרופא לעבור לתוכנית של gonal f כבר בשבוע הבא. צילום הרחם נקבע יומיים לאחר שאני מתחילה בזריקות, וזאת כדי לא לפספס את החודש הנוכחי. אני תקווה שאכן צילום הרחם ייצא תקין. אולם הרופא הסביר לי שאם תתגלה בעיה מסוימת בצילום, נאלץ להפסיק את הזריקות (מדובר בשתי זריקות עד לצילום), דבר שמן הסתם יגרום לשיבוש המערכת ההורמונלית לזמן קצר.
שאלותיי הן:
א. האם כדאי לקחת את הסיכון ולהתחיל עם הזריקות קודם לקבלת תוצאות צילום הרחם?
ב. אשמח לדעת האם רמת ה- fsh יא סבירה ביחס לגילי (גיל 36; fsh=12.5 ).
ג. האם יש סיכויים גבוהים להרות ביחד עם ה gonal f ובהתייחס לנתונים שלי?(אם דרוש, אשמח לפרט ).
ד. עדיין לא קיבלתי מידע על האוביטרל. מעיון באתר אני מבינה שמדובר בטיפול משלים לgonal f . אשמח לקבל פרטים נוספים וכמו כן, אבקש לדעת האם יש לאחסנו עד מועד השימוש, או לשומרו בטמפרטורת החדר, כפי שמופיע באתר?
ה. אשמח לקבל קישורים לסיפורי הצלחות עם ה-gonal f עם נתונים הדומים למקרה שלי.
תודה מראש.
המשך יום טוב
במדה ואין בעברך אנמנזה של הפלה או זיהום אגני או ניתוח בטני או כל תהליך היכול לגרום לפגיעה בחלל הרחם או בחצוצרות או באגן, הסיכוי לבעיה שתתגלה בצלום רחם הינה קטנה.
השקול לבצע צלום רחם קודם לטיפול תרופתי אמורה להערך עם הרופא המטפל.
FSH
רמה של 12.5 היא מעט גבוהה במדה ונלקחה בזמן, ויכולה לרמז על ירידה ברזרווה השחלתית ,למרות שרמה זו עדין בתחום הנורמה, על סמך בדיקה אחת לא תמיד ניתן להסיק מסקנות. חשוב לדעת באיזה יום של המחזור נלקחה ומה היו רמות ההורמונים האחרים דוגמת אסטרדיול, יכול להיות שזוהי הסבה לתחילת הטיפול המהירה של הרופא המטפל.
לגבי הסיכוים להרות הם לא תלוים בלבד בסוג התרופה, מובן שתגובה טובה שחלתית תעלה את הסיכוי להרות.
לגבי אובטרל יש לשמרה עד הזרקה כפי שמצוין בהוראות שעל גבי התרופה ובאתר.
אובטרל בפעולתו גורם לתהליך הביוץ להתרחש -תוך 32-36 שעות מרגע הזרקתו לאחר שנתקימו התנאים המתאימים.
תנאים מתאימים הינם זקיקים בגודל שמעל 17-18 מ"מ קוטר ממצע עם רמות הורמונים מתאימים.
קימות נשים רבות המצליחות להרות בנתונים שציינת, אך כפי שאת מבינה יש לדון בכל מקרה ומקרה בנפרד לאור הנתונים שכרגע עדין לא בידינו.
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום,
אני ללא וסת כלל הרבה זמן, כבת 25, בבדיקה אצל רופא נאמר שרירית הרחם דקה, והומלץ להתחיל מתן פרימולט נור לקבלת וסת ואח"כ איקקלומין,
מה אומר רירית דקה ומה הסיכויים להרות כשההורמונים חלשים אצלי?
רירית רחם דקה מראה על חוסר פעילות אסטרוגנית. במרבית המקרים לפני תחילת טיפול יש לשקול בדיקה בסיסית של רמות הורמונים -גונדוטרופינים
FSH,LH,E2.
אבחנה כאן חשובה לנו בכדי לדעת האם השחלות אינן מתפקדות עקב חוסר גירוי שחלתי
HYPOGONADOTROPISM-HYPOGONADISM
ואז הטיפול הוא באמצעות גונדוטרופינים דוגמת גונאל-אף
או בעיה בסיסית של ירידה ברזרבה השחלתית -בלות מוקדמת של השחלות.
לאחר ביצוע הבדיקות קימת אפשרות טובה יותר לדעת כיצד לנהוג.
בברכה ד"ר יואל גסלביץ`
 
אני ביום ה 22 למחזור עשיתי בדיקת פרוגסטרון שתוצאתה הינה 19.9. מה עלי להסיק מכך?
רמות פרוגסטרון גבוהות ביום ה22 של המחזור מלמדות שבייצת במהלך המחזור הנוכחי.
אינני יודע באלו יחידות הפרוגסטרון נמדד לא ציינת ,אך בכל מקרה רמה גבוהה מראה על ביוץ שהיה-
ושהנך בפאזה הלוטאלית של המחזור.
בברכה ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום רב.
מהו ההבדל בין נתינת זריקת אוביטרל אחת (250מ"ג) לבין 2 זריקות?מדוע בטיפול נותנים לפעמים 1 ולפעמים 2, האם זריקה 1 אינה מספיקה לעיתים בכדי לגרם לביוץ?
במרבית המקרים ועל סמך מחזורי טיפול מרובים נמצא שזריקה אחת של אובטריל מספיקה לגרימת ביוץ.
במקרים חריגים משיקולים שונים של הרופא המטפל קימת אפשרות לתת 2 זריקות של אובטריל ואכן ישנם רופאים הנוהגים לתת 2 זריקות של אובטריל.
במקרים בהם ישנו חשש להתפתחות של גירוי שחלתי "קשה"!!!! כמובן שעדיף לתת זריקה אחת של אובטריל ואף להמנע מלתת אותה.
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום רב!
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר שנתיים וללא הצלחה. (לפני כ3 שנים הייתי בהריון ממנו ועשיתי הפלה.)
בבדיקות לאיבחון פוריות התגלה שתנועתיות זרע היא 30%. עשינו מחזור 1 של iui ללא הצלחה מה הסיכוי להצלחה במחזור שני?
קשה לענות תשובה מלאה לשאלה.
בבדיקות זרע בודקים: נפח נוזל הזירמה, ריכוז הזרע בנוזל הזירמה , תנועה של הזרע, אופייה של התנועה (מהירה, פרוגרסיבית איטית, במקום), מורפולוגיה של הזרע ועוד.
30% תנועה בפני עצמה אינה תשובה מספקת לגבי איכות הזרע.
יש לבדוק לפי הפרמטרים שצוינו.
לכן יש להיוועץ עם הרופא המטפל בכדי לקבל תשובה מלאה לגבי כלל הפרמטרים.
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום,
אני בטיפול של גונאל-F. רציתי לשאול:
1. האם יש הוכחות לתופעות לוואי עתידיות לאחר מספר מחזורי הזרקה?
2. האם הסיכוי למומים מולדים גדול יותר בשימוש בהורמונים?
תודה מראש!
בשלב זה אין עבודות המראות תופעות לוואי עתידיות לאחר מספר מחזורי הזרקה.
לפני תחילת הזרקת הורמונים יש לוודא שאין הטויות נגד להזרקת הורמונים (דימומים חריגים, בדיקות שד, בדיקות מעבדה, אנמנזה משפחתית, מחלות בהן לוקה המטופלת, וכו`....).
הסיכוי למומים מולדים לאחר טיפול הורמונלי אינו מוכח בשלב זה.
קימות עבודות המראות עליה קלה במומים מולדים לנשים שטופלו טיפולים הורמונלים- הפריה חוץ גופית, אך בעבודות מבוקרות בהן השוו בין הקבוצות השונות (כולל נשים שלא טופלו, נשים אם אי פוריות שבהמשך הרו ספונטאני..) נמצאה עליה קלה באחוז המומים המולדים לנשים-בני זוג הסובלים מליקוי פוריות ויכול להיות שהדבר קשור לבעיה הבסיסית .
לסיכום: כרגע אין הוכחה חד משמעית שההורמונים הנם הסיבה למומים מולדים כלשהם.
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
 
אני כבת 46 רווקה. לפני שנה היה לי נסיון לטיפולי פוריות(זכאות דרך קופ"ח). ניסיון זה לא מומש ומאז עברה שנה וכעת מעונינת להתחיל טיפולים לכניסת הריון. האם תנתן לי כעת הזכאות למימוש? תודה.
לפי הנוהל המקובל על פי הנחיות משרד הבריאות אישור לטיפול בהפריה חוץ גופית מוגבלים לגיל 45 (של המטופלת).
לגבי ניסיון טיפול שאינו הפריה חוץ גופית ההנחיות שונות.
לגבי זכויות טיפול שלך עליך לברר בקופ"ח בה את נמצאת.
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום! אני צריכה להתחיל לקחת זריקות פוריגון ומפחדת מתופעות לוואי כמו ציסטה, וכו- זה לאחר שעשיתי שאיבת ציסטה מהשחלה וכן ניתוח להוצאת גוש מהשד... רציתי לדעת אם יש לי אכן סיכון לציסטות ויש ממה לפחד?? תודה מראש.
אין להתחיל טיפול הורמונלי כל שהוא לפני בדיקות שד- ע"י רופא המתמחה בנושא!!!!
לפני תחילת טיפול יש לשלול המצאות ממצא פתלוגי בבדיקת ו/או ממוגרפיה ו/או אולטרסאונד שד הכל לפי הנחית רופא שבדיקות שד הם תחום מומחיותו.
אינני יודע מה היתה התשובה ההיסטולוגית של הגוש שהוצא מהשד? ומה היו ההנחיות בהמשך לתהליך שעברת!
"ציסטות" הנוצרות במהלך גירוי שחלתי הנן ציסטות פונקציונליות שבמרבית המקרים חולפות לאחר מכן ללא צורך בטיפול, כל ציסטה שחלתית דורשת מעקב ושלילת ממצאים שאינם ממצאים תפקודים.
חלק מתהליך הגירוי התרופתי הוא לגרום לגדילה של זקיקים שמהם בהמשך "פוקעות" או נשאבות (בהפריה חוץ גופית) ביציות.
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
 
האם בדיקת הריון בערכה ביתית לאחר 12 יום ממתן אוביטרל (2 זריקות-500 מ"ג) וכ-8-9 יום מהתרחשות ההפריה עצמה, יכולה לשקף משהו?
בדיקת הריון בערכה ביתית ו/או בדיקת דם 8-9 ימים מהתרחשות ההפריה עצמה מוקדמת ולא תשקף מצב אמת לגבי הריון.
לכן מיותר לבצע בדיקה בשלב מוקדם כל כך.
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום, קיבלתי מחזור לפני כשלושה שבועות, אני בעלת שחלות פוליצסטיות ואמורה להתחיל בטיפול של פרימולט נור על מנת לקבל מחזור ואח"כ איקקלומין+אוביטרל. שאלתי היא מתי כדאי להתחיל לקחת את הפרימולט נור? כמה זמן יש לחכות בין קבלת המחזור האחרון להתחלת הכדורים שיגרמו למחזור הבא?
פרימולטנור (פרוגסטטיבים) אפשר להתחיל לקחת בפאזה הלואלית (מהיום ה15 של המחזור ואילך), או לאחר שלילת הריון במדה ויש איחור במחזור . רצוי לקחת את הכדורים לאחר בדיקת אולטרסאונד להערכת עובי רירית הרחם.
הפרוגסטטיבים "מחליפים" את הפרוגסטרון הנוצר על ידי הגופיף הצהוב לאחר ביוץ. במדה והמחזורים הינם ללא ביוץ -לא נוצר פרוגסטרון ואז גם וסת לא תופיע או במקרים של הריון.
בברכה ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום, קניתי זריקת אוביטרול לפני כחודש ובסוף לא השתמשתי בה, רציתי לדעת עד מתי אפשר להשתמש בה, היא נשמרת במקרר והתוקף שלה עדיין לא פג. ייתכן שהזריקה נפגמת עם הזמן?
במדה וזריקת האוביטרל בתוקף ונשמרה בתנאים המצוינים אין מניעה מלהשתמש בה.
בברכה ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום רב.
אני בטיפולי פוריות ויש לי שאלה דחופה לגבי התרופות: יש לי מונוגון מהטיפול הקודם ששמרתי בארון (רשום לשמור בטמפ` מתחת 25), אך היו ימים חמים ואיני יודעת אם הוא טוב עדיין. בכל מקרה נראה כי האבקה קצת מוקשת כמקשה אחת ולא מפוררת (אולי זה היה כך קודם לא שמתי לב). אני קונה פרטי וזה מאוד יקר. האם המנוגון טוב לשימוש לדעתך? תודה מקרב לב על תשובתך בהקדם!
יש לודא את התוקף של האמפולות.
במדה והאמפולות בתוקף ונשמרו בחום של מתחת ל25 מעלות אין מניעה מלהשתמש בהם.
בברכה ד"ר יואל גסלביץ`
 
אני בטיפולי i.v.f לקראת שאיבה. מה הסיכוי להריון ראשון? תודה.
הסיכוי להשגת הריון ב IVF לאחר החזרת עוברים הוא בין 25-30% בממצע.
התוצאות תלויות: בגיל המטופלת, סיבת אי הפוריות, משך אי פוריות, תגובת המטופלת ועוד...
יש גם לבדוק עם המקום בו מבוצע התהליך מה תוצאות -אחוזי ההריונות בהם - משתנה מיחידה ליחידה.
בברכה, ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום, קיבלתי אוביטרל אך מאז שקיבלתי יש לי כאבים בחזה ובאיזור הפיטמות. מהי הסיבה?
אובטרל ניתן לגרימת ביוץ
במדה ואכן ביצה ישנה עליה ברמות הפרוגסטרון שיכולה לגרום לרגישות, גודש בשד/פטמות- דבר שכיח וקיים גם במחזורים רגילים לאחר ביוץ בפאזה הלוטאלית (הפזה שלאחר הביוץ ולפני הוסת).
בכל כאב בחזה יש לפנות לרופא מטפל , צריך להבדק לשלילת פתולוגיה שאינה קשורה להורמונים, ובדיקת שד על ידי כירורג.
בברכה ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום! יש לי ילד בן 3 הנקתי אותו במשך שנה ואז גילו לי גוש ועברתי ניתוח להוצאתו, אני מנסה כבר שנה וחצי להכנס להריון ויש לי בעיה שהמחזור שלי מגיע כל 18-23 יום, עשיתי אולטרסאונד כי היו לי כאבי בטן כל הזמן- וגילו אצלי ציסטה בשחלה- אז עברתי שאיבה. אח"כ המשכתי לטפל ולקחתי כדור שלא עזר, ואח"כ כדור בשם- פריגנובה וזה גרם שלאחר 30 יום קיבלתי דימום שהתמשך במשך 13 יום עם כאבי בטן וכו`. הרופא שלי אמר שזה כי אין לי ביוץ ונתן לי כדור בשם- גינרה לעצור דימום וכו` ואח"כ להתחיל בזריקות. רציתי לשאול אם אין לי מה לפחד שוב מציסטה או גוש? וגם מתופעות הורמונים שונות?
אין לי אינפורמציה לגבי הציסטה שהיתה.
כמו כן אין אינפורמציה לגבי הציסטה שנשאבה - מה היה תוכן החומר שנשאב? האם החומר נשלח לבדיקה?
ציסטה שחלתית יכולה להיות פונקציונלית (תלויה בגורמים הורמונלים), אנדומטריומה, גידול שפיר (דוגמת דרמואיד), אך יכולה להיות גם ממאירה.
עליך להיועץ עם הרופא המטפל לגבי טיבה והשלכותיה.
לגבי הטיפולים שקבלת - פרוגסטטיבים או גלולות המכילות פרוגסטרון ואסטרוגן- ככל הנראה נועדו לטפל בדימומים הלא סדירים או להסדרת המחזור לקראת טיפול, תמיד יש לשלול שהדימומים אינם מצואר הרחם או מחלל הרחם ומקורם בתהליכים פתלוגים.
עליך להיועץ עם הרופא המטפל לגבי הטיפול.
בברכה ד"ר יואל גסלביץ`
 
שלום רב,
אני בת 32 ומתחילה טיפולי הפרייה. לאחרונה נתנו לי גונאל-אף שלוש זריקות וכבר גילו לי ציסטה ואני פוחדת. אמרו לי להפסיק את הזריקות ולהמתין למחזור והציסטה תעלם לבד. לאחר המחזור הראשון שזה ב 29.02.07 לא הלכתי עקב פחד להיבדק וכרגע אני מחכה למחזור הבא שעדיין לא הגיע ועברו כבר שבועיים. שאלתי היא מדוע יש איחור בווסת והאם זה קשור לציסטה או שאולי אני בהריון כי בכל אופן קיבלתי שלוש זריקות? תודה מראש.
ראשית אין לי אינפורמציה לגבי מצב השחלות לפני מתן גונאל-אף?
האם בוצע אולטרסאונד ונשללה המצאות הציסטה קודם תחילת הטיפול?
ציסטה שחלתית יכולה להיות ציסטה פונקציונלית, כלומר הנגרמת מגירוי שחלתי ואז בדר"כ היא גם חולפת לאחר המחזור, אך במדה ונשארת יש מקום לברר את טיבה.
כל איחור בוסת דורש ברור - הברור הבסיסי כמובן הוא בדיקת הריון.
הריון יכול להיות עם קשר וללא קשר לנטילת הזריקות.
אינך צריכה לחשוש מבדיקה, ההפך, הבדיקה חשובה לאפיון הממצא, למעקב אחר המצאותו ולברור בהתאם.
בברכה, דר` יואל גסלביץ
 
שלום, אני בת 26 כבר שנתים וחצי בטיפולי פוריות 3 פעמים הזרעות 6 פעמים החזרות IVF. אצלי הכל תקין ולבעלי בעית זרע, היום אני לאחר החזרת 3 עוברים ואני מקבלת תמיכה אינדומטרין, אסטרופין, מיכרוברין, וקיבלתי 2 זריקות אוביטרל לאחר ההחזרה ביום השלישי והשביעי , ביום 12 עשיתי בדיקת דם והבטא היה 18 .
השאלה מה הסיכויים שאהיה בהיריון ומה השפעת האוביטרל על התוצאה ועל הטיפול עצמו? תודה.
ראשית אני מאחל לך הצלחה.
הסיכוי להצלחה במחזור של החזרת עוברים נע בין 20-30%
התמיכה ההורמונלית הלוטאלית (לאחר החזרה) שאת מקבלת מורכבת מאובטריל שפועל על הגופיף הצהוב וגורם לו להפריש אסטרוגן ופרוגסטרון, בנוסף אנדומטרין שהוא פרוגסטרון אסטרופם ובתוספת של מיקרופורין? (מדלל דם).
תשובת בטא 18 ביום ה12 יכולה לרמז על תחילת הריון אך אין לשלול שהיא גם ביטוי לאובטריל שקבלת.
בכל מקרה הייתי ממשיך בתמיכה ללא שינוי חוזר על בדיקות בטא ועל פי התוצאות בהמשך נוכל לקבוע את תקינות ההריון (הכפלה של הבטא כל 48-72 שעות).
בברכה, ד"ר יואל גיסלביץ`
top
שלום רב, רציתי לשאול לגבי הכדורים פרוורה, קיבלתי אותם למשך חמישה ימים. לאחר שבוע ימים מההפסקה שלהם היתה לי הפרשה חומה ועדיין לא קיבלתי. (היום זהו היום העשירי לאחר שהפסקתי לקחת את כדורי הפרוורה) רציתי לשאול אם אותה הפרשה חומה שהיתה לי לאחר שבוע נחשבת למחזור או שאני צריכה לקבל מחזור רגיל עם דימום למשך כ-6 ימים? תודה.
בכדי לענות על התשובה באופן מלא אני צריך נתונים נוספים
אין אני יודע לשם מה נלקחו כדורי הפרוורה (עקב אל-וסת? הקדמת וסת? טיפולי? אחר...)
אין לנו פרטים לגבי עובי הרירית קודם לנטילת הכדורים
באופן כללי לאחר סיום כדורי פרוורה במידה ונשלל הריון והיה איחור בוסת, מחזורים ללא ביוץ אמורה להופיע וסת תוך 5-10 ימים מגמר הכדורים. במידה והרירית דקה יכולה להיות וסת מועטה.
יש לבדוק את הנושא עם רופא הנשים המטפל .
בברכה, ד"ר יואל גיסלביץ`
 
אני בן 40 בשל תסמונת קאלמן הרופא החליט להתחיל לי זריקות של אמפולות גונאל F 75 IU בהתחלה 3 פעמים בשבוע.
התחלתי היום זריקה שלא עשיתי בתת עור אלא בשומן יום א בפעם הבאה ביום ג בבוקר או בערב. האם זה משנה והאם יש פרוטוקול טיפולי אחר?
הייתי מציע לך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי אופן הטיפול.
הטיפול המקובל הוא אכן באמצעות הזרקה של גונדוטרופינים למשך 6-9 חודשים לפחות.
בברכה ד"ר יואל גיסלביץ`
 
אני בשבוע 6+2 ivf ולאחר אולטרסאונד ניצפה רק שק וחלבון. יש סיכוי שיש גם דופק ועובר. מתי הכי מאוחר אפשר לראות עובר עם דופק ?
בדר"כ אנו מצפים לראות הד עובר + דופק בשבוע 6 (4 שבועות לערך לאחר החזרת העוברים לחלל הרחם).
במקרה הספציפי הייתי ממתין עוד מספר ימים ממשיך בתמיכה ההורמונלית וחוזר על TVS.
בכל מקרה רצוי להתיעץ עם רופא הנשים שלך לפני קבלת החלטה מכל סוג שהוא.
בברכה ד"ר יואל גיסלביץ`
 
לאחר 10 מחזורי טיפול עם אובדן תאומים והורדת חצוצרות, מקבלת מנוגון או מנופור ללא דקפפטיל. האם ניתן להיקלט שוב להריון?
אינני יודע מה מצב החצוצרה השניה.
במידה והחצוצרה השניה תקינה וחלל הרחם תקין, תגובה טובה ואיכות זרע תקינה לא אמורה להיות בעיה להרות שוב.
תשובה מלאה יותר דורשת יותר נתונים.
בברכה ד"ר יואל גיסלביץ`
 
שלום רב.
אני בת 39 כנראה בעלת "רזרבה שחלתית נמוכה" (fsh גבוה), ומחזור לא סדיר ולא מדי כל חודש.
במעקב זקיקים נראה זקיק בגודל 12 ביום ה-14 מהמחזור, ולמחרת התחלתי להזריק מונוגון וצטרוטיד. לאחר 4 ימים גדל ל-17, ולמחרת זריקת אוביטריל. כעבור יום בוצעה שאיבה.
כעבור יום וחצי הודיעו לנו על הפסקת התרבית עקב אי הבשלת הביצית.
שאלותי:
1 )בהנחה שהביצית היתה תקינה האם האוביטריל לא אמור היה להבשיל אותה?(קבלתי אמפולה 1 של 250)
2) במידה שיש החזרה אני מניחה שהגוף מתחיל לתפקד כבהריון אך אם לא היתה החזרה, מה קורה (מבחינה הומונלית ובכלל) בגוף?אמרו לי שאקבל וסת מס ימים אחר השאיבה, האם הגוף מתנהג אם כך כמו לאחר ביוץ?
3) מה תוכל לומר על הטיפול שקיבלתי?
האם יש מקום לדעתך,עם fsh גבוה, לנסות טיפול של השראת ביוץ?
תודה.
FSH כפי שציינת מראה על רזברה שחלתית נמוכה
כאשר הרזרבה נמוכה כמובן שהסיכוי להשיג הריון נמוך, והתגובה לגירוי שחלתי גם במינונים גבוהים ירודה.
OVITRELLE אכן הזרקתו תגרם "להבשלה" סופית של הביצית- אך כדי שזה יקרה צריכים להיות נתונים בסיסים של הזקיקים-ביציות.
לגבי הטיפול שקבלת עליך להתיעץ עם הרופא המטפל קשה לענות על תשובה כזאת בנתונים שבידי.
בהצלחה בהמשך הטיפול.
בברכה ד"ר יואל גיסלביץ`
 
שלום, אני מתחתנת ב4.3.07 ואני אמורה לקבל מחזור ב 28.2.07.
מתי אני אמורה להתחיל ליטול את התרופה על מנת לא להיות במחזור בתאריך המצוין?
אנא ענו לי.
בכדי לדחות מחזור יש להתחיל בטיפול פרוגסטטיבי מהיום ה14 של תחילת המחזור עד התאריך שאנו אמורים לרצות לדחות את המחזור או על ידי נטילת גלולות מהיום ה1 של הוסת הקודמת עד תאריך הדחיה הרצוי.
לגבי מינונים יש להיועץ עם רופא נשים מטפל.
בברכה ד"ר יואל גיסלביץ`
 
אני בת 29 אחרי 6 טיפולי IVF עם תגובה שחלתית נמוכה למרות שבבדיקות פרופיל הורמונלי רמת ה-FSH תקינה ( 10.1 ובבדיקה השנייה 5.7 שני הבדיקות נעשו ביום השני למחזור בהפרש של שנתיים). בניסיון ה-IVF האחרון לדוגמא קיבלתי פרוטוקול של: 5 מנוגון, 300UI גונאל F , אחריי שבוע התווסף 2 לובריס ו-2 צטרוטייד לעוד שבוע. אחריי 17 יום בסה"כ שאבו 2 ביציות שנאמר לי שהן לא באיכות טובה, הפרו אותן אך הן לא התפתחו היטב ולא בוצעה החזרה. אני רוצה לציין גם שעם כל טיפול וטיפול התגובה רק הלכה והחמירה ז"א בהתחלה היו 2 ביציות יפות שהופרו ל-2 עוברים טובים ולקראת הסוף גם איכות הביציות "ירדה" . יש לי גם אנדומטריוזיס.
השאלות שלי הן :
1. במשך כל הטיפולים השונים שעברתי השתמשו במנוגון ועם כל טיפול רק הוסיפו עוד ועוד תרופות כמו הגונאל ולובריס וכו`.....למרות שהיה ידוע מראש שאני לא מגיבה, האם היתה הצדקה רפואית לכמויות התרופות שהעמיסו עליי? האם יש קשר לכך שמרוב תרופות ומשך זמן טיפול ארוך גם הביציות נפגמות?
2. למה במקום זאת לא הציעו לי הזרעה או שאיבה במחזור טיבעי? והאם זה יכול להוות פיתרון עבורי?
3. האם עליי לנסות גלוקופאז?
אני ממש אודה לך על תשובה מהירה אני כבר מיואשת!
לצערינו תגובה שחלתית ירודה למינון גבוה של גונדוטרופינים לא תמיד באה לידי ביטוי בבדיקות של פרופיל הורמונלי בסיסי (למרות שFSH 10.1
יכול לרמז על ירידה ברזרבה השחלתית).
לדעתי התוספות של התרופות למנוגון נעשו מתוך נסיון לגטימי לנסות להשיג יותר ביציות ולפעמים זה מצליח, אך אין ערבות שיצליח בכל המקרים.
לא ידוע על קשר בין כמות התרופות שנתנה לירידה ברזרבה השחלתית
לגבי הזרעה או שאיבה במחזור טיבעי הנושא צריך להיות בדיון עם הרופא המטפל- הוא גם פונקציה של אכות הזרע, צפי ביציות לשאיבה, גורם מכני וכיוצא בזה.
גלוקופז איננה תרופת פלא ולא אמורה לפתור בעיה של רזרבה שחלתית ירודה, אך במדה ויש הצדקה רפואית אחרת יש מקום לשקול מתן גלוקופז.
פתרונות אחרים קימים לא תמיד לפי רצומותינו ורק לאחר שמוצו אפשרויות אחרות דוגמת תרומת ביציות.
בברכה ד"ר יואל גיסלביץ`
 
בעת הזרקת אוביטרל לבטנה של אשתי המחט לא נכנסה ולכן הוצאתי אותה על מנת לקרוא בהוראות אם מוזכר משהו לגבי זה שיש בעיה בהכנסת המחט (בנתיים שמתי את מכסה המחט) ושוב ניסיתי להזריק בניסיון השני הצלחתי להזריק לה ללא כאבים ובמהירות- כמובן מרחתי לה אלכוהול להחדרת המחט. שאלתי היא האם הדבר נורא? כי המחט היתה בבטן והוצאתי למכסה ע"מ לבדוק בהוראות התרופה ושוב הכנסתי אותה לבטן?
במדה ולבסוף הוזרק החומר הזרקה תת עורית כפי שמצוין בשאלה, לא צריכה להיות בעיה.
דקירה מיותרת איננה סיבה להווצרות בעיה.
טוב הבעל עשה שקודם לכל החדרת מחט בצע חיטוי מקומי.
בברכה, ד"ר יואל גיסלביץ`
 
ביום רביעי אחרי 4 ימים של איחור בטא 386. היום אחרי עוד 4 ימים בטא 2757. זה אומר הכפלה של 3.5 כל יומיים. מה זה אומר?
בכדי לענות על השאלה באופן מדויק יותר חשובים לנו פרטים נוספים (האם מדובר בהפריה חוץ גופית? כמות העוברים שהוחזרה? האם מדובר במחזור החזרה של עוברים מוקפאים? מחזור בו בוצע גירוי שחלתי? או מחזור ספונטאני?).
במרבית המקרים הכפלת ערכי בטא היא בטווח של 48-72 שעות, במקרה של הריון מרובה עוברים יכול להיות שקצה הכפלת ערכי בטא יהיה מהיר יותר, אך אין אפשרות לאמר בודאות על פי תוצאות הבדיקה שאכן מדובר בהריון מרובה עוברים.
מעל לבטא 1000 במרבית המקרים אפשר לצפות לראות באולטרסאונד נרתיקי שק/שקי הריון.
כמובן שיש לשלול במקרים קיצונים של ערכי בטא גבוהים מהמצופה גידולים הריונים.
בברכה, ד"ר יואל גיסלביץ`
 
לאחר ביוץ, החלתי ליטול אוטרוגסטן וגינלי . הפרוגסטרון עלה משמעותית לאחר 5 ימים. ביום א` הקרוב בדיקת b HCG, אם אין הריון אקבל מחזור או שצריך להפסיק ליטול אוטרוגסטן?
נטילת תמיכה הורמונלית בפאזה הלוטאלית של המחזור (במחזור ספונטאני או לאחר ביוץ במהלך טיפולי פוריות או הפריה חוץ גופית ), ניתנת עד לבדיקת הריון הנעשית על פי הנחית הצוות המטפל (12 ימים לאחר החזרת עוברים בהפריה חוץ גופית, או 14 ימים לאחר ביוץ מאומת).
במידה ונמצא שהמטופלת בהריון יש להמשיך בתמיכה ההורמונלית, במידה ונשלל הריון יש להפסיק בתמיכה ההורמונלית (פרוסטרון= אוטרוגסטן, קרינון ,אנדומטרין או זריקות גסטון).
לאחר הפסקת התמיכה המטופלת תקבל תוך מספר ימים וסת.
חשוב לציין שהפסקת התמיכה לאחר שנשלל הריון ושהבדיקה לשלילת ההריון נעשתה בזמן המתאים ולא מוקדם מידי.
בברכה ד"ר יואל גיסלביץ`
 
התחלנו מחזור טיפול בו לקחתי כדור איקקלומין בכל ערב בשעה 19:00 למשך חמישה ימים. לאחר מכן עברנו לזריקות גונל אף 75 יחידות.
1. האם הייתי צריכה להזריק את הגונל אף גם בשעה 19:00?
2. האם צריך להקפיד על שעת הזרקה קבועה?
תודה רבה!
את זריקות הגונל אף לא חייבים להזריק בשעה 19:00, אך רצוי לקבוע שעה ובאותה השעה מידי יום להזריק את הזריקות. איחור או הקדמה של מספר דקות לא תשפיע על תוצאות הטיפול.
בברכה, דר` גסלביץ יואל
 
כמה זמן אמור להימשך דימום מהפלה טבעית? אני מדממת כבר 3 שבועות עוד כמה זמן זה אמור להימשך? תודה
דימום מהפלה טיבעית יכול להמשך כשבועים ולפעמים אף יותר. מדובר בדימום קל הדומה לדימום סוף וסתי.
דימום מוגבר או חריג גם במהלך השבועים דורש ברור ובדיקה של רופא נשים לשלילת שארית הריונית או פתולוגיה אחרת כסיבה לדימום חריג.
חום, כאבי בטן, או סימנים אחרים דורשים התיחסות מידית.
בברכה ד"ר יואל גיסלביץ`
 
שלום רב, רציתי לשאול לגבי הכדורים פרוורה, קיבלתי אותם למשך חמישה ימים. לאחר שבוע ימים מההפסקה שלהם קיבלתי. רציתי לשאול אם אני עכשיו צריכה לקבל שוב בתאריך שלי או שזה נחשב כווסת רגילה ולחשב לפי התאריך שקיבלתי לפי הכדורים? תודה, לימור.
כדורי פרוורה הינם כדורים המכילים פרוגסטרון(MEDROXYPROGESTERONE ACETATE).
ככל הנראה קבלת אותם עקב איחור בוסת, (לאחר שנשללה אופציה הריונית), רירית רחם מעובה, או בטיפול בפתלוגיה אחרת אנדומטריאלית.
כדורי הפרוורה גרמו לאחר הפסקתם לדימום ריחמי -דמוי וסת (הרקת רירית הרחם) בדומה לתהליך הפיסיולוגי המתרחש במחזור טיבעי.
עקרונית יש להתיחס לוסת כאן כוסת רגילה מבחינת תזמון הוסת הבאה.
ממליץ לבצע ברור לגבי הסיבה שנזקקת לכדורי הפרוורה לקבלת וסת? (חוסר ביוץ? רירית רחם מעובה?)
הברור יכול לכלול אולטרסאונד של אברי האגן, פרופיל הורמונלי שחלתי, אדרנלי, בלוטת תריס, ברור רירית רחם במדת הצורך).
בברכה, ד"ר יואל גיסלביץ`
 
כמה זמן לפני ההזרקה צריך להוציא את המזרק המוכן של האוביטרל מהמקרר?
אין בעיה בהוצאת המזרק מהקרור קודם להזרקה, המזרק יכול לשהות אף מספר שעות מחוץ למקרר ללא חשש של פגיעה באיכות החומר הפעיל.
לא נדרשת הכנה מיוחדת בין הוצאתו מהמקרר להזרקה, מבחינת נוחיות המטופלת ממלץ להוציא את המזרק קודם להזרקה.
בברכה, ד"ר יואל גיסלביץ`
 
fsh 19.4
פרוגסטרון 1.4
מה זה אומר לגבי המשך טיפול?
הנתונים אינם מספיקים לתשובה מלאה.
אין לנו מידע לגבי הערכים בהם נמדד פרוגסטרון.
כללית- FSH במגמת עליה, מלוה ב- PROGESTERON במגמת עליה יכול לרמוז על מצב המתאים לביוץ קרוב.
לקראת הביוץ ישנה עליה של FSH,LH בשילוב עם עליה של פרוגסטרון, רמות ESTRADIL מגיעות לשיא לקראת הביוץ, פרוגסטרון מתחיל לעלות לקראת הביוץ וממשיך לאחריו.
בכדי להשלים את התמונה חשוב לנו לקבל נתונים נוספים כגון רמות הורמונים בסיסיות של המטופלת (ביום ה 1-3 של תחילת המחזור), יום של המחזור בו נמצאת המטופלת? האם מדובר במחזור ספונטאני או במהלך טיפול. מצרף גרף המדגים את ההשתנות של ריכוזי ההורמונים בדם (FSH,LH,P,E2) במהלך מחזור ספונטאני.
בברכה ד"ר יואל גיסלביץ`
top
עשיתי מעקב זקיקים יומיים - שלושה לפניי הביוץ זקיק ימין 21 מ"מ ועובי רירית 11 זקיק שמאל 15 מ"מ.
שלום רב
לא מסרת מידע מלא. האם מדובר במחזור ללא טיפול תרופתי? במקרה כזה רק זקיק אחד יבייץ. אם מדובר במחזור טיפולי כולל מתן זריקת אוביטרל, אזי יכול להתרחש ביוץ כפול בהפרש של שעות אחד מהשני.
בהצלחה, פרופ` אלכס סימון.
אני אמורה להזריק היום צטרוטייד ומונוגון ובשעה האמורה אני אהיה בנסיעה.
יש אפשרות להכין את הזריקות מראש {בתוך המזרק ולשמור בצידנית} ולהזריק אחרי שעתיים בערך?
שלום רב
את יכולה להזריק ממש לפני הנסיעה.
בברכה פרופ` אלכס סימון
שלום, התחלתי החודש טיפול בגונאל F. לפי התוכנית המקורית של הרופא הייתי צריכה להתחיל להזריק ביום ה5 של המחזור, בטעות התחלתי ביום הראשון של המחזור. לאחר 7 ימים הזרקתי אוביטרל 250, קיימנו יחסים וביום ה22 למחזור קיבלתי שוב. השאלה האם גרמתי לבעיות הורמונליות ואי סדר במחזור שייקח כמה חודשים לסדר או פשוט לא אומר כלום, כל חודש נחשב בנפרד. תודה, מרינה.
שלום רב
התחלת הטיפול ביום הראשון הביאה להתפתחות זקיקים לביוץ מוקדם, הביוץ התרחש ביום 9 למחזור. כיוון שלא הרית המחזור אמור להגיע 14 יום לאחר הביוץ. בדיוק כפי שהתרחש - יום 22 למחזור.
אין בכך יצירת בעיה הורמונאלית מתמשכת. כבר בחודש הקרוב הכל אמור לחזור לקדמותו.
בברכה, פרופ` אלכס סימון
שלום רב, אני בת 32 והתחלתי הפרייה ב 10.01.07. התחלתי לקחת גונאל אף שלושה ימים והרירית היתה עבה 13 והווסת חלשה. הרופא הפסיק לי את הזריקה ואמר לקחת כדור provera במשך חמישה ימים פעמיים ביום כדור בוקר וערב. למרות שפחדתי וזה נראה מוגזם לקחתי את הכדורים. לאחר כשבוע קיבלתי ווסת וכאבים חזקים מאוד בבטן התחתונה. מדוע? האם זה מהכדורים? לאחר שלושה ימים (היום) הייתי בבית החולים לבדיקת דם ואולטרסאונט ונאמר לי שיש לי ציסטה בגודל 5 סמ. הייתי בהלם ורע לי מאוד אני פוחדת נורא. אשמח לדעת במהרה למה זה קרה לי ואיך זה אמור להעלם ללא פלישה לגוף שלי כי לפני כחמש שנים כבר עברתי כריתת מיומה ברחם דרך פתיחת בטן ואיני רוצה ניתוח נוסף, ובכלל מההתחלה חששתי מהזריקות כי בפעם הקודמת היתה תוצאה של מיומה ועכשיו ציסטה. אשמח לתשובה מהירה וסליחה על המגילה. 
שלום רב
לעיתים נותרת שארית מהביוץ של החודש הקודם בצורת ממצא צסטי בשחלה. במקרה כזה אין ממשיכים בטיפול אלא ממתינים להעלמות הציסטה באופן עצמוני או לעיתים, על מנת לזרז את התהליך משתמשים בגלולות.
הרופא שם לב לממצא והרירית המעובה ועל כן טיפל בך על מנת לגרום לווסת בשלב ראשון. עתה נותר להמתין לנסיגת הציסטה עצמונית או תוך טיפול. בשלב זה אין צורך בהתערבות אחרת.
בברכה, פרופ` אלכס סימון  
אני בת 34 הריון לאחר הפריה. ברצוני לדעת לגבי הלידה, אני ב- 29 שבועות ורציתי לדעת מה עדיף כי אני מפחדת מלידה רגילה. האם עדיף קיסרי בגילי או שלידה רגילה?
אשמח לתשובה, תודה אוסנת. 
 
שלום אוסנת
אין מקום לחשוש מלידה. במהלך הלידה את והעובר נמצאים בפיקוח רפואי. אני מניח כי גם תקבלי לפי רצונך טיפול להפגת הכאבים. ניתוח קיסרי צריך להתבצע רק אם יש סיבה מיילדותית לכך. ההתאוששות לאחר לידה רגילה היא מהירה יותר וכמובן נוחה יותר מאשר לאחר ניתוח קיסרי. גם במחשבה לקראת העתיד והריון נוסף, עדיפה לידה רגילה. בקיצור, אל תחסכי לעצמך את חווית הלידה.
בהצלחה, פרופ` סימון אלכס  
אני מנסה להרות כשנה וחצי. לקחתי כדורי אסטרופם (2 ביום למשך 10 ימים) ללא איקקלומין. האם זאת סיבה לאיחור בווסת? 
שלום רב,
נטילת אסטרופם בהחלט קשורה לאיחור בוסת. כל זמן שנוטלים אסטרופם התהליכים ההורמונאליים האחראים להתפתחות ביוץ מעוכבים ועל כן גם הוסת מתעכב.
בברכה, פרופ` סימון אלכס  
שלום!
עברתי הפלה טבעית לפני 33 יום. כשבוע לאחר ההפלה הבתא הייתה 148 ואחרי 26 יום מאז ההפלה כלומר כמעט 3 שבועות מאז הבדיקה הקודמת התוצאה הייתה 4. האם ייתכן שהבתא יורדת כ"כ לאט או שמא ייתכן וקיים הריון שאני לא יודעת עליו כי לא קבלתי עדיין מחזור והתחילו להופיע כאבי בטן ובחילות מדי פעם במשך היום?
האם כדאי לעשות בדיקת דם כי אני פוחדת מהלחץ של להפיל שוב (במידה ויש הריון). רציתי לשאול גם אם זה שכיח להכנס להריון מיד לאחר הפלה והאם יש יותר סכנות לגבי הריון כזה?
(באולטראסאונד נמצא כי השאריות יצאו לאחר שבוע מאז ההפלה).
אשמח אם תענו...תודה. 
 
שלום רב,
ביתא 4 משמע אין הריון.
וסת בדרך כלל מופיע 4-6 שבועות לאחר הפלה. המתיני לווסת.
בברכה, פרופ` סימון אלכס  
לאחר 3 לידות, מנסים שוב, 3 הפלות - ללא כל סיבה מוסברת.
הרירית תקינה 15 ממ , ביוץ תקין , רמות פרוג וE2 תקינות.
לאחר מעקב זקיקים והכוונת יחסים הרופא נתן אנדומטרין ואסופם לשבוע עד בדיקת ההריון.
מדוע יש צורך בתמיכה זו? עד כמה נחוצה? 
 
שלום רב
מתן תוספת של פרוגסטרון - תמיכה נעשית כאשר הרופא מתרשם שרמת הפרוגסטרון אינה גבוהה דיה או התקופה מאז הביוץ ועד הופעת הוסת היא קצרה מידי. כמו כן נוהגים רופאים לתמוך בתוספת פרוגסטרון כאשר מתרחשות הפלות חוזרות. היות ופרוגסטרון הוא הורמון חיוני להתפתחות ההריון, חסר חלקי שלו או רמות בלתי מספיקות שלו קשורות להפלה.
במקביל מקובל לבדוק גורמים אחרים להפלות חוזרות.
בהצלחה, פרופ` אלכס סימון  
היכן מזריקים גונאל F?
שלום רב,
את הגונאל F יש להזריק תת עורית. ניתן להזריקו אם כן בכל מקום בגוף, אולם נוח יותר לבצע את ההזרקה מתחת לעור שבדופן הבטן.
חברת סרונו מעמידה לרשותך קו חם וכן אתר דרכו הגעת לשאול שאלה זו. באתר מודגם סרט בו ניתן לראות את מקום ההזרקה כמו גם כיצד לנהוג עם העט המכיל את התרופה. במידה ואינך מסוגלת בשלב זה לבצע הזרקה עצמית, כדאי לפנות למרפאת קופת החולים ושם ידריכו אותך כיצד מזריקים ולהיכן מזריקים.
בהצלחה, פרופ` אלכס סימון
שלום רב, אני בת 34. לאחר 13 שנה ולאחר הפריות ממושכות הצלחתי להיכנס להריון תודה לאל והיום אני באמצע חודש שישי. אתמול ביצעתי בדיקות דם ונאמר לי שחסר לי b12 ואני נורא דואגת אם זה חיוני לעובר או שזה לא נורא. מחר אני אגש לרופאה אבל עד מחר אני ממש במתח. אשמח לתשובה בהקדם תודה מראש. 
שלום רב
הסירי דאגה מליבך. לך אולי חסר ויטמין B12 אולם לעובר לא חסר דבר. הוא מקבל את כל צרכיו גם אם לך חסר ברזל, או ויטמין אחר. פני לרופא על מנת להתחיל לקבל טיפול ל הויטמין החסר.
בברכה, פרופ` אלכס סימון  
שלום רב, רציתי לשאול לגבי מחזור חלש. אני בטיפולי הפריה, התחלתי ביום השלישי של המחזור לקבל את הזריקות ולהזריק גונאל אף שלושה ימים. לאחר אולטרסאונט נאמר לי שהרירית שלי עדיין עבה 13 ואני צריכה לקחת כדור בשם provera פעמיים ביום. האם זה נורמלי שהמחזור נחלש ועם זה קשור להזרקה של הגונאל אף שהפסיקו לי בגלל זה ועברו לכדור? אשמח לתשובה תודה. קיבלתי ב 8-1-07 התחלתי להזריק ב10-1-07. 
שלום רב
בזמן וסת הרירית נושרת ומתחלפת. במקרה שלך, הרירית לא נשרה ועל כן הוסת חלש. יתכן ואין מדובר כלל בוסת אמיתי אלא הפרשה דמית. היות והרירית לא נשרה מבקשים הרופאים לגרום לה לנשור, דהיינו לקבל וסת, באופן מלאכותי. על כן הפסיקו את הטיפול בגונאל ונתנו לך כדורים למספר ימים. עם הפסקת הכדורים יופיע וסת חזק יותר, הרירית הקודמת תנשור והיא תהיה עתה דקה ואת תוכלי לחדש את הטיפול בגונאל. כל זאת כמובן שאין מדובר בהריון ספונטני שהתרחש ונותן ביטוי בהפרשה דמית. הכדורים לא מזיקים להריון במידה והוא קיים.
אני מציע כי תבצעי בדיקה להריון במקביל לנטילת הכדורים אלא אם יש פרטים אחרים שהרופא שלך מכיר אצלך ולא ציינת אותם כאן, כגון וסת לא סדיר או מה היה בחודש הקודם.
בברכה, פרופ` אלכס סימון  
השתמשתי בגלולות כשבעה חודשים ונאמר לי שרצוי לעשות הפסקה כל חצי שנה.
א. האם זה נכון?
ב. עשיתי הפסקה לחודש מהגלולות וקיימתי יחסי מין והחלו להופיע אצלי דברים שמדאיגים אותי כמו כאבים בבטן התחתונה ולפעמים גם בנרתיק. לפעמים אני מרגישה כאב גם באזור השחלות וההפרשות שלי החלו לצאת בצורה קשה כמו שלא היה לי אף פעם. עכשיו אני דואגת שאולי אני בהריון, איך אני יכולה לדעת? ואם זה לא הריון אז מה זה יכול להיות? 
 
שלום רב,
א. לא נכון. אין צורך לבצע הפסקה בשימוש בגלולות אולם נדרשת ביקורת תקופתית תוך נטילת הגלולות. ביקורת אחת לחצי שנה מקובלת עלי.
ב. תלונותיך מחייבות פניה לבדיקה על ידי רופא נשים על מנת שיבחן אותן. ההפרשות הוגינאליות ללא גלולות יכולות להיות שונות מאלו בזמן נטילת הגלולות ואין בהכרח הן מעידות על בעיה. תהליך דלקתי בנרתיק עלול אף הוא לגרום להפרשות בלתי תקינות. במידה וקיים איחור בוסת כדאי לבצע בדיקת דם להריון. את ההפניה כמו הבדיקה לשלילת בעיה תוכלי לקבל מהרופא אליו את אמורה לפנות לבדיקה.
בברכה פרופ` אלכס סימון  
אני בת 40 + 2 . לפני כחודשיים עברתי הפלה טבעית בשבוע 10 ואחריה גרידה (הפלה שניה בשנה הזו). איני מקבלת מחזור עם דימומים חזקים כבעבר, אלא הפרשה חומה כהה חלשה, שמופיעה עכשיו בפעם השניה. לפני כשלושה שבועות בבדיקת אולטרא סאונד התגלו 3 ציסטות בשחלה השמאלית בגודל של 35-40 ממ. נאמר לי שסביר להניח שיעלמו עם המחזור שכאמור לא ממש מגיע. אני מודאגת מכך שאין מחזור נורמלי, ושואלת גם אם יש קשר לציסטות. האם יש מקום להריון נוסף? תודה על תשובתכם  
שלום רב,
לא ציינת לפני כמה זמן היתה הגרידה וכמה מחזורי "וסת חלש" עברו מאז.
הציסטות יכולות לעכב את המחזור או לגרום לו להיות חלש. אך גם הגרידה יכולה לגרום להחלשות הווסת. אני מציע כי תפני לרופא נשים המטפל בך על מנת שיבחן את סוגיית הציסטות ובמידת הצורך יתן טיפול להעלמותן המהירה ללא המתנה לווסת הבא. לאחר שתטפלי בציסטות ניתן להתייעץ עם הרופא בנושא הריון נוסף. ההחלטה בעיקרה של בני הזוג כאשר על הרופא להציג את המידע לגבי משמעות הריון נוסף .
בברכה, פרופ` אלכס סימון  
אני בת 32 ומתחילה הפריה עקב בעית ביוץ אצלי, אני סובלת ממחזורים לא סדירים. התחלתי להזריק גונאל-אף בזריקה לעצמי. רציתי לשאול למה המחזור שלי חלש מאוד. בקושי יש משהוא? קיבלתי ב 8-2-06 יום שני, האם זה שייך לזריקה הדימום החלש? אשמח לתשובה מהירה, תודה.   
שלום רב,
לא ציינת מתי המחזור היה חלש. האם תמיד? האם רק בעיקבות ההכנה לטיפול?
התאריך של מחזור אחרון היה כמעט לפני שנה. האם זה נכון?
בכל מקרה, מחזור חלש מעיד על רירית דקה ברחם מה שקשור ככל הניראה לכך שאין ביוץ סדיר. אין לכך משמעות בטיפול עם גונאל F . הטיפול בזריקות יגרום להתעבות הרירית והכנתה לקליטת הריון.
בהצלחה, פרופ` אלכס סימון
top
אנו מנסים להרות כשנה. המחזור שלי היה תמיד לא סדיר, בחצי שנה האחרונה הוא דווקא מגיע באופן די סדיר , לכל המאוחר באיחור של שבוע. מבדיקות שנעשו לי נקבע כי לא מתקיים אצלי ביוץ. קיבלתי איקקלומין למשך חודשיים אך לא הייתה שום תגובה. לאחר התייעצות עם מומחה הוחלט כי יש לעבור לטיפול בזריקות בגונאל אף. כמו כן נקבע כי אף על פי שאין לי את כל הסימפטומים אני סובלת מתסמונת השחלות הפוליצסטיות. שאלתי היא האם ייתכן ומפספסים פה משהו שכן המחזור מגיע באופן די סדיר.
שלום רב,
עלייך לזכור כי הביוץ מופיע שבועיים לפני הוסת. אם תוכלי לאמר בודאות כל פעם מתי יגיע המחזור, תוכלי לחשב מתי יהיה הביוץ. זה ניתן להיעשות כאשר המחזור אומנם סדיר. מעקב תכוף של בדיקת על קול יכולה לסייע באיתור יום הביוץ. כיון שתהליך מעין זה מתיש, בוצע אצלך נסיון טיפולי עם איקקלומין בו ניתן לתזמן טוב יותר את יום הביוץ. בציינך "לא היתה תגובה" עלי להניח כי לא זוהה יום הביוץ או שלא הופיע ביוץ. במקרים אלו ניתן להעלות את מינון האיקקלומין או להוסיף טיפול תרופתי שיסייע לתגובה עם האיקקלומין. כפי שאת מבינה, אם קיימת סבלנות מצידך ומצד הרופא המטפל, ניתן לפעול בדרכים פחות מורכבות לאיתור הביוץ והכוונה תוך הפנמה כי יתכן וטיפול זה עלול בכל זאת להיכשל ויהיה צורך להתקדם לטיפול מורכב יותר. הרופא שלך בחר כבר להתקדם לטיפול עם זריקות לגרימת הביוץ להשגת ההריון. כך שלא מפספסים דבר אלא מתקדמים בטיפול מהר.
בהצלחה, פרופ` סימון אלכס  
אני בת 33 ילדתי ילדה בריאה אוגוסט 2003. במאי 2006 עברתי הפלה היות ולעובר לא היה דופק, בעלת רחם דו קרני בוודאות.
אני מתה להיכנס להיריון נוסף אך לא מצליחה מאז ההפלה.
עשיתי פרופיל הורמונלי וקיבלתי את התוצאות הבאות:
ביום ה4-
TSH-2.11
LH-4.8
FSH-5.6
PROLACTIN-160
ESTRADIOL-142
PROGESTRONE-4.0
CRISTOL BLOOD-262.
לעומת זאת ביום ה21-
ESTRADOIL-317
PROGESTRONE-17.7 מתחת לתחום – התחום מתחיל מ-19
ברצוני לציין שהוצע לי לאחר ההפלה לעבור היסטרוסקופיה אך מנהל מח` נשים בביה"ח שהיתי אצלו דחה את הרעיון וסרב לעשות זאת.ברצוני לשאול אותך מה משמעות תוצאות הפרופיל ההורמונלי ומה עלי לעשות?  
שלום רב,
הפרופיל ההרורמנאלי תקין ומעיד על ביוץ. בשלב ראשון הייתי מציע כי תפני למרפאת פוריות. בעזרת הרופא תוכלי לזהות את יום הביוץ המדוייק כך שקיום היחסים יהיה מתוזמן היטב. כל זאת בתנאי שבדיקת אולטרהסאונד של הרחם ורירית הרחם היא תקינה. במידה והכונה ליחסים מספר חודשים, בדרך כלל 3, לא תניב תוצאות, אזי כדאי להתקדם בבדיקות חודרניות יותר.
בהצלחה, פרופ` סימון אלכס
שלום וברכה -
יש לי מחזור לא סדיר (בין 30 יום ל46) ניסיתי לתפוס את זמן הביוץ ע"י מדידת חום מייד בבוקר. העניין הוא שקוראת תופעה קצת מוזרה - חום הגוף הסטנדרטי שלי הוא 36.4 - (ככה זה בזמן המחזור ושבוע + אחרי) לאחר מכן החום מתחיל לעלות לחום בין 36.6 ל36.9 ואז במשך בין שבוע לשבועיים החום נע ונד כל יום (בין 6.5 ל 6.9) עד שבסופו של דבר הוא מתייצב על משהוא בסביבות 6.8 וכך זה נשאר עד לפעם הבאה... העניין הוא שאני מקבלת את המחזור לאו דווקא שבועיים אחרי שהחום התייצב אלא לפעמים שבועיים אחרי שהוא התחיל "להשתולל" ולפעמים שלושה שבועות אחרי.
השאלה שלי היא האם ניתן להסיק מחום הגוף שלי ע"מ לתפוס את זמן הביוץ ומה בכלל אומר דבר כזה לגבי הביוץ, אם זה אומר משהוא.
תודה מראש.
שלום רב
אין נוהגים יותר לחפש את יום הביוץ על פי מדידת חום הגוף בדיוק מהסיבות אותן את מתארת. מדידת חום הגוף משמשת את הרופא, אם הוא נזקק לכך, לוודא כי אומנם היה תהליך של ביוץ באותו חודש. כל זאת בדיעבד לאחר הסתכלות על רישום כל מדידות החום של אותו חודש. ישנן דרכים אחרות לוודא מתי יום הביוץ המדוייק ובהתאם לזיהוי יום הביוץ ובהמשך יום המחזור שהגיע אחריו ולהעריך אם הוא תקין, אם הוא מתוזמן היטב או שמא יש צורך בטיפול מסייע. אני ממליץ כי תפני בנושא למרפאת פוריות לברר את הנושא.
בברכה פרופ` אלכס סימון
שלום,
אני אמא ל - 3 ילדים (בנים בגילאים: 10 ,8 וחודשיים) ומשתוקקת לבת האם ניתן לעשות זאת בהזרעה? אם כן היכן?
בתודה מראש.
  
שלום רב,
לצערי לא קיימת אפשרות לבצע בחירת מין ילוד על ידי הזרעה. הדרך היחידה היא ביצוע הפריה חוץ גופית עם בחירה מראש של העובר שמוחזר לרחם. טיפול זה מתבצע בעיקרו במקרים של מחלות גנטיות הפוגעות באופן בלעדי בזכרים או נקבות. תקנות משרד הבריאות מאפשרות טיפול זה לצרכים שאינם רפואיים רק במקרים יוצאי דופן ולאחר דיון וועדה שמתיר את התהליך. תנאי ראשוני הוא: 4 ילדים בני אותו מין.
בברכה, פרופ` סימון  
אני מטופלת בIVF מזה כ- 5 שנים שמתוכם יש לי ילדה בת 4. לפני כשנה ו- 3 חודשים החלטנו אני ובעלי לנסות להביא ילד לעולם שוב ב-IVF ומאז נכנסתי להריון כ- 4 פעמים אם זה בטיפול הראשון או השני אך הדבר הסתיים כבר בשבוע החמישי-השביעי. עשיתי בדיקות שונות לראות מדוע ההריון לא מחזיק, אך לשמחתי כל הבדיקות יצאו שאני בסדר ( יש לציין כי הזרע בא מתורמת זרע). ביום רביעי האחרון שאבו לי 8 ביציות שמתוכם הופרו 6 , ביום שישי הוחזרו לי 3 ביציות ואת היתרה הקפיאו. בפעם הראשונה נתן לי הרופא להשתמש בג`ל קרינון 8% , משום שפיתחתי רגישות לנרות דרך הנרתיק- היו לי הפרשות רבות ואף גירודים חזקים מאוד באיבר המין, וכמו-כן דרך הפה הגעתי להתעלפויות. בפעם אחרת קיבלתי את הזריקות השומניות שהדבר הביא לאי נוחות במשך היום כי לא יכולתי ללכת לעבודתי בגלל שעבודתי היא בישיבה רוב הזמן, לכן הרופא נתן לי עכשיו את הקרינון, אך לצערי הרב משום מה אני מרגישה ששוב מגרד לי, אך אין לי הפרשות. ברצוני לברר :
1 ) האם ייתכן שהטיפול שנעשה לי לא יצלח?
2 ) בבית החולים אמרו לי שלקרינון אין תופעות לוואי, האם זה נכון?
3 ) האם ניתן לעשות משהו כדי שיהיה לי יותר נעים עד לבדיקת הדם???
4 ) היום בסביבות הצהריים כשנכנסתי לשירותים שרף לי קצת כשנתתי שתן. האם יתכן שיש לי דלקת בדרכי השתן, יש לציין כי לאחר מכן לא שרף לי כלל.
5 ) אם ההריון הנ"ל לא ייקלט על איזה בדיקות הנך ממליץ שעשה כדי לברר מדוע לא נקלט?
לטיפולך המהיר אודה.
שלום רב,
החדרת נרות או ג`ל לנרתיק יכולה להתלוות בהתפתחות שיפשוף / גירוי של אזור הפות ולגרום לתופעות אותן את מתארת.
תוכלי להתייעץ שוב עם הרופא המטפל ולברר אם ניתן להקל על התסמינים שלך על ידי משחה מקומית. אפשרות אחרת היא לנסות ולתמוך בתהליך על ידי זריקות אוביטרל הניתנות אחת למספר ימים ללא שימוש בתכשיר וגינאלי. כל זאת ובתנאי שהטיפול אותו קיבלת מאפשר זאת לפי החלטת הרופא. אין זה אומר שהטיפול יכשל. הטיפול בקרינון הוא טיפול נוסף למה שהגוף ממלא מייצר.
אם ההריון לא יקלט או תתרחש הפלה נוספת קיים בירור סטנדרטי המבוצע בכל יחידה למיקרים אלו. אני מניח כי חלק מהבדיקות כבר בוצעו ולא נמצא דבר עד כה.
האם ניסיתם להחליף את תורם הזרע?
בהצלחה, פרופ` סימון אלכס  
שלום וברכה
אני בת 29 , בעבר המחזור שלי לא היה סדיר (אחת ל-5/6 חודשים) וניתנו לי גלולות מרסילון (נטלתי כ-5 שנים). הפסקתי נכנסתי להיריון ועברתי הפלה יזומה. לאחר מכן, נטלתי גלולות מינס במשך 4 שנים. הפסקתי לפני 5 חודשים על-מנת להיכנס להיריון. ולא קיבלתי מחזור, נטלתי איקאקלומין ולא הגיע. אני מאוד מודאגת ופוחדת שפיספסתי את הרכבת. מה לדעתך צריך להיות השלב הבא??? 
 
שלום רב,
אתחיל בזה שלא החמצת את הרכבת. קרוב לודאי שמדובר אצלך על חוסר איזון הורמונאלי (שהיה קיים ככל הניראה גם בעבר) שאינו מאפשר לך ביוץ סדיר ועל כן גם לא מופיע המחזור החודשי. נסיון לגרימת ביוץ עם איקקלומין נכשל. אנו יודעים כי לא כל הנשים עם חסר ביוץ תגבנה לטיפול באיקקלומין. ישנם אמצעי טיפול נוספים לגרימת ביוץ בשילוב עם איקקלומין או בלעדיו. אני מניח כי טופלת באיקקלומין על ידי רופא ואני סמוך ובטוח כי לאחר בירור מתאים (הורמונאלי) ימצא הפיתרון להבאת הביוץ להשגת ההריון.
בהצלחה, פרופ` סימון אלכס  
שלום,אני בת 30 וחולה ב-IGA נפרוטיפי,קיבלתי במשך 4 חודשים טיפול הורמונלי של פוריגון ואוביטרל , החל מהטיפול הראשון עלה לי החום ותיפקודי הכליות ירדו ל-30% !! האם מנסיונך יש קשר בין הטיפולים לבין ההתדרדרות במצב הכליות ולחץ הדם הגבוה (מלחץ דם גבוה אני סובלת כבר 10 שנים). אני עומדת בפני התחלת טיפול כימי ובמקביל אני מעוניינת לשאוב ביציות ולכן ההתלבטות היא אם אכן לשלב טיפול הורמונלי לפני השאיבה או שזה יכול לדרדר יותר את מצבי.תודה רבה. 
ההחלטה לגבי טיפול משולב הורמונאלי ושאיבת ביציות במקרה של יתר לחץ דם על רקע בעיה כליתית צריך להתבצע בהתיעצות בין הרופא המטפל שלך לרופא הנפרולוג המטפל בך. המידע לגבי הבעיה הכליתית, חומרתה, גורמים להחמרתה וכדומה, נתונים בידי הרופא הנפרולוג. בקשי מהרופא הגניקולוג המטפל להתייעץ עם הנפרולוג לגבי טיפול ההפריה החוץ גופית. אני יכול לנחש כי מהלך המחלה הכליתית שלך החמיר ומחייב טיפול נוסף בכמוטרפיה ועל כן אין בהכרח קשר לטיפול הפריון אותו קיבלת. יעוץ נאות וטיפול הולם יאפשר לך לבצע שאיבת ביציות.
בברכה פרופ` אלכס סימון  
מהי הסבירות שהריון אצל אישה בגיל 42 יהיה לא תקין? 
הסבירות שהריון יהיה בלתי תקין בגיל 42:
ככל שגיל האישה עולה כך גם הסבירות להתפתחות הריון בלתי תקין עולה. לדוגמא בגיל 37 הסבירות לתסמונת דאון היא 1:200 ואילו בגיל 42 היא 1:75. ניתן לאמר כי אם כן כי הסבירות להריון בלתי תקין היא סביב 1%. כמו כן לאור סבירות זו אנו גם צופים בשיעור הפלות גבוה יותר בגיל 42. שיעור ההפלות באוכלוסיה הכללית הוא 15% (15 הריונות מתוך 100 יסתיימו בהפלה). בגיל 42 שיעור זה עולה לכ-30%. למרות כל זה הרי שאפשר גם לאמר: 99% מההריונות יהיו תקינים, וכשיתקבל הריון, 70% מהם יסתיימו באופן תקין.
בברכה פרופ` סימון  
שלום, אני בת 39 ונמצאת בתחילת ההריון, ימים בודדים של איחור במחזור. עברתי שתי לידות והפלה טבעית אחד. כבר כ 5 ימים יש לי כאבי בטן חזקים שמאוד דומים לכאבי מחזור. האם זה יכול לרמוז על הריון מחוץ לרחם או על סכנה להפלה? האם למהר לרופא? איך עלי להתנהג? 
שלום ומזל טוב,
קשה לדעת. כאבי בטן די שכיחים בתחילת הריון תקין אבל גם בסוג הסיבוכים שתיארת, אם כי לרוב לא כל כך מוקדם.
בדיקת אולטרסאונד ראשונה יכולה להדגים שק ברחם החל מכשבוע של איחור, ובכך לשלול כמעט לגמרי הריון מחוץ לרחם. אם הכאב לא דרמטי אז הייתי ממתין עד לשלב הזה. ואם כן – ללכת לרופא
בהצלחה, ד"ר אבי צפריר  
שלום רב, ב-23.11 הוחזרו לי 3 עוברים במצב חלוקה מעולה (8-10 ואף יותר). בשלושת הימים האחרונים היו לי בשעות אחה"צ מעט כאבים באזור הרחם. מהיום, 2.12, הכאבים חזקים מעט יותר, דומים - אך לא זהים - לכאב מחזור, ויש דימום חלש. האם יש סיבה לדאגה או מצב שכזה יכול להיות גם נורמטיבי? והאם קיימת האפשרות כי מתרחשת הפלה רק של חלק מן העוברים שהוחזרו? תודה! 
שלום,
כאבים מסוג זה שכיחים מאוד בטיפולים ובכלל ולא מעידים או שוללים הריון. דמם חלש הוא לא סימן חיובי אבל לא שולל הריון. גם כאשר מוחזרים מספר עוברים, המצב השכיח יותר – אם יש הריון – הוא של עובר יחיד.
בברכה ד"ר אבי צפריר  
רציתי לדעת ,דבר ראשון כמה זמן יכול להתקיים זרע בגוף האישה , כבר שמעתי נמון תשובות 28 48 72 ואפילו 7 ימים אז מה האמת?
שנית- האם הופעת הפרשה צהובה מעידה על אי קליטת הריון וכמה זמן לאחר הביוץ היא מופיעה? 
 
שלום,
כמו הרבה דברים ברפואה, גם כאן לא ניתן לתת תשובה `על הדקה`. יש ראיות לפיהן נמצא זרע חי בחצוצרה עד 72 שעות לאחר פליטתו באיזור צואר הרחם. לא ממש ידוע עד כמה נשמרת יכולת הפריה בשלב זה. יש גם עדויות של הריון כתוצאה מיחסים שקויימו עד 5 ימים לפני הביוץ.
הפרשה צהובה (או כל צבע אחר) לא מוכיחה או שוללת הריון.
בברכה ד"ר אבי צפריר  
האם הופעת גושים לבנים בתחתונים וגם בשרותים לאחר הטלת שתן לאחר החדרת קרינון מקובלת? האם אפשר להסיק שרב החומר אינו נקלט ברחם? 
שלום,
הגושים הלבנים הם כנראה הג`ל שנקרש קצת. לדעתי זו תופעה די שכיחה בשימוש בג`ל הזה ואין להסיק שלא נקלט מספיק חומר. גם בשימוש בנרות וגינליים פעמים רבות חלק מהחומר `נוזל` החוצה.
בברכה ד"ר צפריר אבי  
אחרי החזרת מוקפאים, תמיכה לוטאלית של 2500 פרגניל ביום ההחזרה וכל 3 ימים מאז - 4 פעמים בסה"כ. זריקה אחרונה 5 ימים לפני בדיקת הדם שבוצעה היום -14 יום אחרי ההחזרה כמקובל. בטא גבולית - 34 . ממה שקראתי על הפרגניל, זמן תגובה מההזרקה כ-20 שעות ו-half-live לאלימנציה 33 שעות. בחשבון פשוט שלי (שיתכן כמובן והוא שגוי..) אחרי כ-4 ימים אמור הגוף להיות נקי מהפרגניל. בדיקת בטא נוספת נקבעה לעוד יומיים, האם יש מקום לתקווה? האם נכונה ה"שמועה" שמדברת על ערכי בטא נמוכים יותר מהרגיל בתחילת הריון של החזרת מוקפאים? 
אני חושב שזו יכולה להיות עדיין השפעה של הפרגניל. נראה לי שאין מנוס אלא לקחת נשימה ולחכות עוד מספר ימים כדי לקבל תשובה אמינה במקום להסתבך בחישובים האלה.
בהצלחה ד"ר צפריר אבי
שלום רב
אני כשנתיים לאחר טיפולים כימותרפיים בסרטן האשך כולל כריתת אשך שמאל . הוקפא זרע בספירה נמוכה מאד ואנו לקראת טיפול ו-IVF . רמת הfsh אצלי 27 (לא בטווח התקין). האם יש אפשרות להשפיע על כך ובכך אולי לגרום לייצור זרע ? האם יש בכל זאת סיכוי למצוא זרע בביופסיה של אשך ימין שיהיה טוב יותר מהקפואים?
ושאלה אחרונה - האם ניתן להשביח זרע שהופשר?
תודה על העזרה! 
 
שלום רב,
אין אפשרות תרופתית שהוכחה כמשפרת את הסיכוי ללידה במצבים של ליקוי בייצור הזרע כפי שקיים אצלך, אבל הסיכוי להפריות גבוה מאוד בטיפולי IVF גם כשהוקפא זרע באיכות נמוכה מאד. גם כשלא הוקפא זרע – או שלא ניתן להשתמש בו, יש כ 50% סיכוי למצוא זרע בביופסיה של האשך גם לאחר טיפול כימותרפי. אם הוקפא זרע לפני לא צפוי שהזרע האשכי יהיה טוב יותר, במיוחד לאחר הטיפול הכימותרפי וה FSH הגבוה. לא ניתן להשביח את הזרע שהופשר, וכאמור, בדרך כלל אין שום צורך.
בהצלחה, הסיכויים להצלחה טובים.
בברכה ד"ר צפריר אבי  
האם נטילת ציפרלקס משפיעה על איכות וכמות הזרע? אני יודע שאין הרבה מאמרים ומחקרים בנושא. כמו כן אני יודע כי קיימת השפעה על רמת הליבידו, אך לא מצאתי איזכורים לגבי רמת ונתוני הזרע עצמו. נתקלתי במיקרים בהם קיימת בעיה של אי פריון זכרי על רקע לא ידוע בהם הגבר נוטל ציפרלקס. האם ייתכן קשר והשפעה עקב נטילת התרופה? 
שלום
גם אני לא מצאתי מידע בנוגע להשפעות של ציפרלקס וחבריו לקבוצת התרופות על ייצור הזרע. מרבית המקרים של ליקוי בייצור הזרע הם על רקע שאינו ידוע, ולכן הצירוף של הליקוי הנ"ל ונטילת ציפרלקס – שני אירועים שכיחים יחסית כשלעצמם – אינו מצביע על קשר סיבה-מסובב וככל הידוע כיום מדובר באסוסיאציה בלבד.
בברכה ד"ר אבי צפריר  
אני בת 28 אם לשני ילדים. קבלתי וסת ב1.11.06 המחזור כל 22יום. האם יכול להיות שאני בהריון ומתי אפשר לגלות זאת בבדיקה הכי מוקדם? לאחרונה היתי באירוע ושתיתי בירה. האם זה יכול להשפיע על עובר?
שלום רב,
היום השמיני מהוסת, כלומר בערך בתשעה בחודש. כך שבדיקת הריון היא רלוונטית החל מה 23, פלוס/מינוס. שתיה של אלכוהול בכמות מעטה לעיתים רחוקות לא פוגעת בעובר. תיאורטית ייתכן שאת בהריון אך ניתן לדעת זאת רק כשבועיים לאחר הביוץ. אם מחזור הוסת שלך הוא סדיר ובן 22 ימים כל חודש, אז כנראה הביוץ הוא סביב.
ד"ר צפריר  
ביצעתי את הבדיקה ביום הרביעי של המחזור, אני בת 31
TSH;2.95
PROLACTINE- 293
LH - 7.5
FSH - 6.4
ESTRADIOL [E2] - קטן מ 200
PROGESTERONE - 2.2
TESTOSTERONE - 3.1
DHEA S - 4.49
האם הערכים תקינים? מה אומר שהטסטוסטרון גבוה מהנורמה?
האם זה משפיע על הביוץ?
המחזור לא סדיר - לקחתי 10 שנים גלולות , הרופא עשה אולטרסאונד וגינלי ואמר כי יש לי שחלות פולצטיות.
אשמח לתגובה בהקדם. 
 
רמות ההורמונים שנבדקו תקינות ,למעט רמת הטסטוסטרון שהיא מעט גבוהה (הגבול העליון של הנורמה הוא 3nmol/L).
לעיתים קרובות רמות טסטוסטרון גבוהות קשורות למחזור לא סדיר, ביוץ לא סדיר ומבנה של שחלות פוליציסטיות, כפי שאובחן אצלך. הצרוף הזה נקרא תסמונת השחלה הפוליציסטית.  
שלום, אני בת 29 , מנסים כ- שנה להקלט, כל הבדיקות תקינות (צילום רחם, ביוץ ובדיקת זרע -כ50%-בתנועה). לפני עברתי 2 הפלות יזומות מבן זוג אחר. השאלה שלי איזה בדיקות נוספות לדעתך אנו צריכים לעשות על מנת לברר בעיה בפוריות במקרה שלנו? לאחר לקיחת איאקלומין במשך חודשיים לא הושג הריון. מה לדעתך השלב הבא בטיפול?
תודה. 
 
בהנחה שאכן כל הבדיקות תקינות כפי שאת כותבת, מדובר במה שמכונה "אי פריון בלתי מוסבר" או "אי פריון מסיבה בלתי ידועה". כלומר, איננו יודעים מה הסיבה לכך שאת עדיין לא בהריון. מאד יתכן שהכל בסדר ותהרי בקרוב, כי מדובר בסך הכל בשנה בלבד של נסיונות להרות.
הטיפול ב"אי פריון בלתי מוסבר" הוא בד"כ הגברת הביוץ בשילוב הזרקת זרע לרחם.
בהצלחה!
דר` טליה אלדר-גבע  
שלום אני בת 25 לפני 3 שנים תרמתי ביצית בביה"ח פרטי יהודי בניו יורק. אני מעוניינת אולי לתרום בשנית אך לא לפני שאני אשמע על הסכנות שבעיניין.תודה מראש. 
אני מלא הערכה על רצונך לתרום , אבל החוק היום במדינת ישראל מאשר תרומת ביצית רק לנשים שהן בעצמן נמצאות בטיפולי פוריות, כך שאין לך שום יכולת לתרום. בקרוב אולי ישונה החוק ואז אני בטוח כי במקום בו תתרמי תקבלי הסבר מפורט על משמעות התרומה.
בברכה ד"ר סוירסקי רן
top
בת 26 עם תינוק בן 10 חודשים. לפני כן הייתה לי הפלה עקב אי התפתחות ועברתי גרידה. לאחר הלידה הייתה לי עוד הפלה שהייתה בדימום ונפלה לבד ממש בהתחלה שבוע 4+. מחזור אחרון 09\24 לפני כשבוע כבר גיליתי שאני בהריון. אתמול לאחר מתן שתן גיליתי באסלה מעיין חתיכה מאוד מאוד קטנה בצבע שחור. האם ייתכן שזה הפלה? אפשר להפיל בלי לדמם? יש לציין כי אין לי כלל כאבים או הפרשות ורודות או דמיות. האם יכול להיות שזה כתוצאה מההשתרשות? ועד מתי לחכות לבדיקת אולטראסאונד כדי לוודא תקינות, בהנחה שאין דימומים. תודה.
נשים רבות מדממות בהריון 22% , ורובן יסתיימו בתינוק בריא, אבל בהחלט יש להיבדק על ידי רופא נשים מטפל , ואולי בדיקת BHCG (הורמון ההריון) כמותי בדם.
בהצלחה ד"ר סוירסקי רן  
שלום רב,
טופלתי החודש בגונל f ובאוביטרל (שניתן לאחר זיהוי זקיק בגודל 22 ועובי רירית 15). לאחר 10 ימים קבלתי כאבי בטן עזים וזוהו ציסטות בשחלות. נאמר לי שעל פי הבדיקות דם ושתן יתכן שאני בהריון וכמו כן יתכן שראו משהו זעיר באולטראסאונד שנראה כמו שקיק הריון.
האם יתכן שבשל זה כבר יזוהה הריון?
נאמר לי שהופעת הציסטות גם היא יכולה להעיד על התחלת הריון. האם נכון הדבר?
  
קצת מוקדם 10 ימים לאחר הזרעה, החזרה אבל בדיקת דם 14 יום לאחר תפתור את הדילמה. בכל מקרה בהצלחה.
בברכה ד"ר סוירסקי רן  
שלום, אני מתעניינת לגבי רמות LH בזמן ביוץ. ביום ה-12 למחזור היתה לי רמת LH של 5.1. ביום ה-15 הרמה היתה 5.6 והזקיקים עדיין היו קטנים. ביום ה-18 היו זקיקים בגודל 15 ו-19 אך רמת הLH ירדה ל- 3.2. ביום ה-19 קיבלתי זריקת אוביטרל וביום ה-20 עברתי הזרעה שלא הצליחה. שאלתי היא מה אמורה להיות רמת ה-LH ומה אמור להיות גודל הזקיקים וכן מה קובע יותר את זמן הביוץ וההזרעה? בנוסף, מתי נכון לתת את האוביטרל? תודה רבה  
רמת LH לפני ביוץ משתנה בין אישה לאישה כאשר החשיבות היא לא ברמה אבסולוטית, אלא בקפיצה של הרמה לפני ביוץ יחסית לממצוא של אותה אישה, מתן האוביטרל ניתן לא לפי ה LH (מכוון שאוביטרל מחכה את פעולת ה LH ויוצר ביוץ), הוא ינתן לפי גודל זקיקים והגודל הוא תלוי סוג טיפול , בהנחה שטופלת בגונדוטרופינים , סביב גודל זקיק מוביל של 20 מ"מ - כך שקיבלת טיפול מקובל בהחלט.
בברכה ד"ר סוירסקי רן  
כמה זמן לאחר החזרת עוברים אפשר לקיים יחסי מין? האחות בביה"ח המליצה על 12 יום, ובדף רשום 5 ימים. מהו הזמן הרצוי אם כן?  
12-14 יום.
בברכה ד"ר סוירסקי רן
שלום אני בת 17 וחצי. עברתי גרידה לפני כ-5 חודשים מסיבה לא ברורה, הייתי בשבוע 13 והעובר הפסיק להתפתח. רציתי לדעת האם יש סיכוי שכך יקרה בעתיד, וגם אם יש קליטה מהירה עדיין אחרי 5 חודשים כדאי להיכנס להריון שוב ??? אשמח לתשובה.  
רוב הסיכויים שההריון הבא יהיה תקין לחלוטין, ואין מניעה לנסות להרות שוב .
בהצלחה ד"ר סוירסקי רן  
אני כרגע בהריון לאחר 12 מחזורי IVF, בשבוע 7, אני נמצאת בבית משום שיש לי גירוי יתר בשחלות, מתחילת ההריון יש לי הפרשה מעטה בגוון שקוף-ירוק-חום. מעבר לזה אני לא מרגישה כלום, שום תופעה של הריון או של גירוי יתר, אין לי שום כאבים. האם עלי להיות מודאגת מההפרשה הזו?
בעבר היו לי שני הריונות האחד בלי דופק והשני מחוץ לרחם, הפעם ראו דופק אבל אני מאוד חוששת שבאמת הכל יהיה תקין ושמשהו לא ישתבש פתאום. תודה מראש על תשובתך.  
אני לא הייתי דואג אבל בהחלט הייתי פונה לרופא נשים שיבדוק את ההפרשה בכדי לשלול BACTERIAL VAGINOSIS (זיהום קל של הנרתיק עם פתרון פשוט של נרות).
לגבי החששות: אני בהחלט מבין את המתח והחשש, בעיקר לאחר 12 מחזורים, אבל אני חושב שהריון בשבוע 7 שמתקדם טוב, ונצפה בו דופק, רוב הסיכויים שיסתיים בחדר לידה עם תינוק.
המון בהצלחה ומזל , ד"ר רן סוירסקי  
שלום רב,
טופלתי בגונל F, צטרוטייד ואוביטרל.
לפני 14 יום שאיבה ויומיים לאחר מכן החזרה של שתי ביציות (בדרגה A) בשיטת ICSI.
תמיכה מאז ע"י אנדומטרין ואתמול הוחלף לקרינון.
אין לי ממש סבלנות לחכות עד לבדיקת הדם ולכן עשיתי בדיקה ביתית שנתנה תשובה שלילית.
האם זוהי תשובה אמינה או שבדיקה ביתית בשלב זה עדיין לא מאבחנת הריון?
תודה רבה מראש. 
 
הצרה עם חוסר סבלנות היא אי וודאות. אני ממליץ לבצע בדיקת דם 14 יום לאחר החזרה שתתן תשובה מוסמכת.
בהצלחה ד"ר סוירסקי רן  
אני בת 28 חולה אונקולוגית לשעבר ( לפני כ-9 שנים)נשואה זה כשנה ללא ילדים. בעקבות בדיקות שעשיתי נראה שיש לי FSH גבוה כ - 39. הרופא המטפל טוען שכנראה הכימותרפיה פגעה בביציות, התחלתי טיפולים וקיבלתי מונוגן והתפתח רק זקיק אחד טוב ולכן הפנו אותי להזרעה ולא להפריה חוץ גופית. עברתי 2 הזרעות ללא הצלחה, וכעת משניסיתי ללא טיפול בבדיקה ההורמונלית קיבלתי FSH תקין של 9. עשינו מעקב אחר הביוץ ואכן היה ביוץ אך מוקדם לאחר 9 ימים מקבלת המחזור, ניסנו הזרעה ואני מקווה שיהיה בסדר....
הרופא תמיד נראה שלילי וטוען שגם אם הבדיקה חיובית עדיין הביוץ המוקדם רק מחזק את טענתו וכמות הביציות שלי קטנה והסיכויים קטנים... אני הייתי בלחץ רב לאחרונה שלדעתי השפיעה על הבדיקות, אך הרופא שלל טענה זו ואמר שאין ללחץ השפעה על הבדיקות... אני נורא מבולבלת, אשמח לשמוע דיעה על מקרה זה ועל פתרון כזה או אחר.
בתודה מראש. 
 
לצערי אני נאלץ להסכים עם הרופא המטפל שלך, FSH 39 הוא מאוד גבוה (בהנחה שנלקח ביום 2-3 של המחזור) ומעיד על רזרבה שחלתית מאוד נמוכה. הערך נוטה לפלקטואציות ואף יתכנו ביוצים ספונטאנים ספוראדים, אולם הכלל הוא אי פוריות על בסיס רזרבה שחלתית, העובדה שבמחזור טיפול בו אני משער ניתן הגירוי המקסימלי לא הניב יותר מזקיק אחד מחזקת את העובדה.
במקרה כזה לאחר מספר כישלונות יש לשקול תרומת ביצית.
בהצלחה בהמשך ד"ר סוירסקי רן  
אני מטופלת רק באוביטרל.
האם זה טיפול מקובל?
מהו גודל הזקיק הנכון להביצוע הזריקה?
רופא אחד אמר לי 14 ורופא אחר 18 - האם יש בכלל תיאוריה מקובלת בנושא? 
 
אוביטרל בלבד הוא טיפול מקובל במתזמן ביוץ , לרוב ניתן סביב זקיקי של 16 מ"מ.
בברכה ד"ר סוירסקי רן  
שלום!
המחזור האחרון שלי היה ב - 3/09 התחלתי טיפול הורמונלי- זריקות מונוגון +אוביטרל
היו שני זקיקים יפים...
היום ביצעתי בדיקת דם (3/10) להלן התוצאות:
HCC- <7MIU/ML
איסטרדיאול - 125 PG/ML
פרוגסטרון - 3.00 NG/ML
1. מה אומרים ערכים אלו?
2. מהם הערכים ה"תקינים" שצריכים להיות אשר מעידים על תחילתו של הריון.
לתשובתכם אודה,
גמר חתימה טובה ותודה 
 
בהנחה שבדיקת הדם בוצעה כשבועיים לאחר זריקת האוביטרל, ו HCC=HCG לצערי לא מדובר בהריון , רמת ה HCG צריכה לנוע סביב 100 ביום האיחור.
בהצלחה בניסיון הבא ד"ר סוירסקי
בוקר טוב,
ברצוני לדעת מדוע מומלץ לחכות שני מחזורים אחרי גרידה, לפני שמנסים להיכנס להריון? האם ההמתנה היא אשר אמורה למנוע הפלה חוזרת, או הביוצים? האם רירית הרחם חוזרת למצב תקין רק אחרי שני מחזורים? אשמח לקבל תשובה.
ההמלצה להמתין מחזור אחד לאחר גרדה מבוססת על עבודה היסטורית שהראתה אחוז הפלות יותר גבוה בכניסה מידית להריון, יש כאלו שמערערים על נכונות הקביעה הזו.
הסיבה?? יתכן רגנרציה לא תקינה של אנדומטריום, אבל זו רק השערה.
בברכה ד"ר סוירסקי רן  
שלום רב,
אני בת 30 , אם לילד בן 3 (הריון ולידה תקינים).
ב- 8.6 עברתי גרידא בשבוע 8, מאחר ולא נצפה דופק. נתבקשתי לחכות שני מחזורים, לפני כניסתי להריון הבא. כתשעה שבועות לאחר הגרידא עדיין לא קיבלתי מחזור, ואז נטלתי פרימולוט-נור בהוראת רופאת הנשים שלי - קיבלתי את המחזור ב- 12.8 . המחזור שלי מעולם לא היה סדיר (40-45 יום), אך עלי לציין כי בשני ההריונות ניקלטתי מיד עם הניסיון הראשון. אני עדיין מחכה למחזור השני, שממאן להגיע.
מדוע המחזור לא מגיע? האם זה נורמלי שלאחר גרידא המחזור מתעכב מהרגיל ? האם אכן רצוי לחכות לשני מחזורים לאחר גרידא, בכדי למנוע הפלה חוזרת? האם זה נורמלי מחזור של 50 יום? אני חסרת סבלנות לחלוטין, רוצה לעבור חוויה מתקנת. ההמתנה הארוכה מייאשת אותי מאוד, וכן נוטעת בי פחדים לגבי העתיד לבוא. האם יכול להיות שאני לא אקבל מחזור בגלל הגרידא? אשמח לקבל תשובה, אני פשוט מיואשת!
נורמלי שמחזור יתאחר לאחר גרידה, מחזור של מעל 35 יום מוגדר כאוליגומנוראה ויתכנו לכך סיבות רבות ויש לשקול ברור הורמנלי. במידה והרית בקלות רוב הסיכויים שגם בעתיד הקליטה תהיה קלה ולכן אני לא ראה סיבה לחששות. כפי שכבר ציינתי הסיכוי שגרדה שנערכת במקום מסודר תוך הקפדה על הכללים תפגע בפוריות היא אפסית.
בהצלה ד"ר סוירסקי רן
שלום רב,
התחלתי אתמול זריקות גונל F במינון 150 ורציתי לדעת האם לדעתכם מותר לצום? השאלה בעצם לגבי נוזלים ולא לגבי מזון, האם ניתן לצום לחלוטין ללא נוזלים בזמן הזריקות (אני גם נוטלת סינרל פעמיים ביום).
אשמח לתשובה מהירה.
חשוב לשתות במהלך הטיפול.
בברכה ד"ר סוירסקי רן
שלום! עברתי הפריה ראשונה ביום ד 13.8.06שאיבה וביום 16.8.06 שבת-החזרה. כעבור 8 ימים החלו כתמים חומים וביום שלישי-רביעי-חמישי האחרון דימום כמו וסת. ביום ה 28.9.06 ערכתי בדיקת דם ערך HCG היה 20. מה פירוש הדבר? מה הסיכוי שזה יחזיק מעמד? הדימומים נחלשו מעט אך אני די במתח.... אודה לתשובתך!
לצערי BHCG של 20 מעל לחודש לאחר החזרה מעידה כי ההיריון אינו תקין , הייתי חוזר על ה BHCG ומצפה לירידתו עד לרמת 0 ופונה לרופא מטפל למחזור נוסף.
בהצלחה בהמשך ד"ר סוירסקי רן  
שלום למומחה!
אני בת 29. בגילאים 25 ו-20 עברתי גרידות להפסקת הריון (מסיבה אישית). אני ובעלי מנסים כשנה להקלט אך לא מצליחים. בדיקות הורמונליות וזרע תקינות. ביוץ מתרחש ביום 16 למחזור בדיוק. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם יכולה להיות בעיה בביציות למרות שכבר היו לי הריונות? אילו סיבות לחוסר פוריות אני יכולה לשלול עכב בעיה שהיא לא מולדת?
מודה מראש ומאוד מודאגת. 
 
לפי תיאורך מדובר באי פוריות מסיבה לא ידועה , מצב המאפיין כ20%-15 מהזוגות הלא פוריים. הייתי מנסה להתחיל בטיפולי פוריות הכוללים הזרעות, ואולי גם להוסיף ברור חלל רחם (צלום או היסטרוסקופיה).
בהצלחה ד"ר סוירסקי רן  
שלום רב, אני אמורה לנסוע לדרום כלומר לפחות 4-5 שעות בדרכים. האם מותר להחזיק גונל עם קרחון כל כך הרבה זמן מחוץ למקרר? מה מקסימום הזמן שמותר בעונה זו שעדיין חם בחוץ? כמובן עם קרחון צמוד. תודה רבה. 
GONAL-F אינו דורש החזקה בקרור, יש להקפיד שלא יקפא.
בברכה ד"ר סוירסקי רן  
שלום לרופאים, אני בת 29. לפני שנתיים התחלתי טיפולים של גונל F וקיום יחסי מין, ללא כל תוצאה של הריון. לאחר חצי שנה עברנו אני ובעלי לגור בארה"ב וכאן התחלתי טיפולי הזרעות שלאחר הזרעה שניה נכנסתי להריון שהסתיים בשבוע ה- 8 הריון תאומים ועברתי גרידה. אחרי חודש התחלתי עוד סדרה של טיפולים ונכנסתי להריון תקין בשבוע ה- 21 היתה לי ירידת מים הגעתי לבית החולים עם חשד לירידת מים אחרי יומיים בבית החולים ואחרי המון בדיקות גילו שיש לי חיידק סאקפטוקוקוס מסוג ב` והועברתי לחדר לידה ללידה מוקדמת של ילדה תקינה לחלוטין. הילדה נפטרה אחרי 3 דקות מהלידה.
כיום כ- 3 חודשים מהלידה שלי עברתי ב- 16 לאוגוסט עוד הזרעה. מה ההמלצה להריון הזה? אמרו לי שאני צריכה בשבוע ה- 10 להריון לעבור ניתוח תפירת צוואר הרחם מכיוון שהסוגרים שלי לא אוטמים טוב ובגלל זה היתה לי ירידת מים .
מה אני צריכה לעשות בקשר לחיידק שיש לי?
האם אני צריכה שכיבה במיטה לאורך כל ההריון, כי זה מה שנאמר לי כאן שאני אצטרך להיות במנוחה במיטה רוב היום או כל היום...
  
לפי שאלתך אני מניח שאת בהריון אז דבר ראשון מזל טוב.
לגבי תפר צווארי- לפי ההיסטוריה שלך לא מתוארת אי ספיקה צווארית ולכן על פניו אין הוירה ברורה לתפר צווארי עם כי יתכן ונעשו בדיקות אחרות אליהן אני לא מודע ויש להתייעץ עם רופא גניקולוג מטפל.
לגבי החיידק GBS, כנראה תקבלי במהלך הלידה AB שתפתור את הבעיה.
בהצלחה והריון שקט ד"ר סוירסקי רן  
שלום,
אני לוקחת איקקלומין ואוביטרל .ווסת אחרון 17/8 זריקת אוביטרל 4/9 קיום יחסי מין 24 שעות לאחר הזריקה ולאחר מכן 12 שעות פעם נוספת.
20/9 ביצעתי 2 בדיקות בתיות שהראו לי 2 פסים שהפס השני חלש . היום ביצעתי בדיקת דם שהבטא 10.
התוצאה נמוכה כי :אין הריון ?ישנו הריון ?אבל אולי לא תקין, או לאור הביוץ שהתבצע התוצאה הגיונית לזמן? 
 
לצערי כנראה לא מדובר בהריון , הייתי חוזר על בדיקת BHCG בעוד מספר ימים כדי לראות שהיא = 0 ( במידה ולא יש לפנות לרופא מטפל) וחוזר לרופא מטפל בכדי להתקדם בטיפול.
בהצלחה ד"ר סוירסקי רן
עברתי הפריה לפני כחודש, ההפריה לא נקלטה, שאבו לי 18 ביציות שמתוכן 14 ביציות טובות, הופרו לי 9 עוברים, לא ניתן היה להקפיא אף אחד, כי הם לא יתפתחו. מה הסיבה? האם יכול להיות שהביציות שלי לא טובות? כיצד ניתן לבדוק את הביציות? האם כשיש בעיה באיכות הביציות יש טיפול לזה? מה ניתן לעשות? 
יש שיטות מסוימות לבדיקת איכות ביציות כאשר הסתכלות על צורתן המורפולוגית היא אחת מהן .
לא הייתי מסיק לגבי איכות ביציות על סמך מחזור טיפול אחד, ויתכן שבמחזור נוסף עם סוג גירוי /דיכוי אחר התוצאה תהייה שונה.
בהצלחה ד"ר סוירסקי רן  
שלום. אני בן 30. לפני חצי שנה נמצאה אצלי וריקוצלה חלשה (ללא היפוך). נתוני בדיקת הזרע שעשיתי היו סבירים חוץ מהמורפולוגיה שהיתה 8% (בשתי הבדיקות). אחרי חצי שנה עשיתי עוד בדיקה אחת והמצב התדרדר משמעותית - 5% מורפולוגיהת 8 מיליון ריכוז (לעומת 70 ו-100 מיליון לפני חצי שנה). כושר תנועה של 30%, 37%. חיוניות אחרי שעה 88% ואחרי 4 שעות40%. הכיצד התדרדר כך? האם ניתוח וריקוצלה הוא בבחינת דחוף? האם להקפיא זרע או שזה כבר מאוחר. יש לציין שאין כוונה כעת להביא ילדים לעולם.
בתודה 
 
יש סיבות שונות לשוני בן הבדיקות כאשר אחת מהן היא שוני בין מעבדות, תקופת המנעות ולא הייתי מסיק על הדרדרות לאחר בדיקה בודדת.
לגבי ניתוח ווריקוצלה, מדובר בנושא עם דעות מנוגדות בספרות, לגבי יעילותו , והייתי מתייעץ על כך עם רופא אורולוג/גניקולוג.
כמו כן למעשה יתכן שגם בנתוני זרע אלו יהיה הריון ועד שלא נעשה ניסיון לתקופה מסוימת, לא הייתי נוקט בצעדים דרסטיים.
בהצלחה ד"ר סוירסקי רן  
כמה ימים לאחר מתן אוביטרל ניתן לעשות בדיקת דם כמותי של HCG בטא בלי לחשוש כי התשובה שגויה? 
שבועיים לאחר החזרת עוברים ניתן לבדוק BHCG ללא חשש להטיה.
ד"ר סבירסקי  
לאחר קיום יחסי מין עם אישתי, שמתי לב כי בנוזל הזרע שלי יש הפרשות חומות. אני יודע בוודאות שזה לא ממנה מאחר ולא הייתה חדירה. ממה זה נובע? 
כנראה מדובר בדם בנוזל הזרע, ויש לפנות לבדיקה אורולוגית.
בברכה ד"ר סוירסקי רן  
שלום ובוקר טוב,
אני נמצאת בטיפולי פוריות מזה שנתיים, עברתי חמישה טיפולים מהם שלושה היו החזרת מוקפאים, כאשר בשני הטיפולים האחרונים נכנסתי להריון והיתה הפלה בשבוע החמישי ובשבוע השביעי וחצי(נראה דופק). אני ובעלי עשינו בדיקת קריוטיפ - יצאה תקינה אצל שנינו, בנוסף אצל בעלי במשפחה קיימת בעיה של קרישיות יתר לכן ביצענו גם אנחנו בדיקה, ידוע לי שההריון מושפע רק אם לי יש את הבעייה, תוצאות בציקת הדם היו תקינות למעט בדיקת ה PT-INR שגם אצלי וגם אצל בעלי היתה מתחת לנורמה,שנעה בין 2-3.5, אצלנו הערך הוא 1. האים יש לכך השפעה על ההריון, כלומר ההפלות.מה עוד כדאי לבדוק בהתחשב בעובדה שההפלות היו בתחילת ההריון??? אציין כי ביצעתי גם בדיקת חלבונים, כפי שהסבירו לי זהו שלב היוורות השלייה ולכן רצו לבדוק אם הגוף שלי מתנגד לשלב זה , הבדיקה יצאה תקינה.
עוד שאלה אחת קטנה, כדי להחיק את ההריון אני מקבלת זריקות ג`סטון, היות ואני לא מסתדרת עם הנרות, בתחילה קיבלתי מינון של 50 ואחר כך עלינו ל100, האם זו תמיכה טובה, אציין שערכי הפרוגסטרון בזמן שהיתי בהריון החלו ב30 ועלו עד 100, אז זהו זה... תודה רבה רבה רבה,חג שמח , שני
  
.א. ערך INR נורמלי נע סביב 1 כך ששניכם בנורמה.
ב. התמיכה הלוטאלית על ידי פרוגסטרון מצוינת ומקובלת
בהצלחה וחג שמח.
ד"ר סבירסקי
top
אני נשואה 8 שנים, ללא ילדים, עברתי 12 טיפולי IVF שבמהלכם הושג פעמים הריון, פעם אחת ללא דופק ופעם שניה הריון מחוץ לרחם, אתמול עשיתי בדיקת דם 7 ימים לאחר החזרת העוברים (הוחזרו 3 עוברים), ויצאו לי תוצאות מוזרות E2=4163, ופרוגסטרון 636, בעבר רמת הפרוגסטרון אצלי נעה בין 50 - ל - 100, וכשהיה הריון היה 111, ובהריון מחוץ לרחם היה 58. האם עלי להסיק מכך שיש סיכוי גבוה שאני בהריון, או שאולי משהו לא בסדר. בבייה"ח הרופא המטפל אמר שאלו תוצאות מצויינות, אך אולי יש חשש לגירוי יתר בשחלות, אני מרגישה מצויין ללא שום תופעות. אודה לכם על חוות דעת נוספת והתייחסותכם המהירה. תודה!!!
כל עוד את ללא כאבי בטן, מקפידה לשתות , נותנת שתן בהיר ללא הקאות ושלשולים המצב מצוין , כול הנ"ל יכולים להעיד על גירוי יתר ואם הם מופיעים יש לפנות למיון. בכול מקרה הייתי פשוט ממתין לתוצאות ה BHCG בדם שהיא אכן התשובה הסופית לגבי הריון.
ד"ר סבירסקי
שלום למומחים. שאלתי היא כזו: אם קיבלתי אוביטרל לתזמון הביוץ ב3/9 וביומיים העוקבים עברתי 2 טיפולי הזרעות ובבדיקת הריון-בשתן-ביתית התקבלה היום תשובה שלילית...האם סופית בהחלט? או שיכול להיות שערכתי את הבדיקה מוקדם מידיי ? {עברו רק 9 ימים ממועד ההזרעה הראשונה} האם יש סיכוי לקבל תשובה חיובית ביום ה14 או מאוחר יותר? תודה על המענה.
כן יש סיכוי ויש לחזור על הבדיקה.
בהצלחה. ד"ר סוירסקי רן   
אני יוצאת לטיול בעוד חודש
ואני אמורה לקבל את המחזור בעוד כחודש
האם ניתן לקחת גלולות פרימולוט נור לפרק זמן קצר ואז המחזור יוקדם?
מה תופעות הלוואי שעלולות להיווצר 
 
יתן לקחת פרימולוט ולקצר מחזור , במידה ואת משתמשת בגלולות הכי פשוט יהיה פשוט להמשיכן ללא הפסקה.
מבחינת תופעות לואי אין תופעות רציניות, יתכן מעט דמם לא סדיר.
בכול מקרה יש לזכור כי הטיפול הנ"ל לא מגן מהריון
טיול נעים
ד"ר סוירסקי  
שלום,
רציתי לדעת האם מותר לקחת אוביטרל וצטרוטייד ביחד או מה ההשפעות על לקיחת צטרוטייד יממה לאחר לקיחת אוביטרל? 
 
לא ברור לי באיזה פרוטוקול נוטלים אוביטרל (שאמור לגרום לביוץ ) ואחריו צטרוטיד שמונע ביוץ , אני לא מכיר , ולא נראה לי שיש הגיון פיזיולוגי בסדר הנ"ל, במידה והדבר ארע בטעות, יש לדווח לרופא מטפל ולנהוג לפי עצתו.
בהצלחה ד"ר סוירסקי רן
אני נשואה 6 שנים ועדין לא הצלחתי להרות. אני מטופלת אצל רופא ממוחה לפריון, עברתי אצלו בין 8-12 הזרעות ולא הצליחו, עברתי 7 טיפולי הפריה וגם הם לא הצליחו. הבעיה נמצאה בביציות שלי, מה ניתן לעשות ? אני לא רוצה לשמוע על תרומה או אימוץ. הרופא המליץ שלא כדאי לעבור עוד IVF. האם יש לכם תשובה אחרת?
תודה. 
 
לאור המידע שנתת אין בידי לתת לך כל תשובה, במידה ואת לא מסופקת מהייעוץ שניתן לך על ידי רופא מטפל אני ממליץ לך לפנות בצורה מסודרת עם כל המידע שנאסף לחוות דעת נוספת.
בברכה ד"ר רן סוירסקי  
בוקר טוב
שלשום הייתי בבדיקת מעקב ראשונה להריון. לפי המחזור הייתי אמורה להיות בשבוע 7 וחצי בערך, אבל לפי בדיקות ביוץ משני סוגים והיכרות עם המחזור שלי שהוא ארוך (37 עד 50 יום), הביוץ למעשה היה כ 17 יום לפני הבדיקה. דקות ספורות לפני הבדיקה הופיעה אצלי הכתמה קלה, בצבע חום בהיר. באולטרסאונד הרופא ראה עובר קטן מאד, אמר שאינו מתפתח בהתאם לשבוע 7 וחצי, וכי בצירוף עם הדימום נראה שאני בדרך להפלה או להריון מחוץ לרחם. הוא חיפש הרבה זמן, מתוך ציפיה למצוא שק ודופק, והחיפוש היה כואב, בעיקר באזור השחלה / חצוצרה, שם חיפש הריון חוץ רחמי. מאז הבדיקה אני לא מרגישה אף אחד מהסימפטומים ההריוניים שהרגשתי לפני כן (בחילות, חולשה, גודש בשדיים), אך כן ממשיך לכאוב לי באזור השחלה. יש עדיין טיפ טיפה הכתמה חומה בהירה. השאלות שלי:
1. האם ייתכן, לפי הביוץ, שההכתמה קשורה להשתרשות, וכי גודל העובר אינו מעיד בהכרח על חוסר התפתחות? הופניתי לספירת ושקיעת דם אך לא ל HCG, האם יש טעם לבקש HCG?
2. אם כן, כמה זמן ההכתמה הזו אמורה להמשיך באופן נורמלי?
3. כיצד אוכל לדעת האם הכאב שיש לי כעת, שאינו בתוך הרחם, הוא הד של הבדיקה או תסמין של הריון חוץ רחמי? והאם יש תסמינים נוספים שמעידים על מצב כזה ושעליי להיות ערה להם?
4. האם ייתכן שעצם הבדיקה הפריעה למהלך ההשתרשות, שכנראה תוזמן ממש למהלכה, והאם זו יכולה להיות הסיבה לכך שנעלמו לי הסימפטומים ההריוניים?
רב תודות. 
 
כל השאלה מאוד לא ברורה לי. אני אנסה לענות ואקווה שתבואי על סיפוקך:
א. דמום בהריון יכול להיות גם בהריון תקין אבל הוא יכול גם להעיד על הריון לא תקין ובהחלט יש לעקוב אחריו (לרוב ב US).
ב. במידה והרופא ראה עובר או שק הריון בתוך הרחם אזי כמעט בוודאות (למעט מקרים סופר נדירים בהם יש תאומים אחד בפנים ואחד בחוץ ), הרי מדובר בהריון תוך רחמי והמעקב היחידי הדרוש הוא US בכדי לראות באים ההריון מתפתח תקין (הופעת דופק).
ג. במידה ולא נצפה שק הריון תוך רחמי יש להוסיף למעקב ה US גם BHCG ולראות עליה טובה שלה.
ד. בחשד להריון חוץ רחמי יש להיות רגישים לכאבי בטן, חולשה קיצונית ובמידה וחשים בהם יש לפנות מידית למיון.
בברכה ד"ר סוירסקי רן  
ערב טוב, לאחר שקניתי GONAL F 900 שמתי אותו בטעות במקפיא ל-3 שעות, האם ניתן להשתמש בו כעת? (החומר הפשיר תוך מספר דקות) אשמח לתגובה מהירה
תודה רבה. 
 
במידה והגונל-אף קפא אי אפשר להשתמש בו ויש להשיג מרשם חדש.
בברכה ד"ר רן סוירסקי 
בבקשה עזרה!!!
עברתי הזרעה ב- 3/8 נקלטתי להריון החודש הייתי אצל הרופא ב29/8 באולטרסאונד ראו שק הריון, שק חלמון ואמר התעוובות עובר.
אתמול הייתי אצל רופאת הנשים של קופ"ח עשתה לי אולטרסאונד ואמרה שראתה רק שק הריון גדול ויפה, לא ראתה שק חלמון ולא עובר.
מאוד מוטרדת מה עושים? מחכה שנתיים להריון. היתכן שלפני יומיים היה שק חלמון ועכשיו אין??? אני ממש בלחץ.
ישנן שתי אופציות: האחת כי מדובר בהריון צעיר לכן עדיין לא נראה קוטב עוברי ודופק, או שמדובר בהריון שלא מתפתח טוב. אני מבין את הלחץ אבל לצערי התשובה לשאלה תיפטר רק ב US הבא שאז אני מקווה יצפה דופק עוברי.
מחזיק לך אצבעות ד"ר סוירסקי רן  
שלום רב!
אני אם לילדה בת 3 ובשנות ה- 40 לחיי יותר נכון 42 ומחצה, וכבר שנה אנחנו מטופלים בפוריות. היום אני לאחר 12 שעות מההזרעה השנייה. יום אחר יום ואני רוצה לברר מדוע אני סובלת מכאבי בטן חזקים ושילשולים שהתחילו אחרי מתן האוביטרל. יש לציין שבסיבוב הקודם של אותו טיפול לא סבלתי כך, נאמר לי שיש לי שלושה זקיקים ואני רוצה לומר שאני סובלת מאנדומטריוזיס. מה זה אומר מבחינתי? אני מאוד רוצה ילד נוסף בבדיקות שנערכו לי (צילום רחם והיסטרוסקופיה) הכל היה תקין.
מה הסיכוי שלי להרות בגילי?
תודה רבה
ראשית, אני מקווה שלא חיכית לתשובתי ואם אכן היו כאבים עזים פנית למיון. יש סיבות רבות לכאבי בטן, יתכן והן לא קשורות לטיפול שעברת אבל יש להיבדק.
שנית, בקשר לסיכוי להרות בשנית קשה לי לתת תשובה ללא נתונים נוספים כגון איכות זרע, רמת , תגוFSH, תגובה לטיפולים קודמים.. וגם אז קשה לכמת. אני מציע לא לאבד תקווה ולהפנות את אותה שאלה לרופא מטפל שבידיו המידע הנ"ל.
בכל מקרה בהצלחה ד"ר סוירסקי רן
למומחים שלום,
ברצוני לדעת מהו השלב שכדאי לעבור מטיפול הורמונאלי לIVF? האם ישנם נהלים בעניין?
אודה לתשובתכם. 
 
לרוב בכדי לעבור לטיפול IVF ממומנים , דורשות קופות החולים מספר ניסיונות של טיפולים אחרים, אבל הדבר תלוי בגיל האישה, סיבות לאי פוריות ויש השתנות בין קופה לקופה. אני מציע לשאול רופא מטפל.
בברכה ד"ר רן סוירסקי  
אני אמורה לעבור הזרעה ביום שלישי בבוקר. ביום ראשון בבוקר עשיתי בדיקות דם, אסטרדיול, LH וכו`. באולטראסאונד יצא גודל 19. ע`פ נתונים אלו יעץ לי הרופא לקחת אוביטרל בערב, כלומר כ- 38 שעות לפני ההזרעה - 2 אמפולות בזריקה אחת.
שאלתי היא האם זה נכון, או שמא זה מוקדם מדי כיוון שחברתי קיבלה זריקה רק 12 שעות לפני ההזרעה? החשש שלי הוא שאולי הייתי צריכה להזריק אוביטרל ביום שני, האם זה הגיוני? מה טווח השעות ומהו הגודל או מהם טווחי ערכי הדם אסטרדיול בעיקר בו מומלץ להזריק את האוביטרל?
תודה מראש. 
 
טווח מתן ה HCG (אוביטרל , פרגניל....) משתנה בין אישה אחת לשניה כאשר זמן מתן הזריקה תלוי בגודל הזקיק, רמת ההורמונים והכרות הרופא את האישה, וזמן מתן של 38 שעות אכן נמצא בטווח (סביב 26-40 שעות).
בברכה ד"ר רן סוירסקי  
יש לי בת בת 14.5 עם דימות ויסתי ממושך למעלה משבועיים כל פעם. כמו כן המחזור שלה אינו סדיר.
שמענו שיש טיפול באמצעות אולטרה סאונד להסדרת המחזור. איפה אפשר לעשות טיפול כזה והאם הוא יעיל?
מה עוד ניתן לעשות?
תודה 
 
בתחילת קבלת מחזור עד שנה ויותר המחזורים לעתים אינם סדירים , וכבדים ללא כל הפרעה משמעותית אחרת . בכל מקרה אני ממליץ לפנות לבדיקת גינקולוג המתמחה בטיפול בנערות (בכדי לשלול בעיות אחרות).
לגבי טיפול ב US , לא מוכר לי שום טיפול בסונר להסדרת מחזור , הטיפול המקובל לאחר שנשללו בעיות אחרות לנערות להסדרת המחזור הוא גלולות.
בברכה ד"ר רן סוירסקי  
לד"ר שלום,
אני שלושה שבועות לאחר גרידה (הגרידה היתה בשבוע 11 עקב עובר בלי דופק). לפני יומיים היה לי חום גבוה 39 וכאבי בטן. פניתי למיון ונאמר לי שכנראה יש לי דלקת, נתנו לי זריקה וכדורים-דוקסילין-אנטיביוטיקה. החום ירד ל36:9 והכאבים ממשיכים לסרוגין. (רציתי להוסיף כי ניכנסתי להריון ע"י הזרעה ראשונה +גונל) מיותר לציין שאני מאוד רוצה להיכנס להריון שנית וכמה שיותר במהירות.
שאלותי הן:
1. האם יש בעיה או סיכון להיכנס להריון לאחר מקרה כזה (דלקת)??
2. האם אפשר לקיים יחסי מין ?
3. האם אני צריכה ללכת לבדוק שנית בגלל שכאבי הבטן לא חלפו?
תודה.
  
1 אני מניח כי מדובר לפי הטיפול בדלקת אגנית , ואכן אפשר להיכנס להריון לאחר דלקת אגנית עם כי חשוב לידע את הרופא המטפל על המצב לפני הטיפול הבא.
2.נראה לי כי נכון להימנע מיחסי מין לפחות עד שיעבור השלב החריף של המחלה ויעלמו כאבי הבטן.
3. לוקח זמן עד להעלמות הסימפטומים (כאבים), וגם אחרי העלמות חשוב מאוד להשלים טיפול אנטיביוטי לגמרי. אם המגמה היא מגמת שיפור- החלשות כאבים, ירידה בחום... הייתי ממתין, אם הכאבים לא נסוגים, ואף מתגברים, החום לא נעלם, יש לפנות לבדיקה חוזרת.
בברכה ד"ר רן סוירסקי  
אני לוקחת אנדומטרין לשבועיים,אחרי IUI.האם יש תופעות לואי?האם בדיקת הריון אחרי שבועיים תהיה אמינה? 
לאנדומטרין אין תופעות לוואי. אנדומטרין (בניגוד לפרגניל למשל) אינו משבש תוצאת תבחין הריון.
בהצלחה ד"ר אריה רזיאל  
שלום! אני ובן זוגי בתהליך של הפרייה באמצעות יחסי מין והוא לקח cialis 10 MG לפני יחסי המין. בדיקת הזרע שלו תקינה.
1. האם זה יכול להשפיע לרעה על תנועתיות הזרע ?
2. האם ניתן לקבל טיפול בMENOGON ולקיים יחסי מין על מנת להגיע לפוריות? האם חובה לבצע הזרעות או IVF ? 
 
1. לדעתי זה יכול להשפיע רק לטובה. התרופה משפרת ביצועים ואינה גורעת באיכות הזרע.
2. אם הזרע תקין אין כל חובה לבצע הזרעות כאשר מטפלים בהשריית ביוץ בעזרת מנוגון.
קיימת בדיקה שבודקת מה מידת העוינות של הריר של צואר הרחם והזרע. קוראים לבדיקה PCT ז"א מבחן הריר הצווארי כ-12 שעות לאחר קיום יחסי מין. אם הריר שופע בזרעונים אין צורך בהזרעה. אם אין זרעונים או שיש כאלה שאינם נעים
– הזרעה תועיל.
בברכה ד"ר אריה רזיאל  
מחזור 3 של גונאל 150-225 ובנוסף אובריטרל אני מקבלת מחזור לאחר הזריקה 11-12 יום. האם לא מוקדם מדי אולי מפספסים משהוא?
החודש בגלל טעות בחישוב התחלתי להזריק לאחר 6 ימים במקום 5 ימים בטעות. האם הטיפול נידון לכישלון או שיש מקום להמשיך? 
 
11-12 יום זה מוקדם מידי. אם יתקיים הריון הדימום לא יבוא בכלל. לעיתים תוספת תרופתית בשבועיים לאחר הביוץ עוזרת.
מדובר בנרות וגינליים של פרוגסטרון או בזריקה של פרגניל. היוועצי ברופאך.  
הפסקתי גלולות לפני חודשיים ולא קיבלתי מחזור. קיבלתי מרופא הנשים שלי פרימולט נור למשך 5 ימים. כמה זמן לאחר הפסקת לקיחת הכדורים אמורים לקבל מחזור? תודה. 
עד שבוע מהכדור האחרון שלקחת.
בברכה ד"ר אריה רזיאל  
עברתי הזרעה ב - 19.7 בערב, כך שהיום אני בשבוע 5+6 או 6.
בדיקות ביטא מלפני 13 ו - 10 ימים היו 326 ו - 1522.
אתמול עשיתי אולטרסאונד ראשון (שבוע 5+5):
הודגם שק הריון 16/35
הודגם שק חלמון
הודגם הד עוברי
2 מ"מ CRL אך טרם נצפה דופק.
כמו כן מתחילת ההריון אין לי תחושות הריון למעט סחרחורת מידי פעם.
מה הסיבה שאין דופק עדיין? האם העובר לא קטן מידי לגיל ההריון (שהרי הגיל מדויק בשל ההזרעה)?
אני לחוצה מאד, האם יש סיכוי? 
 
ערכי hCG מלפני 13,10 ימים הינם מצוינים וגם ההכפלה טובה מה שמצביע על הריון תקין.
בשבוע 6 רואים דופק. לעיתים הרחם גבוה או השק רחוק כך שדופק יתגלה בעוד מספר ימים.
בהצלחה ד"ר אריה רזיאל  
שלום,
אני בהריון עם שלושה עוברים. עד איזה שבוע יש סיכון להפיל, או שיספגו.
תודה 
 
מקובל לעשות הערכת מצב בשבוע 12 להריון .
אם יהיה מדובר בשלישיה, בדרך כלל ההמלצה היא להפחית לשניים או לאחד.
בהצלחה!!
בברכה ד"ר אריה רזיאל  
אני מתחתנת ב14/09 שזה עוד חודש, ב9/09 אני אמורה לקבל את המחזור, ואני פוחדת שמרוב לחצים המחזור יכול להתעכב, אני לא נוטלת גלולות, הרופא נשם נתן לי גלולות מסוג פרימולוט נור ואמר לקחת אותן מ21/08 ועד אחרי החתונה, האם זה הפתרון היחיד? אולי קיימת אפשרות להקדים את המחזור בשבוע זה יפתור את כל הבעיה, המחזור האחרון שלי היה ב 10/08
איך אפשר לעזור לי?
  
ניתן היה להקדים את הוסת אם היית לוקחת גלולות,
מאחר ולא לקחת-הפתרון של רופאך מצוין.
בברכה ד"ר אריה רזיאל
top
שלום ,אני בת 22 ומנסה להרות קרוב לשנה ללא הצלחה. עשיתי פרופיל הורמונלי שיצא תקין. המחזור שלי סדיר ואני מבייצת באופן טבעי. עם זאת הרופא שלי הפנה אותי לעשות החודש זריקת אוביטרל . אני מתלבטת אם לעשות זאת או לחכות עם זה. קראתי על כך שהזריקה גורמת לביוץ למי שלא מבייצת או לא מבייצת באופן סדיר.
אני סקרן לדעת מה רופאך הסביר לך כשרשם את התרופה-אגב זה זכותך לשאול למה הזריקה? (ואולי אפילו חובתך מאחר וזה הגוף שלך).
לעינינך: אישה מפתחת על פי רוב זקיק כל חודש והוא אמור לעבור ביוץ (ביוץ=יציאה, שחרור של הביצית מן הזקיק שקוטרו 20-22 ממ לחצוצרה ומשם לרחם).
אם רוצים להבטיח ב-100% שיהיה ביוץ נותנים אוביטרל.
אם נותנים אוביטרל וממילא חל כבר ביוץ טבעי, זה לא מזיק.
בברכה ד"ר אריה רזיאל
יש לנו שני ילדים, אנו מנסים להרות 3 שנים, הבדיקות אצל אשתי תקינות. להלן בדיקת הזרע שלי:
vol 0.8
ph 8
liquification לקוי מאד
concentration 2.6*106
motility good 31(>50%) 0
morphology normal 6 (>20%)0
head defect 94
פרופיל הורמונלי
fsh 2.60 miu
lh 2.50 miu
prolactin 289t
test 20.40
tsh1.78
US אשכים
ציסטה בראש האפידרמיס השמאלי 3.5 מ"מ
וריקוצלה דו צדדי
במידה בינונית בימין, הרחבה עד 3.1 מ"מ
במידה קלה בשמאל, הרחבה עד 2.5 מ"מ
אינני מבין אם ערכים אלו בעייתים ואם כן כיצד ניתן לטפל.
תודה מראש
אם הצלחתי להבין נכון מבדיקת הזרע: רכוז 2.6 מיליון תנועתיות 31% מורפולוגיה 6%
זהו זרע תת אופטימלי
עיקר הטיפול מתחיל בהשבחת זרע והזרעה תוך רחמית בזמן הביוץ.
בברכה ד"ר אריה רזיאל
האם יש תופעות לוואי לאחר הזרקה של אוביטרל כגון עייפות, חוסר נוחות, בחילות וכו`?
אם כן, כמה זמן נמשכת התופעה?
תודה
בדרך כלל אוביטרל לא גורם לתופעות כאלה.
ההרגשה שאת מתארת יכולה להיות קשורה לגרוי השחלתי שכנראה קבלת קודם לכן.
בברכה ד"ר אריה רזיאל
שלום,
לפני 4 חודשים עברתי הפלה מלאכותית, לאחר 3 ימים התברר שיש שארית ועשו לי גרידה חוזרת. מאז אני חוששת מבעיות בעתיד, יש לי מאז ההפלה כאבים שחוזרים (חלשים) שלא היו קודם. הייתי רוצה לדעת, מה הסיכויים להרות שוב? האם בדיקה להדבקויות היא מסובכת? האם כדאי לי לעבור את הבדיקה הזו?
המחזור התחיל לי לאחר 6 שבועות, התחלתי גלולות.
תעזרו לי בבקשה, אני מאז בדיכאון.
יש לי רושם שאת מודאגת מאד ויתכן שלא בצדק.
אם ישנה בעיה בעקבות גרידה חוזרת זה הדבקויות תוך רחמיות. אלו לא כואבות בכלל כך שכאביך כנראה לא קשורים לגרידה.
כללית סכוייך להרות טובים מאד.
הבדיקה להידבקויות לא מסובכת אבל עושים אותה רק לאחר כשל להרות ולא "רק לדעת".
בברכה ד"ר אריה רזיאל
שלום
אני בת 30, לפני שנה וחצי עברתי הפלה לאחר הריון טבעי בשבוע ה-8 כיוון שלעובר לא היה דופק. לאחר שמונה חודשים של נסיונות שבמהלכם טופלתי באיקקלומין נשלחתי לצילום רחם ושם נמצא כי ישנן הדבקויות ומבנה הרחם הינו דו קרני. עברתי היסטרוסקופיה לפתיחת ההדבקויות ולשיפור מבנה הרחם ולאחר כמה חודשים חזרתי שוב לטיפול (עברתי בדיקת היסטרוסקופיה כמה חודשים אחר כך בה נאמר לי שההדבקויות נפתחו והכל בסדר). מאז עברתי שני מחזורים של טיפול בגונאל ואוביטרל והזרעות שלא ניקלטו. שאלותיי הן:
1. הרופא שלי אמר שיש לחכות חודש בין טיפול לטיפול, רציתי לדעת מדוע?
2. אורך המחזור בזמן הטיפולים הינו 27 יום לעומת 38 ללא הזריקות, רציתי לשאול האם זה מצביע על בעיה כל שהיא?
3. האם יכול להיות שההדבקויות חזרו למרות שהכל היה בסדר לפני שלושה חודשים?
4. מתי ממליצים לעבור לIVF?
5. מדוע נכנסתי להריון בקלות בפעם הראשונה ועכשיו זה לא הולך?
תודה
1. מוזר שלא שאלת אותו.
מאחר ובטיפול בזריקות נוצרים זקיקים (אלה המכילים ביציות), אחרי שהביצית יוצאת נותרות ציסטות שמפריעות לטיפול הבא בכך שהן מדמות זקיק, אבל אינן מכילות ביצית
(כמו אגוז אבל ריק מתוכן).
ציסטות אלה נעלמות ללא כל טיפול בוסת הבאה
לכן עושים הפסקה של חודש.
2. להפך, זה מדמה מחזור טיפול אידאלי של 28 יום.......
3. לא סביר
4. אחרי 3-6 טיפולים בזריקות
5. חסרים לי פרטים בכדי לענות לך.
לא הזכרת למשל מהי בדיקת הזרע של בעלך.
מציע שתשאלי את רופאך-הוא ישמח להסביר לך
בברכה ד"ר אריה רזיאל
בעלי עשה בדיקת זרע, הבדיקה נעשתה בזמן מין אוראלי, האם יתכן כי זה משפיע על התוצאה? כמו כן ערכי B12 שלו נמוכים ביותר, היתכן כי זה משפיע על התוצאה?
ערכי הבדיקה הראו נפח תקין עם ריכוז של 15000000. מורפולוגיה תקינה של 5% פתולוגית ראש84% ופתולוגית צוואר 11%. צמיגות +.
האם אפשר להכנס להריון עם ערכים אלו במידה ופוריות האשה תקינה?
רכוז 15 מיליון למ"ל ומורפולוגיה של 5% -זוהי תשובה חלקית של בדיקה.
ערכים אלו נמוכים בהשוואה לתקין.
עליכם לחזור על בדיקת הזרע.
אפשר להרות בדרכים שונות מאיכות זרע כזו.
בברכה ד"ר אריה רזיאל
אני בת 32, זהו הנסיון הראשון שלנו להרות. הפסקתי לקחת גלולות לאחר המחזור האחרון. קיימנו יחסים ביום ה-16 לאחר המחזור מבלי שהיתה הפרשה רירית (סימן מעיד לביוץ). ביום ה-27 למחזור הופיעה הפרשה רירית וקיימנו יחסים באותו היום. האם יכול להיות ביוץ ביום ה-27 למחזור? ביום ה-28 חשתי בכאבים בצד ימין של הבטן (במקביל לטבור, לא בבטן התחתונה) היום חלפו כבר 29 ימים מהמחזור האחרון מבלי שהופיע דימום. בבדיקת הריון שביצעתי היום התוצאה היתה שלילית. האם התבססות על ההפרשה הרירית מספיקה על מנת לקבוע את מועד הביוץ?
אני מצטער להנמיך ציפיות
כניסה להריון אינה נסיעה ברכבת בה צריך לתכנן ולהגיע בזמן.......
קורה שלוקח להרות גם חצי שנה-ואת מתעמקת בפרויקט כבר עכשיו.
לעיניננו:
רשמי כל חודש את תאריך היום הראשון של הדימום החזק
הביוץ חל בהפחתת 14 יום מן המרווח שקבלת בין וסת לוסת.
קיימו יחסים יומיים לפני מועד זה ויומיים אחריו. כך בודאות תקיימו יחסים בזמן הביוץ וסביר שכך תהרי די מהר.
בהצלחה
בברכה ד"ר אריה רזיאל
בשבוע האחרון קיבלתי זריקות של גונאל אף ואתמול קיבלתי פרגניל.
היום אני אומרה לבצע הזרעה, האם מותר לי להיות בצום (9 באב)? מאתמול בשעה 19:30 אני בצום, האם מותר לי להמשיך?
מותר לצום בתהליך של הזרעה. מכיוון שקיבלת גונאל ותמיד יש גירוי קל של השחלות הכרוך בבריחת נוזלים מכלי הדם לחלל הבטן-עליך לשתות ולא לאכול.
בברכה ד"ר אריה רזיאל
אני בטיפול לפני החזרת עוברים. קראתי באתרכם
שהפרשה מהשדיים של נוזל לבן ושקוף מעידה על כך שיש רמות גבוהות של "הורמון החלב".
שאלתי היא האם זה יכול להפריע לקליטת העוברים? והאם בבדיקת דם "פרופיל הורמונלי" ניתן לעלות על הבעיה ?
הסירי דאגה מליבך. גם אם ערכי הורמון החלב גבוהים (ואני בספק אם זה כך) זה לא מפריע לטיפול.
בברכה ד"ר אריה רזיאל
שלום! אני מעוניינת בתרימת ביציות. ברצוני לדעת איך מתבצע תהליך לקיחת הביציות מן הגוף?
קודם כל אני מאד (בלי ציניות) מעריך את רצונך ונדיבותך.
תרימת ביציות מותרת בישראל רק לנשים שהן בתהליך של הפרייה חוץ גופית.
לא ניתן ליזום טיפול הפרייה רק לצורך תרימת ביציות
אם את ממילא בטיפול, עליך לתאם עם רופאך, ז"א שאם יושנו מעל מספר מסוים של ביציות את מקציבה אותן למען זוג הזקוק לתרומת ביציות.
בברכה ד"ר אריה רזיאל
שלום, אני בת 24 ומנסה להכנס להריון קרוב לשנה, בעלי ביצע בדיקת זרע והתוצאות היו לא טובות, מאז עברתי שני מחזורי הזרעות שנכשלו ואני לקראת ההזרעה השלישית כפי שהציע הרופא מלכתחילה, שאלתי היא האם, לאור תוצאות בדיקת הזרע, יש טעם במחזור הזרעות נוסף או שכדאי להתקדם לטיפולי הפריות כדי לחסוך בזמן ועוגמת נפש?
מיכוון שאין לי את תשובת בדיקת הזרע (לא טוב הוא מצב יחסי), או איזה טיפולים עברת (הזרעה לבד, עם איקקלומין, עם גונדוטרופינים?) קשה לי להתייחס.
אני ממליץ לשאול ולדיין את אותו נושא עם הרופא המטפל שלך שוודאי ייתן לך תשובות מספקות.
בהצלחה במשך הדרך.
ד"ר רן סוירסקי
שלום רב,
אני בת 33, אמא לילד בן 3. לפני כשנה עברתי הפלה טבעית, כיום נמצאת בשבוע 7 של הריון עם הריון של תאומים (ספונטני). סבירות גבוהה שלא נוכל לעמוד בנטל מבחינה כלכלית. אילו אפשרויות להפסקת ההריון עומדות בפניי?
תודה מראש על ההתייחסות
ניתן לבצע דילול עוברים ( השארת עובר אחד) במידה ומדובר בשני עוברים בשקים שונים, או גרדה להפלת ההיריון.
אני מציע להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי דרך הפעולה.
בברכה ד"ר סוירסקי רן
היום נבדקתי לדופק עוברי והוא לא נמצא, אני היום מתחילה שבוע 7 של הריון. מה זה אומר שעד היום אין עוד דופק? אני אחרי ivf.
אם אכן מדובר בהריון שבוע 7 ללא דופק כנראה מדובר בעובר שלא מתפתח, אני מציע להתייעץ עם רופא נשים מטפל לגבי המשך טיפול.
בברכה ד"ר סוירסקי רן 
אני מתחילה טיפול של החזרת עוברים מוקפאים,
אני חוששת שנסיעה שקבעתי לחול` "נופלת" בדיוק בזמן בו עשויים להשריש לי את העוברים.
עלי לדעת כמה זמן אורך התהליך מיום תחילת המחזור, ביצוע האולטרסאונד ובדיקת הדם.
זמן החזרת עוברים מופשרים שונה מאישה לאישה, ונקבע לפי US, בדיקות דם .
בברכה ד"ר סוירסקי רן
שלום רב,
בת 37 + 2 (11, 8 שנים). הפלה מלאכותית יזומה לפני כ- 3שבועות.
1. יש לי תחושה שהנרתיק פעור כמו פתיחה. שהשפתיים הפנימיות פעורות ופתח הנרתיק אינו סגור כמו בעבר. האם זה יכול לקרות ? האם זה מסתדר. האם בדיקה גופנית יכולה לשלול או לאמת את התחושה שלי.
2. האם התאור בעניין הנרתיק הפעור יכול להשפיע על הסיכויים להחזיק הריון בעתיד או שמא הדבר כרוך בסיכוי גבוה להפלה טבעית ? האם אני אצטרך קשירה בהריון הבא?
3. האם רירית הרחם אחרי מחזור אחד מספיק חזקה על מנת להחזיק הריון או שמא הריון אחרי מס` מחזורים הוא בעל סיכוי טוב יותר לשרוד 9 חודשים?
4. איך יודעים מתי מתרחש ביוץ אחרי מחזור אחד. לפני ההפלה אורך המחזור שלי היה 28 יום.
תודה. 
 
אין קשר בן ביצוע גרדה ותחושת "פתיחה של נרתיק" , האבר שמחזיק את ההיריון הוא צוואר הרחם - איבר פנימי שברוב המוחלט של המקרים אין פגיעה בו.
לגבי הריון לאחר גרדה ואיתור ביוץ אנא עיני בתשובות קודמות.
בברכה ד"ר רן סוירסקי  
אני אמורה להזריק גונל אף 225 מהיום השלישי למחזור (ובנוסף החלתי החודש לראשונה מתחילת המחזור להשתמש בסינרל ). אינני יכולה לקבוע בוודאות אם היום בו ראיתי מעט דימום הוא היום הראשון למחזור כיון שמחזור זה לאחר לקיחת גלולות שונה מתמיד הינו דימום חלש מאוד , כהה ,ועם קרישים.
האם לא להחשיב את היום הראשון ואז אולי יצא שאזריק ביום ה 4 או להחשיב את היום ה 1 ואז יתכן שזה יהיה היום ה 2 (בד"כ הביוץ שלי ביום ה11 למחזור).. 
 
לרוב מקובל להחשיב כיום הראשון את היום בו יש דימום משמעותי ולא מעט החתמות חומות. אם אכן מדובר בדמם עם גושים מדובר ביום הראשון.
בהצלחה בהמשך הטיפול ד"ר סוירסקי רן.  
שלום,
ווסת אחרונה הייתה ב- 10.6.06. היום, 27.7.06 הייתי באולטראסאונד ראשון. נמצא CRL 6.2 מ"מ ועובר בלי דופק. היות ואני נוסעת ביום שלישי הקרוב לארה"ב (עוד 5 ימים) מתלבטת: האם לבצע גרידא היום / מחר? האם לחכות להפלה טבעית (עד כמה קשה? אם תקרה בחו"ל?) האם יש טעם להיות אופטימית ולקוות שדופק יגיע (בדיקה נוספת בעוד שבועיים כשאחזור)?
אשמח למענה. תודה.
 
 א.לפי CRL מדובר בעובר של שבוע 6+, ולפי הספר אמור להיות דופק, עם כי כבר קרו מקרים בהם נצפה דופק יותר מאוחר לכן אני ממליץ על בצוע US חוזר מספר ימים( 2-3 )לאחר הבדיקה הקודמת במידה וגם אז לא נצפה דופק ואין התקדמות בהתפתחות העובר מדובר באופן וודאי בהפלה נדחית.
ב. הפלה טבעית שתגיע בשבוע 6 + מלווה בדמם כבד ומשמעותי שיצריך כנראה הגעה למיון , תעשי את החשבון (במיוחד בהתחשב בעלות הרפואית של טיפולים בארה"ב) אם לא שווה לדחות את הנסיעה.
מקווה שיכולתי לעזור.
ד"ר סוירסקי רן.
שלום, אני מטופלת אצל רופא נשים כי אין לי ביוץ . החודש הזה עשיתי זריקות כל יום עד שהיה לי ביוץ וקיימתי יחסי מין. אני צריכה לקבל מחזור אחרי 14 יום. עברו עכשיו 16 ימים ולא קיבלתי. עשיתי היום בדיקה ביתית ויצא לי שני קווים אחד כהה והשני פחות בראשון ובשני של הבדיקה. הייתי רוצה לדעת אם זה הריון?
יתכן ומדובר בהריון, אני ממליץ לגשת לרופא מטפל ולבצע בדיקת דם להריון.
שיהיה בהצלחה.
בברכה ד"ר רן סוירסקי  
תודה על התשובה, רק לחדד את השאלות:
1. איך יודעים מתי מתרחש הביוץ אחרי ווסת אחת אחרי הפלה?
2. האם יש קשר בין הפלה חוזרת לבין הריון שהושג אחרי ווסת אחת אחרי הפלה או שמא הריון אחרי מס` מחזורי ווסת הוא בעל סיכויים טובים יותר לשרוד.
תודה.
 
א.יש מספר דרכים כדי לנבא ביוץ :
1במחזורים סדירים לרוב הביוץ יתרחש כ שבועיים לפני הווסת הבאה.
2.ערכת שתן שבודקת עליית LH
3. בדיקות דם שבודקות עלית LH
4. US שלפי גודל זקיק יכול לנבא ביוץ.
אני מציע להתייעץ עם רופא נשים מטפל לגבי השיטה הנכונה לך.
ב. כפי שכבר עניתי ככול הידוע לי אין קשר בן שרידת ההיריון למספר המחזורים שעברו לאחר ההפלה.
בברכה ד"ר רן סוירסקי  
בת 37 . הריונות ולידות תקינים בעבר. הפלה יזומה לפני 3 שבועות בשבוע 6. מעוניינת בנסיון להריון נוסף.
1. האם הריון שנוצר לאחר מס` מחזורי ווסת לאחר הפלה הוא בעל סיכויים טובים יותר מאשר הריון שנוצר לאחר ווסת אחת בלבד?
2. כיצד אני אדע מתי מתרחש הביוץ אחרי מחזור וסת אחד. בעבר המחזור שלי היה כל 28 יום ועפ"י הריר הצווארי יכולתי לכוון את ההריון ליום ה- 12 עד ה-14. האם גם הפעם יופיע ריר צווארי ?
תודה 
 
1. אין קשר בין טיב ההיריון ולמספר המחזורים שעברו לאחר הגרדה.
2. המחזור על כל מופעיו כולל ריר צווארי יחזור כרגיל.
בהצלחה ד"ר סוירסקי רן 
top
אני צריכה ממחר להתחיל בהזרקת גונאל. אני מבקשת לשאול באיזה שעה רצוי להזריק, בוקר או אחה"צ ואם זה משנה?
אין משמעות פיזיולוגית לשעת הזרקת גונאל, יש להשתדל שתהיה פחות או יותר כל 24 שעות. לעתים יש משמעות טכנית לזמן ההזרקה - למשל תשובות מעבדה שיגיעו לפני ההזרקה הבאה לכן יש לתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה ד"ר רן סוירסקי 
שלום,
אני בת 30. נשואה 5 שנים התחלתי טיפולים לפני שנתיים.
עשיתי מספר הזרעות (בהתחלה עם איקקלומין ואח"כ עם זריקות) ולא הריתי.
עברתי לטיפולי ivf שאבו לי 25 ביציות. 19 ביציות בשיטה הקונבנציונלית ו 6 בשיטת האיקסי.
מתוך ה 19 בשיטה הרגילה לא היתה אף הפרייה.
בשיטת האיקסי היו 4 עוברים.
הרופא אמר שיש בעיה אבל הוא לא יכול להצביע בדיוק על הבעיה, כלומר, הוא אמר שהבעיה יכולה להיות אצלי או אצלו או אצל שנינו.
השאלה שליהיא אם יכול להיות מצב שאני אצליח להרות באופן טבעי, או שיש לנו בעית פוריות ותמיד נצטרך טיפולים?
תודה רבה 
 
ישנן מספר בעיות שיגרמו לאי פוריות למשל : בעית זרע, ביוץ, וכדומה כאשר לעיתים לאחר שממצים את הבדיקות לא נמצאת כל בעיה, לא אצל הגבר ולא אצל האישה. מצב זה מוגדר כאי פוריות ממקור לא ידוע. 
הסיכוי להרות ללא טיפולים במצב זה וגם באבחנות שונות של אי פוריות קיים אם כי קטן, וטיפולי פוריות שונים בהם כמובן IVF מעלים את הסיכוי.
יש גם לזכור כי סיכויי הצלחת מחזור IVF אחד עומדים סביב 25-30%, לכן לא צריכים להתייאש לאחר מחזור אחד.
בהצלחה בהמשך הדרך.
ד"ר סוירסקי רן 
בת 37 + 2. הפלה מלאכותית בשבוע 6 לפני 15 ימים. נטלתי אנטיביוטיקה לאחר ההפלה. היום הופיע חום 37.5. אין הפרשות מיוחדות. אין דימום. זוהי הפלה ראשונה שלי.
1. האם החום קשור להפלה? כמה זמו אחרי ההפלה ניתן לשייך חום להפלה ?
2. מה עלי לעשות?
3. האם בבדיקת אולטרה סאונד או בבדיקת דם ניתן לאבחן ממה נובע החום.
4. לפני ההפלה היה לי מחזור סדיר של 28 יום. לפני הופעת ווסת הופיע תמיד גודש בחזה ובתקופת הימים הפוריים הייתה הפרשה נוזלית כמו חלבון מהנרתיק. האם התופעות האלה יחזרו להיות כמו בעבר ומתי.
5. איך אפשר לדעת אם נגרמה פגיעה ברירית הרחם או כל פגיעה שהיא בפוריות
6. אני מאוד רוצה לנסות להכנס שוב להריון. אחרי כמה מחזורי ווסת?
7. האם זה נכון שהפלה יכולה לגרום לאי ספיקה של צוואר הרחם.
8. האם ניתן לעסוק בפעיולות גופנית אחרי הפלה כמו עבודה על שרירי הבטן, הליכה?
9. עשיתי הפלה יזומה כי מאוד נלחצתי מהמצב. מאחר ואני מעוניינת להכנבס שוב להריון רציתי לדעת האם קיים איזשהוא גוף, אדם שיכול לסייע לי בהפחתת הפחדים שמלווים אותי.
תודה 
 
המון שאלות אני אנסה לענות על כולן:
1. לא ניתן ללא בדיקה גניקולוגית לדעת מקורו של חום, היות ומדובר בחום 15 יום לאחר הגרדה הסיכוי כי מקורו בגרדה קטן. בכל מקרה ובוודאי אם מופיעים בנוסף תסמינים כמו כאבי בטן, הפרשות אופנסיביות יש לפנות לבדיקה.
2. המחזור אמור לחזור לאחר תקופה מסוימת עם אותם התסמינים שהיו לפני הגרדה.
3. גרדה שנעשית במקומות מסודרים (בתי חולים, מרכזים רפואיים ....) ללא סיבוכים במהלך הפעולה אינה פוגעת בפוריות.
4. לרוב מומלץ להמתין למחזור ווסת ראשון בשביל להקל על קביעת גיל ההריון, אבל לא הכרחי.
5.תאורתית תיתכן פגיעה בצוואר הרחם אבל מדובר בפגיעה מאוד מאוד נדירה, לרוב בהריונות יותר מתקדמים, ובמידה והגרדה נעשתה עם הקפדה על כל ההבטים עם הרחבה הדרגתית של צוואר הרחם (ואני בטוח שכך היה), לא נראה לי כי יש טעם לדאוג.
6. ניתן לחזור לכול פעילות גופנית .
7. אני בטוח כי ניתן לפנות ליעוץ פסיכולוגי או של עו"ס במסגרות שונות כדי להקל על החרדה, תנסי להתייעץ עם רופא משפחה שיפנה אותך למסגרת מתאימה.
בהצלחה בהמשך
ד"ר סוירסקי רן  
בת 37 + 2 (11, 8). לאחר הפלה יזומה בשבוע 6. לא היו הפלות קודמות. נראה כי ההפלה הנוכחית עברה ללא סיבוכים.
1. מתי רירית הרחם נבנית מחדש?
2 מתי ניתן לנסות להרות שוב?
3 האם יש סיכוי לפגיעה ברירית הרחם?
4. אני נוטלת חומצה פולית. האם יש מניעה מליטול חומצה פולית לאחר הפלה?
תודה  
 
1. תוך 2-3 שבועות
2. 2-3 חודשים
3. סיכוי קטן
4. לא מומלץ מאד להמשיך
ד"ר דירנפלד מרתה  
הרופא בבי"ח רשם לי כדורי אסטרופם במשך 10 ימים ואח"כ פרוגסטרון, לסירוגין עם הפסקה למשך 3 חודשים, ע"מ לבנות את רירית הרחם לאחר הוצאת הידבקויות בהיסטרוסקופיה.
מכיוון שאני לפני תהליך של IVF , האם זה אומר שעלי לחכות 3 חודשים עד לתחילת התהליך, או שניתן לוותר על שלב הכדורים?
שאלה נוספת- האם כדאי לבצע היס` אבחנתית לפני תחילת הטיפול ב- IVF כדי לוודא שאין הדבקויות?
מודה מראש. 
 
היות וכבר בוצעה הסרת הידבקויות תחת היסטרוסקופיה , אין צורך בהיסטרוסקופיה נוספת, אולם מומלץ להשלים את הטיפול במשך 3 חודשים כמו שהומלץ כדי למנוע חזרת ההידבקויות ואיתן ירידה בסיכויי IVF.
שיהיה בהצלחה
ד"ר סוירסקי רן  
עשיתי בדיקת זרע ויצא כי נתוני הבדיקה מאד נמוכים. האם זה יכול להיות כי אוננתי בלחץ ובמקום לא רגיל ?
הנתונים הם: נפח 6 מ"ל
התנזלות לא מלאה צמיגות נמוכה
ריכוז 10*25
תנועה 1% טובה 2% חלשה 98 ללא תנועה
צורה פתולוגית 98%
הייתי אצל הרופא והוא אמר לעשות בדיקה חוזרת ביום ראשון ולהביא את הבדיקה מהבית.
שאלתי היא האם יכול להיות שהנתונים שהיו הם בגלל לחץ והמקום שבו הייתי בשביל הבדיקה או שהם נכונים בצורה מדוייקת.
אני מרגיש הכי רע בעולם כרגע ולא יודע מה לעשות. אודה לך על תשובתך.

לא קובעים כלום לפי בדיקת זרע אחת, אתה תראה שיש שינויים גדולים מבדיקה לבדיקה וחוץ מזה גם עם זרע יותר גרוע משלך אפשר להכנס להריון.
ד"ר מרתה דירנפלד  
שלום אני בת 23 ויש לי סכרת נעורים והייתי בהריון חודש 8 שבועות והסכרת היתה גבוהה ולא היה דופק. אם לא היה דופק לעובר זה יכול להיות מסוכר גבוה?  
כשיש סוכר מאד גבוה יש סיכוי יותר גבוה למומים בעובר ולהפלה.
ד"ר מרתה דירנפלד   
אני בת 29 יש לי בן כבן 5. נכנסתי להריון בעזרת גונל F למשך כשבוע בלבד, ההריון היה תקין לחלוטין והלידה היתה בניתוח קיסרי כיוון שהעובר היה הפוך.
במשך כשנתיים אני מנסה שוב להכנס להריון וזה לא הולך. הופנתי להפריה חוץ גופית IVF ואני ובעלי עשינו את כל הבדיקות והכל יצא תקין. עשיתי כשלושה מחזורים של טיפולים וההפריות היו טובות מאוד רק שזה לא הצליח להיקלט. הפסקתי טיפולים כי אין לי יותר כוח :לא נפשי ולא פיזי. הענין הוא שהווסת שלי אינה סדירה אני לא מקבלת ללא כדורים. בבית החולים אמרו לי שגם השחלות שלי פוליצסטיות.
דיברתי עם רופא המשפחה שלי והוא הציע לי לקחת את הגלוקופז` הוא אמר לי שזה יגדיל את הסיכוי שלי להכנס להריון באופן טבעי. אני רוצה לשאול האם באמת זה יכול לעזור לי?
 
נראה די הגיוני להוסיף גלוקופאז אבל כדאי לשלב עם טיפולי פריון.
ד"ר דירנפלד מרתה  
לדר` מרתה שלום
אבקש לדעת
1. מה מידת הקרינה שיש בצילום רחם?
2. האם זה מסוכן ?
3. מה הנזק שיכול להגרם? זאת בלי הגנה של כסוי נגד רנטגן
נא תשובתך, מודאגת...
תודה

1. יותר גבוהה מאשר צילום רגיל ,משך הצילום ומספר הצילומים מאד משפיע על מידת הקרינה ולכן יכול להשתנות מאשה לאשה.
2. לא
3. כל הנזקים שקשורים לחשיפה לקרני רנטגן.
ד"ר מרתה דירנפלד  
בסוף שבוע שמיני להריון נמצא כי אין דופק עוברי באותו היום גם גילינו שמדובר בתאומים. עלי לציין כי זהו הריון ראשון באופן טבעי. לאחר הגרידה החלה תופעת דימומים בעת קיום יחסים לסירוגין . ערכתי בדיקות כגון פאפס ובדיקה שבודקת דלקות שתיהן יצאו תקינות. אנו רוצים להיכנס להריון ומסים כארבעה וחצי חודשים לאחר הגרידה ללא הצלחה. השאלה ממה הדימומים יכולים לנבוע והאם תהיה בעיה להיקלט. מיותר לציין כי הדבר מטריד את מנוחתו. תודה מראש
הסיבות לדימום מהנרתיק יכולות להיות רבות , יש לבצע בנוסף אולטראסאונד רחם ושחלות ובדיקות דם לפרופיל הורמונאלי.
ד"ר מרתה דירנפלד
בת 37 נשואה + 2.
2 ההריונות היו ספונטניים ומהירים בשנות העשרים
לאחרונה נכנסתי להריון ועברתי הפלה בשבוע 6 בגלל אי יכולת נפשית לעמוד בהריון. עברתי הפלה מלאכותית לפני 4 ימים בשבוע 6 להריון.
1. מתי מבחינה רפואית ניתן לנסות שוב.
2. האם ההפלה שעברתי מפחיתה סיכויים להרות בעתיד.
תודה
1. כ-6 שבועות.
2. אם לא היו סיבוכים הסיכוי לבעיה בעתיד קטן .
ד"ר מרתה דירנפלד
 
אני לפני טיפול ivf עשיתי היום בדיקת דם לפיה ה- LH - 1.3 ESTRADION 2719 ן- PROGESTRONE 2.8 מתי לדעתך אהיה מוכנה לשאיבת ביציות עפ"י ערכים אלה?
אני לוקחת מנוגון והוא מכאיב לי מאוד.
תודה לך . 
 
קשה לדעת לפי בדיקות דם -תוצאות האולטראסאונד וגודל הזקיקים הן הקובעות.
ד"ר מרתה דירנפלד
שלום,
רציתי לשאול מדוע לבעלי קשה מאוד, למרות שהוא רוצה קשה לא לגמור בשעות הבוקר.
האם יש איזה בעיה כל שהיא שצריך לבדוק לטפל
זה טבעי , זה קורה להרבה גברים . אני מאוד בלחץ בגלל זה
אשמח לקבל תשובה , תודה רבה מראש.
יש הרבה סיבות, ברוב המקרים פסיכולוגי ומסתדר. לא ללחוץ, עדיף ללכת לייעוץ.
ד"ר מרתה דירנפלד
שלום ותודה מראש,
בת 39.9, + שני ילדים 7 ו -4 בהריונות ספונטנים ומהירים. כבר למעלה משנה אנו מנסים להכנס להריון - ללא הצלחה. עברנו 2מחזורים של איקוקלמין +הזרעה אחת. החודש עברנו לרופא מומחה לפריון והתחלתי להזריק גונלF במינון של 113, ביום שישי עלי לעבור US ובדיקות דם על מנת לדעת כיצד להמשיך. הרופא אמר שכדאי לנסות חודשיים כך ואם לא נצליח כדאי לעבור צילום רחם כי יש סיכוי שלאחר שני ניתוחים קיסריים שעברתי יש חסימה בחצוצרות.
1. האם לא כדאי לבצע כבר עכשיו את הצילום ולחסוך זמן יקר וכסף רב?
2. האם לעובדה שהריתי בעבר בקלות רבה יש משמעות לגבי כניסתי להריון הפעם?
3. האם בחודש שמבצעים צילום הריון אפשר להמשיך בטיפולים?
 
 
1. מסכימה עם הרופא שלך - אם תהרי תחסכי בדיקה לא כ"כ נעימה וקרינת רנטגן.
2. כן סיכוי גבוה יותר.
3. כן.
ד"ר מרתה דירנפלד
בבדיקת הריון ביתית, האם שתייה של כמות מים גדולה לפני הבדיקה יכולה להשפיע על התוצאה? 
כדאי לבצע בדיקה בשתן ראשון של הבוקר.
ד"ר מרתה דירנפלד
שלום. אני בת 30 ויש לי ילד. רציתי לדעת מה עליי לעשות כדי שרוב הסיכויים שאני אקלט להיריון ותצא לי בת? ברצוני ללדת בת.
 אין אפשרות לבחירת מין בארץ אלא אם יש סיבה רפואית או 4 ילדים מאותו מין עם אותו בן זוג ולאחר אישור ועדה שממנה משרד הבריאות .עדיין לא ניתן אישור כזה בארץ ,למיטב ידיעתי. שלחתי 3 מטופלים שמגיע להם, מהקליניקה שלי עם טפסים ממולאים למשרד הבריאות לפני כ-6 חודשים ועדין לא קיבלתי תשובה. 
 נאמר לי שתרופות אלה לא חייבות להיות במקרר, אבל היום ראיתי שהן צריכות להיות בטמפ` של מתחת ל 25 מעלות.
האם העובדה שהן היו כ 4 חודשים בארון, כאשר בחודשיים האחרונים הטמפרטורה עלתה פעמים רבות מעל ל 25 מעלות - אומרת שעלי לזרוק את התרופות?
כן
ד"ר מרתה דירנפלד
 
אני צריכה להזריק היום מונוגון ונשארו לי מזרקים מוכנים עם התמיסה הממוססת של הגונל {הרי כל מזרק מכיל 75 ומאחר והזרקתי 150 אז השתמשתי במזרק אחד על כל 2 בקבוקוני אבקה }.
1. האם אני יכולה להשתמש במזקרים האלו להמיס את המונוגון {כי המונוגון מגיע באמפולות והמזרקי פלסטיק פחות נוחים מהמזרק של הגונל}?
2. אם זה לא אותו חומר האם יש אפשרות לרוקן את המזרק של הגונל מהתמיסת המסה ולשאוב במזרק את התמיסת המסה של המונוגון?
אני אשמח לתשובות ותודה מראש.
1. כן
2. לא הבנתי
ד"ר מרתה דירנפלד
רציתי בבקשה לדעת האם בזמן הטיפולים בטיפולי הפרייה חוץ גופית פרולקטין גבוה משפיע? מכיוון שאני כרגע בשאיבה שלישית ולא מבינה למה אני לא נקלטת להריון? מהי התזונה הנכונה כדי שזה יעזור לי יותר טוב להיקלט להריון? הבנתי שאבץ עוזר לפיריון, ירקות, פירות, אומגה 3 ואומגה 6, האם זה נכון?האם זה יכול להשפיע?
פרולקטין עולה במצבי סטרס.
אם לא משפיע על סדירות המחזור אין הפרעה לפריון.
בהצלחה
ד"ר מרתה דירנפלד
מזה כשנה אני מנסה להכנס להריון בטיפולי הפריה IVF מתרומת זרע, ומזה כ- 3 פעמים נכנסתי להריון בטיפול קצר בטיפול הראשון או השני ולאחר שקבלתי את התוצאות כחמישה ימים עד שבוע לאחר מכן אני מדממם ואז נוצרת הפלה טבעית . יש לציין נכון להיום אני בת 33 ויש לי ילדה כבת 4. כמו- כן לאחר ההחזרה של ה"עוברים" אני מטופלת ב- אוטרוגסן 3*3 או 2*2 דרך הפה + אסטרופם 1 בבוקר ואחד בערב. בפעם האחרונה הרופא שלי החליף לי את האוטרגוסטן מכדורים לזריקה כי אני פיתחתי אלרגיה כשזה היה דרך הנרתיק ודרך הפה לא תפקדתי במשך כל היום. ברצוני לברר האם ייתכן שהזריקה היא שגרמה להפלה כי עד לאותו יום לא היה לי דימום והאם יש דרך אחרת להכנס להריון בלי שתיהיה הפלה.
אשמח לשמוע ממך במהירות האפשרית.
 הזריקה שאת קיבלת לא גורמת להפלה - להפך נותנים אותה כדי לתמוך בהריון.
ד"ר מרתה דירנפלד
 בת 24.5 מנסה להרות קרוב ל 9 חודשים מתוכם 5 מחזורי איקקלומין (בדיקת זרע תקינה+שחלות פוליצסטיות) , אך לא נקלטתי. בשלב זה הרופא החליט לעשות לי צילום רחם שבו התגלה פיזור ומעבר תקין של החומר בחצוצרה שמאלית, אך חצוצרה ימנית חסומה ורחם, חלל הרחם בגודל וצורה תקינים (מעולם לא עברתי הפלות).
החודש לאחר מעקב בבדיקת אולטרסאונד נמצא לי זקיק שהתפתח לגודל 2 ס"מ (ממש לקראת הביוץ) , בשחלה שמאלית ורירית תקינה, ביצענו השבחה +הזרעה ללא תרופות.
האם עקב חצוצרה ימנית סתומה (אך שמאלית תקינה) תהיה לי בעיה להרות? האם זה משנה במצבי היכן הזקיק נמצא אם זה בחצוצרה ימנית או שמאלית?
תודה.
 
שלום
ככל שידוע לי אין הבדל משמעותי בסיכויים להריון בין מצב שבו שתי חצוצרות תקינות למצב שבו חצוצרה אחת תקינה. הסיבה לכך היא שלא כמו בתמונות, בגוף השחלות והחצוצרות די קרובות זו לזו.
בברכה ד"ר ישי
top
שלום, אני נמצאת בטיפולי פוריות שנתיים עברתי 6 מחזורי IVF מתוכם בשני הטיפולים האחרונים נכנסתי להיריון אך הוא הסתיים בהפלה בשבוע ה5.5 ובשבוע ה7.5 (ראו דופק). מה הפרמטרים שכדאי לבדוק בקשר להפלות חוזרות??
שלום
הבדיקה נקראת טרומבופיליה. זאת בדיקת דם שבודקת בעיות של קרישת דם שחלקן מולדות וחלקן נרכשות. את ההפניה את צריכה לקבל מרופא משפחה.
לדעתי מוקדם לעשות את כל הבירור הזה כבר אחרי שתי הפלות. אבל אם את עושה בירור הייתי מוסיף גם היסטרוסקופיה.
 בברכה דר` ישי
שלום, אני בת 29 ילדתי ב- 16/4/2006בניתוח קיסרי בגלל סכרת, לחץ דם גבוה ועובר גדול שנולד 5.148 קילו. עד היום עוד לא קיבלתי מחזור כבר חודשיים וחצי. מה אני צריכה לעשות? חשבתי שנכנסתי להריון, עשיתי בדיקת דם וזה שלילי. יש לי כאבים שאני צריכה לקבל ולא מקבלת, למה?   
שלום
אני לא יודע אם את מניקה או לא. אם את מניקה הוסת יכל להופיע מאד מאוחר. לפעמים חודשים אחרי הלידה לפעמים אפילו כל עוד את מניקה. אם את לא מניקה הוסת אמור להופיע תוך כ 6 שבועות לעיתים מעט יותר . אם עדיין לא קבלת ובדיקת הריון בדם שוללת הריון לכי לרופא המטפל וקבלי ממנו תרופה שתגרום לוסת להופיע.
בברכה דר` ישי
עשיתי בדיקת זרע ונמצע ש95% במצב של ללא תנועה או תנועה לא מתקדמת. שאלותי הן :
1.מה זה אומר מבחינת הסיכוי להכנס להריון ?
2.הבדיקה נעשתה שעה ועשרים דקות אחרי מתן הזרע , האם יכול להיות שהזרע שלי רגיש יותר לשינויי זמן ,ואם הבדיקה היתה נעשיית סמוך יותר למן הזרע התנועתיות היתה טובה יותר ?
3. האם יש תרופות או תכשירים שיכולים לשפר תנועתיות ?
אשמח לקבל תשובה , תודה רבה מראש !
שלום
המידע שקיבלתי חלקי מאד ואינו כולל פרמטרים חשובים שמשפיעים על התשובה לשאלות ששאלת.
אחוז התאים בתנועה טובה-בינונית בזרע תקין צריך להיות כ 50% . כלומר התנועתיות אצלך נמוכה מאד. אבל חשוב לדעת גם כמה זרעים בסה"כ יש לך. יש הבדל אם יש 5% תאים נעים מתוך 50 מליון תאים או מתוך 50 אלף תאים.
יתכן שלזמן שעבר ממתן הזרע עד בדיקתו יש השפעה לפחות חלקית על התנועתיות .
לצערי אין טיפול שמשפר את תנועתיות הזרע באופן משמעותי.
אני ממליץ שבשלב ראשון תחזור על הבדיקה בתנאים טובים יותר. אח"כ תתיעץ עם הרופא שלך.
בברכה דר` ישי
שלום,
לאחר סדרת טיפול אחת בגונל F ואוביטרל התגלו ציסטות בבדיקת האולטראסאונד.
האם ניתן לבצע טיפול דומה בגונל F ואוביטרל גם החודש? במידה ולא אלו טיפולים חלופיים ניתן לקבל עד להעלמתן של הציסטות?
שלום
אני ממליץ לא להתחיל בטיפולים לפני העלמות הציסטות.
אפשר לנסות לזרז את התהליך בטיפול עם גלולות.
בברכה דר` ישי
בת 39. עברתי הזרעה. נתוניי: זקיק 25X20 ורירית בעובי 10.3. הזרעה שניה. קיבלתי אוביטרל. האם סיכויי להצלחה גדולים מההזרעה הראשונה שם היה זקיק 19X24 ורירית בעובי 10 ללא אוביטרל? עלי לחזור על ההזרעה עוד יומיים.
עוד שאלה: האם יש סיכוי בעקבות האוביטרל, שתשתחרר יותר מביצית אחת ואז גדל הסיכוי לתאומים? אודה על תשובתכם. דחוף לי מאוד.
שלום. התשובה לצערי היא לא. בשני המחזורים ( שדומים מאד מבחינת הנתונים שלהם ) הסיכויים להריון די שוים. האוביטרל גורם לביצית המתפתחת בזקיק להשלים את הבשלתה ולבייץ. הוא לא מיצר זקיקים ולכן אם התפתח זקיק אחד תהיה רק ביצית אחת. אם התפתחו שני זקיקים תהינה שתי ביציות וכו`.
בברכה דר` ישי
שלום, רציתי לשאול, יש לי הפרשות מהשדיים הנראות כחלב ולפעמים גם שקופות. מה זה אומר? האם זה מפריע להכנס להריון?
שלום. התשובה היא כן. הפרשת חלב מהשדיים שלא בזמן הנקה קשורה ברמות גבוהות מדי של פרולקטין שהוא "הורמון החלב " .
הורמון זה (כמו בזמן הנקה ) משפיע על הביוץ ומוריד את הסיכויים להריון. בכלל מצב כזה דורש בירור ולכן אני מציע לך לפנות לרופא הנשים שלך. אגב הטיפול בפרולקטין גבוה בד"כ מאד פשוט.
בברכה דר` ישי
ד"ר שלום.
אני בן 43 איכות זרע סבירה.
אשתי בת 37, FSH ~ 17.
תגובה לא טובה לפיוריגון, ובנוסף בעיית חסימה מכאנית של החצוצרות.
אנו נמצאים במסלול של הפריה חוץ גופית במחזור טבעי, שימוש בהומונים הביא לזקיקים ריקים.
הייתה שאיבה מוצלחת אחת (ללא מתן הורמונים) והפרייה, אך העובר לא ניקלט.
בשלושת המחזורים האחרונים (מחזור טיבעי) לא הצלחנו להגיע לשאיבת ביצית היות ו"ברח" הביוץ מוקדם מידי.
1) מתוך כמה מחזורים טבעיים בממוצע מצליחים להגיע לשאיבה?
2) מניסינך האם במחזור טבעי כדאי להשתמש בגלולות למניעת הריון על מנת להאריך את משך זמן הבשלת הבייצית עד להגעת הזקיק לגודל מתאים?
3) אם כן באיזה סוג גלולות יש להשתמש?
4) האם יש תכשירים אחרים פרט לגלולות שניתן להשתמש בהם להבאת הזקיק לגודל מתאים לפני מתן אוביטרל?
שלום. אין תשובה טובה לשאלתך. הדבר קשור בהרבה משתנים כולל - הפעילות השחלתית ( בכמה מחזורים בכלל מגיעה הביצית להבשלה ) , האינטנסיביות של המעקב, היכולת שלנו למנוע ביוץ מוקדם ועוד. לגבי השימוש בגלולות . למיטב ידיעתי השפעת השימוש בגלולות על הגדלת הסיכוי להבשלת הביצית קטנה. יתכן ששימוש במדכאי ביוץ ( עם כל החסרונות בשימוש בהם אצל נשים עם תגובה שחלתית נמוכה ) יעזור יותר במניעה של ביוץ מוקדם מדי.
בברכה דר` ישי
הובחנו אצלי שחלות פולציסטיות. האם אתם ממלצים לעשות הקפאת ביציות? אני בת 26.
תודה על תשובתכם.
שלום. השחלות הפוליציסטיות הוא מצב שבו יש בעיה בביוץ ולא מצב שבו " מתבזבזות " הביציות יותר מאשר אצל כל אישה אחרת.
את אישה צעירה עם עוד הרבה שנות פוריות לפניה ולכן אינני רואה שום צורך " לשמור" ביציות. בכלל הקפאת ביציות הוא תהליך מאד בעיתי שיעילותו מוטלת בספק. כאשר יגיע היום שבו תרצי להרות נוכל לעזור לך בדרכים רבות.
בברכה דר` ישי
רציתי לשאול אני התחלתי לקבל דופסטון מהיום 20 מהמחזור של החודש שעבר למשך 5 ימים. מתי אני אקבל מחזור???
הדימום אחרי דופסטון ( ותכשירים פרוגסטטיביים בכלל ) מופיע בד"כ 4-5 ימים מהיום האחרון לטיפול . אם כי אנחנו לא עוסקים במתמטיקה וישנן סטיות של יום יומים לכאן ולכאן.
בברכה דר` ישי
לד"ר שלום, אני אחרי הזרעה. לפי מה שאני יודעת המחזור היה צריך להגיע 14 יום אחרי ההזרעה. אני ביום ה20 אחרי ההזרעה. עשיתי בדיקת הריון ביתית והתוצאה חיובית!
אפשר לסמוך על זה שאני בהריון??
שלום. התשובה היא כן. כאשר התוצאה חיובית ( מה גם שהיא מתלווה לאיחור בהופעת הוסת ) היא בד"כ מאד אמינה.
בברכה דר` ישי
הייתי רוצה לדעת האם יש קשר בין הקושי שלי לבייץ ולהרות ובין רמות פרולקטין גבוהות (580 mu/l)ביום ה-3 למחזור? רמות ההורמונים האחרים תקינות . מודה מראש.
שלום. אכן יש קשר בין רמת הפרולקטין שהוא "הורמון החלב " ובין הפוריות של האישה. זאת הסיבה לכך שהסיכוי של אישה מניקה ( תקופה שבה רמת הפרולקטין גבוהה ) להריון קטן באופן משמעותי. ההשפעה היא מרכזית ( במח ). חשוב לי לציין שהטיפול במצב הזה קל ופשוט בד"כ.
בברכה דר` ישי
שלום ד"ר,
בת 42, לפני 7 וחצי שבועות הפלה בשבוע 8 עם תאומים. מחזור היה אחרי 6 שבועות, ביום השלישי הזרקת 150 מיקרוגרם גונל F למשך 8 ימים, אתמול בערב הזרקת 250 אוביטרל.
U.S זקיקים של אתמול:רירית 11.5 מ"מ, שחלה ימנית - זקיקים בגודל 18, 13,12 וקטנים, שחלה שמאלית - 18,17,13,12 וקטנים. בדיקת דם פרוגסטרון 0.6 . E2 1421 .
היום בוצעה הזרעה.
שאלתי היא:
1. מה הסיכויים להקלט להריון.
2. האם הזרעה אחת של היום מספיקה או שיש הצדקה להזרעה גם מחר.
אודה לתשובתך הדחופה.
מיכל
שלום. אין לי שום כלי שיאפשר לי לאור הנתונים לתת לך הערכה מספרית של סיכויי ההצלחה. מצד אחד הגיל אינו לטובתך. מצד שני הרית לא מזמן ואת מגיבה בצורה טובה לטיפול. אם הזרע באיכות טובה מאד אין בד"כ צורך בהזרעה נוספת . אם איכותו פחות טובה יש הגיון בהזרעה שניה.
בברכה דר` ישי
הרופא שלי טען שעליי להפסיק את המטפורמין, למרות שאני פוליציסטית, ולעבור לזריקות פיוריגון. ממה שהבנתי שמטפורמין יעיל במניעת הפלות, מה הסיבה שהוא אמר לי להפסיק זאת?
שלום. אינני יודע למה אמר לך הרופא שלך להפסיק את המטפורמין. את זה תצטרכי לשאול אותו. למיטב ידיעת